![]() |
Si atunci omule primele doua postari de ce cine sunt postate ? Ca dupa cate am vazut (nu sunt sigur si nu mai mai am chef sa ma uit) in ele se vorbeste despre sabat . De catre adeptul carui cult? Una e sa te inseli si alta e sa minti. De exemplu tu ai spus ca acele postari nu sunt ale bisericii advente si asta ar fi una din greselile care le-am scris. Dar tu ai zis ca am mai multe greseli sau minciuni! Care sunt?
Apoi daca recunosti ca ultimul videoclip este al vostru cum explici asta? De exemplu in minutul 38secunda49 se spune :ca sabatul sau sfant este evidenta ca cineva l-a ales pe El Salvator si Creator. Deci conform acestei definitii evreii sunt mai apropiati de Dumnezeu deoarece respecta sabatul fata de majoritatea crestinilor care nu il respecta! Apoi daca aceasta este evidenta ca cineva l-a ales pe Dumnezeu inseamna ca evrei sunt inaintea noastra! Citat:
|
Citat:
Reveniti asupra ceea ce am zis. Si, ca sa vedeti daca sunt sanse sa am dreptate, deschideti unul din "teste"(cu un clik). Incercati pe cel de la grupa 2 (pentru copii din clasele 7 si 8). Puteti sa listati cele 48 de intrebari si sa mergeti cu ele la cativa preoti. Apoi sa-mi spuneti cati au raspuns corect la mai mult de 40 de intrebari. Citat:
Citat:
Si apropo de mandrie, sa va povestesc o scurta intamplare, legata de cunostintele copiilor. Acum cativa ani, intr-o excursie de cateva zile prin Retezat, fiind zi de sabat, s-a organizat un concurs pe teme biblice. S-au inscris copii. Ma batea gandul sa ma bag si eu (sa ma amuz). Bine ca nu am facut-o. Ma faceam de toata bafta. Ma surclasau copii. Eu veneam de la ortodocsi si frecventam doar de aproape 1 an biserica adventista (inca nu ma botezasem). Incercati si dvs. sa raspundeti la intebarile din testul pentru copii. La cate veti raspunde? Sa va spun cinstit, nici eu nu sunt deloc mandru la cate pot raspunde (fara sa fentez cautand acum prin Biblie). |
Citat:
"Și Cel ce sunt viu. Am fost mort, și, iată, sunt viu, în vecii vecilor, și am cheile morții și ale iadului." (Apocalips 1.18 - versiunea ortodoxă) "și cel viu. Am fost mort și iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu am cheile morții și ale locuinței morților." (Apoc. 1,18 - versiunea catolică) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Stai linistit nu se fac aceste lucruri nici in biserica din Corint si nici in cea adventista (excomunicari). Mai ales ca se incearca indreptarea celui greseste.
Pe de alta parte am lamurit ca primele doua canale de pe you tube nu pot fi puse in carca bisericii adventiste cel putin la modul oficial! Studiera bibliei fara rugaciune si in afara bisericii a adus la miile de erezi. Si arie studiind scriptura a ajuns datorita unui verset dar si a mandriei personale la erezie. Apoi studentii in biblie precum si altii unde au ajuns? Ia spune-i fiului tau (presupunem ca ai un fiu )sa citeasca biblia o sa ajunga adventist de ziua a 7-a cu tot ce cere aceasta biserica? Eu cand am recitit biblia dupa ce studiasem si pe adventi si pe ortodocsi mi-am dat seama ca ortodocsii sunt mai aproape de adevar dar era opinia mea. Ce crezi ca daca as citi biblia as invata toata dogma ortodoxa? Pai sunt eu mai destept si mai traitor decat cei dinaintea mea si fata de Sfintele Adunari(sinoade)? Cand spune Iisus ca a fost mort se refera la trupul lui pamantesc. Dovada lui ca a inviat o arata prin trupul sau! |
Citat:
Studiul biblic a adus si la ruperea bisericii advente in mai multe biserici. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si, ce simplu si frumos era sa spui "scuze, m-am pripit". Dar, sa o lasam asa. |
Citat:
Am asitat personal la 3 excluderi, din biserica adventista. Intre timp, unul dintre cei exclusi, a fost reprimit (a regretat ceea ce a facut si a cautat calea indreptarii). |
Papa a fost primul care s-a declarat infailibil in interpretarea scripturii. Apoi voi fii lui. E si normal ca studierea unei carti sa aduca la idei diferite.
Adevarul se gaseste in biserica in comunitate si nu la modul persoanal. Duhul Sfant calauzeste biserica. Inaintea bisericii a fost Cuvantul dar inaintea Nt a fost biserica! Iar famenul(?) a avut nevoie de calauzire deoarece el citea si nu intelegea prea multe.Apoi de ce ar mai fi pus pastori in biserica apostolii sa pastoreasca turma daca turma se putea pastorii dupa scripturi si singura? Cat despre excluderi si biserica ortodoxa o face dar e mai greu azi sa dovedesti despre un om ceva. Voi aveti putini oameni in subordine si puteti sa-i verificati mai bine dar si la voi au ajuns problemele legate de morala enoriasilor. Apoi ortodoxul care nu s-a dus 3 saptamani la slujba de Duminica se exclude singur dupa invatatura noastra! |
Citat:
|
Despre faptul ca Papa nu poate gresi in interpretarea scripturii nu are rost sa comentez. Daca tu insa recunosti ca te poti insela inseamna ca nu esti sigur de cea ce esti sau de cea ce susti! Din punct de vedere istoric bisericile protestante si neoprotestante provin din biserica romano catolica direct sau indirect.
Da e adevarat ca daca un om ortodox lipseste nemotivat de la 3 slujbe el este in afara biserici din punctul de vedere al canoanelor ortodoxe. Acest pacat este insa iertat prin spovedanie! Aceasta idee despre infailibilitate se gaseste peste tot in bisericile protestante. Iata aici o comparatie : avem aici o femeie papă infailibilă, sprijinită in această poziție de biserica ei. Pretind că ea are exact aceleași prerogative pe care le pretinde biserica romano-catolică pentru papă; cu alte cuvinte, ea este singurul interpret infailibil al Bibliei. Nici un papă n-a pretins mai mult de att. La fel pretind și mormonii referitor la Joseph Smith și adepții Științei Creștine la doamna Eddy. http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/can3.htm Mai citim si alte lucrrui interesante aici:Să citim acum afirmația doamnei White referitoare la scrierile ei. Definindu-și poziția, ea spune: "in vremurile străvechi Dumnezeu vorbea prin gura profeților și a apostolilor. Azi, el le vorbește prin Mărturiile Duhului Său. " (Mărturii, Vol. IV., p. 148; Vol. V., p. 661). |
Citat:
|
Citat:
"La ce ti-ar folosi sa dezbati de-a fir-a-par nepatrunsele taine ale Sfintei Treimi, daca, lipsit in sufletul tau de virtutea smereniei, ai displace Sfintei Treimi? Intr-adevar, nu vorbele dibace si iscusite sint cele care fac omul sfint si drept in ochii lui Dumnezeu, ci viata cea de toate zilele traita in virtute." "Dorinta de a cunoaste e fireasca la tot omul. Dar la ce-ar folosi stiinta de carte fara frica lui Dumnezeu? Fara indoiala, mai cistigat e taranul slujind Lui Dumnezeu cu smerenie, decit filosoful semet care, lasindu-si propriul suflet in paragina, se incumeta sa iscodeasca mersul stelelor." Thomas Kempis-Imitatiunea Lui Cristos |
Nu stiam ca un crestin poate fi zeflemitor si nu inteleg ce e de ras. Oare biserica adventa ce invata despre aceasta dogma a infailibilitati papale? Eu ma opresc aici mai ales ca se vede ca nu aveti n raspunsuri. E pierdere de vreme.
Concret studierea bibliei facuta de oameni neduhovnicesti adica din afara bisericii a adus la mii de biserici chiar luand si biserica adventa ea are astazi n ramuri. |
Citat:
|
Citat:
Tu razi cand cineva iti spune ca ai un pai in ochi asta dupa ce tu i-ai zis acelui om la fel (ca are un pai in ochi) Tu imi spui studiaza biblia si vei deveni nu stiu cum. Dar eu daca studiez biblia de capul meu deja ignor pe ceilalti invatati si invatatori si ma fac mai presus decat ceilalti. Dar Nt arata ca atunci cand crestinii luau o hotarare o luau in adunari si o faceau cerand Duhul Sfant sa-i lumineze.Caci s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua sa nu mai punem peste voi nicio alta greutate decat ceea ce trebuie, (Fapt.15:28) |
notă la editare
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Hai să revenim la topic. |
Citat:
Iata un site in care sunt prezentate acele biserici adventiste care s-au separat. http://ro.wikipedia.org/wiki/Adventism Eu am citit o data si despre o biserica adventista a celor homosexuali. Finish |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Imi dau seama de bunele tale intentii dupa cum rastalmacesti ce spun eu. Am zis ca nu sunt deloc sigur in cea ce priveste numarul de biserici desprinse din biserica ortodoxa.Oricum chiar presupunand ca noi avem mai multe ramuri, noi avem o istorie mai mare. Si nu am auzit ca acele ramuri sa nu creada in Iisus ca fiul lui Dumnezeu asa cum gasim la voi sau ortodoxi care respecta sambata cum aveti voi adventi care respecta duminica.
|
Citat:
Ai sfeclit-o și în ce privește partea a doua... sunt și ortodocși care respectă sâmbăta. |
Citat:
Biserica Adventista de Ziua a Saptea manifesta o preocupare deosebita pentru una din primele institutii create de Dumnezeu: familia (asa cum a facut-o Dumnezeu, formata din barbat si femeie). Pe site-urile adventiste gasesti postate nenumarate seminarii de familie. Sau, avand in vedere pasiunea ta pentru Ellen White, poate citesti lucrarea "Caminul adventist". Numai ca e cam mult de citit (peste 500 de pagini). Mai usor preiei ceva minciunele de pe alte site-uri, sau ceva de pe you-tube si cu ceva imaginatie de la tine iese de o postare "mai mult ca sigura". |
Actualmente, majoritatea confesiunilor adventist-millerite profesează forme de antitrinitarinism (arianism, semiarianism etc.). Excepție face Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (care însumează aproximativ 70% din totalul numărului actual al adventiștilor milleriți)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Adventism Eu nu am auzit de ortodocsi care respecta sabatul. Poate vii cu dovezi clare. Cat despre biserica adventista care lauda homosexualitatea poate nu stiu eu sa traduc : http://gladventist.org/ Eu aduc dovezi vreau sa vad si eu biserica ortodoxa de ziua a saptea. Probabil ca exista are 1000 sau 2000 de membrii maxim... Acolo pe Wiki nu am vazut sa scrie de biserica adventista reformista care stiu ca concureaza ca numar cu biserica adventista de ziua a saptea! |
Citat:
Am fost nevoit sa dau niste cautari pe net. Astazi am aflat si eu ("multumita tie") de unele organizatii cu devieri sexuale, care se folosesc de numele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. In anul 1987 a avut loc si un proces intre Biserica Adventista de Ziua a Saptea si o astfel de asociatie de ciudati, pentru violarea marcii inregistrate. Repet: daca vrei sa stii ceva sigur despre Biserica Adventista de Ziua a Saptea intra pe http://www.adventist.ro/index/. Vei gasi o sumedenie de subcapitole cu informatii de tot felul (inclusiv convingerile referitoare la relatiile dintre persoane de acelasi sex). |
Citat:
Tare asta! Depinde ce înțelegi prin "respectă". Eu respect toate zilele săptămânii, de ex. |
Citat:
Citat:
O caracteristica de baza a falsilor invatatori este aceea ca interesul lor nu este de a-l glorifica pe Dumnezeu ci de a atrage multimile in ratacire pentru un castig material: "Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire; Și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită; Și din poftă de avere și cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăbovește și pierzarea lor nu dormitează". Citat:
Ce va face sa credeti ca multi dintre oameni au o dorinta sincere de a o intelege? Multora dintre oameni nici nu le pasa de Cuvantul Domnului. Eu cred in nemurirea sufletului, probabil va referiti la adventisti, ca ei nu cred asta. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Acum serios vorbind, și în biserica mea locală pot să enumăr cel puțin 10 ortodocși (aparținând BOR dar care încă nu s-au botezat la noi) care respectă [deja] sabatul. De asemenea, am auzit chiar de preoți ortodocși care respectă sabatul. Unul din ei, pe patul de moarte (a murit de curând ca ortodox) i-a mărturisit fiicei lui că în ultimii ani a păzit sabatul și a îndrumat-o să treacă la adventiști. Știu lucrul acesta pentru că ea astăzi este adventistă. Am mai auzit de un preot care ar fi înființat o "Biserică Ortodoxă de Ziua a Șaptea" (a fost un interviu cu el la Speranța TV)-dar informația acesta ia-o sub rezerva incertitudinii... mai trebuie să o verific. Și desigur, să nu omitem vechile ramuri ortodoxe din Asia Mică și Biserica Etiopiei, dar care "actualmente" nu mai știu în ce măsură respectă sabatul. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Grasul eu nu vreau sa zic ca Azs nu condamna homosexualii! Eu nu vreau acum sa joc si sa cant ca am demonstrat ca voi gresiti iara. Eu ma refeream la unele biserici advente diferite de Azs! Dar in special studiul biblic a adus la n rupturi. Defapt biserica romano catolica a interzis biblia nu ca adevarul nu se gasea la ea in biserica ci ca erau n idioti care profitau de biblie rupand credinciosii de biserica pe baza unor interpretari mai mult sau mai putin hazardate! Defapt un istoric catolic a demonstrat ca inchizitia a omorat mult mai putini oameni decat au facut cei din tabara protestanta! Apoi inchizitia nu condamna niste oameni buni ci niste oameni amagiti si amagitori! Daca biserica adventista arata ca inchizitia omora numai oameni asa zisi drepti e o mare mincinoasa. Ei omorau pe vrajitori si pe eretici. Cum ar omori acum pe iehovisti. Dar asta nu inseamna ca acestia sunt crestini. Oricum si biserica protestanta fiind copilul ei a ucis in dreapta si in stanga.
Deci osutafara unu nu ai adus dovezi si iar rupi din context. Povestea aia am auzit-o si de la alti adventii cum ca preotul lor din sat le-a spus in secret ca sambata e adevarata zi. Eu asta cred ca e o poveste invatata prin hipnoza! Probabil ca sunt unii ortodocsi care respecta si sambata in tacere sau ca nu saruta icoanele dar aia nu sunt credinciosi. Traim vremurile din urma si credinta nu trebuie sa creasca ci sa scada cf Nt. Recunosc ca majoritatea ortodocsilor sunt azi caldicei dar asta arata semnele din urma semnele apocaliptice cand lumea nu va mai suferi invatatura sanatoasa ... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Moncher, cazi în penibil atât de rău că s-ar putea în curând chiar să te doară! |
Citat:
|
Citat:
Frate azi crezi in existenta diavolului ducandu-te sau vazand ce se petrece in anumite biserici protestante. Da am cunoscut o adventista din Moldova (pe net am vb cu ea) care imi spunea ca preotul ei din sat bla bla bla. Apoi una din Transilvania la fel . Apoi au mai spus si altii adventi aproximativ aceasi poveste ca preotul din sat.... De ce te-ar mira ca in astfel de biserici sa nu se faca o hipnoza colectiva? Apoi si eu cred ca sunt unii (1 la o mie?) care nu saruta icoanele. Ma intreb (asa am intrebat si pe acele persoane) de ce acest preot cu constinta incarcata nu s-a dus la adventisti? Imi spuneau ei :deoarece isi pierde locul de munca. Hai sa fim seriosi.Adica ajung sa am frica de Dumnezeu dar continui sa trimit oamenii in iad ca sa am o paine de castigat??!! Pai ca preot daca te duci la adventii isi gasesc acestia imediat un loc de munca...Numai sa vi la ei si sa arunci cu namol in fosta biserica |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:44:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.