![]() |
Citat:
Fie cum va doriti,sa traiti pana atunci :) Eu nu cred in reincarnare,plata karmica si alte concepte budiste,ci doar consider ca oricine/orice are dreptul la viata daca a aparut in aceasta lume. Dar destul pe acesta tema,cred ca se poate dezbate pana-n panzele albe fara ca lucrurile sa se schimbe intr-un fel. Asa cum spunea si Heaven,cainii se vor ucide sistematic fara a eradica acest fenomen deoarece nu se merge la cauza ci la efect.Va las pe voi sa descoperiti cauzele. Numai bine tuturor si post cu pace! |
Citat:
Deci se merge direct la cauza. La ora actuala cauza principala nu sunt atat cainii abandonati de care se face caz, ci cainii care sunt deja abandonati si sunt sterilizati doar pe hartie sau deloc. Iar cu cei abandonati se pot face trei lucruri pentru a se stopa fenomenul: 1. Sa fie sterilizati gratuit 2. Sa fie eutanasiati gratuit 3. Cei care sunt adoptati sa fie cipuiti si in caz de abandon, proprietarul sa suporte consecintele. |
Eu nu inteleg ce atata scandal. O pesta e o pesta si trebuie starpita.
|
Citat:
Apararea cainilor o iau in general,cei care au un surplus de energie,timp,si eventual bani.Acestora le-as recomanda sa investeasca acest surplus in problemele legate de oameni(ca,slava Domnului,sunt destule). Dar am impresia ca ceva e pe dos la noi in tara.Poate ar trebui sa-i mai spunem lu' tanti Bardot(si altora ca ea,de aici sau de aiurea) sa-si mai caute de problemele specifice varstei... |
Citat:
Primavara si toamna,cei din protectia animalelor nu mai fac fata de la numarul de sesizari de astfel de pui abandonati,doar ca noi suntem o mana de oameni,autoritatile se fac ca ploua in fata acestui fenomen care este una dintre principalele cauze pentru existenta cainilor pe strazi. Ar trebui data o lege care sa si puna in aplicare sanctiunile pentru abandonul animalelor de companie prin obligarea stapanilor sa le inregistreze in evidenta primariilor,sa le cipeze si sterilizeze (mai putin pe cei cu valoare chinologica,pentru ca acolo discutam de altceva),in caz contrar fiind obligati sa plateasca taxe piperate si sa declare si sa isi asume responsabilitatea pentru fiecare cuib rezultat in gospodarie. Altfel e ridicol,pentru ca avem o lege care sanctioneaza abandonul,insa cine poate sta sa pandeasca noptile la fiecare gospodarie sa ii prinda in flagrant pe nea Gigi de la 3 sau pe tanti Lenuta din comuna nu stiu care,ce vin pe furis si lasa puii plocon pe strazi in grija comunitatii?Asta ca sa nu mai vorbim de cei care arunca pe drumuri animale sanatoase,sau caini ajunsi la batranete sau care pur si simplu dau drumul cainelui sau catelei pe drum sa se imperecheze "ca de,are si el/ea nevoie!" Este imposibil sa ii surprinzi in fapt,asa ca prinde orbul,scoate-i ochii si prin urmare conducta de caini abandonati nu va inceta niciodata sa curga. S-a propus in nenumarate randuri o astfel de lege,insa ea a fost refuzata vehement,nu va intrebati de ce? Dpdv financiar,substanta folosita la eutanasiere este cu multa mai scumpa decat o banala operatie de sterilizare,deci ce argumente ar avea stimabilii,decat daca fondurile alocate pentru gestionarea cainilor comunitari nu ar merge direct in buzunarele unei intregi retele mafiote?In afara pleaca acesti caini atat pentru experimente,cat si pentru diverse produse de piele etc,interesele sunt foarte mari si sunt implicati oameni politici,care au puterea de a manevra inclusiv presa,ce la randul ei influenteaza omul de rand,care este dezarmant de usor de manipulat. |
In articolul pe care il voi posta mai jos este descrisa situatia in detaliu,iar cei care isi doresc vor intelege,iar eu pentru ei scriu,iar cei care doresc sa ramana incremeniti in niste conceptii fara rezultat si logica,este alegerea lor.Scopul meu este sa aduc informatii pentru cei care au deschiderea sa vada dincolo de aparente si nu sa intru in conflict cu cineva,pentru ca asta e usor,oricine o poate face,insa mult mai greu este sa construiesti si sa cauti solutii...
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Asa tara in deriva, asa jurnalism de doi bani.
Citat:
Intretinere caine 1 an in adapost = 1000 ron. Ce e mai scump? Citat:
Tare desteapta.. Auzi, daca se stie ca sunt vaccinati iubitorii de animale vor ajuta pe domnii hingheri..ce hilar. Iubitorii de animale stiu doar sa vorbeasca despre caini, nu sa faca ceva pentru caini. 12 euro sterilizarea 8 euro transportul..deja sunt 20 euro, cu 10 euro mai scump decat eutanasierea. Si n-a suflat un cuvintel despre vaccinare, dar dupa mintea ei de ziarista cainele care urmeaza sa fie eutanasiat trebuie vaccinat si castrat in prealabil. Citat:
Citat:
O clipa..dar nu se presupune ca erau sterilizati? Asadar sa credem ca nu sunt mai multi caini pentru ca saracii n-au ce manca, nu pentru ca sunt castrati doar in imaginarul colectiv, nu pentru ca sunt hraniti de cetatenii iresponsabili, etc. Sa speram ca vor muri de foame dar nu stiu cum se face ca mancarea asta nu doar ca le ajunge dar mai si prisoseste altfel nu s-ar inmulti de la un an la altul. Citat:
Citat:
Deci unde este de fapt afacerea? Doar pentru castrarea a 50.000 caini sunt necesari peste 1.000.000 euro dupa calculele tantei ziariste, fara a mai vorbi si de vaccinare care inseamna probabil inca 2-3 milione de euro.. Daca sunt eutanasiati, treaba e mult simpla, daca sunt adoptati sunt vaccinati si sterilizati pe cheltuiala celui care il adopta - asta inseamna ca nu se va intampla nici in 0.001% din cazuri. Mai ramane intretinerea de 30 zile care in mod sigur este mult mai umana decat sa fie lasati sa faca foame pe strazi. Si mai ieftina decat procedura de sterilizare si vaccinare la un loc. Citat:
Citat:
Vaccinat, sterilizat 50.000 caini = 3 milioane de Euro. Citat:
Concluzia, oare cine ii plateste salariul tantei ziariste de fapt? |
Cainii vagabonzi au ajuns astfel tot din vina noastra. Nu ma pot pronunta pro sau contra intrucat nu stiu daca nu cumva exista si alte optiuni prin care populatiile de caini ai strazii sa fie tinute sub control sau diminuate fara a implica eutanasierea. Banuiesc ca eutanasierea este cea mai convenabila fiind mai putin costisitoare si cu rezultate mai rapide.
Nu sunt insa de acord cu cei care-si aduc caini sau pisici la bloc iar dupa ce se satura de ele le arunca in strada si culmea ca acestea ajung sa traiasca printre gunoaie ca si cum ar fi fost aruncate direct in tomberon asemeni oricarui lucru nefolositor. Prima data zic ca ar fi mai bine sa se faca o serie de legi, ca romanul numai prin legi poate fi strunit, prin care cei care au animale de casa in mediile urbane sa-si ia anumite raspunderi asupra lor, iar in cazul in care acestea dispar lipsa lor sa fie declarata. |
Citat:
Citat:
Si toate astea ca sa moara in 5 ani de foame, frig, accidente de masina pe strazi. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Si cred ca au problema serioase in a face legatura cauza-efect. Daca pentru ei caine mort = mai multi caini, ce poti sa mai zici.. Citat:
Da, poate va mai apare 1 sau 2, dar nu vor fi 2000. Vine ecarisajul, in 30 zile problema este rezolvata definitiv. Si da, pot fi eutanasiati pe masura ce apar - asa se procedeaza in toate orasele civilizate, au serviciu de ecarisaj care cu asta se ocupa, adunat si eutanasiat caini daca nu sunt adoptati. Da-mi exemplu de o tara unde sunt sterilizati si li se da drumul inapoi pe strazi. Asta cu abandonul canin e poveste de adormit copiii, majoritatea cainilor de acum provin din cei abandonati cu muuult timp in urma, daca ar fi fost inca de atunci ridicati si eutanasiati nu se ajungea aici. "Pest control" iti spune ceva? Nimeni nu-ti garanteza ca o data ce ai omorat toti gandacii din bucatarie, nu au sa mai apara niciodata. Dar daca iei masuri cand vezi ca apar 1-2 si nu astepti sa fie 1000, e o treaba usoara si nu foarte costisitoare. Asta cu ciparea toti cainilor este poveste de adormit copii, ai idee ce inseamna sa sterilizezi TOTI cainii din tara asta si sa le pui cipuri, sa cumperi cititoare, sa faci baze de date interconectate, servere si routere de milioane de euro, SAP, etc. Si asta ce? Doar ca sa-i dai la cate unul 1000RON amenda ca si-a pierdut cainile. Ca asa o sa zica. Ca l-a pierdut. Daca tot vorbim de mega-afaceri cainesti, aici nu-ti miroase de una? Citat:
Umanitatea inseamna sa-ti faci griji pentru oamenii sfasiati de caini, nu pentru cainii care numai de tratament uman n-au parte pe strazi. La tara daca un animal sufera, este omorat. Si mancat, daca e comestibil. Un caine care sufera de foame pe strazi, in pespectiva voastra are parte de tratament uman. Mai sa fie.. Citat:
Nu stiu ce faceau inainte, cum ii eutanasiau, dar treaba era fara doar si poate eficienta. Exista si solutii "ne-barbare" desi nu stiu daca folosesti termenul potrivit. Ai fost vreodata sa vezi cum rezulta soriciul? Citat:
Citat:
Citat:
Omori zece caini dintr-o suta, restul de 90 se inmultesc si se inmultesc si se inmultesc.. Wau..ce proces misterios. Citat:
Perfectiunea logica in actiune. |
Alin,tu ori nu ai citit integral ceea ce s-a postat ori pur si simplu nu vrei sa intelegi.In ambele cazuri,insa,nu este vina mea si nici nu am de gand sa explic si sa reexplic,pentru ca stiu ca daca cineva nu vrea,poti sa ii arati si albul imaculat pe negru,ca el tot va spune ca e gri cu picatele albastre.
Tu imi spui butonand din fata calculatorului,mie,care sunt implicata in protectia animalelor de ani de zile,ca fenomenul abandonului puilor nu exista,cand solicitarile si sesizarile din primavara si toamna in privinta puilor de caine sau pisica lasati pe drumuri sunt coplesitoare. Daca vrei,ti le voi redirectiona si te poti duce singur sa verifici daca e sau nu cum spun eu,insa sa bagi multa benzina,pentru ca va fi nevoie sa alergi de dimineatza pana seara...;) Iarta-ma,din fata unui computer si eu pot spune orice,sa filosofez despre activitatile altora si despre ce imi imaginez eu ca este sau nu este.In realitatea imediata,insa se merge pe concret,pe dovezi si pe rezultate... Ca si concluzie,eu nu am timp sa imi pierd minute din viata pe contradictii fara logica sau care nu duc nicaieri,ce am avut de expus se poate citi in postarile anterioare,cine vrea sa priceapa va pricepe,iar cine nu,este alegerea lui si i-o respect. Eu nu am postat pentru a convinge pe cineva,ci doar pentru a informa,pentru ca mai departe fiecare are propria inteligenta si liberul arbitru pentru a-si trage concluziile! |
De parca problema cainilor vagabonzi e cea mai de actualitate, cand sunt atatea probleme ce macina poporul roman. Asta e asa praf in ochi, ca lumea sa isi abata privirea de la chestiunile de zi cu zi ce ii framanta pe fiecare dintre noi.
|
Citat:
Si eu nu inteleg cum puii sunt de acord sa ii omoare, iar cainii maturi nu, parca nu e acelasi lucru. Probabil legea Marinescu a dus la cresterea numarului de caini pe strazi. Si Marinescu probabil nu face un pas fara sa fie in masina, ii vede pe caini doar prin parbriz. Am gasit acum un articol din Adevarul: http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/...437356414.html "Dacă potăile din București ar arăta ca pufoșeniile din brațele protestatarilor cuțu-cuțu, cu siguranță că toate animalele ar fi adoptate. Pentru așa gingășeli s-ar ridica și moratoriul împotriva adopțiilor internaționale. Numai că pe strada mea câinii nu au botul umed și ochi blânzi, ci sunt vânjoși și turbați. Și nu pun căpșorul pe reverul senatorului Marinescu, ci se adună în haite, în fața blocului." |
Citat:
Wow..ce simplu s-a incheiat discutia. Daca treci cu privirea peste ce am scris, chiar si asa rapid, poate ai sa-ti dai seama ca am raspuns f. punctul la ce ai scris. Te invit si pe tine sa faci la fel. Citat:
Sa fim seriosi. Si chiar daca ar fi asa, sesizarile ar putea merge direct la serviciul de ecarisaj si problema e ca si rezolvata inainte sa ia proportii. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Clar
Animalele nu au ce cauta in mediul urban! CLAR! Sper sa se treaca la fapte cat mai repede pentru eutanasierea lor sau orice...insa nu mai vreau sa ii vad in strada. Iubitorii de animale, sunt doar niste oameni teribilisti, care nu realizeaza ca au transformat dragostea in obsesie. Ordinea societatii are nevoie CLAR ca aceasta problema sa fie rezolvata. Avem dreptul de a face asta, rational si spiritual analizand, suntem in varful piramidei trofice, EVOLUTIA sau DIVINITATEA, cum vreti sa o luati, ne-a pus stapani peste creatie. Solutia asta isi are toate justificarile, mi se pare stupid cand vad atatea devieri de la subiect, ca oamenii sunt mai rai, ca animalele au suflet ca etc.
SUNT SATUL CA DE FIECARE DATA CAND MA PLIMB PRIN ORAS SA FIU NEVOIT SA SCHIMB TROTUARUL PENTRU CA AM TOATE MOTIVELE SA IMI FIE FRICA CAND LA 20 DE METRI IN FATA MEA SE AFLA O HAITA DE CAINI CARE LATRA CU FURIE! CHIAR O SA TREBUIASCA SA ACCEPT DUIOSIILE OAMENILOR CRETINI PANA CE O SA PATZESC CEVA, EU SAU CINEVA APROPIAT, SI DE LA NERVI SA IAU PROBLEMA IN PROPRIILE MAINI, SA FIU NEVOIT SA FAC GESTURI NEBUNESTI DIN CAUZA IGNORANTEI VOSTRE ?! IUBITORILOR DE ANIMALE, SUNTETI CRETINI! |
Tu ai frica de niste biete animalute, care da, rar o mai iau si razna, mie insa imi e mult mai teama de haita umana......cu mult mai periculoasa, mai ales cand e vb de gasti alcatuite din tineri de 15/18 ani, teribilisti, drogati sau cu alcool in cap si cu sisuri, bate etc.....Si daca bietii caini musca de foame si frica, pretinsii oameni fac mizerii din rautate, lipsa de educatie si prostie...sa nu/i eutanasiem urgent si pe ei?!?
|
!
Citat:
|
Citat:
Sa ne intelegem:musca de foame si de frica,sau pt.a-si apara teritoriul? Multi dintre ei nu prea par lihniti de foame,ci dimpotriva,foarte bine hraniti. Am observat ca cei carora le ies oasele prin piele mai degraba se gudura,decat sa atace. De atacat,ataca cei care sunt hraniti de oamenii din zona,deoarece ii considera pe toti ceilalti oameni care trec pe acolo si nu le dau de mancare,niste inamici(isi apara teritoriul). Care-i solutia?Sa ma plimb cu salamul feliat la mine si unde vad niste caini ,sa le arunc cate o felie,ca sa nu tabere pe mine? |
Citat:
Zoonozele-bolile transmise de la animale la om Zoonozele sunt definite ca boli infecto contagioase, parazitare, micotice,bacteriene sau virale, transmise omului de catre animale. Zoonozele parazitare Bolile parazitare transmise de la animale la om sunt foarte diverse si sunt caracteristice anumitor zone geografice , in functie de aria de raspandire a diverselor organisme parazitare. In cele ce urmeaza ma voi referi la zoonozele cele mai frecvente in tara noastra si cu relevanta cea mai mare din punct de vedere al potentialului patogen pentru om. PROTOZOOZELE Giardia spp. este un protozoar parazit care poate afecta diferite specii de mamifere, inclusiv omul. La caine infestarea cu Giardia se manifesta cu scaune moi, mucoide cu frecventa crescuta. Starea generala poate fi si ea afectata in masura in care infestarea este severa. De obicei starea generala este buna, apetitul este prezent. Acest protozoar poate infesta si omul, mai ales indivizii cu un sistem imunitar slabit sau insuficient dezvoltat , precum cel al copiilor. Infestarea se produce pe cale orala. Pentru decontaminarea suprafetelor infestate (podele,etc) sunt eficiente produsele pe baza de hipoclorit de sodiu. Cryptosporidium spp. produce simptome asemanatoare cu cele din infestarea cu Giardia. Afecteaza cainele si pisica si se poate transmite si la om. Nu exista un tratament eficient pentru acest tip de afectiune.Preventia si combaterea se bazeaza pe masurile de igiena. Toxoplasma gondii este un protozoar care infesteaza atat cainele cat si pisica.. La pisica infectia poate fi inaparenta clinic, arareori producand diaree. In infectia generalizata la pisica semnele clinice sunt febra, letargie, semne respiratorii (dispnee), anorexie (lipsa apetitului), icter, discomfort abdominal, semne nervoase ( pareze, ataxie, tremor al capului etc), oftalmii. Infectia generalizata poate conduce la moarte, mai ales la subiectii imaturi. La caine infectiile pot produce ocazional febra, anemie, diaree si voma, pneumonie, semne neuromusculare, anemie. La pisica boala poate fi asociata cu boli imunosupresive precum leucemia felina. Pentru om este semnificativa infectia in timpul sarcinii la femeie, aceasta putand produce malformatii congenitale sau avort. Infectia la adulti poate fi clinic inaparenta sau poate produce simptome asemanatoare gripei sau leziuni cronice oculare. Simptomele pot persista ani de zile de la infectie. Infestarea omului are loc pe cale orala sau transplacentara in cazul fatului. HELMINTOZELE sunt boli parazitare produse de catre viermii intestinali. Acestea pot fi produse de catre diverse stadii evolutive ale parazitilor intestinali; omul poate fi infestat fie cu formele evolutive intermediare ale viermilor intestinali, fie gazduieste formele adulte ale acestora. CESTODOZELE-bolile produse de tenii Teniile (viermii lati, panglica) se pot regasi la om atat in forma larvara cat si in forma adulta , in functie de specia de tenie si de ciclul de viata al acesteia. La cainii si pisicile infestate , de obicei, nu exista simptomatologie clinica legata de infestatia cu tenii. Dipylidium caninum se regaseste la caine si om in forma adulta care isi are sediul in intestin, unde se fixeaza cu ajutorul scolexului (”capul” teniei). La caine, segmente ( proglote ) din portiune terminala a teniei care contin oua, se desprind si sunt antrenate in fecale de unde sunt eliminate in exterior. Proglotele pot fi observate in fecale sau pe parul din jurul anusului. Aceste au dimensiunea de aprox. 1,5 cm si au miscari de tarare. Miscarea proglotelor la nivelul anusului poate face cainele sa se linga sau sa se tarasca pe fund. Omul, mai ales copii, se poate infesta cu aceasta tenie prin ingerarea accidentala a purecilor adulti care contin oua de tenie (formele larvare ale purecilor se por hrani cu oua ale acestei tenii). Tenia adulta masoara pana la 30 cm. Infestarea cainilor se face prin ingerarea purecilor adulti. Combaterea acestei tenii se face cu substantele uzuale continute in pastilele de deparazitare ( Drontal Plus, Cestal Plus, Pratel, Tiantelm etc.). Este foarte important sa se urmareasca combaterea concomitenta si a infestatiei cu pureci, intrucat acestia sunt gazda intermediara a acestei tenii. Taenia species este un gen de tenii care contine mai multe specii care se pot regasi la caine sau pisica sub forma adulta. Formele intermediare se regasesc de obicei la ierbivore, rareori la om. Puii carnivorelor se infesteaza de obicei dupa ce trec pe mancare solida, forma adulta a teniei putand fi observata abia la o luna dupa aceasta. Forma adulta poate atinge dimensiuni de pana la 500 cm. Carnivorele domestice se infesteaza prin vanarea unor animale mici (soparle, insecte, pasari) sau prin hranirea cu carne insuficient preparata termic care contine forme larvare (chisti) ale teniei. Echinococcos granulosus este o tenie de dimensiuni foarte mici (3 mm). Cainele este gazda definitiva a acestei tenii si se infesteaza cu formele larvare din carnea si organele provenite de la oaie sau mai rar de la alte ierbivore ungulate. Omul este gazda intermediara accidental (nu intra in ciclul de viata obisnuit al teniei). Infestarea omului se produce cu oua provenite din fecalele cainilor care au forma adulta. La om forma larvara produce chisturi hidatice in diferite organe (ficat, plamani, creier) si este extrem de grava. Tratarea la om a acestor chisturi se face chirurgical si cu medicamente cestodocide cu actiune pe formele larvare. In tara noastra aceasta boala este endemica, inregistrandu-se foarte multe cazuri de chisturi hidatice la om. Este foarte important de aceea sa nu se hraneasca cainii cu carne sau organe nepreparate termic provenite de la oi. Ouale acestei tenii pot rezista in mediu pana la 1 an in conditii propice de umezeala si temperatura scazuta. Cadura si deshidratarea le distrug. Deasemenea este importanta deparazitarea interna periodica a cainilor si indepartarea si distrugerea fecalelor acestora pentru a se preveni contaminarea mediului cu ouale acestei tenii, prevenindu-se astfel infestarea omului dar si a gazdei intermediare obisnuite-oaia. NEMATODOZELE gastrointestinale sunt boliparazitare produse de viermii intestinali rotunzi. Toxocara canis (caine) , Toxocara cati (pisica) , Toxascara leonina ( caine, pisica) produc leziuni diferite , in functie de stadiul de dezvoltare in care se gasesc in organismul gazda. Formele larvare pot determina semne respiratorii datorita migrarii lor prin plamani. Viermii adulti sunt tolerati bine de organismul gazda atunci cand sunt in numar mic. Aflati in numar mare pot determina o absorbtie insuficienta a hranei de la nivel intestinal, puii infestati masiv fiind slabi si cu abdomenul dilatat. Puii parazitati intens pot suferi ocluzii intestinale sau pot fi afectati de toxinele secretate de numarul mare de paraziti. Infestarea puilor este de regula prenatala, astfel incat toti puii proveniti din mame nedeparazitate pot fi considerati a fi infestati. Infestarea poate avea loc si prin laptele supt de la mama. Adultii se pot infesta foarte usor cu oua embrionate provenite din mediul in care se plimba, pe care le preiau prin lins. Oamenii, in special copii, se pot infesta deasemenea cu oua embrionate aflate in numar foarte mare in solul din parcuri, gradini, etc infestate de fecalele cainilor sau pisicilor. Ouale acestor paraziti pot fi ingerate de numeroase alte animale care actioneaza ca gazde pasive (insecte, rame, pasari, rozatoare). Cainii si pisicile se pot infesta deasemenea ingerand aceste organisme. Viermii adulti masoara 10-16 cm. Ancylostoma caninum este un nematod care paraziteaza cainii si mai rar pisicile ca gazda definitiva. La nivel inestinal acesti paraziti pot produce grave leziuni datorita hranirii agresive prin lezionarea mucoasei intestinale. Infestatiile masive pot conduce la anemierea grava sau chiar moartea cateilor.. Cainele afectat prezinta fecale hemoragice sau melena, anemie, slabire accentuata, dermatite la nivelul zonelor ventrale si la nivelul labutelor. Infestarea poate avea loc prin ingestia oualelor embrionate sau prin traversarea directa a pielii de catre stadiile larvare. Infestarea poate avea loc deasemenea prin laptele supt de la mama. La om acest parazit poate determina enterita eozinofilica sau dermatite la nivelul zonelor de penetrare a pielii de catre larve. Infestarea la om poate fi orala sau transcutanata. Viermii adulti masoara aproximativ 2 cm. Ancylostoma tubaeforme infesteaza picica. Semnele clinice si ciclul de viata sunt asemanatoare cu ale A. caninum. Uncinaria stenocephala este asemanatoare cu Ancylostoma insa este mai putin agresiva. Afecteaza atat cainele cat si pisica. La om nu poate produce decat dermatite . Ancylostyoma si Uncinaria necesita doze crescute de antihelmintice. |
SCABIILE
Sarcoptex scabiei este un acarian care paraziteaza mai multe specii. La om acest parazit provoaca dermatite manifestate prin prurit intens. Cainele poate fi infestat de aceasta specie, pisica fiind rezistenta. Parazitul poate trece de la caine la om , avand un grad de contagiozitate destul de mare. La caine produce prurit intens (mancarime), dermatita , alopecie(caderea parului), localizandu-se initial la nivelul coatelor , pavilioanelor auriculare (varful urechilor), partile laterala ale toracelui, abdomen, ulterior putand capata caracter generalizat. Pentru prevenirea si/sau combaterea acestui parazit se poate folosi produsul Stronghold. Trebuie retinut ca in aproape toate bolile zoonotice parazitare un rol important in preventia la om il au regulile elementare de igiena, precum spalatul pe maini, mai ales inainte de masa, spalarea riguroasa a legumelor si fructelor, precum si prepararea termica corecta a alimentelor de origine animala. Dr. med. vet. Catalin Manea http://www.petsmile.ro/?p=80 |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Banuiesc ca doar ai inceput-o dar nu ai si terminat-o nu? :) |
:)
Yasmina, sunt in anul 2 ... de ce sa sufere socuri?
|
Cat de usor trecem de la caini la oameni. Ii eutanasiem in cuvant.
Daca un caine latra la mine il ignor. Daca vrea sa ma muste il lovesc. Daca sunt mai multi, ii lovesc. Cainele, ca si omul certaret, miroase frica si ataca, daca nu ti-e frica, ba chiar ii arati ca nu-i frumos sa te atace atunci te lasa in pace. Nu inteleg de ce atata vrajba si cearta pentru niste animale. Foarte multe persoane dau mancare la caini pentru ca "sunt draguti", iar cand cresc mari si dau sa muste sau latra chem hingherii. E un non-sens pentru mine de ce ar face asta. Mie daca mi-ar placea un animal l-as lua in casa, daca nu am posibilitati, asta e, imi iau unul de plus sau pur si simplu mangai persoane. Si ele au nevoie de atentie. De exemplu eu, daca vreti, puteti sa imi dati si mie de mancare, sa ma mangaiati si pe mine.. Desi stiu ca nu sunt dragut ca un catel mic. Totusi, cel putin eu nu musc, ba chiar mangai inapoi. :-) Apropo, nu stiu de unde gandul asta cum ca animalele au suflet, nu au. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Alin, din ce ai spus tu acolo, divinitatea la care aspiri tu, este una imperfecta. A fi sau a nu fi, asta-i intrebarea...:)) |
Citat:
Voi nu? |
Citat:
Sa continui? mai bine nu. Iti doresc lectura placuta. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:27:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.