Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   In care se va demonstra ca Pamantul poate sa fie plat, nu sferic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14184)

Dumitru73 05.12.2011 00:10:07

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 413211)
Exact! Cum sa credem asa ceva? Si scopul, ati uitat scopul: care ar fi scopul unei atare minciuni mostruoase? Presupunand ca ar fi asa.

tocmai asta este ... asta "uita" toti adeptii acestor teorii.
care este scooul acestor "minciuni"?

eu te-as intreba altfel, care este scopul mincinosilor care striga: uite mincinosii?

stefan florin 05.12.2011 00:11:22

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 413204)
stai sa inteleg.
americanii, rusii, chinezii, englezii, francezii, etc., au ajuns sa conspire de comun acord impotriva tuturor?
daca exista un sistem de propulsie atat de avansat, probabil ca omul ar fi pasit deja pe Marte, nu doar pe Luna.
chiar nu vezi ca ecuatia ta are prea multe necunoscute?
pentru mine e ca si cum ai spune ca pi=3,14... este si asta o conspiratie.

am pomenit eu de OZN-uri?
dar uiti ca termenul nu face referire la nave extraterestre decat in mintea celor ce cred in conspiratii...

daca omul ar pune in practica tehnologia iventata de Nikola Tesla, DA, ar putea parasi nu numai Marte ci si sistemul nostru stelar. Doamne ajuta!

Dumitru73 05.12.2011 00:16:20

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413213)
daca omul ar pune in practica tehnologia iventata de Nikola Tesla, DA, ar putea parasi nu numai Marte ci si sistemul nostru stelar. Doamne ajuta!

ai uitat concluzia...
de ce, eu care pot sa fiu mare si tare, aleg sa fiu min si prost?!
de ce eu care am tehnologia de a face calatorii interplanetare si chiar interstelare, ingenunchez in fata vietnameziler, coreenilor si mai nou afganilor?

anna21 05.12.2011 00:16:36

Ignoranta

Eu nu stiu de unde iti iei tu informatiile, dar ignore esentialul: REPETAREA EXPERIMENTELOR BEDFORD INDICA PAMANT CURB!

Experimentele Bedford au fost prima data replicate de Alfred Russel Wallace (naturalist, geograf, explorator etc etc etc, deci nu un oarecine), care a raspuns unui pariu propus de un adept al pamantului plat. Evident, experimentul a demonstrat pamant rotund, iar adeptul pamantului plat a fost furios, l-a tarat pe A.R.Wallace in tribunale etc.. Dar pamantul este rotund, nu ai ce-i face.
Am mai dat in alta postare exemplul Oldham Yule, care a avut loc tot pe Bedford si a demostrat curbura apei.

Si mai sunt altele facute pe alte rauri, demonstrand ca pamantul este rotund.

Acum, din cauza faptului ca apa raului este rece si straturi de aer deasupra au densitati diferite (influenta apei reci etc) se pot produce miraje. Un cazuri faimoase de miraj (nu mai plictisesc cu exemple, vezi netul) au dus la teoria ca pamantul este de fapt concav :10:, nu glumesc. Exista si teoria ca traim intr-o sfera cu constelatiile in centru (foarte elaborate, mai bine inchegate si mai elegante decat teoria pamantului plat. Eu nu inteleg de ce te-ai oprit la asta, cand altele sunt mai.. Poetice, sa zicem).

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413192)
Citește cu atenție întrebarea: Aș vrea să văd pozele și demostrația fenomenului.

Mirajele la modul general nu sînt o explicație a cazului particular al experimentelor respective. Afirmația că testele au fost afectate de condițiile atmosferice de pe acel canal este hazlie.

Îmi amintesc că mai demult mi-am explicat singur că modificarea aparentă a dimensiunii Lunii în unele nopți se datorează straturilor de aer de temperatură și compoziție diferite care se interpun între observator și obiect, fiind inspirat de distorsiunea imaginilor luate de la suprafața drumurilor de asfalt încinse. Trebuie să fie ceva ca o lentilă gigantică - mi-am zis.

anna21 05.12.2011 00:22:02

Scuze pt erori, calc. meu ma "corecteaza" in permanenta si-mi transforma cuvintele in engleza (si franceza, cred..). Nu stiu sa dezactivez functia aceasta.

stefan florin 05.12.2011 00:22:03

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 413214)
ai uitat concluzia...
de ce, eu care pot sa fiu mare si tare, aleg sa fiu min si prost?!
de ce eu care am tehnologia de a face calatorii interplanetare si chiar interstelare, ingenunchez in fata vietnameziler, coreenilor si mai nou afganilor?

Din informatiile pe care le ai tu, cine detine astazi puterea in lume? Doamne ajuta!

Dumitru73 05.12.2011 00:32:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413217)
Din informatiile pe care le ai tu, cine detine astazi puterea in lume? Doamne ajuta!

probabil Bilderberg, Illuminati, poate Opus Dei, dictatorul de Basescu, si alti "adevarati" conducatori.
ai alt raspuns?

Raoul 05.12.2011 00:58:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413105)
Ocolul Antarcticii ar fi o dovadă dacă ar fi fost făcut în realitate. Echipajul ar fi putut să plece din punctul A aflat să spunem pe continentul America de Sud, să meargă în zona Zidului de Gheață în punctul B, să parcurgă o anumită distanță pe lîngă zona înghețată pînă în punctul C și să revină de unde au plecat, adică în punctul A. Avem de fapt un triunghi ABC, nu o linie cu o buclă în jurul Antarcticii de forma unui lasou, dacă înțelegi comparația.

Poate că au fost plătiți să nu spună adevărul. Există posibilitatea asta sau nu?

M-ai mancat cu atati de "poate" in toate raspunsurile tale! Adica tu vrei sa zici ca masuratorile care exista intre diferite puncte pe Terra sunt eronate? Ca evident,daca pamantul e plat ai o distanta mai mica sau mai mare,right? Nu poate sa fie aceeasi. Deci sa minta instrumentele de masura??b

Florin-Ionut 05.12.2011 07:17:18

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 413196)
Bun, si daca Pamantul este plat, ce urmeaza? O noua miscare anti-tehnologie, ca ludistii englezi din secolele XVIII-XIX? "Aia ne minte, la moarte cu ei!"...

Ce are-a face? Dacă PP este real, tehnologia se poate dezvolta în continuare.

Citat:

Si sa ne conducem viata, ca relationare cu Universul material, dupa care coordonate? Scripturistice? E de ras... Scriptura NU e un reper absolut...decat pentru fratii nostri care sunt (N)P, si pentru ei e de bun-simt ca e vorba de repere spirituale, MULT MAI IMPORTANTE. Intrebati-i. Sunt ei adeptii Sola Scriptura, dar nu cad in penibil, cu atat mai putin in penibilul pamantoplatistilor.

Dacă în Scriptură scrie despre Pămînt că este static, adică stă nemișcat, atunci Duhul Sfînt a vrut ca noi să aflăm asta. Cine vrea, crede. Cine nu, spune că e metaforă. La fel cu Soarele și Luna care s-au oprit pentru o zi, ca nu mai știu cine să poată cîștiga o luptă.

Citat:

Si, de fapt, in Scriptura se vorbeste de "rotundul Pamntului", mai precis in Tanakh. Nu e clar?... Frate Florin-Ionut, nu te lasa manipulat de penibilii aia pamantoplatisti/pamantofixisti...stiu ca neconventionalul inclusiv in stiinta e fascinant. Te inteleg. Dar "aia" ne mint in chestiuni chiar mai importante, chestiuni de care depinde ziua de maine, la propriu, privind supravietuirea, pentru miliarde de familii... Ala da teren de lupta pentru adevar.

PP este tot rotund. :16: Adică este un cvasicilindru.

Citat:

Si daca ar fi plat, pacatul nu ar mai fi in lume? Am prieteni care au inconjurat planeta asta cu avionul, desigur nu intr-o singura calatorie. Deocamdata, sunt prea sarac pentru asta, dar, cand si daca ma va ajuta Cerul Albastru sa castig serios, aveti cuvantul meu ca fac o calatorie de placere circumterestra (daca o sa am si timp; banii nu se fac decat cu multa truda, abilitate, si chiar mult mai mult noroc).

Prietenii tăai au avut impresia că au înconjurat o sferă. De fapt au zburat în cerc "în jurul" lumii.

Citat:

Si va spun si ce am vazut. Mai ales daca trec si pe langa/deasupra continentului antarctic. Aveti cuvantul meu, toti fratii si surorile, mai ales cei pasibili de fascinatia pamantoplatismului.

Să faci poze! Iar dacă vin unii să te plătească ca să nu le publici, să le refuzi banii.

Florin-Ionut 05.12.2011 07:23:27

Citat:

stai sa inteleg.
americanii, rusii, chinezii, englezii, francezii, etc., au ajuns sa conspire de comun acord impotriva tuturor?

Exact. Dar la un nivel înalt, că de ochii lumii nu se prea înțeleg.

Rusia: O să trimitem noi primul om în spațiu.
America: Bine, dar noi vom ajunge primii pe Lună. De mai multe ori.
China: Și noi?...
America: Voi mai încolo...

Citat:

daca exista un sistem de propulsie atat de avansat, probabil ca omul ar fi pasit deja pe Marte, nu doar pe Luna.
chiar nu vezi ca ecuatia ta are prea multe necunoscute?
pentru mine e ca si cum ai spune ca pi=3,14... este si asta o conspiratie.

Probabil. Acum depinde cît e Luna de mare...

Citat:

am pomenit eu de OZN-uri?
dar uiti ca termenul nu face referire la nave extraterestre decat in mintea celor ce cred in conspiratii...

Nu, eu am pomenit. Nu spune că nu există OZNeidentificate.

Florin-Ionut 05.12.2011 07:28:17

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 413211)
Exact! Cum sa credem asa ceva? Si scopul, ati uitat scopul: care ar fi scopul unei atare minciuni mostruoase? Presupunand ca ar fi asa.

pe TRO o O lul
!

Îți amintești cum motorul electric a murit în fază de proiect acum muuuuult timp în urmă. De ce oare?!

Petrolul implică bani și putere și mai implică poluare globală. Na că am folosit cuvîntul interzis...

Florin-Ionut 05.12.2011 07:37:10

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 413215)
Eu nu stiu de unde iti iei tu informatiile, dar ignore esentialul: REPETAREA EXPERIMENTELOR BEDFORD INDICA PAMANT CURB!

Experimentele Bedford au fost prima data replicate de Alfred Russel Wallace (naturalist, geograf, explorator etc etc etc, deci nu un oarecine), care a raspuns unui pariu propus de un adept al pamantului plat. Evident, experimentul a demonstrat pamant rotund, iar adeptul pamantului plat a fost furios, l-a tarat pe A.R.Wallace in tribunale etc.. Dar pamantul este rotund, nu ai ce-i face.
Am mai dat in alta postare exemplul Oldham Yule, care a avut loc tot pe Bedford si a demostrat curbura apei.

Si mai sunt altele facute pe alte rauri, demonstrand ca pamantul este rotund.

Am ajuns unde am vrut să ajung. Două echipe de cercetători fac experimente și nu ajung la aceeași concluzie. A doua echipă invocă mirajul ca explicație științifică. Nu-i de mirare că primii se revoltă și cer dreptate, din moment ce ăilalți bat cîmpii. Morala: fiecare crede ce vrea, are de ales între două variante; mă refer la cei care citesc în presa vremii, în publicații științifice sau acum pe wikipedia.

Citat:

Acum, din cauza faptului ca apa raului este rece si straturi de aer deasupra au densitati diferite (influenta apei reci etc) se pot produce miraje. Un cazuri faimoase de miraj (nu mai plictisesc cu exemple, vezi netul) au dus la teoria ca pamantul este de fapt concav :10:, nu glumesc. Exista si teoria ca traim intr-o sfera cu constelatiile in centru (foarte elaborate, mai bine inchegate si mai elegante decat teoria pamantului plat. Eu nu inteleg de ce te-ai oprit la asta, cand altele sunt mai.. Poetice, sa zicem).

Poți deschide tu un fir separat pe tema asta, nu te împiedică nimeni.

Florin-Ionut 05.12.2011 08:06:12

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413224)
M-ai mancat cu atati de "poate" in toate raspunsurile tale! Adica tu vrei sa zici ca masuratorile care exista intre diferite puncte pe Terra sunt eronate? Ca evident,daca pamantul e plat ai o distanta mai mica sau mai mare,right? Nu poate sa fie aceeasi. Deci sa minta instrumentele de masura??b

Oamenii mint, instrumentele greșesc doar. Voi reveni cu detalii.

Cu acești "poate" vreau să demostrez posibilitatea că s-ar putea să locuim pe un PP. Cînd cineva îmi va arăta clar că probabilitatea p(PP) = 0, atunci discuția se va încheia cu victoria Pămîntului sferic (PS).

Theodor_de_Mopsuestia 05.12.2011 08:30:11

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413237)

pe TRO o O lul
!

Îți amintești cum motorul electric a murit în fază de proiect acum muuuuult timp în urmă. De ce oare?!

Petrolul implică bani și putere și mai implică poluare globală. Na că am folosit cuvîntul interzis...

Legatura logica, cauzala dintre un PP/PS si petrol?...

Florin-Ionut 05.12.2011 08:37:07

Citat:

Acum, din cauza faptului ca apa raului este rece si straturi de aer deasupra au densitati diferite (influenta apei reci etc) se pot produce miraje.

Experimentele:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=109

De exemplu în experimentul al doilea, au fost instalate cîteva steaguri de 5 picioare înălțime și s-a arătat că sînt la fel de înalte pe toată distanța.

http://www.sacred-texts.com/earth/za/za07.htm

La ce înălțime deaspura apei se manifestă acel miraj, la 5 picioare?! Și în ce fel se manifestă dacă omul se uită la partea de sus a steagurilor, care nu are de-a face cu apa sau cu refracția apei?

Florin-Ionut 05.12.2011 09:15:51

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 413241)
Legatura logica, cauzala dintre un PP/PS si petrol?...

Dumitru vorbea [și] despre surse de energie și am crezut că la asta te-ai referit.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=160

De ce vor să credem în PS cînd de fapt este PP? Nu știu. Poate că în modelul PS Universul se poate explica mai simplu excluzîndu-L pe Creator din schemă.

AlinB 05.12.2011 10:28:01

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413237)

pe TRO o O lul
!

Nu a murit, chiar se produc masini electrice dar pretul este exorbitant.
De ce? Din cauza acumulatorilor, au sute de kg (adio portbagaj) pentru o autonomie cat de cat decenta si costa mai mult decat masina propriuzisa.
Si nici n-au o durata de viata prea mare, parca vreo 3 ani.

Tragedia este ca singura tehnologie de acumulatori care are raportul necesar de eficienta si densitate e cea bazata pe litiu.
Iar rezervele de litiu sunt extrem de limitate si exploatarea lor abia asigura necesarul actual, ce sa mai vorbim de o comutare pe scara larga de la petrol la litiu.

Desigur, daca rezervele de petrol se vor diminua atat de mult si pretul va creste pe masura, vrand nevrand se va gasi o alternativa chiar daca scumpa, va fi mai buna decat nimic.
Hidrogenul e o posibila solutie dar obtinerea lui se face in principiu pe baza de curent electric care este destul de scump + stocarea ridica probleme de fiabilitate si siguranta.
Deocamdata din pacate petrolul are eficienta economica maxima.

Deci pana se rezolva problemele astea sau apar noi tehnologii sau se scumpeste petrolul fff. mult,..masina pe curent la scara larga - ioc.
Dar tu daca ai vreo 50k - 100k $ poti sa-ti cumperi si maine una, eventual un hibrid.

Florin-Ionut 05.12.2011 10:32:05

Pentru Raoul și nu numai

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413240)

Cu acești "poate" vreau să demostrez posibilitatea că s-ar putea să locuim pe un PP. Cînd cineva îmi va arăta clar că probabilitatea p(PP) = 0, atunci discuția se va încheia cu victoria Pămîntului sferic (PS).

http://www.freewebs.com/flatearthlog...dredproofs.htm

CTRL&F , caută distance, apoi folosește F3 și vei găsi destule puncte în care se discută problema distanței în modelul PS

Florin-Ionut 05.12.2011 10:41:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 413261)
Nu a murit, chiar se produc masini electrice dar pretul este exorbitant.
De ce? Din cauza acumulatorilor, au sute de kg (adio portbagaj) pentru o autonomie cat de cat decenta si costa mai mult decat masina propriuzisa.
Si nici n-au o durata de viata prea mare, parca vreo 3 ani.

Tragedia este ca singura tehnologie de acumulatori care are raportul necesar de eficienta si densitate e cea bazata pe litiu.
Iar rezervele de litiu sunt extrem de limitate si exploatarea lor abia asigura necesarul actual, ce sa mai vorbim de o comutare pe scara larga de la petrol la litiu.

Desigur, daca rezervele de petrol se vor diminua atat de mult si pretul va creste pe masura, vrand nevrand se va gasi o alternativa chiar daca scumpa, va fi mai buna decat nimic.
Hidrogenul e o posibila solutie dar obtinerea lui se face in principiu pe baza de curent electric care este destul de scump + stocarea ridica probleme de fiabilitate si siguranta.
Deocamdata din pacate petrolul are eficienta economica maxima.

Deci pana se rezolva problemele astea sau apar noi tehnologii sau se scumpeste petrolul fff. mult,..masina pe curent la scara larga - ioc.
Dar tu daca ai vreo 50.000$ poti sa-ti cumperi si maine una, eventual un hibrid.

A murit temporar, evident. Dacă s-ar fi dezvoltat în contiunare și nu s-ar fi oprit cercetările, probabil că astăzi am fi respirat un aer mult mai curat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Electri...nd_development

In 1888 Nikola Tesla invented the first practicable AC motor and with it the polyphase power transmission system. Tesla continued his work on the AC motor in the years to follow at the Westinghouse company.
The development of electric motors of acceptable efficiency was delayed for several decades by failure to recognize the extreme importance of a relatively small air gap between rotor and stator.

Bla bla, ca să vezi unde s-au blocat cercetătorii pentru atîtea decade, mai exact un secol și ceva.

AlinB 05.12.2011 10:47:46

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413270)
A murit temporar, evident. Dacă s-ar fi dezvoltat în contiunare și nu s-ar fi oprit cercetările, probabil că astăzi am fi respirat un aer mult mai curat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Electri...nd_development

In 1888 Nikola Tesla invented the first practicable AC motor and with it the polyphase power transmission system. Tesla continued his work on the AC motor in the years to follow at the Westinghouse company.
The development of electric motors of acceptable efficiency was delayed for several decades by failure to recognize the extreme importance of a relatively small air gap between rotor and stator.

Bla bla, ca să vezi unde s-au blocat cercetătorii pentru atîtea decade, mai exact un secol și ceva.

Aiurea, motorul electric exista, functioneaza, este foarte eficient, etc.
Problema mare e cu bateriile..asta daca nu te astepti sa mergi cu firul de la priza dupa tine :))

anna21 05.12.2011 11:08:47

Fenomenul se numeste "ducting" (engleza), un fizician l-ar putea explica.

Altfel, felicitari ca in sfarsit ai citit in ce constau experimentele. Poate-ti faci timp sa citesti si cum repetarea lor a dus la concluzia ca pamantul este curbat.

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413242)
Experimentele:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=109

De exemplu în experimentul al doilea, au fost instalate cîteva steaguri de 5 picioare înălțime și s-a arătat că sînt la fel de înalte pe toată distanța.

http://www.sacred-texts.com/earth/za/za07.htm

La ce înălțime deaspura apei se manifestă acel miraj, la 5 picioare?! Și în ce fel se manifestă dacă omul se uită la partea de sus a steagurilor, care nu are de-a face cu apa sau cu refracția apei?

anna21 05.12.2011 11:11:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 413271)
Problema mare e cu bateriile..asta daca nu te astepti sa mergi cu firul de la priza dupa tine :))

Intaresc cuvintele lui Alin. In sua automobile electrice exista, iar multe parcari publice au locuri special rezervate pt ele, unde pot fi puse la incarcat.

Florin-Ionut 05.12.2011 11:28:55

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 413279)
Intaresc cuvintele lui Alin. In sua automobile electrice exista, iar multe parcari publice au locuri special rezervate pt ele, unde pot fi puse la incarcat.

Am spus eu că nu există? Ideea era că pentru multă vreme cercetarea industriei auto cu motoare electrice a fost oprită. Se pare că din cauza acumulatoarelor, dar asta nu scuză faptul că abia după un secol companiile au început să miște ceva în sensul găsirii unei soluții fezabile.

Dar să nu deviem prea mult de la subiect.

Florin-Ionut 05.12.2011 11:45:06

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 413277)
Fenomenul se numeste "ducting" (engleza), un fizician l-ar putea explica.

http://en.wikipedia.org/wiki/Atmospheric_duct

In some weather conditions, such as inversion layers, density changes so rapidly that waves are guided around the curvature of the earth at constant altitude.

Poate la înălțimi mari unde se simt diferențe considerabile de temperatură de la un strat atmosferic la altul. Nu la 5 picioare deasupra apei și pe o distanță de 6 mile. Și da, "in some weather conditions", nu oricum.

anna21 05.12.2011 11:55:45

Experimentul Bedford e principalul argument al celor ce sustin pamantul plat.
Altfel, bate vantul. Nu stiu decat sa nege (denial).
Am aratat ca pe Bedford au fost si altfel de rezultate.

Negare: nu exista gravitatie, nu exista sateliti, nu exista fotografii reale ale pamantului din spatiu, nu exista miscare de rotatie si nici de revolutie, orizontul nu este curb, soarele nu este la 150 mld km etc etc

Cine calareste un tigru nu se poate da jos.

Si acum si tu calaresti un tigru..

Raoul 05.12.2011 12:31:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 413271)

Asta este "abureala". Uita-te la masinile Tesla,au o autonomie mai mult decat decenta,design futuristic etc. Deci se poate.

Sau daca nu... modelul Chevrolet Volt / Opel Ampera. Cu rezervele actuale de petrol acest tip de vehicule ar fi functionale sute de ani de acum inainte,au un consum de 1 litru/100 km,sau 1 litru si ceva...

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413240)

Subject closed,te-ai incuiat singur! Acum sa te intreb: daca o distanta reala (conform PS) intre doua puncte este de 1000 km,iar in cazul PP ar fi 3000,cum se face ca NICIUN mijloc de transport (avion,vapor etc.) nu a ramas fara combustibil? Adica ei traiesc cu iluzia ca sunt X km... Ca atare,pun combustibil exact pt. atat,cu o mica marja de toleranta. Cum se face ca a ajuns exact? Ca poate instrumentele mint,dar motorul ala tot se invarte si consuma... Astept un raspuns clar (care oricum ai da-o logig,el NU exista). De-aia te intrebasem si cu Antarctica. E ciudat cum multe nave folosesc Oceanul de Sud dar calculele la distanta si implicit combustibil le ies intotdeauna (am prieten care este marinar si a facut chiar inconjurul lumii).

Dumitru73 05.12.2011 13:53:57

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413236)
Exact. Dar la un nivel înalt, că de ochii lumii nu se prea înțeleg.

Rusia: O să trimitem noi primul om în spațiu.
America: Bine, dar noi vom ajunge primii pe Lună. De mai multe ori.
China: Și noi?...
America: Voi mai încolo...

Probabil. Acum depinde cît e Luna de mare...

Nu, eu am pomenit. Nu spune că nu există OZNeidentificate.

Ok. Si de ce ar fi acceptat China sa fie codasa? De ce a acceptat Rusia sa ramana in urma si nu a zis si ea dupa cativa ani: gata am trimis si nou un om pe Luna?

Cat e Luna de mare?

Bineinteles ca exista OZNuri. Dar asa cum este definit termenul: obiect zburator neidentificat. Nu: nava extraterestra plina cu martieni.
Tu daca vezi o lumina ce se misca pe cer si nu ai de unde sa stii ca este un balon meteorologic, cum o s-o numesti? Obiect Zburator Neidentificat.

Dumitru73 05.12.2011 14:06:46

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413297)
Asta este "abureala". Uita-te la masinile Tesla,au o autonomie mai mult decat decenta,design futuristic etc. Deci se poate.

Sau daca nu... modelul Chevrolet Volt / Opel Ampera. Cu rezervele actuale de petrol acest tip de vehicule ar fi functionale sute de ani de acum inainte,au un consum de 1 litru/100 km,sau 1 litru si ceva...

Subject closed,te-ai incuiat singur! Acum sa te intreb: daca o distanta reala (conform PS) intre doua puncte este de 1000 km,iar in cazul PP ar fi 3000,cum se face ca NICIUN mijloc de transport (avion,vapor etc.) nu a ramas fara combustibil? Adica ei traiesc cu iluzia ca sunt X km... Ca atare,pun combustibil exact pt. atat,cu o mica marja de toleranta. Cum se face ca a ajuns exact? Ca poate instrumentele mint,dar motorul ala tot se invarte si consuma... Astept un raspuns clar (care oricum ai da-o logig,el NU exista). De-aia te intrebasem si cu Antarctica. E ciudat cum multe nave folosesc Oceanul de Sud dar calculele la distanta si implicit combustibil le ies intotdeauna (am prieten care este marinar si a facut chiar inconjurul lumii).

Ai si tu dreptate.
Dar ai vazut cat costa un autoturism electric? Iar mare parte din cost este dat de acumulatori.
Dar de autonomie ce zici? Bun, o sa aibe toate benzinariile prize pentru masini. Ai vazut cat dureaza incarcarea bateriilor?
In acest moment nu sunt bune decat ca masini pentru mers la locul de munca. Ai ajuns seara acasa si ai conectat-o la sursa de curent.

AlinB 05.12.2011 18:30:50

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413280)
Am spus eu că nu există? Ideea era că pentru multă vreme cercetarea industriei auto cu motoare electrice a fost oprită. Se pare că din cauza acumulatoarelor, dar asta nu scuză faptul că abia după un secol companiile au început să miște ceva în sensul găsirii unei soluții fezabile.

Dar să nu deviem prea mult de la subiect.

Tu nu reusesti sa intelegi..nu motorul e problema ci stocarea portabila a energiei electrice.

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413297)

Ce intelegi tu prin "masinile Tesla"?
Eu n-am auzit de asa ceva.

Citat:

Mai informeaza-te in prealabil..nu consuma 1l/% (benzina), este o masina in principal electrica, are si motor termic cand ramai fara electricitate, ala consuma cat consuma si la alte masini.

In ceea ce priveste autonomia si pretul:

http://www.opel.ro/descopera-opel/op...el-Ampera.html

"Noul Ampera utilizează electricitatea ca principală sursă de energie. Un generator/motor pe benzină, utilizat ca sursă secundară, generează energie electrică atunci când bateria este descărcată, pentru a asigura o călătorie plăcută și fără întreruperi.

Roțile modelului Ampera sunt acționate electric în permanență indiferent de viteza de deplasare a autovehiculului. Pentru călătorii pe distanțe mai mici de 60 km (ciclul MVEG), noul Ampera este alimentat cu energie electrică stocată în bateria litiu-ion de 16 kWh"

http://www.auto.ro/opel/modelul-elec...ia--52860.html

"atunci cand bateria este incarcata complet. Conform normei R(EC)715/2007 pentru masurarea consumului de carburant si a nivelului de emisii de CO2 , modelul Opel Ampera consuma 1,2 l/100 km si inregistreaza o valoare a emisiilor de 27 g de CO2/km."

Deci consuma electricitate a carui echivalent energetic in benzina este 1.2l/100km.
Asta NU inseamna ca poti produce cu 1.2l de benzina electricitate astfel incat masina sa mearga 100km, in realitate consumul cand bateriile sunt goale este similar cu cel a unei masini cu motor termic.

Ex. la Chevrolet Volt:

The U.S. Environmental Protection Agency (EPA) officially rated the 2011 model year Volt's combined city/highway fuel economy in all-electric mode at 93 miles per gallon gasoline equivalent (MPG-e) (2.5 L gasoline equivalent/100 km; 112 mpg-imp gasoline equivalent). This rating considers a conversion factor of 33.7 kW-hr of electricity being the energy equivalent of a gallon of gasoline. The EPA rating in gasoline-only mode is 37 mpg-US (6.4 L/100 km; 44 mpg-imp)

http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Volt

"Aici trebuie mentionat ca in ciuda faptului ca sistemul Voltec are in componenta si un motor cu ardere interna, solutia nu este hibrida, motorul pe benzina actionand generatorul, producand curent electric. Opel Ampera se deplaseaza doar electric, autonomia marita fiind ajutata de interventia acestui motor clasic imprumutat de la modelul Opel Corsa."

"Dupa prezentarea oficiala, Opel Ampera urmeaza sa intre la vanzare incepand cu iunie 2012, la un pret estimat de 42.900 euro. "

Deci.. 60km daca ai ~ 50.000 Euro, astea sunt posibilitatile tehnice actuale.

Daca ar fi masina de serie mare si concurenta puternica probabil pretul ar mai scadea, se pare ca pretul de 1000$/kw atribuit bateriilor este mult mai mare decat in realitate, deci in fatza unei crize iminente a petrolului, pretul masinii (cu baterii de 16kw) ar putea scadea undeva pe la 20.000Euro sau chiar mai jos.
http://www.treehugger.com/clean-tech...n-1000kwh.html

AlinB 05.12.2011 18:44:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 413313)
Ai si tu dreptate.
Dar ai vazut cat costa un autoturism electric? Iar mare parte din cost este dat de acumulatori.
Dar de autonomie ce zici? Bun, o sa aibe toate benzinariile prize pentru masini. Ai vazut cat dureaza incarcarea bateriilor?
In acest moment nu sunt bune decat ca masini pentru mers la locul de munca. Ai ajuns seara acasa si ai conectat-o la sursa de curent.

1. Se pare ca nu de acumulatori, vezi mai sus.
2. Dureaza 3 ore se pare, probabil va mai scadea. Nu e putin dar nici foarte mult.
3. Sunt destul de multi care folosesc masina mai mult pentru a ajunge la locul de munca sau drumuri scurte prin oras.
Sunt unii care fac peste 1000km/luna pentru servici (~40km/zi), in loc sa dea 400ron/benzina, de ce sa nu dea sa zicem 100ron/electricitate?
Intr-un an sunt economii de peste 1000$. Ar merita poate chiar sa dai 10.000$ in plus pe masina.
Dar din pacate pretul masinii este inca prohibitiv, diferenta nu se acopera din economia de consum.

Si daca au un drum mai lung, pot sa-l faca pe benzina exact ca la o masina 100% pe benzina, dupa ce depasesc autonomia celor 60km electrici.

stefan florin 05.12.2011 19:21:03

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 413220)
probabil Bilderberg, Illuminati, poate Opus Dei, dictatorul de Basescu, si alti "adevarati" conducatori.
ai alt raspuns?

exact. Si tu crezi ca ei vor ca omenirea sa poata beneficia de tehnologia lui Tesla? Vor ei ca lumea sa beneficieze de energie libera nelimitata? In felul acesta cum si-ar mai creste ei averile? Doamne ajuta!

Dumitru73 05.12.2011 19:29:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 413346)
1. Se pare ca nu de acumulatori, vezi mai sus.
2. Dureaza 3 ore se pare, probabil va mai scadea. Nu e putin dar nici foarte mult.
3. Sunt destul de multi care folosesc masina mai mult pentru a ajunge la locul de munca sau drumuri scurte prin oras.
Sunt unii care fac peste 1000km/luna pentru servici (~40km/zi), in loc sa dea 400ron/benzina, de ce sa nu dea sa zicem 100ron/electricitate?
Intr-un an sunt economii de peste 1000$. Ar merita poate chiar sa dai 10.000$ in plus pe masina.
Dar din pacate pretul masinii este inca prohibitiv, diferenta nu se acopera din economia de consum.

Si daca au un drum mai lung, pot sa-l faca pe benzina exact ca la o masina 100% pe benzina, dupa ce depasesc autonomia celor 60km electrici.

cat costa o astfel de masina?

AlinB 05.12.2011 19:55:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413348)
exact. Si tu crezi ca ei vor ca omenirea sa poata beneficia de tehnologia lui Tesla? Vor ei ca lumea sa beneficieze de energie libera nelimitata? In felul acesta cum si-ar mai creste ei averile? Doamne ajuta!

Asta cu "tehnologiie lui Tesla" e abureala :)

A facut tesla ceva dar nu ce pretind amatorii de teoria conspiratiei.

stefan florin 05.12.2011 23:19:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 413350)
Asta cu "tehnologiie lui Tesla" e abureala :)

A facut tesla ceva dar nu ce pretind amatorii de teoria conspiratiei.

prietene, asta e parerea ta. Doamne ajuta!

Raoul 06.12.2011 01:15:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 413345)
Ce intelegi tu prin "masinile Tesla"?
Eu n-am auzit de asa ceva.

E o marca de masini (Tesla),la fel ca BMW,Mercedes,Renaul,Skoda,VW etc. etc. Da un search pe Google.

Florin-Ionut 06.12.2011 09:27:24

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 413289)
Experimentul Bedford e principalul argument al celor ce sustin pamantul plat.
Altfel, bate vantul. Nu stiu decat sa nege (denial).

Uite o sută de argumente, mare parte din ele merită discutate:

http://www.freewebs.com/flatearthlog...dredproofs.htm

Citat:

Am aratat ca pe Bedford au fost si altfel de rezultate.

Evident că au fost, din moment ce a trebuit ca rezultatul să fie altfel. Mă mir că nu au invocat și deviația luminii de către cîmpul gravitațional al Terrei, ca să le iasă stegulețele în linie dreaptă. Este foarte interesant că mirajele și fenomenul "ducting" rezolvă perfect linia absolut dreaptă, fără abatere a luminii, deși suprafața apei ar fi de fapt convexă. Ri-di-col!

Citat:

Negare: nu exista gravitatie, nu exista sateliti, nu exista fotografii reale ale pamantului din spatiu, nu exista miscare de rotatie si nici de revolutie, orizontul nu este curb, soarele nu este la 150 mld km etc etc

Negare (denial...):
Pămîntul nu se mișcă uniform accelerat cu 9,8 m/ss.
Nu este posibil ca fotografiile din spațiu să fie măsluite.
Soarele și Luna nu se rotesc deasupra suprafeței terestre.
Orizontul nu este drept.
Soarele nu e la cîteva mii de km altitudine.

* Părerile sînt împărțite în privința sateliților, eu unul accept că există ISS, că s-au lansat rachete în spațiu. Probabil rachete și navete fără oameni la bord.

Citat:

Cine calareste un tigru nu se poate da jos.

Si acum si tu calaresti un tigru..

Dar dacă tu și restul celor care acceptă teoria PS de fapt călăriți tigrii și vi se pare că e invers? Eu admit posibilitatea asta, tu ce ce o negi din start?

O opinie generală nu este neapărat și corectă. Pariu că 99% dintre oameni cred că omul a aselenizat de cîteva ori pe Lună, deși este FALS!

Florin-Ionut 06.12.2011 09:50:46

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 413311)
Ok. Si de ce ar fi acceptat China sa fie codasa? De ce a acceptat Rusia sa ramana in urma si nu a zis si ea dupa cativa ani: gata am trimis si nou un om pe Luna?

Simultan nu putea să fie. Probabil deoarece se credea că SUA erau mai avansate în cercetare și tehnologie ca celelalte. Iarăși datorită fondurilor alocate...

Citat:

Cat e Luna de mare?

Cert e că modelul PP nu admite o Lună atît de mare și de departe ca modelul PS. Se spune că atît Luna, cît și Soarele au 32 de mile diametru și se rotesc într-un plan la aproximativ 3000 de mile altitudine:

http://img.photobucket.com/albums/v8...Flat-Earth.png

OiT a încercat o demonstrație a faptului că distanța Pămînt - Lună nu poate fi corectă: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=528

Am verificat calculele, sînt corecte. Putem analiza problema propusă.

Citat:

Bineinteles ca exista OZNuri. Dar asa cum este definit termenul: obiect zburator neidentificat. Nu: nava extraterestra plina cu martieni.
Tu daca vezi o lumina ce se misca pe cer si nu ai de unde sa stii ca este un balon meteorologic, cum o s-o numesti? Obiect Zburator Neidentificat.

Neidentificat oficial de către cei care studiază problema respectivă, de exemplu Ministerul Apărării din țara respectivă, armata șamd. Discutăm despre obiectele care zboară cu viteze de neimaginat și care descriu traiectorii imposibile la vitezele respective.

Nu cu marțieni la bord, cu cu oameni. Angajați probabil de Area 51, ca exemplu local în US.

Dumitru73 06.12.2011 16:05:30

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 413415)
O opinie generală nu este neapărat și corectă. Pariu că 99% dintre oameni cred că omul a aselenizat de cîteva ori pe Lună, deși este FALS!

De ce nu esti corect? De ce nu spui "dupa parerea mea"?

Dumitru73 06.12.2011 16:07:27

Sincer ... nu mai am rabdare cu acest subiect.

anna21 06.12.2011 20:44:29

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 413471)
Sincer ... nu mai am rabdare cu acest subiect.

Te cred.

@ Florin
Ca fapt divers, am spus teoria pamantului plat unui copil de 7 ani. Pe langa intrebarile "clasice" pe care mi le-a pus (orizontul curbat din avion, fotografii din spatiu, eclipsa lunara etc..) a venit si cu intrebari originale:
- este posibil sa cazi peste marginea pamantului? Si tot el raspunde: da, pt ca atractia gravitationala pe o farfurie nu poate fi uniform distribuita, deci poti parasi pamantul pe margine (daca e farfurie). Astea chiar sunt ideile lui, m-a uimit.
-dar daca poti parasi pamantul pe marginea lui (forta gravitationala mai mica), inseamna ca apa pe margine are alt nivel decat in mijlocul farfuriei, va fi curbata (foarte logic, zic eu). Deci apa ar trebui sa fie curbata chiar si pe un pamant plat.

Aici au am spus ca cei cu pamatul plat nu cred in gravitatie etc..
Este foarte greu sa convingi un copil de 7 ani ca nu exista gravitatie.

Alte intrebari:
-daca pamantul este accelerat ascendent cu valoarea fortei gravitationale, coine ii imprima aceasta miscare? (Intrebare esentiala, pt ca baiatul stie prima lege a lui Newton, se face in scoala din claa intai). Deci daca orice corp isi mentine starea de repaus sau miscare rectilinie UNIFORMA, pana cand se actioneaza cu o forta asupra lui... ce forta accelereaza pamantul?
- mai departe, copilul vrea sa stie pana la ce VITEZA poate fi accelerat pamantul? Pana la viteza luminii?
Si daca pamantul este accelerat la viteze care ajung in timp foarte mari, de ce nu percepem diferit lumina care vine de sus, fata de cea care vine de la stele amplasate oblic. (Acum notiunile lui de fizica sunt intuitive, ca si ale mele, de fapt. Dar cred ca a pus intrebari pertinente).

Alt set de intrebari: Daca nu exista forta gravitationala cum se invarte luna fara sa "sara" in spatiu? Fara gravitatie nu exista orbita lunii!
(Copilul stie ca miscarea de rotatie a lunii o impinge in exterior, compensand forta gravitationala.. in acest echilibru de forte luna ramane pe aceeasi orbita. dar in lipsa gravitatiei, nu exista nici miscarea in cerc, ci numai cea uniforma rectilinie, conform legii ! a lui Newton invatate de copil in clasa 1)

Alta intrebare mai fantezista:
Daca un cutremur ar cauza un tzunami deplasand apele catre o directie.. se inclina pamantul din cauza miscarii? Daca nu.. de ce?

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:24:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.