![]() |
Citat:
But I will forewarn you whom you shall fear: Fear him, who after he has killed has power to cast into hell; yea, I say unto you, Fear him. iar alte versiuni traduc "gheena": but I will show to you, whom ye may fear; Fear him who, after the killing, is having authority to cast to the gehenna; yes, I say to you, Fear ye Him. (Young's literal) |
Citat:
În gândirea escatologică iudaică, derivată în parte din filozofia greacă, Ghenna era locul unde sufletele celor neevlavioși erau păstrate sub pedeapsă până în ziua judecății și a răsplătirilor finale. Tradiția care face Valea Gheenei un loc pentru arderea gunoiului și în felul acesta un tip al focului zilei de pe urmă, pare să-și fi avut începutul cu Rabi Kimchi, un învățat iudeu al secolelor al XII-lea și al XIII-lea. Literatura iudaică veche nu cunoaște nici o idee de felul acesta. Rabinii mai timpurii bazează ideea Gheenei ca un tip al focului zilei sfârșitului pe Isaia 31,9. |
Citat:
Intr-o zi l-au invatat de la adunare ca in anul viitor avea sa vina Mantuitorul a 2-a oara pe pamant. S-a cocotat intr-un pom si nu a mai coborat de-acolo vreo 2 zile. Daca s-ar putea vedea din "exterior", 99 ar putea constata ca imaginea lui si a "fratilor" lui tot la fel de penibila ar fi. |
Citat:
|
Citat:
iar invatata ca sa indrum prin livada... nici atata... nu cunosc carte. Dar, sunt altii, cinste lor, i-am vazut eu pe undeva prin livada noastra, care ar putea face asta!Doar sa fie ascultati.. |
Citat:
Si noi marturisim in Simbolul de credinta: "...Marturisesc un botez intru iertarea pacatelor, Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie!", domnule Ignoranta! DAR NU FACEM DIN ASTA UN PAMFLET, asa cum faceti voi! Nu ne dam in spectacol ca niste clovni descreierati si tragem de haine si de ciorapi pe ceilalti. Noi nu suntem IN OSPICIU, domnule 666, in care sa strigam plini de anxietate venirea Domnului! Voi ati ales sa ramaneti dincolo de gard, inlauntrul curtii, si sa racniti de-acolo ca suntem pacatosii, "Babilonul", si ca daca nu devenim nebuni ca voi, nu ne vom mantui!! Detentie usoara!!! |
Citat:
Citat:
Citat:
"Iar oamenii vor muri de frică și de așteptarea celor ce au să vină peste lume, căci puterile cerurilor se vor clătina." (Luca 21,26 - versiunea Sinodală) iar în momentul Revenirii, vor: "Strigând munților și stâncilor: Cădeți peste noi și ne ascundeți pe noi de fața Celui ce șade pe tron și de mânia Mielului" (Apoc.6,16 - versiunea Sinodală) Citat:
"Și a strigat cu glas puternic și a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare și a ajuns locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte." (Apoc.18,2 - versiunea Sinodală) Evadare ușoară! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Desigur, această formulare poate avea mai multe conotații, dar e bine să reținem că nu se referă strict la Biserica Romano Catolică. |
Citat:
|
Citat:
Acum, serios vorbind, trebuie să avem în vedere perspectiva din care apostolul Ioan a văzut evenimentele descrise în Apocalipsa. Incontestabil, mediul din care se deschidea această perspectivă era Imperiului Roman - cea de-a IV-a "fiară" în profeția lui Daniel. Pentru noi, care avem o altă percepție asupra Imperiului Roman (anume dezvoltarea, declinul, diviziunea și apoi continuarea în alte forme a celor două diviziuni prăbușite), poate e mai ușor să ne pronunțăm; dar nu e corect să culpabilizăm o întreagă Biserică în care incontestabil există milioane de creștini sinceri și devotați lui Hristos. Aceasta e de fapt atitudinea lui Dumnezeu, care prin glasul îngerului (în Apoc.14 și 18) cheamă pe cei sinceri să iasă afară [din Babilon]. Remarcați vă rog cum se exprimă Dumnezeu cu privire la aceștia: "Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul Meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei; " (Apoc.18,4 - versiunea Sinodală) Pentru același motiv, nu-mi pot permite să-i numesc eretici, păgâni, ne-oameni (lupi, vulpi, etc... știți dv. la ce mă refer), antihriști. Deși aceștia sunt în mijlocul Babilonului... Ei totuși formează "poporul lui Dumnezeu"! |
ce discutati aici nu are legatura nici pe departe cu focul iadului !
haideti sa ne intoarcem la subiect si sa vedem cam ce semnificatii are termenul "foc" folosit atat de mult mai ales in Vechiul testament ! poti sa ne faci o mica disertatie asupra acestei idei, 99 ? |
Bine, dar această viziune este tributară unui anumit tip de interpretare a cărții Apocalipsei.
În interpretare praeteristă, orice paralelă cu o instituție actuală este neavenită. Pe de altă parte, plecând de la "noi, care avem o altă percepție asupra Imperiului Roman (anume dezvoltarea, declinul, diviziunea și apoi continuarea în alte forme a celor două diviziuni prăbușite)", să înțeleg că vedeți un piculeț de Babilon apocaliptic și în instituțiile continuatoare din punct de vedere politic sau eclesial a Imperiului Bizantin ? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
leremia 32:35 Au zidit înălțimi lui Baal în Valea Ben-Hinom, ca să treacă prin focul lui Moloh pe fiii și fiicele lor: lucru pe care nu l-il poruncisem; și nici nu-mi trecuse prin gînd că au să facă asemenea grozăvii, ca să ducă pe luda în păcat. deci cine agreeaza atat de mult ideea focului care chinuie? zeii pagani; uite acolo zice ca Dumnezeu nu se gandeste la asa ceva ! |
Citat:
Apreciați că Biserica Romano-Catolică, condusă de Papa Benedict al XVI-lea, este Babilonul din Apocalipsă ? |
Citat:
Uite ca, incet-incet te arati la fata, 666. 1. Ne acuzi pe toti ca repetam mecanic crezul in Biserica si nu intarim prin faptele noastre marturisirea de credinta. Deci, suntem cu totii "ciupiti de molii", nu-i asa? Orice psiholog iti va putea confirma ca asta este un simptom de dereglare cerebrala (sau mintala, cum vrei tu sa interpretezi). 2. Deci, daca rostim Crezul si radem de ereticii ca tine comitem blasfemie. Mai, esti tare, te crezi cumva Dumnezeu? Simti uneori nevoia sa fi apreciat si sa ti se confirme ceea ce spui? Simti uneori nevoia sa fi adulat? Daca da, consulta pe cineva din afara, din "Babilon", ca in interiorul sectei tale toti vor spune despre tine ca esti nebun pentru Hristos. Si nu cred ca va fi eficient tratamentul lor. Citat:
Voi Il asteptati pe Mantuitorul Hristos ca si cum ar veni prima data pe acest pamant. Alo!Turnul de veghe, trezirea! Mantuitorul Iisus Hristos a venit, S-a rastignit si A INVIAT DIN MORTI! Chiar nu stii lucrul asta? A 2-a Sa venire va fi la Judecata. Voi asa Il asteptati pe Domnul Iisus Hristos de parca SUNTETI deja mantuiti: El va veni si va aduce fiecaruia dintre sectarii sambetisti cununa mantuirii. Asa crezi? Tu chiar nu-ti vezi propria anxietate in ceea ce numesti tu "propovaduire"? Mai, tu chiar iti doresti sa fiu traznit de Dumnezeu, asa-i? MEDICAMENTE, MEDICAMENTE! Iti dau, totusi o veste buna: se poate iesi din starea aceasta de pacat impotriva Duhului Sfant! Daca te pocaiesti de minciuna si de propovaduirea minciunii. |
Citat:
- un centru de închinare la chipuri - un centru de învățături false cu privire la moarte - un centru de închinare la zeul soare Dacă vreți și mai clar, este vorba despre:
|
Citat:
Deoarece, cel puțin o parte dintre trăsăturile pe care le-ați înșirat în listă sunt fanteziste și nu pot fi în mod legitim derivate din textul Apocalipsei. În speță, cea de la nr. 1 și, prin extensie, cea de la nr. 7. Desfrânata cea mare nu este o biserică, și deci nu poate fi nici o biserică bogată. Dacă facem abstracție de cele două erori, celelalte caracteristici sunt întrunite cu desăvârșire de Roma pagână imperială, persecutoare a Bisericii primare, și este evident că despre ea vorbește Sf. Ioan Teologul în Apocalipsa sa. Interpretarea praeteristă este de bun simț. A afirma că Biserica Romano Catolică îi persecută pe sfinți și se face vinovată de blasfemie este împotriva bunului simț. |
Citat:
|
Citat:
Tot așa, putem arăta că există multe punct comune între dumneavoastră și Hilter, sau Darth Vader. Sunteți bărbați ? Sunteți. Purtați pantaloni ? Purtați. Poate aveți și mustață. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Oameni buni, nu o scoateti la capat cu 99, alias 666.
Nu vedeti ca vrea sa fie tot timpul in centrul atentiei, si daca cineva ii pune o intrebare sectarul 666 ii raspunde cu emfaza, provocandu-l. Astea sunt simptome clare de om deraiat. Credeti-ma, nu are rost. Eu va propun izolarea lui. Ce spuneti? A invartit Scripturile si le-a ciopartit de numai un matematician sau fizician le mai intelege. Asta nu este lumina din Scripturi, "care lumineaza pe tot omul ce vine in lume". Modul lui de interpretare a Scripturilor este, intr-adevar, o incalceala "babiloniana". |
Citat:
Nu iti realizezi penibilul? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pe bune, omul chiar a ajuns sa viseze cu ochii deschisi. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ziceti ca colegii adve de pe forum sunt eretici? Sunteti in eroare. Ei nu sunt macar crestini! Un crestin care sa creada in aliens, si/sau ca Legea lui Moise a fost data Neamurilor (!!!!!), e inchinator la bufonerie spirituala si activism politic, in nici un caz la Dumnezeul Adevarat. Totusi, v-as recomanda, sa nu plusati cu aluziile la sanatatea mentala a interlocutorului, sau cu acel 666. Atacati cum si cat vreti opiniile, nu omul. Deasemenea, exista neoprotestanti autentici, si anume penticostalii, demni de tot respectul, oameni la care intoarcerea celuilalt obraz si in genere comportamentul de cavaler sunt cam ca respiratia. Cel putin, asa sunt cei trei de pe acest forum. Cred ca reactia fireasca fata de oameni care iti intind mana nu trebuie sa fie un pumn in obraz, ci echivalarea oglindita a gestului de fratie. In ce ii priveste pe adve, merita scuturati nitel. A facut-o, foarte elegant, d-na Delia, care, imi pare, stie mai multa teologie decat multi preoti ce ii stiu eu,; o faceti dvs., mai ca la stana; reactia lor e tot aia: de cyborgi incapatanati. Parola de root a acestor sisteme cu pachete deteriorate e la pastori; noi suntem nici macar guests... |
Citat:
|
Citat:
Nu folosesc altceva decat chintesenta "teologiei" adventiste: numere, adunari, scaderi, etc. Fara aceste formule matematice, dogma adventista este multimea vida. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:41:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.