![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ca v-ati construit voi propriile minciuni ca sa pacaliti lumea e altceva.Dar ziua domnului era ziua domnului si inainte de Constantin. |
Citat:
|
Citat:
Pana la darea denumirii de "dies dominica" (cu referire la adevaratul Domn), inchinarea in prima zi a saptamanii se facea sub diferite pretexte, cum ar fi :"Noi veneram aceasta zi intaia, ne place de ea, pentru ca este ziua in care Dumnezeu a zis 'sa fie lumina'." (Iustin Martirul). |
exact asta am obs si eu! ca sa scoata basma curata tinerea Duminicii, unii teologi merg pe varianta ca ziua intai este ziua in care se frangea painea si se intruneau crestinii deci e clar ca serbau ziua intai, insa altii merg pe principiul zilei a saptea zicand ca ziua a saptea e Duminica, pt ca este la libera alegere care zi sa fie considerata a saptea! ambele variante sunt lovite de nulitate!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
chiar daca unii crestini serbau duminica, totusi iata ce le zice unora ca acestia Pavel: 2 Coriteni 11:4 Căci dacă cel ce vine vă propovăduiește un alt Iisus, pe care nu l-am propovăduit noi, sau luați un alt duh, pe care nu l-ați luat, sau altă evanghelie pe care nu ați primit-o, - voi l-ați îngădui foarte bine. crezi ca un lucru atat de important, ca tinerea unei zile saptamanale, chiar sa nu fi fost preocuparea apostolilor incat acestia nu au scris nimic despre duminica???? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
corect si acest aspect! ba chiar atunci cand iti setezi ceasul sau computerul, observi ca la data iti lasa optiunea de a considera duminica a saptea zi sau sambata. conform Scripturilor, in calendar, corect ar fi ca Sambata sa fie a saptea zi si nu duminica. |
Citat:
"Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4,16 - versiunea Sinodală) "Și după obiceiul său, Pavel a intrat la ei și în trei sâmbete le-a grăit din Scripturi" (Fapte 17,2 - versiunea Sinodală) |
Citat:
"Ca adorator al lui Sol invictus, Constantin era adeptul monoteismului solar de tendință filozofică și considera că aceasta nu este incompatibilă cu credința creștină, deoarece Suprema Divinitas, din această religie, nu-i părea deosebită de Dumnezeul creștinilor. Constantin n-a repudiat dintr-o dată toată moștenirea păgânismului și, la fel ca tatăl său, care fusese monoteist, el considera Soarele ca mediator vizibil între Dumnezeul suprem și oameni." (Eusebiu de Cezareea - Scrieri, partea a II-a. Viața lui Constantin cel Mare.- stdiu introductiv de Prof. Dr. Emilian Popescu , traducere și note de Radu Alexandrescu. Ed. IBM al B.O.R., București 1991, pag.31) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ti-am spus si data trecuta si ti-am precizat si acum intr-un mesaj ca sabat se mai referea la ceva, anume la "sarbatoare". Daca imi amintesc bine ti-am dat data trecuta un articol al unui teolog adventist pe tema asta, dar tu repeti aceleasi lucruri: http://tornafratre.blogspot.com/2008...-216_1662.html Asadar aici e vorba de "sarbatorile Mele". Macar spune ce spun adventistii, nu ce interpretari mai aduci si tu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Reciteste versetul si vezi ca acolo se spune despre "obiceiul Sau"(personal). Citat:
Ceea ce a facut Domnul Iisus Hristos a fost sa ne invete cum trebuie pazita ziua sambetei. De aceea gasim in cele 4 Evanghelii cca. 40 de referiri la ziua sambetei. Si, in nici una din aceste referiri, Domnul sambetei nu desfiinteaza pazirea singurei zile a saptamanii, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu. |
Citat:
Citeste corect. A dezlegat sambata, nu ne-a dezlegat pe noi de pazirea a ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit, inca de la facerea lumii. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:29:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.