Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Cuvantul parintelui Constantin Necula catre penticostali (Beius, Duminica Ortodoxiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14707)

ovidiu b. 18.12.2015 16:58:47

Citat:

În prealabil postat de crisstiann (Post 608125)
p Necula zice multe lucruri bune crestinesti,si despre educatia copiilor la scoala si altele, dar are si greseli dogmatice,
-il considera pe ereticul Francisc sfant
-ii considera crestini botezati pe ereticii papistasi,neoprotestanti...

Replica la interviul cu parintele Nicolae Necula (Repetarea Botezului ignoranta teologica)
http://cartearomaneasca.blogspot.ro/...parintele.html

Taică Raglean,

Ce treabă are părintele Nicolae Necula cu părintele Constantin Necula?

ovidiu b. 18.12.2015 17:15:14

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 608287)
De obicei preotii care vor sa iasa in evidenta, isi fac singuri reclama, au probleme cu mandria, printre altele. Trebuie sa fie tot timpul in atentie, sa bata tobele sa fie vazuti.

Constantin Necula printre altele este și purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Ardealului. Ce tobe, ce reclame?

Citat:

Mai era un parinte cunoscut, apreciat si pe forum, Parintele Calistrat, cine avea curiozitatea sa se uite si in biografia sa vedea ca a avut numeroase probleme, mergand de la alunagarea din manastiri pana la caterisirea sa o perioada.

Ah, da...încă unul la stuff. Încet, dar sigur, lista se tot mărește.

Citat:

Parintii extraordinari nu au nevoie sa isi faca reclama si nu isi fac, dimpotriva, sunt modesti si nu vor asta. Reclama li se face doar de catre credinciosi (cum era Parintele Cleopa sau Parintele Arsenie Papacioc, de exemplu).

Reclamă la părinți? Ce drăcovenie o mai fi și asta?

ovidiu b. 18.12.2015 17:28:55

Citat:

În prealabil postat de crisstiann (Post 608168)
-"Sunt multi preoti care ii considera pe catolici nu cu mult diferiti de ortodocsi "
-asta datorita politicii pro-ecumeniste a patriarhului si a aunor ierarhi
-si datorita poate "sfantului Ardealului", p Boca, care considera biserica papistasa aproape fara greseala...

Cât vei continua să scrii minciuni și mizerii fără să cercetezi? Citește surse sigure înainte să tot repeți minciuni și informații de mâna doua. Unde spune părintele (în cartea sfinției sale) că biserica catolică ar fi aproape fără greșeală?

ovidiu b. 18.12.2015 17:47:42

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 608236)
Pr. profesor Constantin Necula de la Sibiu este o persoană magnifică. E atât de facil sa-l judecati superficial extragând din context anumite afirmatii de-a dânsului. E dureros să văd cum e discutat și neiertat pentru sinceritățile sale.

Și să nu uităm că înainte de toate este om și nu zburător prin văzduhuri. Are și el slăbiciunile și căderile lui. :)

Celor care nu fac altceva decât să arate cu degetul, le-aș recomanda cartea "Calea pocăinței lăuntrice- Jurnal duhovnicesc needitat", Sfântul Ioan de Kronstadt.

oitza ratacita 18.12.2015 18:03:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 608286)
Tocmai asta am facut acum, am cautat pe net conferinte ale parintelui. Si situatia e mai dramatica decat credeam la inceput. E posibil ca tu sau altii sa nu stiti tot ce crede parintele sau cineva care rezoneaza la aceleasi conceptii sa il vada ca soarele ortodoxiei. Nu doar ca e adeptul conceptiilor ecumeniste (cum arata prin ce spune), dar pare ca sunt chiar extremiste. De exemplu in aceasta conferinta din 2008, ii face prosti si fanatici pe cei ce nu-s de acord cu conceptiile ecumensite si cu fratietatea in credinta cu alte culte. Si aceeasi aiureala folosita de cei ce au aceste conceptii, de data asta dusa la extrem, cei ce nu-s cu ecumenismul, deci nu accepta ca toti sunt frati in credinta si critica alte culte , ar vrea sa-i omoare pe cei din alte culte.
Si cand ne gandim ca este profesor la Facultatea de teologie din Sibiu. La fel si parintele Nicolae Nicula, fost decan la facultatea din Bucuresti. Ce ar putea sa invete cei ce vor sa devina preoti? Pot iesi din facultate mai putin ortodocsi decat atunci cand au intrat acolo, daca nu au grija.

Cei ce au onoarea de a avea astfel de profesori ies din facultatile teologice mai lucizi si cu competenta de a gandi, nu ies papagali care reproduc textele patristice, versetele biblice si interpretarile scripturistice fara sa le inteleaga si fara sa le simta, ca si cum ar recita poezii eminesciene.
Ce inseamna pentru tine sa fi mai mult ortodox decat altul? Cine ai iluzia ca esti sa emiti asemenea afirmatii? Vezi-ti, frate de propria mantuire si nu-ti compara prea multa-ti ortodoxie cu prea putina ortodoxie a altora.

crisstiann 18.12.2015 21:02:39

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 608280)
Despre asta am scris tot ce era de spus la subiectul respectiv. Nu sunt doua persoane, sunt doua firi, adica Dumnezeu si Om in aceeasi persoana. Intentionam sa-i scriu si Parintelui Vulcanescu despre asta, dar n-am mai apucat.

-"Dumnezeu si Om in aceeasi persoana." - dar Dumnezeiasca nu omeneasca

-e fix greseala pe care o face p Arsenie Boca si altii

ÎNVĂȚĂTURA NESTORIANĂ - Eretica - a parintelui Arsenie Boca : http://cartearomaneasca.blogspot.ro/...a-eretica.html

p Arsenie Boca zice:" “El personal, întrupat în persoană omenească a venit la noi să ne spună toate despre soarta noastră” [PS Daniil Stoenescu, episcop locțiitor al Daciei Felix, Părintele Arsenie: omul îmbrăcat în haină de in și îngerul cu cădelnița de aur, E. Charisma, Deva, 2009, p. 276.].

-comenteza,explica parintele Anitulesei:

"Părintele Arsenie Boca avea, însă, și învățătura nestoriană, opusă celei monofizite (cum de a reușit să le acumuleze pe amânduouă laolaltă? Poate prin înclinarea sfinției sale la uniație și ecumenism de tip catolic. Deși mai devreme dezavua pe Nestorie, iată că îi propovăduiește învățătura ca fiind Ortodoxă) dată anatema la Sfântul Sinod al 3-lea Ecumenic

-nu se poate vorbi cu privire la Domnul nostru Iisus Hristos de o singură fire compusă din Dumnezeire și omenire, după cum se poate vorbi cu privire la individ (om) de o singură fire compusă din trup și suflet.

-Mărturisim o singură ipostasă în două firi desăvârșite a Fiului lui Dumnezeu întrupat. Afirmăm că Dumnezeirea și omenirea au aceeași ipostasă și mărturisim că după unire se păstrează în el cele două firi.

-Dumnezeirea și omenirea au aceeași ipostasă, adică persoana a 2-a a Sfintei Treimi, Persoană Dumnezeiească, iar nu omenească. De aceea Maica Domnului se numește Născătoare de Dumnezeu iar nu născătoare de om (cum s-ar fi numit dacă Mântuitorul s-ar fi întrupat în persoană omenească, cum susține sărmanul Părinte Arsenie Boca).

-aceeași Persoană Dumnezeiască, Fiul lui Dumnezeu, S-a făcut și Fiu al Fecioarei, păstrând modul lui de a fi Fiu.Așadar, luând firea omenească, a rămas Același Ipostas.

-Așadar Persoana a 2-a a Sfintei Treimi, a rămas Aceeași după întrupare, fiind Fiul lui Dumnezeu, și nu S-a întrupat într-o persoană omenească, cum susține Nestorie și Părintele Arsenie Boca."

AlinB 18.12.2015 21:48:02

Si uite asa de la par. Necula tot la obsesia ta ai ajuns.

Apropo, tot asa jalnic se prezinta petitia voastra? :)

bin000 19.12.2015 00:48:00

Citat:

-"Dumnezeu si Om in aceeasi persoana." - dar Dumnezeiasca nu omeneasca

-e fix greseala pe care o face p Arsenie Boca si altii

ÎNVĂȚĂTURA NESTORIANĂ - Eretica - a parintelui Arsenie Boca : http://cartearomaneasca.blogspot.ro/...a-eretica.html

p Arsenie Boca zice:" “El personal, întrupat în persoană omenească a venit la noi să ne spună toate despre soarta noastră” [PS Daniil Stoenescu, episcop locțiitor al Daciei Felix, Părintele Arsenie: omul îmbrăcat în haină de in și îngerul cu cădelnița de aur, E. Charisma, Deva, 2009, p. 276.].

-comenteza,explica parintele Anitulesei:

"Părintele Arsenie Boca avea, însă, și învățătura nestoriană, opusă celei monofizite (cum de a reușit să le acumuleze pe amânduouă laolaltă? Poate prin înclinarea sfinției sale la uniație și ecumenism de tip catolic. Deși mai devreme dezavua pe Nestorie, iată că îi propovăduiește învățătura ca fiind Ortodoxă) dată anatema la Sfântul Sinod al 3-lea Ecumenic

-nu se poate vorbi cu privire la Domnul nostru Iisus Hristos de o singură fire compusă din Dumnezeire și omenire, după cum se poate vorbi cu privire la individ (om) de o singură fire compusă din trup și suflet.

-Mărturisim o singură ipostasă în două firi desăvârșite a Fiului lui Dumnezeu întrupat. Afirmăm că Dumnezeirea și omenirea au aceeași ipostasă și mărturisim că după unire se păstrează în el cele două firi.

-Dumnezeirea și omenirea au aceeași ipostasă, adică persoana a 2-a a Sfintei Treimi, Persoană Dumnezeiească, iar nu omenească. De aceea Maica Domnului se numește Născătoare de Dumnezeu iar nu născătoare de om (cum s-ar fi numit dacă Mântuitorul s-ar fi întrupat în persoană omenească, cum susține sărmanul Părinte Arsenie Boca).

-aceeași Persoană Dumnezeiască, Fiul lui Dumnezeu, S-a făcut și Fiu al Fecioarei, păstrând modul lui de a fi Fiu.Așadar, luând firea omenească, a rămas Același Ipostas.

-Așadar Persoana a 2-a a Sfintei Treimi, a rămas Aceeași după întrupare, fiind Fiul lui Dumnezeu, și nu S-a întrupat într-o persoană omenească, cum susține Nestorie și Părintele Arsenie Boca."
"Fereste-te de discutiile despre dogme ca de un leu infuriat." (Sf. Isaac Sirul).
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/...97_634x796.jpg

Intrarea Vagonului 19.12.2015 08:55:06

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 608334)
Si uite asa de la par. Necula tot la obsesia ta ai ajuns.

Apropo, tot asa jalnic se prezinta petitia voastra? :)

Pai oi fi obsy de SWTOR, KOTFE, si SF in genere, insa doar la nivelul de a le folosi ca metafore si trimiteri anecdotice, si de a urmari firul povestii (nu, nici macar nu ma joc). Baiatul asta si restul gastii lui anitulesei sunt obsy la modul inversunat-prostesc pe tema A.Boca.
Cred ca petitia lor a fost demult halita de fungi, bacterii desco, si psocoptere, undeva la marginea Bucurestiului...

Cristiann, du-te la Prislop, si zi-le cu voce tare ce ai postat. Iiti platesc eu spitalizarea.
Serios, si pe mine ma enerveaza dimensiunile sufocante ale camapaniei de canoonizare: e mai mult marketing decat evlavie. Si da, unele marturii duboase, daca sunt adevarate, ar fi o pricina de ne-canonizare. Dar, eu sunt sceptic in cam toate. Cred ca majoriatea marturiilor sunt sau pot fi minciuni ordinare, pentru a baga practicile si teoriile magice in Biserica prin usa din spate. Daca e sa ne luam cinstit doar dupa cele doua carti autentice ale marelui duhovnic, da, trebuie canonizat!

Mihailc 19.12.2015 18:13:44

Material prospăt, să încărunțească dușmanii de necaz!

https://www.youtube.com/watch?v=fDEF...&feature=share

catalin2 19.12.2015 20:32:28

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 608290)
E de înțeles, nu-ți face griji.
Din moment ce "ambii părinți Necula au fost afectați de învățătura ecumenistă", cum scrii într-o postare mai sus, ai deocamdată mult de lucru cu dânșii, până îi aduci pe calea cea dreaptă.
Ei, nu-i nimic, cu răbdare vei reuși mai întâi să faci îndreptarea rătăciților Necula, apoi va veni desigur și rândul lui Vulcănescu. Spor la treabă!

Nu am nicio sansa la parintele Constantin Necula, inca din 2008 spune in interviu ca are prieteni, pe care ii numeste prosti si fanatici, care ii spun ca nu-s de acord cu conceptiile astea, deci inca de atunci era coada sa il traga de maneca. Iar parintele Nicolae Necula nu mai e decan, a fost fortat sa demisioneze din cauza unei probleme de coruptie.
Iar din discutiile avute pana acum nu am observat ca cineva cu unele conceptii moderniste sa si le schimbe prea mult, chiar daca ar vedea si spusele sfintilor. Doar se supara ca a fost contrazis.
Parintele Vulcanescu in schimb are conceptii ortodoxe, in acel caz era o neintelegere dupa care se luasera cateva persoane de pe forum. Cuiva caruia ii place adevarul se bucura cand il afla, nu conteaza cine i-l spune. Iar cu-i nu-i place nu accepta nici ce spune vreun sfant ( in lucrarile sale), daca e in contradicite cu ce crede el.

catalin2 19.12.2015 21:53:05

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 608305)
Cei ce au onoarea de a avea astfel de profesori ies din facultatile teologice mai lucizi si cu competenta de a gandi, nu ies papagali care reproduc textele patristice, versetele biblice si interpretarile scripturistice fara sa le inteleaga si fara sa le simta, ca si cum ar recita poezii eminesciene.
Ce inseamna pentru tine sa fi mai mult ortodox decat altul? Cine ai iluzia ca esti sa emiti asemenea afirmatii? Vezi-ti, frate de propria mantuire si nu-ti compara prea multa-ti ortodoxie cu prea putina ortodoxie a altora.

Daca citesti topicul de la inceput o sa vezi ca acum trei ani am scris laudativ la adresa parintelui, sperand ca a fost doar o dorinta de propovaduire a ortodoxiei printre penticostali. Dar cu ultimele intamplari si citind si interviul din 2008 imi dau seama ca acel "frate Pustan" nu era doar o formula de politete, parintele chiar ii considera frati (in credinta, nu doar in umanitate) pe toti din alte culte.
Din ceea ce ai scris rezulta ca admiratia pentru parintele vine in primul rand datorita conceptiilor asemanatoare. Mentionati inca din prim fraza cliseul ecumenist cu modernistii deschisi la minte fata de inchistatii ortodocsi. Continuati in aceeasi intelegere, neavand importanta invatatura de credinta, fiecare cu ortodoxia lui. Ati inteles gresit, e vorba de o alta invatatura, de sorginte protestanta, nu de o ortodoxie mai multa sau mai putina. Inatatura de credinta este aceeasi pentru toti, nu apartine cuiva, pentru ca e de sorginte divina, revelata. Nu poate fi schimbata de mintile oricat de deschise, pentru ca e o mare greseala.
In concluzie, daca iubiti adevarul si a fost doar o neintelegere din necunoastere nu avem cum sa nu ne intelegem. Dar daca doriti sa ramaneti la conceptiile moderniste date de mintile deschise cel mai bine e sa nu mai discutam vreodata despre invatatura de credinta, pentru ca avem conceptii complet diferite si, ca si in cazul de fata, o sa va deranjeze ce scriu. Iar eu nu o sa-mi schimb credinta doar ca sa va fac pe plac si nici nu am de gand sa devin frate de credinta cu Pustan sau cu cineva din afara ortodoxiei.

oitza ratacita 19.12.2015 22:15:18

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 608367)

Mihai, la minutul 3 ai vazut?

catalin2 19.12.2015 22:18:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 608299)
Constantin Necula printre altele este și purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Ardealului. Ce tobe, ce reclame?

Legat de reclama, daca deschideai link-ul cu interviul vedeai si titlul din 2008, parintele fiind numit "vedeta" ecleziala. Tot legat de reclama si vedeta, parintele a devenit colaborator al Cronicii carcotasilor. Chiar si azi l-am vazut pe parintele la tv (nu la o emisiune despre credinta), nu stiu cand are timp sa asculte patru ore de rock pe zi.
Citat:

Ah, da...încă unul la stuff. Încet, dar sigur, lista se tot mărește.

Pe parintele Calistrat l-a trimis chiar Mitropolitul, fiind caterisit timp de sase ani. Gaseai pe net si ce spunea Mitropolia despre parintele (intre tmp a fost scos de sub caterisire). http://basilica.deveu.com/ro/stiri/l...nova_iasi.html
Citat:

Reclamă la părinți? Ce drăcovenie o mai fi și asta?

Era o figura de stil, nu cred ca era greu de inteles.

catalin2 19.12.2015 22:26:14

Citat:

În prealabil postat de crisstiann (Post 608333)
-"Dumnezeu si Om in aceeasi persoana." - dar Dumnezeiasca nu omeneasca.

Am spus ca am scris tot ce era de scris pe topicul respectiv, nu are rost sa reincepem discutia si sa scriem aceleasi lucruri. Am spus ca e gresit, asa a aparut si monofizismul, ca reactie la nestorianism. Ceea ce ai scris tu inseamna de fapt monofizism (sau miafizism). Cum a simtit Iisus bataile? Si cum a murit? Hristos este Dumnezeu-Om, in aceeasi masura Dumnezeu si Om, tocmai asta explica firile nedesparite, neunite, etc.

crisstiann 19.12.2015 23:21:08

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 608391)
Ceea ce ai scris tu inseamna de fapt monofizism (sau miafizism).

-pai tocmai ca nu am scris eu, adica sunt citate din p Anitulesei,care este preot si cred ca citit destula dogmatica
-cred ca ar trebui sa mai citesti,sa mai cugeti...

crisstiann 19.12.2015 23:26:19

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 608351)
Cristiann, du-te la Prislop, si zi-le cu voce tare ce ai postat. Iiti platesc eu spitalizarea.
Serios, si pe mine ma enerveaza dimensiunile sufocante ale camapaniei de canoonizare: e mai mult marketing decat evlavie. Si da, unele marturii duboase, daca sunt adevarate, ar fi o pricina de ne-canonizare. Dar, eu sunt sceptic in cam toate. Cred ca majoriatea marturiilor sunt sau pot fi minciuni ordinare, pentru a baga practicile si teoriile magice in Biserica prin usa din spate.

Daca e sa ne luam cinstit doar dupa cele doua carti autentice ale marelui duhovnic, da, trebuie canonizat!

-de ce trebuie canonizat dupa cele 2 carti si dupa o pictura necanonica,eretica (a pictat 2 eretici Francisc si Ulfila), s-a pictat pe el in locul sfintilor (mandrie..)

-de ce sa nu fie canonizati p Arsenie Papacioc,P Cleopa,...care au scris carti in duhul ortodoxiei, care au pastrat dreapta credinta ortodoxa,care au avut duhovnici (spre deosebire de p Boca care nu a avut), care nu au renuntat la haina monahala (spre deosebire de p Boca care a renuntat la haina monahala...)

-sau de ce sa nu il canonizeze pe p Staniloae care a scris o gramada de carti ortodoxe...

crisstiann 19.12.2015 23:30:34

Citat:

Ceea ce ai scris tu inseamna de fapt monofizism (sau miafizism). Cum a simtit Iisus bataile? Si cum a murit? Hristos este Dumnezeu-Om, in aceeasi masura Dumnezeu si Om, tocmai asta explica firile nedesparite, neunite, etc.

-iar incepem cu confuziile?
-monofizism inseamna o singura fire,ori nici eu nici p Anitulesei,...nu zice ca ar fii o singura fire, ci doua firi si o singura Persoana Dumnezeiasca

Monofizismul (greacă Μονοφυσιτισμός) (greacă mono-physis), (română o singură fire) a fost o teză predicată de Eutihie (378-454), călugăr din Constantinopol, care a afirmat că Iisus Hristos nu are decât o singură fire („monophysis”), cea divină, întrucât trupul omenesc l-a luat in mod aparent. Eutihie refuza distincția între „hypostasis” („ipostas”, „persoana”) și „physis” („natura”, „fire”), spunând că dacă Iisus Hristos e o persoană, el nu poate avea două naturi.

-deci noi zicem ca e o singura persoana (Ipostas) dar cu 2 firi,dumnezeiasca si umana

-ce nu intelegi?

-nu intelegi ca zicem altceva decat monofizismul?

crisstiann 20.12.2015 00:12:52

Citat:

Cum a simtit Iisus bataile? Si cum a murit? Hristos este Dumnezeu-Om, in aceeasi masura Dumnezeu si Om, tocmai asta explica firile nedesparite, neunite, etc.

Nestorianismul este o doctrină hristologică care a apărut în Biserică în secolul V. Nestorianismul a fost o încercare de a explica rațional și de a înțelege încarnarea Logosului divin, cea de-a doua persoană a Sfintei Treimi, Omul Iisus Hristos.

Nestorianismul învață că cele două esențe(firi) divină și umană sunt separate și sunt două persoane: omul Iisus Hristos și Logosul divin, care locuiește în om. De aceea, nestorienii resping terminologia "Dumnezeu a suferit" sau "Dumnezeu a fost răstignit", pentru că ei cred că omul Iisus Hristos a suferit. Mai mult, ei resping termenul Theotokos (Nascătoare de Dumnezeu) dat fecioarei Maria, utilizând în schimb termenul Christotokos (Născătoare de Hristos) sau Anthropotokos (Născătoare de om). Este considerat erezie.

-fix cum ziceti voi ca sunt 2 persoane umana si divina, asa credea si Nestorie

"Nestorianismul învață că cele două esențe(firi) divină și umană sunt separate și sunt două persoane"

Copacel 20.12.2015 07:46:13

Citat:

În prealabil postat de crisstiann (Post 608402)
Nestorianismul este.... "

Eu daca as fi in locul tau m-as limita in primul rand sa nu mai jignesc
pe casnicii Lui Dumnezeu pt ca fara sa vreau as comita Hula la adresa
Duhului Sfant, si apoi dupa ce n-as mai avea nimic cu Dumnezeu , si m-as impaca cu EL , apoi as studia ereziile.:5:

ovidiu b. 20.12.2015 15:49:59

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 608367)

Mulțumiri! :)

ovidiu b. 20.12.2015 16:04:07

Iată și lămurirea celor patru ore de rock pe zi: https://www.youtube.com/watch?v=fDEF...=share&t=8m55s

Mihailc 20.12.2015 20:47:57

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 608388)
Mihai, la minutul 3 ai vazut?

:1: Văzut și bifat în catastif la rubrica "utilizare cu folos al timpului vieții"

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 608432)
Mulțumiri! :)

Cu bucurie!

stefan florin 21.12.2015 10:47:35

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 608304)
Celor care nu fac altceva decât să arate cu degetul, le-aș recomanda cartea "Calea pocăinței lăuntrice- Jurnal duhovnicesc needitat", Sfântul Ioan de Kronstadt.

ce sa le faci amice?! Din pacate multi uita cuvintele Mantuitorului care spune: cel fara de pacat sa arunce primul cu piatra

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:05:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.