![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aici este vb despre oameni singuri care se plang de singuratate,de imposibilitatea de a-si intemeia o familie. Observ ca numai casatoritii fac mofturi la asemenea subiecte,vb aia nu aseza satulul la masa! Nu confundati audienta cu postarile,sunt multe persoane care urmaresc un subiect dar nu posteaza,si exista si subiecte unde se posteaza in prostie,fara ca"audienta"sa fie la maxim. Ca sa vedeti ca va inselati in aceasta afirmatie,am facut eu munca de birou pt dvs,si v-am extras urmatoarele statistici: thread Suferinta fetei nemaritate/vizualizari=6.827 Noutati de la Cemtrul de Presa Basilica=90.526 Minuni Sf.Nectarie2=92.724 Triodul-Perioada Pocaintei=10.292 Preasfantei Nascatoare de Dumnezeu(rugaciuni care au miscat sufletul nostru)=22.318 |
Citat:
|
sunt si multi oameni singuri....se poate trai si in singuratate...nu trebuie sa isi faca griji o fata ca nu e maritata....se implica intr- cariera, proiecte sociale....voluntariate.....se poate inplica intr-o parohie....sunt n solutii...
|
Citat:
Pentru multe femei, maternitatea nu sufera comparatie cu nicio alta..."ocupatie"... La mine asa e... Pina sa am copii, m-am simtit mereu incompleta...Asa ca inteleg precis tristetea celor care nu au copii, si, poate, nici perspectiva macar... Maternitatea nu poate fi inlocuita usor... Sa ne rugam la Domnul sa ajunga mame in buna rinduiala toate cele care-si doresc asta! Sfaturi de genul "Fetele nemaritate nu trebuie sa-si faca griji" sunt..."rupte de realitate"...Asta pentru ca foarte multe femei sunt practic construite pentru maternitate. Nu e vorba de facut griji...Grijile tin de stratul rational. Dorul de a avea prunci nu tine de rational, tine de profunzimile sufletului femeii. Nu e intimplator faptul ca cei din Vechiul Testament socoteau drept o suferinta cumplita lipsa pruncilor din casnicie.... |
O mica interventie
Dragilor,
Ma bucur ca interactionati, ca va spuneti parerile! A trecut mult timp de cand n-am mai urmarit un forum de discutii...v-am privit cu ochii mintii si cu sufletul si vreau sa va spun ca-mi sunteti tare dragi! Profetul de carton e cel mai dragut si amuzant in sensul frumos. Mi-ati oferit o dupa amiaza frumoasa si vreau sa va multumesc. Am uitat de grijile si de problemele mele. V-am citit sfaturile...vreau sa va urez post usor si binecuvantat in continuare, putere sa treceti peste incercari si multa liniste si pace. Va doresc ca toti sa reusiti in tot ceea ce v-ati propus. Liniste si rugaciuni! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute! |
Citat:
Misiunea femeii este inscrisa in ADN-ul ei;femeile sunt mame universale,mame pt copiii,pt sotii lor,pt animale si plante(daca au).Femeia se simte implinita daca daruieste si invaluie in dragoste si alte fiinte,de aceea in cadrul firesc al unei familii,ea si-a gasit sensul,directia. Pana si in acceptul modern al femeii de succes se implica acest element:familia(o femeie de succes are cariera dar are si familie). |
Citat:
Este logic ca cei fara familii au mai mult timp la dispozitie,timp care poate fi donat pt folosul altor semeni-insa si cei cu familii si copiii ar trebui sa participe la proiecte sociale,donatii si voluntariate. Datoria de crestin nu inceteaza cand ai copii(dupa parerea unora). |
Citat:
|
profetul a fost banat. Abia acum am observat
|
Citat:
|
Citat:
din pacate...exista si reversul medaliei ! |
Citat:
Maternitatea se denatureaza odata cu pacatul,ca si alte virtuti. |
Citat:
|
Citat:
cat despre cine face banii ala decide cum sa fie cheltuiti, nu mi se pare o judecata normala intr-o familie crestina. amandoi decid impreuna caci banii nu mai sunt doar ai unuia precum nici tu nu mai esti al tau ci al ei/lui (sotului/sotiei) si cei doi sunt una intru Hristos. |
Citat:
|
Citat:
...cuvintele acestea ,pe care le-ai auzit tu astazi la Sfinta Liturghie,sint profunde,poate prea profunde pentru un om mai putin initiat..A trai in Hristos ,nu inseamna a nu fi casatorit,dupa cum bine stii frate intru Hristos Zaharia-2009.. Sa ne rugam pentru femeia aceasta sa-i ajute Bunul Dumnezeu sa-si gaseasca jumatatea,si impreuna cu barbatul ei,uniti ,sa mearga impreuna pe CALEA desavirsirii! Cu drag, Antonia |
Citat:
Toate cele bune si de folos vietii acesteia ,precum si celei viitoare ,va doresc tuturor,si ma iertati pentru barea mea in seama ,pe forum! Cu drag, Antonia |
Citat:
Iar pt "profetul de carton":"binecuvintat cel ce nu asteapta nimic,caci acela nu va fi dezamagit!"Atentie,cind tii garda sus,adversaru'(sint puzderie,pretutindeni,si apare de unde nu te astepti),te loveste sub centura......Iertati! Cu drag, Antonia |
Citat:
|
Si pe mine ma apasa tare singuratate, si dorind o casatorie fara de "unire trupeasca" se pare ca durerea va fi mult mai dura, pentru ca nu cred ca se va gasi vreo "nebuna" ca mine :D
|
Cereti totul de la Dumnezeu si El va va da. Iar daca intarzie sa va dea ,fiti siguri caa are pentru voi ceva mai bun. Chiar cine e singur ,nu ar trebui sa deznadajduiasca ca Dumnezeu nu l-a ascultat.Caci poate aceea stare ,e doar inceputul unor daruri chiar mai bune ,decat gasirea perechii .
Daca vom primi de exemplu,darul de a ne simti bine cu ceilalti,de a darui,de a fi iubiti de ei, atunci singuratatea nu ne va mai chinui atat de mult. Fiecare va primi exact acel dar,care il va apropia cel mai mult de Dumnezeu , fie un om alaturi,o pereche cum nici nu a visat el macar ,fie o alta chemare ,cum de asemnea,nici nu a visat. Totul e sa avem incredere in Dumnezeu ,in fata oricarei alte evidente ! Cereti mai bine o casnicie plina de iubire ,decat doar simplu fapt de a nu fi singuri. Caci acolo unde este iubire,este si Dumnezeu. |
Cam prea usor vii tu cu sfaturi. Dar daca esti in situatia initiatoarei subiectului, ce faci? Adica sa vrei casatorie, dar sa nu reusesti sa-ti indeplinesti aceasta dorinta. Te calugaresti doar asa, desi nu simti chemarea? Nu mai veniti cu sfaturi din astea, voi cei deja casatoriti care abundati de fericire si nu intelegeti durerea celor singuri care au iubire de oferit, dar nu au cui.
Citat:
|
Citat:
Iubirea adevarata nu sta inchisa ca intr-o cusca si isi plange de mila, ea se revarsa intr-un fel sau altul, isi gaseste vocatia intr-un fel sau altul nu depinde de un tertz subiect uman. |
Citat:
Se revarsa,se revarsa dar cand se duce acasa tot singura este. Daca singuratatea ar fi fost fireasca,normala nu i-ar mai fi facut Dumnezeu tovarasa lui Adam. Daca toti am alege sa traim si sa ne stafidim singuri cum am mai propasi rasa umana?? Dar da,iubirea ar trebui oferita in diverse forme-atunci nu vei mai simti ca ai iubire pe stoc si expira! Desigur ca poti face o gramada de lucruri pt altii ca sa nu stai degeaba- de exemplu o matusa de a mea fara copii imi facea mie haine si altor copii din familie sau ne veghea cand parintii nu erau acasa;Dumnezeu sa-i ierte sufletul bun! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
La polul opus - omul narcisist e oricand singur indiferent cu cine e si ce i se ofera. Citat:
|
AlinB, e bun, dar nu e perfect. Toti avem pacate, indiferent daca suntem oameni buni sau rai. Asadar, pentru toti este valabil ,,Dumnezeu sa ma ierte''.
Citat:
|
Citat:
|
Asa cum ai spus si tu, starea lui Adam in Rai era una particulara si spiritual e identificabila cu etapa copilariei, avea chip dar aseamanarea lasa de dorit cum s-a vazut si mai tarziu.
Aici nu se discuta problema comuniunii sociale la modul general ci a unui fel particular de comuniune care, iarasi, Sf. Scriptura ne spune ca este vremelnic si nu va mai fi dupa A Doua Venire. |
Nu știu cât de vie este comuniunea pe care o realizăm noi cu Hristos, însă e clar că apostolii aveau o comuniune care o depășea pe cea realizată în familii (pe care, de altfel, le-au și părăsit, cel puțin vremelnic). Învăluit de har pe muntele Taborului, Petru dorea înveșnicirea momentului („să facem trei colibe”).
Cu adevărat, și eu cred că harul suplinește orice neîmplinire, chiar și lipsa iubirii, a comuniunii adânci cu celălalt (soț-soție); care comuniune parcă e și nu e din lume. Da, după înviere nu vom mai fi bărbați și femei, însă iubirea rămâne; ea înveșnicește, de fapt, timpul, încă de aici. Și nu e puțin lucru. Cât privește ortodoxia ca hobby - iată bine punctată o capcană în care poate cădea fiecare dintre noi. Să-i opunem „ortodoxia ca relație”? |
Citat:
Felul particular de comuniune de care vorbim este laboratorul unde ne preparăm pe noi înșine prin altul și pe altul prin noi înșine, pentru Parusie. Maxim Mărturisitorul spunea că dacă nu învățăm să iubim și să ne grădinărim iubirea în scopul creșterii ei neveștejite, nu vom putea pricepe ce se întâmplă de fapt în Împărăție și astfel ne vom autoexclude din ea. La modul ideal, iubirea binecuvântată de Dumnezeu dintre bărbat și femeie , iradiază în cercuri concentrice în afara ei, cuprinzând Biserica, clanul, societatea și cosmosul. La modul real fiecare trăiește cât poate și cât pricepe, însă e adevărat și faptul că iubirea proclamată retoric și patetic în termenii stringenței poate fi o mască pentru manifestarea unor pulsiuni impersonale din specia mecanismelor biopsihice înscrise în ființa noastră ”amfibie”, cum este instinctul de reproducere sau instinctul matern. Parafrazându-l pe apostolul Pavel, cred că trebuie să ne cercetăm sever pe noi înșine atunci când folosim termenul ”iubire”, întrucât luarea în deșert al acestui cuvânt poate avea consecințe înfricoșătoare. Sfântul Simeon Noul Teolog atrăgea atenția că ”iubirea nu este un simplu nume ci ființa divină” (imnul 52), iar Ioan Scărarul spune : ”iubirea este a 30-a treaptă (ultima n.n) a scării duhovnicești, căci iubirea este Însuși Dumnezeu”. |
Citat:
Trecerea cuvântului din poziția adjectivală la cea substantivală poate conduce la o formă subtilă de idolatrie, o alunecare de-a dreapta aproape insesizabilă, ca atunci când facem dintr-un mijloc scop, ceea ce e totuna cu căderea într-o patimă. Dar ai observat foarte bine că ortodoxia Bisericii se păzește prin comuniune, astfel că dacă eu o iau razna fratele meu observă și mă face atent la primejdia rătăcirii care mă pândește. Asta la nivel microeclezial. La nivel macroeclezial se manifestă ca o trezvie panortodoxă, care face ca românii să fie foarte atenți la greci, ruși, sârbi etc., iar aceștia atenți la felul cum ne mișcăm noi. Când apare sminteala, Biserica Greciei ( exemplul este strict indicativ) se sesizează și discută cu BOR în duh de dragoste cu scopul îndreptării. Însă slăbirea trezviei panortodoxe depinde în mod direct de trezvia noastră comunitară la nivel de parohie, deci responsabilitatea fiecărui mădular în păzirea ortodoxiei este uriașă. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cred însă că Biserica are alte nenumărate extensii în proximitatea noastră care nu pot fi neglijate sub pretextul iubirii ”departelui” de pe internet. Ce facem noi aici e o propedeutică (=fază pregătitoare) a adevăratei comuniuni cu persoane concrete, în primul rând în Biserică și apoi multiplele ei iradieri sociale. |
Citat:
|
Eu cred ca e vorba si de varsta si de etape.Cand esti tinar e musai sa tinzi sa fii cu cineva, si tristretea de a nu iti gasi perechea ,si de a fi singur,e f mare.
Cand esti mai in varsta , cand vezi ca mari iubiri se transforma in esecuri ,cand vezi ca nu merita sa suferi atit ,ca totusi viata e frumoasa oricum ar fi ,te mai inteleptesti. Si de abia atunci poti zice ca esti in stare sa gusti deliciile unei anumite singuratati.Dar nu o totala singuratate , caci de comuniunea cu oamenii e nevoie in orice etapa. Sunt de inteles cei care isi doresc cu ardoare o pereche,si incep sa isi piarda speranta . Ei isi agata cumva intreaga viata de gasirea acestui om real,linga care sa guste bucuria vietii De abia mai tarziu ,cand mai dispare aceasta nevoie , si ardoarea nu mai e asa mare ,putem sa zicem unora ca acestora : Dumnezeu are un drum pentru fiecare . Dar pina atunci,ei au nevoie sa exeprimenteze,sa se inconjoare cu oameni reali,sa iubeasca ,sa traiasca concret. Marea intrebare,la care nu gasim raspuns decat dupa multi ani ,este ,de ce Dumnezeu intarzie sa le dea unora ca acestora perechea dorita.De abia cand viata lor capata alte directii si deschideri ,aceasta intrebare incepe sa capete raspuns. Unirea dintre doi oameni ,e pronie dumnezeiasca, dar si destinul celor singuri,tot calauzit de Dumnezeu e |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:59:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.