![]() |
Am citit in revista ,,Familia ortodoxa",numarul 36,o cuvantare foarte frumoasa despre Taina Nuntii a Parintele Emilian Simonopetritul(Sfantul Munte Athos).Va las un fragment din ea in ideea ca poate gasiti ceva folositor.Doamne ajuta!+
,,Si casatoria este o taina,o prezenta mistica.Hristos zice ,,Unde sunt doi sau trei adunati intru numele Meu,acolo sunt si Eu in mijlocul lor"(Matei 18,20).Si de fiecare data cand se cununa doi oameni in numele lui Hristos ei devin un semn care-L cuprinde si arata pe insusi Hristos.Cand vedeti ca o pereche are constiinta acestui lucru este ca si cum l-ati vedea pe Hristos.Impreuna ei sunt o theofanie(aratare a lui Dumnezeu). Acesta este si motivul pentru care pe capetele lor se pun cununi,in timpul slujbei Cununiei,deoarece mirele si mireasa sunt un chip al lui Hristos si al Bisericii.Si nu doar acestea ci si toate celelalte sunt simbolice.Lumanarile aprinse simbolizeaza fecioarele cele intelepte.Atunci cand preotul pune aceste lumanari in mainile noilor casatoriti este ca si cum le-ar zice: Asteptati-L pe Hristos asemenea fecioarelor celor intelepte(Matei 25,1-11).Lumanarile mai simbolizeaza si limbile de foc care s-au pogorat la Cincizecime si care au aratat,in esenta,prezenta Sfantului Duh(Faptele Apostolilor 2,1-4). Inelele de cununie sunt tinute in altar pana ce sunt luate de acolo de preot fapt ce arata ca nunta isi are inceputul in Hristos si se va sfarsi in Hristos.Preotul le impreuneaza si mainile pentru a arata ca Insusi Hristos este Cel ce ii uneste.Hristos este in centrul tainei si in centrul vietii lor(Sfantul Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu: ,,Pun mana unuia in a celuilalt si pun pe amandoi in mana lui Dumnezeu"Epistola 193). Toate elementele slujbei Cununiei sunt umbre si simboluri care il arata prezenta lui Hristos.Cand stai undeva si vezi deodata o umbra stii ca se apropie cineva.Nu-l vezi dar stii ca este acolo.Te trezesti dis-de-dimineata si vezi zarea rosie a rasaritului.Stii ca,peste putina vreme,va rasari soarele.Si intradevar,de dupa munte,incepe sa rasara soarele" |
Citat:
p.s.: http://www.gandul.info/magazin/galer...-puiul-9366193 foarte misto. |
Ooo, tare draguti ursuletii acestia. Lumea animalelor ne dezvaluie multe surprize... Nici eu nu am zis ca asta ar fi un criteriu exclusiv, am specificat mai clar in ultimul post. De altfel, si eu am interpretat, din postarile tale si ale lui Raoul, ca aspectul fizic ar fi, daca nu exclusiv, macar cel care primeaza. :60:
Nu imi mai vorbi la plural, am scris eu pe topicul cu politetea ca imi place sa le spun unora "dvs.", dar din asta nu reiese ca pretind sau ca imi place sa mi se spuna si mie "dvs." de catre persoane de aceeasi varsta sau mai mari. |
Citat:
|
Citat:
Am zis destule, nu multe. |
Dar nu caut in mod special,nu am pleacat la "vanatoare" doar. Dar ziceam asa,in biserici cel putin. Nu-s asa multe fete frumoase...
|
Citat:
foarte bine, ma bucur ! |
Buna seara!
Oare si-o fi gasit cineva, vreodata, jumatatea, chiar aici pe forum????? Ca pe net, in general, stim bine ca se intampla frecvent. |
Citat:
Si la biserica mea sunt, dar in Catedrala si mai multe! Sunt atatea fete, frumoase, imbracate decent dar si tineresc! Cu fețe luminoase si blande. |
Citat:
Si daca Doamne fereste ne ia pe neasteptate, asa cum se facea pe vremuri botezul pe patul de moarte, probabil o sa se implementeze si cununia pe patul de moarte; daca tot am trait toata viata in pacat, macar sa nu murim in pacat. (Presimt ca voi fi putin injurata pt. cele spuse, asa ca cred ca ar fi mai bine sa-mi cer scuze anticipat daca voi tulbura pe cineva). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si inmafara de asta e imposibil de incadrat o persoana intr-un tipar. Oricine stie cum se spune in popor ca trebuie sa fie femeia, in functie de "localizarea topografica" din casa si din societate. |
Citat:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...HHOReu2_q_28Gg (glumesc) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Barbatii nu se grabesc deoarece biologic sunt"valabili"uneori chiar si pana la 70-80(vezi linkul) in timp ce declinul biologic al femeii incepe pe la 30 de ani!!!! Probabil asa se explica maturitatea emotionala diferita intre o tanara si un tanar aflati la aceeasi varsta. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...dad-at-94.html Cel mai batran tata al lumii are 94 de ani,hehehehehe:) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si ca o concluzie,toate la timpul lor cred. Uneori poate si noi gresim,in sensul ca ne prea grabim. Dumnezeu le randuieste pe toate,doar ca uneori ne mai si departam de El :( Sau cel putin eu simt ca mai am si momente de cadere,de distantare,chiar daca "teoretic" cred in continuare,merg la biserica etc. Si mai e ceva. Din ce vad eu parca fetele sunt cele care au din ce in ce mai putina nadejde ca ar putea gasi un baiat calumea,frumos,credincios etc.Ca baietii in general pot agata mai usor o fata,sunt destule. Dar fetele care se respecta si au cat de cat niste pretentii si niste standarde de la care sa nu accepte derogare,parca nu au asa multe variante din cate vad eu... |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Deoarece: barbatii frumosi,destepti,credinciosi,fideli,generosi...etc .etc...sunt pe cale de disparitie!!! Trebuie urgent incropita o rezervatie naturala in care sa fie protejati prin lege de la disparitie!!! Glumesc desigur,lucrurile nu stau chiar asa,insa nu sunt nici departe de adevar...iti cam trebuiesc ani buni sa cauti un partener pt casatorie cu care sa doresti sa imbatranesti,sa-ti combini genele si culmea sa te mai prezinti cu el si la Judecata! Toate prietenele mele singure de vreo decada,si-au gasit jumatatea pe la vreo 30+ si asta deoarece au lasat din pret :21:,au bagat discount. |
Citat:
Stefan a precizat foarte clar ca relatia lui stabila nu se poate numi si "concubinaj". |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Probabil barbatii de care spui tu sunt "pe cale de disparitie" tocmai pt ca au fost devorati de vampe. |
Probabil că băieții neînsurați din preajma bisericii mai au o problemă pe care n-am observat să o aducă cineva în dezbatare: malaxorul mental pietist al domnișoarelor ”cuminți și credincioase”. Adică: un fel de obsesie pentru forme și tipare de gândire sau comportament care trebuie neapărat bifate, contrabalansate de un dispreț din oficiu pentru tot ce refuză stereotipiile respectivelor forme și tipare . De regulă fetele ajung la credință după experiența unor ulițe existențiale înfundate, în urma cărora se aleg cu traume, crize de identitate și o neîncredere cronică în excercițiul propriei libertăți; nu-i de mirare că în asemenea condiții apare riscul de a confunda credința cu un fel de refugiu de siguranță a existenței avariate în furtunile vieții (anterioare convertirii). N-ar fi nicio problemă dacă aceste confuzii s-ar limita la perioada de carantină, dar o prelungire indefinită a pasivității în procesul regăsirii de sine în lumina harului Duhului Sfânt, riscă să eșueze într-un stil de viață asemănător ghetourilor sectare, acompaniat de o gândire rigidă, impersonală și abuziv-excusivistă.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
"De regula" si "generalizant" sound pretty much the same to me.
Anyway... Don't mind me, Sir ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Mda,cred ca am facut si eu confuzia intre "the fallen" si "fallen" la inceput...
in alta ordine de idei: Nu am inteles de ce cineva alege nickname-ul ingerului cazut,este oare prea fascinant a fi cazut,decazut? Va rog sa nu va ofensati,doar intreb... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:34:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.