Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   U.d.m.r. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15459)

Cornel Urs 06.09.2012 14:15:52

deci aveti 64 de ani...pai la varsta asta se mai pune problema emigrarii...

MihaiG 06.09.2012 14:16:22

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469360)
vi s-a mai spus, dar nu ati retinut, una e situatia din Timis (Banat, in general daca adaugam si Caras Severin + regiunea Orsova si partea din Arad pana in Mures, dar ne referim in principal la orasul emblema de pe Bega) si alta e situatia din Ardealul de nord, cand vorbim de chestiunile astea de lupte interetnice.

Poate o fi, dar când e vorba să facem reclamă sau propagandă uneia dintre situații, de ce ne grăbim să scoatem în evidență situația tensionată din Ardeal, cu consecința încingerii spiritelor și a propagării urii, în loc să facem reclamă situației de conviețuire pașnică din Banat ?

Adriana Cluj 06.09.2012 14:16:57

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469361)
Nu știu dacă doamna Adriana este mai în vârstă decât mine, dar, pe de altă parte, nu voi permite să fiu numit în față mincinos de către dânsa, plecând de la o greșită lectură a afirmațiilor mele.

Edit- dacă data nașterii pe careo are înregistrată la profil e corectă, dânsa e cu 10 ani mai tânără decât mine.

Chiar nu conteaza varsta, dar mai cititi odata, nu eu am scris acolo ci dvs, apoi negati ca ar fi vorba si de mine.
Am 54 ani.

MihaiG 06.09.2012 14:17:06

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469362)
deci aveti 64 de ani...pai la varsta asta se mai pune problema emigrarii...

Am 36 de ani. La profilul doamnei Adriana anul nașterii este 1986.

Edit - acum am văzut, înseamnă că site-ul dă rateuri la calcul.

Cornel Urs 06.09.2012 14:17:42

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469363)
Poate o fi, dar când e vorba să facem reclamă sau propagandă uneia dintre situații, de ce ne grăbim să scoatem în evidență situația tensionată din Ardeal, cu consecința încingerii spiritelor și a propagării urii, în loc să facem reclamă situației de conviețuire pașnică din Banat ?

tratam fiecare situatie separat, asa mi se pare normal.

cand Decebal a vorbit in asentimentul lui tikaalba, referindu-se la situatia grea a romanilor din Ardealul de nord, nu era cazul sa va bagati dumneavoastra ca musca in lapte, nestiind despre situatia de acolo, alta decat cea din Timisoara.

Adriana Cluj 06.09.2012 14:18:50

Citat:

Aici in Ardeal, sangele curs nu s-a racit inca... mai exista si in ziua de azi supravietuitori ai acelor vremuri...nu ati vazut filmul "A fost odata in Transilvania"? Unii mai traiesc inca...

MihaiG 06.09.2012 14:21:51

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469367)
Aici in Ardeal, sangele curs nu s-a racit inca... mai exista si in ziua de azi supravietuitori ai acelor vremuri...nu ati vazut filmul "A fost odata in Transilvania"? Unii mai traiesc inca...

Și sânge unguresc nu a curs în Ardeal ?!

Iar supraviețuitorii acelor vremuri, nu sunt oare, creștini ortodocși ? Cât de creștin este să acuzi un întreg popor, pentru faptele săvârșite de către niște indivizi ?

Decebal 06.09.2012 14:22:45

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1989-1990

"1990 Februarie

La începutul anului 1990, din 197 de posturi de directori și directori adjuncți de școală (în Harghita) 32 erau ocupate de români, dintre care doar 12 erau directori.

În Baraolt, minerii maghiari din localitate au avut rolul de a-i insulta, batjocori, amenința și agresa în public pe profesorii români. Elevii români scoși din școlile maghiare au fost plasați în spații complet inadecvate procesului de învățământ. La fel s-a întâmplat la Sf. Gheorghe, la Odorheiul Secuiesc, la Tg. Secuiesc (unde elevii români au fost repartizați în clădirea unor foste grajduri) și la Miercurea Ciuc.

Numele românești ale școlilor au fost înlocuite cu nume ungurești, preferându-se chiar numele unui cunoscut criminal de război ungur, Albert Wass, vinovat, în septembrie 1940, de moartea a 14 români din Sucutard și Mureșenii de Câmpie între care un preot și o fetiță de patru ani.

După eliminarea elevilor și profesorilor români din școlile ungurești, unde urma să se folosească doar limba maghiară, au fost aduse manuale școlare din Ungaria, de orientare revizionistă. Această acțiune coordonată de UDMR a fost în mod vădit separatistă, sfidând Statul Român, și a fost susținută de reprezentanți ai Guvernului provizoriu de la București, care au acționat în consens cu UDMR.

Încercările de segregare pentru funcționarea unor școli cu elevi exclusiv maghiari și folosirea limbii de predare exclusiv maghiară, au continuat și în județul Mureș, unde românii, fiind paritari ca număr cu maghiarii, acțiunea a eșuat. Urmarea a fost organizarea de către UDMR a rebeliunii de la 20 martie 1990, prin care se încerca scoaterea de sub jurisdicția Statului Român a teritoriilor locuite majoritar de unguri și secui.

7 februarie - Are loc mitingul elevilor români de la Liceul Farkas Bolyai din Tg. Mureș, care se termină cu un marș al acestora prin centrul orașului, scandând lozinci semnificative pentru idealul tinerei generații de a trăi în deplină frăție și armonie: „Suntem frați, nu ne separați!”, “Vrem licee mixte, nu separatiste”, “Unde-i democrația, dacă s-a distrus frăția?”.

8 februarie - În prezența a 15.000 de cetățeni din județul Mureș, la Sala sporturilor din Tg. Mureș s-a constituit Uniunea Națională Vatra Românească, formațiune de atitudine civică și culturală cu pronunțată orientare umanistă de susținere a ființei naționale și de combatere a manifestărilor străine democrației reale. Ea a reprezentat o stâncă puternică ce a spart valul iredentist. Scopul ei imediat a fost înlăturarea vidului de putere apărut din cauza nefuncționării instituțiilor statului, prin mobilizarea populației românești în vederea contracarării acțiunilor agresive ale UDMR, care destabilizase această zona a țării. Datorită zădărnicirii acțiunilor mârșave ale UDMR, Uniunea Vatra Românească a fost catalogată de către acesta drept o organizație fascistă.

9 februarie – Se deplasează la Tg. Mureș pentru a analiza situația critică a învățământului mureșean, destabilizată de elementele extremiste ale UDMR prim-adjunctul ministrului învățământului, prof. dr. Octavian Stănășilă, și adjuncții dr. Lajos Démenyi și prof. Hans-Otto Stamp. În urma analizei situației, conducerea ministerului s-a pronunțat împotriva separatismului în școli.

14 februarie – La sala de festivități a Casei Universitarilor din Cluj-Napoca, într-o atmosferă emoționantă, se înființează filiala din Cluj-Napoca a Uniunii Vatra Românească.

15 februarie – În cotidianul Cuvântul liber din Tg. Mureș sunt prezentate cărți de istorie în limba maghiară cu conținut iredentist, introduse și distribuite în mod ilegal în țară.

16 februarie – Se înființează filiale ale Uniunii Vatra Românească la Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia și, apoi, în toate județele țării.

27 februarie – Statuia lui Avram Iancu din Tg. Mureș este profanată.

28 februarie – 1 martie – Datorită situației create în Transilvania, care punea în pericol integritatea României, Uniunea Vatra Românească a trimis la București o delegație puternică formată din personalități locale din Tg. Mureș, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc cu scopul de a informa conducerea statului și partidele politice asupra pericolului deosebit de grav al acțiunilor în forță ale UDMR. Timp de 2 zile, delegația amintită a avut convorbiri cu Ion Iliescu – președintele CPUN –, Radu Câmpeanu – președintele PNL, întreaga conducere a PNȚCD, Ion Mânzatu – vicepreședinte al CPUN și președintele Partidului Republican, Athanasie Stănculescu – ministrul Apărării Naționale, Ion Chițac – ministrul de Interne, conducerea ziarelor România liberă și Tineretul liber. De la aceasta dată, partidele politice dețineau suficiente dovezi pe bază de fapte și documente cu privire la intențiile UDMR, informații, din păcate însușite de unii factori de răspundere doar parțial și ignorate de către alții."

sursa: http://ro.altermedia.info/minoritati...990_23149.html

DragosP 06.09.2012 14:24:00

Eu zic să vă relaxați.

Adriana Cluj 06.09.2012 14:24:28

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469368)

Iar supraviețuitorii acelor vremuri, nu sunt oare, creștini ortodocși ? Cât de creștin este să acuzi un întreg popor, pentru faptele săvârșite de către niște indivizi ?

Unde???????????
Unde au macelarit romanii pe maghiari in Ardeal????????????

Cornel Urs 06.09.2012 14:24:37

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469368)

de ce va ambalati atata....

1. nu sunteti ungur sau secui.
2. nu traiti in Ardeal.

Adriana Cluj 06.09.2012 14:25:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 469370)
Eu zic să vă relaxați.

Suntem..... si ma opresc aici, pentru ca subiectul o ia iarasi pe aratura, divagatii, etc....

MihaiG 06.09.2012 14:29:03

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469366)
cand Decebal a vorbit

Decebal nu vorbește, el răspândește cu copy-paste materiale anti-maghiare care amestecă de-a valma adevărul cu minciuna, așa cum am arătat în detaliu mai sus.

Decebal, în toate reîncarnările sale pe acest forum și altele, nu face decât să atace și să acuze.

Acum câțiva ani ținta predilectă erau protestanții, față de care se exprima cu un limbaj care i-a atras multiple banări. Pe atunci era prietenos cu catolicii de pe forum, pe care încerca să și-i câștige ca aliați împotriva protestanților.

În urma acestor banări, așa cum am mai arătat cu altă ocazie, s-a refugiat pe forumul catolic unde i-a făcut troacă de porci pe administratorii acestui forum.

Totodată a activat pe un alt forum ortodox unde atacurile la adresa adminilor de aici au atins paroxismul. În final a fost banat după repetate atacuri la adresa ierarhiei BOR.

Între timp, pe forumul catolic, și-a tras identitate de sedevacantist (adică catolic ultra-tradiționalist schismatic).

Acum a reapărut aici, iar noua țintă pentru împroșcat cu noroi este Biserica Catolică, în general, și, după cum se vede, ungurii în special.

Dacă stau și mă gândesc bine, îmi este milă de acest om.

Decebal 06.09.2012 14:39:47

"1990 Martie

7 martie – Ca urmare a sensibilizării factorilor politici în problema Transilvaniei, conducerea CPUN a acceptat la lucrările acestui forum a președintelui Uniunii Vatra Românească, Radu Ciontea, măsură contramandată în grabă la protestele UDMR, pe motiv, afirma acesta, că Uniunea Vatra Românească nu este o organizație politică, ci culturală.

9 martie – Din partea „Comitetului pentru Transilvania“ al românilor din New York se primește o scrisoare din care cităm: “Radioul unguresc din New York a condamnat guvernul unguresc pentru că nu a profitat de ocazie atunci când România a fost în plină revoltă, să fi invadat Transilvania și s-o anexeze Ungariei. La 7 ianuarie Asociația ungurilor americani, discutând problema Ardealului, declară: “Ceaușescu a căzut cu sânge unguresc, dar sacrificiul acesta nu este destul. Ungurii din Transilvania trebuie să fie eliberați și anexați la Ungaria. În orice caz trebuie să încercăm întâi rezolvarea pe cale pașnică. Sunt trei posibilități:

1. Un verdict internațional
2. O Transilvanie independentă de tipul Elveției
3. Toată Transilvania trebuie luată cu forța și anexată Ungariei. Ungurii din America sunt gata să discute cu guvernul ungar ce este de făcut. Tibor Demeter, președintele Asociației.”

În noaptea de 10 spre 11 martie autori rămași necunoscuți până astăzi răstoarnă bustul lui Nicolae Bălcescu de pe soclul său din parcul stațiunii Sovata.

14 martie – În ziarul Cuvântul liber din Tg. Mureș apare apelul comitetului californian al drepturilor omului pentru unguri și alte minorități din România, care a fost afișat pe zidurile Bisericii reformate din Los Angeles în care se scrie: “Bărbați și femei, liberi, ai Americii, Ajutați în oprirea genocidului! Ajutați cele trei milioane de unguri să supraviețuiască, în țara lor străbună. Guvernul șovinist-stalinist din România acționează sistematic pentru distrugerea populației maghiare native. În Transilvania se comit următoarele atrocități de către români împotriva ungurilor: închiderea forțată a școlilor și universităților ungurești, ei nu pot vorbi limba proprie, încearcă deportarea ungurilor cinstiți din locurile lor de baștină“ etc."

TunsDiana 06.09.2012 16:33:52

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469314)
Și unde am spus eu că n-aș avea un minim de respect pentru poporul român ?

Cei pentru care n-am respect sunt indivizii care, indiferent la care popor își declară apartenența, fac propagandă xenofobă și îndeamnă la ură împotriva altor națiuni.

.................................................. ...............................

MihaiG 06.09.2012 16:40:15

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 469417)
Dumneavoastra nu faceti propaganda xenofoba si indemnati la ura impotriva altor natiuni atunci cand numiti pe regateni fructe stricate

Nu eu, ci Traian Vuia.

Citat:

si cand indemnati pe olteni sa plece din Timisoara,

doar în măsura în care au nemulțumiri.

Citat:

indemnati la ura impotriva altor natiuni cand sugerati ca regatenii si oltenii ar fi inferiori banatanilor?

Deci recunoașteți că sunt națiuni diferite ? Mulțumesc.

Citat:

Din moment ce nu sunteti roman, si borbiti asa, e clar ca sunteti xenofob.

V-am mai explicat că sunt de etnie română. Și hotărâți-vă o dată, de ce e ok să-i îndemnăm pe unguri să plece din Ardeal, dar nu e ok să-i îndemnăm pe regățeni să plece din Timișoara ?!!!!!

Mihnea Dragomir 06.09.2012 16:52:19

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469419)
de ce e ok să-i îndemnăm pe unguri să plece din Ardeal, dar nu e ok să-i îndemnăm pe regățeni să plece din Timișoara ?!!!!!

Nu e OK nici una, nici alta, frate ! Ambele se bazează pe aceeași judecată globalizatoare.

TunsDiana 06.09.2012 16:56:36

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469359)
Am mai spus inca o data acest lucru: este vorba de Ardealul sub ocupatie maghiara, nu cred ca Banatul a fost in aceasta situatie.
Exact asa cum nu e cazul nici acum, nu a fost nici alta data, in cazul convietuirii dintre diverse nationalitati in alte parti ale tarii.
In 1940 mama mea avea 24 ani, deci era in plina maturitate, ma pot baza pe perceptia ei si nu doar a ei, si a bunicii, a rudelor mele, a tatalui meu (doar ca el era in razboi chiar atunci, a ajuns pana la cotul Donului, cam cum a a stat acolo stiind ce se intampla acasa???)

.................................................. ................................................

MihaiG 06.09.2012 17:10:34

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 469425)
Nu e OK nici una, nici alta, frate ! Ambele se bazează pe aceeași judecată globalizatoare.

Nu vorbesc în termeni generali, poate s-a înțeles greșit.

Repet: ceea ce contează este ca persoana să achieseze la un set de valori. Dacă în Timișoara vine un ungur, un oltean, un chinez și arată că poate trăi ca bănățenii, va fi bine primit.

Dar se mai întâmplă (chiar mi s-a întâmplat personal) să întâlnesc câte un... hai să-i zicem cetățean.... care, la un moment dat, în timpul unei discuții, să ajungă la veșnica și obosita placă cu ungurii. Ungurii așa, ungurii pe dincolo, ungurii vor să fure Ardealul, etc. Și atunci îl întreb: De unde ești ? Aaa, de la Calafat/Strehaia/Buhuși/Bacău etc.. ? Dar câți unguri cunoști personal ? Aaaa..., nici unul ?! Păi uite, eu cunosc mulți, și niciunul nu e cum spui matale. Așa că.... dispari de aici.

Poate să locuiască în Banat, legea i-o permite; dar să nu se aștepte să fie bine văzut sau respectat.

Decebal 06.09.2012 17:10:48

"15 martie – Sub pretextul sărbătoririi zilei de 15 martie 1848, în Transilvania au sosit numeroase autobuze cu turiști unguri, fapt acceptat cu ușurință de conducătorii provizorii ai Statului Român, care, se știe, deschiseseră larg granițele țării începând cu decembrie 1989. În acest context, câțiva membri ai CPUN Mureș au propus oficial unirea județelor Mureș, Covasna și Harghita într-o regiune autonomă maghiară.

La Albești, Fântânele, Sovata, Tg. Mureș și alte multe localități are loc aniversarea a 142 de ani de la revoluția inițiată în Ungaria, când Lajos Kossuth a proclamat actul samavolnic de unire al Transilvaniei cu Ungaria, eveniment soldat cu distrugerea a 230 de sate românești și asasinarea a 40.000 de români. Se arborează însemnele de stat ungare și se intonează cântece care lezează sentimentele naționale ale românilor.

La Satu Mare, aproape 4000 de cetățeni unguri au participat la arborarea drapelului unguresc pe edificiul catedralei catolice, precum și la profanarea statuii lui Nicolae Bălcescu.

Are loc o nouă profanare a statuii lui Avram Iancu din Tg. Mureș.

Situația de la IMF Tg. Mureș este tot mai tensionată ca urmare a grevei studenților maghiari, care refuză să intre la cursuri alături de colegii lor români.

Ia ființă Partidul Unității Naționale a Românilor din Transilvania, transformat, apoi, în PUNR, care, în decursul anilor, alături de Partidul România Mare, înființat un an mai târziu, s-au aflat în fruntea luptei împotriva acțiunilor antiromânești ale UDMR.

16 martie – Un Trabant condus de un element iresponsabil, extremist, de naționalitate maghiară intră într-o coloană de manifestanți din Tg. Mureș, accidentând 14 persoane.

La Farmacia nr. 28 din Tg. Mureș personalul de naționalitate maghiară refuză să servească clienții de naționalitate română, arborează drapelul maghiar și încearcă să expună o firmă bilingvă.

17 martie – Are loc marșul și mitingul de protest al studenților și cadrelor didactice de la IMF Tg. Mureș împotriva grevei declanșate cu 10 zile în urmă de studenții maghiari ai institutului.

19 martie – O manifestație organizată de Uniune Vatra Românească cere demisia din CPUN Mureș a celor care avansaseră propunerea înființării unei regiuni autonome maghiare (Elöd Kincses, Károly Király, Attila Jakobffy, András Tökés, Smaranda Enache), dintre care Elöd Kincses își depune demisia. În seara zilei, la Tg. Mureș au loc confruntări violente, în urma cărora au suferit vătămări fizice atât români, cât și maghiari, între care și scriitorul Süto Andras."

MihaiG 06.09.2012 17:16:15

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 469429)
Ba, poate chiar ar fi primul care s-ar deda la fapte necurate impotriva oltenilor sau bucurestenilor deoarece nu ii inghite. Degeaba, sangele e extrem de important, din moment ce esti ungur nu poti iubi pe romani. Poate pe banatani pentru ca ei sunt corciti cu ungurii si alte nationalitati si mai pot fi acceptati, dar pe romanii puri din celelalte regiuni in nici un caz.

Este a doua oară când sunt numit, eu și familia mea, corcitură. Vă rog să vă revizuiți atitudinea. Nu pentru că m-ar deranja ideea în sine, nu am obsesii cripto-naziste despre puritatea rasială, dar este evidentă intenția dumneavoastră de a insulta.

În altă ordine de idei, încă nu mi-ați răspuns la întrebare, dacă tot vorbim de sânge: știți să ne spuneți care a fost numele măcar unuia dintre stră-stră-străbunicii dumneavoastră ?

ovidiu b. 06.09.2012 17:20:12

Citat:

Amice, chiar e greu să faci diferența între Banat și Secuime? E greu așa-i? Vrei să-ți desenez din nou? Suferi cumva de miopie? Schimbăm culorile dacă e nevoie....

Decebal 06.09.2012 17:22:46

"1990

20 martie – În replică, se produce o manifestație maghiară cu oameni înarmați și bine organizați, accesul în oraș al manifestanților români fiind blocat. Trei autobuze cu țărani români din județ sunt lăsate să pătrundă dincolo de cordoanele care închideau orașul, pasagerii lor devenind practic victimele manifestanților unguri, bine pregătiți pentru represiune.

După amiaza, la Tg. Mureș au loc noi confruntări violente soldate cu 6 morți și 263 de răniți în cea mai mare parte români (4 morți și 198 răniți). La Ernei, Dumbrăvioara, Sângeorgiul de Mureș se ridică bariere, românii sunt agresați cu furci, lopeți, bare, pietre etc. Fabrica de pâine lasă fără pâine populația română a municipiului, în timp ce maghiarii primesc pâine distribuită prin bisericile reformate și romano-catolice.

Deși s-a încercat ascunderea adevărului, el iese la iveală chiar din aceste cifre: pregătirea insurecției este evident de partea celor care au avut mai puține pagube. La fel de elocventă este prezenta unor echipe de filmare din Occident, compuse mai ales din unguri extremiști, care erau bine pregătite și plasate pentru a filma evenimentul.

Acestea au făcut reportaje partizane, transformându-i cinic în comentariile lor pe unguri din agresori în călăi. Așa se face că o victimă care a fost prezentată pe toate ecranele lumii, ca ungur ucis în bătaie de români, era românul Mihai Cofariu, maltratat sălbatic de unguri. Mihai Cofariu, din comuna Ibănești, a scăpat cu viață, dar cu grave infirmități.

Toate acestea ne indică un plan de dezinformare pregătit la nivel intern și internațional, în favoarea părții maghiare. Scopul pare a fi fost de a internaționaliza chestiunea maghiară din România și a obține un rezultat favorabil autonomiei județelor maghiare sau chiar a Transilvaniei. Sunt indicii că această insurecție ungurească urmărea, de fapt, refacerea Regiunii Autonome Maghiare. Deși planul UDMR n-a izbutit, aceasta se datorează mai puțin conducerii provizorii a României, concesive și capitularde fată de UDMR și Ungaria, ci populației civile românești, care a reacționat riscându-și viața să dezamorseze un puci pregătit împotriva Statului Român. Atunci Uniunea culturală Vatra Românească și-a dovedit rolul de zid ce a oprit valul, interpunându-se între Statul Român și agresiunea patronată de UDMR.

În noaptea de 20-21 martie biserica ortodoxă din lemn din satul Valea (Iobăgeni) este incendiată de autori neidentificați.

21 martie – Biroul executiv al CPUN înființează o comisie centrală de anchetă a evenimentelor care au avut loc la Tg. Mureș, condusă de Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru al guvernului.

La ora 18 este profanată Ambasada României de la Budapesta. Manifestările ostile antiromânești au continuat la Budapesta și în zilele următoare.

25 – 31 martie – În zona Gheorghieni-Miercurea Ciuc, călătorii români sunt agresați în trenurile locale."

MihaiG 06.09.2012 17:26:36

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469437)
Amice, chiar e greu să faci diferența între Banat și Secuime? E greu așa-i? Vrei să-ți desenez din nou? Suferi cumva de miopie? Schimbăm culorile dacă e nevoie....

Amice, chiar e greu să înțelegi că unui om rațional nu îi poți vinde gogoașa că "ungurii din Banat sunt buni iar ungurii din secuime sunt răi" ?!

Eu cunosc personal o mulțime de unguri, cu câțiva sunt chiar prieten bun; cercul nostru de prieteni include bucureșteni, greci, nemți etc.

Dacă există o diferență, dacă există un conflict, credeți că va îngiți cineva minciuna că vina aparține exclusiv ungurilor din Ardeal, mai ales când avem în fața ochilor atâtea exemple de extremism românesc ?

Dacă aveți pe acolo o problemă, rezolvați-o singuri, nu faceți tot posibilul să o escaladați și să o extindeți la nivel național. Și dacă aveți disponibilitatea de a o rezolva în spirit creștin, judecând asupra barnei înaintea paiului, cu atât mai bine; dacă nu, mă tem că nu veți rezolva nimic.

TunsDiana 06.09.2012 17:29:50

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469435)
Este a doua oară când sunt numit, eu și familia mea, corcitură. Vă rog să vă revizuiți atitudinea. Nu pentru că m-ar deranja ideea în sine, nu am obsesii cripto-naziste despre puritatea rasială, dar este evidentă intenția dumneavoastră de a insulta.

În altă ordine de idei, încă nu mi-ați răspuns la întrebare, dacă tot vorbim de sânge: știți să ne spuneți care a fost numele măcar unuia dintre stră-stră-străbunicii dumneavoastră ?

.................................................. ..............................

Decebal 06.09.2012 17:31:03

"1990 Aprilie

6 aprilie 1990 – UDMR publică în ziarul Erdely Hirado Platforma Program în care își afirmă următoarele scopuri: ”drepturi individuale și colective pentru minoritățile naționale, sistem local de autoguvernare a minorității maghiare – «noi ne hotărâm singuri soarta» ; autonomia obștilor sătești, dezvoltarea unei rețele sanitare proprii; libertate totală pentru cercetarea științifică în limba maternă ; rețea independentă de învățământ în limba maternă, de la creșă până la universitate; ca parte a națiunii maghiare, legături strânse cu națiunea mamă”.

29 aprilie – Ia naștere asociația Pro Transilvania, avându-i printre membrii fondatori pe Laszlo Tokes, Andras Süto, Miklos Nemeth; deviza ei este : «Nici un ungur să nu mai plece din Ardeal, cei plecați să se întoarcă»."

MihaiG 06.09.2012 17:35:14

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 469441)
Nu cred ca ar trebui sa mai fim off-topic si sa comentam exclusiv la postarile domnului Decebal pentru ca sunt interesante si adevarate.

V-am demonstrat mai sus că cel puțin una dintre ele cuprinde minciuni ordinare. Iar un om inteligent nu mănâncă toată farfuria dacă în prima lingură a găsit viermi.

ovidiu b. 06.09.2012 17:37:56

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469376)
Decebal nu vorbește, el răspândește cu copy-paste materiale anti-maghiare care amestecă de-a valma adevărul cu minciuna, așa cum am arătat în detaliu mai sus.

Vezi că același lucru îl faci tu, ești ca o babă preocupată de tot ce se întâmplă.

Citat:

Decebal, în toate reîncarnările sale pe acest forum și altele, nu face decât să atace și să acuze.

Și tu ce faci prietene? Te bați cu pumnul în piept cât de bănățean ești, sfidând restul țării, în special sudul. Dacă te ții deștept hai un pic mai spre centrul țării (de ex Miercurea Ciuc, Odorheiu), să te văd, tot așa de mulțumit vei fi de unguri?

Citat:

În urma acestor banări, așa cum am mai arătat cu altă ocazie, s-a refugiat pe forumul catolic unde i-a făcut troacă de porci pe administratorii acestui forum.

Acum a reapărut aici, iar noua țintă pentru împroșcat cu noroi este Biserica Catolică, în general, și, după cum se vede, ungurii în special.

Amice dacă ai ceva personal cu Decebal nu încurca borcanele. Nimeni nu împroașcă pe unguri, ci doar vrem să evidențiem planurile lor diabolice, adică faptul că vor autonomie. Ești conștient de asta? Sau pentru tine faptul că trăiești bine mersi nu te mai interesează de restul populației? Nimeni nu ar avea nimic cu ei, dacă ei și-ar vedea de treabă. Dar statul ungar vrea Ardealul, e un vis de a lor...și va rămâne vis...

MihaiG 06.09.2012 17:44:33

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 469441)
Imi cer scuze daca v-a deranjat cuvantul corcit dar ar trebui sa va bucure ca doar este cuvant unguresc la origine. In rest, tot ce am spus vad ca nu ati infirmat, deci sunteti de acord.

Dacă nu stau să iau la rând, în mod exhaustiv, toate elucubrațiile dumneavoastră, nu vă faceți iluzii că aș achiesa implicit la ele. Timpul și respectul față de propria persoană nu îmi îngăduie un asemenea demers.

În final, vă las în pace, în mica dumneavoastră lume imaginară. În lumea reală, Ungaria și statele de la apus de ea sunt mai curate și mai civilizate decât România, Budapesta va fi întotdeauna cu zece clase peste București, ungurii au mai multe medalii la Jocurile Olimpice decât românii, iar U.D.M.R va juca întotdeauna un rol important și critic în politica României.

Dacă defulările de ură antimaghiară vă ajută personal să depășiți complexele pe care vi le produc aceste realități faptice, good for you. Vă sfătuiesc totuși să lucrați mai mult la cauze decât la efecte, și nu în ultimul rând să luați în calcul faptul că o izbucnire publică de ură, deși s-ar putea să aibă un oarecare potențial eliberator pentru dumneavoastră, așa cum am arătat mai sus, este foarte probabil să otrăvească și pe alții, nevinovați. Dar poate că asta vă și doriți. Sper că nu.

MihaiG 06.09.2012 17:53:03

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469445)
Și tu ce faci prietene? Te bați cu pumnul în piept cât de bănățean ești, sfidând restul țării, în special sudul. Dacă te ții deștept hai un pic mai spre centrul țării (de ex Miercurea Ciuc, Odorheiu), să te văd, tot așa de mulțumit vei fi de unguri?

Ți-am mai explicat că am fost acolo nu odată și am fost mulțumit. Cine are în cap un ciocan vede în jur numai cuie; cine are în cap ideea fixă cu ungurii și Ardealul va începe să aibă viziuni cu cinci minute înainte să tragă trenul pe peronul din Miercurea Ciuc.

Citat:

Nimeni nu împroașcă pe unguri, ci doar vrem să evidențiem planurile lor diabolice, adică faptul că vor autonomie. Ești conștient de asta?

Tu ești conștient că discursurile care se referă la alte naționalități cu sintagme de genul "planuri diabolice" sunt specifice fascismului sau indivizilor afectați de paranoia ?

Și/sau ești conștient de cât de ridicolă este afirmația ta, că "nu îi împroșcăm cu nimic, nu avem nimic cu ei, dar sunt diabolici" ?

Citat:

Sau pentru tine faptul că trăiești bine mersi nu te mai interesează de restul populației?

Ba mă interesează să nu fie otrăvită de genul de discurs pe care îl susții tu pe aici.
Citat:

Nimeni nu ar avea nimic cu ei, dacă ei și-ar vedea de treabă.

Dacă vrei, îți pot găsi o sintagmă cu exact același sens, sau poate cu exact aceeași formulare, în Mein Kampf.

Finalmente, citește mesajul meu pentru TunsDiana, de mai sus, și consideră că îți este adresat și ție.

TunsDiana 06.09.2012 17:58:42

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469446)
Dacă nu stau să iau la rând, în mod exhaustiv, toate elucubrațiile dumneavoastră, nu vă faceți iluzii că aș achiesa implicit la ele. Timpul și respectul față de propria persoană nu îmi îngăduie un asemenea demers.

În final, vă las în pace, în mica dumneavoastră lume imaginară. În lumea reală, Ungaria și statele de la apus de ea sunt mai curate și mai civilizate decât România, Budapesta va fi întotdeauna cu zece clase peste București, ungurii au mai multe medalii la Jocurile Olimpice decât românii, iar U.D.M.R va juca întotdeauna un rol important și critic în politica României.

Dacă defulările de ură antimaghiară vă ajută personal să depășiți complexele pe care vi le produc aceste realități faptice, good for you. Vă sfătuiesc totuși să lucrați mai mult la cauze decât la efecte, și nu în ultimul rând să luați în calcul faptul că o izbucnire publică de ură, deși s-ar putea să aibă un oarecare potențial eliberator pentru dumneavoastră, așa cum am arătat mai sus, este foarte probabil să otrăvească și pe alții, nevinovați. Dar poate că asta vă și doriți. Sper că nu.

.................................................. ..............................................

AlinB 06.09.2012 18:03:18

Citat:

Amice dacă ai ceva personal cu Decebal nu încurca borcanele. Nimeni nu împroașcă pe unguri, ci doar vrem să evidențiem planurile lor diabolice, adică faptul că vor autonomie. Ești conștient de asta? Sau pentru tine faptul că trăiești bine mersi nu te mai interesează de restul populației?

"vor autonomie" - scuza-ma, s-a facut cumva un referendum si cati s-au pronuntat in acest sens?
Tare ma tem sa nu fie si localnici romani care ar vota in directia asta.

Citat:

Nimeni nu ar avea nimic cu ei, dacă ei și-ar vedea de treabă.
Si asa cine are ce cu ei?
Cate o marioneta politica pusa sa joace rolul ultranationalistului radical?
Sau altii care urla pe forumuri ca si cainii la luna?

Inca o dovada ca dau clasa: ei fac, noi vorbim iar cand am fi chipurile in stare sa facem si noi ceva, dam cu bata in balta, altceva ioc.

Citat:

Dar statul ungar vrea Ardealul, e un vis de a lor...și va rămâne vis...
Pai faina treaba daca l-ar da, ungurii ar sti ce sa faca cu el, noi stim doar sa defrisam, sa vindem industria pe nimic, agricultura = paragina, autostrazi = faliment, orase mizerabile, furaciuni la tot coltzul, etc.

ovidiu b. 06.09.2012 18:05:01

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469440)
Amice, chiar e greu să înțelegi că unui om rațional nu îi poți vinde gogoașa că "ungurii din Banat sunt buni iar ungurii din secuime sunt răi" ?!

Unde dai și unde crapă. Mai omule tu ești tot la cap? Sincer? Îți lipsește vreo doagă? Spune că venim să te reparăm? Tu chair nu poți face diferența între 10-20 % unguri în Timișoara și 80-90% unguri în Secuime (sunt niște aproximări). Poți face diferența asta? Asta e doar un aspect. Al doilea este că ei aici unde sunt majoritari sunt mult mai radicali și domină totul. Dacă nici acum nu reușești să faci diferența și din cauza mândriei tale prostești îți promit că am să vin la Timișoara să îți fac un desen complet.

Citat:

Eu cunosc personal o mulțime de unguri, cu câțiva sunt chiar prieten bun; cercul nostru de prieteni include bucureșteni, greci, nemți etc.

Și eu am prieteni unguri, colegi de servici cu care interactinez, cu care mă am foarte bine și nu avem nici o problemă interetnică. Nemurile mele din Tg Mureș la fel cunosc foarte mulți unguri cu care de asemenea interacționeză. Noi ceea ce dezbatem aici este planul lor, nu al oamenilor, a etnicilor maghiari, deși am pus etichete chiar eu, și recunosc, ci în special planul UDMR și al statului ungar care probabl îi manipulează. Poți face diferența?

Citat:

Dacă aveți pe acolo o problemă, rezolvați-o singuri, nu faceți tot posibilul să o escaladați și să o extindeți la nivel național. Și dacă aveți disponibilitatea de a o rezolva în spirit creștin, judecând asupra barnei înaintea paiului, cu atât mai bine; dacă nu, mă tem că nu veți rezolva nimic.

Păi este la nivel național, atâta timp cât ei vor Ardealul și nu numai. Ei sunt într-o expasiune, iar statul ungar îi susține. Faptul că pentru tine nu contează dacă ești în România sau în Ungaria, ci unde îți este este mai bine, a trebui să-ți dea de gândit, nu e tocmai o viziune creștinească. Vezi că asta cu bârna nu ține amice, când e vorba de identitatea și viitorul țării noastre.

ovidiu b. 06.09.2012 18:20:25

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469448)
Ți-am mai explicat că am fost acolo nu odată și am fost mulțumit. Cine are în cap un ciocan vede în jur numai cuie; cine are în cap ideea fixă cu ungurii și Ardealul va începe să aibă viziuni cu cinci minute înainte să tragă trenul pe peronul din Miercurea Ciuc.

Asta e părerea ta. Nu mai intru în detalii că văd că vorbesc cu pereții.

Citat:

Tu ești conștient că discursurile care se referă la alte naționalități cu sintagme de genul "planuri diabolice" sunt specifice fascismului sau indivizilor afectați de paranoia ?

Te-ai uitat la filmul acesta?: http://www.youtube.com/watch?v=yIi75znR_G8 Ești conștient de ce se vorbește în acest film. L-am inventat eu sau românii, sau este un eveniment care a avut loc?

Citat:

Și/sau ești conștient de cât de ridicolă este afirmația ta, că "nu îi împroșcăm cu nimic, nu avem nimic cu ei, dar sunt diabolici" ?

Văd că te pricepi la răstălmăcit. "Nimeni nu împroașcă pe unguri, ci doar vrem să evidențiem planurile lor diabolice (în special UDMR), adică faptul că vor autonomie".

Citat:

Ba mă interesează să nu fie otrăvită de genul de discurs pe care îl susții tu pe aici.

Și crezi că mă interesează părerea ta despre discursul meu? :21:

ovidiu b. 06.09.2012 18:39:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469452)
"vor autonomie" - scuza-ma, s-a facut cumva un referendum si cati s-au pronuntat in acest sens?

http://www.youtube.com/watch?v=yIi75znR_G8 . Postările lui Decebal de până acum nu sunt suficiente?

Citat:

Tare ma tem sa nu fie si localnici romani care ar vota in directia asta.

Unul dintre aceia probabil că ești și tu. :41:

Citat:

Sau altii care urla pe forumuri ca si cainii la luna?

Nu văd care este problema ta.

Citat:

Inca o dovada ca dau clasa: ei fac, noi vorbim iar cand am fi chipurile in stare sa facem si noi ceva, dam cu bata in balta, altceva ioc.

De asta nu merg lucrurile la noi, ne dăm drept mari deștepți și critici, privind țara cu dispreț și dând vina pe alții, ca și când noi suntem perfecți. Păi pune umărul în primul rând tu și eu și toți și hai lasăm pamfletismul. Văd că la capitolul ăsta nu ducem lipsă, poate de aici ponoasele pe care ni le tragem.

Citat:

Pai faina treaba daca l-ar da, ungurii ar sti ce sa faca cu el, noi stim doar sa defrisam, sa vindem industria pe nimic, agricultura = paragina, autostrazi = faliment, orase mizerabile, furaciuni la tot coltzul, etc.

Vezi de unde ni se trag nouă? De la unul ca tine și ca mulți alții... Ia aminte: http://www.youtube.com/watch?v=82rVJ19hF5k

Și în secuime ce fac ungurii...cresc păduri? Mă faci să râd...din satelit se vede cum evoluează defrișarea pădurilor de la an la an. Valabil este și în restul țării, ca să nu discriminăm pe nimeni. :1:

Decebal 06.09.2012 19:27:54

"1990 Octombrie

14 octombrie – Andras Suto, într-un discurs ținut la Viena într-o biserică evanghelică, declara: „Mă adresez dumneavoastră între două pogromuri”.

18-20 octombrie – Un grup de trei tineri maghiari profanează statuia ecvestră a lui Avram Iancu din Tg. Mureș, sustrăgându-i în același timp tricolorul arborat. Acest act provocator a stârnit o reacție vie în rândul populației românești. Tribunalul Tg. Mureș, judecându-i pe cei trei profanatori în regim de urgență, îi condamnă la câte doi ani și jumătate închisoare.

23 octombrie – Ziarul Cuvântul Liber din Tg. Mureș face dezvăluiri privind practica neîncetată a maghiarizării forțate a numelor românești în facturile de electricitate și telefonice.

26 octombrie – Extremiști maghiari au profanat monumentul poetului național Mihai Eminescu din centrul orașului Toplița, județul Harghita. Pângăritorii au desprins placa de marmură, au mânjit cu vopsea bustul poetului și au scris cuvinte insultătoare pe soclul statuii.

31 octombrie si 3 noiembrie – Prin Hotărârea nr. 28 și prin Hotărârea nr. 29, Senatul și, respectiv, Camera Deputaților, hotărăsc alcătuirea unei Comisii parlamentare de audiere a persoanelor alungate după 22 decembrie 1989 din județele Harghita-Covasna (președinte Mihai Teodorescu).

Noiembrie

1 noiembrie – Cu prilejul unui turneu la Tg. Mureș al unei formații de muzică rock din Ungaria, la Sala Polivalentă din acest oraș are loc o manifestare antiromânească.

Incitarea tinerilor s-a soldat cu distrugeri de mai multe zeci de milioane de lei și cu strigarea unor lozinci antiromânești: “Trăiască Ungaria! Ardealul este unguresc! Ridică-te în picioare ungure! Înainte!”

Decembrie

1 decembrie – De Ziua Națională a României care a fost sărbătorită la Alba Iulia, reprezentantul UDMR, Geza Szöcs cere aplicarea pentru minoritatea maghiară “asuprită” de România a Declarației solemne din 1918 de la Alba Iulia. El a numit Transilvania “Ungaria de Est” și purta în piept o cocardă roșu-alb-verde, ceea ce a dus la incitarea publicului.

16 decembrie – Se întoarce acasă în satul Ibănești, județul Mureș, Mihăilă Cofariu, victimă a șovinilor și iredentiștilor maghiari din 20 martie 1990, dintr-un spital din Köln, Germania, unde a fost spitalizat pentru multiple intervenții neurochirurgicale.

21 decembrie – Poliția jud. Mureș a descoperit și dejucat un al doilea plan de acțiune al UDMR de minilovitură de stat la Tg. Mureș, programată pentru această zi, cu ocazia comemorării eroilor căzuți în timpul evenimentelor din decembrie 1989. Aceasta prevedea:

1. Ocuparea Prefecturii, Primăriei, Poștei și Radioului și declararea municipiului Tg. Mureș drept oraș independent.

2. Blocarea tuturor căilor principale de acces în municipiul Tg. Mureș.

3. Constituire imediată de trupe de ordine locale și a unui comandament provizoriu.

4. Judecarea în fața unui tribunal revoluționar a celor care nu respectă ordinea.

5. Anihilarea Uniunii Vatra Românească și a reprezentanților acesteia."

tikaalba 06.09.2012 23:33:45

Ooooo ,ce atmosfera incinsa!Se dau premii??

Nu-i copilul UDMR implicat,doar mama Ungaria...http://www.ziuaveche.ro/internationa...an-117963.html

Theodor_de_Mopsuestia 06.09.2012 23:35:32

Mentalitatea "spalacita" de Mitteleuropa, imi face greata.

Trufia celor de dincolo de munti, vis-a-vis de stilul de viata, cultura, cu u cuvant matricea "regatenilor" este justifcata doar in partile negative ale "Regatului", care sunt mai EVIDENTE. In schimb, traditia occidentaloida a punerii formei mai presus de fond si a umplerii spatiului de sub covor cu cat mai mult si armonios distribuit gunoi, este deplorabila. Nu am nimic cu ungurii, dimpotriva ii admir indeosebi pe maghiarii calvini, dar ma irita cu adevarat ai nostri valahi corecti politic, cu cripto-fascismul lor regionalizant/provincial. Sunt bucurestean, nu am trufii de Capitala, am prieteni de orice etnie, dar cadn aud toti brainwashed de obsesiile corect-politice, repetand ca niste papagali tot ce vrea stapanul spalacit, mai ales cand vine vorba de superioritatea inchipuita a celor de la nord de Carpati, reactionez. Si Decebal are alte probleme de atitudine, dar cumva are dreptate in cateva privinte notabile.
Prostii care repeta ce le instileaza mass-media cu privire la federalizare sunt niste zombie politico-confesionali. Vrea stapanul spalacit fara de chip din spatele cutarui trust mass-media ca romanii, in special din ardeal si banat, sa aiba o anume atitudine? Catelusii dau din coada. Nici macar nu isi dau seama ca e o reactie de caine pavlovian, cu fistula in bot.
De asta nu sunt de acord cu eurolatria, filooccidentalismul si simpatia pentru fedralizare: primo, provin din aceeasi sursa, ce surpriza, culmea: stapanii momentului istoric, deci cine le practica e suspect de oportunism/lingusire; secundo, urasc conformismul "civilizatilor" care nu stiu decat sa flatuleze si sa motaie fericiti in fotoliu, cu tableta intr-o mana si cardul in cealalta, in extaz ca au venituri grase si sigure. De fapt, urasc ORICE conformism.

Adriana Cluj 06.09.2012 23:41:58

???

Profund, dar adanc!! :) :6: :41: :43:

cristiboss56 06.09.2012 23:50:12

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469497)
???

Profund, dar adanc!! :) :6: :41: :43:

Păi dacă-i adânc , e și profund ! Nu ? :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:40:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.