![]() |
eu sunt doar un om, nu incerc sa fiu mai presus de oameni, ceea ce pot face eu, poate face oricine, incercati sa fiti "crestini" cu faptele nu cu vorbele...
|
:--->?? :)
|
:D =)) sunteti de coma :))
|
stiu ca s-a observat... :( , n-ai ce face, uneori se vede... ???:dontgetit::)
|
as dori ca religia sa se faca in principiu de oameni cu experienta didactica dar as vrea ca din cand in cand sa fie invitat un preot care sa le raspunda la diferite intrebari sau sa ridice anumite probleme droguri violenta ,chestiuni legate de morala
iar ideea de a merge la spovedit nu mi se pare o idee foarte rea ca si eu mergeam cu clasa si ma simteam bine eu cred ca tinerii ar trebui incurajati sa mearga sa se spovedeasca sa aiba duhovnici pt ca in perioada pubertatii se pot face mari greseli ce pot fi evitate cu buni sfatuitori |
orele de religie din liceu predate de profesori nu de preoti mi se pareau extrem de plictisitoare in care nu se invata nimic iarasi o problema care ar trebui rezolvata
|
Citat:
|
si eu am terminat liceul acum vreo sapte ani dar am copii si ma gandesc la ei peste cativa ani cand vor merge la scoala ca religia este importanta cred cu adevarat in ortodoxiesi as vrea ca copiii mei sa se regaseasca in ea si un prilej bun de a le strani curiozitatea este ora de religie
|
scuze pt cacofonie
|
" ceea ce stim nu ne foloseste la nimic, ceea ce nu stim, tocmai asta ne trebuie" zicea Goethe facand referire la importanta trairilor superioare cunoasterii. Poti sa stii pe de rost biblia daca nu simti nimic cand o citesti. Poti sa stii pe de rost manualul de religie daca nu intelegi ce scrie acolo. Asta ar trebui sa se faca la scoala. sa se invete sa se roage, sa se duca la biserica si nu in ce stil este construita biserica X de nush unde. Zic io..
|
Citat:
Scoala insa este si va continua sa fie manipulata de tot felul de influente ale vremii si nu va fi in interesul lor sa promoveze adevarul. Sa nu uitam nici o clipa ca un consumator bun, docil, bine domesticit al viitorului este un om manipulat adica caruia i se toarna incontinuu din TOATE partile verzi si uscate si care se va minti pe el insusi ca "sa dea inainte". |
Citat:
|
ar fi interesant k prin numeroasele lor sondaje sa fak si unul referitor la predarea religiei in scoli. cu ce raman copiii? simple informatii pe kre le-au invatat pt nota, apoi... POC! au disparut! ???
|
Cred ca pe informatia primita in scoala ar trebui sa construiasca familia si Biserica (in special duhovnicul).
Religia, numai ca informatie (iar scoala numai asta poate face) se pierde, ca orice alta materie pe care nu o repeti/practici. Continuarea si, mai ales practicarea celor invatate in scoala (ma refer la ora de religie) presupun un efort personal. |
intre "duhovnic" si un consilier psiholog nu e mare diferenta...
mai stiu eu preoti care nu au "har" si le intra necuratul in biserica... cum poti avea incredere in ei? cat despre ce pot sa predea ei... mai gresesc, sunt doar oameni... |
Citat:
Vreau sa spun ca discutam in registre diferite. material- spiritual Referitor la "mai stiu eu preoti care nu au "har" si le intra necuratul in biserica" - nu inteleg ce vrei sa spui, la ce te referi... |
stiu ca preotul sau un teolog sunt cei mai in masura sa desluseasca tainele Sf scriipturi (pt ca nu toate pot fi intelese de omul comun fara pregatire mai ales de un copi)
cel putin asa era cand mergeam eu la scoala mai ales in scoala generala preotul ne explica pe indelete un verset . o pilda din Biblie ne invata rugaciuni (stiu ca explicarea bibliei se face si la Sf Liturghie si in diverse carti dar altfel este cand cel care preda se afla mai aproape de ei si le explica pe intelesul lor ce a vrut Dumnezeu sa spuna in pasajul respectiv 0 |
auziti ce ne-a invatat profesoara de religie ieri :hmmm: "nu e nicio problema dak ascultam muzica" :hmmm:
|
si tu crezi ca ar fi ? sau care e treaba?
|
din punct de vedere al credintei, da este o problema dak asculti alta muzk in afara de cea bisericeasca
|
asta nu inseamna k nu ascult! :D
|
Unde scrie ca este o problema sa asculti si altceva in afara de muzica bisericeasca?
|
Citat:
cunosc tineri profesori de religie care au facut mult mai mult decat ar fi putut face un preot,deoarece trebuie sa intelegem ca preotul are si parohie de care trebuie sa se ocupe,pe cand profesorul poate duce mai multe activitati cu elevii,avand mai mult timp liber. in ani mei de scoala preotul venea la ora de religie cand apuca si el, fie in ziua cand aveam religia cadea o sarbatoare si nu putea lipsi de la slujba,fie avea un serviciu prin parohie (spovedit,inmormantare,cununie,etc)de la care sa fim seriosi nu putea lipsi.Iar cand reusea sa vina la scoala ne intreba pe toti daca stim tatal nostru si crezul,si eventual ne asculta.Si uite asa a trecut atatia ani de scoala in care la ora de religie nu am invatat nimic decat tatal nostru si crezul.Acum spuneti-mi voi ,nu e mai bine sa predea in scoli tineri absolventi?eu cred ca da. Iar in legatura cu experienta va spun un lucru:tinerii absolventi in majoritate sunt viitori preoti care au nevoie de castigarea experientei pt misiunea preoteasca,iar daca nici in scoli nu ii primim pentru formarea lor,atunci cu siguranta vom avea preoti fara experienta mai tarziu.Parerea mea e ca experienta se castiga ,iar daca un preot nu v-a sti cum sa se comporte cu un copil credeti ca va sti sa se comporte cu un matur? eu sustin pe tinerii profesori de religie,bineinteles pe cei care isi fac bine treaba si cu frica de Dumnezeu. |
pentru ispita-ta
serios? si care ar fi "problema?" |
nu stiu unde scrie, dar stiu ca e... dak aflu va spun.
e o forma de distractie (!!!), iar marea majoritate a versurilor este neortodoxa. |
hmm, eu acult si black metal si muzica de meditatie... fircare e buna la ceva... dar cine nu o suporta sau nu ii rezista "tentatiei" sa se sinucida, simplu, sa nu mai asculte...
|
Citat:
|
Citat:
eu cel putin cand ma uit la solistul de la Kiss mi se pare ca e un om venit din...i-d.ce sa mai zic de muzica asta este o muzica trasnita numai urlete strigate o tampenie de muzica:thumbsup::hmmm:.....reflecta si viata lor droguri orgii betii o viata dusa la extrem fara nici un Dumnezeu mai bine revenim la subiect:) |
si de aia te dai cu capul de tastatura?:D
|
Citat:
|
Citat:
am scris si pe alt topic, dar scriu si aici: "114. Am cantat si ascultat cantece lumesti si sectare" in urma unor cercetari, psihologii au ajuns la concluzia k muzik le creste apetitul sexual tinerilor. :D na k v-am dat si explicatie stiintifik :P |
religia si cultele religioase au jucat un rol primordial in formarea societatii, a evolutiei ei, a sistemelor de drept, a normelor morale etc. daca fizica, chimia, biologia, sociologia, economia sunt materii obligatorii cred ca este absolut necesar sa avem o materie obligatorie numita religie.
Insa adevarata problema este curriculum acestei materii si dascalii. Daca predarea religiei inseamna Propoaganda Ortodoxa, Propagada Catolica sau Propaganda Neoprotestanta atunci sunt de acord cu schimbarea denumirii in Elemente de Ortodoxie, Catolicism, Penticostale... si sa nu aiba obligativitate. Insa religia in sens general nu inseamna doar Ortodoxia. De acea cred ca ar trebui facuta o prezentare istorica a credintelor, cultelor si religiilor. Avand in vedere ca suntem un stat crestin cred ca ar trebui insistat pe trasaturile religiilor abrahamice si apoi insistat asupra crestinismul si a religiei nationale. Dascalii nu cred ca trebuie sa fie preoti ci teologi. Un preot ar prezenta subiectiv religia mai ales cand s-ar referi la alte credinte. Un teolog ar trebui sa fie obiectiv. Copiii nu ar trebui obligati sa invete rugaciuni - "daca nu inveti "Crezul" iei un 4" - ci trebuie stimulati sa inteleaga ceea ce invata. O baza pentru materie consider ca trebuie sa fie toleranta religioasa. |
ce inseamana pentru tine a fi teolog????
|
daca nu stiti ce este black metalul, rugam nu comentati... noi nu o mai ascultam pentru textele cu tenta satanica sau impingerea la pacat, noi ii putem rezista si o ascultam pentru ca este o muzica bine construita, daca nu puteti sa intelegeti "urletele" este problema voastra nu a noastra :) :D
a fi teolog inseanma a urma o anumita cale, pe care nu o urmezi daca incepi sa gandesti si singur, zic ca tia luat ghiavolul mintile... :) |
o persoana care a studiat teologia. care are cunostinte despre religie si care este obiectiv in raport cu materia pe care o preda.
|
SuntunOm
Stiu ce este black metal. Si restul. Este o muzica satanista. Din pacate am aflat tai hat in zilele noastre. Acum mi se pare foarte clar. Mintea ta ignora doar mesajele. Insa sufletul ti se inchide. Sufletul este o luminita iar muzica rock sufla sa o stinga. Uni cad. Altii nu cad. Dar sufletul ca sa nu ti se stinga se inchide. De doi ani ascult psaltica. Este uimitor. Daca iti place cu adevarat muzica si traiesti poate cum traiam si eu odata prin Icoanei sau Romana (anii 90) incearca sa asculti psaltica romana, greaca, rusa, sarba sau siriaca. Eu am fost prima oara la spovedit si mi`a zis preotul ca rock=satana. Eu am zis ca lasa ca stiu mai bine. El a zis ca muzica adevarata este muzica pe care o asculta Dumnezeu si nu omul. Si am gasit psaltica pe net si de atunci ascult numai asa ceva. |
ai de capul meu? asta este prostie sau suntem undeva in evul mediu? de ce oamenii sunt atat de inclinati extremelor. de la muzica black rock la musica psaltica.
|
Evul mediu a fost in vest. In vest nu se asculta psaltica.
Eu sunt ortodox si orice ortodox, cand merge la biserica asculta psalmi. Este adevarat romandragut ca sunt dupa alt calapod decat tine. (oare chiar sunt???) Am fost impatimit de rock, punk, death etc. Acum insa am alta viziune. Cand vad invazia de trupe zaharisite, comerciale care ne invadeaza din america ma iau toate naduselile. Pana acum de ce n`au venit??? Oare ce se ascunde in spatele megaconcertelor acestea??? |
Citat:
nu ascullt death pentru ca este cam mare galagia pentru mine, insa cu rock si punk ma descurc foarte bine. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:09:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.