Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Buletinele actuale au cip? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15663)

Raoul 05.11.2012 02:30:27

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 479968)
Sigur ca prioritatea fiecaruia e lupta cu propriile pacate/ patimi! Doar pacatul meu inaintea mea este pururea, cum zice psalmitul!

Exact! Deci la astea sa fim atenti, caci povestea cu cipurile inca nu reprezinta un pericol major. Pacatele insa, da!

Citat:

a ajuns si telefonu sa fie mai "smart" decat omu!!!

Oarecum da. Depinde din ce puncte de vedere. Asa si un calculator de buzunar e mai "smart" ca un om in ceea ce priveste calculele matematice. Smartphone-ul este extrem de util pentru cine stie sa-l foloseasca.

Citat:

nu mai zic ca am vrut sa intru pe un blog si imi cere ca pot intra sa dovedesc ca nu sunt "robot"!!!? adica s-au spart conturile Nasa si un prapadit de blog vrea sa vada daca-s robot!!

E vorba de spam aici... Si tu ai vrea un astfel de sistem daca ai detine un site, un blog etc. Ba chiar ar trebui sa multumesti acestui tip de sistem si in ceea ce priveste contul tau de Yahoo! Mail, facebook etc.

Citat:

Prioritatea e viata in Hristos! cu orice pret! trebuie multa rugaciune ca sa ne dea Dumnezeu putere sa ne razboim cu vrajmasul ce ne vrea departe de Imparatia promisa de la intemeierea lumii!!

Dar e din ce in ce mai greu din pacate. Bine, nici noi nu avem ravna necesara poate... caci Dumnezeu ne-ar ajuta indiferent de circumstante.

Citat:

sunt placut surprinsa sa vad ca la cei 22 de ani ai tai ai asa o ravna pentru Adevar!!

Si inca am cont din 2006, sunt unul dintre cei mai "batrani" de pe forum :1: Tu/dumneavoastra cati ani ai/aveti? Parerea mea e ca in credinta nu cred ca varsta trebuie sa reprezinte o bariera sau anumite standarde. In orice situatii se poate discuta despre varsta insa nu cred ca si in ceea ce priveste credinta...

Demetrius 05.11.2012 04:25:38

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 480076)
Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana;
sunt placut surprinsa sa vad ca la cei 22 de ani ai tai ai asa o ravna pentru Adevar!!

Si inca am cont din 2006, sunt unul dintre cei mai "batrani" de pe forum :1: Tu/dumneavoastra cati ani ai/aveti? Parerea mea e ca in credinta nu cred ca varsta trebuie sa reprezinte o bariera sau anumite standarde. In orice situatii se poate discuta despre varsta insa nu cred ca si in ceea ce priveste credinta...

La multi ani!
Ai dreptate. In orice situatie se poate vorbi despre varsta, nu insa si in ce priveste credinta(referitoare la cipuri).

eliza-georgiana 05.11.2012 22:08:08

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 480076)
Exact! Deci la astea sa fim atenti, caci povestea cu cipurile inca nu reprezinta un pericol major. Pacatele insa, da!

Mare atentie la "darurile" pasei, adica tehnologiei!! asa au primit victoriosi si locuitorii Troiei maretul cal cadou al grecilor antici! or, istoria se tot repeta... atentie la detalii! (daca un parfum bun te incanta nespus la inceput, folosindu-l des ajungi sa nu-i mai distingi mireasma, deja e parte integranta din personalitatea ta).... Toate ne sunt permise, dar nu toate ne sunt de folos! (nu mai spun cine zice asta ca sigur stii) :)

Tu/dumneavoastra cati ani ai/aveti? Parerea mea e ca in credinta nu cred ca varsta trebuie sa reprezinte o bariera sau anumite standarde. In orice situatii se poate discuta despre varsta insa nu cred ca si in ceea ce priveste credinta...

sunt cu plus 15 fata de-ai tai si intr-adevar, in privinta credintei varsta biologica nu prea da relevanta, din "inertie" te duci cu gandul... woau 22...fiind baiet paduri cutreieram;P
nu e cazul sa vorbim cu dumneavoastra, respectul nu sta in formule de adresare, tine mai mult de empatie... politetea rece doare!

Miha-anca 06.11.2012 22:58:31

Pe fiecare dintre noi ne priveste, in deplina masura, preaplina de har Dumnezeiesc, proorocirea Sfantului Efrem Sirul:

"Iar cei care nu vor fi insemnati cu pecetea fiarei, aceia nici nu vor fi ademeniti de semnele lui inselatoare. Astfel nici Domnul nu se indeparteaza de acestia, ci ii lumineaza si ii atrage la Sine."
(Cuvant despre venirea lui antihrist, Aleksei Iacovlev-Kozârev, Moscova, 3 iunie 2001)

Iar acum ii rog pe cei, care nu cred ca cipul este pecetea lui Antihrist, sa ne spuna, cum stiu ei ca va fi aceasta pecete. La ce sa fim atenti?

cristiboss56 06.11.2012 23:21:33

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480278)
La ce sa fim atenti?

La pacatele noastre , caci aici e marele viclesug , merem cu mintea spre alte cele uitand de pacatele , slabiciunile si faradelegile noastre !
Aici este lucrarea lui , a necuratului !
Pe timpul comunistilor , "marele conducator" pe vreme de criza alimentara , de frig si alte cele , ne vorbea de pericolul capitalist , de pace , de bombe . . .! Pai , vezi cum lucreaza vrajmasul , uiti ca desfranezi ( un ex. ) in clipa asta , si gandul ti-l duce la te miri ce , la orice in afara de pacatul in care te aflii , asa si cu cipul asta nenorocit , inevitabil pana la urma !
Atentie la ganduri , autosugestie si la adevaratul viclesug !

AlinB 06.11.2012 23:23:36

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480278)
Iar acum ii rog pe cei, care nu cred ca cipul este pecetea lui Antihrist, sa ne spuna, cum stiu ei ca va fi aceasta pecete. La ce sa fim atenti?

La credinta in Iisus Hristos.

Dar ma rog, altii au gasit se pare una mai "buna", credinta in Cipul Atotputernic.

cristiboss56 06.11.2012 23:25:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 480284)
La credinta in Iisus Hristos.

Dar ma rog, altii au gasit se pare una mai "buna", credinta in Cipul Atotputernic.

Corect , asta am subliniat si eu ceva mai sus !

Miha-anca 06.11.2012 23:28:05

Eu am intrebat altceva: in ce va consta pecetea lui Antihrist, daca spuneti ca nu va fi cipul?

AlinB 06.11.2012 23:31:17

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480286)
Eu am intrebat altceva: in ce va consta pecetea lui Antihrist, daca spuneti ca nu va fi cipul?

Dar anul Parusiei nu vrei sa-l stii?

cristiboss56 06.11.2012 23:31:32

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480286)

1) Pacatele capitale sau pacatele de moarte;
2) Pacatele impotriva Duhului Sfant;
3) Pacatele strigatoare la cer.

Miha-anca 06.11.2012 23:38:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 480287)
Dar anul Parusiei nu vrei sa-l stii?

Daca nu stii raspunsul, atunci cum de nu esti de acord ca e vorba de cip?!?
O intrebare nu se raspunde cu alta intrebare, Aline!

AlinB 07.11.2012 00:06:58

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480289)
O intrebare nu se raspunde cu alta intrebare, Aline!

Dar tu stii anul Parusiei?
Daca nu-l stii, de unde stii ca e vorba de cip?

MihaiG 07.11.2012 08:22:43

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480289)

Au, văd că discuția despre cip a ajuns la "the next level".

Primul nivel ar suna cam așa: "Eu am un spiriduș mic, verde, invizibil și gigantic la mine în dulap" - "Nu te cred, demonstrează ceea ce susții".

La al doilea nivel, discuția se transformă în: "Dacă nu mă crezi, demonstrează TU că spiridușul mic, verde, invizibil și gigantic se află în altă parte decât la mine în dulap ! Vezi ?! Nu poți să spui unde este spiridușul ! Deci am avut dreptate, este la mine în dulap!"

Miha-anca 07.11.2012 09:30:48

Credeam ca putem discuta serios despre o problema serioasa.
In lipsa unui raspuns, mai buna e tacerea, domnilor!

"Iar dimineața ziceți: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roșu-posomorât. Fățarnicilor, fața cerului știți s-o judecați, dar semnele vremilor nu puteti!" (Matei 16, 3)

antoniap 07.11.2012 12:10:23

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480301)
Credeam ca putem discuta serios despre o problema serioasa.
In lipsa unui raspuns, mai buna e tacerea, domnilor!

"Iar dimineața ziceți: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roșu-posomorât. Fățarnicilor, fața cerului știți s-o judecați, dar semnele vremilor nu puteti!" (Matei 16, 3)

Subscriu. Asa a fost si pe vremea lui Noe. Cei care il luau in ras pe Noe din cauza ca-si facea corabie s-au inecat cand a venit potopul.

Nu toti vor sa inteleaga ce se intampla. Acestia ar face mai bine daca ar studia cu atentie materialele existente pe aceasta tema. Nu stiu daca ironia le va fi cu adevarat de folos.

Sa ne gandim ca, poate, exista crestini care vor sa inteleaga ce se intampla in aceste vremuri. Al cui interes este acela de a li se ascunde adevarul?

MihaiG 07.11.2012 12:27:36

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 480315)
Sa ne gandim

Să ne gândim că trăim într-o perioadă desacralizată, în care nevoia de reevanghelizare a celor de lângă noi este mai mare decât oricând.

Și să ne mai gândim ce deserviciu uriaș facem Bisericii și Evangheliei dacă le prezentăm ca pe un club de aiuriți care cred că diavolul se ascunde într-un dispozitiv electronic !

Pentru fiecare tânăr care n-a beneficiat de educație religioasă și care este îndepărtat de Biserică de imaginea fantasmagorică și anticreștină pe care o proiectează sectele cipiste deghizate în Ortodoxie va răspunde cineva.

Revin cu întrebarea la care n-ați binevoit să-mi răspundeți: care Sfânt al Bisericii a vorbit despre cipuri, și care document oficial al Bisericii a susținut că cipurile au vreo legătură cu pecetea fiarei din Apocalisă ?

A, niciunul ? Atunci de ce nu ascultați de Biserică ?!

antoniap 07.11.2012 12:52:24

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480322)
Să ne gândim că trăim într-o perioadă desacralizată, în care nevoia de reevanghelizare a celor de lângă noi este mai mare decât oricând.

Și să ne mai gândim ce deserviciu uriaș facem Bisericii și Evangheliei dacă le prezentăm ca pe un club de aiuriți care cred că diavolul se ascunde într-un dispozitiv electronic !

Pentru fiecare tânăr care n-a beneficiat de educație religioasă și care este îndepărtat de Biserică de imaginea fantasmagorică și anticreștină pe care o proiectează sectele cipiste deghizate în Ortodoxie va răspunde cineva.

Revin cu întrebarea la care n-ați binevoit să-mi răspundeți: care Sfânt al Bisericii a vorbit despre cipuri, și care document oficial al Bisericii a susținut că cipurile au vreo legătură cu pecetea fiarei din Apocalisă ?

A, niciunul ? Atunci de ce nu ascultați de Biserică ?!

Daca astepti pana iti spune papa astfel de lucruri, n-o sa ti le spuna niciodata. Stie el de ce. Nici la noi nu va spune nimeni nimic oficial despre aceasta problema.

Eu stabilesc daca ascult de politica oficiala sau de sfintii Lavrentie de Cernigov, de Sfantul Paisie Aghioritul, nume care tie oricum nu-ti spun nimic, catolic fiind.

Daca sfaturile privind mantuirea si viata duhovniceasca le ascult si recomand sa fie ascultate, exista si aspecte in care se pastreaza tacera din motive politice. Deci politicul cauta sa influenteze oarecum si Biserica, in loc sa se lase influentata de politic. Nimic nou sub soare. Au mai fost in istorie astfel de perioade si crestinii i-au urmat pe pastorii cei buni, nu politica oficiala a Bisericii. Ascultarea se face cu discernamant, nu neconditionat.

Desigur, problema cipurilor nu e mai importanta decat dobandirea virtutilor. Crestinii care chiar vor sa se mnatuiasca in aceste vremuri trebuie sa faca fata si acestei provocari. Sa aleaga intre avantajele vremelnice si cele vesnice. Celorlati, daca li se pare ca stau drepti si sunt alesi de Dumnezeu pentru a-i ironiza pe cei care au alte pareri decat ei, sa ia seama sa nu cada.

In aceasta perioada trebuie sa verificam putin sursele si sa ne intoarcem la Scrierile Sfintilor Parinti, nu sa ne lasam influentati de politic. Dobandim virtutile si apoi Dumnezeu ne lumineaza cum sa procedam.

nutucutu 07.11.2012 13:00:39

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480301)

Dupa acest principiu ar trebui sa o ascultam si pe Ellen White, sau Miller, sau alti "profeti". Si ei, chipurile, au descifrat semnele vremurilor.

Atunci cand Biserica va pune in discutie acest subiect probabil ca va fi momentul sa ne concentram asupra lui. Noi stim ca puterile iadului nu vor birui Biserica Domnului, ne-a spus-o Insusi Domnul Nostru. Deci, daca ramanem in Biserica si ne vom stradui din toate puterile sa implinim poruncile Domnului, nu avem de ce sa ne temem.

MihaiG 07.11.2012 13:29:34

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 480324)
Nici la noi nu va spune nimeni nimic oficial despre aceasta problema.

Eu stabilesc daca ascult de politica oficiala sau de sfintii Lavrentie de Cernigov, de Sfantul Paisie Aghioritul, nume care tie oricum nu-ti spun nimic, catolic fiind.

Păi asta, doamnă, se cheamă SCHISMĂ. Exact așa a spus și Luther: eu stabilesc dacă ascult de "politica oficială" sau de Biblie.

În Biserica Catolică, nu se așteaptă de la noi să ascultăm nici de Biblie, nici de Sfinți, nici de Doctori ai Bisericii. Se așteaptă să ascultăm de BISERICĂ.

Să ascultăm de Biblie prin, și în, Biserică.

Să ascultăm de Sfinți prin, și în, Biserică.

Iar de Biserică ascultăm așa: dacă avem o nelămurire, îl întrebăm pe preot. Iar apoi facem ceea ce ne-a spus preotul.

Dacă avem nelămuriri, dacă ni se pare că preotul nu se ridică la înțelegerea noastră asupra Sfinților, sau a canoanelor, sau a Sinoadelor, atunci ne adresăm episcopului (dar continuăm să ascultăm de preot, până când, eventual, primim dezlegare de la episcop). Și așa mai departe. Așa înțeleg eu ascultarea de Biserică și de Christos, Cel care a spus: "Cine ascultă de voi, de Mine ascultă".

Pe de altă parte:

1. Sfântul Lavrentie nu avea cum să spună ceva despre cipuri, ținând cont că a trecut la Domnul în 1950.

2. Părintele Paisie nu este canonizat.

Miha-anca 07.11.2012 14:03:46

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480322)
... imaginea fantasmagorică și anticreștină pe care o proiectează sectele cipiste deghizate în Ortodoxie va răspunde cineva.

Atentie la felul in care te exprimi, MihaiG, despre lucruri pe care se pare ca nu le intelegi.

Miha-anca 07.11.2012 14:05:35

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480330)
Păi asta, doamnă, se cheamă SCHISMĂ. Exact așa a spus și Luther: eu stabilesc dacă ascult de "politica oficială" sau de Biblie.

În Biserica Catolică, nu se așteaptă de la noi să ascultăm nici de Biblie, nici de Sfinți, nici de Doctori ai Bisericii. Se așteaptă să ascultăm de BISERICĂ.

Să ascultăm de Biblie prin, și în, Biserică.

Să ascultăm de Sfinți prin, și în, Biserică.

Iar de Biserică ascultăm așa: dacă avem o nelămurire, îl întrebăm pe preot. Iar apoi facem ceea ce ne-a spus preotul.

Dacă avem nelămuriri, dacă ni se pare că preotul nu se ridică la înțelegerea noastră asupra Sfinților, sau a canoanelor, sau a Sinoadelor, atunci ne adresăm episcopului (dar continuăm să ascultăm de preot, până când, eventual, primim dezlegare de la episcop). Și așa mai departe. Așa înțeleg eu ascultarea de Biserică și de Christos, Cel care a spus: "Cine ascultă de voi, de Mine ascultă".

Pe de altă parte:

1. Sfântul Lavrentie nu avea cum să spună ceva despre cipuri, ținând cont că a trecut la Domnul în 1950.

Nu e cazul sa ne faci teorie catolica. Ai gresit locul. Acesta este un site ortodox. Te rog nu te mai baga unde nu iti fierbe oala!

MihaiG 07.11.2012 14:09:05

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480337)
Nu e cazul sa ne faci teorie catolica. Ai gresit locul. Acesta este un site ortodox. Te rog nu te mai baga unde nu iti fierbe oala!

Ceea ce am scris mai sus este perfect valabil și pentru Biserica Ortodoxă.

Miha-anca 07.11.2012 14:12:40

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 480327)
Dupa acest principiu ar trebui sa o ascultam si pe Ellen White, sau Miller, sau alti "profeti". Si ei, chipurile, au descifrat semnele vremurilor.

Atunci cand Biserica va pune in discutie acest subiect probabil ca va fi momentul sa ne concentram asupra lui. Noi stim ca puterile iadului nu vor birui Biserica Domnului, ne-a spus-o Insusi Domnul Nostru. Deci, daca ramanem in Biserica si ne vom stradui din toate puterile sa implinim poruncile Domnului, nu avem de ce sa ne temem.

Daca nu ma insel Ellen White s-a desprins din Biserica Catolica, respectiv Protestanta, nu? Asa ca fiecare cu ale lui, cutunutu.
Nici o grija, nu ne inspiram noi de la protestanti sau neoprotestanti. Avem invatatura ortodoxa si asta ne e suficient, caci este Credinta Adevarata.

MihaiG 07.11.2012 14:15:41

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480339)
Nici o grija, nu ne inspiram noi de la protestanti sau neoprotestanti.

Dimpotrivă, putem spune că secta cipiștilor se inspiră copios de la neoprotestanți, alegând să interpreteze după bunul plac Sfânta Scriptură, în speță Cartea Apocalipsei, în răspăr cu poziția oficială a Bisericii.

ovidiu b. 07.11.2012 14:49:17

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480330)
Pe de altă parte:

Alte argumente mai bune nu ai? De cei cu darul înainte vederii nu ai auzit? Crezi că cel care a trăit ca un sfânt, nu este deja canonizat?

ovidiu b. 07.11.2012 14:50:42

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480338)
Ceea ce am scris mai sus este perfect valabil și pentru Biserica Ortodoxă.

Perfect, este probabil în mitea ta, dar nu și pentru noi ortodocșii. Frumos ar fi din partea ta ca pe viitor să vorbești în numele tău și nu a ortodocșilor.

MihaiG 07.11.2012 15:11:53

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 480348)
Perfect, este probabil în mitea ta, dar nu și pentru noi ortodocșii. Frumos ar fi din partea ta ca pe viitor să vorbești în numele tău și nu a ortodocșilor.

Păi haideți să lămurim. Să lăsăm atacurile la persoană și să intrăm în subiect. V-aș ruga să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Este credinciosul ortodox dator să asculte de Biserică ?

2. Este el dator să asculte de preot ?

3. Are el dreptul să nu asculte de preot, în temeiul unei interpretări pe care o dă el unor poziții ale sfinților, interpretare care nu este susținută în mod oficial de Biserică ?

MihaiG 07.11.2012 15:13:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 480347)
Alte argumente mai bune nu ai? De cei cu darul înainte vederii nu ai auzit?

Am auzit. Deci, dacă Sfântul Lavrentie a avut harul înainte vederii, unde anume a scris el despre cipuri ? Arătați-ne și nouă pasajul, vă rugăm.

catalin2 07.11.2012 15:15:48

Teoria cu cipurile nu ar putea intra nici la dogma si nici macar la canoane, deci chiar daca e gresita nu are importanta daca cineva o crede, nu e mai putin ortodox. E ca si o discutie daca toate femeile trebuie sa poarte batic sau daca trebuie sa stea doar pe partea stanga. De aceea nu inteleg risipa de energie pentru a combate mai dur pe cei ce sustin asa ceva.
P.S. Nu ma refer la userul catolic, el face asa tot timpul, la orice subiect.

ovidiu b. 07.11.2012 15:36:15

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480350)
Păi haideți să lămurim. Să lăsăm atacurile la persoană și să intrăm în subiect.

Amice, nu am aelat la nici un atac la persoană. Te-am rugat dacă se poate pe viitor să nu mai vorbești în numele ortodocșilor, tu fiind probabil catolic. Este clar acum, sau ai nevoie de un desen?

ovidiu b. 07.11.2012 15:42:54

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480351)
Am auzit. Deci, dacă Sfântul Lavrentie a avut harul înainte vederii, unde anume a scris el despre cipuri ? Arătați-ne și nouă pasajul, vă rugăm.

La crezi că va folosi? La o nouă contră de a ta? Merită oare să dăm "porcilor" mărgăritarele și "câinilor" cele sfinte? :39:

MihaiG 07.11.2012 15:50:48

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 480359)
La crezi că va folosi? La o nouă contră de a ta? Merită oare să dăm "porcilor" mărgăritarele și "câinilor" cele sfinte? :39:

"Cele sfinte" și "mărgăritarele" despre cipuri, puteți să le dați liniștiți porcilor și câinilor.

Acuma, revenind la întrebările mele, aveți de gând să răspundeți, pentru a demonstra dacă știu sau nu ce vorbesc ? Deci: are dreptul un ortodox să nu asculte de preot, în temeiul unei opinii personale pe care o are cu privire la interpretarea unui citat din Sfânta Tradiție ?

Dacă nu veți demonstra că e așa, atunci înseamnă că am avut dreptate în ceea ce am spus, chiar dacă nu vorbesc "în numele" ortodocșilor ci despre Biserica Ortodoxă.

nutucutu 07.11.2012 16:18:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 480347)
De cei cu darul înainte vederii nu ai auzit? Crezi că cel care a trăit ca un sfânt, nu este deja canonizat?

Are vreo importanta darul pe care il are vreun sfant daca nu acest dar nu e confirmat de Biserica? Biserica are datoria sa verifice si sa cerifice autenticitatea profetiilor/prorocirilor unei persoane; sfintenia acelei persoane nu e suficienta; sfintii nu sunt infailibili, chiar dumneavoastra spuneti asta.
Pe de alta parte, iata ca pentru unii e suficient sa folosesti produse ambalate cu etichete cu coduri de bare ca sa fii deja partas al operei antihristului, pentru altii cipurile reprezinta nu stiu ce pericol, pentru altii e suficient sa crezi ca pamantul e rotund ca deja ai mintea intunecata de diavol.... Nu vi se pare ca e normal sa crezi intr-o singura autoriate, adica in ceea ce spune Biserica?

Discutia asta cu cipurile mie mi se pare ca e asemenatoare cu povestea lui Creanga cu drobul de sare. Ne ingrijoram pentru lucruri inutile. Este o parere personala, evident, iar pe aici, in afara de banuieli, nu s-a adus nici un argument ca aceste cipuri sunt chiar pecetea antihristului, cum sugereaza unii...

Miha-anca 07.11.2012 16:27:50

Discutia aceasta nu are nici un rost si nu trebuie sa le dam apa la moara.
Pe de alta parte, chiar nu mai poate vorbi ortodox cu ortodox, fara interventia catolicilor?!?
Admin, ce zici?!?

Miha-anca 07.11.2012 16:29:16

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 480364)
Are vreo importanta darul pe care il are vreun sfant daca nu acest dar nu e confirmat de Biserica? Biserica are datoria sa verifice si sa cerifice autenticitatea profetiilor/prorocirilor unei persoane; sfintenia acelei persoane nu e suficienta; sfintii nu sunt infailibili, chiar dumneavoastra spuneti asta.
Pe de alta parte, iata ca pentru unii e suficient sa folosesti produse ambalate cu etichete cu coduri de bare ca sa fii deja partas al operei antihristului, pentru altii cipurile reprezinta nu stiu ce pericol, pentru altii e suficient sa crezi ca pamantul e rotund ca deja ai mintea intunecata de diavol.... Nu vi se pare ca e normal sa crezi intr-o singura autoriate, adica in ceea ce spune Biserica?

Discutia asta cu cipurile mie mi se pare ca e asemenatoare cu povestea lui Creanga cu drobul de sare. Ne ingrijoram pentru lucruri inutile. Este o parere personala, evident, iar pe aici, in afara de banuieli, nu s-a adus nici un argument ca aceste cipuri sunt chiar pecetea antihristului, cum sugereaza unii...

Chiar suntem sat fara caini?!?

ovidiu b. 07.11.2012 16:50:56

Citat:

sfintii nu sunt infailibili, chiar dumneavoastra spuneti asta

De ce îmi pui în gură cuvinte pe care nu le-am afirmat?

Citat:

Eu din câte rețin, se susține doar ideea că etichetele cu coduri de bare, cipurile din acte sunt doar premergătoare peceții antihristului, adică acum suntem la capitolul de a ne obișnui cu ele, iar când ni se va cere implantul lor, oameniivor fi familiarizați cu ideea, apoi mai vin cu o idee, până când nu vei mai putea cumpăra decât dacă ai cipul implantat în tine (pecetea)...sau nu te vei mai putea identifica doar pe baza cipului care se va cere să-l ai implatat. Aunci va fi care pe care...

nutucutu 07.11.2012 16:54:05

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480367)
Chiar suntem sat fara caini?!?

Cred ca sunteti prea subtila pentru mine, nu stiu ce vreti sa spuneti. Daca vi se pare ca eu, ca si catolica, mi-am permis nu stiu ce, pe un forum ortodox,... va invit sa faceti reclamatie adminstratorului; mi-ati fi de ajutor, ca ma chinui de ceva vreme sa renunt la acest forum de care sunt dependenta; o eventuala banare chiar m-ar ajuta. Totusi, incercati sa intelegeti ca parerea dumneavoastra personala s-ar putea sa fie diferita de a Bisericii Ortodoxe in multe privinte, iar daca cineva nu e de acord cu dumneavoastra nu e neaparat dusmanul Bisericii Ortodoxe.

Pe de alta parte, ati spus adineauri ca doriti sa vorbiti chestiuni serioase, iar eu cred ca am fost cat se poate de serioasa. Subiectul pecetei anticrstului este unul care nu tine numai de Biserica Ortodoxa si e firesc ca si noi sa avem opinii. Imi cer scuze daca m-am bagat in discutia asta; era bine sa fie scris "interzis catolicilor". Va voi ocoli de acum incolo.

nutucutu 07.11.2012 17:06:48

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 480370)
De ce îmi pui în gură cuvinte pe care nu le-am afirmat?

Cand am spus "dumneavoastra" ma refeream la ortodocsii de pe forum.

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 480370)
Eu din câte rețin, se susține doar ideea că etichetele cu coduri de bare, cipurile din acte sunt doar premergătoare peceții antihristului, adică acum suntem la capitolul de a ne obișnui cu ele, iar când ni se va cere implantul lor, oameniivor fi familiarizați cu ideea, apoi mai vin cu o idee, până când nu vei mai putea cumpăra decât dacă ai cipul implantat în tine (pecetea)...sau nu te vei mai putea identifica doar pe baza cipului care se va cere să-l ai implatat. Aunci va fi care pe care...

Din ceea ce vad eu codurile de bare sunt o forma de identificare, recunoastere si gestiune mai simpla a imensei cantitati de marfa existenta pe planeta. Referitor la pecetea antihristului, eu cred ca Biserica Biruitoare, al carei Cap este Domnul nostru Isus Hristos, va fi informata si isi va atentiona si apara membrii ei atunci cand va veni vremea.

Nici eu nu sunt de acord cu un cip subcutanat. Dar sunt constienta ca suntem manipulati oricum, cu sau fara cip. Oare imi foloseste in vreun fel faptul ca nu am cip implantat insa sunt insemnata cu pecetea antihristului, adica cu pacatul de moarte? Cred ca nu. Domnul nostru ne spune: "ajunge zilei rautatea ei"; avem de luptat acum cu rautatile zilei de azi, nu am de ce sa ma ingrijorez pentru ce va fi maine, ca poate nici nu apuc ziua de maine. Eu asa cred.

ovidiu b. 07.11.2012 18:05:23

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 480378)
Cand am spus "dumneavoastra" ma refeream la ortodocsii de pe forum.

Am înțeles. În acest caz îmi cer scuze, dar din mesajul adesat mie așa se înțelegea. În fine.

Înțeleg și ideea cu cipurile...sunt de acord să fim atenți la păcatul nostru și la ziua de astăzi și nu cea de mâine. Dar decizia de astăzi poate fi premergătoare a ceee ce se va întâmpla mâine, astfel vei putea înțelege de ce unii, dintre care și eu, nu sunt de acord cu codurile de bare și cipurile.

ovidiu b. 07.11.2012 18:13:21

Sun multe de ce-uri pe care ni le-am putea pune fiecare dintre noi:
de ce trebuie să cumpăr ceea ce vrea americanul, neamțul sau mai știu eu ce european?
de ce trebuie să consum mâncarea impusă de ei?
de ce trebuie să folosim modalitatea de vânzare-cumpărare impusă de ei?
de ce această globalizare, adică pardon, manipulare? căci de libertate tot mai puțin putem vorbi.

Și de ce-urile pot continua.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:12:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.