Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sfaturi practice pentru casa si gradina de la tara (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15839)

carmina 07.04.2013 16:37:40

Citat:

În prealabil postat de stoicadorina (Post 513987)
M-au invadat furnicile. Știe cineva cum le pot face să plece?

Neavand nimic la indemana atunci, eu am ars carbune si tamaie in imediata lor apropiere si au disparut pe loc.

heaven 07.04.2013 17:30:40

3 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 514116)
OH,imi pare rau :(
Poti sa-mi trimiti o poza sa vad despre ce insecte este vorba?
Oricum,chiar pana a le vedea banuiesc ca un spray insecticid ar rezolva problema pe loc.
Ideea este sa continui cu spreiarea si dupa alte 10 zile (sa
zicem) pt ca insectele lasa oua pe care sprayul nu le rezolva!

Puricii sunt mortali pt plante intr-adevar.Cele mai periculoase sunt afidele.
Dar exista ac si de cojocul lor.

Pana cumperi spray,uda planta cu apa si sapun lichid.Stiu ca nu fumezi :) dar daca ai la indemana o tigare,prepara un"ceai"din apa fiarta si tutunul din tigare,lasa-l sa se raceasca si uda planta cu asta.
Izoleaza planta bolnava de celelalte!

Insectele cu pricina paraziteaza planta la radacini sau pe tulpina?Daca o paraziteaza la radacina,are nevoie sa fie transplantata intr-un alt mediu(alt sol,acelasi ghiveci igienizat cu clor).

Multumesc frumos pentru sfaturile bune, Yasmina! :*
O sa bag plantuta in carantina si o sa ii schimb pamantul.Eu nu fumez,insa o sa rog pe cineva sa imi dea o tigara.
Aceste ganganii le-am vazut pe solul din planta.Sunt multe,mici si albe sau gri deschis,nici nu stiu exact si cred ca da,ii mananca radacina...:(
M-ar ajuta daca mi-ai putea spune ce sunt.Chiar daca in poze nu prea se vad,cel mai bine se observa in prima,unde am pozat farfuriuta pe care sta ghiveciul.Am udat planta,surplusul de apa s-a dus pe farfuriuta si ganganiile le poti observa ca fiind acele puncte mici si albe.
Multumesc mult! :*

aanrra 07.04.2013 18:02:13

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 514111)
Buna dimineata!Foarte multe sfaturi si informatii utile pe acest topic.Este in acelasi timp relaxant dar si util sa ii parcurgi paginile! :)
Personal am o dilema,poate cineva dintre voi ma poate indruma,mai ales Yasmina,ca stiu ca ea este pasionata de floricele: una dintre plantutele mele,mai precis o violeta de Parma,mi-a facut cred ca un soi de "purici",niste ganganii marunte care se observa la suprafata pamantului si ii dauneaza bietei flori,pentru ca e tare pleostita si ma tem sa nu o pierd.Ce solutii exista pentru o atare problema?
Multumesc si o duminica frumoasa! :)

Draga mea,eu am foarte multe flori dar nu am violete,poate iti este de ajutor acest link:
http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?f=84&t=6013
multe lucruri invatam si din experientele altora.

mbmbmb 07.04.2013 18:37:35

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 512488)
Pentru arbuști recomandat este să se taie în primăvară, după trecerea gerurilor, cel puțin în zonele mai reci. Dacă îi tai toamna riști să-ți înghețe lăstarii tăiați și încă plini de sevă.
La pomi se recomandă tăierea toamna după căderea naturală a fructelor, pentru că atunci încep să se formeze mugurii pentru anul următor, și aceștia vor fi mai mult stimulați dacă se îndepărtează din timp „concurenții”.

Eu am avut o frumusete de smochin,cu patru brate mari,care formau ca o cupa-si l-am taiat toamna,iar primavara trecuta a fost uscat complet,nici macar o frunzulita n-a mai facut...Ma doare sufletul pentru el,era deosebit de frumos si rodnic.Acum am lastari de anul trecur,sper sa nu-i pierd si pe astia toti...

mbmbmb 07.04.2013 18:43:14

Citat:

În prealabil postat de aanrra (Post 512538)
Candva exista un triunghi magic,Dumnezeu,pamantul si omul.Legatura sfanta si in timp poate ,blestem.Taranul copilariei mele era sfios,tacut si cuminte,din zori pana seara,de acasa pana-n ogor,peste tot cu gandul la EL.Vorbea doar cu EL,nimic fara EL.O scrisoare venita din lume,de la cei plecati sa devina mai sus cu o treapta,era purtata-n buzunarul camasii,mai aproape de suflet,citita mereu,rupta pe alocuri ,Doamne ce greu!Da-le Doamne si lor de o paine,ai grija de ei si de ziua de maine!Taran sfios si vrednic al copilariei mele.Azi taranu-i facut hot,desi lui i s-a luat totul.Si tot azi nu-l mai cheama pe El,nu citeste scrisori,ci se imbratiseaza cu ai lui prin emoticoane si vorbeste ,si vorbeste...la telefoane!
Maicuta mea are 90 de ani,a fost si mai este o taranca cuminte,harnica si cu masura,cu ochii la cer,cu gandul la EL...se roaga pentru noi,pentru voi si zice,,Da-ne Doamne cu masura,TU stii de nevoi!,,
Dumnezeu iti da stiinta de a face,si tot EL te ajuta ca ceea ce cladesti sa dureze.

Foarte frumos ,cata duiosie ,iubire si respect!!!mi-a mers la suflet!!!

aanrra 07.04.2013 18:51:25

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514215)
Eu am avut o frumusete de smochin,cu patru brate mari,care formau ca o cupa-si l-am taiat toamna,iar primavara trecuta a fost uscat complet,nici macar o frunzulita n-a mai facut...Ma doare sufletul pentru el,era deosebit de frumos si rodnic.Acum am lastari de anul trecur,sper sa nu-i pierd si pe astia toti...

Ati cumparat smochinul?La cati ani rodeste?Cred ca in zona Lugoj iernile sunt mai blande,aici sunt cam-25 gr uneori si nu stiu daca ar rezista,dar...as incerca!

mbmbmb 07.04.2013 18:51:48

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 512630)
Doamne ajuta !
Am vazut la supermarket fenicul ,cum se consuma ?
De asemeni am vazut ghimbir ,eu credeam ca este nap
La fel ,se face salata ,se pune in ciorba acest ghimbir?
Imi place napul ,e dulce si nu ocupa mult loc ,se pune pe langa garduri ,nefiind pretentios

Ghimbirul nu se consuma in cantitati mari,ci cu ceva precautie.Mai ales sub forma de pulbere se foloseste,pentru condimentat orezul,se pune si in ciorbe,dar atentie ca imbunatateste destul de puternic circulatia si sa nu dea nastere la vreo hemaragie,in caz de cantitate prea mare.Este foarte bun pt.greturi,raul de avion,de masina,ameteli,etc.Cautati pe Google si precis gasiti mai multe despre el.Eu iau de trei ori pe zi cate un varf de coada de lingurita de pulbere,cu apa-dar e foarte iute...

aanrra 07.04.2013 18:57:13

@Anita,eu consum mult fenicul si andive,le consum in stare cruda cu un pic de sare si ulei de masline sau ulei de floarea soarelei presat la rece.De obicei cina la ora 17,30 este compusa dintr-o andiva sau fenicul si o bucata de gogosar.Sanatate sa avem!

mbmbmb 07.04.2013 19:04:41

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 513428)
de afacerea "Paulownia" ati auzit?

Da,si e plin internetul de poze si sfaturi legate de aceasta planta"minune"

mbmbmb 07.04.2013 19:07:40

Citat:

În prealabil postat de aanrra (Post 514220)
Ati cumparat smochinul?La cati ani rodeste?Cred ca in zona Lugoj iernile sunt mai blande,aici sunt cam-25 gr uneori si nu stiu daca ar rezista,dar...as incerca!

nu,nu l-am cumparat,soacra mea l-a avut in gradina de langa casa si mi-a dat si mie o creanga,pe care am plantat-o si imediat s-a prins.Se prinde f.usor si rodeste,si rodeste-cred ca din anul al doilea,dar nu mai stiu exact-il am de mai multi ani...cred ca puteti incerca si sa-l acoperiti iarna cu rogojini sau saci de iuta,dar mai ales trebuie musuroita radacina daca aveti asa temperaturi mici iarna.

aanrra 07.04.2013 19:20:03

Eheee...da e plin internetul asta de multe!Si eu m-am orientat candva,nu demult ,dupa d`astea.Imi aduc aminte ca la un moment am vazut intr-o gradina un trandafir minunat,si dintr-o data m-a palit asa o pasiune...si-am inceput sa cumpar trandafiri,nu putini,pozele de pe etichetele de identificare erau frumos colorate ,alb,rosu,galben.Anul urmator au inflorit toti,dar toti... ciclam...pot sa dau eu vina pe internet?Nu,cu siguranta ca nu!Asa am invatat sa cumpar de la producatori autorizati,de la cei care fac munca asta din pasiune.

heaven 07.04.2013 19:28:12

Citat:

În prealabil postat de aanrra (Post 514209)
Draga mea,eu am foarte multe flori dar nu am violete,poate iti este de ajutor acest link:
http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?f=84&t=6013
multe lucruri invatam si din experientele altora.

Iti multumesc frumos,draga Aanrra! :)

Yasmina 07.04.2013 20:17:20

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 514199)
Multumesc frumos pentru sfaturile bune, Yasmina! :*
O sa bag plantuta in carantina si o sa ii schimb pamantul.Eu nu fumez,insa o sa rog pe cineva sa imi dea o tigara.
Aceste ganganii le-am vazut pe solul din planta.Sunt multe,mici si albe sau gri deschis,nici nu stiu exact si cred ca da,ii mananca radacina...:(
M-ar ajuta daca mi-ai putea spune ce sunt.Chiar daca in poze nu prea se vad,cel mai bine se observa in prima,unde am pozat farfuriuta pe care sta ghiveciul.Am udat planta,surplusul de apa s-a dus pe farfuriuta si ganganiile le poti observa ca fiind acele puncte mici si albe.
Multumesc mult! :*

Intr-adevar nu se prea vede nimic :)
In prima poza imi pare ca vad ramasitele (datorate ciclului de crestere)a unor afide(Aphide).
Sunt niste gandaci moi care sug seva plantei...Sau poate poza ma inseala si insectele de care vorbesti nu sunt decat musculite albe de sera?
Diferenta dintre cele 2 fiind ca musculitele de sera zboara in jurul plantei,iar afidele stau ascunse pe partea dorsala a frunzelor.
Totusi inclin sa cred in varianta 1.

Vad ca planta deja sufera :(

uita-te pe linkul asta:
https://www.google.com/search?q=plan...w=1857&bih=972

filaret19 07.04.2013 21:07:19

orbeti

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 513692)
Ma bag eu, doamna, la faza asta. Cind o pun la punct, dschid un topic, si o postez acolo. Vorbesc foarte serios. Imi place sa experimentez ca bucatar; sunt pe cale sa o gonesc pe a mea din bucatarie definitiv. :)

Buna!anul trecut orbetii au facut gauri in pamant si mi-au carat toti cartofii.Acuma vreau sa pun fasole pe acel teren din gradina.credeti ca vor mai aparea orbetii?Daca da,cu ce as putea sca-pa de ei?
Multumesc

Yasmina 07.04.2013 21:14:04

Citat:

În prealabil postat de filaret19 (Post 514250)
Buna!anul trecut orbetii au facut gauri in pamant si mi-au carat toti cartofii.Acuma vreau sa pun fasole pe acel teren din gradina.credeti ca vor mai aparea orbetii?Daca da,cu ce as putea sca-pa de ei?
Multumesc

Ce-s aia orbeti?

N.Priceputu 07.04.2013 21:22:10

Sunt un fel de cârtițe blonde :)
Spre deosebire de ele, care sunt insectivore, ei sunt rozătoare.
Li se mai spune și cățelul pământului.

Miha-anca 07.04.2013 23:24:09

Citat:

În prealabil postat de filaret19 (Post 514250)
Multumesc

Am observat si la mine in gradina musuroaie de la cartita. Am gasit acest remediu, care pare a fi f eficient:
http://www.daky.ro/combatere-cartite.html

Parascheva16 08.04.2013 02:38:41

Off-topic. Stiti cumva de ce este diferenta asa mare intre porumbul romanesc si cel din vest? Cel romanesc este mai inchis la culoare, mai tare si mai crocant. Cel din vest e galben-palid cu boabe albe, zemos si dulce. O fi solul sau soiul?
**
La bunica cartitele erau rezolvate de pisica.

Yasmina 08.04.2013 09:07:30

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 514295)
Off-topic. Stiti cumva de ce este diferenta asa mare intre porumbul romanesc si cel din vest? Cel romanesc este mai inchis la culoare, mai tare si mai crocant. Cel din vest e galben-palid cu boabe albe, zemos si dulce. O fi solul sau soiul?
**
La bunica cartitele erau rezolvate de pisica.

Nu este solul,ci soiul -care este modificat genetic(la fel si rosiile,capsunile,ardeii si altele).

Yasmina 08.04.2013 09:10:17

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 514254)

Am sa ma uit pe net,ca nici cartite nu am vazut vreodata :)

M-am lamurit,cartitele sunt niste animale dragute.
Am gasit pe net o pagina care prezinta cele mai urate animale din lume,printre care se numara si o specie de cartita,"cartita cu nasul stea".Trebuie sa spun ca daca te-ai intalni in curte cu acel animal,ai tipa prima data :)
http://www.infoturism.ro/atractii-tu...male-din-lume/

Mie imi place pisica Sfinx :)

Yasmina 08.04.2013 09:35:07

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 514254)

Of,saracutii nici nu au ochi :(((

N.Priceputu 08.04.2013 09:41:45

pentru că n-au nevoie. În schimb, ai văzut ce dinți au? Fiind rozătoare, dacă pătrund în grădină cred că sunt mai dăunători decât cârtițele, care nu fac decât galerii și mușuroaie, și te mai scapă și de coropișnițe.

Parascheva16 08.04.2013 11:15:41

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 514309)
Nu este solul,ci soiul -care este modificat genetic(la fel si rosiile,capsunile,ardeii si altele).

Aha. Deaia are gust...ciudat.
Si nu se gaseste in Vest porumb natural, ca cel din Ro? Oare daca aduci porumb romanesc si il plantezi in America, iese ca in Ro?
*
Cartitele sunt simpatice, dar daca ai gradina si pasune ptr. fan, iti cam strica treaba. Tin minte ca bunica deobicei le omora. (sau pisica)

aanrra 08.04.2013 21:17:09

In aceasta dupa masa am reusit sa intru in gradina,n-am reusit sa fac prea multe ca abia s-au retras apele.
Am facut un mic inventar la ce am in plus,deci:
-donez 11 buc arbusti tineri(pui) de liliac comun,Syringa vulgaris,culoare violeta,foarte parfumat,la maturitate ajung pana la 3m,acum au intre 20-50cm si au intrat in vegetatie.Se pot planta in apr/mai,deloc pretentiosi si infloresc in anul urmator.
Despre proprietatile lor terapeutice nu am stiut,am citit aici/;http://www.taifasuri.ro/taifasuri/fa...-mai-2012.html
-donez seminte si flori cu radacina de garofite turcesti,Dianthus barbatus,diferite culori.Nu sunt de loc pretentioase,rezista la ger de -20gr si mai mult,rezistente la seceta,pot sa creasca mai multi ani din aceiasi radacina.Daca se seamana acum vor inflori doar anul viitor.
-seminte de rucola din cultura proprie.
-3 tufe mici de salvie,Salvia officinalis,planta aromaica nepretentioasa.
Caut dafin (laur).
Am pus poze in album .

Miha-anca 14.04.2013 22:58:44

Citat:

În prealabil postat de stoicadorina (Post 514163)
După ce a început să fie cald au apărut în cămara unde țin conservele, în două locuri în baie și pe lângă casă(prin exterior). Ies înainte de ploaie. Și-au făcut loc printre plăcile de gresie. Dispar un timp apoi iar vin. Am folosit apă cu sare. Au dispărut dar nu știu dacă din cauză că era apa sărată.
Voi încerca și cu scorțișoară.

Mi-am adus aminte de un sfat primit mai demult in Romania, cand mi-au aparut furnici pe balcon: sa torn apa fiarta peste ele.

Miha-anca 14.04.2013 23:37:00

Am niste intrebari referitoare la fasole.
Cand se poate insamanta fasolea? In Scandinavia obisnuiesc sa o pun in pamant la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie.

Ca si pe celelate seminte, pun fasolea in apa cu usturoi pisat, miere si aloe vera. Acest lucru da rezistenta semintelor la boli.

Am vazut in piata din Bucuresti fasolea cu care am avut cea mai mare productie: este cu un melanj de pete mov, albe si negre. Are un aspect f frumos, dar mie nu mi-a placut sa mananc aceste boabe, in schimb pastaile sunt f mari si gustoase. Ii trebuie f multa apa. Daca ii dai apa pe saturate, te si rasplateste. Iar florile sunt portocalii, splendide.

Miha-anca 14.04.2013 23:40:08

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 514189)
Neavand nimic la indemana atunci, eu am ars carbune si tamaie in imediata lor apropiere si au disparut pe loc.

Foarte semnificativa disparitia lor! In cazul acesta ar trebui sa ne intrebam de ce apar furnicile la noi in gradina si in casa. Carmina, mi-ai dat o tema de gandire, caci am avut destule furnici...

Yasmina 15.04.2013 09:05:44

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 515095)
Mi-am adus aminte de un sfat primit mai demult in Romania, cand mi-au aparut furnici pe balcon: sa torn apa fiarta peste ele.

Dar de ce?Eu stiam ca furnicile nu fac nici o paguba,ci numai termitele care sunt deosebite fizic de furnicile obisnuite .
Puneti o felie de paine cu zahar,pe un support ,prindeti-le si lasati-le afara in vreun tufis ceva.

Si ele sunt necesare in ecosistem,si apoi toate insectele traiesc foarte putin ,sa le lasam sa-si traiasca si ele putina existenta :(
In special daca nu produc pagube!

Yasmina 15.04.2013 09:15:32

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 514333)
Aha. Deaia are gust...ciudat.
Si nu se gaseste in Vest porumb natural, ca cel din Ro? Oare daca aduci porumb romanesc si il plantezi in America, iese ca in Ro?
*
Cartitele sunt simpatice, dar daca ai gradina si pasune ptr. fan, iti cam strica treaba. Tin minte ca bunica deobicei le omora. (sau pisica)

Bineinteles ca va iesi ca cel din Romania,dar nu este neaparat mai bun.
Adica eu am citit ca modificarile genetice se produc pt a face plantele mai rezistente la boli sau a le da caracteristici superioare:forma,culoare,gust.
Ideal pt porumb este sa fie crud,adica cu boabele moi,zemoase fara o coaja tare,aproape lemnoasa.
Eu mananc foarte mult porumb acum,il pun in salate,imi place asa cum este.

Oricum acum niste seminte de rosii romanesti "inima boului",ardei kapia si gogosari bulgaresti;am sa va tin la current cum evolueaza,pe pamant Californian(cam pietros si albicios...).

carmina 15.04.2013 09:42:25

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 515105)
Foarte semnificativa disparitia lor! In cazul acesta ar trebui sa ne intrebam de ce apar furnicile la noi in gradina si in casa. Carmina, mi-ai dat o tema de gandire, caci am avut destule furnici...

Daca ma uit putin in urma, de atunci nu am mai avut parte de vizitele furnicilor la mine in casa. Insa atunci cand am folosit tamaia, parca ieseau pur si simplu din pereti, din toate incheieturile casei, in sir indian fara sfarsit si se indreptau spre mijlocul camerei unde sotul citea un Acatist al Maicii Domnului intr-o perioada mai grea, de confuzie, incertitudine.

Yasmina 15.04.2013 10:03:04

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 515133)
Daca ma uit putin in urma, de atunci nu am mai avut parte de vizitele furnicilor la mine in casa. Insa atunci cand am folosit tamaia, parca ieseau pur si simplu din pereti, din toate incheieturile casei, in sir indian fara sfarsit si se indreptau spre mijlocul camerei unde sotul citea un Acatist al Maicii Domnului intr-o perioada mai grea, de confuzie, incertitudine.

Nu inteleg ce doriti sa insinuati...Ca furnicile care invadeaza locuintele au misiuni oculte?!!

Yasmina 15.04.2013 10:14:42

Am gasit niste sfaturi pt furnici,asa in mod natural,nu-i nevoie sa le omorati:
-furnicile nu suporta esentele de:menta,camfor,levantica,cuisoare sau dafin.
Puneti in locurile unde apar aceste ingrediente fie sub forma de uleiuri esentiale fie planta ca atare.
Se spune ca da rezultate.

Miha-anca 15.04.2013 11:10:05

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 515133)

Am citit despre o femeie, careia furnicile i-au invadat pana si frigiderul!!!
S-a gandit sa nu le faca rau in prima faza si li s-a adresat pe un ton foarte hotarat, amenintandu-le, ca daca nu pleaca le va omori cu chimicale.
Nu a mai fost nevoie sa apeleze la masuri drastice, caci furminicle au luat in serios amenintarea si au plecat.
Am incercat si eu odata sa vorbesc serios cu furnicile, dar nu m-au luat in seama. Probabil nu vorbisem destul de apasat... In final am apelat la un spray si duse au fost. Acum dau preventiv, ca sa le tin departe.

carmina 15.04.2013 12:52:53

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 515135)
Nu inteleg ce doriti sa insinuati...Ca furnicile care invadeaza locuintele au misiuni oculte?!!

Nu este vorba de insinuare - un termen nepotrivit din punctul meu de vedere, ci doar de o intamplare.

Parascheva16 15.04.2013 17:34:16

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 515136)
Am gasit niste sfaturi pt furnici,asa in mod natural,nu-i nevoie sa le omorati:
-furnicile nu suporta esentele de:menta,camfor,levantica,cuisoare sau dafin.
Puneti in locurile unde apar aceste ingrediente fie sub forma de uleiuri esentiale fie planta ca atare.
Se spune ca da rezultate.

Si daca stai la apartament si sunt furnici si nu poti sa lasi nimic de mancare afara caci vine armata de furnici, ce faci?
*
Din cate stiu eu, legumele si fructele modificate genetic nu sunt sanatoase. Sanatoase sunt cele care cresc asa cum le-a facut Dumnezeu. Inainte nu modifica nimeni nimic si erau f.bune.

Yasmina 15.04.2013 18:13:31

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 515201)
Si daca stai la apartament si sunt furnici si nu poti sa lasi nimic de mancare afara caci vine armata de furnici, ce faci?
*
Din cate stiu eu, legumele si fructele modificate genetic nu sunt sanatoase. Sanatoase sunt cele care cresc asa cum le-a facut Dumnezeu. Inainte nu modifica nimeni nimic si erau f.bune.

Pai din principiu,nu se lasa nici un aliment afara.Painea sta in cutia ei,invelita.Mancarea in frigider,alimentele uscate in dulapuri.
Nimic afara.Curatenie luna,fara firimituri pe podea.

Vine armata de furnici le prinzi cu zahar si o felie de paine si le scoti afara,nici nu te ataca,nici nu mori din cauza lor ,nu ajungi la urgenta,nici nu transmit boli ca gandacii de bucatarie,mustele sau tantarii.

In fine,nu mai insist;fiecare sa faca ce-l taie capul!Eu mi-am spus parerea mea,daca o gasiti nefondata si nefolositoare,nu tineti cont de ea!

stoicadorina 15.04.2013 22:22:21

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 515143)
Am citit despre o femeie, careia furnicile i-au invadat pana si frigiderul!!!
S-a gandit sa nu le faca rau in prima faza si li s-a adresat pe un ton foarte hotarat, amenintandu-le, ca daca nu pleaca le va omori cu chimicale.
Nu a mai fost nevoie sa apeleze la masuri drastice, caci furminicle au luat in serios amenintarea si au plecat.
Am incercat si eu odata sa vorbesc serios cu furnicile, dar nu m-au luat in seama. Probabil nu vorbisem destul de apasat... In final am apelat la un spray si duse au fost. Acum dau preventiv, ca sa le tin departe.

Trebuia să le rogi frumos. M-ai făcut să râd. Parcă te vedeam vorbindu-le.

Miha-anca 15.04.2013 22:40:20

Citat:

În prealabil postat de stoicadorina (Post 515272)
Trebuia să le rogi frumos. M-ai făcut să râd. Parcă te vedeam vorbindu-le.

Tine minte, Dorina, pentru data viitoare cand mai vin furnicile, sa le vorbesti frumos si imi spui si mie daca pe tine te-au ascultat. Eu am cam racnit la ele...:15:

carmina 19.04.2013 11:33:06

:43: Interesant:
- producerea de hrană pentru râme din dejecțiile și din resturile vegetale din fermă este mai ieftină decât transformarea acestora în compost, deoarece necesită dotări mult mai mici, timp redus și efort mai mic. (Revista Ferma)

Specialistii in vermicultura (cresterea ramelor) sustin ca humusul de rama este unul dintre cei mai buni fertilizatori, deoarece contine concentratii inalte de bacterii benefice si alte microorganisme, stimulenti biologici activi pentru plante.

Parascheva16 19.04.2013 12:00:33

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 515207)
Pai din principiu,nu se lasa nici un aliment afara.Painea sta in cutia ei,invelita.Mancarea in frigider,alimentele uscate in dulapuri.
Nimic afara.Curatenie luna,fara firimituri pe podea.

Vine armata de furnici le prinzi cu zahar si o felie de paine si le scoti afara,nici nu te ataca,nici nu mori din cauza lor ,nu ajungi la urgenta,nici nu transmit boli ca gandacii de bucatarie,mustele sau tantarii.

In fine,nu mai insist;fiecare sa faca ce-l taie capul!Eu mi-am spus parerea mea,daca o gasiti nefondata si nefolositoare,nu tineti cont de ea!

Cand am spus mancare afara, nu m-am referit la faptul ca lasi mancarea cu orele afara si nu cureti. Sa lasi ceva copt afara sa se raceasca. Sa iti pui ingrediantele pe masa/bufet pana le gatesti. etc. etc. Intra in dulap, intra in orice mica gaurica dintr-o punga. Eu am pisica, care trebuie sa manance si daca nu manca imediat, o sa fie plina de furnici. Chiar nu e greu sa se intealga ce spun prin mancare afara.

Scot felia de paine cu zahar, unde? Pe balcon? Si nu intra inapoi?

In fine, fiecare face cum este mai bine ptr. el si familia sa si conform cu situatia in care se afla.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:40:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.