Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   secte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1640)

Iustin32 06.02.2009 11:29:25

Mestere lasa gargara si adu argumente concrete ca esti pe langa. Daca te iei dupa Biblia lui Cornilescu care a tradus orto doxos in evlavie desi iese total aiurea, nu ajungi nicaieri.
De spovedanie nu ai pomenit, desi textul de la Ioan 20 e clar. Voi cui va marturisiti pacatele ,,unii altora,, cum spune Sf Pavel sau direct lui Dumnezeu?
Si la voi la adunare ,,manifestarile duhului,, sunt cu ras isteric, tipete si spume la gura ca in multele filmulete de bpe you tube sau sunt mai linistite?

FieRRy 06.02.2009 11:55:30

ma ce sa iti spun...

eu nu tiam raspuns dupa biblia lui cornilescu... eu tiam tradus cuvant cu cuvant in fine sa lasam asta... ai vazut ca nu ai ce sa spui ai inceput sa te iei la cum la modul de inchinare din Biserica noastra.
raspund real si fara sa ma ascund la noi nu ne manifestam cu tipete, urlete, ras, spume, caderi pe spate, sau ceva de genu asta. suntem oameni si nu facem nimic de genu asta si din contra spunem ca lucrurile asta nu sunt Biblice care este si adevarat.

despre spovedenie ce anume vrei sa spun sau marturisire este biblic ca sa te marturisesti unii altora... doar Pavel cum ai spus tu asa ne invata asta este adevaru. dar inafara de asta biblic sa e marturisesti si direct lui Dumnezeu, asta cred ca si la Biserica Ortodoxa este la fel n-ai cum sa spui ca asta nu e la fel, ca nu in fiecare zi de duci la preot sa te spovedesti si cand te rogi singur te marturisesti in Fata lui Dumnezeu.

ce argumente vrei sa iti spun ...

Iustin32 06.02.2009 13:12:37

Poate ca acum nu mai faceti spume cum era inainte ,,manifestarea duhului,, (care duh?), dar acest gen de manifestari le vedem doar la demonizati in timpul exorscismelor la ortodocsi si catolici, ca la voi nu e nevoie de asemenea slujbe daca voi le credeti manifestari ale ,,duhului sfant,,.

In ceea ce priveste spovedania carui preot va spovediti o data ce voi nu aveti continuitate apostolica? Cum si-a putut lua si de la cine hirotonia prin punerea mainilor primul preot al vostru? A mai venit o data Hristos sau Duhul Sfant ? care era rostul acestei veniri o data ce Hristos a lasat o singura Biserica pe care ,,portile iadului n-o vor birui,, iar El va fi cu Apostolii si urmasii lor ,,pana la sfarsitul veacurilor,,?

Geony 06.02.2009 13:35:08

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114103)
despre spovedenie ce anume vrei sa spun sau marturisire este biblic ca sa te marturisesti unii altora... doar Pavel cum ai spus tu asa ne invata asta este adevaru. dar inafara de asta biblic sa e marturisesti si direct lui Dumnezeu, asta cred ca si la Biserica Ortodoxa este la fel n-ai cum sa spui ca asta nu e la fel, ca nu in fiecare zi de duci la preot sa te spovedesti si cand te rogi singur te marturisesti in Fata lui Dumnezeu.

ce argumente vrei sa iti spun ...

Imi cer scuze ca intervi in dialog,eu nu sunt de acord cu marturisirea care se practica la voi.Sa iti spun si de ce...pe postul TV CREDO in urma cu cateva zile,un pastor in fata multor oameni (tragic era ca erau foarte multi tineri) spunea ca el s-a culcat inainte cu peste 200 de femei iar acum l-a gasit pe Domnul si viata lui s-a schimbat.
Tu crezi ca atitudinea pastorului a fost una buna? Ce crezi ca se putea naste in gandul tinerilor? Iti spuneu,ca pot sa petreaca o viata desfranata apoi sa se boteze iar apoi sunt curati.
Iti spun ca in urma cu cativa ani un barbat a savarsit o crima (nu se stia acest lucru de nimeni) ,femeia lui a spus unei persoane :"boteaza-te ca ti se iarta orice pacat chia crima daca ai face"...CREZI CA ASA SE IARTA PACATELE DE USOR?

Geony 06.02.2009 13:50:32

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 114138)
Poate ca acum nu mai faceti spume cum era inainte ,,manifestarea duhului,, (care duh?), dar acest gen de manifestari le vedem doar la demonizati in timpul exorscismelor la ortodocsi si catolici, ca la voi nu e nevoie de asemenea slujbe daca voi le credeti manifestari ale ,,duhului sfant,,.

Dragul meu sa stii ca am vb cu un penticostal si m-a intrebat:
Esti pocait?
R:POCAINTA=un proces ce dureaza pana la sf vietii).
Ai primit botezul?
R:cand am fost mic)
Dar pe cel cu DUH SFANT
R:evident,dar ce inseamna pt tine sa fii botezat cu D.S.
Nu poti fi mantuit daca nu esti botezat cu D.S.
R:dar vb in limbi?
Cei care sunt botezati cu D.S. aceea vb in limbi?
R:dar nu toti vb in limbi,ce inseamna ca nu sunteti toti mantuiti?-nu a mai zis nimic..
R:dar cu postarile de pe you tube
cand ai sa te botezi si ai sa primesti D.S.ai sa intelegi mai bine
R:dar apostolii,ii zic,nu s-au zbengait ca aia?Iisus la fel?de unde pana unde?
Cred ca intelegi acest dialog ,asa ca gandeste bine cum s-a contrazis singur acest om.
Daca fratele nostru, sau chiar tu doresti sa imi pui intrebari cu drag va raspund.l

FieRRy 06.02.2009 13:57:28

pot eu sa iti raspund?

uite o intrabare care sa te fac sa vezi ceva anume.
IN BISERICA ORTODOXA EXITA BISERICI CARE PRETIND CA SUNT ORTODOXE DAR NU AU LEGATURA CU ORTODOXIA IN TOTALITATE? SI BISERICA ORTODOXA NU-I RECUNOASTE?
aici stii ca este un raspuns pozitiv exita asemenea biserici, la fel si in Biserica Penticostala, au aceasi inchinare dar exagerata si asa cred dar ei nu fac parte din Biserica Penticostala si sunt independeti sau nu au legatura cu alte biserici.
de unde a inceput hirotonosirea pastorilor neoprotestanti iarasi este un raspuns care face parte din istorie din clasa a 6a pana ce am intrat la facultate si chiar si la facultate am invatat Luther si Calvin sunt doi PROTESTANTI si deci istoria spune lucru deja prea mult ca nu mai este nevoie sa spunem cum a inceput hirotonosirea. si Biblic Pavel a primit de la insusi Iisus hirotonosirea.
stii ce ma invata Scriptura nu Canoanele Ecuemenice ... sa nu arunc margaritare in gura porcilor.
sincer si daca esti la teologie cred ca ai invatat doar pt examene daca nu cumva ai COPIAT la ele ca nu ti-a ramas nimic sa stii ceva iei dupa florile marului tot felul ce chestii. care nu ai sprijin pe Scriptura si sprijin pe Sfanta Traditie.
eu iti spun sincer nu ma chinui prea mult sa iti dau raspunsuri dar trebuie sa cercetezi in afara de Biblie si istoria crestinismului este curs la teologie in primul semstru dar si in al doilea al primului an. si o sa afli multe, sau citeste daca vrei ceva plauzibil citeste cartea Prof.Pr.dr. Nicolae Chifor, Istoria Crestinismului o gasesti cartea la libraria Sophie. poate descoperi ceva din tainele ortodoxiei, si nu te mai iei dupa ureche cu ortodoxia. inveti multe si de la profesorii ortodoxi care am toata stima si tot respesctul pt ca sunt niste profesori care chiar au studiat si ceea ce fac o fac cu dragoste. si in legatura cu rugaciunile prietene tot la aceasi librarie se gaseste o carte despre Rugaciune este o carte tot asa scrisa de un profesor din Bucuresti nu stiu cum il cheama imi cer iertare si are ceva de spus in legatura cu rugaciunea am ramas uimit ce a putut sa spuna...iar la modul de inchinare este o carte despre rugaciune post si tot ce inseamna legatura cu Dumnezeu si se numeste Bucurie Negraita cititi-o merita toate religile au de invatat ceva din modul de inchinare.
asa ca cititi mult invatati cresteti si apoi nu o sa va mai confruntati cu alte probleme, ca toti avem cateceva in fiecare religie, buruieni, si uscaciuni ...

cum pot eu sa cred ca exista mos craciun, si sa uit de nasterea Domnului Iisus care este esential?

cum pot sa cred ca femeile in ziua rastigniri au dus oua la cruce si Sangele Mantuitorului a curs pe acele oua si din cauza asta fierbem oua de pasti?

cum pot sa cred ca un om ca si mine care a trait o viata evlavioasa, cu caracter bun si moral si au murit si eu sa ii cinstesc la acelasi rang cu Mantuitorul MEU? cand alceva stiu ca pot sa spun ca nu mai traiesc eu ci traieste Iisus in mine? daca tu mori si devi SFANT (Doamne ajuta-ne sa fim cu totii) tiar conveni ca altii sa se inchine tie si sa uite de Iisus... ???
dragi mei aici nu e vorba de altceva decat ca spunem ceva ce nici macar unii dintre noi nu au citit, ne uitatm pe net, ne spurcam ochii cu ce vedem la televizor acelasi lucru, ce pot eu sa spun ca preotul de la Tanacu asa a primit un vis de la Dumnezeu sa fie femeia aia eliberata de diavol, a dat gres??? nu prieteni nu pot sa spun asta numai ca nu a citit Scriptura a mers dupa traditie. daca o citea stia ce sa faca. sigur nu se ajungea la asemenea chesti?
stim sa dam cu pietre, dar este vremea sa rupem gardurile dintre noi, si sa ne pocaim dupa Biblie nu dupa ureche, nici muzica nu se face dupa ureche?!

Geony 06.02.2009 14:49:22

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114159)
uite o intrabare care sa te fac sa vezi ceva anume.
IN BISERICA ORTODOXA EXITA BISERICI CARE PRETIND CA SUNT ORTODOXE DAR NU AU LEGATURA CU ORTODOXIA IN TOTALITATE? SI BISERICA ORTODOXA NU-I RECUNOASTE?

Nu stiu de ce tip de "biserici"vb in cadrul B.O.R.ului? Fii mai precis si iti raspund eu.

cum pot sa cred ca un om ca si mine care a trait o viata evlavioasa, cu caracter bun si moral si au murit si eu sa ii cinstesc la acelasi rang cu Mantuitorul MEU? cand alceva stiu ca pot sa spun ca nu mai traiesc eu ci traieste Iisus in mine? daca tu mori si devi SFANT (Doamne ajuta-ne sa fim cu totii) tiar conveni ca altii sa se inchine tie si sa uite de Iisus... ???
dragi mei aici nu e vorba de altceva decat ca spunem ceva ce nici macar unii dintre noi nu au citit, ne uitatm pe net, ne spurcam ochii cu ce vedem la televizor acelasi lucru, ce pot eu sa spun ca preotul de la Tanacu asa a primit un vis de la Dumnezeu sa fie femeia aia eliberata de diavol, a dat gres??? nu prieteni nu pot sa spun asta numai ca nu a citit Scriptura a mers dupa traditie. daca o citea stia ce sa faca. sigur nu se ajungea la asemenea chesti?
stim sa dam cu pietre, dar este vremea sa rupem gardurile dintre noi, si sa ne pocaim dupa Biblie nu dupa ureche, nici muzica nu se face dupa ureche?![/quote]
NU STIU DACA PT MINE ERA SAU NU MESAJUL...Dar iti spun ca psalmistul spune...Laudati pe Domnul intre sfintii LUI(150,1)...Sfintii duc cererile si rugaciunile noastre si ale lor la Domnul(FA 9,32-42;20,9-12;Apoc.5,8)Insusi Dumnezeu a proslavit pe sfintii sai(cf.Rom 2,10),si i-a imbracat pe ei cu slava Sa-(Ioan 17,22)si le-a zis lor :citeste Lc.10,19.si Mt.10,40-41...
E ceva grav ca dupa moartea mea si devin sfant(sa dea Domnul sa devenim toti),urmarii mei sa-si aduca aminte cu drag de mine.(nu poti sa devii sfant peste noapte...o cantare spune:c-o pomana si c-o slujba,raiul nu-l vei dobandi.
Unde se greseste ca ne plecam capetele celor care au fost urmasi,prieteni si casnici ai lui D-zeu.Crezi ca cinstind un sfant,il si idolatrizam? Ai vazut locas de cult ORTODOX unde sa predomine icoane cu Maica Domnului sau cu vriun sfant ca sa putem vorbi de o idolatrizare.
Biserica Ortodoxa nu cred ca pune accent pe creatie decat pe CREATOR.Eu cred ca se vb mai intai de D-zeu apoi de celelalte.
Atunci cand BISERICA sarbatoreste vriun SFANT-,baga tu de seama,-preotul in predica vb mai intai de D-zeu,apoi scoate in evidenta faptele sfantului facandu-se o comparatie intre invatatura lui Iisus si faptele Sfantului.
Cred ca mai avem mult pana sa spunem ca Pavel ca :de acum nu mai traiesc eu,ci Iisus traieste in mine.Duhul Sfant dupa ce s-a pogorat peste apostoli,i-a facut pe acestia demni de a nu mai pacatui,iar Pavel,avea tot dreptul sa spuna.
Cazul TANACU cred ca nu trebuie sa ne amestecam pt ca nu stim ce a fost acolo,din cele auzite -sincer ce a fost in mintea parintelui,nu stiu.Daca stii mai multe despre acest caz spune-mi.

Iustin32 06.02.2009 14:51:23

Iata temeiurile noastre pentru a ne ruga Sfintilor ca ei sa mijloceasca pentru noi inaintea lui Hristos, prietenul lor mai apropiat decat noi, pacatosii:
7. Acum insa da inapoi femeia omului aceluia, ca e prooroc, [COLOR=Red]si se va ruga pentru tine si vei fi viu;[/COLOR] iar de nu o vei da inapoi, sa stii bine ca ai sa mori si tu si toti ai tai!"(Fac 20,7)

11. Atunci a zis Aaron catre Moise: "[COLOR=Red]Rogu-ma, domnul meu,[/COLOR] sa nu ne socotesti greseala ca ne-am purtat rau si am pacatuit!
12. Nu ingadui dar sa fie Mariam ca cel nascut mort, al carui trup, la iesirea din pantecele mamei sale, este pe jumatate putred".
13.[COLOR=Red] Atunci a strigat Moise catre Domnul si a zis: "Dumnezeule, vindec-o!" (Num 12

[/COLOR]5. Apoi a zis iarasi Samuel: "Adunati pe toti Israelitii la Mitpa si [COLOR=Red]eu ma voi ruga pentru voi Domnului".[/COLOR] (1Regi 7,5)

8. Acum deci luati sapte vitei si sapte berbeci si duceti-va la robul Meu Iov si aduceti-le, pentru voi, ardere de tot; [COLOR=Red]iar robul Meu Iov sa se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra, intrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu Iov". [/COLOR]
9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Suah si Tofar din Naamat, s-au dus si au facut cum le spusese Domnul, si [COLOR=Red]Domnul a primit rugaciunea lui Iov.[/COLOR](Iov 42

38. Si sculandu-Se din sinagoga, a intrat in casa lui Simon. Iar soacra lui Simon era prinsa de friguri rele si [COLOR=Red]L-au rugat pentru ea[/COLOR].(Luca 4,38)

Noi nu-i cinstim pe Sfinti ca pe Hristos (de unde ai scos tampenia asta), ci ca pe ministri si prieteni ai lui Hristos carora El le-a dat puterea de a lega si dezlega pacatele in numele Lui(Ioan 20
21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.
22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;
23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.

Geony 06.02.2009 14:59:56

PT iustin 32

Foarte bine ai spus.Dumnezeu sa-ti rasplateasca.

Geony 06.02.2009 15:16:51

Pentru toti cei care neaga cultul sfintilor

Cei care neaga cultul sfintilor,il exclud evident si pe cel al Sfintelor Moaste.
I-as ruga pe unii ca acestia sa faca vizita la vreo manastire,sau biserica unde se afla sfintele moaste.Atunci v-or vedea si se vor lamuri de ce CINSTIM SFINTII.As dori sa vad apoi ce mai zic.

danyel 06.02.2009 17:24:59

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 113991)
deci concluzionand nu religia te mantuie... altii spun ca faptele ... Biblia spune sa facem fapte vrednice de pocainta noastra!! adica de pocainta noastra simplu inseamna ca trebuie sa traim ca EL cum a trait asa, Pavel spunea numai traiesc eu si traieste Domnul in mine... daca Pavel in vremea aia statea de vorba cu Dumnezeu la inceputul crestinismului dar spre sfarsit nu ar trebui si noi la fel sa facem, sa fim mai in dragoste pt Dumnezeu ... dragii mei cum v-am mai spus. lasa-ti criticile la altii ca si voi si altii le -au pe ale lor. un proverb spune: Unii il slujesc pe Dumnezeu incat au uitat sa-L mai si IUBEASCA!!! aduti aminte de asta.

P.S. citeste Toate articolele de mai sus... ai grija de tine...pt intrebari pot fi puse in "private". dar si pe forum... succes in viata si DOAMNE AJUTA-NE!!!
am uitat sa mentionez intr-adevar sunt de alta religie decat cea Ortodoxa... dar am un respect deosebit pt acesta biserica, ca si de celelalte de altfel.

Eu nu te vreau la mine in religie ci sa stau in Rai cu tine, atat vreau.

Nu stiu de unde toti neo-protestantii trag concluzia ca noi credem ca religia te mantuieste, nu nu religia, nici macar Dumnezeu nt te mantuieste daca nu doresti

Tu ai postat niste mesaje prin care arati superficialitatea cunostintelor tale despre ortodoxie
Noi credem in conceptul de Biserica in care marturisim dreapta credinta si ne impartasim din Harul lui Hristos , sunt multe de stiut nu putem sa le cuprindem in cateva cuvinte

interesant cum toti neo-protestantii spun ca nu conteaza in ce confesiune esti dar chiar ei cand predica predica doctrina confesiunii lor, un penticostal care-mi va predica din Biblie imi va predica in viziunea lui, un baptist la fel un adventist la fel, toti insa au pretentia ca sunt independenti de orice cult sau dogma si predica doar Cuvantul lui Dumnezeu, sunt curios care pastor le-ar zice credinciosilor din adunare "de ce mai veniti la adunare? mantuirea nu e aici, e personala, relatia ta intima cu Hristos te mantuie, ce rost mai are sa veniti la un cult? mergeti acasa si cititi Biblia si mantuiti-va" niciunul nu zice asa
Trebuie sa cunosti importanta Bisericii (nu religiei) pentru ortodocsi
In biserica ne botezam, ne marturisim, ne impartasim..nu se poate fara Biserica pt ca ea mireasa lui hristos formata nu numai din drepti cum unii spun, ci din noi toti cu pacatele si neajunsurile noastre, ea este spitalul a carui doctor este Hristos, este salasul de vindecare a sufletului prin Harul lui Dumnezeu,
La voi, totul e doar teoretic, mai putin la penticostali care mai au unele manifestari pe care la atribuie Duhului Sfant

referitor la parerile de pe forum, de asta e forum de discutii ca sa ne expunem parerile, aici nu e rau e rau insa cum procedeaza neo-protestantii cu interpretarea Bibliei, pe care desi o atribuie Duhului Sfant, e fals deoarece realitatea arata altfel, din aceeasi Biblie s-au nascut mii de secte..deci se pare ca interpretarea personala e gresita, ascultarea de Biserica a cam dat roade deoarece invatatura e aceeasi de la inceput,
chiar zilele trecute citeam ca niste penticostali s-au desprins din adunare si au creeat o asa numita "biserica independenta nondenominationala" ce parere ai despre aceste lucruri si aceste neoranduiri? crezi ca sunt de la Dumnezeu? nu crezi ca lipsa de ascultare este nociva? ca am vazut ca ne acuzi pe noi ca ascultam de preoti

vasinec 06.02.2009 18:11:47

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 114257)
Nu stiu de unde toti neo-protestantii trag concluzia ca noi credem ca religia te mantuieste

Am citit multe invataturi ortodoxe care spun ca "UNDE NU ESTE ORTODOXIE, NU ESTE MANTUIRE" (este titlul unui articol pe care vi-l supun atentiei):
http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article430

Faptul ca protestantii cred ca nu numai ei pot fi mantuiti nu intra in conflict cu faptul ca-si sustin invataturile.

vasinec 06.02.2009 18:20:21

Citat:

Nu stiu de unde toti neo-protestantii trag concluzia ca noi credem ca religia te mantuieste

Parintele Cleopa spunea:
[SIZE=3][COLOR=#333333]credința dreaptă, adică ortodoxă, singura care este lucrătoare și mântuitoare.[/COLOR][/SIZE]

Pot sa va dau multe asemenea exemple. Protestantii au tras bine concluzia.

FieRRy 06.02.2009 18:36:11

:)) =))

CULTUL SFINTILOR asta am auzit-o la mai nou Religia "Martorilor lui Yehova" si la Mormoni, din ce in ce mai mult ne scufundam de Crestinism de realitate.

acum sincer versetele pe care le-ai dat tu ai citit macar sa vezi ceva in ele. EI erau morti in timpul respectiv sau erau vii ca oameni???? ei cui se rugau? lui Dumnezeu. si erau vindecati.

daca merg cu tine pe pasajul din Ioan 20. 19-23 eu am citit aici in cea tradusa de Cornilescu. se aseamana amandoua in pasajul asta.

uite un versete care imi da de gandit Matei 28.19 la mine in Cornilescu este tradus astfel: "Duceti-va si face-ti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh"
acelasi verset tradus de BOR versetul 19 " Drept aceea, mergand, invatati toate neamurile , botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh".

interesant care dintre cele doua traduceri sunt corecte?? Raspunsul este simplu i-au din greaca acest cuvant μαθητεύσατε= pt unii inseamna ucenici, pt altii inseamna invata, traducerea este adevarata si poate fi sinonim cu urmatoarea idee: fi profesor elevilor tai, sau fi cel ce ii invata pe altii, botezandu-i. asta inseamna ca este doar pt cei din timpul acela??? astazi nu mai este valabil??? asta inseamna ca ce sa intamplat cu crestinii atunci noi astazi nu exista daca prima generatie creste pe a doua- generatie si cea dea doua generatie nu creste pe a treia s.a.m.d. astazi la noi mantuirea nu mai este valabil!!! ca noi suntem a mia de suta de generatie nu? asa ca in afara de generatiea pe care Iisus a inzestrat-o se observa ceva dupa inaltara Sa ca EL a chemat pe altul care nu a fost de fata cand Iisus sa inaltat la cer. pe PAVEL, si se intalneste cu el personal in drum spre Damasc Fapte 9. el a auzit oare de aceste vorbe care le-a auzit ucenici ... dar a a aflat ca toata viata lui Iisus de la ei deci se observa o predare de unde reiese asta. Pavel a fost la Cina cea de Taina, nu a fost, dar afirma urmatorul lucru: "Caci eu de la Domnul am primit ceea ce c-am vat si voua:... (este un paragraf intreg)trebuie sa-l citit sau sa-l stiti)"
1 Corinteni 11.23-pana la sfarsitul capitolului. Deci in acest paragraf se observa ca Pavel e face Cina Domnului prea exact deci cat timp a stat in Biserica din Ahtiohia, a invatat acest semn, cand a plecat in corint vazand ca este o lucrare dumnezeiasca a afirmat despre asta spunand ca a invatat de la insusi Domnul sa faca la randul sau ce a invatat.
deci pana la urma se doreste ca in urma ta sa lasi pe cineva.

hai sa mai continui fac teologie sa destup mintile celor ce nu stiu ... Romani 4. 19.25 si continuand cu Romani 5.1-11 este un pasaj care ar fi bine sa-l legam unul de altul si sa nu tinem cont de numerotatie. aflam lucruri care ne sunt aduse la cunostinta despre Avraam cum a fost el neprihanit si ca la fel ca el suntem si noi neprihaniti. si raspunsul este in Romani 5.2

daca doar aceia carora ne inchinam sunt scrisi ca asa reiese din Ioan 20 ca doar cei de atunci sunt singurii care pot fii sfinti sau mijlocitori,avocati la Iisus, ministri cum vreti ii numim, atunci apare o contradictie mai apar sfinti care care sunt inaintea ucenicilor, dar si sfinti care sunt dupa moartea lor.

inca o contradictie care nu imi place ca teai oprit la ea si o afirmi cu atata putere ca este ok si nu ne uitam mai pe indalete ce se intampla in viata apostolilor,
Iacov 5.14-16 BOR " Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme pe preotii Bisericii si sa se roage pt el, ungandu-l cu untdelemn, in numele Domnului/si rugacinea credintei va mantuii pe cel bolnav si Domnul il va ridica, si de va fi facut pacatese vor ierta lui,/ Marturisiti-va deci unul altuia pacatele si va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoarea dreptului."

si tu ai dat un exemplu din VT "Acum deci luati sapte vitei si sapte berbeci si duceti-va la robul Meu Iov si aduceti-le, pentru voi, ardere de tot; iar robul Meu Iov sa se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra, intrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu Iov".
9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Suah si Tofar din Naamat, s-au dus si au facut cum le spusese Domnul, si Domnul a primit rugaciunea lui Iov.(Iov 42" asta se observa ca a fost transmisa si in NT daca o vedem la Iacov ca o transmite altora.

deci existau alti oameni in fruntea Biserici ,depinde de traducere (preoti, prezbiteri) corect este batranii biserici tot din greaca, deci este ceva transmis altora de Iacov altor persoane, ca nu daca te rogi la sfinti primesti iertare de pacate... deci si daca te rogi lui Dumnezeu si crezi ca Domnul lucreza si daca ai pacate te duci la preoti te marturisesti si primesti iertare de pacate dar si vindecare... deci altceva am distrus un mit.

nu veniti cu altceva decat cu Scriptura si o dezbatem dum vreti voi dar nu lasa-ti basmele sa va vina peste iinvatatura din Scriptura, nu invatati idei din Scriptura si le postati sau le afirmati cu vehementa ca sfintele moaste sau trupurile unor oameni fac minuni si altceva de genu asta ca asta nu se intampla. decat Dumnezeu face lucrarile sale , incepand de la minuni pana la vindecari, cu cine voieste oameni, Faptele Apostolilor a fost scrisa pt un anumit timp dar este continuata si la vremea din ziua de azi.

TOTATE VERSETELE CARE LE-AI DAT SUNT NISTE ACTIUNI ALE UNOR OAMENI AI LUI DUMNEZEU CARE AU FACUT LUCRARI MINUNATE PT ALTI OAMENI RUGANDU-SE PT EI, DAR ACESTI OAMENI ERAU IN VIATA, NICI UNUL CAND ERA MORT NU A FACUT O MINUNE... NU ESTE GASITA IN BIBLIE DECI SUPORT CRESTIN NU ARE.

cititi Scriptura fratii mei ... lasa-ti TRADITIA ...am trait o viata plina de mizerii ajunge nu va faceti mizerii in fata altora...

Iustin32 06.02.2009 18:39:47

Ai mare dreptate Danyel cu ce ai spus :
Interesant cum toti neo-protestantii spun ca nu conteaza in ce confesiune esti ( Chiar acest lucru il afirma vasinec)dar chiar ei cand predica predica doctrina confesiunii lor, un penticostal care-mi va predica din Biblie imi va predica in viziunea lui, un baptist la fel un adventist la fel, toti insa au pretentia ca sunt independenti de orice cult sau dogma si predica doar Cuvantul lui Dumnezeu. [SIZE=3][COLOR=Red]Sunt curios care pastor le-ar zice credinciosilor din adunare "de ce mai veniti la adunare? mantuirea nu e aici, e personala, relatia ta intima cu Hristos te mantuie, ce rost mai are sa veniti la un cult? mergeti acasa si cititi Biblia si mantuiti-va" niciunul nu zice asa[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red].

[/COLOR][/SIZE]

FieRRy 06.02.2009 18:48:57

raspuns lui danyel, vesinec

stau si ma uit la tot ce faceti, hai sa lasam totul de o parte nu aducem in discutie nici o vorba de a nici unui pastor, preot sau om invatat al lumii asteia suntem noi si noi ne raspundem intre noi.

cred ca sa inteles ce inseamna mantuire personala, nu trebuie prea multe cuvinte ca biserica ortodoxa acelasi lucru spune.
si a merge la Biserica avem exemple pe paginile Sfantei Scripturi prieteni Anania si Safira au vandut o parte din pamant si au dus la Biserica, sau in mijlocul fratilor lor.

danyel 06.02.2009 18:51:38

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 114290)
Am citit multe invataturi ortodoxe care spun ca "UNDE NU ESTE ORTODOXIE, NU ESTE MANTUIRE" (este titlul unui articol pe care vi-l supun atentiei):
http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article430

Faptul ca protestantii cred ca nu numai ei pot fi mantuiti nu intra in conflict cu faptul ca-si sustin invataturile.

acolo e vorba nu de religie ca si curent ci de Biserica, fa si tu o diferenta

danyel 06.02.2009 19:00:00

cititi Scriptura fratii mei ... lasa-ti TRADITIA ...am trait o viata plina de mizerii ajunge nu va faceti mizerii in fata altora...[/quote]

Ai inceput cu in indemn bun dar ai sfarsit-o prost,

Scriptura nu a cazut din cer, nici Iisus nici Apostiolii nu au impartit Biblii si nu au zis "cititi-le si mantuiti-va"

tre sa sti urmatoarea relatie in B ortodoxa : Biblia-Biserica-Sfanta Traditie este o relatie de coordonare nu de subordonare

voi formandu-va dupa 1500 de ani nu aveati substrat, nu aveati cladit nimic, nimic experimantat, asa ca ati desfintat tot , ati ramas cu Biblia care si asta nu va cazut din cer ca tot din Biserica ati luat-o, restu ati aruncat pe fel si fel de motive

daca citesti in istoria bisericeasca (evident nu cred ca are valoare pt tine) o sa vezi ca organizarea Bisericii inca din prima suta de ani seamana foarte mult cu cea de azi din BO

important e sa la pui toate cap la cap, sa vezi cum au decurs lucrurile, cum au trait crestinii, pe ce pretexte s-au format unele dogme, nu doar sa acuzi...

FieRRy 06.02.2009 19:01:23

toti cunostem asta...

cunostem cu totii lucrurile pe care le-am spus, ca cineva a spus ca nu prea cunosc BOR, e adevarat, poate nu o cunosc in mileniul 3, dar in trecut am citit, iar prezentul se vede si ce vad asta este realitate. cum vad autobuzul cu care ma duc acasa asa se vede si toate manifestarile si lucrurile din Cultele din Romania, cum eu vad la voi ceva ce voi nu afirmati si negati, si va dau dreptate la asta, (si eu fac la fel, dar in minte stiu ca asta se intampla) dar poti tu sa imi spui la ala care nu are nici o clasa si este de la coada vacii ce stie el despre a se ruga in fata unei icoane? nu cumva stie povestile unor batrane din B.O ce face si Traditia pe care o transmit si nici macar nu o stiu si doar presupun un basm in fata aluia.
ca preotul in ziua de azi nu sta sa ii explice lui despre ce se intampla in B.O lui ii convine daca ii vine in biserica si face o cheltuiala prospera.
stii ca in Romania la sate lumea nu este invatata aia ce stiu ???? stiu ce stii tu? sau cumva stiu ce stiu eu? gandestete la asta... poate acolo ar trebui sa mergi si sa-i explici si alora ce stii tu ... prieteni nu incercati sa stam departe de lucruri care nu ne intereseaza. in Biserica Ortodoxa as baga mana in foc ca 75% din enoriasi nu stiu Scriptura, dar apoi ce trebuie sa faca? sti tu si eu ? atat si ne certam pe un forum.
sincer dar o Biblie te-ai dus la tine in B.O sa dai una gratis, unui amarat, de acolo ca si el sa o citeasca, de ce nu ii dai stii cat costa o Biblie BOR?? 60 de lei crezi ca toata lumea are? bani astia fa o fapta buna

FieRRy 06.02.2009 19:18:53

nup ...

ma esti tare a trebuit sa deschid din nou o carte de istore bisericeasca am sa dau titlu sau se numeste Istoria Crestinismului I, editata de TRINITAS,editura Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, si scrisa de Pr. Nicolae Chifar.are binecuvantarea I.P.S Daniel, Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei in anul 1999

am rasfoit intraga carte si spune ca Biserica Ortodoxa ca si cult a aparut in 392 de Tudosie, care spune ca a luptat, acest imparat, impotriva altor religii. Deci erau mai multe religi pana sa fie cea din urma acceptata ca si Cult. deci concluzia erau doar crestini pana in secolul 4, nu numai ortodocsi si alte religii.(nu stim cu a ajuns acesta sa fie cult, daca cineva a bagat mana in buzunar si a stiut sa plateasca mult, sau cine stie???) . sa nu spuneti ca nu stiti lucrurile astea. intorcetiva la Scriptura ca la istorie ati luat nota nu 4 ci 2.

Geony 06.02.2009 19:30:53

Citat:

Nu stiu de unde toti neo-protestantii trag concluzia ca noi credem ca religia te mantuieste, nu nu religia, nici macar Dumnezeu nt te mantuieste daca nu doresti

Religia nu mantuieste,dar CALAUZESTE la mantuire.

FieRRy 06.02.2009 19:32:29

din ce cauza a luat amploare protestatismul

unul nu cred ca Biserica Ortodoxa a cret probleme unei Biserici protestante ca istoria ne dovedeste asta. ci cred este o parere personala nu am baza temeinica ,dar poate fi o supozitie, ca Biserica Catolica sa aibe ceva impotriva altor religii.
asta am observat din Biserica Catolica dupa cum bine stiti una din cele mai persecutatoare biserici este Biserica Catolica, cu RUGURI, DECAPITARI si chestii din asta ... renegari ale unor persoane care acum si-au cerut iertare dar degeaba ca iei sunt morti. daca nu stiati Isaac Newton a fost unul din inceputul protestatismului si a renuntat la Biserica Catolica in favoarea lui Luther, el a fost renegat de Biserica Catolica pt ca a spus ca Pamantul este rotund.
acum daca ar fi sa ma iau dupa Apocalipsa si cum spun adventisti as putea sa spun si sa le dau dreptate ca aceasta Biserica a ucis oameni care erau mai crestini decat ei care Biblia s-ar parea sai numeasca martiri, spunad urmatoarea "ca sangele sfintilor plang" acum putem sa spunem ca si din randul Biserici Ortodoxe au fost ucisi dar si protestanti ai vremurilor respectiva, pana sa apara Luther si Calvin cu reformele lor.

am spus sunt doar pareri proprii nu doresc sa dezbat prea mult subiectu vreau sa ma mai documentez.
deci sar parea ca au existat mereu inafara de aceste doua religii si altele din cauza asta sa facut sinodul al doilea ecumenic in sec 4-5 ca sa afirme sau sa infirme celelalte religi aparute. acum nu stim cat au existat si cat au ramas acestea. un lucru este cert de la Luther a inceput sa se accepte alte religi de stat in afara de Ortodoxie si Catolicism.

FieRRy 06.02.2009 19:33:38

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114352)
Religia nu mantuieste,dar CALAUZESTE la mantuire.

bun raspuns valabil pt toate CULTELE CRESTINE. defapt biserica ca si institutie nu te mantuieste dar te calauzeste. ca religia este un cuvant inventat.

FieRRy 06.02.2009 19:35:41

pt cei care vor sa mai dezbatem un subiect sau una alta sa ne ajutam in citirea Scripturii putem vorbii si pe messenger caci id meu este: fierari88@yahoo.com

Geony 06.02.2009 19:40:43

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 114297)
Parintele Cleopa spunea:
[SIZE=3][COLOR=#333333]credința dreaptă, adică ortodoxă, singura care este lucrătoare și mântuitoare.[/COLOR][/SIZE]

Ce invata cultele neo-protestante:"primeste-L pe Iisus ca Salvator in viata ta,crede El ti-a spalat pacatul prin jertfa Sa ,boteaza-te si vei fi mantuit".
Ortodoxia spune:credinta fara fapte este moarta;sau:nu toti cei ce-mi zic Doamne,Doamne,v-a intra in Imparatia Cerurilor.
=>ortodoxia nu iti pune pe tava mantuirea,trebuie sa lupti ca un ostas pt. cununa de lauri(=mantiure).
Vrednic este lucratorul de plata sa.
Pr.Cleopa a fost c-am aspru cu cei de alte culte,dar atunci cand vorbeau cu ei,era mai bland.

Geony 06.02.2009 19:48:38

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114313)
CULTUL SFINTILOR asta am auzit-o la mai nou Religia "Martorilor lui Yehova" si la Mormoni, din ce in ce mai mult ne scufundam de Crestinism de realitate.

.

Nimic sa nu te mire dragul meu in lumea asta.
Si eu am ramas uimit cand pe o "biserica'' apartinand unui cult (nu dau nume pt.ca eu indragesc pe toata lumea si nu vreau sa fac discriminari) am vazut ca a pus cruce.
Sa nu te miri cand vei vedea ca v-or pune si icoane ,argumentand ca si Moise a sculptat ingeri si a pus pe chivot,sau ca a pus chipuri pe perdeaua din Cortul Sfant.

danyel 06.02.2009 19:58:05

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114371)
Nimic sa nu te mire dragul meu in lumea asta.
Si eu am ramas uimit cand pe o "biserica'' apartinand unui cult (nu dau nume pt.ca eu indragesc pe toata lumea si nu vreau sa fac discriminari) am vazut ca a pus cruce.
Sa nu te miri cand vei vedea ca v-or pune si icoane ,argumentand ca si Moise a sculptat ingeri si a pus pe chivot,sau ca a pus chipuri pe perdeaua din Cortul Sfant.

Am vazut pe youtube un clip dintr-o biserica baptista in care era , nu icoana dar un poster mare cu Iisus si cu niste oi, simbolinzan probabil pastorul cel bun

FieRRy 06.02.2009 19:59:48

am afirmat multe lucruri cred ca sunt cam de ajuns imi cer iertare pt cei care poate i-am necajit in special pe fratii mei Ortodoxi, dar si pe fratii Adventisiti.

eu raman doar la scriptura. si nu cred in Traditie. Traditia = talmud deci o usurare inaintea lui Dumnezeu.
am crezut ca am cu cine vorbi dar nu prea exista sa vad pe cineva sa poata sa isi sustina o idee cu Biblia deschisa. m-am agitat cam mult sa postez aici anumite lucruri care alti nici macar nu au stiut unde se gasesc dau search pe google cauta ceva si posteaza ...

unii nici macar nu stiti de ce are Biserica Ortodoxa un perete care desparte un sfert de 3 sferturi din ea. si ce motivatie ar avea locul acela acolo. si ca astazi ar trebuii ca acolo sa se gaseasca poate altceva...

sau nici macar nu stiti ce inseamna sa va faceti Crucea. incepand de la tinerea degetelor pana la a te inchina.

caci ati deschis ochii in Traditie ati luat lucruri de acolo si nu aveti argumente. daca o alta tara are o traducere de Biblie in mai multe feluri este gresit??? eu nu cred din ce cauza cum cuvantul broasca inseamna si yala dar si animal nu stiu cum a fost tradus trbuie sa cercetezi. tot

danyel 06.02.2009 20:00:24

adresa e aici, http://www.youtube.com/watch?v=yERCebCi4oI

nu mi-am mai amintit exact se pare ca nu blandul pastor e reprezentat dar tot un fel de icoana este

danyel 06.02.2009 20:02:46

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114378)
am afirmat multe lucruri cred ca sunt cam de ajuns imi cer iertare pt cei care poate i-am necajit in special pe fratii mei Ortodoxi, dar si pe fratii Adventisiti.

eu raman doar la scriptura. si nu cred in Traditie. Traditia = talmud deci o usurare inaintea lui Dumnezeu.
am crezut ca am cu cine vorbi dar nu prea exista sa vad pe cineva sa poata sa isi sustina o idee cu Biblia deschisa. m-am agitat cam mult sa postez aici anumite lucruri care alti nici macar nu au stiut unde se gasesc dau search pe google cauta ceva si posteaza ...

unii nici macar nu stiti de ce are Biserica Ortodoxa un perete care desparte un sfert de 3 sferturi din ea. si ce motivatie ar avea locul acela acolo. si ca astazi ar trebuii ca acolo sa se gaseasca poate altceva...

sau nici macar nu stiti ce inseamna sa va faceti Crucea. incepand de la tinerea degetelor pana la a te inchina.

caci ati deschis ochii in Traditie ati luat lucruri de acolo si nu aveti argumente. daca o alta tara are o traducere de Biblie in mai multe feluri este gresit??? eu nu cred din ce cauza cum cuvantul broasca inseamna si yala dar si animal nu stiu cum a fost tradus trbuie sa cercetezi. tot

Ne bucuram ca tu cunosti toata simbolistica ortodoxa, oricum la judecata nu mergi pe cunostinte ci pe credinta si inima buna

FieRRy 06.02.2009 20:15:36

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 114382)
la judecata nu mergi pe cunostinte ci pe credinta si inima buna

cel mai mare adevar dat pana acum de pune capat la toate discutiile despre religi si alte chestii de felul asta. bv, succes

Geony 06.02.2009 20:15:38

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114337)
sincer dar o Biblie te-ai dus la tine in B.O sa dai una gratis, unui amarat, de acolo ca si el sa o citeasca, de ce nu ii dai stii cat costa o Biblie BOR?? 60 de lei crezi ca toata lumea are? bani astia fa o fapta buna

Sa nu vorbim despre preturile unei Biblii in BO,stiind bine ca librarile care vand acestea sun vizitate de un mare numar de oameni,...te aproba,si eu la fel...dar sa mearga cineva intr-o librarie de alt cult si sa vada acolo preturi,sa vada acolo BIBLII pompoase (ma refer la aspect),de preturi nu mai vorbim,60 lei putin spus.
Ce te face sa crezi ca BO nu a dat Biblii oamenilor,ca nu a dat la intreaga populatie...scuza-ma sunt 87% ortodocsi.

Geony 06.02.2009 20:22:17

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114355)
ca religia este un cuvant inventat.

Nu vorbesti de religie cand vb despre ortodocsi,catolici,baptisti,penticostali etc.
toate cultele care au credinta in D-zeu,fac parte din religia crestina,;putem vb de rel.budista,confucianista,musulmana,mozaica etc.

FieRRy 06.02.2009 20:32:14

am vazut ca ai citit artcolul cu pretul unei Bibli, personal caut o Biblie BOR am fost la librarie si mi-au cerut 100 de lei pe un model care la altfel de librerie n costa mai mult de 20 de lei, si apoi am fost ca omul de rand crezand ca poate la biserica din coltul strazi am sa gasesc o Biblie BOR la un pret mai accesibil ca doar o iau sa o citesc sa invat din ea nu sa o tin de bibelou.

iar in legatura cu religia am gresit mi-am dar seama ca religie e vorba de altceva. cred ca este mai rentabil spus cuvantul CULT sau DOMINATIUNE RELIGIOASA. ms pt ca mi-ai adus aminte ca uitatesem sa postez din nou greseala pe care o facusem ms.

Geony 06.02.2009 20:43:50

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 114382)
oricum la judecata nu mergi pe cunostinte ci pe credinta si inima buna

Dragul meu sa nu mi-o iei in nume de rau,te rog sa fii foarte explicit pe acest forum ca aici fiecare cuvant este judecat de catre cei care nu ne inteleg.NU VEZI CE SE INTAMPLA CU BIBLIA,unii vin si spun ca vb in limbi,altii vin si ne pun in fata imparatia de o 1000 de ani,altii nu sfinti,nu moaste,nu cruce ,etc.din cauza ca iau din Biblie ce vor ei.Tot asa de bine poate veni un ATEU sa-mi spuna ca psalmistul spune:NU EXISTA D-ZEU...imi deschide biblia si pune degetu pe continuare,eu neiscusit,spun ca in Biblie.Asa ca ai grija.
Pt fratele nostru sa stie :credinta vine prin auz,auzul prin cuvantul lui D-zeu...
inima buna nu e doar inima care nu face rau la nimeni,e inima care face si voia lui D-zeu(FAPTELE BUNE).N
=>nu poti sta cu frunte sus la JUDECATA daca ai numa credinta,...sau daca ai numai inima buna.
=>crede-ma,cunosc oameni care n-au de aface cu biserica(de nici un neam),dar au o inima foarte buna,ti-ar da totul
=>cei cu CREDINTA,sunt si diavolii care cred si se cutremura.

FieRRy 06.02.2009 21:14:43

man credinta vine in urma auziri cuvantului. auz nu este cuvant sau chesti din astea.

si spun ca nu exita moaste este adevarat ce vrei sa spun mai mult decat atat. arata-mi in Biblie moaste? frate este adaugat moaste prin Traditie

Geony 06.02.2009 21:21:36

[quote=FieRRy;114402]am vazut ca ai citit artcolul cu pretul unei Bibli, personal caut o Biblie BOR am fost la librarie si mi-au cerut 100 de lei pe un model care la altfel de librerie n costa mai mult de 20 de lei, si apoi am fost ca omul de rand crezand ca poate la biserica din coltul strazi am sa gasesc o Biblie BOR la un pret mai accesibil ca doar o iau sa o citesc sa invat din ea nu sa o tin de bibelou.
QUOTE]
Cred ca am fost destul de precis cand am spus ca in librarile BO nu am vazut biblii"BIBELOU",in schimb in cele de alt neam,am vazut biblii cu un pret destul de piperat si din alea bibelou...pretul a fost pe masura...a fost doar NT.la un pret cu cel al unei BIBLII (VT+NT) BO.
Nu stiu ce librarii ai frecventat,dar eu am gasit si din alea incepand cu 20 lei(biblia format MIC),pana la 60-80lei(format MARE).
Cred ca stii cum sta si cu afacerile...adica nu toate librariile au acelasi adaos comercial.
Daca as gasi "Biblie bibelou"sincer mi-as lua si eu una...ca doar n-o avea numai bosii.

Geony 06.02.2009 21:48:30

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114431)
man credinta vine in urma auziri cuvantului. auz nu este cuvant sau chesti din astea.

si spun ca nu exita moaste este adevarat ce vrei sa spun mai mult decat atat. arata-mi in Biblie moaste? frate este adaugat moaste prin Traditie

In primul rand am dorit sa fie un dialog ,sa folosim termeni Biblici,daca tot vrem sa vb.din Biblie (eu n-am gasit cuvantul "man",arata-mi tu in care CARTE il gasesc).
trup fara viata=mort=oseminte=oase=moaste(termen teologic)=TRUPUL LUI ELISEI CARE A INVIAT UN MORT.
TRADITIE=Ioan21,25;II Timotei 2,2;etc.la capitolul citate.

danyel 07.02.2009 12:15:17

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114410)
Dragul meu sa nu mi-o iei in nume de rau,te rog sa fii foarte explicit pe acest forum ca aici fiecare cuvant este judecat de catre cei care nu ne inteleg.NU VEZI CE SE INTAMPLA CU BIBLIA,unii vin si spun ca vb in limbi,altii vin si ne pun in fata imparatia de o 1000 de ani,altii nu sfinti,nu moaste,nu cruce ,etc.din cauza ca iau din Biblie ce vor ei.Tot asa de bine poate veni un ATEU sa-mi spuna ca psalmistul spune:NU EXISTA D-ZEU...imi deschide biblia si pune degetu pe continuare,eu neiscusit,spun ca in Biblie.Asa ca ai grija.
Pt fratele nostru sa stie :credinta vine prin auz,auzul prin cuvantul lui D-zeu...
inima buna nu e doar inima care nu face rau la nimeni,e inima care face si voia lui D-zeu(FAPTELE BUNE).N
=>nu poti sta cu frunte sus la JUDECATA daca ai numa credinta,...sau daca ai numai inima buna.
=>crede-ma,cunosc oameni care n-au de aface cu biserica(de nici un neam),dar au o inima foarte buna,ti-ar da totul
=>cei cu CREDINTA,sunt si diavolii care cred si se cutremura.

se pare ca nu m-ai inteles, am facut o relatie acolo, credinta-inima buna, nu am despartit un termen de altul, stim foarte bine ca o credinta fara fapte este moarta si faptele fara credinta nu zidesc,

FieRRy 07.02.2009 23:07:29

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114441)
In primul rand am dorit sa fie un dialog ,sa folosim termeni Biblici,daca tot vrem sa vb.din Biblie (eu n-am gasit cuvantul "man",arata-mi tu in care CARTE il gasesc).
trup fara viata=mort=oseminte=oase=moaste(termen teologic)=TRUPUL LUI ELISEI CARE A INVIAT UN MORT.
TRADITIE=Ioan21,25;II Timotei 2,2;etc.la capitolul citate.

pai "man" inseamna om si gasesti in Biblia Engleza .... daca vrei sa te legi de un cuvant cu care am vrut sa fiu mai liber in vorbire ... pot sa fiu si antipatic in vorbire si sa iti rastamalceste cuvintele.

Prietene nu scote versete unde se gasesc CUVINTE de care vrei tu sa imi dovedesti ca exita cuvantul TRADITIE in Biblie ca stiu ca exita ... dar cu al inteles nu cu care il intelegem noi azi ... citeste pasajele intregi am mai discutat lucru acesta pe acest forum, uitate pe unde este ca nu stau sa iti dovedesc special tie ce anume vrei tu sa spui.

ELISEI este singura persoana care care o mentioneaza VT ca au inviat nu un mort ci mai multi morti in groapa in care a fost ingropat. eram sigur ca cu asta o sa-mi scoti creieri ca gata un trup mort inveie osaminte, stau sa ma gandesc un pic mai mult decat lucru asta ... ce viata a avut ELISEI una plina de evlavie, plina de putere, a facut de doua ori lucrurile pe care le-a facut ILIE. dar ce inseamna un mort pt un evreu, prin legea data de Moise, ceva necurat, aici cei care l-au aruncat pe ELISEI in acea groapa au facut o greseala, au aruncat ceva sfant intre necurat. ELISEI trebuia ingropat intr-un mormant care niciodata nu a fost cineva ingropat, din cauza asta ceva este un caz unic un Biblie care in NT nu se repeta.

gandeste-te la urmatoarea chestie un om destept se poate intelege cu unul "prost"! un miel cu un leu? tot la fel sa intamplat si acolo nu sa putut intelege ceva curat si sa isi bata joc cel rau de ELISEI a vrut sa arate "ala" altora ca ELISEI degeaba a trait o viata curata cu mininuni daca la mormant a fost ingropat cu alti morti care nu au acut o viata curata. (intr-adevar nu avem de unde sa stim lucru asta) dar stiu ca in NT nu se repeta si nici in VT. deci cum poate sa se repete in viata de zi cu zi daca nu se repeta. tot ce pe timpul VT-ului sa intamplat si sa repetat pe timpul lui NT am toata credinta ca si in timpul din ziua de azi este valabil. deci trebuie sa studiezi tot toata Biblia ca sa faci o remarca ca asta. tu nu ti-ai pus intrebarea asta nici o data? cum ELISEI a inviat alti morti cand el era mort? si in istoria poporului evreu lucru asta nu se mai repeta, cat si la biserica primara.

trup fara viata=mort=oseminte=oase=moaste, stiu ce inseamna moste, dar si tu cand ai sa mori ai sa fi TRUP FARA VIATA(SUFLET) care este egal cu popularul cuvant MORT sau cu termenul "medical" OASE, sau cu OSAMINTE asta dupa legea matematica daca A=B si B=C rezulta ca A=C, deci asta inseamna ca si tu este MOASTE, (si ca sa nu va luati de mine va spun ca singura lege matematica care se incalca in CRESTINISM este 1+1+1=1 stim care este cauza) ... prietene ti-am spus cauza asta ai cinsti pe "MINISTRI" acestia MOASTE este un termen care l-au inventat alti ca sa aiba cu-i sa se roage uiatand ESENTIALUL, uitand cui s-au rugat ei.

intrebarea mea pt tine este urmatoarea ca imi pari simpatic: DE CE DUMNEZEU A ALES SA-L INGROAPE PERSONAL PE MOISE? nu iti spune nimic nu ai cumva raspuns la asta? poate ca daca oameni il ingropau pe Moise cred ca in ziua de azi el era dumnezeu iar DUMNEZEU era uitat. gandeste-te la asta.... incearca sa raspunzi cu BIBLIA cu orice traducere care ti se pare cat mai reala iar daca nu poti dute la cea in ebraica+greaca adica la prima scrisa sa spui ceva cu care sa poti fi plauzibil.

va rog inca o data fi-ti intelepti sau macar cu logica, eu raspund cu Biblia deschisa, nu ma iau dupa vorbele unor preoti, reverenti sau psihologi scriitori si la fel lista continua. nu dati raspunsuri cu un verset incercati si sa il explicati. din ce cauza sa spus lucru ala sau ce vrea sa arate cu asta ... ca nu doar un verset din Biblie da raspunsul pt o Biserica intreaga ce sa faca ... nu un cuvant care este luat asa si scos din context raspunde la un lucru.

daca voi spuneti ca alti vin cu niste versete invatate pe derost si le scoate din context tu de ce le scoti??? tu ai voie dar alti sa nu aiba voie?? ca pot si eu sa scot din Biblie versete care imi convin dar sa nu fie pe aceasi unda cu ce vreau sa spun.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:28:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.