![]() |
Citat:
Pastreaza-ti sentimentele pt alte cazuri! Oricum este de plans ca s-a ajuns cu discutia aici si a fost si banat intre timp... Sunt convinsa ca si-ar fi cerut scuze,poate era intr-o pasa proasta. |
Citat:
Ortodoxia nu e partid politic. Luptam sa fim placuti lui Dumnezeu si totodata buni ortodocsi. Atunci cand incepem sa consideram ca spusele noastre sunt mai importante decat ale marilor sfinti, suntem in inselare si in minciuna. Dumnezeu sa ne ajuta sa ne vedem intunericul. |
Citat:
Si protestantii ar putea adopta multe aspecte pozitive de la religia ortodoxa,cum ar fi sfintele taine,taina preotiei...etc... De ce sa nu facm un schimb,astfel incat sa ne impacam toti odata, toate cultele crestine ??? Fiecare sa ia ceva si sa si dea de la el altuia ! Nu acesta e adevaratul spirit crestin ? |
Citat:
Cu ei cum ramane ? Sau eventual,nu vor fi mantuiti ??? |
Citat:
-nu trebuie sa se uneasca pt ca nu ai cum sa unesti lumina cu intunericul,ci trebuie ca adunarile eretice sa renunte la ereziile lor si sa se boteze in ortodoxie -exact diavolul i-a indemnat pe papistasi si protestanti si restul sa interpreteze cum au vrut ei si astfel au deviat de la dogmele ortodoxe ,adica de la adevar -Dumnezeu vrea sa-i vada uniti pe oameni in adevar nu in minciuna,inselare si erezie -si masonii vor o religie unica Pr. Matei Vulcănescu – Predica la Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca (2013) Predica la Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca (2013) Pr. Matei Vulcănescu, parohia Sf Paraskevi, Veria, Grecia http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/ Despre falsa teorie evolutionista,despre erezia papistasa (romano-catolicism),despre deasa impartasanie,despre catehumeni,despre casatoriile mixte(ortodocsi-catolici..) care nu sunt valabile,despre dogma dreapta (adevarul de credinta) mantuitoare http://carteromaneasca.wordpress.com...ipteanca-2013/ |
Citat:
Oricine se leagă de copiii cuiva, să se aștepte la scărmăneli ulterioare, iar tu ai făcut-o, da' nu ți-ai asumat sfârtecușu' ce avea să vină asupră-ți. Acu' geaba tot șonticăiești și umbli bandajată, ursoaica a făcut ce știe mai bine - grrrrr! hrrrrrrr! mrrrrrrrr! - pentru a-și apăra puii, și-n grizzly ne transformăm toți când copiii devin argumente de scandal. Realitatea ațâțătorului e mai înclinată spre rele decât a celui ațâțat, așa că, din partea-mi, ești singura vinovată. Nu c-ar conta, no. |
Citat:
Sau poate gasim alta metoda ,sa "scapam" de ei ??? Vreun razboi sfant, vreo cruciada ,ceva ??? |
nu cred ca sunt numai simple numere !
O intrebare pentru toti crestinii ortodocsi de bine :
Ce se intampla, cu sufletele celor 1,196 miliarde de crestini catolici, dar cu cele 900 de milioane de crestini protestanti ??? Oare Dumnezeu, a putut destina aceste cifre impresionante de suflete umane ,pieirii totale si aneantizarii iadului ??? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai umor Stireana,numai bine te salut :) |
buleyes
ce confesiune are prietena de care scrii ? am derulat threaadul dar nu am observat sa se specifice asta |
Citat:
Relativizarea adevarului este o inselare draceasca periculos de vicleana in masura sa insele ,,chiar si pe cei alesi" , dupa cum este proorocit. Cum adica sa relativizam Adevarul altiminteri decat negandu-l? Daca ai pus si benzina in lapte, indiferent cat de putina, nu mai poti spune ca e lapte curat. in plus, mirosul este evident. Dumnezeu ne-a dat pana acum destule semne, dar noi tot vrem sa se faca voia noastra . Mai exact, din mandrie, omul face acum ce facea Lucifer. Vrea sa fie si el egalul lui Dumnezeu, daca nu cumva mai sus cu o treapta. Prin tehnologie moderna, e capabil sa controleze si el oamenii, de aceea crede ca I se cuvine si lui ,,toata slava , cinstea si inchinaciunea". Asa ca, ne mai desparte putina vreme pana cand sa vina un ins istet care sa stapaneasca bine vrajitoria si anumite elemente tehnologice pentru a ne face sa credem ca face minuni. Insa el nu poate veni pana cand mai exista rugatori puternici ortodocsi care sa-i naruiasca vrajitoriile printr-o simpla rugaciune. De aceea, a inventat inselatoria ecumenista. Iar impotriva ortodocilor se dezlantuie acum minciuna corecta politic. Sunt promovati in ranguri inalte ierarhii cu misiuni precise de a servi partial si Minciuna in mod gradat, asa ca sa nu se prinda oricine. Credinta, nadejdea si dragostea sunt absolut necesare unui crestin. Inselatoria ecumenista trece cu usurinta peste credinta si nadejde si se repede direct la dragoste! Dragoste, dragoste, dar in numele cui? Una e ca un om sa fie hot si sa-si iubeasca tovarasii de talharie si alta e sa fie ortodox si sa-i iubeasca mai intai pe ortodocsi. Daca are credinta si nadejde puternica, isi permite sa iubeasca pe toata lumea, sa se roage pentru toata lumea sa se mantuiasca. |
Citat:
Numai ,asa, lasand fiecare cate ceva, se poate ajunge la o unitate si la o fratietate cu adevarat crestina ! |
guardian, sunt intru totul de acord cu tine in ceea ce priveste icoanele.
Si sunt intru totul de acord cu unitatea. Cine suntem noi sa zicem ca ortodoxia este credinta adevarata? Ca au scris unii si altii? Asa pot sa ma apuc si eu a scriu ceva, sa zic ca am fost indrumata de sfantul duh si peste 500 de ani sa imi ajunga scrierea sa fie considerata adevar absolut. exact asa cum facem noi acum. Nu va obositi sa imi explicati ca acei sfinti parinti chiar au fost indrumati e sfantul Duh, pentru ca nu aveti de unde sa stiti. Daca tot vorbeam de alte "secte", intrebare: De ce ortodoxia sustine ca doar minunile care se fac de catre ortodocsi sunt autentice, pe cand cele care se infaptuiesc de oameni/preoti/sfinti din ale religii le considera "venite de la diavol"? Cum putem sustine una ca asta? Cum demonstram? Suntem noi, ortodocsii, cei care detinem adevarul absolut? |
Citat:
|
Poate nu te intereseaza pe tine parerile mele, poate, macar pe o persoana o intereseaza.
Atata timp cat nu am injurat si nu v-am bagat nimic pe gat si nu v-am facut in el si chip, pot sta linistita aici pentru ca nu am incalcat regulile. Si, din cate stiu, nu imi poate interzice nimeni sa-mi dau cu parerea, fie si pe un forum crestin ortodox. antoniap, te-am obligat cumva sa imi impartasesti parerile? NU! Atunci nu ai nici un drept sa imi zici sa ocolesc acest forum. N-am sa-l ocolesc si daca am ceva de zis, o sa zic, fie ca iti place, fie ca nu. Poti in schimb, sa nu imi citesti postarea daca nu te intereseaza. N-am nimic impotriva. |
Citat:
Sfantul s-a rugat lui Dumnezeu, si i-a zis omului sa faca urmatoarele pentru a indrepta ce a pacatuit: 1. Sa nu mai faca adulter, pentru ca de 15 ani facea adulter si de asta a fost pedepsit de Dumnezeu si i-au murit copiii. 2. Sa nu mai vorbeasca cu sectarii !!! DA, SA NU MAI VORBEASCA CU SECTARII. 3. Mai era un lucru dar l-am uitat. Spun acest lucru pentru ca IL CONSIDER CAPITAL pentru viata ortodoxa, si mai ales ca este o descoperire de la Dumnezeu. Sunt multi sfinti care spun clar ca sectarii sunt demonizati, datorita separarii totale de ADEVAR, de adevarul EVANGHELIEI, pe care ei l-au modificat. Eu zic sa te rogi sa randuiasca Dumnezeu cum este mai bine pentru tine! Sa stii ca prieteni, prietene mai gasesti, DAR SUFLETUL POTI SA TI-L PIERZI O SINGURA DATA !!! Odata ajuns la sectari nimeni nu te mai scoate de acolo. Numai Dumnezeu, daca se face rugaciune din greu pentru tine. |
Citat:
|
Citat:
Tu fiind 100% ignoranta in domeniul fizicii, chiar daca s-ar obosi cineva sa iti explice, tot n-ai intelege nimic, si ramai la parerea ta. Citat:
|
Citat:
Nu te-ai prins inca? Nu ma mir. |
Citat:
Desigur, miracolul poate fi si unul progresiv, au fost neoprotestanti care au trait acest miracol, dar el s-a desavarsit abia in momentul in care au renuntat 100% la neoprotestantism si au devenit ortodocsi. Calea de mijloc ori este o transformare in progres, ori o mare pacaleala. |
Citat:
Toti cei 100 se vor ineca? Ei bine, nu avem de unde sa stim. Dar putem afirma cu certitudine ca un om intreg la minte care incerca sa treci marea innot sau pe o pluta improvizata da dovada de o prostie crunta. Nebunul, are macar o scuza. |
Citat:
Ca din cate am vazut, la capitolul icoane sustii ca au dreptate: Citat:
Citat:
Te mai impartasesti? |
Citat:
Citat:
Cine nu-si poate tine firea cu niste straini, crezi ca o poate face cu oameni mai apropiati? Oamenii se pierd cu firea direct proportional cu sentimentele investite in anumite relatii, atunci cand relatiile nu se desfasoara sub parametrii asteptati. Citat:
Citat:
Suna mai mult decat o pasa proasta, mai degraba a episoade maniacale scapate total de sub controlul facultatilor superioare. Si n-ar fi mai bine sa foloseasca timpul incercand sa-si rezolve problemele in loc sa-l piarda cu astfel de interactiuni? Uite, pana la urma adminul s-a hotarat sa-i dea o mana de ajutor in acest sens. Asteptam versiunea a 3a acum, mult imbunatatita sa speram si ceva mai incolo. |
Citat:
Ca vad ca sunt unii care au inteles treaba exact pe dos de cum s-a intamplat de fapt. |
Citat:
Cine nu va da voie? E un forum, un loc public, in care se discuta pe teme religioase.... Nu ar avea de ce sa ma baneze adminul. Ti-am zis, poti sa te prefaci ca postarile mele nu exista. Daca nu ai voie sa vorbesti cu sectarii pe teme religioase, atunci nu ma intra pe forum. Si nu fac parte din nici o secta, sunt ortodoxa, dar n-o sa fiu ceea ce pentru unii dintre voi inseamna ortodox practicant. Daca se sminteste cineva, nu e din cauza mea, e din cauza ca, credinta nu-i e sufucient de puternica... Am tot dreptul sa-mi scriu punctul de vedere, indiferent care e acela. Altfel, nu se inventa ideea de FORUM, altfel se faceau insule separate pentru fiecare cult/confesiune religioasa ca sa nu putem interactiona unii cu altii. Suntem ortodocsi, dar suntem a naibii de mandrii cu confesiunea noastra si nu acceptam nicio parere care e pe langa ceea ce stim noi, nu? Doar noi stim Adevarul Absolut... Sa-mi fie cu iertare, dar unii dintre noi chiar suntem absurzi... |
Citat:
AlinB, Fizica se poate demostra,cel putin intr-o oarecare masura, pe cand religia nu-o sa mi-o poti demonstra in vecii vecilor. Totul se bazeaza pe scrieri care nu pot fi demonstrate. Scrierile din alte stiinte, se pot demonstra. Am zis, e ca si cum m-as apuca sa scriu, pardon, as lasa un barbat sa scrie (ca femeia nu e prea bine vazuta in ortodoxie cand vine vorba de scris, gandit, cunoastere si altele) ceva... si scrierea va fi magnifica, si cinva ii face propagansa si incepe sa zica ca a fost inspitara de Sfantul Duh si peste 1000 de ani te trezesti ca apara scrierea in Sfanta Traditie... E un exemplu stupid si banal, cu o probabilitate cel putin la fel de mare de a se intampla, ca si probabilitatea ca TOATE scrierile sfinte cuprinse in Biblie si Sfanta Traditie sa fie inspirate de Duhul Sfant... |
Citat:
Citat:
|
Este adevarat ca Sfanta Traditie si Sfanta Scriptura se bazeaza pe scrierilor unor oameni, care au fost inspirati de Duhul Sfant. Insa acest lucru evident ca nu se poate demonstra prin prisma stiintei, aici ori crezi ori nu!
Intradevar, manuscrisele antice, inclusiv cele ramase de pe vremea Imperiului Roman, confirma (din punct de vedere istoric, faptic) in general ceea ce spune si Biblia- ca si cronologie a evenimentelor istorice. Insa in privinta credintei ortodoxe si a dogmei ortodoxe, acestea nu se pot demonstra prin mijloace stiintifice, materiale, ci tin de credinta omului. Nu va cunosc personal (ma refer la colega ""Corinusha""), probabil sunteti o persoana foarte de treaba, insa daca incercati sa demonstrati dogma ortodoxa prin mijloace stiintifice, materiale, gresiti! Asa cum am mai spus, nimeni nicioadata nu va ma va putea determina sa renunt la credinta ortodoxa, cu tot ce inseamna ea (cinstirea icoanelor, posturile, preacinstirea Maicii Domnului, respectul aratat preotilor, etc). In rest, putem discuta despre orice subiect. Iar - asa cum am mai spus- in privinta socializarii (doar vorba aia sunt moldovean!), cand se iveste ocazia, fara problema dansez hora sau sarba pana dimineata, indiferent ce religie au "colegii de chef""! |
Citat:
Credeti ca acei tortionari nu v-ar putea face sa va schimbati, fie si "temporar" convingerile? |
Citat:
|
Citat:
|
Îvârtita e ardilinească, băietul e di la moldova.
|
Citat:
De fapt, nu vad cu ce nu am respectat. Inca nu am venit cu atac la persoana... Pot oricand sa o fac, dar nu o fac pentru ca nu sunt in masura. Nu va cunosc deloc. Vad doar ce scrieti aici. Nu cred ca am dat lectii nicaieri pe forum. Sau prin faptul ca imi expun niste pareri si le argumentez inseamna ca dau lectii? Nu cred. Lectii as putea sa dau la ceva la ce ma pricep foarte bine, la ceva in ce m-am specializat din toate punctele de vedere. Uite, poate eu sunt genul care cred in ceea ce mi se poate demonstra sau macar arata in parte ca e asa cum se zice/scrie. Asta nu inseamna ca ii judec sau ii respect mai putin pe cai care o fac. Felicitari si siner, toata stima ca au reusit sa ajunga in punctul asta. Poate voi ajunge si eu candva. Credinta in Dumnezeu o am tot pentru ca mi s-a demonstrat in n ocazii existenta a unei forte mult deasupra intelegerii mele. Stiu ca e Cineva acolo sus, sau unde o fi, care ma ajuta si ii multumesc in fiecare zi pentru tot. Dar asta tot nu ma face sa cred in Sfanta Traditie. Ce mi se pare ok la scrierile religioase in general ca ne dau niste norme morale demne de urmat si exemple de fiinte umane care sunt bine de respectat. Se dau si exemplele negative, ca sa ne am noi seama de ce ce nu e bine sa facem aia si aia. Sincer, si din Sfanta Scriptura, VT ne infatiseaza un Dumnezeu crud, cand toata lumea zica ca "Dumnezeu este iubire." Unde-i iubirea in crima? Biblia, a fost una dintre cele mai bune carti citite de mine (nu am terminat-o de citit, dar urmeaza cat de curand) care ne ofera atat istorie, cat si reguli de bun simt care sunt demne de a fi urmate. Dar aia nu inseamna ca iau ad literam absolut tot. Florinvs, toata stima! Ca nu ma judeci (sau cel putin nu o arati) si ca ai rabdare sa explici fara atac la persoana sau injuri, sau jigniri. Multumesc. |
După cum observi nu prea este nimeni interesat de tratatele tale de mecanică cerească.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:26:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.