Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Catholic – fost Ortodox ; despre unicitatea bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17254)

DragosP 28.05.2014 17:37:34

Vreau să spun că nu numai ce scrie-n Biblie este adevăr revelat. Ci, pentru un ortodox (și chiar și pentru catolici până-n 1054), și ceea ce e-n Sfânta Tradiție, inspirată de Sfântul Duh. Așa cum ne-a spus Domnul.

Lucian494 28.05.2014 17:43:30

Din cîte am înțeles faceți referire la prorocie.Faptul că Duhul Sfânt a vorbit prin intermediul unor oameni de-a lungul istoriei în privința unor anumite lucruri este just.
Ceea ce este important este că toate prorociile trebuie să fie în perfectă armonizare cu ceea ce Dumnezeu a vorbit prin Duhul Sfânt profeților prorocilor apostolilor și cel mai important trebuie să fie în armonizare cu ceea ce Isus Hristos a învățat.

DragosP 28.05.2014 17:45:53

Nu. Înțelegi prost, sau, mai grav, nu înțelegi deloc.

Lucian494 28.05.2014 17:59:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 560476)
Nu. Înțelegi prost, sau, mai grav, nu înțelegi deloc.

Atunci vă rog ajutați-mă să înțeleg.
Vă mulțumesc.

DragosP 28.05.2014 18:04:06

N-am cum. Ți-am spus deja ce era de spus.

Lucian494 28.05.2014 18:33:53

Dar cum poate inspira Duhul Sfânt o tradiție așa cum susțineți dumneavoastră?

DragosP 28.05.2014 18:35:31

Da' pe Sfinții Apostoli cum i-a insuflat?

Lucian494 28.05.2014 19:00:24

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 560488)
Da' pe Sfinții Apostoli cum i-a insuflat?

Ei erau oameni, nu Tradiție.

DragosP 28.05.2014 19:07:20

Și Tradiția cine-a scris-o? Dar Biblia?

IonJohn 28.05.2014 19:12:06

Domnilor poate stiti un banc bun care incepe asa: "cica un catholic un orthodox si un protestant..."

Lucian494 28.05.2014 19:18:56

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 560495)
Și Tradiția cine-a scris-o? Dar Biblia?

Și eu ce-am zis aici?

Din cîte am înțeles faceți referire la prorocie.Faptul că Duhul Sfânt a vorbit prin intermediul unor oameni de-a lungul istoriei în privința unor anumite lucruri este just.
Ceea ce este important este că toate prorociile trebuie să fie în perfectă armonizare cu ceea ce Dumnezeu a vorbit prin Duhul Sfânt profeților prorocilor apostolilor și cel mai important trebuie să fie în armonizare cu ceea ce Isus Hristos a învățat.

Ceea ce vreau să spun este că fie tradiție fie o simplă carte trebuie să fie în conformitate cu Biblia iar cultul icoanelor al rugăciunii pentru sufletele morților al moaștelor nu e precizat în Biblie .

DragosP 28.05.2014 19:19:45

"Un eretic, un creștin și-un sectar...."

IonJohn 28.05.2014 20:17:01

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 560498)
"Un eretic, un creștin și-un sectar...."

Da dumneata stii ce e aia globalizare?

DragosP 28.05.2014 20:19:39

Dap. Lucrătura noii ordini mondiale.

catalin2 28.05.2014 20:28:32

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560468)
nu înțeleg ce vrei să spui...poate ai greșit topicul...eu am pus în evidență învățăturile care nu mi se par a fi în conformitate cu Biblia...ceea ce spui tu e un lucru adevărat iar noi am fost Pecetluiți cu Duhul Sfînt în momentul în care l-am mărturisit pe Isus Hristos ca unic Domn și Mîntuitor.

Ai inceput chiar tu cu o eroare neconforma cu Sfanta Scriptura. Adica aiureala "Sola Fide", invatatura inventata de Luther, tatal tuturor protestantilor. Ce scrie in Sfanta Scriptura? Pecetluirea cu Duhul Sfant are loc prin punerea mainilor, azi in Biserica este Taina Mirungerii. Asadar primirea harului Duhului Sfant se face prin Botez si Mirungere, credinta in Hristos e doar conditia ca sa fie cineva Botezat. Daca un hindus crede in Hristos dar ramane hindus inseamna ca e crestin si are Duhul Sfant?

catalin2 28.05.2014 21:06:52

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560497)
Ceea ce vreau să spun este că fie tradiție fie o simplă carte trebuie să fie în conformitate cu Biblia iar cultul icoanelor al rugăciunii pentru sufletele morților al moaștelor nu e precizat în Biblie .

Sfanta Traditie este ceea ce s-a transmis pe cale orala din invataturile lui Hristos si ale Apostolilor. Asadar e ceea ce nu s-a scris in Sfanta Scriptura, care oricum s-a scris la un timp de la venirea Mantuitorului. Pana sa se scrie Biblia ce faceau cei din Biserica, asteptau sa scrie cineva Biblia?
Mai este traditia bisericeasca, care nu e acelasi lucru cu Sfanta Traditie. Traditia bisericeasca contine si scrierile sfintilor.
Ortodocsii, singura si adevarata Biserica, considera revelatia incheiata odata cu ultimul Apostol, spre deosebire de catolici, care sub pretextul revelarii adevarului unor oameni folosesc aceasta pentru a aduce schimbari invataturii de credinta.

Dalian 29.05.2014 16:39:45

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 560507)
Asadar primirea harului Duhului Sfant se face prin Botez si Mirungere, credinta in Hristos e doar conditia ca sa fie cineva Botezat.

Asta e credința sectară care vorbește împotriva botezului pruncilor.

IonJohn 29.05.2014 16:44:17

Rugati-va Sfintul Rosariu.
E o rugaciune binecuvintata de Dumnezeu pentru rugaciunile Sfintei Fecioare.
Si eu pun marturie pentru harul primit pentru rugaciunile Sfintei Feciaore.

AlinB 29.05.2014 16:53:46

Cand argumentele s-au terminat..

Lucian008 29.05.2014 19:11:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 560590)
Cand argumentele s-au terminat..

S-au terminat argumentele? Care argumente? Nu a avut nici un argument.
Desi i-am atras atentia ca nu vorbeste corect si i-am spus care e forma corect continua cu agramatismele.
Habar nu are atat invatatura ortodoxa, cat si cea catolica.

catalin2 29.05.2014 20:37:14

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560614)
Desi i-am atras atentia ca nu vorbeste corect si i-am spus care e forma corect continua cu agramatismele.

De multe ori cei care stau mult in strainatate mai uita sa scrie corect, deci nu ar trebui sa judecam pe baza asta.

Lucian494 29.05.2014 21:53:33

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 560507)
Ai inceput chiar tu cu o eroare neconforma cu Sfanta Scriptura. Adica aiureala "Sola Fide", invatatura inventata de Luther, tatal tuturor protestantilor. Ce scrie in Sfanta Scriptura? Pecetluirea cu Duhul Sfant are loc prin punerea mainilor, azi in Biserica este Taina Mirungerii. Asadar primirea harului Duhului Sfant se face prin Botez si Mirungere, credinta in Hristos e doar conditia ca sa fie cineva Botezat. Daca un hindus crede in Hristos dar ramane hindus inseamna ca e crestin si are Duhul Sfant?

•Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)

Nu se vorbeste de nici un Botez de nici o Mirungere nimic sau poate greșește Biblia...mda așa credeam și eu învățături omenești.

Dacă un hindus crede si-L mărturisește pe Hristos nu mai e hindus e creștin. Chiar nu înțeleg ce încercați să spuneți. Cum să fie și hindus și creștin?

Lucian008 29.05.2014 22:39:27

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560655)
•Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)

Nu se vorbeste de nici un Botez de nici o Mirungere nimic sau poate greșește Biblia...mda așa credeam și eu învățături omenești.

Dacă un hindus crede si-L mărturisește pe Hristos nu mai e hindus e creștin. Chiar nu înțeleg ce încercați să spuneți. Cum să fie și hindus și creștin?

Poate ai raspuns si pentru asta:

Citat:

"Eu sunt pâinea vieții. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."

Lucian494 29.05.2014 23:01:03

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560668)
Poate ai raspuns si pentru asta:

Da am...Cina Domnului...singura sarbatoare pe care Isus ne-a spus s-o tinem in pomenirea Lui.

catalin2 29.05.2014 23:12:53

Citat:

Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)

Eu am explicat in celalalt mesaj ce e Mirungerea si unde apare in Biblie, vad ca nu l-ai citit.
Incepand cu Luther protestantii selecteaza doar citate care care le convin invataturii lor, iar pe cele care nu le convin le uita sau le schimba sensul. Deci voi nu aveti deloc Sfanta Scriptura, sa nu ne mai amagim, ci o Biblie personala, alcatuita dupa invatatura cultului, care in mare parte nu e aceeasi cu Sfanta Scriptura.
Asadar, Mirungerea de azi e punerea mainilor, citeste citatele in care spune ca se primeste Duhul Sfant prin punerea mainilor, dupa Botez. Cine crede doar nu primeste nimic, daca nu se boteaza apoi.
In citatul dat de tine scrie ce am spus eu, doar ca nu ai vazut tu. Observi ca acolo e o enumerare? Prima data este auzirea Cuvantului (adica expunerea invataturi, propovaduirea), apoi este "ati crezut", care urmeaza auzirii cuvantului )ca poate fi cazul in care aude si nu crede), iar a treia actiune este pecetluirea, pecetluire care se face prin punerea mainilor, cum scrie in Biblie (plus Botez, inainte, bineinteles).
Nu exista in Sfanta Scriptura credinta fara sa fie mentionat apoi botezul, credinta doar nu e nimic, e apa de ploaie, cum spune si Sfanta Scriptura ca si demonii cred. In crestinism (adica ortodoxie, ca celelalte culte nu au legatura cu crestinismul, sunt doar organizatii omenesti) avem credinta (dreapta, nu eretica)+ faptele credintei + harul (din Sfintele Taine). Toate acestea impreuna.
Asadar, daca un hindus crede in Hristos si nu se boteaza, adica nu vine in Biserica, ci ramane hindus nu inseamna nimic. Pe langa asta religile pagane nu au o problema sa accepte si alte religii, de exemplu martirilor li se cerea doar sa accepte si zeii pagani. Pentru un hindus un zeu in plus e acelasi lucru.

catalin2 29.05.2014 23:16:38

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560670)
Da am...Cina Domnului...singura sarbatoare pe care Isus ne-a spus s-o tinem in pomenirea Lui.

Si nu ti s epare ciudat ca a zis ca cine nu bea paine si vin nu se mantuieste? Ca pentru voi e doar paine si vin, pentru noi e Trupul si Sangele Mantuitorului. Asadar, un pagan daca mananca in viata lui paine si vin ajunge in Rai.
La fel, cine nu se boteaza cu apa si Duh Sfant nu se mantuieste. Asadar un om daca doar crede, Sola Fide a lui Luther, merge linistit in Iad, ca nici nu s-a boteaza si nici nu a manca Trupul si Sangele Domnului. Nu-i asa ca Sola Fide protestanta nu are nicio legatura cu crestinismul si Sfanta Scriptura?

Lucian008 29.05.2014 23:34:22

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560670)

Nu incerca sa induci in eroare. Pentru voi paine si vinul simbolizeaza Trupul si Sangele lui Hristos, nu sunt efectiv Trupul si Sangele.
Si daca le-ati considera Trupul si Sangele real al lui Hristos, nu ar fi pentru ca nu aveti preotia harica. Hristos a dat harul si porunca doar celor 12 apostoli. Hristos avea multi ucenici, le avea pe femeile mironisite, dar de ales i-a ales doar pe cei 12. Iar cand unul din cei 12 a cazut au ales altul in locul lui. Deci harul nu se dadea tuturor.

IonJohn 29.05.2014 23:34:33

Citat:

Vezi ca astia nu sint orthodoxia romana ci numai niste "trolls" care din cauza ca nu este moderator au impresia ca daca pot zice orice le trece lor prin cap asa e orthodoxia...
Dai in truda lor...

Lucian008 29.05.2014 23:39:29

Citat:

În prealabil postat de IonJohn (Post 560676)
Vezi ca astia nu sint orthodoxia romana ci numai niste "trolls" care din cauza ca nu este moderator au impresia ca daca pot zice orice le trece lor prin cap asa e orthodoxia...
Dai in truda lor...

Mai Jonel, tu inca nu ne-ai spus (desi asta era unul dintre "argumentele" tale) ce nu ai inteles la ortodoxie.
Asa ca lasa tu basmele si spune-ne celor care nu reprezentam ortodoxia, ce invata ortodoxia (tu nu stii nici ce invata catolicismul pe care il promovezi, nici ortodoxia pe care ai lepadat-o inainte de a sti ce invata) si cum asta e in contradictie cu ce spunem noi.

Ps: Cu toata bunavointa lui Catalin si alibiul in favoarea ta, ca ai fi plecat mai demult din tara si de asta ai uitat limba romana, cand cineva iti atrage atentia ca faci niste greseli gramaticale si nu le corectezi inseamna ca fondul este "putred".

catalin2 29.05.2014 23:40:33

Citat:

Dai in truda lor...

Poate ar trebui sa verifici daca exista moderator si ce zice.

catalin2 29.05.2014 23:43:35

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560678)
Mai Jonel, tu inca nu ne-ai spus (desi asta era unul dintre "argumentele" tale) ce nu ai inteles la ortodoxie.
Asa ca lasa tu basmele si spune-ne celor care nu reprezentam ortodoxia, ce invata ortodoxia (tu nu stii nici ce invata catolicismul pe care il promovezi, nici ortodoxia pe care ai lepadat-o inainte de a sti ce invata) si cum asta e in contradictie cu ce spunem noi.

Sa nu fim surprinsi cand o sa spuna ca el e adevaratul ortodox si cunoastre ortodoxia, cum au mai facut si alti convertiti la alte culte de pe forum, adepti ai ecumenismului.

Lucian008 29.05.2014 23:49:11

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 560680)
Sa nu fim surprinsi cand o sa spuna ca el e adevaratul ortodox si cunoastre ortodoxia, cum au mai facut si alti convertiti la alte culte de pe forum, adepti ai ecumenismului.

El care spameaza aici fara nici un argument (bun, prost, dar macar sa existe un argument), fara sa aiba nici cele mai elementare cunostinte despre ce invata ortodoxia sustine ca altii propun idei straine de invataturile Bisericii. Care invataturi?

AlinB 30.05.2014 00:18:19

Citat:

Dai in truda lor...

Clar.
Johnisor al nostru nu e nici un fel de catolic, este doar trolisorul recent banat..mare admirator a lui Osho, ala caruia ii place sa vada ca se bat altii intre ei, indiferent de convingeri.

AlinB 30.05.2014 10:05:55

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560497)
Și eu ce-am zis aici?

Ceea ce de fapt vrei sa spui, este ca trebuie sa fie in armonie cu traditia ta religioasa care de-a lungul istoriei a respins aprioric elementele sus mentionate, in procesul de separatie de secta de origine.

Stii ca istoria doctrinei tale nu coboara mai mult decat pana la Luther, da?

Si unde scrie in Scriptura ca lucrurile care nu-ti sunt tie pe plac trebuie sa fie precizate in mod expres?
Oare voi nu derivati destule invataturi si practici care nu sunt prezente explicit in Scriptura?

Lucian008 01.06.2014 13:00:11

Citat:

În prealabil postat de IonJohn (Post 560427)
Acuma te-ai dezumflat ...

Stai ca ma umflu. Imi pare rau, dar nu pot fi tot timpul pe forum.
Pana la asta, poate vad eu in "dungi", dar eu nu vad pe nicaieri u singu exemplu dat de tine cu greseli ale BO. Asa ca, pentru a ma reumfla, da exemplu ala. Altfel nu stiu la ce vrei raspuns.
In schimb nu nu ai raspuns la n-spe intrebari. Daca vrei ti le enumer.

Lucian008 01.06.2014 13:02:26

Citat:

În prealabil postat de IonJohn (Post 560431)
Ca sa formulez intrebarea mai simplu, daca pe voi pe orthodoxi, nu va cred 1,7 miliarde de crestini de alta denominatie, de ce sa va creada un om care is pune problema convertirii la crestinism?

Esti sigur ca ai pus intrebarea corecta?
Te-ai intebat oare de ce nu "ne cred"?

Lucian494 01.06.2014 15:05:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 560692)
Ceea ce de fapt vrei sa spui, este ca trebuie sa fie in armonie cu traditia ta religioasa care de-a lungul istoriei a respins aprioric elementele sus mentionate, in procesul de separatie de secta de origine.

Stii ca istoria doctrinei tale nu coboara mai mult decat pana la Luther, da?

Si unde scrie in Scriptura ca lucrurile care nu-ti sunt tie pe plac trebuie sa fie precizate in mod expres?
Oare voi nu derivati destule invataturi si practici care nu sunt prezente explicit in Scriptura?

Eu nu am nici o tradiție religioasă cum ai tu. Nu doctrinele lui Luther mă mântuie...în primul rînd niciodată n-am citit ceva despre el dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru modul în care s-a folosit de el. Isus Hristos este singurul care ne dă Mântuirea așa că eu îi urmez Învățăturile Lui.Că Dumnezeu s-a folosit de Luther pentru a aduce o trezire spirituală e just,Europa avea nevoie de așa ceva la fel cum a avut nevoie și de Wycliffe și mulți alții pentru a lupta împotriva persecutorilor și pentru a aduce libertatea creștină și Învățăturile Biblice deasupra Tradiției omenești.

Învățăturile lui Dumnezeu sunt pe placul inimii mele. Ce nu-mi e pe plac e cultul icoanelor, închinarea la moaște, la Sfinți, rugăciunea pentru morți, pomana pentru morți lucruri care conform Scripturii nu sunt pe placul lui Dumnezeu.

Lucian494 01.06.2014 15:08:10

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560827)
Esti sigur ca ai pus intrebarea corecta?
Te-ai intebat oare de ce nu "ne cred"?

Dacă stăm să analiză Biserica ortodoxă, e pe ducă, pe cale să devină istorie...pe cînd Biserica lui Dumnezeu crește pe zi ce trece...numai fii atent la trezirile spirituale din Brazilia, India, China și așa mai departe. Eu zic că se vede lucrarea lui Dumnezeu.

DragosP 01.06.2014 15:22:44

Eu zic să fii cu trezvie atent la antihrist, drăguțule.

Lucian494 01.06.2014 15:42:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 560838)
Eu zic să fii cu trezvie atent la antihrist, drăguțule.

Eu îs nu știu tu ce faci.
Uite exemplul
”Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri,sau jos pe pămît, sau în apele mai de jos decît pămîntul.” Cuvintele lui Dumnezeu nu ale mele.

Eu nu am făcut nici un chip și nici o înfățișare deci respect porunca lui Dumnezeu.
Dar tu? Ia analizează bine și descoperă cine e împotriva poruncii lui Dumnezeu...

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:05:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.