![]() |
Citat:
Iar tu, care arunci cu noroi într-un sfânt, îi numești învățăturile "vomă", susții în mod halucinant (cred că ești singurul autointitulat creștin pe care l-am auzit să susțină așa o grozăvie) că este damnat în Iad, și spui că te supui Bisericii ?! Practic, prin tot topicul ăsta, tu te situezi în neascultare, la limita schismei, față de Biserica Ortodoxă. Nu vezi că NICIUNUL dintre ortodocșii de pe forum nu-ți dă dreptate ? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Care e minciuna? Am acuzat Biserica de ce? Cel care acuza Biserica esti tu, cand sustii ca Biserica greseste cinstindu-l pe Fericitul Augustin. Eu nu am exprimat nici o opinie contrara asupta invataturilor Bisericii. Citat:
Faptul ca cineva sustinea inainte de statornicire ceva nu inseamna ca respectivul nu a gresit. Sfantul Iustin ramane in continuare un sfant al Bisericii fara ca asta sa insemne ca ce invata pe aceasta tema nu era in conformitate cu ce invata Biserica. Citat:
Citat:
Cand zici ca nu a avut invataturi gresite, cand ca a avut, dar... Citat:
Arie nu a gresit numai dupa condamnarea arianismului. Gresit era ce sustinea si inainte de asta. Citat:
Citat:
PS:Adevaratii ortodocsi posteaza pe forum in timpul slujbelor? Mai ales a Sf Liturghii. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cine vorbea de licenta ta? La fel, ca sa nu mai spun ca esti destul de inconsecvent cu privire la cine esti in realitate. Eu vorbeam de cum iti ajustezi crezurile si cum procedezi in a ti le sustine. Nu ma refeream la ce sustii despre unele invataturi ale Fericitului Augustin. Daca nu ai mai avea comportamentul asta autist ai vedea ca am mai spus de vreo 4-5 ori ca eu nu contest ca Fericitul Augustin are unele invataturi gresite. Problema era felul in care vorbeai despre el, nu despre invataturi, iar mai nou problema este “dogma infailibilitatii sfintilor”. Citat:
Am spus ca ambii sunt sfinti ai Bisericii, dar ca au si invataturi gresite. Cele doua nu se exclud pentru ca singurul fara de gresala este Dumnezeu. Citat:
Citat:
Tot nu ti se pare ca ai probleme? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ai acuzat Biserica că Sfântul Iustin este eretic, în lipsa dogmelor, în lipsa chiar și a primului Sfânt Sinod Ecumenic. Repet: eu nu spun că Biserica greșește cinstindu-l pe Augustin ca Fericit. Și eu îl numesc Fericit. Dar nu e sfânt! Și am dovedit de ce nu e sfânt, fiindcă e eretic. Da, ereticii, pot fi numiți sub semn de respect pentru învățăturile lor bune, fericiți. Deși Biblia, spune altceva: "O muscă moartă strică amestecul de untdelemn al celui ce pregătește miresme; puțină nebunie strică prețul la multă înțelepciune." - Ecclesiasticul 10, 1. Poftim un citat. Nu-mi cer scuze. Augustin este eretic ! Unul din cei mai mari ai tuturor timpurilor. Eretic, care a participat la răpirea Apusului, devenit franco-latin, din Biserica Creștină. Deci pentru ereziile lui, pentru că a inventat Filioqve și alte întunericuri, nu dau doi bani pe toată înțelepciunea lui din alte părți. Deci îl numesc fericit, din cinste și respect față de Biserică, nu față de el, și atrag atenția și arăt de ce este fericit, și nu sfânt, e fericit, fiindcă e eretic. Și recomand, susțin și întăresc, pentru Biserica Creștină cea Una, Ortodoxă, scoaterea lui Augustin din calendare. Altfel, putem să băgăm în calendare toți ereticii, anatematizații, și blestemații de Dumnezeu, pe Origen, pe Arie și pe alții, cu titlurile de Fericiți și să mai deducem prostește, ca nesăbuiții că Fericit mai înseamnă și Sfinți ! Doamne ferește... Citat:
Deci dogma, s-a descoperit, s-a revelat, exact când a trebuit și când Biserica a avut nevoie de ea, de dogmă. Cum și Hristos, a venit exact "la plinirea vremii", când omenirea a descoperit și a înțeles civilizația, prin Imperiul Roman, s-a oprit din barbarie și din viața nomadă și și-a înțeles scopul: iubirea de Dumnezeu și de aproapele. Dumnezeu nu a forțat și nu a impus, ca omenirea să ajungă la un punct, orice punct, bun sau rău, în decursul istoriei omenirii și istoriei religiilor, dar a dat capacitățile, omenirii, să reușească sau să evite orice punct, bun sau rău, prin fructul oprit, din care a mușcat omenirea, în Eden, Adam, prin Eva. Deci ai grijă, la ce afirmații faci față de Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, că deși îmi ești drag, și ești ortodox, deci creștin fără erezie, acolo unde greșești, și eu văd și știu că ai greșit, datoria mea e să te ajut, chiar dacă asta presupune să fiu un picuț mai aspru. Citat:
Nu mă bag în niciun subiect, când știu că nu am dreptate. Sunt prost, nu știu multe lucruri. Nu știu fizică cuantică, atomică, nu știu biologie moleculară, nu știu chimie organică și anorganică. Sunt prost, nu știu multe lucruri. Dar unde știu că am dreptate, mai ales domeniului căruia mi-am dedicat viața și în care, și pentru care mor (adorm în Domnul), pentru Teologie, pentru Dumnezeu, acolo, dacă știu, văd, observ, o neregularitate, strig și iau atitudine, chiar dacă asta înseamnă să-mi pierd smerenia, fie. Nu smerenia mă mântuie, ci Hristos. Prin întreaga activitate a noastră față de Dumnezeu și aproapele, prin credință, nădejde și dragoste. Asta-i calea spre îndumnezeire. Vindecarea. Asta-i Ortodoxia. Și asta-i calea discernământului și a dreptei socotințe... Citat:
Sfântul Iustin, a vorbit despre Sfânta Treime, fără să o definească, știa că există o diferență în Sfânta Treime, dar nu știa unde și cum. Fiindcă a trăit și vorbea la peste, mai mult de 200 de ani, înainte de Primul Sfânt Sinod Ecumenic, din 325. Pe atunci, Biserica nu a avut învățăturile din 325, deci Sfântul Iustin nu a avut învățături de cele ale Bisericii, ba chiar s-a apropiat fulminant de mult și de bine, de unul singur, de învățătura Bisericii, care Duhul Sfânt o descoperă la peste 200 de ani, de la viața Sfântului Iustin Martirul și Filosoful. Citat:
Citat:
Am întârziat la Sfânta Liturghie jumătate de oră, da, ca să termin de dat ție răspunsurile mântuitoare. Și îmi pare rău că am întârziat, am greșit. Dar eu mă duc la Sfânta Liturghie în fiecare zi. Și la alte slujbe merg. Mai ales în Sfântul și Marele Post. Dar asta nu trebuie să îți spun ție, că devine laudă, și știu că eu nu pot face și reuși nimic. Hristos, preadulcele, întărirea mea, le face, prin mine. Iar vrăjmașii, mă pun la păcate. Citat:
P.S.: Da, Lucian008, e mult întuneric în mintea mea, recunosc. În a ta e întuneric? Și mai știu că în mintea mea, mai e ceva: e Lumină. "Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o." (Ioan 1, 5) P.S.: Ce am răspuns la Lucian008, e valabil și pentru GMihai. Nu am nevoie de susținerea nimănui. Știu ce am cercetat și ce am găsit. Iar Sfântul Maxim Mărturisitorul era singur împotriva întregii Biserici Creștine. Din Apus și din Răsărit. Care era căzută în erezie monotelită. Toată Biserica era eretică. Și nu s-a temut. Era el singur și doi ucenici ai lui. Și a stat împotriva Bisericii, peste 40 de ani. Și a scris și a vorbit și a expus Adevărul față de erezie. A fost exilat de 8 ori, condamnat ca eretic, chismatic, anatematizat, exilat de 3 ori, și el și din exil scria și vorbea. Și... a biruit :) Pentru că Biruitorul era cu el. Așa că stai liniștit, Mihaiță franco-latinule, mulțumesc că-mi porți de grijă, dar mă descurc și fără tine. Crede-mă. |
Augustin este numit de Biserica Ortodoxa fericit. Ceea ce inseamna ca e mantuit, dar pentru ca a avut anumite greseli, il numim fericit, nu sfant.
Cele doua mari greseli ale lui Augustin au fost: filioque si predestinarea. Insa nu asta ma socheaza cel mai mult la Augustin, ci afirmatia aceea a lui, din cauza careia filozoful si scriitorul Albert Camus si-a pierdut credinta, cum ca cea mai mare delectare a sfintilor in rai o constituie suferintele pacatosilor din iad. Cu alte cuvinte dreptii din rai se bucura la vederea chinurilor pacatosilor. Ulterior, si alti sfinti catolici, precum Toma din Aquino si Petru Lombardul au preluat aceasta afirmatie. Afirmatia ma oripileaza dar cu toate astea, NU trebuie sa-l batjocorim sau sa-l ponegrim pe Augustin, fiindca el a avut si invataturi bune iar Biserica il cinsteste ca fericit. |
Spui multe tampenii si nu are rost sa iti raspund iar la toate pentru ca nu ajuta. Pe tine nu te intereseaza pentru ca tu de fapt "stii ca ai dreptate" si argumentele nu conteaza, iar daca altcineva e de bunacredinta si este interesat de subiect gaseste raspnsurile in postarile anterioare.
Dar ai o prostie noua si nu pot sa te las asa. Citat:
Citat:
Sa spui ca Biserica pana la Sinodul I nu invata nimic despre dumnezeirea lui Hristos este o aberatie. La fel si cu celelalte invataturi si Sinoade. Ps: Iti demonstrezi ipocrizia fara nici o rezerva. "Il cinstesc ca Fericit, dar nu dau doi bani pe el". Cu mult lume faci asa? |
Sunt 100% de acord cu tine, Bogdan81.
Nu știam de afirmația lui Augustin: "cea mai mare delectare a sfinților în rai sunt suferințele păcătoșilor din iad." Prin asta Augustin contrazice Biblia, din nou, anume când bogatul nemilostiv din iad, are dialogul cu Avraam, îi cere să-i ude Lazăr cu câteva picături de apă gura, Avraam îi răspunde: "între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi." - Luca 16, 26. Și Sfântul Isaac Sirul, la Filocalia 10, spune că cei din Rai, nu pot vedea ce se întâmplă cu cei din Iad. Oribil ce spune Augustin, poftim încă o erezie. S-au adunat 10 erezii. Da, Biserica s-a rugat pentru Augustin, atâția ani, fiind în calendare și pomenindu-l, dar sincer, cumva mă îndoiesc că e mântuit Augustin. De ce? Pentru că ce a lăsat în urma lui, a făcut atât de mult rău Bisericii, deci membrelor ei, creștinii, încât cred că existența franco-latinilor, prin filioqve, predestiația, și existența protestantismului, se datoriează pe de-a-ntregul lui Augustin. Și învățăturile lui Augustin, încă fac prăpăd în Biserică și astăzi... Mă doare sufletul... În "Confesiuni", Augustin, mai spune o mare prostie: că trebuie să guști păcatul ca să te știi feri de el. Incredibil... Și totuși spun: Fericite Augustin, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Pentru că cei din iad, se pot ruga, dar nu-i mai aude nimeni... Cum nici pe bogatul nemilostiv nu l-a auzit nimeni, și Dumnezeu ne arată asta, și azi, prin pilda de la Luca... Reamintesc și reîntăresc, SCOATEREA LUI AUGUSTIN DIN CALENDARELE SFINTEI BISERICI. |
Citat:
Si asta cu singurul este un lucru pe care il presupui. Nu stii tu ce calugari induhoviciti erau in grotele pamantului. Dar trecand peste asta, stii care erau elementele comune ale celor care pastrau dreapta credinta in peioadele in are mare parte din membrii Bisercii (nu Bserica pentru ca aceasta este infailibila) erau inselati de ereziei? Smerenia, credinta, postul aspru, multa rugaciune. Noi, ceilalti, nu avem pretentia ca asta ne fereste de erezie. Ceea ce facem noi este sa marturisim ceea ce marturiseste credinta, care se baseaza pe cei din categoria de mai sus. Dar cum tu faci nota discordanta de ceea ce invata Biserica trebuie sa te consideri mai presus de ceea ce invata la nivel oficial Biserica. |
Citat:
Daca vrei poti sa incerci si la Constantinopol. |
Afirmatia nu e cu ghilimele. Eu am redat doar ideea. Citatul exact nu il stiu.
Dar Augustin a aparat dogma Sfintei Treimi. Asta nu trebuie sa uitam. A avut si parti bune invatatura lui. |
Și Origen a apărat dogma Sfintei Treimi. Și ce dacă?
Când citești ce erezii are Origen și cum le întărește, începe să te doară capu, la propriu... Și franco-latinii (autonumiții "romano-catolici", violând termenul) apără dogma Sfintei Treimi, și protestanții și mare parte din neo-protestanți. Și ce dacă? Franco-latinii au 15 mari erezii, și alte 12 erezii mici, derivate din cele mari. Iar protestanții, să nu mai vorbesc... Și mergând pe fir istorico-dogmatic, toate se trag din nebuniile lui Augustin. Ferească Dumnezeu... P.S.: Lucian, vino-ți în fire, frățior și să nu mai acuzi niciodată Sfinții lui Dumnezeu de erezii, ca să nu-și bată joc de tine, vrăjmașul. |
Citat:
Eu as propune sa protesteze in fata unuia din baietii aia in alb, care le au cu jocul de lumini si umbre al mintii umane. Sa il porcai in halul asta pe Sfantul, ma rog, Fericitul, Augustin, si inca in post, e socant de-a binelea. Da, a avut si invataturi gresite, nu multe dar importante. Indeajuns sa nu fie cinstit in Rasarit dupa Marea Schisma. In rest, e unul din Doctorii Bisericii. Iar chestia aia cu "franco-latin" si felul, pardon, halul in care rusnacul asta vorbeste de catolici e un filetism fascistoid si xenofob venit pe filiera unor monahi greci si, probabil si rusi, mai fanatici, care cind aud de "latini", fac crize de furie. Furie sublimata in scris, dar tot furie. Eu sunt antioccidental la modul visceral, dar sunt impotriva Occidentului de dupa ascensiunea burgheziei, si a celor trei revolutii ale ereticilor si masonilor: olandeza, regicidul lui Cromwell, si revolutia franceza (si as adauga si caderea comunismului, ca a patra). Acestea au dus la practic indracirea popoarelor nord-vest-ariene, si, a la longue, la distrugerea si sclavizarea planetei sub jugul unei dictaturi corporatisto-politienesco-militare globale, tot mai evidente si mai aproape de victorie. Insa Occidentul crestin, e ceva de dorit, nu de urat, nici macar de criticat. Occidentul crestin ar fi, de fapt, salvarea noastra, a tuturor. |
Citat:
Ia cauta tu ce sfinti au sustinut hiliasmul. Vezi ce spune Sfantul Iustin despre "crearea Fiului". Sau despre ingeri. Vezi ce sfinti au sustinut erezia apocatastazei (care da a fost promovata de Origen). |
"nebuniile lui Augustin"????????
Ba rusnace, mie mi-ar fi frica sa gandesc asa. Am indoielile mele privind Biserica, anume infailibilitatea ei, indoieli si obiectii expuse foate cinstit si calm, dar nu le fac combustibil pentru hule, rascolnic de salon! De unde stii ca baietii aia cu pielea cenusie si ochi rosii nu scriu cu stylusul ce ai porcait, si asta si pentru ca Augsutin poate este in Rai, si Fiul il cinsteste ca pe un mai mic, dar credincios serv al sau, si, cum am spus, Doctor Ecclesiae? Cine te crezi? iti fac o sugestie: ori ramai in BOR, si cinstesti ce cinsteste Biserica, fara sa mai faci gura, ori pleaca la stilistii non-canonici (singurii cu succesiune apostolica sunt cei din ROCOR si cei derivati de acolo, restul au har preotesc cat un bolovan). Acolo, ai de fac spume la gura impotriva Bisericii sunt tinuti pe brate. Poate ajungi "Mitropolit", cine stie. |
Lucian! Ataci mai departe pe Sfântul Iustin ?
Nu-ți permit ! Pur și simplu nu-ți permit. Fapte, trimiteri, pasaje, cu pagina menționată, nu scose din context, cu notele de subsol menționate, respectând munca altora de dinaintea noastră, nu lălăiturile tale. Limpede? Iar dacă mai găsești ceva ce crezi tu, după capu tău că ar fi erezie, ți-am spus, ține cont de contextul afirmației, analizează cu iubire cuvintele și roagă-te înainte, Preasfintei Născătoare. Apoi scrie. Altfel, te adâncești în înșelare. Arie, ținea piept cu mândrie la 318 ierarhi ai lui Hristos, care îl acuzau, vrând să-l ajute și îi dovedeau Adevărul, iar Arie nu lăsa erezia lui. Arie a murit întro toaletă publică, la Constantinopol. Iar Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, abea dacă cunoștea hotărârile Sinodului Sfinților Apostoli din anul 90, ținut cu 10 ani înainte de nașterea lui. Nici Biblie nu exista când s-a născut Sfântul Iustin. Și cred că nici la adormirea lui, nu exista Biblie, ce să mai vorbesc de dogme. Era Sfânta Tradiție, transmisă prin viu grai. Ăla era creștinismul. Și pe atunci, era minunat așa. Și Biserica era prigonită. Și față de sfârșitul lui Arie, care murea "strivit de degetul lui Dumnezeu", întro toaletă publică din Constantinopol, Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, era slăvit și făcut Sfânt Martir, pentru mărturisirea lui. Să fim și noi ca Sfântul Iustin, dacă va trebui. Amin. Deci, din nou îți spun, cu sfială și prețuire: reconsideră și ia aminte. P.S.: iar tu Barsaumas, frățior, ce mai faci? Ești bine? Iar vorbești prostii? Nu am fost niciodată în Rusia, doar că îmi este dragă evlavia și credința lor vie. Iar de stiliști, Dumnezeu să-i ierte, sunt mlădiță rupăt de Biserică, și aruncată în foc, ca și alte erezii. Să n-avem treabă cu ei. Lupta mea e împotriva ereziei și apărarea Bisericii. Da, susțin și întăresc, că Augustin învață nebunii. Și datorită lui, Apusul, e azi unde e... Eventual atenționarea bisericii, ca să nu cadă în erezie, dar în supunere, pentru că iubim, nu? În rest numai zeflemele și prostii ai scris. Domnul să aibe milă de noi. Doamne, miluiește. |
Citat:
Citat:
- Ce invata Sf Iustin ca se va intampla dupa a doua venire a lui Hristos? - Ce invata Sf Iustin despre nasterea Fiului si cand o plaseaza? - Ce invata Sf Isac Sirul despre Iadul de dupa a Judecata Universala? Citat:
O dai in diverse pentru a nu recunoaste ca ai gresit si ca au fost si alti sfinti care au avut unele invataturi gresite, precum Sf Iustin. |
Atat timp cat Biserica nu are o invatatura conform carei sfintii sunt infailibili si nu ai citit toate lucrarile celor cinstiti ca sfinti de Biserica nu ai nici un temei sa sustii ca nici nu sfant nu a avut invataturi diferite de cele ale Bisericii.
|
Citat:
|
Ce ți-ar mai place ție să fiu eu banat... oiooooi... :) gândire diabolică ce ai tu...
Nu l-am jignit pe Augustin. Am spus doar că e eretic. Și am dovedit. Pe bună dreptate. Când numești pe cineva eretic, și dovedești, nu-l jignești, ci mărturisești Adevărul și vrei să-l ajuți, dacă mai trăiește, iar dacă nu trăiește, vrei să ajuți turma lui Hristos să se ferească de ereziile lui. Dar tu, în schimb, blasfemiezi și hulești pe Sfinții lui Dumnezeu. Poate fără să vrei și fără să-ți dai seama. Și eu și toți, te iertăm, nu trebuie să-ți ceri scuze sau iertare. Ci doar trebuie să te oprești, că nu-i bine ce faci. Oprește-te și Dumnezeu te va binecuvânta. Refuz să-ți mai răspund la prostiile și elucubrațiile minții tale, până când nu vorbești cu bun simț și dovedești ce vorbești, nu pentru mine ci pentru dragostea ta, față de Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, pe care plec de la premisa că o ai. |
Citat:
Da, sper ca vei fi banat cat de curand. Si se va intampla asta, nu pentru ca sper eu, ci pentru ceea ce faci tu. Si ti-am zis si de ce. In acelasi timp, tu esti cel care ascunde ca a mai fost banat o data. Bine, ascuns nu este chiar corect, ci mintit este un termen mai exact. Citat:
Eu doar am spus ca sfintii nu sunt infailibili. Si am dat cateva exemple, nu pentru a-i denigra pe acestia, ci pentru a-ti demonta invataturile eretice. Citat:
Habar nu ai o gramada de lucruri, dar afisezi o atitudine de parca le-ai sti pe toate. Scornesti invataturi noi. Jignesti sfintii. Te mandresti ca stii mai bine decat Biserica si te compari cu Sf Ioan Damaschin. Nu iti recunosti identitatea. Ai multe probleme. |
Citat:
|
Mulțumesc pentru cuvinte, Mihai. Deocamdată ai postul raportat la administrația forumului, pentru atac la persoană și chiar hărțuire. Adminul știe ce face și când face.
Tu nu ești în măsură, nu ești autorizat, să spui cine are nevoie de medic și cine nu are nevoie. E clar? Sper că ți-e clar. Când medicul de familie, sau duhovnicul îmi va spune că am nevoie de medic, de orice fel, sau profesorii, sau Ierarhul meu drag, atunci, crede-mă, că am să merg. Până atunci, te refuz politicos și te invit să-ți revizuiești atitudinea, nu ca să te poți mântui, că prin atitudine nu te mântuiești, tu fiind franco-latin n-ai nicio șansă, ci ca să poți fi respectat, că avocații, au nevoie de respect ;) Lucian și alții, vă las pe voi să aveți habar de o grămadă de lucruri, părerea fiecăruia despre mine, exprimată sau nu, îmi amintește de un cuvânt din Patericul Egiptean: chiar dacă te laudă cineva sau chiar dacă te ocărăște, tu să fi în fața lor ca un mort. Dacă aș fi în viața reală, ma-ți scuipa sau cine știe, vai de capu vostru... Na și uite-așa și eu, ca un mort la laudele voastre. Mila Domnului cu noi cu toți. Hristos mă judecă și Sfinții Lui. El îmi vede inima și rărunchii, El vede cu "cine mă compar". El știe că atunci când dai exemple, nu te compari cu acel exemplu, ci îl elogiezi. Nu voi mă judecați și nici un om. Cine vrea citește, se exprimă, cine nu, nu. Fiecare după cultura care a adunato, după educație primită de părinți și dovedită, după caracter, personalitate, după capacitățile cognitive, după respectul față de semnul său, toate raportate, desigur la Biblie, Sfinții Părinți, duhovnic, familie, etc. Pe mai departe, peste tot, cu mila Domnului, voi vorbi, unde am ceva de vorbit, și atât. Fiecare spune mai departe cât îl duce capu, sufletul, inima, sau așa... :) Ce am spus până acum, rămâne valabil, întăresc și susțin, Augustin este eretic, dovedit și demonstrat, are cel puțin 8 erezii, dacă nu mai multe. Propun și susțin scoaterea lui Augustin din calendarele Bisericii. Post ușor pe mai departe tuturor. Iertați. |
Citat:
Spre deosebire de tine Fericitul Augustin a infuentat pe multi in demersul lor de a se mantui. |
Citat:
Boala se numeste tulburare de identitate disociativa si se manifesta ca o o dereglare de tip psihiatric in care cel care sufera de asa ceva dezvolta mai multe identitati. Ceva de genul: Emilian, Igor, Daniel si insista ca este una dintre ele. Si asta este doar una dintre tulburari de care suferi. |
Nu sunt eretic, am spus deja că Biserica a existat din veșnicie.
Încearcă să fi mai atent. Dar sufletele nu au existat din veșnicie, ci le crează Dumnezeu, la fiecare naștere, ca taina persoanei, fiecare om unic și irepetabil. Altfel, numărul limitat de suflete, spune ereticul Origen și ajungi la predestinație, reîncarnare și alte nebunii, ca ereticul Augustin. Deci fi mai atent îți reamintesc. Și iubește mai mult. Ca să poți trăi Împărăția Cerurilor mai repede înăuntrul tău, altfel, nu o vei dobândi nici Acasă. Identitatea disociativă, nu e valabilă la un pseudonim. Toată medicina știe asta. Dar tu nu. Nu mă mir. Ești off-topic. Din respect pentru colegii de forum, revin ontopic: propun și susțin scoaterea ereticului Augustin din calendarele Bisericii. Lucian 008, o zi frumoasă în continuare și ai mare grijă, să nu mai hulești Sfinții Bisericii lui Hristos. |
Citat:
Cred ca pe la clasa a 4-a sau a 5-a se invata asta. Biserica a luat fiinta in chip nevazut la momentul jertfei de pe Cruce si in chip vazut la Cincizecime. Citat:
Citat:
Citat:
|
"Biserica a existat din veșnicie", nu e erezie. Dar ca să nu te trimit la Sfinții Părinți, te trimit la Sfântul Porfirie Cavsokalivitul, canonizat anul trecut, e o carte mov, "Ne vorbește părintele Porfirie".
Nu îți dau pagina, ca să o citești toată, că e minunată ;) În rest, ai scris numai prostii. Trezește-te și iubește, altfel nu ai să te mântuiești, nici dacă ești ortodox. Și să ne ferească Dumnezeu de ereziile lui Augustin, pe noi pe toți. O zi frumoasă în continuare. |
"...si alte nebunii, ca ereticul Augustin".
Baaaaaa!!!!! In post, tu il faci nebun si eretic pe unul din Doctorii Bisericii. Habar nu am ce meserie are Lucian. Nu stiu daca e "shrink", daca daca e, atunci poate a nimerit-o. Mihai e avocat, dar poate are si el cunostinte de probleme de truli-truli, asa ca la cat ai hulit un sfant al Bisericii Romane, de care tine Mihai (catolicii de rit latin il cinstesc ca sfant, nu fericit, pe Augustin), normal ca omul si-a pierdut rabdarea, si a sugerat sa vezi un specialist in truli-truli. Bun, biblic poate au gresit, caci Domnul ne zice sa nu numim pe nimeni prost sau nebun. Dar vezi tu, rusule, tu esti ala care a inceput: numind eretic un sfant din sinaxare ortodoxe si catolice deopotriva; numind scrierile si teologumenele sale "vome"; si in fine, numindu-l, chiar daca indirect, nebun pe acest sfant, Augustin, Episcopus Hipponensis. Ai facut-o lata pe forumul asta, tovarasu polkovnik. Ce puii mei, la Academia Felix Dzerjinski ati decazut si voi, ma? Ai idee cat datoreaza omenirea lui Augustin si celor care i-au urmat? Stii cine o descoperit ereditatea, la modul metodic? Gregor Mendel, ma. Era calugar augustinian. Sper ca banatenii sa urgenteze dobandirea unei autonomii cat mai largi, asa cum merita de secole, ca sa puna ordine si invatamantul religios din Timisoara. Tu, preot ortodox?! holy shit, simt ca ma biruie panica de kernel cand ma gandesc la asta. Unul care porcaie un sfant si doctor al Bisericii ca asa i-o venit lui sa poate opera Sf. Prefacere si sa dea dezlegare de pacate...:31: Eu nu zic ca esti nebun. Nu am competenta, si nici nu e stilul meu sa o fac. Esti, cumva, mai rau: un produs nu al unei patologii personale sau unui atac demonic, ci produsul prabusirii morale si spirituale al unui intreg popor. La asa oameni, asa cler. |
Nu numai Mihai, dar oricine care și-a pierdut răbdarea, poate să meargă pe forumul franco-latinilor.
Aici, sunt acasă la mine. Și arăt pe bună dreptate erezia, fiindcă ESTE ! Pentru mine, "biserica" lor, nu e Biserică, și nu se numește romană, fiindcă ei nu mai fac parte din Imperiul Roman, din anul 1009, și nici Constantinopolul din anul 1453. Sunt franco-latini. Iar noi, ortodocșii, suntem creștinii. Singurii creștini ce mai există. Iar "biserica" lor, "romano-catolică", sau cum vor ei să o mai numească, e eretică, din anul 1054. Dovedit: istoric, biblic, dogmatic, patristic, moral, etic, etc. Mă doare pentru ei, dar în mândria lor, nu renunță la erezii, și îi pot ajuta, cu absolut nimic. Îi respect și îi cinstesc, îi ajut și îi îndrum și pe ei, ca și pe orice eretic, iubindu-i și oferind demnitate și integritate, ființei lor umane, indiferent de mărturisirea de credință, de rasă, de sex, etc., dar când vine vorba de credință, de dogmă, Hristos e cu mine, și nimeni împotriva mea. Dovedit. Punct. ;) Dacă Hristos nu îi trăznește în momentul când săvârșesc ereziile, eu ce treabă să am cu ei? Mă doare și atât. Suspin în tăcere. Ca Lot, în Sodoma. Dar sună ceasul la fiecare... Vai și-amar va fi atunci de ei... Ți-am mai spus că nu sunt rus, nu am fost în Rusia niciodată. Fi mai atent și tu. Iar Augustin nu a fost, nu este și nu va fi niciodată sfânt și nici doctor al Bisericii. Poate al altor grupuri de oameni, numiți "biserică", aia-i treaba lor, îi va judeca Hristos, nu eu. Dar eu, pentru turma din care fac parte, "turmă mică", arăt și demasc minciuna. Da, orice creștin adevărat, e puțin sau mai mult, "truli-truli". ;) Iar în rest, ai scris, din nou, prostioare, o nouă dovadă a unei minți neancorată în realitate. Ai grijă de tine. |
Citat:
Dar oricine are cunostinte minime despre invatatura Bisericii stie ca Biserica a luat fiinta prin jertfa Mantuitorului in chip nevazut si in chip vazut prin Pogorarea Duhului Sfant. Si ca sa nu mai aberezi uite ce spune Mantuitorul: "Și Eu îți spun ție că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui." Matei 16,18 De zidit poate fi zidit poate fi zidit doar ceva ce nu exista. Iar Hristos foloseste viitorul. Oricum nu ma astept sa recunosti ca ai gresit. |
La Matei 16,18, nu se referă la Petru ca persoană, ci la Sfinții Apostoli ca și mlădițe și continuitate Apostolică, prin "punerea mâinilor", toți episcopii, preoții, diaconii, pe care zidește Hristos Biserica și porțile iadului nu o vor birui pe ea.
Toți Apostolii erau și sunt și azi egali, în Împărăția Cerurilor, cum toți episcopii sunt egali și toți preoții sunt egali. Iar Hristos este piatra cea din capul unghiului. Niciodată întâietate dată unui Apostol, în fața altui Apostol. Aici, pot vorbi câteva zeci de pagini. Și Sfinții Părinți, au făcut asta, înaintea mea. Dar esența, am exprimato. Iar Biserica Luptătoare a fost înființată nevăzut la Răstignire și văzut la Cincizecime, dar Biserica Biruitoare, a fost din veșnicie, prin comuniunea a Însăși Sfintei Treimi. Dar eu nu am habar, așa e. Sigur, e evident. ;) Ai grijă de tine. |
Citat:
Revenind: problema ta este că "pentru tine...". Pentru tine, dar pentru nimeni altcineva, Augustin este eretic și damnat; pentru tine, dar pentru nimeni altcineva, Sf. Ioan Gură de Aur a fost anatemizat la sinoadele ecumenice; pentru tine, dar pentru nimeni altcineva, tu nu ești tu (adică nu ești Emilian Botoș); pentru tine, dar pentru nimeni altcineva, romano-catolicii sunt "franco - latini", pentru tine, dar pentru nimeni altcineva, este îngăduit să insulți, să numești interlocutorii "blestemați", "mincinoși" etc. Totul se învârte în jurul tău. În rest, am mai observat următorul lucru: tu nu te manifești decât "împotrivă". Topicele pe care le-ai deschis sunt aproape toate împotriva a ceva: împotriva protestanților, împotriva romano-catolicilor, împotriva musulmanilor, împotriva Fericitului Augustin; la fel, intervențiile pe topicele altora, împotriva userului Tineri pentru România și a naționalismului, împotriva cipurilor, etc. Mai mult, pari a ști foarte multe despre interlocutorii tăi: că unul nu se duce la Liturghie, că una nu se duce la mănăstiri, că unul e pe acolo, că altul e pe dincolo. Acuma, unul care știe multe despre ceilalți, chiar dacă nu are de unde, care vede în jur numai dușmani și amenințări, a cărui discurs și gândire se centrează intens asupra lui însăși, știi cum se numește ? |
Franco-latinule eretic, hai să trăiești, să fi sănătos, la un pahar de vitamine efervescente. Fac cinste ;)
Ai și tu grijă de tine, ferește-te de ereziile lui Augustin, leapădă ereziile apusului, ca să te poți mântuii și iubește cât de mult poți și viața ta, îți promit, o va face Hristos prin Duhul Sfânt, va deveni o comoară nemăsurată de bogăție duhovnicească. |
Sfintii sunt infailibili?
Biserica este infailibila? |
Emiliane, eu nu sunt franc, nici măcar pe departe, sunt la origini aromân. Latin, evident, sunt, chiar dacă numele este la origini ebraic.
Pe de altă parte, tu, care ai două nume neaoș latine - Remus și Emilian, ești de două ori mai latin decât mine. În ce privește "ereziile apusului", nu am ce să lepăd, pentru că BC nu are erezii decât în viziunea unora din BO și a protestanților, ori eu nu sunt nici ortodox nici protestant. Pe mine m-a chemat Dumnezeu să fiu catolic, așa că asta sunt. Dacă tot suntem la faza de dat sfaturi, îți dau și eu unul: leapădă obiceiul de a vorbi împotrivă, și încearcă să scrii pentru ceva. Deschide un topic pozitiv, constructiv. Are BO nenumărate comori duhovnicești, liturgice, nenumărați sfinți. Scrie despre acelea. Scrie depre Pateric, despre Liturghie, despre Orologhion, despre icoane. Zidește-te și pe tine, d.p.d.v. duhovnicesc, zidindu-i și pe alții. Nu mai încerca să dărâmi. Așa se mărturisește creștinismul. |
Superba replica, Mihai. L-ai lasat pe rusnac socat.
|
Citat:
S-a referit cineva la faptul ca Hristos vorbea despre toti apostolii? Discutia era despre faptul ca Biserica urma sa fie infiintata, adica era vorba de viitor. Citat:
Citat:
Tind sa te cred ca sustii ca ai citit un volum mare de carti, dar tu esti dovada ca asta nu te-a ajutat sa intelegi nici unele elemente banale, dar esentiale. Cunostintele dobandite din cartile citite nu se "masoara" in volum. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:06:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.