![]() |
Citat:
Când aveți texte limpezi, voi alegeți speculații ce nu au acoperire în textul biblic: * Iisus spune că încă nu S-a suit la Tatăl, voi că nu avea nevoie (S-o fi suit degeaba) * Scriptura spune că sufletul moare, voi că trăiește despărțit de trup * Scriptura spune că morții nu mai știu nimic, voi că se rotesc în jurul steașinei, * etc. Când veți accepta Cuvântul lui Dumnezeu și veți lepăda ereziile omenești? |
Citat:
Citat:
"Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Gen 2:17) A murit Adam in ziua in care a mancat din pomul oprit? Fizic? Nu. Spiritual? DA. Asta este moartea sufletului. "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac." (Ioan 11,26) Crezi tu aceasta, ellenistule? Nu, tu crezi ca omul chiar si credincios va muri (disparea) o vreme, pentru ca tu nu crezi in Hristos si cuvintele Scripturii, crezi in mincinosii Miller si Ellen White, mort esti (spiritual), mort vei fi (spiritual & fizic), mort vei ramane in veci (chiar si inviat in trup, spre judecata, dar mort in duh). Citat:
Inteleg ca ai motive sa fii sectar, ca e greu sa gandesti cu capul tau, da' badaran si mincinos sub ce motiv? Face parte din educatia primita in cadrul sectei? Sa inteleg ca din toate poruncile, ati mai ramas doar cu Sabatul si ala ca la evrei? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Biserica este stâlpul si temelia adevărului nu Nt. Voi adica biserica sunteti sarea si lumina nu Nt. Si daca voi adica biserica nu a mai luminat înseamnă ca a fost biruită cea ce contrazice Nt ! Apoi ce grija a avut dupa inaltare Duhul Sfânt daca voi a-ti apărut dupa anul 1800? Răspunsurile tale sunt penibile Pavel si spune in trup sau in afara lui adica in duh. Esti de ras si nu vrei sa vezi. La voi Ioan va ajunge in iad ca nu a inteles mesajul . Sunteți patetici.
|
Citat:
|
Glumesti. Nu-i nimic. Oricum Pavel arata doua stări In trup sau in afara lui iar tu nu poti răspunde. Cu ti-a arătat si cineva din Cartea Psalmilor ca nu se poate ascunde de Dumnezeu si daca ajunge in iad. Chiar Nt arata ca moartea e ca un vis ( adica cum învată biserica ortodoxă) adica suflet fără trup. Ca visul nu înseamnă neant ci când omul viseaza vede lucruri cu mintea. Apropo sufletul cui i-i apartine? Omului sau lui Dumnezeu? Raspunde si tu clar ...Lui dumnezeu. sau sufletul e al omului.
|
[quote=centesimusvicesimusoctavus;637547]Caraghioase (Èi probabil chiar blasfemiatoare) sunt imaginaÈiile acestea cu Dumnezeu ce-Èi încetează existenÈa. Hristos spune că a fost mort, iar acum este viu în veci; iar eu Îl cred fără a mai specula cum poate Dumnezeu să moară Èi totuÈi să fie viu.
Pai daca ai "specula" cum spui tu ratiunii, ti-ai da seama ca al tau crez mincinos este. Asa ca preferi credinta oarba si irationala in cuvintele unor oameni mincinosi pe care ii confuzi cu Sf. Scriptura din cauza ignorantei. Citat:
"Hai sa nu ne mai gandim la asta, sa incercam, cu aceeasi superficialitate, sa abordam alt subiect si daca si in acela ne vom dovedi ignoranti sa cautam altul si tot asa.." Citat:
Citat:
Citat:
Pai nu erai tu avocatul ideii ca Scriptura e simpla si evidenta? :21: Citat:
Arata-mi unde scrie alb pe negru in dogmatica ortodoxa ca sufletele "se rotesc în jurul steașinei". Nu pentru ca ti-ai sustinut ideile ai fost banat in nenumarate randuri ci pentru ca ai facut-o cu minciuni si lipsa de bun simt. Citat:
Citat:
E propria voastra Traditie cu care incercati sa va sincronizati, nesfanta si chiar blasfemiatoare. |
Citat:
Cum mai ciuntiti si de data asta Sf. Scriptura? "nu va muri in veac" inseamna ca vei fi candva nemuritor sau nemurirea ta incepe o data cu alegerea credintei? Care va sa zica daca un adventist promite cuiva ca nu va minti in veac, inseamna ca la un moment dat, candva, se va lasa de minciuna, insa pana atunci va propovadui "Cuvantul Domnului", pardon a "doamnei" EGW... |
Treaba cu Sola Scriptura e o lozinca, ca atitea altele in istoria credintelor si ideilor omenesti.
Domnule Centesimus, unde scrie in Scriptura ca Moshe a fost inviat, la fel ca, de pilda, Lazar din Bethania? Sau e o viziune a lu' Lenuta Albu? La fel de bine ati putea sa il bagati pe Darth Marr in "invatatura" dvs. "scripturala", ca "Force ghost". :24::24::24: |
Va muri in veacul nr 2...Mereu omul indoctrinat si incapatanat va găsi răspunsuri...
|
Citat:
Ca daca zice acolo clar ca "a fost mort" si adventistul iti zice ca mort=disparut,inexistent, atunci trebuie sa renunti ori la povestea adventista ori la ideea ca Hristos e Dumnezeu si atunci devii iehovist. Sau si mai bine, lepezi toate ratacirile si vii la Biserica Una, pe care "portile Iadului nu o vor birui". |
In fapt decât crestini (daca astia se pot numi crestini si repet ce spun adventiștii despre Ioan Botezătorul : Ca el fiind mai mic decât cel mai mic din imparatia cerurilor nu va ajunge in împărăție deci va ajunge in iad) adventiști si iehovisti cred in faptul ca omul dupa ce moare nu mai stie nimic despre el...dar biblia ne mai învață ca sa nu ne lăsăm amagiti. De cine de crestini sau de niste amăgitori? Pot crestinii sa insele lumea cum ca Domnul ar venii si s-ar dovedii o minciună? Dar ce grija a avut Duhul Sfânt de biserica daca ea cf cu cele spuse de adventiști a căzut in erezie ? Cum poate biserica sa fie permanenta si sa predice adevărul daca ea a căzut in erezie?! Când i-am povestit despre ce cred adventiștii despre Ioan unui ateu el a zis ca astfel de oameni sunt îndoctrinați si pun o mare pată învățăturii crestine. Deci ereziile strica mesajul si învățătura lui Dumnezeu.
|
Citat:
|
Ce e sufletul? Citind acest topic am priceput ca nu se poate pricepe ce e sufletul decat daca stabilim ce versiune a Bibliei sa interpretam: Septuaginta sau Textul Masoretic. De asemenea, atunci cand observam in textul biblic, cel Adevarat desigur (urmeaza sa stabilim care e acesta), vreo sugestie legata de faptul ca sufletul ar fi viu sau mort, trebuie sa tinem seama de faptul ca sufletul e nemuritor, altfel riscam sa devenim adventisti si nu e bine.
Cineva spunea: Citat:
Citat:
Complicata treaba! Asadar eu traiesc, ma misc, respir, am suflet, si vine la un moment dat cineva cu un topor in mana, imi da in cap, iar din acel moment sufletul meu incepe sa traiasca intr-o alta sfera. Dupa cum sugereaza comentariile scrise de cei de dinaintea mea, sufletul poate trai in cealalta lume ca suflet viu, daca a crezut in Dumnezeu, sau ca suflet mort, daca n-a crezut. Probabil ca moartea a doua despre care am auzit vorbindu-se pe aici e moartea spirituala. Acum m-am lamurit. Moartea asta spirituala e adevarata moarte si de aceea crestinii nu se tem deloc de moartea fizica...ma rog! Totusi nimeni de aici nu si-a imaginat urmatoarea situatie. Un om se imbolnaveste de alzheimer. Cei din jurul lui observa ca respectivul uita in mod progresiv numele prietenilor sai. Ii vine tot mai greu sa faca calcule, iar in cele din urma nu mai e in stare nici macar sa adune doua numere. In curand nu mai e capabil nici macar sa se joace de-a unu, doi, trei...etc, nu-si mai recunoaste rudele apropiate, vorbeste din ce in ce mai putin, uita cuvinte, intelege din ce in ce mai greu ceea ce i se spune, pana ce e lipsit de capacitatea sa inteleaga chiar si propozitii simple. Mai apoi omului ii vine tot mai greu sa umble fara sa fie ajutat de cineva. Prefera sa stea jos pentru ca intr-o buna zi sa nu mai poata sta nici pe scaun, isi pierde reflexele si in cele din urma moare din cauze cunoscute (pneumonie, infectii, atac vascular) sau necunoscute (probabil de sorginte neurologica, adica alzheimer pur si simplu). Cercetand creierul unui asemenea pacient vom observa un proces clar de degenerescenta, adica de moarte a neuronilor in special a celor aflati in zona cortexului si de aici si aparitia mai intai a simptomelor ce denota afectarea functiilor cognitive. Exista vreo legatura intre leziunile ce se produc la nivelul creierului unui bolnav de alzheimer si "tulburarea" sau "incetosarea" care ii cuprinde sufletul? Raspundeti dumneavoastra la aceasta intrebare. Sau nu raspundeti. E totuna. Oare sufletul omului a fost si el distrus de aceasta boala sau numai trupul sau? Iar daca sufletul nu a fost distrus, de ce avem totusi impresia ca, in timp ce boala avansa, sufletul pacientului se imputina din ce in ce mai mult? Ati cunoscut vreodata o fiinta plina de viata care sa se transforme treptat-treptat intr-un simplu obiect cu chip omenesc? Daca da, atunci probabil veti cauta sufletul in alta parte decat in Septuaginta sau in Textul Masoretic. |
Krautrock, sufletul nu este memoria omului, iar aceasta are legătură atât cu creierul, cât și cu sufletul. Acționând asupra creierului, nu acționezi și asupra sufletului, însă. Creierul este, probabil, doar o interfață a minții, prin care se face legătura cu trupul și cu lumea concretă. Degradarea lui afectează manifestarea în trup, care, la un moment dat, dintr-un motiv sau altul, va deveni intert. Nu va mai manifesta viață, dar ceea ce dispare în acel moment nu este sufletul, ci legătura cu el.
Despărțindu-se de trup, sufletul rămâne întreg, păstrând, se pare, inclusiv memoria evenimentelor pe care le-a parcurs în viață. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu știm multe despre suflet; avem mai mult deducții și intuiții, iar restul îl vom afla după trecerea pragului vieții în trup. |
Citat:
Fabula mea despre bolnavul de alzheimer, deoarece e o fabula si nimic mai mult, avea ca talc o intrebare: unde se afla sufletul omului atunci cand vedem ca sufletul lui devine tot mai firav? Nu ma intereseaza deocamdata ce se intampla cu sufletul dupa ce omul moare. Pacientul din fabula mea a murit deoarece aveam nevoie de creierul sau ca sa vad daca exista vreo legatura intre procesul de atrofiere a cortexului si tulburarile de gandire. Ma intereseaza doar daca boala aceasta care parca topeste sufletul asa cum caldura topeste gheata, chiar topeste sufletul sau nu-l afecteaza deloc. |
Bine v-am regăsit!
Asta încercam să argumentez: că nu sufletul este cel care se diminuează atunci când memoria sau mintea suferă. El se află tot acolo unde era și mai înainte, păstrând legătura cu trupul până la moartea acestuia. Cel care nu mai funcționează corect este trupul, nu sufletul, acesta subzistând și la modul inconștient. Observațiile privind moartea clinică relatează cazul cuiva care, aflându-se în această stare, se percepe pe sine întreg, deși trupul său era ciung. Sufletul, se pare, rămâne într-o legătură subtilă cu trupul care i-a dat o concretețe, niște limite, nu se dizolvă în eter. Credința mea este că și memoria și-o regăsește întreagă după moartea fizică. P.S. Cred că afirmația de la semnătura ta (dacă putem comunica fără ''dv.'') e cam abuzivă. Creștinului i se cere să răspundă chiar și la blestem cu binecuvântare, din partea oricui ar veni. E adevărat, însă, că nu toți facem așa, dar asta ne face mai puțin creștini. Ne regăsim în situația de aici :) |
Citat:
|
Citat:
Credinta mea este ca memoria se pierde(asa inteleg din versetul de mai sus), insa ramane in inima(suflet) sentimentul generat de fiecare gand. Citat:
24. Nimeni dintre locuitorii Sionului nu va zice: "Sunt bolnav!" Poporul care-l locuiește va dobândi iertarea păcatelor.(Isaia33,24) Am avut mereu sentimentul, iar versetul de mai sus mi l-a confirmat, ca orice malformatie sufleteasca se evidentiaza in trup, iar sufletul neprihanit are parte de un trup sanatos tun; de aceea se zice "Mens sana in corpore sano". Oare de ce Iisus n-a avut nici macar o gripa? Adevarat spun: orice boala se trage din suflet. |
Citat:
|
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=oBsI_ay8K70 |
Citat:
Proiecte si ambitii se pierd din memorie si cat timp intelectul exista, daramite apoi. Memoria nu mai exista fiindca intelectul a pierit, dar inima/sufleul nu, iar acolo se depoziteaza ca emotie tot ce am tinut minte in timpul vietii. De aceea uitam si nu gasim nici in memorie in timpul vietii fiindca nu s-a sedimentat in inima emotia corespunzatoare. P.S. Dati-mi linkul la adresa sugerata, ca n-am gasit. |
Citat:
Argumente cum că sufletul ar fi o entitate eterică ce poate ”trăi” independent și conștient de trup și care la momentul morții se ridică trecând prin anumite etape (vămi) spre cer - ca să fiu mai explicit. |
Citat:
|
Deci, daca e sa o luam asa, patriarhii, apostolii, cuviosii si mucenicii sunt acum in stand-by.
Singurii oameni pe care Dumnezeu i-a pastrat on-line sunt: Ilie si Enoh. Acestia au fost luati la Cer cu tot cu trup. Si Hristos desigur, care a Inviat cu tot cu trup si S-a inaltat la Cer. Deci e penibil sa ma rog la Sfinti, pentru ca ei nu ma aud. Sau poate mi se inregistreaza toate gandurile indreptate spre ei si la Judecata de Apoi cand o sa fie activati din nou o sa le arate Dumnezeu un CD cu rugile mele si o sa dea play sa le asculte si ei. :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sau, ca majoritatea credinciosisilor neoprotestanti, sinteti captiv unui fel de iudeocentrism si veterotestamentolatrie, care va face sa priviti cu ceva intre condescendesnta si dispret la culturi si credinte non-abrahamice? Doar intreb. :) |
Citat:
pentru acest tot este lupta intre Dumnezeu si diavol toata scriptura e injurul sufletului si tu nu te-ai prins? saracul Lazar dus in sanul lui AVRAAM doar nu il carau cu roaba ingerii mort in putrefactie, ii duceau sufletul, la fel cum vor face cu toti, unii arncati altii in rai altii in ghena trebuie sa inveti sa traiesti ca un cresti sa-ti poti vedea sufletul de aici. sufletul se vede in rugaciunea facuta corect. |
Citat:
|
Citat:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2013/...l-traditional/ |
Citat:
Cât privește prima problemă, după ce vă puneți de acord cu dl. Simpllu și cu dogma ortodoxă, poate mai discutăm acest aspect. |
Citat:
După opinia dvs. cum credeți că s-au prezentat multora în sfânta cetate acei înviați? Sub formă de schelete, ori chiar mai rău de atât? Oare nu cu trupuri noi ”nesupuse putrezirii”? Oricum, nu-mi vine să cred că or fi reușit să se prezinte cetățenilor din Ierusalim și să comunice sub formă de suflete eterice, ori mai grotesc sub formă de zombi (trupuri în degringoladă)... Când Dumnezeu efectuează o înviere demonstrativă ca aceea de la Învierea Domnului, nu o face ”de mântuială”, ci de... mântuire! |
Citat:
Si ti s-a dat mura in gura, da' tu nu papi decat mure adventiste, aia e problema.. |
Citat:
|
Citat:
Da, avem o traditie si e Sfanta spre deosebire de voi care aveti Nesfanta Traditie a mincinosilor Miller si Ellen White. Si chiar si tu esti un mincinos, prin faptul ca nu esti capabil sa recunosti ca de fapt nu Biblia o prezinti, ci propria ta traditie prin prisma careia talmacesti Biblia. A zis Ellen White ceva? Pai trebuie sa fie adevarat, chiar si daca nu scrie in Biblie. A zis Ellen White ca Adam Si Eva tineau sabatul in Rai? Pai asa este, chiar daca nu e nici macar un singur cuvant in Biblie despre asta. Scrie in Biblie ca plateau crestinii zeciuiala? Nu, dar ce conteaza, ii punem sa faca asta oricum. Dar stai ca voi nu sunteti crestini ci neo-iudei. |
Topicul acesta este despre suflet și nu despre adventiști, sabat, zeciuială, ori frustrarea cuiva care nu a putut răspunde satisfăcător la chestiunile respective pe topicele aferente.
Deci, dacă nu există un argument logic și biblic în același timp cu privire la ce fel de înviere au avut parte sfinții respectivi, eu zic s-o lăsăm așa. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Trebuie sa intelegi ca aia a caror credinta e definita de un sac de haine SH si doua kile de lapte de soia pot sa va ia drept norma, dar totusi aici nu sunt Cucuietii de Jos unde faceti de obicei "misiune" pe banii AZS -ului american. Da' ca sa ramana totusi scris pentru cei cu mintea la fel de slaba, ia zi matale, unde ar fi cei inviati atunci, daca ar fi fost inviat cu "cu trupuri noi ânesupuse putreziriiâ" cum zici matale? Pai nici n-ar fi fost nevoie de credinta, sau Biblie, aia ar fi fost dovada clara a celor ce a predicat Iisus. Ar fi fost pusi Patriarhi ai Bisericii de atunci si pana azi. Nu mai era loc de smecherasi ca adventistii sau martorii cu scheme de genul "uite avem Biblia deci aici e Biserica". |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:45:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.