În prealabil postat de Vitiate
(Post 591759)
Da frate, iar începem cu nuante personale? Ideea e ca doar Bisericile se ocupa de cei spre care societatea ridica din umeri, considerandu-i dispozabili. Si cum oricare din noi poate, fereasca Dumnezeu si Maica Domnului, ajunge in stare situatie. Ceva gresit in acest rationament? Nu.
Elita "lumii" priveste spre "noi" cu dispreÈ.Eronat? Nu.
Chiar tu ziceai ca Biserica e spital de suflete (si uneori si trupuri) si mult mai mult. Corect.
De ce am scris chestia aia la locatie? Pentru ca îmi place sa apelez la literatura, stiinte, arte (inclusiv "a saptea arta") ca sursa pentru mica si prapadita mea inspiraÈie. Korriban era, in universul de gaming SWTOR, o lume-cimitir, si chiar mai rău, o lume coruptă spiritual. Ori, mai ales zilele astea, de când cu referendumul irlandez, prin care poporul botezat cândva de Sf. Patrichie a ales sa se inchine la întunericul din sine, ridicând (vorba vine) pumnul spre Dumnezeu, am sentimentul ca noi, "gloriosul" om cazut, exact asta vom face din Mama Terra: un Korriban real.
De ce semnătura? Pentru ca statul îndelung in afara Sfintei Biserici nu mi-a adus decât rele. Pentru ca, intr-adevar stiinta actuala, când este ideologizata, este naravas de inconstanta: nu mai exerseaza si exercita disciplina cunoasterii, ci aglutinarea sub diverse steaguri ideologice, care mai de care mai fara/impotriva lui Dumnezeu.
Nu am nimic de ascuns. Si frate, ma doare si deranjează atacul personal. Daca ai ceva de obiectat, fa-o privat sau metaforic. Tratează pe altui cum vrei tu sa fii tratat: e in legea naturala, Torah, Talmud, Evanghelii, Patristica, Quran, etc. Adica in tot ce este credinta abrahamica.
|