Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Demonstrație de amploare in Capitală ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18166)

ovidiu b. 05.11.2015 22:07:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604850)
Toate ca toate dar de ce nu e acum Patriarhul la #fabricadepaine ? Nu vi se pare ca iar ne sfideaza ?

Nu dispune de elicopter. Poate este pe lista de obiective. :))
Atunci să vezi sminteală.

iuliu46 05.11.2015 22:07:22

Ultima ora ! :)

http://basilica.ro/rugaciune-pentru-...la-110378.html

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 604852)
Nu dispune de elicopter. Poate este pe lista de obiective. :))

Ce elicopter ? Sa ia o duba de aia de paine si sa se duca acolo sa faca slujba. :)

AlinB 05.11.2015 22:08:20

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 604849)
Dupa povestea cu "mi-as omori copiii daca asa mi-ar cere Dumnezeu", este a doua oara cand ma dezamagiti groaznic,domnule Dragomir.

Ceva imi spune ca dl. M.D. nu e prea ingrijorat de lucrul asta, mai degraba desi ca un bun crestin ce este si se gandeste la mantuirea dvs. e ingrijorat ca manifestati aceeasi dezamagire fata de Avraam ca dovada a unei rea voiri in cele duhovnicesti.

ovidiu b. 05.11.2015 22:10:15

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604853)

Sigur nu sunt aceeași care au protestat sau protestează.

AlinB 05.11.2015 22:10:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604850)
Toate ca toate dar de ce nu e acum Patriarhul la #fabricadepaine ? Nu vi se pare ca iar ne sfideaza ?

Dar de ce nu se duce la toate primariile din tara unde s-au pus lumanari pentru chestia asta?

Desi eu nu vad legatura, la noi macar de ar fi murit primarul, ca de mai bine de jumatate de an e ca un os tare in gatul PreaSlavitului DNA, l-au arestat pentru coruptie si nu reusesc de nici o culoare sa demonstreze ca e corupt.
Daca dadeau dosarul la un orb ciung sa il transcrie in braille si e urma inapoi in scris ordinar si tot se miscau lucrurile mai repede.

Dar totusi, are lumanari. Sa-i fie ca o urare de bine (dar nu in asta lume) sau cum?

AlinB 05.11.2015 22:11:47

Pai nu sunt, aia la ora asta sunt intr-un club ceva. Sau ar fi, daca nu s-ar fi inchis toate pentru ca nu s-au gasit suficiente stocuri de extinctoare pe piata :)

iuliu46 05.11.2015 22:14:37

Va dati seama ce noroc pe poporul asta ? La cateva zile dupa ce a explodat mamaliga sa explodeze si painea ? :4:

Pelerin spre Rasarit 05.11.2015 22:15:21

Alin te inteleg, si eu am mereu problema asta :)) uit sa pun tableta sau laptop la incarcat.La par. Savatie Bastovoi te referi? Mi-se pare un tip echilibrat, nu am realizat ca ar exista animozitati.Tot ce este posibil. Sa va spun ceva ce mereu m-a surprins.Pe acest forum, de-a lungul timpului, am vazut, postate de catre ortodocsi, pareri extrem se critice la adresa Patriarhului. Cand zic ,,critice" sunt bland, erau cel putin la fel de dure precum ale contestatarilor din aceste zile. Foarte putini, pe forum, i-au luat apararea. La mine la munca majoritatea sunt ortodocsi. Cativa catolici si cativa neo. Ultimii nu-si exprima o parere,cel putin nu-mi aduc eu aminte, probabil nu-i intereseaza. Primii sunt foarte critici la adresa Patriarhului. Mult mai critici decat cei din piata. Nu am intalnit nici macar unul, unul singur, care sa-i ia apararea. Sunt oameni care merg la Biserica. Daca ma gandesc bine, sincer, in acest moment, in rarele discutii la care am asistat pe aceasta tema, in viata de zi cu zi, nimeni nu i-a luat apararea. Nu criticau credinta, sau Biserica, ci pe el direct.

AlinB 05.11.2015 22:17:30

Da, in ambele articole postate de tine se ia de parintele Savatie. In primul mai "soft" in asta la modul magaresc chiar, punandu-i in gura lucruri care totusi nu le-a spus.

Si ce ii reprosau mai exact IPS?

Pelerin spre Rasarit 05.11.2015 22:19:34

Teme clasice :)) ca umbla in masini de lux, care are afaceri, ca-l intereseaza doar banii, ca este distant si rece.Cred ca mai era ceva dar nu am retinut exact.Unu zicea exact precum cei din presa: ca este mai multe un CEO decat un IPS.

AlinB 05.11.2015 22:22:23

Si ce fel de ortodocsi erau aia? Ca sunt de mai multe feluri.
Eu din ce am observat sunt doua categorii de "ortodocsi" care il ataca.
Unii din aia "induhovniciti" foarte, care tin de niste manastiri "speciale" si aia care nu prea au treaba cu biserica dar le place presa, televiziunea, sa comenteze si sa barfeasca.
De ce nu merg ei la biserica? Pentru ca preotii, pentru ca Patriarhul si etc.

Pelerin spre Rasarit 05.11.2015 22:25:15

Pff, nu stiu unde sa-i incadrez. Nu am auzit de obsesii cu cip-uri sau teme derivate, merg pe la slujbe la Biserica, unii tin post, cred ca toti se roaga, sau cel putin zic des ,,Doamne ajuta!". Cam prin aceasta categorie, nu am intrat in detalii din viata lor, mi s-a parut nepoliticos.Oricum nu-i sunt favorabili.

iuliu46 05.11.2015 22:25:47

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 604861)
Teme clasice :)) ca umbla in masini de lux, care are afaceri, ca-l intereseaza doar banii, ca este distant si rece.Cred ca mai era ceva dar nu am retinut exact.

Credeam ca-l fac mason, asa cum spunem noi ceilalti. :)

Acum lasand gluma la o parte, sigur ca exista o problema cu barfa asta in randul crestinilor ortodocsi. Sigur ca e mult de lucrat acolo si poate si unii dintre noi suntem deranjati de anumite lucruri. Eu personal nu le spun pentru ca daca ma compar pe mine cu unii prelati aia-s sfinti stalpnici pe langa mine.

Ce m-a deranjat insa pe mine in aceste zile este ca alti oameni care nu prea au nimic de-a face cu ortodoxia sau chiar cu crestinismul, i-au facut agenda Patriarhului. Ca trebuia sa fie intr-un loc sau in altul, ca trebuia sa spuna aia si nu aialalta si asa mai departe. Si vocile astea strambe si-au gasit ecou in randul celor din piata si din pacate si in randul unora de-ai nostri. E trist.

Pelerin spre Rasarit 05.11.2015 22:36:38

Acu, la capitolul barfe: am vazut pe undeva azi in articol in care se spunea ca in maxim 3 luni Patriarhul s-ar retrage, ar avea problema de sanatate, si ar veni in functie un alt prelat, ziceau cine, dar nu am retinut eu cine. In fine, thx pt dialog, desi nu am participat prea multi la el dar... orice microcosmos are relevanta lui :)

ovidiu b. 05.11.2015 22:39:29

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 604865)
In fine, thx pt dialog, desi nu am participat prea multi la el dar... orice microcosmos are relevanta lui :)

Nu știai că ortodocșii știu și să tacă. :)
Asta nu înseamnă că cei care au vorbit nu sunt ortodocși.

Pelerin spre Rasarit 05.11.2015 22:43:53

Ovidiu, am inteles :)

ahilpterodactil 05.11.2015 23:11:05

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604858)
Va dati seama ce noroc pe poporul asta ? La cateva zile dupa ce a explodat mamaliga sa explodeze si painea ? :4:

Dacă explodează și mingea de fotbal... ne-am ars!

ahilpterodactil 05.11.2015 23:30:00

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 604837)
https://ioanflorin.wordpress.com/

Ce parere aveti despre articolul de pe prima pagina a acestui blog?

Un articol excelent, pe care l-ar putea scrie (în esența lui, simplu și la obiect) orice om care mai are încă oarece priză la realitatea din țara noastră. Iar prin realitate nu înțeleg doar starea economică, politichia mizeră și tulburarea chinuită în care își fac veacul majoritatea românilor. Nu, prin realitate înțeleg simțământul lucid al disproporției dintre România visurilor noastre și România pe care credem că o voiește Dumnezeu. Pentru că noi visăm, constrânși din toate părțile, ceea ce Domnul nu ne-a hărăzit, cred eu. Visurile noastre sunt, în cea mai mare parte a lor, manifestări triste ale stării de cădere în care cred că ne aflăm ca nație. Forme nesfârșite ale unor frustrări și dezordini generalizate... Când bisericoși peste măsură, când exaltați de un meci al Stelei, când foarte corecți, mai catolici decât Papa, când excesiv de "miloși" și dispuși la "iertare" sau, poftim astăzi cu Becali, milostivi nevoie mare.... Mi-e limpede, mie unuia, că nu mai știm unde-i nordul, unde-i sudul și cine mai ne este baciul... Starea inimii noastre este una pe care doctorul Dragomir ar putea să o numească aritmie, sincopă sau mai știu eu cum...
Doctore, ce credeți, ne paște vreun infarct, cumva?

crisstiann 05.11.2015 23:30:08

http://s2.postimg.org/4kcqwem7d/numa...e_coruptia.jpg

iuliu46 06.11.2015 00:23:16

Poate asa se intelege mai clar :

https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10205423803100332?pnref=story

Cum sunt izgoniti din strada oamenii care au un mesaj crestin.

Copacel 06.11.2015 00:28:41

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 604865)
am vazut pe undeva azi in articol in care se spunea ca in maxim 3 luni Patriarhul s-ar retrage,

Sa-i predea stafeta parintelui Necula sau Calistrat.
Ar fi fost misto ca cei crestini sa-si poata vota patriarhul.Sa fie alegeri exact ca la alegeri.
Ca altfel exista riscul mare ca in loc de Daniel sa vina unul autist rau de tot si sa traga cu tunul dupa tzantzari.
Ori Necula sau Calistrat.Ei sunt cea mai buna algere pt aceste timpuri.Sa certi cu duhul blandetii sau al intelepciunii
este un talant foarte rar.Ei bine astia doi ii au pe amandoi.

crisstiann 06.11.2015 00:36:22

-trebuie un patriarh care sa pastreze dreapta credinta ortodoxa, sa nu mai organizeze saptamana de rugaciune in comun cu ereticii si alte mizerii ecumeniste

Pelerin spre Rasarit 06.11.2015 00:42:41

Nu ma pot abtine :) Un bou de primar de langa Brasov a fost saltat pt ca miercuri a luat spaga 5000 de lei de la o firma de ornamente pt sarbatori. Adica miercuri, cand lumea era in strada si urla contra coruptiei. Si bou nu a fost doar bou ci bou cu diploma. Cand l-au intrebat jurnalistii daca chiar avea nevoie, in aceste zile, de asa ceva, ce zice bou? ,,Imi pare rau, am fost atras intr-o capcana" :)))) Unii clar nu se mai fac bine.

Copacel 06.11.2015 00:46:59

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 604900)
Nu ma pot abtine :) Un bou de primar de langa Brasov a fost saltat pt ca miercuri a luat spaga 5000 de lei de la o firma de ornamente pt sarbatori. Adica miercuri, cand lumea era in strada si urla contra coruptiei. Si bou nu a fost doar bou ci bou cu diploma. Cand l-au intrebat jurnalistii daca chiar avea nevoie, in aceste zile, de asa ceva, ce zice bou? ,,Imi pare rau, am fost atras intr-o capcana" :)))) Unii clar nu se mai fac bine.

E vorba de patima aici.De patima furtului.Asa cum unii au patima fumatului
asa si nenea are patima furtului.

Pelerin spre Rasarit 06.11.2015 00:58:15

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 604901)
E vorba de patima aici.De patima furtului.Asa cum unii au patima fumatului asa si nenea are patima furtului.

https://m.youtube.com/?#/watch?v=5aftKC0Xpzs

catalin2 06.11.2015 01:02:11

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 604837)
https://ioanflorin.wordpress.com/

Ce parere aveti despre articolul de pe prima pagina a acestui blog?

Am mai scris despre acest preot. E o persoana pe care am intalnit-o pe un blog baptist si era mai baptist decat baptistii de acolo. Ulterior am aflat, cu surprindere, ca ar fi preot. Credinta sa este un ecumensim extrem, rar intalnit chiar si la laici (pe forum cred ca doar Adriana se apropia de acest mod de a vedea lucrurile). Am vazut ca a mai scris aiureli si in legatura cu alte subiecte, pe blogul sau.

catalin2 06.11.2015 01:06:00

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 604900)
Nu ma pot abtine :) Un bou de primar de langa Brasov a fost saltat pt ca miercuri a luat spaga 5000 de lei de la o firma de ornamente pt sarbatori.

Este de la castelul lui Vlad Tepes. Ca si primarul capitalei, daca asa te-ai obisnuit nu mai poti sa te lasi, chiar daca e vorba de 1000 de lei.

Pelerin spre Rasarit 06.11.2015 01:07:45

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 604905)
Este de la castelul lui Vlad Tepes. Ca si primarul capitalei, daca asa te-ai obisnuit nu mai poti sa te lasi, chiar daca e vorba de 1000 de lei.

De la castelul lui Vlad Tepes ? :))) Foarte tare ironia sortii.

Patrie si Credinta 06.11.2015 01:16:41

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 604859)
Nu am intalnit nici macar unul, unul singur, care sa-i ia apararea. Sunt oameni care merg la Biserica. Daca ma gandesc bine, sincer, in acest moment, in rarele discutii la care am asistat pe aceasta tema, in viata de zi cu zi, nimeni nu i-a luat apararea. Nu criticau credinta, sau Biserica, ci pe el direct.

Nici preotimea nu il place ca a bagat biruri prea multe.
Ce sa mai, e antipatic in general si nu le are cu diplomatia, sa fiu sincer.

Patrie si Credinta 06.11.2015 01:19:09

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 604898)
Ar fi fost misto ca cei crestini sa-si poata vota patriarhul.Sa fie alegeri exact ca la alegeri.

Asta mai lipseste in tara asta.
Campanii electorale clericale.

Copacel 06.11.2015 01:28:15

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 604909)
Asta mai lipseste in tara asta.
Campanii electorale clericale.

Atat timp cat biserica se evalueaza pe sine in procente de incredere, care-i problema ?
Dar nu ma refer la campanie in sensul campaniei eletorale .
Ma refer la faptul ca cei care frecventeaza biserica sa-si spuna parerea pe care ar vrea ei
patriarh.

Patrie si Credinta 06.11.2015 01:36:27

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 604910)
Atat timp cat biserica se evalueaza pe sine in procente de incredere, care-i problema ?
Dar nu ma refer la campanie in sensul campaniei eletorale .
Ma refer la faptul ca cei care frecventeaza biserica sa-si spuna parerea pe care ar vrea ei
patriarh.

Nu putem sa facem ca la copti?
E un sistem simpatic.

http://www.christianitytoday.com/ct/...-shenouda.html
A potential candidate who meets the requirements of the bylaws must be endorsed by six bishops or twelve of the 24 members of the General Lay Council of the Church, a church governing body composed primarily of laypeople elected by the congregation to five year terms. A Nominations Committee is then formed by nine bishops appointed by the Holy Synod and nine laypersons elected by the General Community Council. The Nominations Committee, chaired by the locum tenens patriarch, narrows the field of candidates to a group of five or seven. Each diocese then contributes twelve electors to an Electoral College; their numbers are augmented by the members of The Holy Synod of the Coptic Orthodox Church, the General Community Council, Coptic Orthodox political leaders and journalists and envoys of the Ethiopian Orthodox Church. The voting of the Electoral College results in a ranking of the remaining five or seven candidates, and the three highest-ranked candidates advance to the final stage of the selection process. The name of each candidate is written on a slip of paper in a box placed on the altar of St. Mark Cathedral in Cairo during a Sunday eucharistic liturgy presided over by the Locum tenens of the throne, and attended by all members of the Holy Synod, General Congregation Council and the laity. A five-year-old child selected from the congregation then draws a slip, sight unseen, from the box; the name it bears determines the next Patriarch.

iuliu46 06.11.2015 02:17:14

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 604912)
Nu putem sa facem ca la copti?

Sa nu vorbim despre copti pentru o perioada ca poate intra vreo ziarista pe forum si cine stie ce intelege.

cristiboss56 06.11.2015 03:53:54

Peste 10.000 de oameni au protestat, joi seara, în Piața Universității. Unii dintre manifestanți au făcut o listă cu revendicări, dar nu au fost desemnați și reprezentanți ai protestatarilor care să prezinte aceste revendicări la Cotroceni.

O listă cu revendicări care circula, joi seară, prin Piața Universității poartă numele "Începutul. Revoluție 2015".

Revendicările sunt listate sub sloganul "Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor".

Oamenii cer ca noul premier să nu facă parte din niciun partid politic, ca populația să poată demite mai ușor un politician, scăderea la 300 a numărului de parlamentari, interzicerea traseismului politic și a alianțelor politice după alegeri, ridicarea imunității în toate cazurile solicitate de procurori, confiscarea averilor ilicite și înăsprirea pedepselor în cazuri de corupție.

"Vrem ca orice politician condamnat să nu mai poată ocupa o funcție în stat după executarea pedepsei", se mai spune în lista de revendicări.

Cei care susțin această listă mai cer și "majorarea bugetului pentru sănătate, educație, securitate și alte domenii de interes național subordonate statului" și majorarea salariilor medicilor, profesorilor, polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, "concomitent cu scăderea salariilor celor care conduc aceste sectoare".

Înăsprirea pedepselor pentru cei care dau sau acceptă mită, majorarea salariului minim și "pensii decente pentru toți românii", stoparea finanțării cultelor și impozitarea veniturilor acestora se numără în continuare printre revendicări.

Lista cuprinde și "revizuirea și scăderea birocrației și simplificarea și clarificarea cadrului legislativ privind funcționarea societăților comerciale" și "protejarea pădurilor și înăsprirea pedepselor în cazul exploatărilor ilegale".

Câțiva tineri au centralizat aceste revendicări dintre cele exprimate de oameni în stradă.

Nimeni nu s-a gândit însă la alegerea unor reprezentanți, care să ducă mesajul mulțimii la Cotroceni. Președintele*Klaus Iohannis*a anunțat, joi, că așteaptă la Cotroceni reprezentanți ai protestatarilor, care trebuiau să se înscrie printr-un email până vineri la ora 00.00.

Vasile Alexandru, unul dintre tinerii care au centralizat revendicările din stradă, spune că reprezentanții strazii sunt toți, iar dacă președintele Iohannis vrea să ia contact cu oamenii ar trebui să vină în stradă.

"Nu putem să mergem la oameni în piață și să îi punem să voteze în stradă un lider. Chiar nu avem cum să facem asta. Ar trebui să înțeleagă asta. Nu vom trimite un reprezentant la discuție pentru că fiecare se prezintă individual. (...) Suntem aici pentru schimbarea clasei politice, inclusiv a președintelui dacă calcă strâmb", a spus Alexandru.

O tânără a spus, la rândul său, că în piață nu există lideri, fiind foarte multe organizații reprezentate, dar și simplii cetățeni.

Ea a spus că și-ar dori să fie schimbată în primul rând legea partidelor politice, în sensul în care finanțarea acestora să se facă transparent și majoritar de la stat. Ea a mai spus că ar trebui să existe mai multe partide mai mici și să fie revigorată clasa politică cu tineri.

The Willful One 06.11.2015 09:22:02

http://jurnalul.ro/stiri/observator/...ne-700487.html

Aici Chel Turbatel are dreptate. Herr Werner ne crede prosti si ne stie infiltrati. Inca o data, le doresc tot raul posibil partii de politie politica din serviciile secrete. (Sa nu fim sau sa facem pe prostii, bineinteles ca inca se mai face politie politica, dar mult mai subtil si periculos).

The Willful One 06.11.2015 09:23:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604917)
Sa nu vorbim despre copti pentru o perioada ca poate intra vreo ziarista pe forum si cine stie ce intelege.

Ete na, nici macar o capra corporatista in calduri la gandul lovelelor nu poate fi asa tampita.

iuliu46 06.11.2015 09:26:13

Filmare de la Patriarhie de aseara...si comentariul unui tanar frumos :

https://www.facebook.com/adrian.grig...51407/?fref=nf

"SUNTEM SATULI DE RISIPA INCREDIBILA DE BANI DE LA BUGET PTR TOT FELUL DE CONSTRUCTII BISERICESTI MEGALITICE". :1:

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 604924)

Aici Chel Turbatel are dreptate. Herr Werner ne crede prosti si ne stie infiltrati. Inca o data, le doresc tot raul posibil partii de politie politica din serviciile secrete. (Sa nu fim sau sa facem pe prostii, bineinteles ca inca se mai face politie politica, dar mult mai subtil si periculos).

Mai degraba cred ca e un lautar care le canta alora melodiile pe care vor sa le auda.

stefan florin 06.11.2015 09:32:21

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 604925)
Ete na, nici macar o capra corporatista in calduri la gandul lovelelor nu poate fi asa tampita.

niciodata sa nu spui niciodata

The Willful One 06.11.2015 09:38:03

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604926)
Filmare de la Patriarhie de aseara...si comentariul unui tanar frumos :

https://www.facebook.com/adrian.grig...51407/?fref=nf

"SUNTEM SATULI DE RISIPA INCREDIBILA DE BANI DE LA BUGET PTR TOT FELUL DE CONSTRUCTII BISERICESTI MEGALITICE". :1:

Mai degraba cred ca e un lautar care le canta alora melodiile pe care vor sa le auda.

Sarcasm: There are still too many useless meatbags around.

Faptul ca acel meatbag (eu nu le zic "tineri frumosi", ci meatbags) a flatulat asa ceva e o dovada pentru un singur lucru: ca e prost, si el insusi e o constructie inutila. :))))
Refuz sa cred aiurelile din mass-media, anume ca multi romani chiar latra impotriva Bisericii. Intotdeauna ce apare in mass-meida este "umflat". Da, sunt multi cretini, dar nu ei sunt dominanti. Nu inca.

AlinB 06.11.2015 10:00:01

Uite ca si unul asa mai tampitel ca CTP poate sa sesizeze ridicolul:

Citat:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-un comunicat de presă, că așteaptă ca societatea civilă să-și nominalizeze reprezentanții și să-i trimită propunerile pe mail. Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu consideră că inițiativa președintelui este „ori prostie, ori diversiune”.
„Să-i numesc ultimatumul prostiei? Altă justificare nu e decât cea de încercare de divizare a manifestanților, o diversiune. Ori e o prostie, ori e o diversiune. Cum să faci așa ceva? Să le pui „sula-n coastă”? Să îi obligi pe oameni să producă reprezentanți? Să reduci toți oamenii din stradă la 5-10-15 care să vină în fotoliile alea luxoase? Dacă vrea să ia contact cu ce vrea strada, să meargă la Universitate, să meargă în alte orașe, nu să cheme la Cotroceni. Nu știu ce e mai rău, prostie sau diversiune la nivelul Președinției.

Intr-adevar, care pot fi "reprezentantii manifestantilor"?
Alesi cum? Prin vot democratic?

Reprezinta ei cu adevarat vointa/interesul tarii sau cei mai tupeisti si fara scrupule vor iesi in fata promitand marea cu sarea?

Cred ca e cel mai evident caz de populism si manipulare ridicola a "societatii civile".

Ma rog, vorba vine, se pare ca prin "societate civila" in ziua de azi se inteleg niste grupuri de interese cu acte de ONG, cu cat mai multe cu atat mai bine.

Asta e noul substitut pentru democratie (o utopie, oricum): strada face legea.

De fapt si de drept, se pregateste introducerea unor masuri care nu treaba cu democratia, sub pretextul "vointei populare".

Exact ca si in Ukraina - si stim foarte bine unde au ajuns cu modelul asta de "democratie originala".

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:15:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.