Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Noi atentate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18199)

Valkorion 29.03.2016 15:17:06

Antonia, cît de adevărată este această știre?

Valkorion 29.03.2016 15:34:11

hm

http://www.cunoastelumea.ro/imigrant...-galerie-foto/
Se pare că...cam este. Dacă este adevărat, vinovați sînt și merkel, dar și grecii. Ce a mai rămas nu zic din credința, dar din bărbăția lor?! auzi, duceau pîine la...chestiile alea.

Valkorion 29.03.2016 15:35:22

hm

http://www.cunoastelumea.ro/imigrant...-galerie-foto/
Se pare că...cam este. Dacă este adevărat, vinovați sînt și merkel, dar și grecii. Ce a mai rămas nu zic din credința, dar din bărbăția lor?! auzi, duceau pîine la...chestiile alea. Nu zic să îi agrseze, ferească Dumnezeu, dar să nu îi mai ajute cu nimic.

Valkorion 29.03.2016 15:38:37

Au venit ca refugiați? La muncă, nu la întins mîna! dacă nu le mai dau nimica, să vezi cum devin dispuți la săpat gropi, de exemplu. asta e soluția: foamea elimină deopotrivă lenea și fanatismul.

Valkorion 29.03.2016 15:44:52

Nu violență, ci fermitate față de refugiați. Asta trebuie.

...și acolo, și aici, oriunde. Adică romînii plecați dincolo de fosta cortină de fier șterg la cur moși și babe, spală veceuri, și chestiile astea se vor privilegiați!!!!

Valkorion 29.03.2016 19:56:44

http://www.theguardian.com/world/201...-to-christians

Mihnea Dragomir 29.03.2016 23:42:12

Asa este. Nu "refugiatii" sunt de vina, ci guvernele europene care le permit sa intre care pe unde vrea si sa se duca unde vrea. Guvernele Europei fiind expresii ale votului democratic, cauza antecedenta este (i)responsabilitatea popoarelor europene. Grecii trebuiau sa se gandeasca la asta cand au votat un parlament de extrema stanga si au sustinut un prim-ministru cu trecut comunist. Orice pasare pe limba ei piere. Daca statele Europei nu mai au capabilitatea sa isi controleze si sa isi apere granitele dupa decenii de pace si prosperitate, logica istorica ne arata ca nici nu merita sa supravietuiasca si nu vor supravietui. Grecii de azi sunt urmasii celor care, acum nu mai departe de un secol, au scuturat jugul musulman. Dupa razboiul balcanic din care au iesit invingatori, in urma unor intelepte schimburi de populatie, nu mai ramasese picior de muslim in Grecia. Atat de radicali au fost, incat nici (a)romanii din Macedonia nu s-au simtit prea bine si multi, care scapasera cu viata, ba chiar si cu bani de sub jugul turcesc, n-au mai scapat de fratii lor intru ortodoxie, astfel incat supravietuitorii au trecut la nord de Dunare.

Unde sunt acei greci care au crezut si au luptat pentru ca Grecia sa fie a grecilor ? Sunt in mormintele in care s-ar rasuci daca ar vedea ce fac (stra)nepotii lor.

AlinB 30.03.2016 01:21:37

Nu refugiatii sunt problema, marea majoritate sunt efectiv refugiati, au fugit din calea razboiului si a executiilor islamiste.

Nu le plangeam de mila prin alte sectiuni ale forumului?
Sau doar alora care sunt crestini, ca daca pica un cap de musulman de sabia unui musulman, e o problema interna, nu?

Si ca de obicei, ceea ce iese in evidenta, binenteles, sunt exemplele negative.
Si 1 care sa iasa in evidenta prin ceva rau daca ar fi la 100.000, tot ala 1 ar fi considerat reprezentativ si nu cei 99.000.

Intr-un parc unde merg zilnic 5000 oameni, ceea ce va iesi in evidenta vor fi bancile rupte si cosurile de gunoi rasturante, chiar daca e opera a doar 5 indivizi.

Nimeni nu o sa remarca ca restul de 4995 sunt oameni educati, saraci, care iubesc si respecta, ci se va vorbi de lipsa lor de bun simt si civilizatie ca si cand toti ar fi vinovati.

Rar daca se va gasi vreo unul mai destept sa remarce incompetenta politiei de a prinde vinovati sau de legile prea permisive care ii lasa sa scape prea usor sau de tot daca vorbim si de coruptie.

Iar grecii ca si englezii, francezii nemtii si alte popoare care s-au vazut aproape peste noapte boieri, au si ei nevoie de sclavi, ca altfel cine sa faca munca de jos la o fractiune de cost?
Si grecii nu de ieri/azi profita de pe urma muncii imigrantilor, probabil la negru de cele mai multe ori.

Dar traiul bun pe spinarea altora si pe banii altora vine la pachet cu un pret iar la greci a cam venit scadenta.

Ion Pop 02.04.2016 00:19:41

Acum ca Rusii au inceput sa arunce bombe chiar peste teroristii din Siria.

Acestia s-au speriat si nu mai vor sa se joace. Se intorc acasa in Belgia, Franta, Germania, Danemarca...

"Bericht: Ein Drittel der IS-Kämpfer ist zurück in Europa"

Anunt: o treime din luptatorii IS sunt inapoi in Europa.

Ion Pop 02.04.2016 00:23:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 618627)

Intr-un parc unde merg zilnic 5000 oameni, ceea ce va iesi in evidenta vor fi bancile rupte si cosurile de gunoi rasturante, chiar daca e opera a doar 5 indivizi.

Stai sa vezi ca zilnic in Germania si Austria sunt anunturi de violuri. Acum o fata de 14 ani, violata, au scos-o pe urma mai desbracata in frig afara, iarna, bauta turta. Cei trei minori faptasi au fost prinsi si apoi cazati intr-un camin de copii . De acolo au disparut fara urma. Nationalitatea este tracuta sub cea mai mare tacere.

AlinB 02.04.2016 21:13:26

E drept, trebuie sa fie primul viol a unei minore in Germania din ultimii 20 ani.

stefan florin 04.04.2016 09:55:28

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 618621)
Asa este. Nu "refugiatii" sunt de vina, ci guvernele europene care le permit sa intre care pe unde vrea si sa se duca unde vrea. Guvernele Europei fiind expresii ale votului democratic, cauza antecedenta este (i)responsabilitatea popoarelor europene. Grecii trebuiau sa se gandeasca la asta cand au votat un parlament de extrema stanga si au sustinut un prim-ministru cu trecut comunist. Orice pasare pe limba ei piere. Daca statele Europei nu mai au capabilitatea sa isi controleze si sa isi apere granitele dupa decenii de pace si prosperitate, logica istorica ne arata ca nici nu merita sa supravietuiasca si nu vor supravietui. Grecii de azi sunt urmasii celor care, acum nu mai departe de un secol, au scuturat jugul musulman. Dupa razboiul balcanic din care au iesit invingatori, in urma unor intelepte schimburi de populatie, nu mai ramasese picior de muslim in Grecia. Atat de radicali au fost, incat nici (a)romanii din Macedonia nu s-au simtit prea bine si multi, care scapasera cu viata, ba chiar si cu bani de sub jugul turcesc, n-au mai scapat de fratii lor intru ortodoxie, astfel incat supravietuitorii au trecut la nord de Dunare.

Unde sunt acei greci care au crezut si au luptat pentru ca Grecia sa fie a grecilor ? Sunt in mormintele in care s-ar rasuci daca ar vedea ce fac (stra)nepotii lor.

de acord cu tine prietene

AlinB 04.04.2016 15:33:31

Da, corect, uite ca s-a abonat si un ortodox la cruciada catolica care isi propune de data asta obiective ceva mai modeste, nu sa extermine orice picior de musulman din Tara Sfanta ci doar din Europa.

Pe fondul presupusului jihad musullman, sa facem unul mai cu motz, crestin. Sau daca nu crestin, macar ultra-nationalist-european ceva.

Florinvs 04.04.2016 22:08:31

Niciodata nu trebuie sa denigram un om, sa-i facem rau ori sa-l persecutam in vreun fel, din cauza nationalitatii sale, a etniei sale, a religiei sale, a convingerilor sale politice, sociale, filozofice, etc.

Personal nu as aveea nici o problema in a discuta, a sta la masa, a servi o bere, a merge la o petrecere, a juca o tabla, a dansa o hora sau o sarba, etc., cu un om care este de religie musulmana (sau de orice alta religie)!

In Romania avem o comunitate musulmana, si in general musulmanii din Romania sunt cetateni onesti, loiali statului national-unitar roman si convietuiesc in buna intelegere cu romanii majoritari.
Sa amintesc doar de Raed Arafat, care a adus servici importante statului si poporului roman.

Insa, pe de alta parte, nu putem sa nu remarcam ca acesti refugiati (reali sau cu alte interese) care au venit in numar mare in Europa astazi, au o problema evidenta in a respecta religia, conceptiile sociale , filozofice, etc a populatiilor majoritare din tarile in care vin.
De asemenea, cel putin pana in prezent, au dat dovada (in cea mai mare parte) ca nu pot sau nu vor a respecta regulile de convietuire sociala, in a respecta pe cei de alte religii.

Ca o fi pusi si platiti de altii din umbra sa faca ce fac (s-au vehiculat tot felul de "teorii ale conspiratiei" ca refugiatii sunt folositi ca masa de manevra pentru alte interese), sau ca ceea ce fac o fac din initiativa lor, este greu de demonstrat.

aubergine 05.04.2016 08:14:39

Citat:

În prealabil postat de Florinv
2
Niciodata nu trebuie sa denigram un om, sa-i facem rau ori sa-l persecutam in vreun fel, din cauza nationalitatii sale, a etniei sale, a religiei sale, a convingerilor sale politice, sociale, filozofice, etc.

Personal nu as aveea nici o problema in a discuta, a sta la masa, a servi o bere, a merge la o petrecere, a juca o tabla, a dansa o hora sau o sarba, etc., cu un om care este de religie musulmana (sau de orice alta religie)!

In Romania avem o comunitate musulmana, si in general musulmanii din Romania sunt cetateni onesti, loiali statului national-unitar roman si convietuiesc in buna intelegere cu romanii majoritari.
Sa amintesc doar de Raed Arafat, care a adus servici importante statului si poporului roman.

Insa, pe de alta parte, nu putem sa nu remarcam ca acesti refugiati (reali sau cu alte interese) care au venit in numar mare in Europa astazi, au o problema evidenta in a respecta religia, conceptiile sociale , filozofice, etc a populatiilor majoritare din tarile in care vin.
De asemenea, cel putin pana in prezent, au dat dovada (in cea mai mare parte) ca nu pot sau nu vor a respecta regulile de convietuire sociala, in a respecta pe cei de alte religii.

Ca o fi pusi si platiti de altii din umbra sa faca ce fac (s-au vehiculat tot felul de "teorii ale conspiratiei" ca refugiatii sunt folositi ca masa de manevra pentru alte interese), sau ca ceea ce fac o fac din initiativa lor, este greu de demonstrat.

Ăștia nu beau si nu dansează hore.

Florinvs 05.04.2016 15:50:59

Ma cam indoiesc ca un barbat (fie el si de religie musulmana) nu ar servi un pahar de vin la o petrecere sau nunta, ori nu ar vrea sa danseze când are motiv de bucurie!

Ca o mai fi si exceptie de la regula este adevarat.

Prin asta sa nu intelegeti gresit ca as fi de acord cu betia sau cu desfrâul! Nu!

Dar a servi un pahar de vin sau bere la o ocazie (evident cu masura- nu sa te imbeti), sau a dansa un dans decent (ori un dans de-al nostru romanesc traditional de exemplul cred ca este un dans decent), nu cred (doar poate pentru unii care interpreteaza prea ingust anumite lucruri scrise in cartile religioase) ca poate constitui un lucru rau sau impotriva vreunei dogme religioase !

AlinB 05.04.2016 15:54:35

Ia uite ce face Florinvs reguli pentru comunitatea musulmana :))

Traiasca infratirea prin pahar :))

aubergine 05.04.2016 16:07:33

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 619364)
Ma cam indoiesc ca un barbat (fie el si de religie musulmana) nu ar servi un pahar de vin la o petrecere sau nunta, ori nu ar vrea sa danseze când are motiv de bucurie!

Prin asta sa nu intelegeti gresit ca as fi de acord cu betia sau cu desfrâul! Nu!

Dar a servi un pahar de vin sau bere la o ocazie (evident cu masura- nu sa te imbeti), sau a dansa un dans decent (ori un dans de-al nostru romanesc traditional de exemplul cred ca este un dans decent), nu cred (doar poate pentru unii care interpreteaza prea ingust anumite lucruri scrise in cartile religioase) ca poate constitui un lucru rau sau impotriva vreunei dogme religioase !

Alcoolul este interzis cu desavarsire la arabii musulmani. Cei crestini probabil ca mai beau.

GMihai 05.04.2016 16:22:12

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 619366)
Ia uite ce face Florinvs reguli pentru comunitatea musulmana :))

Traiasca infratirea prin pahar :))

Și totuși, comuniștii români aveau legături strânse cu statele arabe. E de mirare că apologetul lor nu cunoaște aspecte fundamentale din religia musulmană.

Valkorion 05.04.2016 16:52:08

Era pe vremuri o parodie deocheata in liceu, care incepea cu "La pasa vine un arab...". Restul, [CENZURAT]. Serios, acum, e o chestiune de decenta spirituala daca vreti, sa nu oferi alimente necurate unui fiu al lui Israel, sau alcool unui fiu al lui Ishmael. Nu prin pileala si/sau haleala se imprietenesc oamenii!

aubergine 05.04.2016 22:02:46

Citat:

În prealabil postat de Valkorion (Post 619373)
Era pe vremuri o parodie deocheata in liceu, care incepea cu "La pasa vine un arab...". Restul, [CENZURAT]. Serios, acum, e o chestiune de decenta spirituala daca vreti, sa nu oferi alimente necurate unui fiu al lui Israel, sau alcool unui fiu al lui Ishmael. Nu prin pileala si/sau haleala se imprietenesc oamenii!

La romani cam asa se imprietenesc.

Valkorion 05.04.2016 22:31:24

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 619403)
La romani cam asa se imprietenesc.

La cei din Sud, poate. Eu sint de descendenta ardeleana, asa ca...pot face deosebirea.

Florinvs 06.04.2016 08:04:36

Orice aliment care este comestibil poate fi mancat, iar ideea asta cu alimente curate si necurate mi se pare o aberatie! Nu ceea ce mancam arata credinta noastra (doar sa respectam posturile) ci faptele noastre, modul in care ne comportam si ceea ce simtim in suflet!

Si nu vad nimic rau sau gresit in faptul de a servi un pahar cu vin la o petrecere, eveniment, nunta, sau de a servi vara la o terasa o bere cu un prieten! Pana la urma nu vinul sau berea in sine sunt rele , ci important este modul , momentul si canditatea in care sunt servite!

stefan florin 06.04.2016 08:25:22

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 619425)
Orice aliment care este comestibil poate fi mancat, iar ideea asta cu alimente curate si necurate mi se pare o aberatie! Nu ceea ce mancam arata credinta noastra (doar sa respectam posturile) ci faptele noastre, modul in care ne comportam si ceea ce simtim in suflet!

Si nu vad nimic rau sau gresit in faptul de a servi un pahar cu vin la o petrecere, eveniment, nunta, sau de a servi vara la o terasa o bere cu un prieten! Pana la urma nu vinul sau berea in sine sunt rele , ci important este modul , momentul si canditatea in care sunt servite!

...si vinul veseleste inima omului...(Ps 103)

aubergine 06.04.2016 14:58:40

Citat:

În prealabil postat de Valkorion (Post 619406)
La cei din Sud, poate. Eu sint de descendenta ardeleana, asa ca...pot face deosebirea.

Mai întâi de toate suntem români. Dar dacă e să o zicem pe aia dreapta, ardelenii se gândesc mereu la foale și la cum sa se îndoape. Iar socializarea se face cel mai bine la un tăiat de porc, un mic și o țuică. Deci nu suntem mai breji.

Valkorion 06.04.2016 15:01:46

Aubergine, pita si clisa, no! si o tira de palinca/horilca.

aubergine 06.04.2016 19:59:24

Citat:

În prealabil postat de Valkorion (Post 619461)
Aubergine, pita si clisa, no! si o tira de palinca/horilca.

:))))))))))))))))))

stefan florin 07.04.2016 09:09:53

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 619460)
Mai întâi de toate suntem români. Dar dacă e să o zicem pe aia dreapta, ardelenii se gândesc mereu la foale și la cum sa se îndoape. Iar socializarea se face cel mai bine la un tăiat de porc, un mic și o țuică. Deci nu suntem mai breji.

nu e nimic rau in asta (totul e sa se faca cu cumpatare)

aubergine 07.04.2016 09:13:05

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 619542)
nu e nimic rau in asta (totul e sa se faca cu cumpatare)

Cumpătare? La romani? Hahaha haha, mi-ați făcut ziua!
Asta e ca si minciuna ca vinul face bine la sănătate și țuică face pofta de mâncare!

Să mâncăm, să bem, să ne veselim, ca Dumnezeu e bun si iartă!

stefan florin 07.04.2016 09:14:44

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 619544)
Cumpătare? La romani? Hahaha haha, mi-ați făcut ziua!
Asta e ca si minciuna ca vinul face bine la sănătate și țuică face pofta de mâncare!

ai o parere foarte proasta despre poporul nostru

aubergine 07.04.2016 09:21:43

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 619545)
ai o parere foarte proasta despre poporul nostru

Pentru că am ochi, am trăit printre români și am luat parte la toate aceste manifestări de așa zisă cumpătare. Adevărul e supărător, realitatea doare, dar w mult mai bine să nu ne amăgim.

aubergine 07.04.2016 09:27:37

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 619364)

Pe cine dintre bărbați, cunoscuți ați văzut d-voastra să bea un singur pahar de vin sau bere? Hău să fim sinceri! Poate dacă sunt bolnavi.

stefan florin 07.04.2016 10:37:02

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 619547)
Pentru că am ochi, am trăit printre români și am luat parte la toate aceste manifestări de așa zisă cumpătare. Adevărul e supărător, realitatea doare, dar w mult mai bine să nu ne amăgim.

dar nu e bine sa generalizam

Florinvs 07.04.2016 11:28:03

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 619548)
Pe cine dintre bărbați, cunoscuți ați văzut d-voastra să bea un singur pahar de vin sau bere? Hău să fim sinceri! Poate dacă sunt bolnavi.

Am fost si pe la nunti, si pe la petreceri, am cunoscut destui oameni, si pot spune ca am vazut si barbati care stiu sa serveasca cumpatat (fara sa se imbete) un pahar de vin sau bere!

Romowe 27.04.2016 15:03:11

Splendida analiza a unui analist israelian, din "Jerusalem Post".

http://www.aktual24.ro/analiza-dura-...-ca-un-barbat/

Romowe 27.04.2016 15:22:19

Cred sincer ca statul Israel este sau va fi in curind scaparea de pericolul islamist. O singura divizie din Tsahal este indeajuns pentru e elimina fiintele alea.
Toti fac scenarii, de ce islam-teroristii au ajuns pe cai mairi, iar, ca in anii '70-'85, cind URSS, Libia, Siria lu' ta-su lui Bashar si Iranul ii ajutau la greu. E asa greu sa google citate din minunatul prezident american, din tineretile lui musulmane inflacarate?! Omul credea sincer in..valorile religiei sale. (Nu o sa inteleg vreodata cred, mecanismul prin care un om arde in sine de fanatism masturbat efectiv doar pentru ca samanul credintei sale o zis ceva ce i-o spalat creierul. Omorul e justificat doar in autoaparare: personala, a familiei, a comunitatii. Atit. Altfel, e orice, de la asasinat la genocid. Sa ucizi pen'ca asa a zis nu stiu ce extraterestru, prin samanii sai sau direct, sau ca asa a scris cutare ideolog care viseaza la inginerii sociale fiindca ca asa i-a fost spalat, la rindul lui, creierul, in loja, este...odios). Mecanismul e simplu: cel mai puternic politic om al planetei este musulman convins. Deci, consecintele, sint, pentru o persoana care totusi isi foloseste procesorul ala din craniu, evidente. UE&NATO, si chiar Rusia nu distrug ISIS pentru ca la nivel de loji mari, care conduc deopotriva UE, America, si Rusia, ordinul de zi pe unitate este exact asta: "lasati ISIS sa existe si sa creasca". Singurele puteri care nu pot fi si nu vor fi afectate de mizeria asta politica suicidara sint Israelul si China. China, daca uigurii iar nu stau cuminti, ii poate pune rapid cu botul pe labe. Inteleg ca Uigurii au dreptul la indepdendenta, sint un popor turcic mindru si puternic, dar, odata ce s-au aliat cu diavolul, adica cu islamistii, au pierdut orice drept moral. Cit despre Israel...este evident ca palestinienii nu au nici undrept in casa locuita de evrei de mii de ani. Daca liderii din Fasia Gaza ar gindi si cu altceva decit cu ultimele citate din muftii sau din Yasser Arafat, ar fi facut demult schimb de populatie (arabii de pe teritoriul fostului regat al lui Solomon sa plece in alte state arabe, iar in loc sa vina evreii din diaspora). Nu ar mai fi fost razboaie si nici terorism in zona aceea extrem de volatila. Clar.

Romowe 27.04.2016 15:42:52

Pe de alta parte, privind pragmatic la treburile noastre...

http://www.romanialibera.ro/special/...-armeni-392460

Romowe 27.04.2016 16:07:53

Asa ca imi retrag orice am spus sau gindt rau la adresa refugiatilor. Totul este sa nu fie teroristi printre ei. Teama asta hraneste neincrederea, si de aici accesele de ura, individuale sau colective. Singura solutie, realizez, este cea oferita de Domnul prin pilda Samriteanului. Adica iubirea de semeni, neconditionata de tot felul de granite confesionale sau ideologice stupide.

Romowe 29.04.2016 20:10:31

Mare adevar!

https://theintercept.com/2016/04/28/...lf-censorship/

Ce porcarie sint frica si paranoia legaliste provocate de Big Bradăr! Oamenii devin oi adunate în turmă, spre satisfacția lupilor camuflați în păstori!

Romowe 02.05.2016 09:55:13

Altă mizerie a tîlharilor legaliști&neototalitari: https://www.eff.org/deeplinks/2016/0...ers-government

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:02:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.