![]() |
Citat:
|
Citat:
La Azusa Street în anul 1906, nu doar că au vorbit în limbi, dar au behăit, s-au tăvălit pe jos, au urlat, au tremurat ca electrocutați. Cică ăla a fost începutul mișcării penticostale. Și prezidarea a fost făcută de Charles Parham, homosexual activ. De asta încerc să-l scot din această sectă pe colegul Penticostal. Poate reușim. Eu cred. Eu cred că avem toate șansele. Doamne ajută! |
Citat:
|
Citat:
Daca mai ai vreun frate. Daca macar o singura persoana de pe forum declara ca e fratele tau de credinta :1: |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Aproape tot ce stim, e scris de adversarii lor. Mai multe informatii avem de la Tertulian, care nu parea a a fi eretic si care era pro montanisti. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Mai sunt si alte puncte de vedere. Eu as inclina sa cred ca totusi catolicii sunt mai cu mot. Si sa-ti zic de ce. Are de-a face cu anatema. Se pare ca primii care au dat anatema au fost catolicii. Practic, au fost mai rapizi de mana. Precum cowboy-i din vestul salbatic, in duel. Cine trage primul, ramane in viata. Apoi, e drept ca Cerularie a aruncat anatema si el. Dar era prea tarziu, pentru ca fusese deja anatemizat. Si, un anatemizat mai are el autoritatea sa anatemizeze? Dupa cate se vede, cine anatemizeaza primul, a castigat jocul, daca putem sa o luam asa. Iar papa si-a trimis emisarul plenipotentiar care a aruncat primul anatema. In acel moment a fost game over. Iar potul a revenit catolicilor. Nu asa-i corect? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Penticostalul Bob Larson, ale cărui casete circulă ca pâinea caldă printre membrii voștri (un vecin de stradă, penticostal, a vrut să-mi dea și mie o casetă dar l-am refuzat politicos deși acum mă gândesc că mai bine luam cd-ul și-l distrugeam) taxează cu 295$ ora de exorcizare pe skype, timp în care folosește ca medium pe cel pe care de fapt îl hipnotizează, acesta făcând în toate felurile, urlete, țipete, sunete de animale. Cică scoate demonii! Bob Larson, pocăitul vostru, zice așa: demonilor vă ard, vă torturez , vă chinui, bag o sabie în voi, vă tai gâtul, vă jupoi de piele, vă leg. Acest ”deliverance minister” e cel mai cunoscut, dar mai sunt mulți alții la penticostali, precum Chris Lasala, Jay Bartlett, TB Joshua, Lloyd Chin. Voi aveți învățătura ca toți creștinii au demoni în ei și că trebuie scoși. Că dacă nu ați avea demoni, ați merge pe apă ca Iisus. Și tu vii aici să spui că nu-i așa. |
Citat:
Tu citesti si istorie, pe langa brosuricile sectante? Stii ce s-a intamplat la 1054? Faptul ca ortodocsii au fost anatemizati de catolici e un fapt binecunoscut. |
Citat:
|
Citat:
Anatema nu are regim de functionare biunivoc. |
Subiectul te depaseste. Eu ii scriam lui Simpllu. El e ortodox.
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
De fapt la penticostali se urlă și așa. Se cade pe spate, vezi cazul Benny Hinn. De fapt, sunt duhurile orientale de tip kundalini, introduse de penticostali și în bisericile lor. Benny Hinn e penticostal Assemblies of God iar Bob Larson penticostal din Arizona, are acolo o vilișoară cam cât a lui Dragnea. |
Citat:
- antigenerozitatea :) (macar ca te umfli de mandrie cu cat daruiesti tu celor sarmani) - antipenticostalismul (macar ca te-ai declarat penticostal la recensamant), - antitrinitarianismul (macar ca cu clona asta nu ai recunoaste, doamne feri!) Si de astia nu te scapa Bob Nustiucum. Chiar daca i-ai plati sute de euro pe sedinta. Citat:
Si inca unul condamnat la puscarie. |
M-am stricat de ras, citind ultimele pagini.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
P.S. Este adevarat ca Noul Testament inca nu era scris, dar exista Vechiul Testament(scris) si erau cunoscute invataturile, faptele si fagaduintele Domnului Isus Hristos. Nu lipsea nimic. Citat:
|
Citat:
|
Bine. S-a notat.
Acu', că ne-ai luminat, te rog să-ți vezi de ale tale. Care SIGUR-SIGUR nu-s aici. Pa-pa! |
Citat:
|
Nu am timp.
Pune mâna și citește un catehism ortodox și te vei lumina. |
Citat:
|
Citat:
https://www.crestinortodox.ro/credin...zul-79213.html Ești penticostal oneness? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
ce e cu promovarea pe care și-o fac adventiștii cu privire la prelungirea vieții bătrânilor în rândurile lor, e preluată din Biblie sau e de la om ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
2. Promovarea despre viata lunga si de calitate a adventistilor o fac si altii, neadventisti (vezi National Geographic https://www.youtube.com/watch?v=wGesFu9ZktQ - documentar subtitrrat). Adventistii promoveaza stilul de viata sanatos, placut lui Dumnezeu (suntem raspunzatori pentru trupul nostru, dat de Dumnezeu). In Romania sunt centre medicale adventiste de unde pleci mai sanatos si cu multe informatii (omul este invatat cum poate sa-si imbunatateasca sanatatea). Revistele medicale adventiste (acreditate si recomandate medicilor) promoveaza invataturi pentru a fi ferit de boli si a trai mult si bine. Eu vad numai lucruri bune in asa ceva. Dumneata, ce vezi rau? |
Citat:
Citat:
2. Promovarea despre viata lunga si de calitate a adventistilor o fac si altii, neadventisti (vezi National Geographic https://www.youtube.com/watch?v=wGesFu9ZktQ - documentar subtitrrat). Adventistii promoveaza stilul de viata sanatos, placut lui Dumnezeu (suntem raspunzatori pentru trupul nostru, dat de Dumnezeu). In Romania sunt centre medicale adventiste de unde pleci mai sanatos si cu multe informatii (omul este invatat cum poate sa-si imbunatateasca sanatatea). Revistele medicale adventiste (acreditate si recomandate medicilor) promoveaza invataturi pentru a fi ferit de boli si a trai mult si bine. Eu vad numai lucruri bune in asa ceva. Dumneata, ce vezi rau? P.S. Ca sa dau si un raspuns direct, daca e luata din Biblie initiativa cu sanatatea: "Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine, si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufeltul tau" (3 Ioan vers. 2). Adventistii nu te saluta cu "sanatate" ci sunt preocupati de sanatate (inclusiv a celor din jur). |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Adventistii predau o variantă gresită de Trinitate, una în care Hristos este născut pe Pământ si atât. Pocăitii nu cred că Isus s-a născut înainte de a fi Creatia, în vesnicii. Ei nu cred în nasterea Sa din eternitate, înainte de a fi lumea. Ei cred că Tatăl, Fiul si Duhul sunt o fiintă divină, una, dar în trei Persoane co-egale, niciuna nefiind tată/fiu pentru cealaltă. Relatia de tată-fiu, zic ei, s-a stabilit când Isus s-a întrupat născându-se din Fecioara Maria la Betleem. Sau poate că dumneata nu cunosti dogmele bisericii din care faci parte, e posibil si asta, au mai fost cazuri. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:27:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.