Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE, cuvântul al IV-lea - SFÂNTA CRUCE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18640)

simpllu 29.11.2017 20:51:00

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655203)
Fiindcă ai vorbit frumos despre Ortodoxie.

Vorbești prostii.

Cornel Urs 29.11.2017 20:56:27

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 655208)
Adică cam de când ați apărut și voi, penticostalii.

Penticostalii au apărut ca o reeditare a ereziei cumplite din timpul antichității, respectiv montaniștii. Similitudinile sunt evidente.
La Azusa Street în anul 1906, nu doar că au vorbit în limbi, dar au behăit, s-au tăvălit pe jos, au urlat, au tremurat ca electrocutați. Cică ăla a fost începutul mișcării penticostale. Și prezidarea a fost făcută de Charles Parham, homosexual activ.
De asta încerc să-l scot din această sectă pe colegul Penticostal. Poate reușim. Eu cred. Eu cred că avem toate șansele. Doamne ajută!

Penticostalul Traditional 29.11.2017 21:21:59

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 655208)
Adică cam de când ați apărut și voi, penticostalii.

Ce-i drept e drept, ortodocsii au aparut cu vreo o mie de ani inainte, recunosc.

Penticostalul Traditional 29.11.2017 21:24:39

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655203)
Prin urmare, nu ar fi firesc să te întreb, dacă vrei să devii fratele nostru?

Da, cu mare drag.
Daca mai ai vreun frate. Daca macar o singura persoana de pe forum declara ca e fratele tau de credinta :1:

Penticostalul Traditional 29.11.2017 21:27:21

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655210)
La Azusa Street în anul 1906, nu doar că au vorbit în limbi, dar au behăit...

Și mai ziceati ca Ursulet nu are simtul umorului :4:
Citat:

Și prezidarea a fost făcută de Charles Parham, homosexual activ.

Da, asa e. Iar Isus era samaritean. Si crestinii din Biserica Primara beau sange de copil. Se stie.

Penticostalul Traditional 29.11.2017 21:34:53

Citat:

Penticostalii au apărut ca o reeditare a ereziei cumplite din timpul antichității, respectiv montaniștii. Similitudinile sunt evidente.

Despre montanisti nu prea avem dovezi ca au fost eretici, fiule.
Aproape tot ce stim, e scris de adversarii lor.

Mai multe informatii avem de la Tertulian, care nu parea a a fi eretic si care era pro montanisti.

simpllu 30.11.2017 00:02:21

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655212)
Ce-i drept e drept, ortodocsii au aparut cu vreo o mie de ani inainte, recunosc.

...:)) Deci recunoști că sunteți pe lângă, asta făcând abstracție de confuzia pe care o faci. Ortodocșii sunt aceeași creștini care au fost la întemeierea Bisericii. Catolicii sunt cei care s-au rupt de Biserică și au apărut când zici tu.

Penticostalul Traditional 30.11.2017 10:08:53

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 655228)
Deci recunoști că sunteți pe lângă

Da. Suntem pacatosi.

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 655228)
Catolicii sunt cei care s-au rupt de Biserică și au apărut când zici tu.

Nu stiu ce sa zic.
Mai sunt si alte puncte de vedere.

Eu as inclina sa cred ca totusi catolicii sunt mai cu mot. Si sa-ti zic de ce. Are de-a face cu anatema. Se pare ca primii care au dat anatema au fost catolicii. Practic, au fost mai rapizi de mana. Precum cowboy-i din vestul salbatic, in duel. Cine trage primul, ramane in viata.

Apoi, e drept ca Cerularie a aruncat anatema si el. Dar era prea tarziu, pentru ca fusese deja anatemizat. Si, un anatemizat mai are el autoritatea sa anatemizeze?

Dupa cate se vede, cine anatemizeaza primul, a castigat jocul, daca putem sa o luam asa. Iar papa si-a trimis emisarul plenipotentiar care a aruncat primul anatema. In acel moment a fost game over. Iar potul a revenit catolicilor. Nu asa-i corect?

Cornel Urs 30.11.2017 10:11:33

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655216)
Despre montanisti nu prea avem dovezi ca au fost eretici, fiule.
Aproape tot ce stim, e scris de adversarii lor.

Mai multe informatii avem de la Tertulian, care nu parea a a fi eretic si care era pro montanisti.

Păi, cea mai mare dovadă despre erezia montanistă este că miscarea s-a diluat până la disparitia completă. Îti aduci aminte ce spunea Gamaliel iudeilor ? Ai citit ?

Cornel Urs 30.11.2017 10:13:54

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655235)
Apoi, e drept ca Cerularie a aruncat anatema si el. Dar era prea tarziu, pentru ca fusese deja anatemizat. Si, un anatemizat mai are el autoritatea sa anatemizeze?

Dupa cate se vede, cine anatemizeaza primul, a castigat jocul, daca putem sa o luam asa. Iar papa si-a trimis emisarul plenipotentiar care a aruncat primul anatema. In acel moment a fost game over.

Nu?

Practic dumneata afirmi aici că ortodocșii sunt anatemizați.

Cornel Urs 30.11.2017 10:22:54

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655214)
Și mai ziceati ca Ursulet nu are simtul umorului :4:

Mie nu-mi vine să râd de lucrurile acestea.
Penticostalul Bob Larson, ale cărui casete circulă ca pâinea caldă printre membrii voștri (un vecin de stradă, penticostal, a vrut să-mi dea și mie o casetă dar l-am refuzat politicos deși acum mă gândesc că mai bine luam cd-ul și-l distrugeam) taxează cu 295$ ora de exorcizare pe skype, timp în care folosește ca medium pe cel pe care de fapt îl hipnotizează, acesta făcând în toate felurile, urlete, țipete, sunete de animale. Cică scoate demonii! Bob Larson, pocăitul vostru, zice așa: demonilor vă ard, vă torturez , vă chinui, bag o sabie în voi, vă tai gâtul, vă jupoi de piele, vă leg.
Acest ”deliverance minister” e cel mai cunoscut, dar mai sunt mulți alții la penticostali, precum Chris Lasala, Jay Bartlett, TB Joshua, Lloyd Chin. Voi aveți învățătura ca toți creștinii au demoni în ei și că trebuie scoși. Că dacă nu ați avea demoni, ați merge pe apă ca Iisus.
Și tu vii aici să spui că nu-i așa.

Penticostalul Traditional 30.11.2017 10:23:18

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655237)
Practic dumneata afirmi aici că ortodocșii sunt anatemizați.

Ce descoperire uluitoare ai facut, ursuletule!
Tu citesti si istorie, pe langa brosuricile sectante? Stii ce s-a intamplat la 1054?
Faptul ca ortodocsii au fost anatemizati de catolici e un fapt binecunoscut.

Penticostalul Traditional 30.11.2017 10:28:15

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655238)
Că dacă nu ați avea demoni, ați merge pe apă ca Iisus.

Asta e o concluzie destul de... neobisnuita.

Cornel Urs 30.11.2017 10:29:32

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655239)
Ce descoperire uluitoare ai facut, ursuletule!
Tu citesti si istorie, pe langa brosuricile sectante? Stii ce s-a intamplat la 1054?
Faptul ca ortodocsii au fost anatemizati de catolici e un fapt binecunoscut.

Ortodocsii nu au putut fi anatemizati, fiindcă catolicii au fost cei care s-au rupt de Crestinism. Acea anatemă dată de ierarhul catolic nu valorează nici cât o ceapă degerată.
Anatema nu are regim de functionare biunivoc.

Penticostalul Traditional 30.11.2017 10:33:52

Subiectul te depaseste. Eu ii scriam lui Simpllu. El e ortodox.

Cornel Urs 30.11.2017 10:34:04

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655240)
Asta e o concluzie destul de... neobisnuita.

Evident e minciuna Satanei. Pe care voi pocăiții o promovați. Dacă Hristos locuiește în templul trupului, cum ar putea exista și demoni, în același timp? Și nu-mi aduce exemplul lui Pavel, țepușul acela nu era un demon ci un ”mesager al răului”, lăsat acolo cu un scop educativ. Adică era o boală fizică. Alte exemple de creștini demonizați nu aveți, dacă ne raportăm la Sfintele Scripturi.

Penticostalul Traditional 30.11.2017 10:38:00

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655243)
Evident e minciuna Satanei.

Pai atunci tu de ce o proclami?
Citat:

Dacă Hristos locuiește în templul trupului, cum ar putea exista și demoni, în același timp?

Nu ar putea.
Citat:

Alte exemple de creștini demonizați nu aveți, dacă ne raportăm la Sfintele Scripturi.

In Biblie nu, insa daca privim cat esti tu de agitat...

Cornel Urs 30.11.2017 11:50:38

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655244)
Nu ar putea.

Asta o spunem noi ortodocșii. Penticostalii, ca să facă un biznis, zic că fiecare are ceva demoni, Leviatan, Izabela, și deci e pasibil de eliberare, dacă ”se pocăiește”. La penticostali, botezul nu te îmbracă cu Hristos. Și de aici, slujbele plătite. Inclusiv pe skype. Dacă ai bani, scapi și de ...demoni. Și de aici urletele, țipetele, vociferările. Tu ziceai că nu sunt din astea. O da, sunt. La fel era și la montaniști. La quakeri. Și la tot sectanții de tip spiritist.
De fapt la penticostali se urlă și așa. Se cade pe spate, vezi cazul Benny Hinn. De fapt, sunt duhurile orientale de tip kundalini, introduse de penticostali și în bisericile lor. Benny Hinn e penticostal Assemblies of God iar Bob Larson penticostal din Arizona, are acolo o vilișoară cam cât a lui Dragnea.

Penticostalul Traditional 30.11.2017 12:03:18

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655245)
Și de aici, slujbele plătite. Inclusiv pe skype. Dacă ai bani, scapi și de ...demoni. Și de aici urletele, țipetele, vociferările. Tu ziceai că nu sunt din astea. O da, sunt.

Ai si tu trei demonuleti mari si lati:
- antigenerozitatea :) (macar ca te umfli de mandrie cu cat daruiesti tu celor sarmani)
- antipenticostalismul (macar ca te-ai declarat penticostal la recensamant),
- antitrinitarianismul (macar ca cu clona asta nu ai recunoaste, doamne feri!)

Si de astia nu te scapa Bob Nustiucum. Chiar daca i-ai plati sute de euro pe sedinta.
Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655245)
Bob Larson penticostal din Arizona, are acolo o vilișoară cam cât a lui Dragnea.

Vezi, el, ditamai americanu, se smereste sa traiasca la nivelul unui romanas.
Si inca unul condamnat la puscarie.

suslik 30.11.2017 14:53:48

M-am stricat de ras, citind ultimele pagini.

Bucuriepedrum 30.11.2017 15:17:10

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 655248)
M-am stricat de ras, citind ultimele pagini.

Eu pentru așa ceva intru pe forum. Nicăieri nu e mai nostim decât aici.

AlinB 01.12.2017 00:34:46

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655213)
Da, cu mare drag.
Daca mai ai vreun frate. Daca macar o singura persoana de pe forum declara ca e fratele tau de credinta :1:

Auch ..... l-ai palit in moalele capului.. noroc ca e tare de cap :)

marivas6519 01.12.2017 07:57:00

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 654384)
Cand predicau cei 12 Apostoli inca nu era scrisa Sfanta Scriptura.

Atunci, de unde citau sfitntii apostoli cand spunea "ESTE SCRIS"? Si ... gasim "ESTE SCRIS" de vreo 40 de ori (obsesiv, insistent) in epistolele lor. Gasim si indemnul "prin noi insine sa invatatati SA NU TRECETI PESTE "CE ESTE SCRIS"."" (1 Corinteni 4:6).

P.S. Este adevarat ca Noul Testament inca nu era scris, dar exista Vechiul Testament(scris) si erau cunoscute invataturile, faptele si fagaduintele Domnului Isus Hristos. Nu lipsea nimic.

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 654384)
Am impresia uneori, ca protestantii au impresia ca Biblia e o carte care a coborat din Cer si a fost scrisa in Ceruri.

Biblia este data de Dumnezeu, prin oameni. Din pacate, unii oameni se simt deranjati de Biblie si incearca sa puna traditia omeneasca deasupra Bibliei.

marivas6519 01.12.2017 08:05:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 654372)
Unde scrie ca ele reprezinta o descriere exhaustiva a faptelor?
Eu zic ca daca ai cauta nitel, ai gasi exact opusul.

Unde sa caut? Poate in traditiile omenesti. In Biblie, in Noul Testament, nu ai sa gasesti ,misticism, semne (inclusiv semnul crucii), obiecte de cult, etc. Credinta crestina este caracterizata prin ascultarea de Cuvantul lui Dumnezeu si modul de vietuire. Dumnezeu nu are nevoie de semne si ritualuri inventate de om.

DragosP 01.12.2017 08:10:29

Bine. S-a notat.
Acu', că ne-ai luminat, te rog să-ți vezi de ale tale. Care SIGUR-SIGUR nu-s aici.
Pa-pa!

marivas6519 01.12.2017 08:22:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 655271)
Bine. S-a notat.
Acu', că ne-ai luminat, te rog să-ți vezi de ale tale. Care SIGUR-SIGUR nu-s aici.
Pa-pa!

Poate gresesc. Aratati-mi cu Cuvantul lui Dumnezeu.

DragosP 01.12.2017 10:15:00

Nu am timp.
Pune mâna și citește un catehism ortodox și te vei lumina.

Cornel Urs 01.12.2017 15:07:52

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655272)

Îți pot arăta eu, că odată ce ai primit pe Hristos, cel rău, satana diavolul, nu mai poate să te atingă. El rage ca un leu, căutând pe cine să înghită, dar dacă rămâi cu putere în credința strămoșească, nu are ce-ți face. Dar voi pocăiții ați stricat acest mare adevăr și ați adus învățătura că avem cu toții tot felul de demoni, dacă ne mai bâlbâim, a, e demonul bâlbâielii în noi, dacă ne iese o erupție cutanată, ah, e demonul de boală care trebuie scos, dacă întârziem la servici, suntem posedați de demonul întârzierii. Numai prostii! Pretenția că putem tortura demonii, de a-i lega, de a-i chinui, este falsă și nebunească în același timp. Cum vine asta, trimiti tu, un simplu om, legiuni de îngeri ca să atace pe dracul din client, care te plătește cu bani pentru eliberare? Vă credeți că sunteți la internet cafe, jucând counterstrike? Cum să legi demonii, măi? Cum să recuperezi teritorii din diferite zone urbane sau rurale, din ”stăpânirea” demonilor, proclamând treziri peste treziri? Voi sunteți întregi la minte?

Cornel Urs 01.12.2017 15:14:19

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655246)
- antitrinitarianismul

Cine nu mărturisește Sfânta Treime nu poate fi mântuit.
https://www.crestinortodox.ro/credin...zul-79213.html
Ești penticostal oneness?

marivas6519 01.12.2017 17:48:24

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655279)
Îți pot arăta eu, că odată ce ai primit pe Hristos, cel rău, satana diavolul, nu mai poate să te atingă. El rage ca un leu, căutând pe cine să înghită, dar dacă rămâi cu putere în credința strămoșească, nu are ce-ți face.

Sunt total de acord sa ramanem in credinta stramoseasca. Tocmai de aceea pastram credinta stramosilor nostri, sfintii apostoli, asa cum a fost data atunci, pe vremea lor, fara noianul de adaugiri si modificari (facute timp de 2000 de ani). "VA INDEMN SA LUPTATI PENTRU CREDINTA CARE A FOST DATA SFINTILOR ODATA PENTRU TOTDEAUNA" (Epistola apostolului Iuda, vers. 3). Sa pastram ce a fost dat atunci, odata pentru totdeauna.

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655279)
Dar voi pocăiții ați stricat acest mare adevăr și ați adus învățătura că avem cu toții tot felul de demoni, dacă ne mai bâlbâim, a, e demonul bâlbâielii în noi, dacă ne iese o erupție cutanată, ah, e demonul de boală care trebuie scos, dacă întârziem la servici, suntem posedați de demonul întârzierii. Numai prostii! Pretenția că putem tortura demonii, de a-i lega, de a-i chinui, este falsă și nebunească în același timp. Cum vine asta, trimiti tu, un simplu om, legiuni de îngeri ca să atace pe dracul din client, care te plătește cu bani pentru eliberare? Vă credeți că sunteți la internet cafe, jucând counterstrike? Cum să legi demonii, măi? Cum să recuperezi teritorii din diferite zone urbane sau rurale, din ”stăpânirea” demonilor, proclamând treziri peste treziri? Voi sunteți întregi la minte?

Daca va adresati mie, un adventist, ati gresit. Noi nu avem nici o treaba cu cele expuse de dvs. La adventisti totul este simplu si clar, fara manifestari ciudate, fara judecati aiurite, fara exorcisme, etc. Adresati-va altora.

marivas6519 01.12.2017 17:52:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 655275)
Nu am timp.
Pune mâna și citește un catehism ortodox și te vei lumina.

Cunosc Catehismul Ortodox. Am gasit invataturi pe care le respecta adventistul si le respinge un ortodoxul (vezi, spre exemplu, capitolul "Cele zece porunci", din Catehismul Ortodox).

Iorest 01.12.2017 19:45:28

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655282)
Sunt total de acord sa ramanem in credinta stramoseasca. Tocmai de aceea pastram credinta stramosilor nostri, sfintii apostoli, asa cum a fost data atunci, pe vremea lor, fara noianul de adaugiri si modificari (facute timp de 2000 de ani). "VA INDEMN SA LUPTATI PENTRU CREDINTA CARE A FOST DATA SFINTILOR ODATA PENTRU TOTDEAUNA" (Epistola apostolului Iuda, vers. 3). Sa pastram ce a fost dat atunci, odata pentru totdeauna.

De aia a fost nevoie de Ellen White ? e și ea un „apostol” ?

Citat:

Daca va adresati mie, un adventist, ati gresit. Noi nu avem nici o treaba cu cele expuse de dvs. La adventisti totul este simplu si clar, fara manifestari ciudate, fara judecati aiurite, fara exorcisme, etc. Adresati-va altora.

după voi unul care servește carne de porc e impur nu ?
ce e cu promovarea pe care și-o fac adventiștii cu privire la prelungirea vieții bătrânilor în rândurile lor, e preluată din Biblie sau e de la om ?

Cornel Urs 01.12.2017 21:19:42

Citat:

Pe timpul lui Ellen White și voi adventiștii aveați aceleași manifestări ca penticostalii. Atunci nu permiteați să vină catolici ca să predice în adunările voastre, astăzi îi aduceți cu invitații speciale!

Cornel Urs 01.12.2017 21:29:52

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655272)

Îți arăt eu. Tu nu crezi că Iisus Hristos este Fiul Tatălui născut în veșnicii, înainte de a fi Pământul. Tu crezi că s-a născut pe Pământ și atât. Tu crezi că de asta se numește Fiul lui Dumnezeu, datorită Întrupării Sale.

marivas6519 02.12.2017 07:11:20

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 655284)

Da, este nevoie de cineva care sa te indemne, prin scrierile sale, sa cercetezi zilnic Sfanta Scriptura si sa cunosti invataturile Sfintilor Apostoli (si toate celelalte invataturi din Scriptura).

Citat:

ce e cu promovarea pe care și-o fac adventiștii cu privire la prelungirea vieții bătrânilor în rândurile lor, e preluată din Biblie sau e de la om ?

1. Un om care stie ce spune Dumnezeu si-L sfideaza, poate fi numit impur. Valabil pentru orice gen de invatatura.
2. Promovarea despre viata lunga si de calitate a adventistilor o fac si altii, neadventisti (vezi National Geographic https://www.youtube.com/watch?v=wGesFu9ZktQ - documentar subtitrrat). Adventistii promoveaza stilul de viata sanatos, placut lui Dumnezeu (suntem raspunzatori pentru trupul nostru, dat de Dumnezeu). In Romania sunt centre medicale adventiste de unde pleci mai sanatos si cu multe informatii (omul este invatat cum poate sa-si imbunatateasca sanatatea). Revistele medicale adventiste (acreditate si recomandate medicilor) promoveaza invataturi pentru a fi ferit de boli si a trai mult si bine. Eu vad numai lucruri bune in asa ceva. Dumneata, ce vezi rau?

marivas6519 02.12.2017 07:14:24

Citat:

Da, este nevoie de cineva care sa te indemne, prin scrierile sale, sa cercetezi zilnic Sfanta Scriptura si sa cunosti invataturile Sfintilor Apostoli (si toate celelalte invataturi din Scriptura).

Citat:

1. Un om care stie ce spune Dumnezeu si-L sfideaza, poate fi numit impur. Valabil pentru orice gen de invatatura.
2. Promovarea despre viata lunga si de calitate a adventistilor o fac si altii, neadventisti (vezi National Geographic https://www.youtube.com/watch?v=wGesFu9ZktQ - documentar subtitrrat). Adventistii promoveaza stilul de viata sanatos, placut lui Dumnezeu (suntem raspunzatori pentru trupul nostru, dat de Dumnezeu). In Romania sunt centre medicale adventiste de unde pleci mai sanatos si cu multe informatii (omul este invatat cum poate sa-si imbunatateasca sanatatea). Revistele medicale adventiste (acreditate si recomandate medicilor) promoveaza invataturi pentru a fi ferit de boli si a trai mult si bine. Eu vad numai lucruri bune in asa ceva. Dumneata, ce vezi rau?

P.S. Ca sa dau si un raspuns direct, daca e luata din Biblie initiativa cu sanatatea: "Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine, si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufeltul tau" (3 Ioan vers. 2). Adventistii nu te saluta cu "sanatate" ci sunt preocupati de sanatate (inclusiv a celor din jur).

DragosP 02.12.2017 11:51:38

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655292)

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655293)

P.S. Ca sa dau si un raspuns direct, daca e luata din Biblie initiativa cu sanatatea: "Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine, si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufeltul tau" (3 Ioan vers. 2). Adventistii nu te saluta cu "sanatate" ci sunt preocupati de sanatate (inclusiv a celor din jur).

Ești bâlbâit?

marivas6519 02.12.2017 13:32:39

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655289)
Îți arăt eu. Tu nu crezi că Iisus Hristos este Fiul Tatălui născut în veșnicii, înainte de a fi Pământul. Tu crezi că s-a născut pe Pământ și atât. Tu crezi că de asta se numește Fiul lui Dumnezeu, datorită Întrupării Sale.

Sunteti mincinos (nu ma puteti contrazice). Adventistii cred in vesnicia si dumnezeirea Domnului Isus Hristos. Se poate vedea si pe site-ul oficial al bisericii adventiste.

marivas6519 02.12.2017 13:39:47

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655288)
Pe timpul lui Ellen White și voi adventiștii aveați aceleași manifestări ca penticostalii. Atunci nu permiteați să vină catolici ca să predice în adunările voastre, astăzi îi aduceți cu invitații speciale!

Mai aveti si alte nascociri? Dati impresia ca va simtiti inconfortabil sa faceti afirmatii adevarate. Va simtiti ca pestele in apa nascocind/mintind. Exista si astfel de oameni. Nu va speriati, nu sunteti singurul.

Cornel Urs 02.12.2017 17:34:36

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655295)
Sunteti mincinos (nu ma puteti contrazice). Adventistii cred in vesnicia si dumnezeirea Domnului Isus Hristos. Se poate vedea si pe site-ul oficial al bisericii adventiste.

Repet, poate că nu ai înteles.
Adventistii predau o variantă gresită de Trinitate, una în care Hristos este născut pe Pământ si atât. Pocăitii nu cred că Isus s-a născut înainte de a fi Creatia, în vesnicii. Ei nu cred în nasterea Sa din eternitate, înainte de a fi lumea. Ei cred că Tatăl, Fiul si Duhul sunt o fiintă divină, una, dar în trei Persoane co-egale, niciuna nefiind tată/fiu pentru cealaltă. Relatia de tată-fiu, zic ei, s-a stabilit când Isus s-a întrupat născându-se din Fecioara Maria la Betleem.
Sau poate că dumneata nu cunosti dogmele bisericii din care faci parte, e posibil si asta, au mai fost cazuri.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:27:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.