![]() |
Citat:
Dar, mai pe înțelesul lui, l-am întrebat de unde știe. |
Citat:
ps: luarea de mita si declaratii false pentru a obtine fonduri europene (bani pe intelesul tau), nu e furt? |
Citat:
Aia ce e ? Bacsis ? Declaratii false ? Eu iti dau in scris ca fiecare din noi in fiecare zi facem zeci si zeci de declaratii false , incepand cu cei de langa noi si terminand cu cei straini de noi. Este fenomenal domne cum romanul se simte "jignit" atunci cand este facut spagar/etc de catre altii care sunt criminali de razboi si se ocupa de trafic cu carne vie si isi au toate profiturile in paradisuri fiscale, neplatind ipozite si arata cu degetul pe romani pt ai scoate tzapi ispasitori pt alte probleme. Tiganii nostrii fura din buzunare si masini, in schim infractorii lor sunt dealeri de arme si intretin razboaie in Orient. Bre Stefane, daca ai prinde un neamt sau unul din triburile germanice asupra faptului ca fura , ar zice : "Asa si ? " si daca i-ai spune "pai incalci legea " ti-ar raspunde stupefiat "care lege ? Eu fac legea.Eu sunt din neam Arian.Iti sunt superior de nastere ", iar da i-ai aminti de Dumnezeu, ti-ar raspunde:"Nu-l cunosc si nu ma intereseaza" Daca tu in schimb roman , furi ti-ar spune: "Hot nenorocit ,cum iti permiti dumneata nu stii ca exista o lege si o incalci ?" Si v-au manipulat domne ca sa credeti ca noi romanii suntem primitivi, ca suntem cu sute de ani in urma, ca uite suntem hoti si dam/luam spaga. Daca ai stii ce putreziciune zace in cei care te acuza te astfel de chestii , pur si simplu ai rade si ti-ai vedea de treaba .:10: Deci mai lasa-l pe IPS, iar daca vrei sa critici , critica pe europeeni care dupa ce ai luptat pt independenta lor, te-au vandut ca pe o carpa lepadata bolsevicilor. Asta ti-a dat Europa in schimb:"Mersi de sacrificiu, acum gently fuck-off"; |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
http://br.guiainfantil.com/uploads/S...os-mucos_A.jpg |
Citat:
|
Citat:
E frumos ca pui gandul bun inainte. E frumos si ca amintesti modelul conduitei crestinului fata de ierarhi. Ce nu e frumos e faptul crud ca prea multa lume a aflat, nu de azi de ieri, ca s-au intamplat lucruri care sub nici o forma nu trebuia sa se intample. Ca I.P.S. o sa iasa bazma curata sau nu, e deja lucru secundar. Principal e ca oamenii au aflat foarte multe lucruri inainte de scandalul asta si ca multi, foarte multi, s-au indepartat de Biserica tocmai din astfel de motive. Vorbeste lumea, Dragos! De ani si ani! Nu doar despre I.P.S. Chiar daca eu sau tu ne tinem la discretie cu unele lucruri (sau poate chiar nu cunoastem anumite treburi) asta nu inseamna ca altii nu stiu. Ba stiu, foarte multi stiu si vorbesc si se feresc etc. etc. Solutia nu consta (doar) in discretia noastra, ci in indreptarea celor care s-au cocotat sus si strica multe... |
Citat:
Sau cum spunea CristiiBoss: Nu fa tu, nu fa tu, nu fa tu bre !; |
Citat:
|
Citat:
ps:atunci cand pastorul devine lup, oare ce se va intampla cu turma? |
Citat:
|
Citat:
Problema este Hristos stia cat de defecti sunt oamenii si totusi nu i-a judecat. Hristos stia ca Iuda il va vinde si totusi l-a acceptat langa el si nu l-a gonit,si desi l-a vandut, Hristos inca i-a mai dat o sansa daca Iuda se caia si se pocaia il prima inapoi, Hristos stia ca Petru se va lepada de el si totusi nu l-a gonit de langa El, Hristos stia ca lumea il urmeaza nu pt invatatura lui ci pentru minuni si mancare pe gratis, si totusi nu i-a alungat de langa El, Hristos le-a spus fariseilor ca-s fatarnici insa nu i-a alungat de langa EL ci le-a pus in vedere sa se pocaiasca Deci daca Hristos , Dumnezeu, fiind n-a alungat pe nimeni si nu a judecat pe nimeni, si n-a pus nimeni la zid, in numele cui pui ta la zid pe altii si ii judeci ? In numele lui Hristos ? Daca da, atunci faci blasfemie.Daca nu atunci judeci dupa dorinta dezbinatorului care e satan. Zadar stiu adevarul, daca acesta imi aduce dezbinare. Daca adevarul pe care vreau sa-l aplic imi aduce dezbinare ,atunci acel adevar (oricare ar fi el) intra in conflic cu ce spun sfintii parinti: "Cu dreptatea castigi putin cu pacea castigi pe toti". Si mai este o chestie. Daca vrei dreptate si cauti dreptatea si vrei ca altii sa fie judecati dupa dreptate, atunci asteapta-te ca si Dumnezeu sa te judece dupa dreptatea SA, caz in care ajungi direct in Ghena si nu Iad. Sa stii ca in rugaciunea Tatal-Nostru , cand zici " si ne iarta noua greselile noastre/precum si noi iertam gresitilor nostrii" este echivalent cu "si ne judeca noua greselile /precum si noi judecam gresitilor nostrii" Adica te blestemi singur. Bravo mai , bravo. Iti place sa-ti faci singur rau. O fi si asta un fel de placere a ta. |
La scurt timp după Revoluție s-a constituit un Grup de reflecție pentru reînnoirea Bisericii, alcătuit din arhimandritul Bartolomeu Valeriu Anania, profesorul Dumitru Stăniloae, Daniel Ciobotea (actualul Patriarh Daniel), ieromonahul Iustin Marchiș, preotul Toader Crâșmariu, pictorul Sorin Dumitrescu, Teodor Baconsky, preotul Constantin Galeriu, preotul Constantin Voicescu, Octavian Ghibu (fiul pedagogului Onisifor Ghibu) și pictorul Horia Bernea. Membrii grupului își propuneau "să inițieze și să determine un dialog" cu conducerea Bisericii, dar mai ales să provoace schimbări ierarhice.
Schimbările ierarhice ar fi început cu Patriarhul Teoctist, care a fost de acord să se retragă, invocând o boală. Apropiații săi, însă, cei ale căror funcții depindeau de el, au insistat să rămână. Și a rămas, schimbarea nemaiproducându-se. La momentul actual, în jurul mitropolitului Teodosie se face iarăși scut, o mulțime de preoți mergând să îl susțină la Poliție, unde este chemat pentru controlul judiciar. Acest gest seamănă, din nefericire, cu cel făcut de vreo 40 de parlamentari PSD în frunte cu A. Năstase pentru susținerea lui Bivolaru, atunci când acesta urma să fie anchetat. În cazul acestui mitropolit corupția nu reprezintă un accident petrecut în ultimii ani, ci este o practică de o viață, cunoscută ca atare de mulți. Mai grav decât a fura bani europeni este să iei mită (în forme mai mult sau mai puțin mascate) ca să „ajuți” pe unul sau pe altul să intre la facultatea de teologie sau să ocupe un post de preot sau de profesor de teologie. Când practica asta devine regulă și se întinde pe parcursul a zeci de ani, socotiți numai care este numărul preoților făcuți în acest fel. Poate preferați să nu știți lucrurile astea, ca și mine. Însă le-am aflat, și chiar mai multe decât astea. Iar dacă nu le spun înseamnă că ascund adevărul, adică lumina. Și dăm loc răului să continue și să crească, pentru că el are nevoie de întuneric. Înțeleg să mă solidarizez cu cei care iubesc lumina, adevărul, binele, și să mă desolidarizez de ceilalți. Mă tem de judecata lui Dumnezeu. Dar cred că mă va găsi vinovat dacă am mințit. Însă mă tem că și dacă tac voi fi judecat. Sunt atât de multe tăceri vinovate care au făcut posibil răul în lumea în care trăim, oamenilor pe care ar trebui să-i iubim. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Te-a pus/forțat cineva să spui ce și cum despre el? Ai vreun câștig că o faci? Ai vreo pierdere că o faci? Dar dacă nu? Care e aia? În oglingă acum. Am afirmat eu, de ex, că ÎPS este sfânt în viață, neprihănit, curat ca lacrima, rupt din soare, în fine, ai prins ideea... ? Nu. Pentru că nu știu sau dacă știu nu m-a întrebat nimeni și nici nu e cazul să fac astfel de afirmații despre înaintașul meu. P.S. Hoț-nehoț, tot episcop este. |
Citat:
O intamplare petrecuta cu multi ani in urma imi aminteste de o situatie in care a fost ceruta interventia IPS Teofan. La parohia din cartier era un cantaret extrem de ravnitor, ceea ce l-a impresionat profund pe parintele paroh de atunci. Observa ca aproape orice primea de la el, un banut, o paine, o impartea celor saraci. (In paranteza fie spus, acel tanar a avut o extraordinara influenta asupra baiatului meu cel mic, cu care se imprietenise in preajma bisericii, desi copilul avea pe atunci vreo 5-6 ani). Ei, acel tanar la un moment dat i-a marturisit Parintelui ca vrea sa se calugareasca. Parintele nu s-a opus deloc dorintei lui, dar l-a rugat ca mai inainte de a se calugari, sa faca intai facultatea de teologie, pentru a intra in manastire la un alt nivel. Si pentru ca tanarul sustinea ca nu are nici resurse nici suficiente cunostinte pentru facultate, Parintele s-a oferit sa intervina pentru el. Fara bani, fara plocoane si atentii, tanarul a fost acceptat si cazat, acolo. Daca pentru unii, gestul sau a fost de "privilegiere", speculata de scenarii cu sute de euro, sau nu-mai-stiu ce alte "stim noi!", astea sunt interpretari de "gura satului", nicidecum adevarul. Oricum, tanarul nu s-a putut acomoda definitiv, iar dupa un an sau doi, s-a retras, iar acum este tuns intr-o manastire din nordul Moldovei, facand ascultare ca nimeni altul. Ceea ce vreau sa spun este ca nu tot ce ni se pare noua ca este corupt, este si adevarat. Mai concret: vino, frate, cel care stii bine ca ai dat bani, si striga: "Eu sunt acela!" Dar n-ai sa vii. Si stim de ce. Pentru ca, in fata lui Dumnezeu, este mai vinovat cel ce ravneste si corupe, decat cel care primeste la insistente si milogeli care pe parcurs se dovedesc a fi extrem de false si periculoase. Nu mai dati cu barda in stanga si-n dreapta, ca nu s-a dus la nimeni vreun inaltpreasfintit sa pretinda foloase necuvenite, ci tot altii au apelat la strategii ce nu le faceau cinste, dupa care "s-au plans", sau au dat in vileag propria lor marlanie!!! In fapt nu e chiar asa. Am fost martor la framantarile unei "mame" de preot care a incercat sa ofere oricat pentru ca fiul ei sa ajunga la o parohie anume, in defavoarea celui care urma sa vina (si care este de departe tot ce-si poate dori un mirean, de la un duhovnic. Iar asta o spun fiindca se intampla sa fie duhovnicul meu!!!). Deci STIU, fiindca eram eu insumi ispitit cu intrebari si detalii de care aveam habar, facand parte din Consiliu Parohial). Dar s-a intamplat asa cum a vrut Dumnezeu si nu-l suspectez pe Parintele meu duhovnic de ceva, fiindca atat atitudinea lui morala, cat si starea financiara, nu lasa loc de interpretari. |
Citat:
Pierderea iarăși nu este personală, deși mă afectează și pe mine să văd că minciuna reușește să treacă drept adevăr. Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Personal eu nu am ce-i reproșa. Am avut cândva o problemă de rezolvat la Arhiepiscopie, de care nu am a mă plânge. |
Citat:
|
Cred că atât tu, cât și Dragoș, dacă ne-am afla într-un autobuz și ați vedea pe unul, fie și purtând rasă călugărească, băgând mâna în buzunarul cuiva, ați striga în gura mare, ca să-i preveniți pe toți, iar hoțul să fie făcut de rușine. Poate după aceea v-ați și ruga pentru el, însă nu cred că I-ați lăsa rezolvarea situației direct lui Dumnezeu, așa cum fac, de regulă, românii, din păcate.
|
In urmă cu cinci ore :
Cel puțin 30 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au venit la Poliția județeană să își arate susținerea fata de IPS Teodosie.
Înaltul ierarh vine un fiecare joi dimineață la politie pentru a da cu subsemnatul fiind cercetat de DNA sub control judiciar pentru folosire de documente false în vederea obținerii de fonduri europene în valoare de 300. 000 de euro și pentru luare de mita. Preoții sunt indignați și spun că tot ce se vehiculează despre arhiepiscopul lor este o minciună. Ca această acțiune împotriva lui aduce atingere Bisericii. IPS semnează acum pentru controlul judiciar la registratura IPJ Constanța înconjurat de preoți, fapt nemaiîntâlnit pana acum în istoria politiei. |
Citat:
|
Citat:
Suntem în autobuz eu, Ioan, Moș Neagu, tu, Copăcel, flying și mulți alții; între care și un călugăr. Vă atrag atenția că eu merg des pe traseul ăsta și îl știu pe acest „călugăr”. În plus, mi-au mai zis de el și alții; că e hoț. Ioan confirmă. Strigăm, ca să-i prevenim pe toți. Flying îmi spune: Nu judeca, pentru a nu fi judecat! Copăcel îmi dă un link către un radio obscur, de internet, unde un alt purtător de rasă se jură că cel din autobuz e demn de toată stima. Moș Neagu zice: Nu ți-au plăcut ochii lui. Lasă-l în plata Domnului, nu vezi că e călugăr? Te-a întrebat cineva ceva? îmi spui tu. Sărumâna, părinte! În cele din urmă, lumea ne va da jos din autobuz pe mine și pe Ioan, și toată lumea își va vedea de drum. |
Deci l-ai văzut tu furând. Ok, șapo!
|
Citat:
|
Când se poate încadra lejer la "bârfă", da.
|
Cristian, da-le pace....
Noi am spus ce am avut de spus, fara sa fantazam vreun pic si fara sa spunem, de fapt, prea multe... Din pacate sunt altii, deloc binevoitori, care acum vor spune vrute si nevrute profitind de ocazie, iar tensiunea dintre oameni va creste inca mai mult si tot asa... Dumnezeu cu mila! |
Citat:
|
Bun. Să scădem puțin tensiunea, mutând obiectivul pe alt personaj. Necunoscut.
Cândva am lucrat la un patron, având o relație destul de bună cu el. Aveam și un șef, despre care am aflat în timp că nu era cinstit. Nu m-am prins ușor. Am constatat, însă, că salariile depindeau de el, iar el îi favoriza pe câțiva, sugerându-mi în diverse moduri că aș putea intra și eu în club. Nici nu mă prindeam, nici nu eram adeptul privilegiilor. Am aflat apoi că, inventând un schimb de noapte, fura materiale împreună cu cei câțiva oameni ai lui. Cu patronul era mieros pe față și îl înjura când nu era de față. Azi așa, mâine așa, folosindu-se de anumite tertipuri, reușește să provoace demiterea mea, pentru că îi devenisem, se pare, incomod. Nu înțelegeam clar ce se întâmplă; doar parțial. Nu aveam toate datele și nu voiam să fac rău spunându-i patronului lucruri de care nu eram sigur. În plus, mă aflam în dilemă pentru că adevărul - care le-ar fi făcut bine celor cinstiți din firmă - ar fi putut însemna concedierea lui. Așa că am ales să plec fără a spune ceva incriminator la adresa lui. Nu mi-a părut rău că am plecat, fiind o slujbă care nu prea îmi plăcea. Dar mi-a părut rău că am lăsat în urmă loc unor nedreptăți făcute colegilor, pe care începusem să le înțeleg și pe care poate ar fi trebuit să le dezvălui. Gândind bine la ele ulterior am făcut conexiunile care lipseau și am constatat că nu mă înșelasem. Am rămas cu un gust amar și cu îndoiala că nu m-am purtat cu adevărat creștinește. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Pai singura chestie comuna intrea a fi beat si a lua spaga este ca amandoua actiunile sunt pacate sau patimi. Extrapoland Arsenie Boca a zis ca atunci cand vezi un calugar cu pacate vizibile sau cu patimi vizibile sa nu-l arati cu degetul si sa incerci sa-l ajuti si apoi sa te spovedesti lui. De ce asta ? Pai eu am o explicatie: Daca acel calugar ajunge sa se lupte vizibil cu patima asta nu inseamna ca este cel mai nenorocit ci inseamna ca Dumnezeu a vazut la el ceva foarte deosebit , astfel incat satana a devenit extrem de gelos si i-a trimis patimi mai puternice. Ceea ce vedem noi este doar caderea. Si judecam ceea ce vedem.De aceea suntem supusi greselii. Dar Dumnezeu vede tot si ceea ce nu vedem noi. Daca Dumnezeu vroia, Teodosie nu ar mai fi fost Episcop. Dar daca Dumnezeu indica altfel, atunci de ce sa ma impotrivesc ? Foarte des noi uitam de vointa lui Dumenzeu si confundam vointa noastra cu vointa lui Dumnezeu, si judecam lucurile prin aceasta optica. Ceea ce este o greseala. |
Citat:
Citat:
Pe când, dacă eu, primul căruia mi s-a cerut mită, aș fi refuzat și aș fi făcut cunoscut lucrul ăsta celor de mai sus; și dacă și voi, ceilalți, ați fi refuzat, atunci am fi omorât păcatul în fașă și toată lumea s-ar fi îndreptat. Citat:
|
Pai de ce nu ati omorat tu sau cei care raspandesc barfe pacatul in fasa ? De ce veniti acum aici si ne spuneti noua ca trebuie sa va credem pe cuvant ca stiti voi, ca nu i se spune spagoveanu degeaba si asa mai departe ? Stiti ceva ? Cred ca aia de la DNA lucreaza 24/7, duceti-va si turnati acolo. :)
Eu cred ca bine au facut preotii care au mers cu el si daca as fi fost preot si as fi fost in Episcopia lui, probabil as fi facut la fel. |
Normal, șpăgar fiind și tu, ce să faci. :))
Ce e așa greu să recunoaștem că avem bube și trebuie tratate? |
Citat:
|
Pai nu am vazut nici un furt, ii vedem pe unii care se jura ca stiu ei ca e un hot in autobuz.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:41:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.