![]() |
Citat:
|
Citat:
Oricum e ciudat cum reusesc tiganii sa ajunga in Canada. Trebuie viza. Un roman cinstit si normal asteapta ani de zile si tigani vin cu tot familionul ca refugiati si li se si asigura bani si locuinta, ca de, sunt refugiatii au privilegii. Norocul lor ca sunt mai negriciosi, daca erau albi erau trimisi la munca. |
Citat:
da ești puțin "alt fel", te-ai scos. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Tiganii nu sunt oameni. Sunt creaturi subumane; au un modus vivendi contrar tuturor normelor morale comune, nu doar crestine. Tocmai acest modus vivendi demonstreaza ce am spus despre ei. Adica se vede de la sine. E incorect politic ce am scris? Pai de asta am si scris-o. Iar ne e frica sa spunem adevaruri, ca pe vremea lui Stalin?
Da, sunt si putini din ei care se poarta ca oamenii, deci sunt oameni, si merita respect si pretuire. Va amintiti de faza data recent la televizor, cum ca un gunoi femel din specia asta se plingea ca barbatul i-a fost "suflat" de o romanca? Ati observat cu cit dispret si amenintare vorbea de romance, care "moare de foame"? (Re)inrobirea, precum si tratarea lor cu toata nedreptatea si asprimea posibile, ar fi o necesitate si o onoare in cazul acestor fiinte blestemate. Tot nenorocitul de Occident (unde ar fi norocul ca mandria, deja malefica, a Occidentului sa se topeasca in crize mai dure si in razboaie?) le pune "palma sub fund" acestor animale posedate. Si evident ca nu din ignoranta. Cum naiba sa zici ca sunt "oprimati"? Noi suntem hartuiti si quasi-oprimati de ei. Nu am spus ca nu merita sa traiasca, sau ca ar trebui exterminati. Fereasca Cerul! Orice fiinta vie merita viata. Insa, in cazul majoritatii lor, singura cale este opresiunea/sclavia sustinuta si foarte atenta. Cum am zis, mai exista si exemplare de calitate printre ei, pentru care am respect, cum am pentru orice om care isi justifica apartenenta la specie. |
Tiganii care este atitudinea noastra fata de ei ?
Din pacate, asa cum de altfel constata si statisticile politiei, tiganii au o inclinatie spre comiterea de infractiuni, mai mult decat ceilalti cetateni! Majoritatea unor infractiuni deosebit de grave- proxenetism sau furturi de la calea ferata- sunt comise de tigani!
Din pacate astazi avem autoritati de stat total ineficiente, care sa se ocupe de aceasta problema! Solutiile care le vad ar fi: -in primul rand stoparea protectiei de care se bucura unele clanuri infractionale tiganesti chiar din partea autoritatilor statului! Pana cand nu se va elimina aceasta complicitate nu se va putea stopa sau macar reduce infractionalitatea tiganeasca! -modificat codul penal in sensul inaspririi unor pedepse, dar si aplicarea corecta a lui de catre justitie; -pentru tiganii care respecta legea, lipsa locurile de munca este principala problema ce trebuie rezolvata! Din pacate multi dintre acestia nu au o calificare, o meserie astfel incat este dificila incadrarea lor in munca. Pentru aceia necalificati, li se poate repartiza o anumita suprafata de pamant pe care sa-l munceasca, iar daca refuza sa li se sisteze plata ajutoarelor sociale. Pentru aceia care au o calificare o idee ar fi reinfiintarea cooperativelor mestesugaresti, prin care sa produca unele obiecte de artizanat specifice. -regandita si politica de ajutoare sociale. Functia ajutoarelor sociale trebuie sa fie aceia de a-i ajuta pe aceia care si-au pierdut capacitatea de munca (accidentati, imobilizati la pat sau in caruciorul cu rotile, batrani) si nu de a stimula nemunca! Inainte de acordarea ajutoarelor sociale sa se faca anchete sociale serioase, iar cei apti de munca, dupa ce li se gaseste un loc de munca, daca-l refuza, sa nu mai primeasca ajutoare sociale. -cei pentru care nu li s-a gasit un loc de munca si primesc ajutoare sociale sa fie obligati prin lege de a presta munca in folosul comunitatii |
Citat:
|
Nu stiu daca s-au inmultit tiganii sau ne-am imputinat noi, romanii. O romanca face 1-2 copii si omoara 10,acei 1-2 copii daca fac 1 e bine. Tigancile fac 10 copii, care fac la randul lor alti 10 copii, ce mai, o intreaga armata! Aici suntem noi de vina ca ne omoram neamul cu mana noastra si ca multi tineri sunt toata ziua cu manelele si adopta un obicei tiganesc.(injuraturile de la tigani sunt, romanul adv. nu injura, datul din buric, masini bengoase, 10 kg de aur etc. si neuroni de tinichea)
Mai tineti minte cand Franta, in 90 si ceva, ne batea obrazul ca nu ii integram pe tigani si ca ii asuprim, si dupa aderarea la UE, cand au fost impanziti de tiangii romani, i-au tirmis inapoi?! Pai de ce nu i-au integrat ei daca tot sunt asa sfatosi? Sa ne arate UE cum se integreaza tiganii ca sa putem sa le luam exemplul, poate suntem noi mai tantalai si nu stim. (nu cred ca poti integra o natie care nu vrea sa fie integrata) Sa fim seriosi, avem si alte minoritati si nu avem nici o treaba cu ei. Daca romanii erau impotriva minoritatilor spuneau de toti, nu doar de tiganime. UE cred ca nici nu doreste sa integreze tiganii in tarile lor. Eu nu am vazut asa multe drepturi ptr. minoritati in UE sau in Canada cum sunt in Romania. App. Am vazut la stiri (pro tv cred) cum o familie de tigani care are o casa "mica" cu 20 de camere cere ajutor de la Stat, 1000 de euro ptr. asi incalzi palatul! Si romanul intr-un apartament mic de 2 camere dardaie de frig si nu primeste nici un leu! Caut link-ul si il postez. LE:Au palate cu turnulete, dar cer subventii. Cat zice neamul Mustafa ca e incalzirea la 20 camere Palatele tiganesti din Buzescu |
Tiganii si atitudinea fata de ei
Aici sunt de vina autoritatile statului- nu e prost ala care cere, ci ala care da! Autoritatile noastre ori sunt corupte ori sunt prea slabe pentru a actiona eficient!
Cum am zis- regandita toata politica in privinta ajutoarelor sociale! Nu zic sa nu se dea, dar sa se dea numai la cei care au intradevar nevoie de ele! Cu avortul intradevar este o crima! Din punct de vedere al statului, o femeia poate face ce doreste in privinta vietii personale, insa in momentul cand face un avort, implicit dispune si de o alta viata, ceea ce nu-i normal! Avortul sa fie interzis prin lege, iar femeile care fac lucrul asta sa fie condamnate ca si pentru crima! Asadar Nicolae Ceausescu a facut cel putin un lucru crestinesc in viata sa cand a dat decretul din 1966 de interzicere a avorturilor! In cazul acelor femei care dupa ce au nascut nu pot asigura conditiile elementare pentru cresterea si educarea copiilor, acei copii sa fie adoptati de alte familii sau dati in grija statului! |
daca nu ma insel N. Steinhardt scria in Jurnalul Fericirii ca tiganii is asa un neam de oameni care nu lucreaza si traiesc in saracie numai pentru a-si pastra identitatea si traditiile ca natie.... si are dreptate..
noi romanii am intrat in europa,ne-am facut sosele, ne-am tras televiziuni digitale, nu mai umblam cu caruta ca suntem moderni si avem masina....si cu asta ce-am facut?cica ne-am modernizat.Am uitat de traditii, am uitat de popor am uitat de pamanturile astea pe care s-au jertfit multi stramosi si am plecat in lume dupa bani. Idolul suprem al omenirii in ziua de azi. Nu spun ca tre sa facem ca tiganii....da ziceam si eu asa... |
Tiganii si atitudinea noastra fata de ei
Din pacate multi oficiali europeni- in privinta tiganilor si nu numai- vorbesc in necunostiinta de cauza! Nu cred ca cetatenii francezi sau italieni de exemplu s-au "bucurat"" atunci cand s-a liberalizat circulatia persoanelor in UE! Amelioararea si rezolvarea macar partiala a problemei tiganesti trebuie facuta prin masuri judicioase, bine gandite si in nici un caz nu se poate realiza doar prin "declaratii de bune intentii""!
Pur si simplu nu trebuiau primiti in statele din UE! De acord cu liberalizarea circulatiei persoanelor in UE, dar numai pentru acele categorii de persoane care intradevar au nevoie de acest lucru: turisti, oameni de afaceri, oameni de cultura, delegatii sportive, etc. Controlul la frontiere trebuie sa fie unul rezonabil- care e scopul calatoriei in tara respectiva, in ce calitate te duci acolo, daca ai sumele de bani necesare pentru intretinere! Apoi din pacate se foloseste in UE un anumit ""dublu standart"", nu numai in privinta tiganilor ci si a altor minoritati: masuri care nu sunt aplicate in Germania sau Franta de exemplu (privilegii pentru minoritati, separarea invatamantului pe criterii etnice, existenta unui partid politic tot pe criterii etnice-UDMR, etc) ni se impun noua ca fiind ëuropene""! Daca tot se vrea sa se construiasca o Uniune Europeana functionala, sa se aplice acceleasi standarde in privinta minoritatilor pentru toate statele UE, nu pentru unii muma si pentru altii ciuma! De exemplu sa adoptam un cod penal precum in Marea Britania si Germania, iar politia romana sa actioneze precum cea germana sau britanica! Nu cred ca in Germania sau Marea Britanie cineva care comite o fapta grava este eliberat de judecatori pe motiv ca ""nu reprezinta pericol public"", iar daca un tigan ar sari sa-l taie cu cutitul pe un politist britanic sau german acel politist nu l-ar impusca pe loc! |
Am inteles ca UE a dat fonduri de milioane de euro ptr. integrarea romilor in Romania. Dar nu se vede nimic. Banii au disparut, puf, iar tiganii tot tigani sunt.
[Romanul ar trebui sa nu mai cheme lautari tigani la nunta! Ce ii tot pupam atat. Daca vor muzica, sa cheme un asamblu folcloric romanesc.] |
Citat:
Citat:
|
Tiganii si atitudinea noastra fata de ei
Intradevar, este mai placut un ansamblu folcloric la o nunta sau petrecere!
Insa se face uneori o confuzie intre muzica lautareasca adevarata si manele! Sunt ansambluri lautaresti foarte reusite- marii nostri lautari au fost de origine tiganeasca- Faramita Lambru, Doina Dona Siminica, Romica Puceanu, Zavaidoc, Nelu Ploiesteanu ca si unii mari actori- Jean Constantin, Stefan Banica senior! Fata de acestia nu putem avea decat sentimente de apreciere si respect! Exista o muzica tiganeasca adevarata, de calitate! Insa ceea ce se greseste astazi este promovarea in exces si mai rau promovarea "muzicii"" fara valoare- manele tiganesti! Eu nu zic ca nu sunt frumoase si de exemplu acele spectacole cu dansuri tiganesti autentice, insa tot ceea ce este prea mult devine plictisitor si nociv! La fel si cu programele de televiziune de astazi- nu zic ca nu sunt si filme americane de calitate, insa cand promovezi numai aceste filme (bune, proaste, cum se gasesc!) si nu dai si filme italiene, franceze, rusesti, etc., telespectatorii ajung sa se plictiseasca de filmele americane! |
Citat:
Dificultatea majora nu tine de faptul ca ei nu vor sa renunte la valorile lor... dar societatea romaneasca ce valori le-ar oferi?!?!... acelea pe care nu le mai are... Dezastrul e ca noi ne tiganizam. Dezastrul e cand noi ne purtam ca cei mai rai dintre ei. Dezastrul e ca nu avem exemple sa le oferim, ba mai mult, pe acei extrem de putini dintre ei care chiar vor sa-si vada de treaba ii dispretuim... Un tigan care munceste deja aduce un afront comunitatii tiganesti, el va fi dispretuit si exclus de ai lui... cine il va primi, cine ii va oferi ceva similar? Ei traiesc in comunitati, au structuri solide, asta ofera confort interior "ai tai nu te lasa la greu"... noi suntem singuri, muncim pe mai nimic, nu avem aur, da' cumparam o haina Gucci care se pateaza si isi pierde orice valoare, ne mancam noi intre noi, ne bucuram la banii lor, le fredonam cantecele cu banii si dusmanii... si nu parem deloc fericiti in lumea noastra... De ce-ar veni la noi??? De ce ar alege sa munceasca pentru politicienii si afaceristii romani corupti, tocmai tiganu' invatat de mic sa fure pentru el si neamul lui. Adica "de ce sa muncesc eu, tigan, ca sa-l ingras pe Base, Ponta, etc, iar copiii mei sa moara de foame, in loc sa-mi fac "aranjamentele" mele si familia mea s-o duca bine, sa moara romanii de ciuda???". NU-I VOM PUTEA INTEGRA ATATA TIMP CAT II COPIEM! |
@ cristina2012 Ai dreptate in mare parte. Am si zis ca noi ne luam dupa ei in loc sa facem ceva si sa fim romani, sa ne pastram traditia, sa o protejam, nunta romaneasca sa fie romaneasca etc.
Dar citeste cronicile scrise in trecut sa vezi ce spuneau cronicarii despre tigani. Nu prea vezi sa scrie de bine despre ei si asta era pe timpul cand romanii erau ortodocsi practicanti si erau cat de cat uniti si curajosi. Tiganii nu au venit la noi dupa 89 ci sunt din 1300 si ceva sau cand su venit. De atunci pana acum chiar am fost noi romanii asa rai si nu am avut nimic bun? Daca slavii s-au increstinat in contact cu noi, s-au si cizelat, tiganii ce au, mot in frunte? Consider ca tiganii fac ce fac ptr. ca li se permite. Si din partea statului, si din partea romanilor, a politiei etc. Sa devenim noi romanii romani adevarati si dupa sa ii tragem si pe ei, dar nu se poate face asta daca le urmam obiceiurile. (sa vezi cum vb. barbatii tigani de femeile romance--nu prea au cuvinte de lauda) |
Citat:
O intamplare relevanta: sotul meu a copilarit intr-un catier cu foarte multi tigani, pe unde isi au acum palatele reginele si printesele magiei. Majoritatea colegilor de clasa erau tigani. Sotul meu nu e afon, canta la chitara si la tobe pe atunci. Unul dintre baietii din cartier canta foarte bine la chitara si canta la nunti intr-o formatie tiganeasca. Intr-o zi, baiatul asta i-a cantat sotului meu un Garry Moor la chitara de l-a lasat masca... cu atat mai impresionant cu cat baiatul canta numai dupa ureche, nu avea habar de note muzicale, de partituri... avea doar lautaria in sange. Din cand in cand mai discuta cu sotul meu, mai cantau... cand l-a intrebat, de ce nu canta asa ceva la nunti, baiatul a inceput sa rada si a zis ca asta nu vrea nimeni, l-ar alunga. I se cerea Azur, Albatros, formatiile celebre pe atunci, adica inaintea copiilor minune si domnilor de la Valcea... Deci lautarul tigan ar fi putut oferi muzica de calitate, dar nu avea cui... |
Citat:
|
Citat:
Din amintiri: tiganii au parasit India prin secolul IX cand un rege persan (parca) a solicitat unui conducator din India sa ii trimita niste colonisti pentru a popula o zona si le-a promis sa-i ajute sa se stabileasca acolo, le-a oferit terenuri gratis, seminte, animale pentru a munci pamantul, in fine tot ce era necesar ca sa poate trai acolo... dar colonistii astia au venit, au mancat semintele si toate animalele si nu au vrut sa lucreze pamantul, asa ca au fost alungati. Au inaintat spre Euroapa impreuna cu turcii otomani si s-au stabilit la granitele imperiului lor, mai exact in Bulgaria, Romania, Rusia, Ungaria, Polonia. Diferentele culturale inacceptabile cred ca au facut ca ei sa fie categoric respinsi astfel ca existau legi care impuneau ca ei sa fie robiti pe mosia unde erau prinsi, iar daca vreun roman se casatorea cu o tiganca acesta devenea automat rob pe mosia unde era tiganca, sau oriunde erau prinsi. Faptul ca nu au fost integrati de cand au venit si pana in secolul XIX cand au fost dezrobiti nu e chiar de mirare. Obiceiurile lor i-au separat de lumea medievala crestina in care intrau. Si pentru ca s-au pus "ziduri" intre ei si noi, nu se mai putea vorbi de integrare, de civilizare. In prezent, daca ar fi rupti din grupul lor, tiganii ar deveni integrabili... ca grup, asa cum traiesc si gandesc ei, va fi foarte greu. In acest caz, respectul pe care legile noastre il asigura omului, ne leaga de maini. Nu poti lua copiii din familii, nu-i poti steriliza fortat, nu-i poti stramuta fortat in anumite zone in care sa nu poata fura decat unii de la altii, sa nu poata supravietui decat daca se organizeaza si muncesc, nu le poti impune sa traiasca altfel. Lor le este bine asa si tot asa vor continua. |
Citat:
De promovatm, se promoveaza ce se vinde bine... se vinde bine ce e placut consumatorului. Referitor la manelele lor eu le consider ca sunt o forma de rezistenta si de propagare a (non)valorilor tiganesti, o declaratie a (sub)culturii tiganesti de superioritate si dominatie asupra popoarelor care ii tolereaza si sustin... O declaratie fredonata de atatia romani... Trist... |
Citat:
Din pacate am ramas in urma tarilor din vest la capitolul cultura muzicala ,pe vremea lui Ceausescu studentii beneficiau de bilete cu pret redus la concerte ,tin minte ca lunea era ziua cu reduceri la Ateneu |
Stiu ca este greu si este mult de munca sa in privinta muzicii. Tocmai deasta am zis. Daca tot au acest talent sa il foloseasca frumos, sa il inmulteasca.
In sfarsit. Oricum legile ar trebui sa fie mai dure si sa se aplica si ptr. ei, nu doar ptr. romani. |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=97QlZlRuj0I |
Citat:
Am totusi o intrebare: de ce nu se implica mai mult cei de etnie rroma, in educare rromilor? Poate din acelasi motiv, pentru care noi ca romani suntem indiferenti la romanii, care nu au educatie elementara si care duc o viata mizera? |
Citat:
La fel de bine poate veni un neamt sau un francez cu filmuletul asta: http://www.youtube.com/watch?v=_jBqQaIGa1c si sa zica: "Ce, romanii? O duc greu? Pai n-ati vazut cu ce masini vin la mare? Nu avem noi astfel de masini" Adevarul? Pe langa unul cu masina din aia, sunte sute sau mii care fac foame iar multi dintre ei muncesc din greu, si fizic si intelectual, mai mult decat a muncit sau va munci vreodata respectivul. Si multi ar vrea sa munceasca, daca si-ar bate cineva capul cu ei sa le faca rost de locuri de munca. Si e o situatie de care nu este vinovata doar o persoana anume, ci chiar multi din acei sute si mii, care nu i-a ajutat nici capul, nici vointa atunci cand vedeau cum o tara intreaga este distrusa si furata sub ochii lor si care nu de putine ori au dat credit chiar calailor lor. In ceea ce ii privese pe tigani, sunt multi f. saraci, dar sunt mult mai uniti, sunt intreprizantori, isi respecta neamul si traditieile, nu-si omoara copii, cu alte cuvinte avem multe de invatat de la ei, si daca e sa vorbim de furaciuni, mult mai multe averi de la noi si mai mari decat ale lor au fost facute prin furaciun, de romani get-beget din tata in fiu, cu indiferenta si chiar dispret fata de cei de un neam cu ei pe care i-au furat si lasat in mizerie sau ii exploateaza ca pe sclavi. Ori tigan care sa fure de la tigan sa se imbogateasca - nu am auzit. Si inca ceva: au un bun instinct de supravietuire. Daca va fi un razboi sau o catastrofa economica, naturala, sociala - cei mai multi dintre ei probabil vor supravietui, in timp ce multi romani vor muri asteptand sa-i salveze guvernul, lamentandu-se sau cu sticla de bautura sub cap. |
Toate astea se întâmplă din cauză că ei trăiesc la nivelul unei conștiințe tribale.
Noi ne-am pierdut-o demult, mai recent și pe cea de neam, iar la o conștiință universală, care să-i cuprindă în dragoste pe toți, indiferent de neam – așa cum îi stă bine creștinului – n-am ajuns. |
Cativa ani in urma am trecut printr-un sat de rromi, insotit de un prieten care locuia in zona. Nu retin numele satului, e prin Oltenia...
M-a frapat teribil faptul ca acel sat parea un land de castele! Toate casele erau adevarate turnulete, aratau ca desprinse din albumele medievale... Si, ca sa fie inca mai teribil, la poarta cel putin un Mertan... M-a linistit prietenul meu, spunindu-mi ca ei dorm in acele castele tot ca-n satra: pe pamant galben, pe jos. Saracie lucie si mizerie cat cuprinde. Ca-si baga in casa si calul... Mult m-am mirat, mult am fost intristat, nu stiu de ce.... Si ma gandesc daca nu sunt si eu tot asa: pe afara voi f avind castel cu turnuri si mertanuri (diplome si altele asemenea, tot zadarnicii), iar in casa sufletului meu... sarac lipit. Cineva doarme pe jos, gol si infometat... Sa nu-i deplangem, iata, pe convivii nostri. Ne-or fi oglinda buna, in alt plan, unde ne doare pe noi... |
Tiganii, of, tiganii...
In primul rand, tiganii sunt oameni. Si el, tiganul, este aproapele nostru pe care ar trebui sa-l iubim ca pe noi insine.
Numai ca ei sunt o natie de oameni mincinosi, prefacuti, hoti, puturosi care sunt in stare sa-si vanda copilul sau sau propria mama, daca sunt la stramtoare. Or fi si exceptii. Foarte rare. Cineva spunea ca sunt uniti. Da, sunt. Dar la rele. Insa cand dau de belea isi scapa fiecare pielea tradand chiar pe fratele, ori, cum spuneam, pe mama-sa. Da, sunt uniti cand tre sa se razbune, cand e rost de scandal. Cine-i poate iubi? Doar Bunul Dumnezeu. Cu un tigan nu trebuie sa faci tovarasie nici macar la o plimbare. Eu am o familie de tigani pe care-i mai miluiesc. Mi-e mila de ei ca sunt saraci si nimeni nu-i vrea la munca. Nu stiu dece. dar banuiesc. Ce sa fac? M-am pricopsit cu ei pe cap, le-am botezat un copil si acuma vreau, nu vreau, ii iubesc.:) Deci, aceasta parere a mea despre tigani nu e pornita din ura de rasa ci din constatari personale. Imi pare rau de ei, imi pare rau si de noi, de romani, pt ca tiganii din Romania sunt o plaga... Si plaga se extinde in toata tara si ne vom molipsi si noi. Poate ca Dumnezeu ni i-a dat, i-a aruncat, asa, in calea noastra, ca vazandu-i pe ei sa constientizam ca sunt imaginea noastra viitoare. Sa luam aminte. |
Citat:
Nu m-au tradat nicioadata. Iubire jertfelnica precum a lor nu a avut, poate, decat mama. Sunt prieten cu ei de 35, respectiv, de 30 si de 28 ani. Doi sunt din Baragan, unul din Ardeal. Am invatat mii de lucruri folositoare de la ei. Inclusiv sa ma las de baut. Sa le dea Dumnezeu sanatate si mantuire acestor oameni care au in ei, cu adevarat, darul sublim al prieteniei adevarate, jertfelnice. |
Citat:
Sunteti martorul si beneficiarul unei minuni. Pace si bucurie de la Dumnezeu! |
Citat:
Daca nu ma mai opun ca un catar, desigur... |
Citat:
:) Mi-a atins luarea-aminte si inima raspunsul dumneavoastra! Dumnezeu sa aibe grija de noi! |
Amin, Amin, Amin, surioara!....:)
|
Noe
Imi amintesc un episod din Sf. Scriptura, cand Noe a fost surprins gol de catre unul dintre fii si l-a blestemat pe el si pe urmasii sai, sa umble toata viata in corturi. Faceti vreo legatura?
Stie cineva episodul mai bine? Ca nu mi-l amintesc mai in detaliu... |
Citat:
|
Citat:
În acest context poate ne aducem aminte de anumite vorbe ale lui Traian Băsescu, spuse nu cu mult timp în urmă referitor la natalitatea românilor comparabil cu cea a țiganilor. Însă cine este Traian Băsescu? Unul dintre cei care au asistat tăcut la fenomenul avorturilor, dintre care se știe că multe au fost făcute de români și românce, pe lângă alte fenomene conexe și "absolut întâmplătoare" precum distrugerea sistematică din punct de vedere economic, social și chiar educațional a României. Și cine mai este Traian Băsescu? Același care nu cu mult timp în urmă, înconjurat de mulți prelați ortodocși români, râdea și hăhăia din mijlocul lor! A auzit cineva de vreo intervenție publică a unui singur prelat ortodox (nu mai vorbesc de sfântul sinod) prin care acest Traian Băsescu, și alții din politica "românească", să fie sesizați cu privire la îmbunătățirea condițiilor economice ale României și românilor, precum și la stoparea fenomenului avorturilor? Ați auzit de o politică intrabisericească de luptă împotriva acestui flagel ucigaș care poate fi comparat la modul cel mai direct cu un fenomen genocidar? Văd că sunt foarte mulți ortodocși care se lamentează de starea trecută și prezentă a lucrurilor, și care se vor lamenta poate cu mult mai mult în viitor că ne așteaptă zile foarte grele pe noi ca popor și ca biserică, dar nimeni nu ridică problemele pe care le-am ridicat eu și multe alte care se pot ridica, doar să existe un minim de bunăvoință și de coloană vertebrală. Tăcerea ortodoximii bisericești, care nu știm cât este de vinovată ori nevinovată, de responsabilă sau iresponsabilă, se așterne tot mai greu peste această țară și peste ortodoximea românească, atâta cât mai este ea, în timp ce vedem că înfloresc tot felul de "regi", de "regate" (conceptuale), de mass-medii spălătoare de creier și manipulatoare etc, etc, etc (nu mă apuc să mai scriu ce am scris și prin alte postări). Citat:
|
Excelente analizele istorice ale lui Danette si mai ales ale lui Decebal. Nu stiam insa ca si Plesu face parte din aceste gunoaie. Tragic, daca e adevarat. Si sa gasesc unii spalati pe creier sa il admire...
|
De fapt ar fi loc de mult mai mult, și mai ales nu doar de comentarii pe forumuri. Dar, ca la noi la români în ultima vreme, și ca la ortodocși, fă dacă ai cu cine. Că ortodoxeii nu au binecuvântări la fapte, că la tăceri și pasivități iresponsabile și vinovate, și care vor fi pedepsite în continuare de Dumnezeu așa cum am fost pedepsiți și până acum, au ortodoxeii binecuvântări cu carul pare-se. Nu știu de ce am impresia că într-un viitor nu foarte îndepărtat vom asista nu doar la schimbări în planul politic, ci și în planul religios, chiar și trecând peste fidelitatea față de Ortodoxie, sau mai bine zis față de Ortodoxism, a unora dintre români.
|
Excelent spus, Decebal, aveti dreptate. Primul pas ar fi oprirea dementei colective a avorturilor. Nici ca boriturile sau palestinienii, sau hindusii, care puiaza cu vreo 12-14 larve (familiile mult prea numeroase sunt o trasatura de animalitate, iar cele destramate din desfriu sau vicii sau cu avorturi, o dovada de indracire), nici ca noi romanii, care practic am omorit propriul viitor (20 de milioane de avorturi, cred ca Mao si Pol Pot privesc din Iad cu admiratie la asa un genocid).
Al doilea, sa le impunem prin calitatile noastre (daca le mai avem si daca le mai trezim...), si sa zidim si in ei cu forta exemplului personal/colectiv. Insa, daca si la scaa incipienta a unor scandaluri prin piete sau autobuze romanii se fac mici de tot cind ciorile agreseaza, ce sa mai asteptam la o scara extinsa si pe termen istoric mediu si lung, cum bine ati spus, din pacate asa e... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:36:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.