Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Ucraina vs Rusia 2022 (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19695)

catalin2 10.04.2024 19:20:49

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677102)
Lasă că mai bine au dat-o la ruși cu care au fost diferende pe tema Moldovei din timpul Țarilor, nu i-a acuzat nimeni de trădare pt asta dar ni se țin teorii despre cum ne-au furat rușii tezaurul.
Mă mir că nimeni în istorie nu și-a pus problema ce guvern de tâmpiți a fost să ducă tezaurul la ruși.

Cred ca nu ai inteles, tezaurul nu a fost dus de tot la rusi, ci doar pana se termina razboiul. Rusii l-au furat pentru ca nu au vrut sa-l mai dea inapoi, bolsevicii au pretextat ca e compensatie ca le-am fi luat Basarabia. Nemtii, austriecii si maghiarii (inclusv bulgarii) au furat tot ce au putut cand au ocupat Bucurestiul si sudul tarii. Nu era o alta alternativa pentru tezaur, rusii erau aliatii nostri in primul razboi. Dar rusii au fost mincinosi si fara cuvant in toata istoria lor.
Citat:

N-au o precizie așa bună bombele cu ghidaj, au o marjă de eroare, am văzut și în Donețk civili cu mațele împrăștiate de bombardament ucrainean, ăla era mai crâncen.

Zecile de bombardamente ale rusilor nu le-ai vazut, doar cel din Donetk. Urmaresti mai mult canalele rusesti, asa cum am spus?
Citat:

O parte s-au retras deliberat au minat anumite zone, au aruncat în aer infrastructură critică, feroviară, poduri, Stalin nu se aștepta să fie atacat de Hitler de aceia i-a ordonat lui Jukov să retragă militarii de la granița de vest.

S-au retras unde au apucat sa se retraga. M-am uitat acum, scrie ca au fost luati 3,35 milioane de prizonieri rusi in aceasta faza, ceea ce e foarte mult. In batalia Moscovei rusii erau in numar mult mai mic, abia cu diviziile din Siberia au egalat numarul nemtilor care atacau (in jur de 1 milion).
Citat:

Ucraineana chiar e o limbă depășită cu rusa deschizi uși în Est și chiar și în Asia, e și o limbă tehnică deopotrivă că a înglobat descoperirile lumii ruse, e și o limbă în care poți citi cultură una e să-l citești pe Dostoievski la origini, altceva e să îl preiei tradus.

Nu exista limba depasita, este limba ucrainenilor. Este vorbita de 33 milioane de ucraineni ca prima limba, Rusii au incercat sa o interzica si sa o inlocuiasca cu rusa, la fel cum au incercat si cu limba romana in Basarabia. Nu mai asculta toate minciunile spuse de rusi.

cozia 10.04.2024 19:55:17

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 677111)

S-au retras unde au apucat sa se retraga. M-am uitat acum, scrie ca au fost luati 3,35 milioane de prizonieri rusi in aceasta faza, ceea ce e foarte mult. In batalia Moscovei rusii erau in numar mult mai mic, abia cu diviziile din Siberia au egalat numarul nemtilor care atacau (in jur de 1 milion).

Foarte adevarat ce zici: Intradevar Moscova din ce am cititit in memoriile lui Jukov, a evacuat aproape in intregime civilii si a ramas practic doar cu Dumnezeu Inainte! si cu Marii Sfinti ai Sai) vezi mai jos pe Sfanta Matrona nebuna dupa Hristos, favorita si sfatuitoarea lui Stalin, inainte si cu vre-o 100 000 de soldati si ofiteri.

"În cartea Zinaidei Jdanova "Povestiri despre viața Binecuvântatei Starețe Matrona", publicată de Editura Mănăstirii Novo-Golutvino, este povestită întâmplarea ( de către una dintre cunoștințele Jdanovei), în care descrie venirea șefului URSS, I.V. Stalin, pentru a se sfatui cu Matrona de la Moscova, după apariția amenințarilor de capturare a Moscovei de către germani. Potrivit povestirii citate în această carte, Matrona i-a spus: "Poporul rus va câștiga, victoria va fi de partea ta. Din conducere tu unul nu vei părăsi Moscova ". Această întâlnire este descrisă pe așa-numita icoană "Matrona și Stalin" Wikipedia

Efectiv se zice ca o forta nevazuta ii faceau pe nemti sa se loveasca de un zid invizibil care-i propulsa in retragere. Fortele ceresti si scutul lor formidabil!!!

Citat:

Nu exista limba depasita, este limba ucrainenilor. Este vorbita de 33 milioane de ucraineni ca prima limba, Rusii au incercat sa o interzica si sa o inlocuiasca cu rusa, la fel cum au incercat si cu limba romana in Basarabia. Nu mai asculta toate minciunile spuse de rusi.

Nu mai gasesc unde era trimiterea la cei care au inventat ucraineana la universitatea din Viena sub forma de un amestec de poloneza si dialecte arhaice regionale din zona si cit mai putina slavona ruseasca, la Viena in anii 1800, strategie finantata puternic de anglo-saxoni in lupta concurentiala cu Imperiul tarist, ca singura arma de divizare care le-a mai ramas in arsenal la vremea aceea. O sa caut si revin. Era foarte bine documentata istoric de un francez si care includea nume de filologi europeni si ai imperiului Austro-ungar care au participat la acest mare proiect.
Este mentionat si in Wikipedia dar doar in treaacat.

Iorest 10.04.2024 20:24:33

Citat:

Cred ca nu ai inteles, tezaurul nu a fost dus de tot la rusi, ci doar pana se termina razboiul. Rusii l-au furat pentru ca nu au vrut sa-l mai dea inapoi, bolsevicii au pretextat ca e compensatie ca le-am fi luat Basarabia. Nemtii, austriecii si maghiarii (inclusv bulgarii) au furat tot ce au putut cand au ocupat Bucurestiul si sudul tarii. Nu era o alta alternativa pentru tezaur, rusii erau aliatii nostri in primul razboi. Dar rusii au fost mincinosi si fara cuvant in toata istoria lor.

Domnule faci ce faci și dai câte o justificare penibiluță pentru ducerea tezaurului la ruși, nu erau de încredere dar nu aveau de ales zici tu.
Nu aveau ce să-l ducă acolo, cum ai zis și tu cu rușii au mai fost probleme în istorie, pur și simplu PNL-PNȚ și Casa Regală au fost niște penibili în istorie ca pe multe alte probleme de la schimbarea Calendarului Bisericesc, corupția rampantă, neapărarea țării în fața raptului pactului Ribbentrop-Molotov, nedezvoltarea egală a țării - Moldova era ocolită, Basarabiei i se aruncau firmituri, ultratoleranța față de minorități etnice în timp ce românii erau ținuți într-o dezvoltare care băltea.

Citat:

Zecile de bombardamente ale rusilor nu le-ai vazut, doar cel din Donetk. Urmaresti mai mult canalele rusesti, asa cum am spus?

N-au tras după oameni randomly cu ordin, cum se întâmplă în Gaza de pildă unde unii se joacă cu viețile civililor, o rachetă de croazieră poate lovi un bloc deși era trasă spre infrastructura critică sau alte obiective.

Citat:

Nu contează că au folosit efectivele duse în Siberia, e tot armată și aceea, să nu uităm că multe pierderi ruse au fost generate chiar de ei că executau fără milă trădătorii și dezertorii.

Citat:

Toți ucrainenii pe care îi cunosc eu știu rusa, dar rușii nu au nevoie să știe ucrainește ca să o dau ca ei, cu rusa te înțelegi și în Kazahstan și în Tadjikistan și în China se studiază și în SUA se vorbește în unele comunități eu la asta m-am referit.

Demetrius 11.04.2024 05:04:20

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 677011)
Bun, deci dacă fratele cel mic aș fi chiar eu iar voi vecinii, Demetrius s-ar gândește că logodnica mea are barbă (fără să-mi argumenteze cu citate din NT dacă în situația asta crima este acceptabilă)...

27. Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
28. Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de purtări rele, bârfitori,
30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeți, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, nesupuși părinților,
31. Neînțelepți, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
32. Aceștia, deși au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le și încuviințează celor care le fac.(Rom1,27-32)

catalin2 11.04.2024 18:55:46

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677115)
Domnule faci ce faci și dai câte o justificare penibiluță pentru ducerea tezaurului la ruși, nu erau de încredere dar nu aveau de ales zici tu.
Nu aveau ce să-l ducă acolo, cum ai zis și tu cu rușii au mai fost probleme în istorie, pur și simplu PNL-PNȚ și Casa Regală au fost niște penibili în istorie ca pe multe alte probleme de la schimbarea Calendarului Bisericesc, corupția rampantă, neapărarea țării în fața raptului pactului Ribbentrop-Molotov, nedezvoltarea egală a țării - Moldova era ocolită, Basarabiei i se aruncau firmituri, ultratoleranța față de minorități etnice în timp ce românii erau ținuți într-o dezvoltare care băltea.

Nu e nimic penibil in explicatia mea, e adevarul, in schimb tu te incapatanezi sa ii scuzi pe rusi dand vina pe romani. In afara de ascuderea in pesteri cape pe vremea lui Decebal nu ai adus un alt argument. Romanii nu stiau daca germanii n-o sa castige razboiul si o sa ocupe zeci de ani tara, la fel cum polonezii si maghiarii nu au mai avut tara sute de ani, desi au fost regate puternice in trecut.
Citat:

N-au tras după oameni randomly cu ordin, cum se întâmplă în Gaza de pildă unde unii se joacă cu viețile civililor, o rachetă de croazieră poate lovi un bloc deși era trasă spre infrastructura critică sau alte obiective.

Cred ca tu esti mai prorus si decat rusii, in ziua de azi, nici rusii nu mai cred asta azi, desi credeau in primele zile ale razboiului, cand vedeau minciunile d ela televiziunile rusesti. Mai uitata-te si la alte surse decat cele rusesti, nu crede ca doar rusii spun adevarul.
Citat:

Toți ucrainenii pe care îi cunosc eu știu rusa, dar rușii nu au nevoie să știe ucrainește ca să o dau ca ei, cu rusa te înțelegi și în Kazahstan și în Tadjikistan și în China se studiază și în SUA se vorbește în unele comunități eu la asta m-am referit.

La fel cum aproape toti romanii din Rep. Moldova stiu rusa, din cauza ca era limba obligatorie in timpul ocupatiei rusesti. Ucraineana o stiu ucrainenii, nu trebuie sa o stie rusii, nici limba romana nu se vorbeste la nivel mondial. Din ce am citit limba rusa este o limba mai nou fata de cea ucraineana, ambele limbi fiind formate avand la baza limba slavona vorbita in Rusia kieveana.

cozia 20.04.2024 03:40:43

Minciuna, imagini filmate prin lentila rosie

https://www.youtube.com/watch?v=2M1Y_8Swd6Y&t=16s

de aici:
https://saccsiv.wordpress.com/2024/0...-pentru-paste/

Iorest 23.04.2024 00:28:41

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 677132)
Nu e nimic penibil in explicatia mea, e adevarul, in schimb tu te incapatanezi sa ii scuzi pe rusi dand vina pe romani. In afara de ascuderea in pesteri cape pe vremea lui Decebal nu ai adus un alt argument. Romanii nu stiau daca germanii n-o sa castige razboiul si o sa ocupe zeci de ani tara, la fel cum polonezii si maghiarii nu au mai avut tara sute de ani, desi au fost regate puternice in trecut.

N-ai văzut că și BNR avea buncăre nu peșteri cum batjocorești tu ideea, tu crezi că alte țări nu au tot felul de ascunzișuri subterane, sau prin munți ?
Plus că nu se pune totul într-un singur spațiu.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 677132)
Cred ca tu esti mai prorus si decat rusii, in ziua de azi, nici rusii nu mai cred asta azi, desi credeau in primele zile ale razboiului, cand vedeau minciunile d ela televiziunile rusesti. Mai uitata-te si la alte surse decat cele rusesti, nu crede ca doar rusii spun adevarul.

Tu chiar crezi că rușii au vreun interes să ia la țintă civilii, eu nu cred asta, nu exclud că există soldați scăpați din mână care fac pe cont propriu unele situații.
Din ce am văzut la începutul războiului rușii i-au luat mai moale pe ucraineni, după aceea s-a intensificat, puteau face prăpăd cu bombe cu ghidaj încă din prima lună de război.

Citat:

La fel cum aproape toti romanii din Rep. Moldova stiu rusa, din cauza ca era limba obligatorie in timpul ocupatiei rusesti. Ucraineana o stiu ucrainenii, nu trebuie sa o stie rusii, nici limba romana nu se vorbeste la nivel mondial. Din ce am citit limba rusa este o limba mai nou fata de cea ucraineana, ambele limbi fiind formate avand la baza limba slavona vorbita in Rusia kieveana.
Eu vorbesc de tineri ucraineni până-n 35 de ani care știu fluent rusa, era obligatorie în școlile ucrainene, rusa prin anii 2000-2007 ?

Exact ce am zis eu că ucraineana e o limbă demodată, ambiguă, iar rusa e mai tehnică, mai nouă, înglobează mai multe soluții de exprimare, tu o făceai pe niznaiul la început când ziceam că ucraineana e învechită, că nu domnle că e propagandă asta.

Plus că rusa e limbă de circulație a unui spațiu destul de vast care depășește populația Rusiei, se vorbește chiar și în unele comunități din Iran ca să nu mai zic de SUA.

Iorest 23.04.2024 00:38:51

https://www.activenews.ro/externe/Op...sov-Iar-188921

Rușii atacă în Chasiv Iar

"Între 20.000 și 25.000 de soldați ruși încearcă să ia cu asalt Ceasov Iar și localitățile din împrejurimi", trupe care fac parte din Regimentul 217 de Parașutiști și Divizia 98 Aeropurtată, a declarat televiziunii publice ucrainene purtătorul de cuvânt al Grupului Operativ-Strategic Hortiția al armatei ucrainene, Nazar Voloșin.

Purtătorul de cuvânt al serviciului militar de informații ucrainean, Andrii Iusov, crede că Rusia se concentrează acum pe capturarea completă a întregului Donbas, regiunea care cuprinde provinciile Donețk și Lugansk. Armata rusă atacă acolo pe trei direcții, la vest de Avdiivka, pe direcția Kupiansk-Liman și la vest de Bahmut. În plus, adaugă Andrii Iusov, trupele ruse presează în sud la Robotine, satul recucerit de trupele ucrainene în contraofensiva în general ratată din vara trecută.

cozia 23.04.2024 01:53:35

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677266)
https://www.activenews.ro/externe/Op...sov-Iar-188921

Rușii atacă în Chasiv Iar

"Între 20.000 și 25.000 de soldați ruși încearcă să ia cu asalt Ceasov Iar și localitățile din împrejurimi", trupe care fac parte din Regimentul 217 de Parașutiști și Divizia 98 Aeropurtată, a declarat televiziunii publice ucrainene purtătorul de cuvânt al Grupului Operativ-Strategic Hortiția al armatei ucrainene, Nazar Voloșin.

Purtătorul de cuvânt al serviciului militar de informații ucrainean, Andrii Iusov, crede că Rusia se concentrează acum pe capturarea completă a întregului Donbas, regiunea care cuprinde provinciile Donețk și Lugansk. Armata rusă atacă acolo pe trei direcții, la vest de Avdiivka, pe direcția Kupiansk-Liman și la vest de Bahmut. În plus, adaugă Andrii Iusov, trupele ruse presează în sud la Robotine, satul recucerit de trupele ucrainene în contraofensiva în general ratată din vara trecută.

https://www.france24.com/en/live-new...ne-aid-package

SUA aprobă mult așteptatul pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 61 de miliarde de dolari
...
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat pachetul de ajutor mult întârziat, spunând că asistența militară și economică va „salva mii și mii de vieți”.

stefan florin 23.04.2024 11:43:54

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 677267)
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat pachetul de ajutor mult întârziat, spunând că asistența militară și economică va „salva mii și mii de vieți”.

...va salva mii si mii de vieti...poate intr-un loc de verdeata, unde nu este durere nici întristare, nici suspin...

Iorest 24.04.2024 00:04:18

Primii colti ai dictaturii!

Postul Realitatea Plus, amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru lipsa imparțialității și afirmații defăimătoare la adresa ucrainenilor. Alexandra Păcuraru: „Dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu?”

Postul Realitatea Plus a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu 10.000 de lei, pentru afirmații defăimătoare, după ce moderatoarea emisiunii „Caravana România Suverană”, Alexandra Păcuraru, a afirmat că România nu ar trebui să ofere asistență Ucrainei pentru că „nu este războiul nostru”, iar „dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu?”

Amenda de 10.000 de lei pentru postul Realitatea Plus a fost dată pentru pentru edițiile din 20, 21, 25 și 31.01.2024 ale emisiunii „Caravana România Suverană”, moderată de Alexandra Păcuraru și în cadrul cărora a fost încălcată legislația audiovizuală referitoare la informare corectă, imparțialitate și echilibru prin adoptarea unor poziții care ar submina încrederea în Ucraina și ucraineni, relatează Agerpres.

Nu știam că e delict de opinie sau crim-gândit să pui în dubiu acțiunile ucrainenilor și ale oficialilor lor, spre ce mizerie de dictatură vor să ne conducă cei din sistemul ticăloșit ?

Iorest 03.05.2024 00:34:33

Tehnică militară occidentală capturată de ruși expusă la un muzeu în aer liber din Moscova:

https://www.bitchute.com/video/iQpZfTY5UzsS/

Unde e o astfel de știre în presa sistemistă din Ro ?

Adr.iu91 03.05.2024 08:53:26

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677362)
Tehnică militară occidentală capturată de ruși expusă la un muzeu în aer liber din Moscova:

https://www.bitchute.com/video/iQpZfTY5UzsS/

Unde e o astfel de știre în presa sistemistă din Ro ?

Mi se pare amuzant ca s-a transformat totul intr-un targ acolo, mamaliga, sarmale cu orez pentru domnii, doamnele si domnisoarele. Imi aduce aminte de PSD :)))

Chestia e ca rusii invata multe din armamentul NATO, sa vada vulnerabilitati. Nici ca rusii nu sunt mai presus de NATO, si ei folosesc tancuri vechi de acu zeci de ani :)) .

Iorest 03.05.2024 23:02:39

Citat:

În prealabil postat de Adr.iu91 (Post 677364)
Mi se pare amuzant ca s-a transformat totul intr-un targ acolo, mamaliga, sarmale cu orez pentru domnii, doamnele si domnisoarele. Imi aduce aminte de PSD :)))

Boss nu prea ai înțeles cum stă treaba, tot armamentul ăla costă milioane de euro luați de la gura noastră, din PIB-ul țărilor noastre de la educație, infrastructură, sport, cultură, cu costul scumpirii taxelor pe propietate, pe combustibil și sunt aruncați în spețele ucrainenilor ca să aibă Zelenski și o clică o țară pe care să o jupoaie de resurse.

Citat:

În prealabil postat de Adr.iu91 (Post 677364)
Chestia e ca rusii invata multe din armamentul NATO, sa vada vulnerabilitati. Nici ca rusii nu sunt mai presus de NATO, si ei folosesc tancuri vechi de acu zeci de ani :)) .

Tot secretul militar va ajunge în China, Rusia, Iran și ei învață cum să facă lucrurile mai eficient dpdv al costurilor, se topește monopolul americanilor de a tipări monedă care le dă avantaj mondial să fure mințile luminate din toate țările lumii, ca să-și asigure avantaj tehnologic și militar peste Europa.

Gândește-te că orice piesă ei o descompun și o studiază.

Iorest 03.05.2024 23:23:40

A mai căzut un tanc Abrahms, „cele mai bune din lume”, și nici măcar nu sunt aruncate în prima linie la un asalt ci sunt păzite de ucraineni și stau în spatele altor trupe și unități de sacrificiu.

https://www.bitchute.com/video/GlP41RCSWoJR/

stefan florin 06.05.2024 13:59:23

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677277)
Postul Realitatea Plus, amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru lipsa imparțialității și afirmații defăimătoare la adresa ucrainenilor. Alexandra Păcuraru: „Dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu?”

Postul Realitatea Plus a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu 10.000 de lei, pentru afirmații defăimătoare, după ce moderatoarea emisiunii „Caravana România Suverană”, Alexandra Păcuraru, a afirmat că România nu ar trebui să ofere asistență Ucrainei pentru că „nu este războiul nostru”, iar „dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu?”

Amenda de 10.000 de lei pentru postul Realitatea Plus a fost dată pentru pentru edițiile din 20, 21, 25 și 31.01.2024 ale emisiunii „Caravana România Suverană”, moderată de Alexandra Păcuraru și în cadrul cărora a fost încălcată legislația audiovizuală referitoare la informare corectă, imparțialitate și echilibru prin adoptarea unor poziții care ar submina încrederea în Ucraina și ucraineni, relatează Agerpres.

Nu știam că e delict de opinie sau crim-gândit să pui în dubiu acțiunile ucrainenilor și ale oficialilor lor, spre ce mizerie de dictatură vor să ne conducă cei din sistemul ticăloșit ?

prosti, dar MULTI!

stefan florin 06.05.2024 14:01:44

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677369)
Boss nu prea ai înțeles cum stă treaba, tot armamentul ăla costă milioane de euro luați de la gura noastră, din PIB-ul țărilor noastre de la educație, infrastructură, sport, cultură, cu costul scumpirii taxelor pe propietate, pe combustibil și sunt aruncați în spețele ucrainenilor ca să aibă Zelenski și o clică o țară pe care să o jupoaie de resurse.

Tot secretul militar va ajunge în China, Rusia, Iran și ei învață cum să facă lucrurile mai eficient dpdv al costurilor, se topește monopolul americanilor de a tipări monedă care le dă avantaj mondial să fure mințile luminate din toate țările lumii, ca să-și asigure avantaj tehnologic și militar peste Europa.

Gândește-te că orice piesă ei o descompun și o studiază.

si tu acum, chiar trebuia sa o spui de-a dreptul? Ia-o si tu mai pe ocolite

Iorest 10.05.2024 23:31:42

Metodele lui Zelenski de recrutare, oameni luați de pe stradă și bătuți ca să se supună / pacte cu Polonia și Lituania pt înapoierea fugarilor de război apți pt serviciu militar/ oameni cu dizabilități mentale înrolați și ei.

https://www.bitchute.com/video/fn7UtEOcy6Vp/

Ce vedem azi in Ukraina ar putea fi un experiment care se va extinde în Occidentul colectiv.

stefan florin 14.05.2024 10:28:33

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677414)
Metodele lui Zelenski de recrutare, oameni luați de pe stradă și bătuți ca să se supună / pacte cu Polonia și Lituania pt înapoierea fugarilor de război apți pt serviciu militar/ oameni cu dizabilități mentale înrolați și ei.

https://www.bitchute.com/video/fn7UtEOcy6Vp/

Ce vedem azi in Ukraina ar putea fi un experiment care se va extinde în Occidentul colectiv.

Ucraina este un experiment, la fel cum este si Canada (cu toate legile aberante care se dau acolo)

Iorest 14.05.2024 11:30:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 677451)
Ucraina este un experiment, la fel cum este si Canada (cu toate legile aberante care se dau acolo)

Și în Canada se instaurează un sistem totalitar, dar acolo nu e război, ar trebui deschis un thread doar pt Canada.

Cât privește sistemele astea de legi și măsurile lor de guvernare, trebuie vigilență la ele, ce e azi într-o parte a planetei, mâine s-ar putea mondializa ca și pandemia.

Crezi că în Ro nu te-ar obliga să te duci forțat să mori pt alții, mai ales că așa se îndeplinește și criteriul reducerii populației ?

Tot în știrea respectivă scria că Ukr ar cere țărilor cu bărbați apți pt serviciu militar să-i extrădeze cetățenii, chiar dacă de pildă sunt etnici maghiari fugiți din Subcarpatia în Ungaria sau din Cernăuți în Ro, Ungaria a zis că nu extrădează pt că le e pusă viața în pericol conform legilor diplomației.

Moroco 14.05.2024 14:45:10

Am vazut ca s-a creat mare problema cu sistemele patriot, vor unii sa donam unul Ucrainei ca auzind rusii ne-au si amenintat cu bomba atomica. A aparut frica de razboi daca ne amestecam.

Parerea mea e sa le donam pe toate Ucrainei, si sistemele patriot si toate avioanele F-16 pentru ca ei au nevoie sa se apere. Noi românii crestini-ortodocsi de 2000 de ani avem alte arme, sfanta Cruce, aghiasma, anafura, cuminecatura, binecuvantarea, rugaciunea, postul, smerenia si umulinta, sfatul cel bun si fratesc, cugetarea smerita si Cuvantul intelept din izvorul Credintei.

Deci sa le dam gratis fratilor care au nevoie de ele fara sa ne pese de consecinte caci drept este sa ajuti fratele la necaz sa se apere de teroristi, de cezari, de trufasii lumii, si de aia din est, si de aia din vest mai vicleni cat si de aia din centru, astia de-ai nostrii, ce se elucubreaza la putere imbracandu-se in sfinti ca sa parvina si sa tzepuiasca mai usor tinand cu dintii de putere pana la scrasnire zadarnica.

stefan florin 15.05.2024 09:50:25

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 677456)
Am vazut ca s-a creat mare problema cu sistemele patriot, vor unii sa donam unul Ucrainei ca auzind rusii ne-au si amenintat cu bomba atomica. A aparut frica de razboi daca ne amestecam.

Parerea mea e sa le donam pe toate Ucrainei, si sistemele patriot si toate avioanele F-16 pentru ca ei au nevoie sa se apere. Noi românii crestini-ortodocsi de 2000 de ani avem alte arme, sfanta Cruce, aghiasma, anafura, cuminecatura, binecuvantarea, rugaciunea, postul, smerenia si umulinta, sfatul cel bun si fratesc, cugetarea smerita si Cuvantul intelept din izvorul Credintei.

Deci sa le dam gratis fratilor care au nevoie de ele fara sa ne pese de consecinte caci drept este sa ajuti fratele la necaz sa se apere de teroristi, de cezari, de trufasii lumii, si de aia din est, si de aia din vest mai vicleni cat si de aia din centru, astia de-ai nostrii, ce se elucubreaza la putere imbracandu-se in sfinti ca sa parvina si sa tzepuiasca mai usor tinand cu dintii de putere pana la scrasnire zadarnica.

si cand au venit turcii in frunte cu Mahomed in iarna lui 1475 in Moldova, pe langa aghiasma, anafura, cuminecatura, postul, rugaciunea si binecuvantarea, Sfantul Stefan cel Mare nu a folosit si sabia ca sa-i invinga pe turci? David nu s-a folosit de prastie ca s-l invinga pe Goliat?
ps: uneori este nevoie (din pacate) sa pui mana pe arma ca sa-ti invingi dusmanul. Dumnezeu iti da (te ajuta), dar nu-ti baga (lupta in locul tau) in traista!

cozia 20.05.2024 18:59:04

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 677516)
si cand au venit turcii in frunte cu Mahomed in iarna lui 1475 in Moldova, pe langa aghiasma, anafura, cuminecatura, postul, rugaciunea si binecuvantarea, Sfantul Stefan cel Mare nu a folosit si sabia ca sa-i invinga pe turci? David nu s-a folosit de prastie ca s-l invinga pe Goliat?
ps: uneori este nevoie (din pacate) sa pui mana pe arma ca sa-ti invingi dusmanul. Dumnezeu iti da (te ajuta), dar nu-ti baga (lupta in locul tau) in traista!

Foarte adevarat. Aportul material si aportul fizic uman face parte din manifestarea nu numai a luptelor date dar si a minunilor:

Citeva exemple:
- Servitorii care au turnat apa in vase la nunta din Caana.
- Apostolii care au distribuit la 5000 de oameni 5 paini si doi pesti puse in cosuri, dupa care au strins 7 cosuri de firimituri.
- Groparii care, la cererea directa a lui Iisus, au dat la o parte piatra din fata mormantului lui Lazar.

Iorest 23.05.2024 07:35:45

Sindromul Ceaușescu-Zelenski: La Kiev se demolează Bisericile – Urmează blestemul?

Biserica cu hramul Sfinților Vladimir și Olga din Kiev a fost demolată în noaptea de 16-17 mai. Ea a mai fost demolată și în trecut de comuniști. Toți distrugătorii au pierit în mod sinistru.

În noaptea de 16 spre 17 mai, biserica Sfinții Vladimir și Olga din cadrul mănăstirii Deseatin, aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene (aflată până în mai 2022 în subordinea Patriarhiei Moscovei – n.tr.) a fost demolată.

Credincioșii (nu doar cei aparținând BOU) consideră că decizia autorităților este o blasfemie și că, mai ales în vreme de război, este nevoie să zidești, nu să distrugi biserici.

Dacă privim lucrurile, nu din punct de vedere formal, nici măcar religios, ci practic, gestul autorităților pare nu doar lipsit de evlavie, ci de-a dreptul nebunesc. Și total nechibzuit.

Ce politician sănătos la cap ar face astfel încât să întoarcă împotriva sa un număr uriaș de oameni, a căror susținere vrea să o obțină la alegeri?

Pe de altă parte, de ce o asemenea atitudine „principială” nu a fost manifestată decât față de BOU?

La urma urmei, dacă autoritățile ar demola tot ce a fost construit ilegal, atunci ar trebui demolat jumătate din Kiev.

De ce un asemenea zel de a aplica legea a fost îndreptat împotriva unui lăcaș al BOU? Evident, pentru că era vorba de un lăcaș al BOU.

Și mulți sunt cei convinși că motivele demolării Bisericii Sfinților Vladimir și Olga sunt exclusiv politice.

Însă nu e întru totul adevărat. Deoarece, dacă privești cu ce satisfacție, cu ce batjocură față de credința în Dumnezeu și în Biserică a fost realizată demolarea, atunci realizezi că acest gest nu poate fi explicat doar de politică.

Continuarea pe site.

Iorest 24.05.2024 23:40:43

Reportaj interesant despre ce se întâmplă în Ukr odată cu extinderea legii mobilizării:

https://www.bitchute.com/video/Px4SWySH6HpZ/

-oameni luați de pe străzi cu forța băgați în dube în șuturi,
- oameni cărora li se deteriorează starea de sănătate odată ce sunt declarați eligibil pt încorporare și decedează
- oameni care-și riscă viața încercând să treacă ilegal granița prin zone periculoase, zeci de mii
- servicii consulare refuzate pt cei cărora le expiră actele, sunt eligibili și sunt în afara țării
- șoferii de camion care erau exceptați de la serviciu militar sunt introduși

E de învățat din ce se întâmplă, probabil că în toate țările aproapiate de conflict s-ar putea repeta scenele în caz de mobilizare generală.

cozia 25.05.2024 01:41:05

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677695)
Reportaj interesant despre ce se întâmplă în Ukr odată cu extinderea legii mobilizării:

https://www.bitchute.com/video/Px4SWySH6HpZ/

-oameni luați de pe străzi cu forța băgați în dube în șuturi,
- oameni cărora li se deteriorează starea de sănătate odată ce sunt declarați eligibil pt încorporare și decedează
- oameni care-și riscă viața încercând să treacă ilegal granița prin zone periculoase, zeci de mii
- servicii consulare refuzate pt cei cărora le expiră actele, sunt eligibili și sunt în afara țării
- șoferii de camion care erau exceptați de la serviciu militar sunt introduși

E de învățat din ce se întâmplă, probabil că în toate țările aproapiate de conflict s-ar putea repeta scenele în caz de mobilizare generală.

Da, pare extrem, si socant pentru ca pe buna dreptate ne-am obisnuit cu huzurul, libertatea de a trancani vrute si nevrute, facem tot ce ne trece prin cap, bem, mancam, calatorim liber in toate directiile si dintr-o data brusc de trei ani viata s-a schimbat. Ne pierdem joburile si suntem amendati daca nu purtam masti pe fata si nu ne intepam iar acum exista pericolul extinderii caftelii din est.

Fereasca Dumnezeu!

Iorest 25.05.2024 06:42:58

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 677698)
Da, pare extrem, si socant pentru ca pe buna dreptate ne-am obisnuit cu huzurul, libertatea de a trancani vrute si nevrute, facem tot ce ne trece prin cap, bem, mancam, calatorim liber in toate directiile si dintr-o data brusc de trei ani viata s-a schimbat. Ne pierdem joburile si suntem amendati daca nu purtam masti pe fata si nu ne intepam iar acum exista pericolul extinderii caftelii din est.

Fereasca Dumnezeu!

Ce e interesant e că la început doar anumite categorii erau înrolate, mulți erau exceptați, acum aproape toți sunt trecuți ca și cum au o obligație față de stat, poate doar dacă renunță la cetățenie scapă de război, dar durează ani să iei cetățenia altui stat.

Cât îi privește pe cei fugiți în afară, sunt țări unde încalci legea dacă stai fără acte și fără să te declari la primărie, când le expiră actele de identitate fără servicii consulare stau la mila statului gazdă dacă-i deportează sau nu spre o țară care-i înrolează.

Ce pățesc ei azi, mâine ar putea fi la români, bulgari, șamd.

Adr.iu91 26.05.2024 13:06:28

Sunt curios cati au mobilizat la razboi in Ucraina, Putin. Recent am dat de un prieten care a mixat in Rusia (nu a zis orasul), la un festival de muzica electronica, cu multa lume, si multi barbati tineri :))))))))))). Am vazut pe instagram-ul lui la story.

Ce razboi e asta mai?

cozia 26.05.2024 18:07:43

Citat:

În prealabil postat de Adr.iu91 (Post 677723)
1. Sunt curios cati au mobilizat la razboi in Ucraina
...
2. Ce razboi e asta mai?

Hristos a Inviat!

1. Din ce se stie din stiri, deocamdata au fost mobilizati cu contract doar anumite categorii de rezervisti si voluntari in special dintre cei care servesc pedepse prin centrele de reeducare si penitenciare in schimbul libertatii la terminarea contratului. Asta-i motivul pentru care la festival erau mii de tineri cu varste de inrolare.

2. Pai nu este.
Se numeste operatie speciala, adica au niste sarcini specifice de rezolvat date de stapanii lumii. La fel ca toata lumea si ei au la randul lor stapani de care asculta.

Iorest 26.05.2024 19:40:36

Citat:

În prealabil postat de Adr.iu91 (Post 677723)
Sunt curios cati au mobilizat la razboi in Ucraina, Putin. Recent am dat de un prieten care a mixat in Rusia (nu a zis orasul), la un festival de muzica electronica, cu multa lume, si multi barbati tineri :))))))))))). Am vazut pe instagram-ul lui la story.

Ce razboi e asta mai?

Cică ar fi cam 3.5 milioane de combatanți pe care-i pot mobiliza rușii, fără fugiți și pro-europeni care nu țin cu statul.

Deci probabil că sub 1 milion au mobilizat, ideea nu e să mergi la grămadă că te fac praf armele occidentale, până acum rușii au luat și mare parte din câștigurile contra-ofenisvei ucrainene din vara trecută, mai puțin și toate pierderile alea de vieți n-au adus niciun câștig teritorial.
Mai trebuie să recaptureze Khersonul, în Donețk au recâștigat pozițiile ocupate de ukr la contra-ofensivă.

RappY 26.05.2024 19:57:56

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677729)
Cică ar fi cam 3.5 milioane de combatanți pe care-i pot mobiliza rușii, fără fugiți și pro-europeni care nu țin cu statul.

Deci probabil că sub 1 milion au mobilizat, ideea nu e să mergi la grămadă că te fac praf armele occidentale, până acum rușii au luat și mare parte din câștigurile contra-ofenisvei ucrainene din vara trecută, mai puțin și toate pierderile alea de vieți n-au adus niciun câștig teritorial.
Mai trebuie să recaptureze Khersonul, în Donețk au recâștigat pozițiile ocupate de ukr la contra-ofensivă.

Eu am auzit că rușii au recrutat minorități de-ale lor de prin Siberia, oameni care nu știu să citească sau ce se petrece de nici n-au acte de identitate în regulă, îi aduce cu forța și îi pune în linia întâi. Știu că asta făceau și în al doilea război mondial.

Mai e până ajunge pe la civili din centre urbane.

Iorest 26.05.2024 20:04:49

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 677730)
Eu am auzit că rușii au recrutat minorități de-ale lor de prin Siberia, oameni care nu știu să citească sau ce se petrece de nici n-au acte de identitate în regulă, îi aduce cu forța și îi pune în linia întâi. Știu că asta făceau și în al doilea război mondial.

Mai e până ajunge pe la civili din centre urbane.

Nu cred că au interes să epuizeze repede resursă umană trimițându-i neinstruiți, pe net scrie și că recrutează cubanezi să lucreze pe șantiere navale și după-i trimite în linia 1, dacă ar fi așa nu s-ar alerta cubanezii între ei ?

La deținuți era alta socoteala, fiecare deținut costă statul și atunci și-au golit și pușcăriile au făcut și economii la buget.

Erau forțele de asalt Storm Z aveau rolul să dezvăluie punctele adeversarilor, ucrainenii trăgeau în ei, iar din linia 2 veneau trupele pregătite care loveau exact de unde trag apărătorii.

cozia 26.05.2024 20:49:59

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677729)
... mai puțin și toate pierderile alea de vieți n-au adus niciun câștig teritorial....

Pierderile de vieti poate fi considerat un mare cistig pentru sutele de miliardari rusi de pe listele Forbes care tremura in bocancii lor in timp ce stau cu copiii pe riviera Franceza , pe iahturi, la gandul ca ce le vor face acei saraci batjocoriti si umiliti care se intorc(aia norocosi) de la OpSpeciala.

cozia 26.05.2024 20:58:06

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677731)
Nu cred că au interes să epuizeze repede resursă umană trimițându-i neinstruiți.

Oho si inca cum au interes!
Intreaba-i pe refugiati, cind ai ocazia la tine in regiune.
Asta-i motivul pentru care nici nu se va termina aceasta "operatie" decit poate prin 2030 incolo. Este pleasca cea mai rentabila a miliardarilor care au ras tot ce se putea din tara.(K si peste tot)

Toti durii, si raii care fac gat, si care sunt neascultatori primesc ordinul:
-Mars cu tine in santurile mierlirii!!

Moroco 27.05.2024 13:20:38

Folosindu-se de naivitatea noastra, occidentul erectic si sectant ne-a preschimbat in colonie-piata de desfacere si in masa de manevra, in medii de cultura si cobai de experiente imorale, in carne de tun pentru razboailele lor mamoniace si de dominatie si putere. Iar noi ca fraierii nu vrem sa vedem adevarul ca niste slugi obediente si oarbe lipsite de demnitate? Chiar vrem sa fim impreuna cu ucrainenii, bulgarii, sarbii si grecii, mercenarii pe gratis si varful de lance al erecticilor beuropeni papalâcxiferici si protestanti si ai sectantilor satanglo-avericani asociati cu cancanadienii satei si maustralienii goliatici gen cancangurguru? Si tot ei au tupeul sa strige tradare vrand lapidare?

Toti aia care mai vor reintroducerea incorporarii obligatorii ca ipocritii (ca sa rezistam 3 luni asa cum prevede NATO) sa mearga sa se inroleze in ucraina ca soldati!

Ai dracului fraieri am ajuns tarati de politicienii ticalosi corupti incat sa ne dam copiii la moarte pentru ca cica o sa ne primeasca averica si beuropa la ei si o sa avem o tara ca afara, ca acolo unde e frikgul si scrasnirea dintilor baalamuncilor mamoniace erectice care-i face smintzisori!

Chiar nu vrem sa ne dam seama incotro ne indreptam ca lashii tzepuitzi si fraieriti? Chiar vreti preschimbarea Romaniei intro daramatura radioactiva, intrun cimitir si intro groapa comuna?

Iorest 27.05.2024 17:30:26

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 677751)

Toti aia care mai vor reintroducerea incorporarii obligatorii ca ipocritii (ca sa rezistam 3 luni asa cum prevede NATO) sa mearga sa se inroleze in ucraina ca soldati!

Cum bine ai observat au apărut și în România patrioții de mucava care ar vrea mobilizare obligatorie

Ia uite unde era ”conservatorul”! Traian Băsescu cere armata obligatorie în România

„În cazul unei invazii ce înseamnă 2.000 de pușcași marini la Kogălniceanu și 1.000 de militari străini la Cincu, sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști 45, 60 de zile, până când NATO își mobilizează resursele de război să te poată ajuta, NATO nu vine de a doua zi”, mai spune Traian Băsescu.
________

După ce ani de zile și-au bătut joc de voievozii României, de Biserica Națională prin Lucian Boia, Vacanța Mare, Cronica Cârcotașilor, Starea Nației, Lumea lui Banciu, Bordea, Micutzu, Deko Cafe, de Pelerinajul la Cuvioasa Parascheva, de ideea de naționalism economic, de ideea de România Mare, acum ar vrea să ne arunce așa ca niște hălci de carne care să momească ursul.

După ce ani de zile au subfinanțat sportul, au distrus bazele sportive ca să facă niște rechini imobiliari blocuri de proastă calitate vândute la suprapreț, și după ce au răspândit drogangismul prin festivaluri de tip untold și după ce au distrus hrana sănătoasă, se miră că pică mulți testele la Academia militară sau de poliție.

Prost să fii să mori ca să prospere niște mafioți ca Dâncu, Boc, Falcă, Blaga, Flutur, Fritz, Iohannis șamd.

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 677751)
Ai dracului fraieri am ajuns tarati de politicienii ticalosi corupti incat sa ne dam copiii la moarte pentru ca cica o sa ne primeasca averica si beuropa la ei si o sa avem o tara ca afara, ca acolo unde e frikgul si scrasnirea dintilor baalamuncilor mamoniace erectice care-i face smintzisori!

Nu o să-ți dai numai nepoții la schilodire fizică și mentală și moarte ci și pe tine te ia dacă ai sub 60 de ani, așa de elastică va fi legea mobilizării că și oameni care au handicapuri fizice sau de vedere plus oameni trecuți de o vârstă vor fi aruncați în malaxorul de tocat carne.

Iorest 27.05.2024 22:22:07

Reportaj despre dezertările mercenarilor străini care luptă în Ukr,

https://www.bitchute.com/video/QIYUrcaqJRVT/

se pare că din 20.000 au rămas 3.100, cei mai mulți s-au cărămbănit când au văzut că lupta cu un adversar înarmat, care are artilerie nu seamănă cu lupta cu niște afgani prost înarmați, fără muniții sau cu lupta în Iraq și Siria unde erau vânați soldații din avion, nu erau confruntări față în față sau își epuizau repede muniția adversarii

veterani americani declară sub protecția anonimatului că nu e un război tipic cu cele din lumea arabă

cozia 27.05.2024 22:42:04

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677756)
nu seamănă cu lupta cu niște

Corect tot ce-ai mentionat si as adauga ca nu se aseamana cu luptele "grele" date in miile de jocuri video pe care le-au consumat mercenarii pina la 18 ani Insa asta-i valabil de ambele parti...

cozia 27.05.2024 22:48:29

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677753)
Prost să fii să mori ca să prospere niște mafioți ca Dâncu, Boc, Falcă, Blaga, Flutur, Fritz, Iohannis șamd.

Logic vorbind este foarte adevarat dar in realitate asa ziceau si cei din ucra si Rusia ca nu se va bate nimeni pentru miliardarii slavoni si averile lor colosale si uite ca nu este dupa ei, pe cei indicati si marcati pentru mierlire, ii fugaresc cu arcanul peste tot. Adio fridom!. De aia batranii spun ca sa fie oricat de rau numai razbel sa nu fie.

In cateva miscari iti poti pierde mai toata familia, copiii, sotii, sotiile plus tot ce-ai agonisit toata viata.
Cati pot rezista psihic la asa ceva?
Chestia nashpa este ca asa ne vor, doborati, terminati, invinsi in minte si-n simtiri transformati in legume cu membre lipsa( in cel mai bun caz).
Fereasca Dumnezeu!

Iorest 27.05.2024 22:57:47

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 677757)
Corect tot ce-ai mentionat si as adauga ca nu se aseamana cu luptele "grele" date in miile de jocuri video pe care le-au consumat mercenarii pina la 18 ani Insa asta-i valabil de ambele parti...

Eu am urmărit analizele astea referitoare la război, am citit și presa alternativă să fac ponderarea între informații.

Se pare că și americanii care au realism recunosc că Afganistan și Iraq erau războaie ușoare, un polonez din reportaj declară că americanii și britanicii sunt specializați doar pe războiul din golf fiindcă asta a fost probabil doctrina lor militară.

Se mai zice în reportaj că vreo 100.000 de ucraineni au dezertat.

Mai era ceva aveau superioritate aeriană, de artilerie, de logistică a munițiilor, arme de ultimă generație în Iraq,Afganistan, Siria, Libia, țări africane, în Ukr e total invers uneori sunt în inferioritate și adversarul își repară tancurile ușor avariate sau blindatele care sunt recuperabile.
În războaiele dezechilibrate adversarii abandonau tehnica militară care se împotmolea că nu aveau know how să le repare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:29:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.