![]() |
:1:Am schimbat-o pentru ca sunt multe citate care-mi plac. Iar tu cand ai spus ca trebuie sa modific ceva la ea...am tot citit o si m-am intrebat daca am citat-o corect...
E bine daca te gandesti ca mori maine, in felul asta traiesti fiecare zi cum trebuie si ai grija de sufletul tau. |
Citat:
Imi plac ambele citate din noua ta semnatura. Singura fericire vine din cea pe care o dai altuia! Frumos! Asta e un motto pe care mi l-as dori si eu. |
Draga mea, nu dispera! Nu e mai mare diavolul ca Dumnezeu!!!!!!! Deznadejdea ta e bucuria celui rau. Stiu pe cineva care a mers sa i se ghiceasca si nu a avut liniste deloc pana ce nu s-a spovedit. Nu hotaraste diavolul cand moare omul iar sfarsitul pamantesc poate fi indepartat prin rugaciune. Stie Dumnezeu de ce a ingaduit sa auzi asta... Poate pentru ca nu ai avut rabdare sa astepti viitorul ,in loc sa-l intrebi pe Dumnezeu , l-ai intrebat pe cel rau... Stii, un prunc nu e botezat pana nu se fac lepadarile de satana si unirea cu Hristos. Prin cercetarea vrajitoarelor uitam de fagaduinta data la botez prin nasii nostri si o incalcam. A stiut Dumnezeu ca omul e o fiinta slaba de aceea ne-a lasat Sfintele Taine. Spovedania sincera si completa impreuna cu Sf. Maslu iti vor reda increderea in tine si apoi sa nu-L mai tradezi pe Dumnezeu prin vrajitorii... Voia lui Dumnezeu nu a fost sa te sperie ci sa iti de-a o lectie si cred ca ai invatat-o... Doamne ajuta!
|
nu crede ce ti-a spus vrajitoarea,si spuneti tot timpul in gandul tau ca nu se va intampla asta
la noi era un preot care ghicea in pravila si i-a luat foc casa,a-2-a oara cand a facut lucrul acesta a murit la spital |
Citat:
Acest mesaj a fost lasat in 2007. M-am uitat pe profilul tau si ultima ta activitate pe forum a fost in decembrie 2010 . Adica dupa 3 ani! Sper din tot sufletul ca esti bine! M-as bucura sa dai un semn de viata pe forum!:4: |
Poate a fost ultima..inainte de fatidicul moment :)
Oricum bun topic, invatatura de minte pentru cei care ii tenteaza sa calce pe la vrajitoare.. |
Indiferent daca a murit sau nu important este ca intimplarea pina la urma a avut un efect pozitiv.
Spnea cineva despre deschiderea cartii de catre un preot care apoi a murit. Nu stim daca a murit fiindca o deschidea sau pentru altceva -ca cerea bani de ex sau orice alte chestii din viata lui. Fiindca daca asta e pedeapsa pentru deschiderea cartii atunci ar trebui sa o pateasca toti cei care o deschid dar vedem ca nu este asa si apoi deschiderea intimplatoare a cartii se mai foloseste la Sf Maslu - asa incit un simbure de adevar trebuie sa aibe deschiderea -o anumita taina, care se doreste a fie o exclusivitate. Astazi oamenii de stiinta au studiat mai in detaliu tot felul de experimente cu probabilitati si unii au ajuns la concluzia (atee) ca exista o Lege a sincronicitatii acauzale (ceva de genul "nimic nu este intimplator") iar altii ca la baza coincidentelor este vointa divina care aranjeaza lucrurile si evenimentele in univers. Pe de alta parte despre sorti scrie si in VT in legatura cu profetia despre regele Babilonului care apeleaza la ei ca sa se hotarasca pe care drum sa o apuce in cucerirea lui militara -ori spre Ierusalim ori spre Raba iar sortul cade pe Ierusalim findca Dumnezeu vrea ca el sa fie pedepsit (Ezechiel) Apoi orice ghicire de acest fel cu invocarea sau incredintarea catre Dumnezeu se numeste divinatie exista foarte multe metode de divinatie -in carti, rune, cafea, bobi, tarot, etc insa in lume cea mai apreciata metoda pentru acuratetea si moralitatea sfaturilor ei e vestitul oracol I Ching -versiunile neprescurtate. daca ateii ar cerceta viabilitatea lor practica prin exprimente succesive si vazind ca raspunsurle sint adevarate si ar intreba daca exista Dumnezeu atunci poate ar fi mai mult dispusi sa creada ca El exista fiindca raspunsul indica intotdeauna ca raspuns Cerul. |
Citat:
|
A avut timp sa-si puna lucrurile in ordine.
|
Poate nu era vrajitoare ci doar ghicitoare, in acest caz se pare ca a fost bine , ideal ar fi sa iti ghicesti singur sau sa mergi la un preot care iti deschide cartea.
|
Citat:
Pe un alt thread ziceai ca ideal ar fi sa fie fiecare propriul lui duhovnic.. Mai ai un pic si zici ca ideal ar fi sa te inmultesti singur ...asta desigur dupa ce te-ai spovedit tie insuti, ai facut canonul pe care ti l-ai dat, te-ai iertat si apoi ti-ai dat in bobi sa vezi daca faci fata sau baiat!!! |
Sa ii trimitem un mesaj sa vedem ce se intampla...
|
Dragii mei,
Imi cer scuze ca nu am mai scris, desi am mai intrat pe forum ...si mereu ma tot gandeam ca trebuie sa scriu. Eu am trecut de varsta de 28 de ani si in plus am si un copil un dar de la Dumnezeu pe care nici acum nu mi vine sa cred ca l-am primit.Aceasta intamplare din viata mea consider ca nu a fost intamplatoare m-a smerit si m-a ajutat sa ma apropii de Dumnezeu, chiar daca sunt ca fiul risipitor... ma abat si iarasi ma intorc. Multumesc tuturor celor care au raspuns mesajului meu disperat si ma gandesc cu durere ca mai sunt suflete ratacite care cauta sa afle viitorul. Vreau sa mai impartasesc ceva cu voi...care m-a uimit pe moment, insa nu am pierdut mult timp in mintea mea cu asta.Cand eram insarcinata am fost la o manastire si un preot mi-a spus printre altele sa tin minte ora si minutul la care o sa nasc sa i pot face daca vreau astrograma copilului.Imediat m-am agitat avand in vedere framantarile mele, care ma chinuiau privind ghicirea viitorului si i-am spus parintelui ca nu exista zodii.Dumnealui mi-a zis ca exista ca sunt trecute si in Liturghier, si mi-a adus Liturghierul in care apareau semnele zodiacale.Mi-am zis in sinea mea ca acestea probabil au alta semnificatie de apar acolo si nu au legatura cu astrologia.... Va imbratisez cu drag!!! |
Serios?
La ce manastire? Si ce te face sa crezi ca ce ti-a aratat este Liturghierul? |
Citat:
|
Nu vreau sa spun la ce manastire...nu vad la ce ar folosi.
Parintele nu facea astrograma doar credea ca fiecare om are "programul lui" stabilit de Dumnezeu de la care nu se poate abate.Marturisesc ca nu am nicio dovada ca acela era Liturghierul...pentru ca nu am vazut altul in viata mea.Dar cu siguranta pe forum sunt oameni care au vazut un Liturghier si ne pot spune daca exista semnele zodiacale si ce reprezinta.Cand l-a deschis sa ne arate a deschis la o pagina unde era scris cu rosu luna iunie si era si un semn zodiacal. Melisa, multumesc! ghicitoarea mi-a spus si ca nu voi avea copii... |
Hopa. Pai de ce nu poti spune? Ai ceva de ascuns?
Daca intrebam si cum il cheama pe parinte, ce mai ziceai? Mai stim si noi manastirile si stim daca sunt sau nu preoti care se ocupa de astrologie pe acolo. Nu stiu ce credea parintele dar ce spui tu nu are sens. Dumnezeu are un plan de mantuire pentru fiecare dar asta nu inseamna ca omul nu se poate abate de la el. Si chiar daca ar fi un semn zodiacal pe acolo, nu inseamna ca are vreo tangenta cu astrologia sau cu astrograma. Ca daca a zis de ora si minut..clar se gandea la astrograma si astrologie si astea n-au nici o treaba asta nici cu Biserica nici cu Liturghierul. |
Nu vreau sa spun, deoarece in cadrul manastirii sunt doar 2 calugari si un preot.E o manastirea mai noua.Si nu mi se pare important de stiut ce preot mi-a spus...eu ma intrebam doar ce cauta semnele zodiacale acolo(asta in ideea ca ce mi s-a aratat era un Liturghier)...ce semnifica ele?!
|
Citat:
Pe urmă, trebuie ținut cont că astrologia însăși este o știință care a decăzut în magie. Nu a fost întotdeauna așa. Este cazul și altor științe vechi, cum ar fi alchimia. Cei trei crai (sau regi) de la răsărit au fost astrologi și au fost mereu percepuți ca oameni drepți. Primul spațiu geografic unde astrologia a devenit coruptă, decăzând în divinație și practici vrăjitorești a fost Egiptul. Renee Guenon consideră că acesta este motivul pentru care înfloritoarea cultură egipteană s-a prăbușit. Ca și cuvintele, ca și oamenii, iată că și științele suferă corupție și își pierd logica lor inițială. |
Faptul ca chicitoarea nu a avut dreptate inseamna ori ca era o mincinoasa ori ca nu se pricepea destul ori ca asa i s-a aratat (gresit) ca sa fie inspre binele tau.
Despre semnele zodiacale din Liturghier nu stiu ce sa spun , inclin sa cred ca ele se refera la astrologie, am cautat pe net si am dat de un articol in care scrie ca ele se mai afla si in alte carti bisericesti. Apoi am dat de o carte de astrologie veche copiata manual de unii preoti si apoi tiparita la tipografia Mitropoliei Alba Iulia intitulata "Gromovnic". In mod oficial biserica este impotriva astrologiei insa se pare ca astrologia in sine nu este o forma de magie caci se bazeaza pe calcule matematice si semnificatii. Problema este magia si spiritismul (prin care deasemenea se pot afla unele lucruri despre om, trecut si viitor) magie practicata de vechii chicitori care se ocupau cu mai multe lucruri in paralel : divinatie, astrologie, etc. Alta problema poate apare cind se exagereaza in privinta strologiei cautind ce lectii si incercari ai asa la fiecare ceas -dupa cum ar da de inteles si versetul :"Nu cautati prea mult in stele". Daca astrologia se bazeaza strict pe calcule matematice si daca ea este valabila se poate verfica in mod practic cu ajutorul softurilor si al cartilor de astrologie in cazul in care stim datele de nastere si ora cu aproximatie- (cu cit mai exact cu atit mai bine) Eu am verificat acest lucru in trecut cu ajutorul a doua siteuri care calculau horoscopul natal dupa datele introduse, unul (din siteul acvaria.com) care calcula pe loc dar cu mai putine date -si care acum nu mai este gratuit- si altul de la dsclex care inca este gratuit dar dureaza o zi .(www.dsclex.ro/astrolog/1astro1.php |
Citat:
Foarte bine faci ca nu spui numele preotului ,prilej de sminteala pe forum. Eu sunt de principiu sa nu dam nume si mai ales sa nu denigram preotimea ,macar aici ,intr-un cadru ortodox. Daca noi nu respectam ,cine sa respecte. In Psalmul 138 scrie ca Dumnezeu stie ce vom face iar sfantul Ioan Damaschinul spune ca Dumnezeu nu predestineaza. Noi avem mai multe posibilitati de a alege in viata ,faptul ca Dumnezeu stie ce cale urmam nu inseamna ca suntem predestinati asemenea unor roboti in mainile Lui. Daca nu facem voia Lui mereu este cu totul altceva. |
Citat:
Faptul ca eviti sa spui despre ce manastire este vorba inseamna ca vrei sa-l protejezi pe respectivul stiind ca face ceva gresit sau povestea asta este o inventie si nu vrei sa fie data de gol? |
:)
Din cate am citit diavolul nu stie viitorul,insa cunoscandu-ne atat de bine trecutul si pacatele care ne stapanesc poate face unele preziceri care uneori se si adeveresc,asta nu inseamna ca daca spune baba Leana ghicitoarea ca mor maine am sa si mor.Asta-i scopul diavolului sa te aduca la disperare si deznadejde....
O femeie posedata de duhuri rele i-a spus sotului meu ca o sa aiva aceeasi moarte ca mama lui,ca o sa moara intr-un accident de masina.Dracul stie trecutul ,dar viitorul numai Dumnezeu il stie,nu te mai gandi la tot felul de prostii,cu diavolul nu se sta de vorba! |
Eu cred ca o metoda buna de prezicere a viitorului este sa-l faci intocmai,asadar cand Dumnezeu ti-a intors fata,in locul lui a venit altcineva si te poate stapani in asa fel incat viitorul tau este dupa voia lui,asa cred eu ca se itampla cu acest ghicit si eu am calcat pe la ghicitori si mare mi-a fost uimirea de ceea ce au spus,m-am convins ca diavolul exista cu adevarat, dapai Dumnezeu!
|
Citat:
In alta ordine de idei nu vad cum vei putea ajunge la 28 de ani din moment ce sfarsitul lumii vine in decembrie 2012! Nu ai vazut calendarul maia? Deci din start a gresit vrajitoarea :44: :44: :44: |
Citat:
|
mda.....
Citat:
|
Daca te duci la ghicitoare pentru a afla ceva despre viitor si dupa aceea te spovedesti se iarta acel pacat ?
|
Citat:
|
E mai complicat. Ideea este urmatoarea , m-am rugat in ultima perioada pentru ceva desi acum multe luni erau destui care-mi spuneau ca nu are rost. Cu ajutorul duhovnicului si a catorva peroane de pe forum care m-au sustinut foarte mult nu am abandonat, dar acum ma aflu la o rascruce ca sa zic asa. Nu mai am putere sa cred, am renuntat chiar si la rugaciune, mers la biserica... In nebunia/prostia mea mi-a trecut prin minte sa ma duc la o ghicitoare (nu m-am dus niciodata si nici nu stiu daca vreaus a ajung, nici macar nu cunosc) sa vad daca acel lucru este posibil sa se intample si atunci eu sa ma spovedesc si sa revin la rugaciune pentru a se indeplini acea dorinta a mea.
Sunt gandurile unui om disperat, slab asa ca-mi cer iertare anticipat daca supar pe cineva. |
Citat:
Momente din acestea avem cu totii. Cu totii avem caderi si ridicari. Cu totii avem momente cand suntem isipiti de diavoli sa nu ne mai rugam sau sa nu mai mergem la biserica. Ai spus ca te-ai rugat ptr un lucru. Am inteles, poate am inteles gresit, ca nu s-a implinit. daca asa e inseamna ca nu era in folosul tau. Sa-ti dau un exemplu: poate iti doreai prietenia unei fete. Poate aveai si ganduri frumoase cu ea. Si poate ca si ea arata dragut si parea buna. Dar cine stie oare ce s-ar fi ascuns in spatele aparentelor. poate ca ptr tine, care esti o persoana sensibila ar fi insemnat multa suferinta. Sau poate ar fi degenerat in altceva. Acum treaba 2. Daca Domnul nu ti-a raspuns inca la rugaciune asta nu inseamna ca tu trebuie sa fugi direct la satana si la slujitorii lui ca sa ti-o rezolve. Domnul este Atotputernic. Daca ceva nu ti se indeplinseste inseamna ca nu ti de folos. Diavolul e opusul. Si-ar dori el sa fie atotputernic, dar nu este. E marginit. Dar aproape toate lucrurile lumesti ti le poate darui. Daca Domnul nu ti le daruieste ca sa iti fie tie bine, diavolul ti le daruieste ca sa te darame. Si in conditiile astea e un pacat foarte grav sa te duci la ghicitoare. Adica preferi in locul Dumnezeulului nostru un alt stapan. Il Inlocuiesti pe Hristos cu ....celallalt.Asta e pacat foarte grav, chiar daca il faci o singura data. Daca in nestiinta mergeai la vrajitoare si apo te-ai fi intors la Biserica, pacatul nu era asa de mare(dar tot mare era). Dar odata facand cunostiinta cu Tainele Bisericii sa le lepezi ptr satana e foarte grav. E ca in cazul desfranarii. E pacat sa ai relatii sexuale cu o fata inaintea casatoriei, dar cu mult mai grav e ca dupa ce te-ai casatorit si ai nimerit peste o fata buna, cuminte, harnica iubitoare sa o inseli cu una de pe strada, o desfranata. Rana care o provoci in al doilea caz e mult mai adanca si se iarta mult mai greu. De aceea si Biserica primul pacat il numeste desfranare, iar pe cel de-al doilea preadesfranare. Un umil sfat: rabda, inca putin mai rabda. Asa a rabdat si sfantul Siluan . Si cand era pe punctul sa cedeze,caci cu adevarat nu mai putea datorita zbciumului sufletesc foarte mare. Ajutorul Domnului a venit ca cel mai dulce balsam. Mai rabada putin, ca mare va fi bucuria ta. Ramai credincios Dumnezeului tau, asa cum ai fost si pana acum. Si lasa-l in pace pe satana si slujitorii lui. |
Ghicitoare
Mersul la ghicitoare ,daca stii ca este pacat nu este benefic pentru noi in primul rand.
Sunt atatia preoti vazatori cu duhul care pot spune multe taine din viata noastra. Este parintele Iustin Parvu ,mai greu accesibil ,mai e un parinte la manastirea Sadinca ,parintele David , langa Sibiu ,parintele Ciprian de la man.Sihastria care acum e in Bucuresti la oun paraclis pe calea 13 septembrie. Sa nu mergem pentru ca ele lucreaza cu puterea diavolului si apoi tot noi avem de tras ,diavolul incepe sa aiba puteri asupra noastra ,sa isi ceara dreptul. Imi povestea cineva de o studenta care noaptea ,dormind singura in o camera de camin s-a trezit cu o mana nevazuta pe picior. Colega ei care se spovedea si se impartasea si mai era pomenita de parinti la manastire ,cu toate ca a dormit si ea singura nu a avut parte de asemenea evenimente. Daca il avem pe Dumnezeu in viata noastra prin sfintele Taine ,suntem feriti de tot raul. Prin faptele noastre noi ne facem viata ,Dumnezeu lucreaza dupa cum ne purtam. Spunea par.Arsenie Boca ,"dupa cum ne purtam noi cu oamenii asa se poarta si Dumnezeu cu noi" Dar trebuie multa rabdare. Doamne ajuta ! |
Macar din dorinta de a nu fi pe aceasi treapta a inteligentei si evolutiei cu Oana Zavoranu nu as calca pe la vrajitoare. Acu, serios, cat de lipsit de preocupare si naiv sa fii sa crezi in vrajitoare & ghicitoare. Cineva mai sus spunea de o tiganca ca nu ar fi ghicitoare adevarata, ci doar o pretinsa ghicitoare. A discuta autenticitatea unei ghicitoare mi se pare la fel ca a discuta veridicitatea unei pretinse Alba ca Zapada: "Nu are cum sa fie Alba ca Zapada, ca era satena, nu bruneta, era o impostoare care se pretindea Alba ca Zapada". Oameni buni, nu exista vrajitoare sau ghicitoare (definitia unei ghicitoare fiind ca ghiceste si "vede" cu adevarat in viitor, nu doar pretinde asa ceva), e aberant sa discuti despre care e adevarata sau nu!
|
Citat:
daca nimeni in afara de D-zeu nu stie cand vine sfarstitul lumii...cum poti sa ai incredere intr-o persoana ca iti poate prezice viitorul si ora mortii?....vezi-ti de treaba fata si vino-ti in fire...cauta-ti linistea in D-zeu...EL stie totul cu adevarat...nu mai trece pragul tigancilor ghicitoare care nu fac altceva dacat sa insele oamenii....problema de sanatate se datoreaza autosugestiei fiindca ai crezut cu tarie in ce ti-a spus o dobitoaca...schimba macazul...repeta in fiecare zi ca esti sanatoasa...multa rugaciune...si cere-i lui Dumnezeu sa-ti arate pasii in viata.... |
Citat:
|
Citat:
|
Pentru toti cei care mi-ati fost alaturi, in starea grea in care ma aflam atunci...pentru multi poate a parut o gluma...insa eu am fost intr-o depresie f mare...in fine, am revenit sa impartasesc cu voi o alta bucurie din viata mea, am devenit mamica pentru a doua oara...am o fetita Nectaria si un baietel Ioan.Ii multumesc Domnului...a fost atat de bun cu mine pacatoasa!
|
Citat:
Sa fiti sanatosi cu totii, draga noastra surioara si sa aveti grija de voi. Daca ai trecut cu bine, Dumnezeu are sigur un plan in care te include si pe tine! Doamne-ajuta! |
foarte frumos:)
|
Incep prin a va da acelasi indemn: nu mergeti la ghicitori! Va spun acest lucru din inima ca si cum ati fi fratii mei carora va doresc tot binele.
Intr-un moment de disperare fiind despartita de sotul meu am mers la cineva care mi-a ghicit in cafea. Mi-a spus printre altele ca divortul va fi iminent si ca pot sa merg la cate biserici vreau ca nu voi putea face nimic sa impiedic acest lucru. La fel ca si in povestea anterioara tot ceea ce mi-a spus femeia aceasta pana acum s-a indeplinit, nefiind prima oara cand imi ghiceste. Asadar din acel moment viata mea a luat o intorsatura dramatica. Nu mai am liniste, nu ma pot odihni, la serviciu nu mai dau randament, intr-un cuvant nu mai sunt om. Imi rasuna in cap mereu cuvintele ghicitoarei. Mi-am dat seama abia acum ca acesti oameni lucreaza cu diavolul. Imi doresc din inima sa nu-mi fi dat seama prea tarziu de acest lucru si sa nu se adevereasca spusele ghicitoarei. M-am spovedit insa nu m-am linistit. Sper din suflet ca Dumnezeu sa-mi ierte pacatele si sa aiba mila si de mine pacatoasa, sa nu aibe loc divortul |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:21:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.