Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Religia Islamica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5032)
-   -   Relatii crestini-musulmani... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2269)

Traditie1 02.11.2009 21:25:27

Citat:

În prealabil postat de stardust (Post 177956)
De unde stii tu ca religia ta este mai buna ca a lor? Ca judecata ta este mai dreapta ca a lor? A venit Dumnezeu pe pamant si a spus ca ortodoxia este cea mai buna si dreapta religie? Dumnezeu este acelasi pentru noi toti,Budha ,Allah sunt tot numele Lui.Observ ca multi de pe acest forum se apropie de fanatism religios .

O religie nu are cum sa fie mai buna sau mai rea. O doctrina poate fi adevarata sau falsa. Islamul o imitatie (furt) dupa iudaism cu elemente furate din crestinism (numele unor personaje), plus o suma de povesti despre rai ca loc al perversilor (prostituate, homosexulitate, sclavie). Islamul s-a nascut din negarea crestinismului, a divinitatii lui Hristos, a Sfintei Treimi, a Rastigniri si Învierii. Islamul îndeamna la cucerirea lumii si înjosirea/înrobirea nemusulmanilor, porunceste razbunarea, uciderea unor categorii de pacatosi, mutilarea altora etc. Daca vrei sa discutam despre islam te invit pe alte topice.

Doctrina crestina vorbeste despre Dumnezeu-Treimea cu Principiu a existentei, despre caracterul viu, personal al lui Dumnezeu, despre caracteul de om si Dumnezeu allui Hristos si altele.
Daca tie ti se pare ca islamul ar putea reprezenta adevarul atunci ar trebui sa treci la aceasta religie dar tu sustii ca esti crestina, deci te contrazici.

Citat:

Dragi colegi ,crestinismul este o religie a pacii ,nu a urii si discriminarii.
Stii ce este cu adevarat important ? cum te porti cu oamenii ,cum gandesti ,ce suflet ai,daca stii ce este compasiunea ,altruismul ,bunatatea,smerenia ,dragostea ,daca stii sa alini durerea cuiva cu o vorba buna,daca esti un om corect,harnic ,toate calitatile astea conteaza .
De unde stii tu ce si cum e crestinismul, care sunt sursele tale?

Citat:

Asa cum si draga noastra Bibie are pilde intelepte ,asa si Coranul este plin de invataminte.
Poti veni cu citate pe topicuri dedicate islamului. E greu sa postezi niste versete?

Citat:

Si te rog ,ai putin respect pentru credinta milioanelor de oameni pentru care Coranul este o carte sfanta.
E o carte stupida si plina de ura si violenta. Daca pentru milioane e ceva de pret, nu înseamna ca trebuie respectata.

Citat:

Eu iti spun ,islamul este o religie la fel de importanta ca si crestinismul si daca Dumnezeu a vrut sa se faca cunoscut unor oameni sub numele de Allah ,trebuie sa respectam fapta lui ,e mai presus de noi.
Cunoscand indeaproape aceasta religie ,pot spune ca am intalnit oameni mai deschisi la ei decat la noi.Intra pe un forum islamic si vei vedea cum iti vorbesc cei de acolo ,si intra pe unul crestin ,o sa simti o diferenta care pe mine ma doare.
Islamul e cea mai mare si mai jenanta farsa a omenirii. Milioane de oameni urmeaza nazbâtiile unui psihopat narcisist si ucigas în masa, violator în serie si pedofil. Un om care urmeaza religia fondata de un astfel de monstru nu poate fi întreg la minte. E o tragedie ca acesti oameni se nasc în acest mediu, sunt îndoctrinati de mici si pierd capacitatea de a judeca cu discernamânt iar mai târziu apar complicatii psihice, din cauza incapacitatii de a recunoaste ca toata viata lor sta sub semnul unei glume proaste.

Despre Iran: convertirea la crestinism se pedepseste cu moartea. Si persecutia crestinilor exista:

Due to the socio-economic and political pressures in the years following the Iranian Revolution, periods of outright persecution and times of more latent discrimination, many Iranian Christians, both as part of the general exodus of Iranians and as response to the specific pressures, have emigrated, mostly to the USA, Canada and Western Europe. In 2000, about 0.4% of Iran's population were Christians. In 1975, Christians numbered about 1.5% of the total population. Statistically, a much larger percentage of non-Muslims have emigrated out of Iran.
While the government guarantees the recognised Christian minorities a number of rights (production and sale of non-halal foods), guaranteed representation in parliament, special family law etc., government intrusion, expropriation of property, forced closure and persecution, particularly in the initial years after the Iranian Revolution, have all been documented. According to the Barnabas Fund, 'the regime rules through fear, and they want Christians to be afraid'. Most prominent has been the death of Haik Hovsepian Mehr, bishop of the Jamiat-e Rabbani, in 1994. Recently the continuing imprisonment of Hamid Pourmand, a lay pastor of Jammiat-e Rabboni, and the murder of Ghorban Tourani, the pastor of an independent evangelical church have created international concern.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christi...rent_situation

Si stiu si ca tineretul iranian uraste islamul si pe presedinte si sunt convins ca din Iran va veni sfârsitul islamului.

DiannaS 03.11.2009 21:54:54

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 170744)
Suntem toti frati pentru ca suntem fii lui Dumnezeu. Insa ei sunt inselati de dracu. Allah nu este Dumnezeu ci dracu. Tre' sa avem toleranta zero cu ereticii, asa cum au zis si Sfintii Parinti!

Nu pot sa cred ce ai scris, Domnule Antoni0,....Pentru informatia ta de om "orbit" Allah in araba inseamna Dumnezeu...

DiannaS 03.11.2009 22:09:40

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 167404)
Ce documentare vrei mai Dalal? Sa ma documentez din ... coran? Adica din cartea satanei? ... Nu multumesc!

Muhamad al tau a fost doar un inselat, un ratacit... Si dracu, lucrand prin el, a ratacit si alte milioane de persoane.

Ortodoxia traditionalista (pentru ca exista si ortodoxia ecumenista) nu poate tolera minciuna. Si islam, budism, etc inseamna minciuna.

Insa, asta nu inseamna ca musulmanii, ca persoane sunt niste animale, etc. NU, sunt fratii nostri! Si ii asteptam sa se intoarca la Dreapta Credinta!

Deci sincer stau si ma minunez cat de gresit poti vorbi...eu chiar nu inteleg cum cineva in necunostinta de cauza poate face asemenea informatii.
Daca tot sustii ca ceea ce spui despre Mohamed est adevarat (desi e departe de adevar), iti recomand sincer sa te documentezi inainte.
Doar cateva mici precizari: coranul a fost scris acum mai bine de 1400 de ani cand multe din datele dovedite azi stiintific nu erau nici pe departe imaginate. Daca tu sustii : "coranul e scris de mohamed" cum ai putea sa-mi explici, Dle "atotstiutor in ale islamului" ca in Coran apar foarte multe date ce au fost dovedite de-abia in zilele noastre dpdv stiintific?
- existenta a 11 planete, ultima fiind descoperita recent
- faptul ca omul va zbura in spatiu
- enumerarea tuturor etapelor dezvoltarii embrionare (la om), descoperiri ce dateaza din secolele noastre
si muuuuuuuuuulte alte date ce nu le putea sti un om....

http://55a.net/firas/france/

Stela 08.11.2009 09:34:00

Citat:

În prealabil postat de DiannaS (Post 178397)
Deci sincer stau si ma minunez cat de gresit poti vorbi...eu chiar nu inteleg cum cineva in necunostinta de cauza poate face asemenea informatii.
Daca tot sustii ca ceea ce spui despre Mohamed est adevarat (desi e departe de adevar), iti recomand sincer sa te documentezi inainte.
Doar cateva mici precizari: coranul a fost scris acum mai bine de 1400 de ani cand multe din datele dovedite azi stiintific nu erau nici pe departe imaginate. Daca tu sustii : "coranul e scris de mohamed" cum ai putea sa-mi explici, Dle "atotstiutor in ale islamului" ca in Coran apar foarte multe date ce au fost dovedite de-abia in zilele noastre dpdv stiintific?
- enumerarea tuturor etapelor dezvoltarii embrionare (la om), descoperiri ce dateaza din secolele noastre

Dianna
Iti sugerez sa nu mai crezi cu atata naivitate tot ce se spune pe siturile islamice .
Arunca-ti un ochi aici si o sa vezi ca toate asa zisele "miracole " ale Coranului nu sunt altceva decat minciuni , manipulari si inselatorii .
http://debatetv.org/page7.html

laialy 12.11.2009 23:59:48

O sa incep prin a spune ca sunt musulmana si sunt foarte mandra de asta.M-am convertit in urma cu 3 ani de zile si pe zi ce trece sunt mai convinsa ca am luat cea mai buna decizie.Ce m-a socat cel mai tare pe acest forum este ura cu care se discuta despre islam.Doar pt ca ati citit cateva carti care denigreaza islamul nu inseamna ca stiti totul despre noi.
Sa se spuna lucruri de genul"Allah=dracul" mi se pare tare urat.Asa cum s-a mai spus Allah=Dumnezeu iar acest cuvant este folosit pana si de crestinii arabi.Si atunci..o persoana care face genul asta de afirmatii chiar are o cultura islamica pt a fi in masura de a ataca?
Noi ca musulmani respectam toate religiile,cea mai buna prietena a mea de exemplu..este crestina si este casatorita cu un preot...alta prietena ce imi e tare draga e hindu..
Se mai discuta foarte mult si de cat de mult sufera"bietele"femei musulmane.Off..barbati care isi trateaza rau femeile sunt in toate religiile asta nu inseamna ca toti sunt la fel,fanaticii se gasesc si ei in toate religiile...De 2 ani sunt casatorita cu un syrian si inca ma trateaza ca pe o regina..in schimb cand ma gandesc la tatal meu care este crestin..toata viata nu a facut decat sa bea,sa o bata pe mama si sa ma injure pe mine.Astea nu inseamna ca toti crestinii sunt ca el..:)
De ce nu s-ar putea face un dialog lipsit de ura intre crestini si musulmani?daca nu sunteti de acord cu credinta noastra..nici o problema..fi-ti crestini buni in continuare si incercati sa ne respectati...asa ar fi cel mai frumos si cel mai corect..
Noi credem in Isus dar il consideram profet nu fiu al lui Dumnezeu..credem in toti ceilalti profeti ai lui Dumnezeu si in toate cartile sfinte...si religia noastra ne invata sa respectam pe toata lumea...
Sper ca nu am jignit pe nimeni..numai bine:)

Traditie1 13.11.2009 08:44:36

Când s-a spus allah = dracul se facea referire la islam (nu la cuvântul în sine), una din numeroasele religii inventate de demoni prin oamenii aflati sub influenta lor.

Sunt unii pe acest forum care stiu mai bine decât tine islamul, istoria lui, viata lui mamohed.

Sunt o gramada de psihopati care asemenea lui mahomed se cred prooroci, unii reusesc sa adune câtiva adepti dintre oamenii naivi, fara cunostinte sau labili psihic si atunci când au adunat acesti adepti reusesc sa creeze si o asa-zisa carte revelata, vezi cazul Pucioasa în România, mormonii în strainatate etc. La fel a aparut si islamul, o combinatie de boli psihice si minciuni ale lui mahomed au creat o miscare sociala. Ceea ce diferentiaza islamul e ca spre deosebire de alte culte fondatorul sau a fost un monstru, un violator, ucigas, gruparea sa traia din jaf si exploatarea sclavilor.

Islamul este o psihoza în masa, musulmanii sunt victime ale spalarii pe creier din pruncie pâna la maturitate si totodata sunt victime ale minciunilor celorlalti musulmani fiindca pentru a ascunde faptele urâte ale lui mahomed musulmanul se minte pe sine si pe ceilalti. Islamul este deci o caricatura, nu o cultura asa cum e de pilda cultura hindusa, care merita oarecare respect.

Daca vrei sa discutam despre islam te astept pe topicurile specifice, dar te rog sa porti o discutie argumentata.

laialy 13.11.2009 13:09:46

Exact ce spuneam in cealalta postare..se tot aduc jigniri si cuvinte urate.De ce?Va face un crestin mai bun faptul ca atacati Islamul?"Violator","monstru" etc..foarte urat modul prin care va dovediti toleranta.Mie cine mi-a spalat creierul cand m-am convertit?Nu aveam nici macar un prieten musulman..pur si simplu am citit coranul in intregime si am simtit ca acolo mi-a fost locul.Multumesc lui Dumnezeu acum traiesc in Anglia si macar aici noi musulmanii suntem respectati..in Romania din pacate mai e mult de asteptat pana cand lumea nu se va mai uita urat la fetele ce se acopera sau pana cand vom avea posibilitatea sa ne simtim liberi sa ne practicam religia.
Si..noi nu ne prezentam religia noastra prin a ataca pe altele asa cum se face aici:
"Sunt unii pe acest forum care stiu mai bine decât tine islamul, istoria lui, viata lui mamohed."
Serios?Depinde si de unde au luat informatiile referitoare la Islam.Sunt multe persoane pe acest forum care nu fac altceva decat sa ia lucruri scaose din context si sa le prezinte intr-o lumina negativa.Sunt inscrisa de mult timp si pe un forum islamic si nu am citit niciodata cuvinte atat de urate la adresa altor religii dar..asta e..asa cum am zis..cam prost se sta cu toleranta:)
NU am absolut nimic impotriva religiei dumneavoastra..fiecare crede in ce se regaseste mai bine..De sarbatorile crestine de exemplu..sotul meu ma incurajeaza sa imi sun parintii(ca de vizitat e mai greu odata ce sunt departe)..asa cum am spus am prieteni din toate religiile si nu ne aducem acuze de genul"Mohammed e violator"etc

Traditie1 13.11.2009 14:05:28

Ti-am spus, daca vrei sa discutam despre islam exista alte topicuri, scrie acolo.

Pe topicul acesta îti pot spune ca atât timp cât mahomed a fost violator, a spune ca a fost altceva nu e politete ci minciuna.

mihailt 14.11.2009 00:16:28

Musulmanii au fost respectati si in Imperiul Bizantin unde erau tratati ca cetateni cu drepturi egale cu crestin ortodocsi.
Duhurile rele i-au inselat pe musulmani si acestia au atacat Imperiul Bizantin si l-au cucerit si au facut ceva distrugeri.Au luat Sfanta Catedrala Sfanta Sofia,biserica crestinilor ortodocsi cea mai mare din Imperiul Bizantin si si-au facut moschee din ea.
Si musulmanii traiau mai bine in Imperiul Bizantin,erau mai educati si mai liberi decat in imperiul lor musulman de s-a facut mai apoi pe teritoriul Imperiului Bizantin.
Unde au luat crestinii ortodocsi cu forta vreo moschee de a musulmanilor?

laialy 15.11.2009 01:24:17

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 181585)
Musulmanii au fost respectati si in Imperiul Bizantin unde erau tratati ca cetateni cu drepturi egale cu crestin ortodocsi.
Duhurile rele i-au inselat pe musulmani si acestia au atacat Imperiul Bizantin si l-au cucerit si au facut ceva distrugeri.Au luat Sfanta Catedrala Sfanta Sofia,biserica crestinilor ortodocsi cea mai mare din Imperiul Bizantin si si-au facut moschee din ea.
Si musulmanii traiau mai bine in Imperiul Bizantin,erau mai educati si mai liberi decat in imperiul lor musulman de s-a facut mai apoi pe teritoriul Imperiului Bizantin.
Unde au luat crestinii ortodocsi cu forta vreo moschee de a musulmanilor?

Si acum trebuie sa ne "dam in cap" pt ce s-a intamplat in istorie..lucruri care oricum nu au legatura cu religia?Din cate stiu eu..ar trebui sa discutam despre ce spune Coranul nu sa analizam comportamentul oamenilor pentru ca asa cum stiti..nu toata lumea aplica religia intr-un mod corect..

Au fost si moschei transformate in biserici..una care imi vine acum in minte este Masjid al Qurtuba din Spania..actuala catedrala Mezquitta..Si totusi..aceste lucruri nu au legatura cu religia crestina;

laialy 15.11.2009 01:27:19

Ah..si intrebarea ta imi aduce aminte de ce se intampla acum in Palestina..moschei sunt transformate in bordeluri de catre everi dar bineinteles aceasta este cu totil alta poveste

mihailt 15.11.2009 01:45:24

Ei nu crestinii ortodocsi or fi luat in Spania acea moschee sa o faca Sfanta Biserica ci duhurile rele au inselat pe unii crestini catolici sa faca asa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Mosque_of_Cordoba
Eu nu sunt vrednic sa port numele de crestin ortodox ca si eu sufar de fundamentalism si crestin ortodox fundamentalist nu poate sa existe.
Fundamentalism adica repede vad paiul din ochiul altuia in loc sa vad barna din ochiul meu (adica pacatele din adancul sufletului meu) si ma apuc sa incerc sa scot paiul din ochiul altuia.

sorint 15.11.2009 06:39:29

au scos astia filmultul de pe youtube

au scos astia filmultul de pe youtube http://www.youtube.com/watch?v=opvG1GgQx04.
este cel care vorbea alexandra28again cu o familie musulmana ceva... cica "This video has been removed due to terms of use violation." sunt convins ca daca esti ortodox le violezi musulmanilor linistea.

sorint 15.11.2009 07:10:12

Citat:

În prealabil postat de DiannaS (Post 178397)

doar ca cineva stie ce se va intampla sau sum stau unele lucruri ascunse, nu inseamnaca e luminat de Duhul sfant, este clar si evident ca Mahomed a fost inselat de duhurile necurate asa cum s-a intamplat si cu arie, helen white si alti minunati dinastia.
ce ar trebui sa facem noi cu vrajitoarele noastre sau cu astrologii veritabili care prevad unele lucruri uimitor? sa ii credem ca vorbesc de la Duhul Sfant? macar ca ei nu indeamna la omorarea necredinciosului asa cum propovaduieste islamul de - culmea - 1400 de ani.

iar cine zice ca Dumnezeul nostru este acelasi cu al celor din alte religii inseamna ca nu il cunoaste pe Dumnezeu care tocmai deasta a venit pe pamant ca noi sa ne putem inchina in duh si adevar, nu in imaginea pastrata de la facerea lumii si intinata de preconceptii. si zeus era numit dumnezeu, si zei indieni sunt dumnezei. este adevarat ca spiritul uman este maret in general si este adevarat ca Dumnezeu lucreaza prin toti oamenii dar cand vorbim de religie trebuie sa avem mare grija, pentru ca aici lucrurile au o rigurozitate stiintifica.

sa vorbesti dupa acesti 1400 de ani islamism in lume de victimizarea islamului mi se pare prostesc si cei care o turuie asa merita iadul dupa mine. puneti mana si cititi. si mai ales ca noi suntem locul in care ciocanul islamului a batut 500 de ani creand mii de mucenici, dezmambrand societatea, provocand continua durere. bine ca Domnul nu judeca ca mine si iubeste oamenii.

iar despre intinderea relgiei lor cu repeziciune, fapt de care sunt asa de mandri, ce sa zic? mucegaiul se intinde repede, cancerul se intinde repede, rugina la fel. fapta buna nu se intainde, si se ia foarte greu de la unul la altul.

sorint 15.11.2009 08:09:17

Citat:

În prealabil postat de deedeez3 (Post 93671)
Dar de ce numai daca el se converteste la ortodoxism inseamna ca o iubeste? daca ea nu vrea sa devina musulmana, se poate interpreta si ca ea nu il iubeste pe el. nu ma intelegeti gresit, dar in europa noastra moderna se spune ca suntem egali in drepturi, asa ca interpretarea convertirii religiei poate fi din ambele sensuri.

ce prostie. pai de ce ar fi acelasi lucru? traim intr-o tara crestina. el a venit intr-o tara crestina. daca vroia o sotie musulmana nu imi spuneti ca nu gasea acolo la el.

chiar nu ii inteleg pe ametiti astia de musulmani. pleaca de acolo de la femeile lor imbrobodite de nu mai vezi nimic, vin aici la noi si le creste interesul cand vad un par lung si frumos, picioare lungi si goale, se casatoresc cu romanca si apoi o obliga se se acopere toata si sa arate ca una de-a lor. eu cred ca nu are nici o legatura cu dragostea ci e legat de mandria lor de a veni aici si a mai insela un suflet la religia lor scarboasa.

cea mai frumoasa e religia invatata din carti. ce frumos si corect e coranul. e asa frumos incat toata lumea civilizata e luata cu asalt de emigranti musulmani care incearca sa scape de societatile musulmane in care au trait pana la emigrare, si unde se aplica litera musulmana la adevarata valoare. poate si dea-ai creste numarul musulmanior ca fug pe capete ira cei care raman ori fac parte din organele sociale represive ori isi ascund credinta.

dedicatii speciale pentru Alia care ori s-a nascut adineauri ori da dovada de o ignoranta crasa asupra istoriei si prezentului. sa i-o spui tu parintelui aluia martirizat acum cativa ani de musulmani ca nu s-a opirit pe loc cand a inceput sa cante imamul.
si inca o chestie pentru toti musulmani, dca tot va plac povestile mai bine lasati-o peste cu alahul si apucati-va de forta jedailor din starwars ca religia aia sta mai bine si cu dogma si cu morala si aveti si filme color cu profetii in actiune...

sorint 15.11.2009 08:15:33

Citat:

În prealabil postat de deedeez3 (Post 93735)
biblia pe care probabil multi au citit-o nu este cea reala, adevarata biblie se afla bine pastrata la Vatican si daca ar fi dezvaluita, ar fi haos. eu zic sa fim toleranti si sa nu ne mai ghidam dupa religia fiecaruia atata. urasc discriminarile care se fac in general. fiecare cu ce crede. fiecare are dreptul sa creada in felul sau.

biblia originala este in greaca veche si este exact biblia ortodoxa care se gaseste din serbia si egipt si pana in siria si india. asta cu vaticanu ne-ai spart in doua. simt miros de nenea brown sau discovery.
fiecare crede ce crede dar nu pot sa uit de exemplu ca coptii in egipt nu aveau voie sa isi vorbeasca limba ca daca ii dpindeu musulmanii le taiau limba. islamul nu merita respect dintr-un singur motiv, ca se stie ce se intampla daca preia puterea.

hmiron 15.11.2009 09:32:53

Citat:

În prealabil postat de sorint (Post 181778)
iar cine zice ca Dumnezeul nostru este acelasi cu al celor din alte religii inseamna ca nu il cunoaste pe Dumnezeu care tocmai deasta a venit pe pamant ca noi sa ne putem inchina in duh si adevar, nu in imaginea pastrata de la facerea lumii si intinata de preconceptii.

Mozaismul, crestinismul si islamul au o radacina comuna. Cu totii se inchina la acelasi Dumnezeu, conflictul sta in alta parte (ce calitati are acest Dumnezeu, ce doreste de la oameni, daca si-a trimis fiul pe pamant sau nu etc.).

voxdei55 15.11.2009 11:24:47

Citat:

În prealabil postat de veronica_dorina (Post 41435)
Concluzia este ca un ortodox si un musulman nu se pot casatori... doar daca unul dintre cei 2 se converteste. Trist pentru unul si bine pentru celalalt,nu?
Si fiecare are dreptate.Cum sa renunte la religia sa? Dilema e mare.Care dragoste sa fie mai presus? Cea pentru Dumnezeu sau dragostea de pe Pamant?Daca o luam asa...raspunsul e scurt si simplu.Trebuie sa ne ingrijim de viata viitoare...renuntam la iubirea de pe Pamant. Ce alte solutii mai vedeti?

Dragostea e cel mai inaltator sentiment uman..e cel care ne inalta spre Dumnezeu si care nu are frontiere de religii sau natiune.Poti gasi intr-un musulman un mare caracter tot asa cum poti gasi intr-un ortodox un spirit golit de esenta.Dumnezeu ii iubeste pe toti care sant pe pamant..indiferent de religile.Asa ca ..urmeazati glasul inimii.

laialy 15.11.2009 14:32:59

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 181773)
Ei nu crestinii ortodocsi or fi luat in Spania acea moschee sa o faca Sfanta Biserica ci duhurile rele au inselat pe unii crestini catolici sa faca asa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Mosque_of_Cordoba
Eu nu sunt vrednic sa port numele de crestin ortodox ca si eu sufar de fundamentalism si crestin ortodox fundamentalist nu poate sa existe.
Fundamentalism adica repede vad paiul din ochiul altuia in loc sa vad barna din ochiul meu (adica pacatele din adancul sufletului meu) si ma apuc sa incerc sa scot paiul din ochiul altuia.

Iti mai dau exemplul Bisericii Sf arhanghel Mihail si Gavril din Braila care este fosta moschee, transformata in biserica prin sec 19.Dar sunt de acord cu tine..probabil duhurile rele au indemnat pe crestini sa faca aceste lucruri.Nu conteaza ce religie avem,trebuie sa ne respectam unii pe altii si implicit sa ne respectam lacasurile de cult...

laialy 15.11.2009 14:41:47

Citat:

În prealabil postat de sorint (Post 181778)
doar ca cineva stie ce se va intampla sau sum stau unele lucruri ascunse, nu inseamnaca e luminat de Duhul sfant, este clar si evident ca Mahomed a fost inselat de duhurile necurate asa cum s-a intamplat si cu arie, helen white si alti minunati dinastia.
ce ar trebui sa facem noi cu vrajitoarele noastre sau cu astrologii veritabili care prevad unele lucruri uimitor? sa ii credem ca vorbesc de la Duhul Sfant? macar ca ei nu indeamna la omorarea necredinciosului asa cum propovaduieste islamul de - culmea - 1400 de ani.

iar cine zice ca Dumnezeul nostru este acelasi cu al celor din alte religii inseamna ca nu il cunoaste pe Dumnezeu care tocmai deasta a venit pe pamant ca noi sa ne putem inchina in duh si adevar, nu in imaginea pastrata de la facerea lumii si intinata de preconceptii. si zeus era numit dumnezeu, si zei indieni sunt dumnezei. este adevarat ca spiritul uman este maret in general si este adevarat ca Dumnezeu lucreaza prin toti oamenii dar cand vorbim de religie trebuie sa avem mare grija, pentru ca aici lucrurile au o rigurozitate stiintifica.

sa vorbesti dupa acesti 1400 de ani islamism in lume de victimizarea islamului mi se pare prostesc si cei care o turuie asa merita iadul dupa mine. puneti mana si cititi. si mai ales ca noi suntem locul in care ciocanul islamului a batut 500 de ani creand mii de mucenici, dezmambrand societatea, provocand continua durere. bine ca Domnul nu judeca ca mine si iubeste oamenii.

iar despre intinderea relgiei lor cu repeziciune, fapt de care sunt asa de mandri, ce sa zic? mucegaiul se intinde repede, cancerul se intinde repede, rugina la fel. fapta buna nu se intainde, si se ia foarte greu de la unul la altul.

Credeti ca daca islamul ar fi o religie atat de agresiva atatea persoane s-ar converti?va jur ca daca gaseam in Coran cel mai mic lucru care sa indemene la ura nu m-as fi convertit niciodata..Ah..dar lucruri scoase din context si interpretate dupa cum vor anumite persoane pt a ne putea denigra exista din pacate..
Victimizarea islamului?Nimeni nu se victimizeaza.E adevarat ca mi-as dori..ca musulmana..sa fiu mai acceptata si cand spun asta ma refer la Romania.Am zis mai sus..eu stau in Anglia acum si aici toata lumea e egala dar cand merg in Romania am un soc de cate ori merg pe strada.Cuvinte urate..injuraturi etc..Si de ce?Toata lumea este libera sa aleaga si sa creada in ce vrea.Mi-as dori de exemplu ca familia mea sa ma sune si pe mine cand e sarbatoare in religia mea...dar..nu o face.In schimb..nu trece nici una din sarbatorile crestine fara ca sotul meu sa imi ceara sa imi sun familia pentru a le face urari.

laialy 15.11.2009 14:43:24

Citat:

În prealabil postat de sorint (Post 181780)
biblia originala este in greaca veche si este exact biblia ortodoxa care se gaseste din serbia si egipt si pana in siria si india. asta cu vaticanu ne-ai spart in doua. simt miros de nenea brown sau discovery.
fiecare crede ce crede dar nu pot sa uit de exemplu ca coptii in egipt nu aveau voie sa isi vorbeasca limba ca daca ii dpindeu musulmanii le taiau limba. islamul nu merita respect dintr-un singur motiv, ca se stie ce se intampla daca preia puterea.

Ce legatura are asta cu islamul?Din pacate nu se face diferentirea intre RELIGIE si FAPTELE unor oameni:(

laialy 15.11.2009 14:46:28

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 181795)
Dragostea e cel mai inaltator sentiment uman..e cel care ne inalta spre Dumnezeu si care nu are frontiere de religii sau natiune.Poti gasi intr-un musulman un mare caracter tot asa cum poti gasi intr-un ortodox un spirit golit de esenta.Dumnezeu ii iubeste pe toti care sant pe pamant..indiferent de religile.Asa ca ..urmeazati glasul inimii.

Foarte frumos spus..ma bucur ca mai exista persoane ce nu sunt incarcate numai de ura

laialy 15.11.2009 14:51:57

Citat:

În prealabil postat de sorint (Post 181779)
ce prostie. pai de ce ar fi acelasi lucru? traim intr-o tara crestina. el a venit intr-o tara crestina. daca vroia o sotie musulmana nu imi spuneti ca nu gasea acolo la el.

chiar nu ii inteleg pe ametiti astia de musulmani. pleaca de acolo de la femeile lor imbrobodite de nu mai vezi nimic, vin aici la noi si le creste interesul cand vad un par lung si frumos, picioare lungi si goale, se casatoresc cu romanca si apoi o obliga se se acopere toata si sa arate ca una de-a lor. eu cred ca nu are nici o legatura cu dragostea ci e legat de mandria lor de a veni aici si a mai insela un suflet la religia lor scarboasa.

cea mai frumoasa e religia invatata din carti. ce frumos si corect e coranul. e asa frumos incat toata lumea civilizata e luata cu asalt de emigranti musulmani care incearca sa scape de societatile musulmane in care au trait pana la emigrare, si unde se aplica litera musulmana la adevarata valoare. poate si dea-ai creste numarul musulmanior ca fug pe capete ira cei care raman ori fac parte din organele sociale represive ori isi ascund credinta.

dedicatii speciale pentru Alia care ori s-a nascut adineauri ori da dovada de o ignoranta crasa asupra istoriei si prezentului. sa i-o spui tu parintelui aluia martirizat acum cativa ani de musulmani ca nu s-a opirit pe loc cand a inceput sa cante imamul.
si inca o chestie pentru toti musulmani, dca tot va plac povestile mai bine lasati-o peste cu alahul si apucati-va de forta jedailor din starwars ca religia aia sta mai bine si cu dogma si cu morala si aveti si filme color cu profetii in actiune...

Ce legatura au emigrantii musulmani cu religia?Stiti dumneavoastra de ce isi pararesc ei tara?Adica romanii care au impanzit Spania,Italia si alte tari fug de crestinism?Nu are nici o lagatura religia cu emigrarea.Oamenii isi parasesc tara pt a gasi un trai mai bun..stiti foarte bine ca toata lumea merge dupa un salariu mai bun..un loc unde se poate descurca fara a avea lipsuri..
Va dau exemplul nepotului sotului meu care ne-a spus ultima data cand am fost in Syria despre intentiile lui de a se muta in Londra cu noi.Motivele?Pai..salariu mai bun..posibilitati mai mari de a isi gasi un loc de munca..sub nici o forma intentiile lui nu au legatura cu Islamul

Traditie1 15.11.2009 15:39:14

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 181773)
[COLOR=#0066cc]http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Mosque_of_Cordoba[/COLOR]

Întrebarea e ce cautau maurii în Spania. Dupa inventia islamului, musulmanii, fiind înrâuriti de psihologia criminala a lui mahomed au început sa traiasca din jaf. Este chiar un hadit (cuvânt al lui mahomed, a doua parte a traditiei islamice pe lânga curan) care spune ca e rusinos ca un musulman sa traiasca dinagricultura sau comert, el trebuie sa fie un razboinic, sa traiasca din jaf:

Ibn Umar narrates: I heard the Messenger of Allah saying, If you trade in each, and follow the tails of cows, and became content with being farmers, and ignored jihad, Allah will impose on you a humiliation that would not be taken away until you go back to your religion.
Abu Dawud book 23 number 3455 - (hadit autentic).

Deci dupa aparitia islamului arabii mahomedani au început un razboi de cucerire a întregii lumi, supunând cea mai mare parte a imperiului bizantin (Iudeea, Siria, Egipt, nordul Africii), cucerind imperiul persan si extinzându-se mai târziu pâna în India. Acest razboi de cucerire avea pede o parte rolul de a rapândi islamul (fiindca învatatura islamului este ca nemusulmanii trebuie adusi în starea de supusi, obligati sa plateasca taxa daca nu se convertesc http://ro.wikipedia.org/wiki/Jizia) si totodata de a oferi surse de sclavi (pentru haremuri si pentru forta de munca) si de prada, musulmanii primelor generatii nefiind deprinsi cu munca.

Asa au cucerit si cea mai mare parte din Spania, populatia de aici convertindu-se într-o masura pentru a scapa de taxe. Deci prezenta musulmanilor în Spania ca si în orice alta zona nu era justificata, era rezultatul unei actiuni de jaf. Mai trebuie stiut ca populatia din teritoriile cucerite de musulmani a fost majoritar crestina pâna în secolul 11 sau chiar mai târziu, adica Egiptul, Siria, Irakul, Iudeea, Turcia, poate si nordul Africii. Convertirea la islam s-a facut pentru a scapa de taxe si alte conditii umilitoare la care erau supusi.

Traditie1 15.11.2009 15:45:06

Citat:

În prealabil postat de laialy (Post 181829)
Ce legatura au emigrantii musulmani cu religia?Stiti dumneavoastra de ce isi pararesc ei tara?Adica romanii care au impanzit Spania,Italia si alte tari fug de crestinism?Nu are nici o lagatura religia cu emigrarea.Oamenii isi parasesc tara pt a gasi un trai mai bun..stiti foarte bine ca toata lumea merge dupa un salariu mai bun..un loc unde se poate descurca fara a avea lipsuri..
Va dau exemplul nepotului sotului meu care ne-a spus ultima data cand am fost in Syria despre intentiile lui de a se muta in Londra cu noi.Motivele?Pai..salariu mai bun..posibilitati mai mari de a isi gasi un loc de munca..sub nici o forma intentiile lui nu au legatura cu Islamul

Ei fug de ruina care o aduce islamul. Toate tarile islamice sunt medii de viata insuportabile prin obligatiile religioase, înapoierea culturala si tehnologica, saracia adusa de islam (musulmanii au prosperat doar atât timp cât au trait pe spinarea popoarelor crestine si pe baza veniturilor din comertul cu milioane de sclavi negri).

Traditie1 15.11.2009 15:51:13

Citat:

În prealabil postat de hmiron (Post 181785)
Mozaismul, crestinismul si islamul au o radacina comuna. Cu totii se inchina la acelasi Dumnezeu, conflictul sta in alta parte (ce calitati are acest Dumnezeu, ce doreste de la oameni, daca si-a trimis fiul pe pamant sau nu etc.).

Vrei sa spui ca toate trei sunt monoteiste. Dar o gramada de prostii pot fi monoteiste, nu tot ce e monoteist trebuie pus în aceeasi oala cu crestinismul.

laialy 16.11.2009 01:10:55

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 181844)
Întrebarea e ce cautau maurii în Spania. Dupa inventia islamului, musulmanii, fiind înrâuriti de psihologia criminala a lui mahomed au început sa traiasca din jaf. Este chiar un hadit (cuvânt al lui mahomed, a doua parte a traditiei islamice pe lânga curan) care spune ca e rusinos ca un musulman sa traiasca dinagricultura sau comert, el trebuie sa fie un razboinic, sa traiasca din jaf:

Ibn Umar narrates: I heard the Messenger of Allah saying, If you trade in each, and follow the tails of cows, and became content with being farmers, and ignored jihad, Allah will impose on you a humiliation that would not be taken away until you go back to your religion.

Deci dupa aparitia islamului arabii mahomedani au început un razboi de cucerire a întregii lumi, supunând cea mai mare parte a imperiului bizantin (Iudeea, Siria, Egipt, nordul Africii), cucerind imperiul persan si extinzându-se mai târziu pâna în India. Acest razboi de cucerire avea pede o parte rolul de a rapândi islamul (fiindca învatatura islamului este ca nemusulmanii trebuie adusi în starea de supusi, obligati sa plateasca taxa daca nu se convertesc http://ro.wikipedia.org/wiki/Jizia) si totodata de a oferi surse de sclavi (pentru haremuri si pentru forta de munca) si de prada, musulmanii primelor generatii nefiind deprinsi cu munca.

Asa au cucerit si cea mai mare parte din Spania, populatia de aici convertindu-se într-o masura pentru a scapa de taxe. Deci prezenta musulmanilor în Spania ca si în orice alta zona nu era justificata, era rezultatul unei actiuni de jaf. Mai trebuie stiut ca populatia din teritoriile cucerite de musulmani a fost majoritar crestina pâna în secolul 11 sau chiar mai târziu, adica Egiptul, Siria, Irakul, Iudeea, Turcia, poate si nordul Africii. Convertirea la islam s-a facut pentru a scapa de taxe si alte conditii umilitoare la care erau supusi.

V-am citit postarea si am cateva mentiuni de facut,mai ales in privinta hadith-ului dar astazi ma simt foarte rau asa ca o sa revin maine..

laialy 16.11.2009 21:36:43

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 181844)

In primul rand..daca incercati sa demonstrati ca stiti multe despre islam..macar folositi si termenii corect."Mahomedani" este un termen total eronat deoarece noi musulmanii nu ne rugam la profetul Muhammad ci ne rugam numai lui Dumnezeu.Noi suntem musulmani..nu mahomedani.
Despre hadith-ul citat de dumneavoastra..cum ati ajuns la concluzia ca e rusinos sa muncesti si ca ar trebui sa mergem la razboi?Vedeti cum interpretati lucrurile si le dati o conotaie negativa?In hadith de fapt se spune sa nu fim preocupati numai de lucrurile materiale si sa uitam de religie.Este un hadith care poate fi valabil si in zilele noastre.
Probabil dumneavoastra ati tradus termenul de jihad ca "razboi sfant".Inca o data..va sfatuiesc sa va documentati pt ca jihad nu inseamna razboi sfant asa cum este interpretat azi.Termenul de JIHAD se traduce prin"efort",straduinta" si credeti-ma ca stiu ce vorbesc.Am studiat araba la nivel universitar iar acum sunt traducator iar prima explicatie a termenului JIHAD o am de la o profesoara universitara foarte cunoscuta in romania..doamna Nadia Anghelescu.Apropo..si dansa este crestina:).
Deci..jihad se refera la efortul pe care il depui pentru a iti practica religia in conditii nu tocam favoabile.De exemplu..daca o fata convertita la islam poarta baticul cu toate ca familia ei nu este de acord..acela se numeste jihad.E adevarat ca un fel de jihad poate fi si a merge la lupta pentru a iti apara religie.

Tot vorbiti de convertirile astea facute cu forta.Un pasaj din Quran spune:"nu este cu putinta silirea la credinta!" .Razboaiele dintre politeisti si profet au fost razboaie de aparare si un rapuns la provocarile politeistilor.
Repet..ce s-a intamplat in imp Bizantin nu are legatura cu islamul ci cu dorinta unor conducatori de a avea mai multa putere.Perioade negre sunt si in crestinism..gen inchizitia,cruciadele dar din punctul meu de vedere nu au nici cea mai mica legatura cu religia..ci religia a fost folosita pentru ca anumite persoane sa isi atinga niste scopuri
Imi cer scuze daca am scris prea mult..inca nu ma simt foarte bine asa ca sper ca am fost cat de cat coerenta si va multumesc pentru rabdare.
vreau sa inchid cu un verset din Quran ce spune:

Nu discutati cu oamenii Cartii decit in felul cel mai frumos, afara de aceia dintre ei care sint nelegiuiti [cu voi]! Si spuneti: "Noi credem in ceea ce ni s-a transmis noua si vi s-a transmis voua! Domnul nostru si Domnul vostru este unul singur si noi Lui ii sintem supusi"" (Coran 29:46)

Oamenii cartii sunt crestinii si evreii.Cred ca acest verset ar trebui sa fie poarta dialogului intre un musulman si crestin pt ca niciodata nu vom obtine ceva atacand.

laialy 16.11.2009 21:39:26

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 181846)
Ei fug de ruina care o aduce islamul. Toate tarile islamice sunt medii de viata insuportabile prin obligatiile religioase, înapoierea culturala si tehnologica, saracia adusa de islam (musulmanii au prosperat doar atât timp cât au trait pe spinarea popoarelor crestine si pe baza veniturilor din comertul cu milioane de sclavi negri).

Ma iertati daca va deranjez cu intrebarea dar ati fost vreodata intr-o tara islamica?Si va mai intreb o data cu tot respectul ..romanii care emigreaza fug de crestinism?

Traditie1 17.11.2009 07:00:47

Citat:

În prealabil postat de laialy (Post 182219)
In primul rand..daca incercati sa demonstrati ca stiti multe despre islam..macar folositi si termenii corect."Mahomedani" este un termen total eronat deoarece noi musulmanii nu ne rugam la profetul Muhammad ci ne rugam numai lui Dumnezeu.Noi suntem musulmani..nu mahomedani.
Despre hadith-ul citat de dumneavoastra..cum ati ajuns la concluzia ca e rusinos sa muncesti si ca ar trebui sa mergem la razboi?Vedeti cum interpretati lucrurile si le dati o conotaie negativa?In hadith de fapt se spune sa nu fim preocupati numai de lucrurile materiale si sa uitam de religie.Este un hadith care poate fi valabil si in zilele noastre.
Probabil dumneavoastra ati tradus termenul de jihad ca "razboi sfant".Inca o data..va sfatuiesc sa va documentati pt ca jihad nu inseamna razboi sfant asa cum este interpretat azi.Termenul de JIHAD se traduce prin"efort",straduinta" si credeti-ma ca stiu ce vorbesc.Am studiat araba la nivel universitar iar acum sunt traducator iar prima explicatie a termenului JIHAD o am de la o profesoara universitara foarte cunoscuta in romania..doamna Nadia Anghelescu.Apropo..si dansa este crestina:).
Deci..jihad se refera la efortul pe care il depui pentru a iti practica religia in conditii nu tocam favoabile.De exemplu..daca o fata convertita la islam poarta baticul cu toate ca familia ei nu este de acord..acela se numeste jihad.E adevarat ca un fel de jihad poate fi si a merge la lupta pentru a iti apara religie.

Tot vorbiti de convertirile astea facute cu forta.Un pasaj din Quran spune:"nu este cu putinta silirea la credinta!" .Razboaiele dintre politeisti si profet au fost razboaie de aparare si un rapuns la provocarile politeistilor.
Repet..ce s-a intamplat in imp Bizantin nu are legatura cu islamul ci cu dorinta unor conducatori de a avea mai multa putere.Perioade negre sunt si in crestinism..gen inchizitia,cruciadele dar din punctul meu de vedere nu au nici cea mai mica legatura cu religia..ci religia a fost folosita pentru ca anumite persoane sa isi atinga niste scopuri
Imi cer scuze daca am scris prea mult..inca nu ma simt foarte bine asa ca sper ca am fost cat de cat coerenta si va multumesc pentru rabdare.
vreau sa inchid cu un verset din Quran ce spune:

Nu discutati cu oamenii Cartii decit in felul cel mai frumos, afara de aceia dintre ei care sint nelegiuiti [cu voi]! Si spuneti: "Noi credem in ceea ce ni s-a transmis noua si vi s-a transmis voua! Domnul nostru si Domnul vostru este unul singur si noi Lui ii sintem supusi"" (Coran 29:46)

Oamenii cartii sunt crestinii si evreii.Cred ca acest verset ar trebui sa fie poarta dialogului intre un musulman si crestin pt ca niciodata nu vom obtine ceva atacand.

mahomedan e cuvântul românesc pentru urmatorii lui mahomed (http://dexonline.ro/search.php?cuv=mahomedan), musulman e un neologism. Folosesc mahomedan pentru a arata falsitatea acestui cult, a folosi musulman ar însemna sa admit ca mahomedanii sunt ceea ce sustin ei când de fapt sunt doar niste rataciti.

Jihad înseamna în curan si hadituri extinderea religiei islamice prin razboi si cucerire pâna la momentul când toti vor deveni musulmani sau vor deveni supusi ai musulmanilor. E adevarat ca ulterior a capatat si sensuri metaforice, de straduinta si ca astazi din cauza ca majoritatea musulmanilor sunt pasnici si din motive de propaganda sensul metaforic a ajuns sa predomine si sa înlocuiasca pe cel originar, dar sensul din sunnah e acela de razboi de subjugare a nemusulmanilor. de aceea si mujahedin care contine aceeasi radacina lingvistica înseamna razboinic si de aceea orice om normal din lumea asta asociaza jihadul si mujhedinii cu razboiul împotriva nemusulmnanilor, asa cum reiese din declaratiile fundamentalistilor islamici si din faptele lor.

:

Extindere prin lupta, asa cum dovedeste cartea 52 din Sahih Bukhari (cea mai importanta colectie de hadituri autentice) care se numeste:

Fighting for the Cause of Allah (Jihaad) si care contine numai hadituri legate de razboiul împotriva nemusulmanilor:
http://www.usc.edu/schools/college/c...i/052.sbt.html

Iata câteva hadituri de pe aceasta pagina care dovedesc ca jihad e diferit de celelalte fapte bune ale msulmanilor si a sensul lui jihad e de razboi sfânt:

Number 41:

Narrated Abdullah bin Masud: I asked Allah's Apostle, "O Allah's Apostle! What is the best deed?" He replied, "To offer the prayers at their early stated fixed times." I asked, "What is next in goodness?" He replied, "To be good and dutiful to your parents." I further asked, what is next in goodness?" He replied, "To participate in Jihad in Allah's Cause." I did not ask Allah's Apostle anymore and if I had asked him more, he would have told me more.

Number 42:

Narrated Ibn 'Abbas: Allah's Apostle said, "There is no Hijra (i.e. migration) (from Mecca to Medina) after the Conquest (of Mecca), but Jihad and good intention remain; and if you are called (by the Muslim ruler) for fighting, go forth immediately.

Number 43:

Narrated 'Aisha: (That she said), "O Allah's Apostle! We consider Jihad as the best deed. Should we not fight in Allah's Cause?" He said, "The best Jihad (for women) is Hajj-Mabrur (i.e. Hajj which is done according to the Prophet's tradition and is accepted by Allah)."

(de aici rezulta ca hihadul pentru barbati e lupta)

Number 44:

Narrated Abu Huraira: A man came to Allah's Apostle and said, "Instruct me as to such a deed as equals Jihad (in reward)." He replied, "I do not find such a deed." Then he added, "Can you, while the Muslim fighter is in the battle-field, enter your mosque to perform prayers without cease and fast and never break your fast?" The man said, "But who can do that?" Abu- Huraira added, "The Mujahid (i.e. Muslim fighter) is rewarded even for the footsteps of his horse while it wanders bout (for grazing) tied in a long rope."

Number 45:

Narrated Abu Said Al-Khudri: Somebody asked, "O Allah's Apostle! Who is the best among the people?" Allah's Apostle replied "A believer who strives his utmost in Allah's Cause with his life and property." They asked, "Who is next?" He replied, "A believer who stays in one of the mountain paths worshipping Allah and leaving the people secure from his mischief."

(de aici se vede ca cauza lui alah sau jihadul e diferita de viata pasnica)

Traditie1 17.11.2009 07:21:11

Continuare hadituri:

Number 46:

Narrated Abu Huraira: I heard Allah's Apostle saying, "The example of a Mujahid in Allah's Cause-- and Allah knows better who really strives in His Cause----is like a person who fasts and prays continuously. Allah guarantees that He will admit the Mujahid in His Cause into Paradise if he is killed, otherwise He will return him to his home safely with rewards and war booty."

Number 53:

Narrated Anas bin Malik: The Prophet said, "Nobody who dies and finds good from Allah (in the Hereafter) would wish to come back to this world even if he were given the whole world and whatever is in it, except the martyr who, on seeing the superiority of martyrdom, would like to come back to the world and get killed again (in Allah's Cause)."

Number 59:

Narrated Abu Huraira: Allah's Apostle said, "By Him in Whose Hands my soul is! Whoever is wounded in Allah's Cause....and Allah knows well who gets wounded in His Cause....will come on the Day of Resurrection with his wound having the color of blood but the scent of musk."

Number 63:

Narrated Al-Bara: A man whose face was covered with an iron mask (i.e. clad in armor) came to the Prophet and said, "O Allah's Apostle! Shall I fight or embrace Islam first? "The Prophet said, "Embrace Islam first and then fight." So he embraced Islam, and was martyred. Allah's Apostle said, A Little work, but a great reward. "(He did very little (after embracing Islam), but he will be rewarded in abundance)."

Number 65:

Narrated Abu Musa: A man came to the Prophet and asked, "A man fights for war booty; another fights for fame and a third fights for showing off; which of them fights in Allah's Cause?" The Prophet said, "He who fights that Allah's Word (i.e. Islam) should be superior, fights in Allah's Cause."

Number 72:

Narrated Anas bin Malik:
The Prophet said, "Nobody who enters Paradise likes to go back to the world even if he got everything on the earth, except a Mujahid who wishes to return to the world so that he may be martyred ten times because of the dignity he receives (from Allah)." Narrated Al-Mughira bin Shu'ba: Our Prophet told us about the message of our Lord that "Whoever amongst us is killed will go to Paradise." Umar asked the Prophet, "Is it not true that our men who are killed will go to Paradise and their's (i.e. those of the Pagan's) will go to the (Hell) fire?" The Prophet said, "Yes."

Number 73:

Narrated 'Abdullah bin Abi Aufa: Allah's Apostle said, "Know that Paradise is under the shades of swords."

Am citat doar câteva din primele hadituri de pe acea pagina, mai sunt acolo sute asemanatoare asa cum se poate convinge oricine.

Deci ai mintit ca jihadul ar însemna straduinta, el înseamna razboi.

.....................

Despre nu este cu putinta silirea la credinta!" Acel vers face parte din acea parte din curan care a fost inventat la mecca, când mahomed era slab, avea putini urmatori si când încerca cu vorbe frumoase sa atraga mai multi. Dupa ce a devenit puternic prin cuceririle treptate a fost inventata si partea curanului de la medina, unde versetele îndeamna la macelarirea, umilirea, subjugarea pagânilor. Versetele de la medina fiind mai noi au abrogat, în conceptia traditiei islamice, versetele mai vechi pasnice.

Versetul citat de tine e sura 2, Al-Bakara, versetul 256 (în engleza There is no compulsion in religion). Acest verset e abrogat de versetul 5 din sura 9, Al-Tawba: So when the sacred months have passed away, then slay the idolaters wherever you find them, and take them captives and besiege them and lie in wait for them in every ambush, then if they repent and keep up prayer and pay the poor-rate, leave their way free to them.

Puteti vedea aici lista versetelor din quran abrogate:

http://thequran.com/Abrogations.aspx...41,46,51,66,71

Traditie1 17.11.2009 07:36:27

Deci sensul acelui hadit citat de mine cu zile în urma e acela ca cine se ocupa cu munca cinstita în loc sa se ocupe cu razboiul în numele lui alah e un pacatos din punct de vedere islamic.

De fapt acest sens e usor de sesizat, sensul dat de tine e fortat si dovedeste înca o data ca musulmanii sunt mincinosi sistematici în discutiile cu nemusulmanii.

De ce simtiti nevoia sa aparati prin minciuna credinta voastra? De ce nu accepti ca zeci de tari si popoare, un miliard si ceva de oameni, asculta de inventiile unui psihopat sângeros? Ti se pare ca asa ceva nu e cu putina? De ce n-ar fi?

mahomedanii trebuie sa aiba curajul sa admita ca toata traditia si istoria lor nationala si toata viata lor personala e o gluma sinistra. Sunt sigur ca a fost, în cazul fiecarui mahomedan, un moment când Dumnezeu a vorbit în constiinta lor, le-a aratat ca ce au primit de la parinti e fals si imoral dar nu au avut curajul sa se rupa de ai lor, sa suporte marginalizarea, persecutiile si chiar moartea ce pot urma parasirii islamului în societatile islamice. Sau nu au stiut sa recunoasca acel glas al lui Dumnezeu, îndoctrinarea si superstitiile au fost mai puternice decât vocea constiintei.

laialy 18.11.2009 18:57:57

[quote=Traditie1;182341]Continuare hadituri:

Number 46:

Narrated Abu Huraira: I heard Allah's Apostle saying, "The example of a Mujahid in Allah's Cause-- and Allah knows better who really strives in His Cause----is like a person who fasts and prays continuously. Allah guarantees that He will admit the Mujahid in His Cause into Paradise if he is killed, otherwise He will return him to his home safely with rewards and war booty."

Number 53:

Narrated Anas bin Malik: The Prophet said, "Nobody who dies and finds good from Allah (in the Hereafter) would wish to come back to this world even if he were given the whole world and whatever is in it, except the martyr who, on seeing the superiority of martyrdom, would like to come back to the world and get killed again (in Allah's Cause)."

Number 59:

Narrated Abu Huraira: Allah's Apostle said, "By Him in Whose Hands my soul is! Whoever is wounded in Allah's Cause....and Allah knows well who gets wounded in His Cause....will come on the Day of Resurrection with his wound having the color of blood but the scent of musk."

Number 63:

Narrated Al-Bara: A man whose face was covered with an iron mask (i.e. clad in armor) came to the Prophet and said, "O Allah's Apostle! Shall I fight or embrace Islam first? "The Prophet said, "Embrace Islam first and then fight." So he embraced Islam, and was martyred. Allah's Apostle said, A Little work, but a great reward. "(He did very little (after embracing Islam), but he will be rewarded in abundance)."

Number 65:

Narrated Abu Musa: A man came to the Prophet and asked, "A man fights for war booty; another fights for fame and a third fights for showing off; which of them fights in Allah's Cause?" The Prophet said, "He who fights that Allah's Word (i.e. Islam) should be superior, fights in Allah's Cause."

Number 72:

Narrated Anas bin Malik:
The Prophet said, "Nobody who enters Paradise likes to go back to the world even if he got everything on the earth, except a Mujahid who wishes to return to the world so that he may be martyred ten times because of the dignity he receives (from Allah)." Narrated Al-Mughira bin Shu'ba: Our Prophet told us about the message of our Lord that "Whoever amongst us is killed will go to Paradise." Umar asked the Prophet, "Is it not true that our men who are killed will go to Paradise and their's (i.e. those of the Pagan's) will go to the (Hell) fire?" The Prophet said, "Yes."

Number 73:

Narrated 'Abdullah bin Abi Aufa: Allah's Apostle said, "Know that Paradise is under the shades of swords."

Am citat doar câteva din primele hadituri de pe acea pagina, mai sunt acolo sute asemanatoare asa cum se poate convinge oricine.

Deci ai mintit ca jihadul ar însemna straduinta, el înseamna razboi.

.....................

Despre nu este cu putinta silirea la credinta!" Acel vers face parte din acea parte din curan care a fost inventat la mecca, când mahomed era slab, avea putini urmatori si când încerca cu vorbe frumoase sa atraga mai multi. Dupa ce a devenit puternic prin cuceririle treptate a fost inventata si partea curanului de la medina, unde versetele îndeamna la macelarirea, umilirea, subjugarea pagânilor. Versetele de la medina fiind mai noi au abrogat, în conceptia traditiei islamice, versetele mai vechi pasnice.

Versetul citat de tine e sura 2, Al-Bakara, versetul 256 (în engleza There is no compulsion in religion). Acest verset e abrogat de versetul 5 din sura 9, Al-Tawba: So when the sacred months have passed away, then slay the idolaters wherever you find them, and take them captives and besiege them and lie in wait for them in every ambush, then if they repent and keep up prayer and pay the poor-rate, leave their way free to them.

M-am convins ca dumneavoastra nu vreti sa purtati un dialog pentru a va imbogati cultura generala despre islam..ci..scopul dumneavoastra este sa denigrati.Ati adunat cateva hadith-uri incercand sa demonstrati ca Islam=razboi sfant.In primul rand...cititi ce am spus mai sus"E adevarat ca un fel de jihad poate fi si a merge la lupta pentru a iti apara religia".Nu am negat ca jihad poate insemna si lupta dar imi mentin afirmatia ca jihad inseamna si efort,si straduinta.Ce vi se pare atat de anormal sa iti aperi religia din care faci parte?Daca cineva te ataca prin lupta nu este normal sa ii si raspunzi?
Totodata..se pare ca ati ignorat total cand v-am intrebat de inchizitie sau cruciade sau de alte perioade nu tocmai frumoase din crestinism.
Tot ce am simtit din postarile dumneavoastra este inversunare si nu inteleg de ce.Aceasta este modalitatea prin care va prezentati religia?in loc sa va starduiti atata sa atacati Islamul mai bine ati incerca sa descoperiti de ce atata lume se converteste la Islam.Oare de ce atatia oameni de stiinta,preoti,oameni cu carte parasesc crestinismul?
Am mai spus inca o data si o repet..unul din lucrurile care m-au indepartat foarte tare de crestinism a fost intoleranta oamenilor.Un om inteligient trebuie sa stie sa ii respecte pe cei care sunt altfel decat el.
Cum se face ca am prieteni din mai toate religiile si totusi ne intelegem si ne respectam?Oare nu tine si de cat de"open-minded" este o persoana?
Dialogul intre un crestin si un musulman ar fi mult mai frumos daca am lasa la o parte mandria si orgoliile..daca am dori sa ne cunoastem reciproc fara a aduce acuzatii nefondate sau rautacioase.
Daca de exemplu ati fi lasat agresivitatatea la o parte si ati fi cerut unui musulman sa ve explice cum sta treaba cu pasajele acelea din Quran enuntate de dumneavoastra poate ati fi inteles si semnificatia lor.Dar..bineinteles..cum intentia dvs este sa vedeti totul intr-o lumina negativa..e suficient sa adunati cateva hadith-uri care contin termenul"jihad" sau cateva versete din Quran ce vorbesc despre lupta si in felul acesta sa trageti propriile concluzii fara a intelege in ce context au fost relevate versetele respective,ce inseamna exact..

laialy 18.11.2009 19:39:45

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 182342)
Deci sensul acelui hadit citat de mine cu zile în urma e acela ca cine se ocupa cu munca cinstita în loc sa se ocupe cu razboiul în numele lui alah e un pacatos din punct de vedere islamic.

De fapt acest sens e usor de sesizat, sensul dat de tine e fortat si dovedeste înca o data ca musulmanii sunt mincinosi sistematici în discutiile cu nemusulmanii.

De ce simtiti nevoia sa aparati prin minciuna credinta voastra? De ce nu accepti ca zeci de tari si popoare, un miliard si ceva de oameni, asculta de inventiile unui psihopat sângeros? Ti se pare ca asa ceva nu e cu putina? De ce n-ar fi?

mahomedanii trebuie sa aiba curajul sa admita ca toata traditia si istoria lor nationala si toata viata lor personala e o gluma sinistra. Sunt sigur ca a fost, în cazul fiecarui mahomedan, un moment când Dumnezeu a vorbit în constiinta lor, le-a aratat ca ce au primit de la parinti e fals si imoral dar nu au avut curajul sa se rupa de ai lor, sa suporte marginalizarea, persecutiile si chiar moartea ce pot urma parasirii islamului în societatile islamice. Sau nu au stiut sa recunoasca acel glas al lui Dumnezeu, îndoctrinarea si superstitiile au fost mai puternice decât vocea constiintei.

Sensul dat de mine hadith-ul este fortat pentru ca asa doriti dvs sa il vedeti.Si apropo..am cerut parerea mai multor persoane inainte de a posta explicatia acelui hadith..
Nu apar islamul prin minciuna ci incercam sa imi spun parerea cu privire la acuzatiile dvs..numai ca azi am realizat ca nu isi are rostul.Puteti interpreta hadith-urile cum vreti dvs si puteti crede ce vreti..eu multumesc lui Dumnezeu ca am intrat in Islam..pe zi ce trece sunt mai convinsa ca a fost cea mai buna decizie din viata mea si sunt foarte mandra de asta.
Va doresc numai bine si sa descoperiti cu adevarat ce inseamna cuvantul"TOLERANTA"

Traditie1 19.11.2009 18:45:03

Citat:

În prealabil postat de laialy (Post 182962)

M-am convins ca dumneavoastra nu vreti sa purtati un dialog pentru a va imbogati cultura generala despre islam..ci..scopul dumneavoastra este sa denigrati.Ati adunat cateva hadith-uri incercand sa demonstrati ca Islam=razboi sfant.In primul rand...cititi ce am spus mai sus"E adevarat ca un fel de jihad poate fi si a merge la lupta pentru a iti apara religia".Nu am negat ca jihad poate insemna si lupta dar imi mentin afirmatia ca jihad inseamna si efort,si straduinta.Ce vi se pare atat de anormal sa iti aperi religia din care faci parte?

Nu am adunat câteva hadituri. E vorba de un capitol din colectia principala de hadituri autentice - Bukhari, capitol continând aproape 300 hadituri care vorbesc despre razboiul pentru cauza lui allah, adica razboiul de raspândire prin lupta a islamului, prin cucerirea nemusulmanilor si fortarea lor la convertire. Cuvântul arab utilizat pentru acest razboi e jihad în acel capitol si în toate sursele islamice.

Am citat doar câteva hadituri din acel capitol fiindca spatiul nu-mi permitea sa le citez pe toate. Si nu e singura sursa pentru conceptul de razboi "sfânt" al musulmanilor, si în Sahih Muslim si în Abu Dawud, celelalte doua colectii de hadituri autentice precum si în alte colectii sunt sunt sute, poate mii de referiri asemanatoare. De asemeni curanul vorbeste de prigonirea nemusulmanilor pentru a-i forta la converitre.

E drept ca în limba araba jihad însemna efort dar în istoria si traditia islamica folosirea cuvântului jihad nu se refera la schimbarea morala a musulmanilor sau la fapte pasnice (rugaciune, zeciuiala etc) ci exclusiv la razboi. Cititi haditurile de mai sus în care mohamed face distinctia între razboiul sfânt si acele fapte pasnice.

Dar în secolul 20 teoreticienii legii islamice au început, din motive de jena, sa pretinda ca termnul jihad se refera la straduinta pentru schimbarea personala, ceea ce e complet fals.

...........

Ca acelasi curan vorbeste si despre îngaduinta fata de musulmani asta e din pricina ca mohamed era un mincinos si nu-si mentinea învataturile initiale ci le schimba.

Pentru cei care nu stiu, curanul e alcatuit din doua categorii de sura/capitole, cele scrise la meca si cele scrise la medina. Ele nu sunt în ordine ci sunt amestecate în curan fiindca surele sunt dispuse nu în ordinea cronologica a scrierii lor ci în ordinea lungimii.

Surele compuse la meca dateaza din perioada când mahomed era urmat de putini arabi si încerca cu învataturi blânde sa-si atraga urmatori. Surele compuse la medina dateaza din perioada când mohamed devenise seful unei puternice bande de tâlhari care traia din jaful caravanelor si al triburilor de evrei si pagâni dn Arabia. Pentru a-si justifica jafurile din punct de vedere religios mohamed pretindea ca acei evrei si pagâni l-au tradat sau nu se supun noii religii.

Citat:

Cum se face ca am prieteni din mai toate religiile si totusi ne intelegem si ne respectam?Oare nu tine si de cat de"open-minded" este o persoana?
Dialogul intre un crestin si un musulman ar fi mult mai frumos daca am lasa la o parte mandria si orgoliile..daca am dori sa ne cunoastem reciproc fara a aduce acuzatii nefondate sau rautacioase.
Daca de exemplu ati fi lasat agresivitatatea la o parte si ati fi cerut unui musulman sa ve explice cum sta treaba cu pasajele acelea din Quran enuntate de dumneavoastra poate ati fi inteles si semnificatia lor.Dar..bineinteles..cum intentia dvs este sa vedeti totul intr-o lumina negativa..e suficient sa adunati cateva hadith-uri care contin termenul"jihad" sau cateva versete din Quran ce vorbesc despre lupta si in felul acesta sa trageti propriile concluzii fara a intelege in ce context au fost relevate versetele respective,ce inseamna exact..
islamul e inventia lui mahomed, o reactie si negare a crestinismului, a dogmei Sfintei Tremi, divinitatii Mântuitorului, înlocuirea cu niste povesti stupide si false despre despre Maica Domnului, Mântuitorul si personaje ale VT. Nu are un crestin de ce sa întrebe pe cei ce urmeaza aceste minciuni, nu ai ce afla de la un eretic si mincinos. Discutiile cu astfel de oameni sunt utile doar în masura în care el poate fi adus la a-si recunoae ratacirea. Pentru a cunoaste islamul exista sursele lui, la dispozitie si pe internet. Oricine le poate studia, inclusiv musulmanii care în marea majoritate nu stiu mai nimic despre islam.

laialy 20.11.2009 13:34:42

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 183414)
Nu am adunat câteva hadituri. E vorba de un capitol din colectia principala de hadituri autentice - Bukhari, capitol continând aproape 300 hadituri care vorbesc despre razboiul pentru cauza lui allah, adica razboiul de raspândire prin lupta a islamului, prin cucerirea nemusulmanilor si fortarea lor la convertire. Cuvântul arab utilizat pentru acest razboi e jihad în acel capitol si în toate sursele islamice.

Am citat doar câteva hadituri din acel capitol fiindca spatiul nu-mi permitea sa le citez pe toate. Si nu e singura sursa pentru conceptul de razboi "sfânt" al musulmanilor, si în Sahih Muslim si în Abu Dawud, celelalte doua colectii de hadituri autentice precum si în alte colectii sunt sunt sute, poate mii de referiri asemanatoare. De asemeni curanul vorbeste de prigonirea nemusulmanilor pentru a-i forta la converitre.

E drept ca în limba araba jihad însemna efort dar în istoria si traditia islamica folosirea cuvântului jihad nu se refera la schimbarea morala a musulmanilor sau la fapte pasnice (rugaciune, zeciuiala etc) ci exclusiv la razboi. Cititi haditurile de mai sus în care mohamed face distinctia între razboiul sfânt si acele fapte pasnice.

Dar în secolul 20 teoreticienii legii islamice au început, din motive de jena, sa pretinda ca termnul jihad se refera la straduinta pentru schimbarea personala, ceea ce e complet fals.

...........

Ca acelasi curan vorbeste si despre îngaduinta fata de musulmani asta e din pricina ca mohamed era un mincinos si nu-si mentinea învataturile initiale ci le schimba.

Pentru cei care nu stiu, curanul e alcatuit din doua categorii de sura/capitole, cele scrise la meca si cele scrise la medina. Ele nu sunt în ordine ci sunt amestecate în curan fiindca surele sunt dispuse nu în ordinea cronologica a scrierii lor ci în ordinea lungimii.

Surele compuse la meca dateaza din perioada când mahomed era urmat de putini arabi si încerca cu învataturi blânde sa-si atraga urmatori. Surele compuse la medina dateaza din perioada când mohamed devenise seful unei puternice bande de tâlhari care traia din jaful caravanelor si al triburilor de evrei si pagâni dn Arabia. Pentru a-si justifica jafurile din punct de vedere religios mohamed pretindea ca acei evrei si pagâni l-au tradat sau nu se supun noii religii.

islamul e inventia lui mahomed, o reactie si negare a crestinismului, a dogmei Sfintei Tremi, divinitatii Mântuitorului, înlocuirea cu niste povesti stupide si false despre despre Maica Domnului, Mântuitorul si personaje ale VT. Nu are un crestin de ce sa întrebe pe cei ce urmeaza aceste minciuni, nu ai ce afla de la un eretic si mincinos. Discutiile cu astfel de oameni sunt utile doar în masura în care el poate fi adus la a-si recunoae ratacirea. Pentru a cunoaste islamul exista sursele lui, la dispozitie si pe internet. Oricine le poate studia, inclusiv musulmanii care în marea majoritate nu stiu mai nimic despre islam.

Eu nu am spus ca jihad nu ar insemna si razboi sfant ci ca nu inseamna NUMAI razboi sfant.Ba chiar am spus ca este normal ca orice popor sa isi apere propria religie.Tot imi rastalmaciti cuvintele..dar presupun ca atunci cand esti incarcat de ura impotriva cuiva..niciodata nu vei putea vedea lucrurile obiectiv.
Spuneti ca nu are un crestin ce sa intrebe un eretic mincionos.Daca ce vreti este sa aduceti acuze iar"ereticul mincinos" sa taca si sa asculte fara a isi spune punctul de vedere sau sa nu faca altceva decat sa va aprobe si sa va aplaude..atunci..nici un fel de contact nu isi are rostul.
Deci..scopul dvs este sa ne faceti sa ne recunoastem"ratacirea".Ok.Dar va spun ca prin agresivitate..niciodata nu veti reusi nimic ci dimpotriva..ne veti indeparta mai mult.Plus ca..nu stiu de ce v-ar deranja pe dvs ca suntem"rataciti".E religia in care ne regasim si gata..daca vreti sa va prezentati religia si sa ne vorbiti despre ea..nici o problema..dar nu ne puteti baga cu forta pe gat ceea ce credeti dumneavoastra.
vreau sa va mai spun ca eu cand m-am convertit..nu numai ca am asculta parerile musulmanilor si am citit cartile lor dar..am citit si tot ce era negativ despre Islam.Apoi m-am reintors la Quran si am ales.Asa ca..eu cam stiu des[re toate lucrurile astea negative pe care vreti sa mi le prezentati dvs dar..inca sunt convinsa ca sunt pe calea cea dreapta.Ce vreau?Respect si atat.Ca pana la urma toti suntem oameni nu?

Traditie1 20.11.2009 14:21:07

Cuvântul jihad e tradus în alte limbi prin cauza lui alah iar aceasta cauza nu se poate referi la transformarea personala ci la relatiile cu alte popoare si religii. Pentru ca acest cuvânt, cauza, presupune existenta a doua sau mai multe parti beligerante sau aflate în competitie.

Vad ca repeti fara argumente aceeasi idee, ca jihad ar însemna si altceva decât razboi sfânt. Daca sustii acest lucru trebuie sa aduci dovezi din quran sau hadit.

E normal ca orice popor sa-si apere propria religie? Tu din ce popor faci parte si ce religie aperi?

Noi avem îndrumare ca pe omul eretic dupa a doua mustrare sa-l evitam. Oricum ereticii nu vor tacea, ce putem face e sa nu lasam minciunile lor nevadite.

Vrei sa fii luata cu binisorul ca sa te decizi sa te lasi de ratacire? Pai daca stii ca ceva e ratacire, atunci întelept e sa te lasi pe loc de ea.

Ce e deranjant e când ratacitii fac prozelitism în tarile unde emigreaza sau în cazul de fata, pe un forum al altei religii. Daca va place islamul atunci stati în tarile islamice si tineti pentru voi convingerile voastre.

Eu personal nu o sa respect vreodata islamul pentru ca stiu ca este nascocirea stupida a unui scelerat. A respecta asa ceva este imoral. Pot fi respectate acele culturi care nu au elemente violente si imorale, de pilda budismul.

Cât despre respectul fata de musulmani, ei pot primi acest respect în masura în care nu se identifica cu islamul.

Antoni0 20.11.2009 21:35:36

Layali nu'ti este rusine? Ce dialog vrei intre drept-credinciosi si slujitorii diavolului?

Hristos a spus:

[i]Eu si Tatal Meu, una suntem (Ioan 10;30)

Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal; cine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal (Ioan 2;23)

Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal meu decat prin Mine (Ioan 14,6)

Voi insa, afirmati ca defapt Mantuitorul a fost doar un profet si nu Fiul lui Dumnezeu, nu credeti in Sfinta Treime, nu credeti in Sfanta Cruce, NU MERGETI PE LINIA SFINTEI BISERICI!

Dialog cu slugile satanei? NICIODATA!

laialy 22.11.2009 01:31:30

Hmm..Traditie1,mergeti pe ideea"cine nu e cu noi,e impotriva noastra"?
*Din ce popor fac parte si ce religie apar..Pai..nu imi apar religia..ci pur si simplu incerc sa o prezint asa cum este ea.
*Cand am folosit cuvantul RATACIT l-am pus in ghilimele..nu ma consider ratacita in nici un fel..ba dimpotriva..si nici nu am nevoie de alte persoane care sa ma forteze sa cred in ce cred ele.
*Cu privire la prezenta mea pe acest forum..a fost din pura intamplare.Am vazut ca se spuneau numai lucruri neadevarate despre islam si am vrut sa clarific cate ceva.Sub nici o forma nu incerc sa fac prozelitism..Nu am sugerat niciodata ca ar trebui sa va convertiti la islam sau ca sunteti"ratacit" asa cum spuneti dumneavoastra.Cu siguranta daca as fi intrat pe forumul acesta si as fi atacat islamul cat se poate de mult..prezenta mea aici ar fi fost mai mult decat laudata.Iar daca vreti sa ne tinem pentru noi convingerile noastre..atunci de ce nu va tineti si dumneavoastra convingerile pt dvs?Dar stiti..e democratie acum..avem voie sa ne exprimam liber...
Dumneavostra refuzati total sa respectati islamul..dar sa vedeti cati crestini traiesc in pace in Syria de exemplu.Am fost acolo acum 1 luna..cand treci pe strada..vezi moschei si biserici unele langa altele..sunt prieteni,comunica intr-un mod civilizat.In Palestina imi povestea prietena mea crestina cum se ajuta crestinii cu musulmanii pe timp de razboi.sunt sigura ca sunt si exceptii..dar totusi se poate.
Prin refuzul dvs de a discuta cu "ereticii" mi-ati aratat cat de tolerant sunteti asa ca no comment.
Oricum..cum va eram datoare cu niste pasaje din Quran si hadith-uri..o sa revin in vreo 5 min sa le postez:)

laialy 22.11.2009 01:40:25

S-a tot vorbit de Jihad si s-a pus accentul foarte tare pe Jihad-ul cu sensul de lupta asa ca aici sunt cateva explicatii si pasaje din Quran :

The rules of Jihad

In recent years the most common meaning of Jihad has been Holy War ©
A military Jihad has to obey very strict rules in order to be legitimate.

The opponent must always have started the fighting.
It must not be fought to gain territory.
It must be launched by a religious leader.
It must be fought to bring about good - something that Allah will approve of.
Every other way of solving the problem must be tried before resorting to war.
Innocent people should not be killed.
Women, children, or old people should not be killed or hurt.
Women must not be raped.
Enemies must be treated with justice.
Wounded enemy soldiers must be treated in exactly the same way as one's own soldiers.
The war must stop as soon as the enemy asks for peace.
Property must not be damaged.
Poisoning wells is forbidden. The modern analogy would be chemical or biological warfare.

The Qur'an on Jihad
The Qur'an has many passages about fighting. Some of them advocate peace, while some are very warlike. The Bible, the Jewish and Christian scripture, shows a similar variety of attitudes to war.

Fight in the way of Allah against those who fight against you, but begin not hostilities. Lo! Allah loveth not aggressors.
Qur'an 2:190
To those against whom war is made, permission is given (to fight), because they are wronged;- and verily, Allah is most powerful for their aid.
Qur'an 22:39
Therefore if they withdraw from you but fight you not, and (instead) send you (Guarantees of) peace, then Allah Hath opened no way for you (to war against them).
Qur'an 4:90
But if the enemy incline towards peace, do thou (also) incline towards peace, and trust in Allah: for He is One that heareth and knoweth (all things).
Qur'an 8:61

Hadith-uri care vb despre jihad-ul interior:
Hadith-uri:
It is related on the authority of Jabir(rad) that when a party of fighting men returned,the Holy Prophet welcomed them saying:"You have came from the lesser jihad to the greater jihad".They asked:"What is the greater jihad?".The Holy Prophet replied:"For a man to struggle against his own weaknesses"

Prophet Muhammad (S.A.W.) said: “The most excellent type of Jihad is speaking a true word in the presence of a tyrant ruler.” {Reported by Imams Abu Daood, At-Tirmithi and Ibn Majah.}

And He (S.A.W.) also said: “The most excellent type of Jihad is to practice jihad against your own self and own desires for the sake of Allah.” {Reported by Imam At-Tirmithi who said this is a good and sound Hadith .}

Imi cer scuze ca nu le-am tradus in romana..dar am fost foarte ocupata zilele acestea

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:47:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.