![]() |
Nu contest ca Parintele nu o mai invie daca nu a inviat-o Dumnezeu,cu toate ca, ai vazut ca,mai sunt si cazuri de inviere cand vrea Dumnezeu.Asa e si cu doctorii ca si in cazul de fata,nu au cum sa stie cand inevitabilul se produce.Dar,am vrut sa scriu ca mai multi scapa curati dupa ce le-au murit pacientii pe masa de operatii si nu sunt toti trasi la raspundere din cauza nepregatirii lor si neprofesionalismului lor,asa ca, ce mai tura vura,tinta atacurilor este,din pacate asupra Bisericii.Dar acum vin eu cu o intrebare:daca,Doamne Fereste si pazeste si apara,printre apropiatii tai se iveste un caz de posedare?ai sta cu mainile in san si ai astepta sa pice para malaiata in gura lui Natafleata,ca un papa lapte,si nu ai duce-o la un Exporcist sa o vindece si ea ,cu voia LUI Dumnezeu ar muri ca ai duce-o in ultima instanta ca nu stii ce are:de e posedata,sau are schizofrenie si nu stii,esti derutat si confuz si nu stii ce are.Pana sa iti dai cu parerea victima moare ca nu ai stiut ce diagnostic sa ii pui.
|
Eu chiar nu inteleg care este fapta asa de grava pentru care sa iei 14 ani de inchisoare. Normal ca avea leziuni ca de aia sunt legati bolnavii mintal pentru ca au o psihomotricitate exagerata. E adevarat ca se folosesc camasi de forta tocmai pentru ca legarea cu franghii cu lanturi poate provoca rani destul de grave pe care victima nu le constientizeaza. Grav cred ca a fost faptul ca nu a fost de la inceput anuntata salvarea si ca s-a crezut ca se va rezolva situatia cu rugaciuni. Paote daca nu s-ar mai vehicula increderea asta ca sunt oameni demonizati poate ca lucrurile stateau altfel. Dar indiferent de cat de grave pot fi aceste rani nu se moare din asta. Daca sa zicem ar fi fost urmatorul scenariu, fata bolnava libera fiind ia un cutit si raneste sa zicem pe x care trecea prin manastire ( s-a intamplat asa ceva in Iasi acum vreo 5 ani cand un bolnav mintal a injunghiat in piata unirii o tanara crezand ca e sotia care l-a inselat) atunci probabil ca ar fi fost acuzati ca nu au luat masuri (sa o lege spre ex).
Nu neg cu desavrasire fenomenul demonizatii dar am mari semne de intrebare privind sa zicem diagnosticarea si diferentierea intre demonizare si boala mintala. In acest caz se stia ca fata fusese la spital si ca este bolnava. Cat despre justitie ma mir ca dati atata credit unei institutii stiut fiind faptul ca lucrurile pot fi usor manipulate, dosare care dispar, probe musamalizate....Cine are interesul sa dovedeasca vinovatia acelor medici? Ce rost are sa mai bagi alti oameni la inchisoare daca avem deja un popa care a legat-o (curcificat-o ca sa fie si mai impresionant. Este un caz clasic de sap ispasitor. E clar ca si aprintele are o responsabilitate dar nu a ucis-o el. Bolnavii in spitale sunt elgati, lasati far amncare zile in sir (sau va inchipuitit ca sta cienva dupa ei sa-i hraneasca cand iti trantesc fafuria pe jos) Si cand lesina de foame se pun la perfuzii si asta e treaba. Majoritatea-s slabi ca scandura. Si daca mai mor din ei super bine, cu cat mai repede cu atat mai bine. Cine nu a stat sa lucreze o zi cu ei nu stie ce greu este, ce forta au atunci cand sunt in crize, ca e nevoie de doi trei barbati ca sa-i imobilizeze. O responsabilitate o au si cei care au externat-o. La majoritatea persoanelor cu schizofrenie, administrarea regulată a medicației prescrise este crucială pentru menținerea sănătății. Absența ambiției și capacitatea redusă de autoîngrijire care sunt caracteristice schizofreniei reprezintă, din păcate, o reală problemă. (din ce am citit despre caz ar fi fost diagnosticata cu aceasta boala) De fapt nu putem sti ce s-a intampalt I-o fi batut fetei ceasul cum se spune. Eu am dorit mai mult sa pun in dicutie ideea asta cu demonizarea si faptul ca nu intodeauna se face o distinctie clara (si nici nu cred ca poate fi facuta cel putin stiintific dar aici trebuie luata in considerare si dimensiunea transcendentala adica lucrarea harului ) |
Citat:
2.Popa facea exorcisme "dupa ureche". BOR nu are slujbe speciale in acest esns (doar Moliftele Sf. Vasile). 3. Tinta atacurilor nu e Biserica. Dintr-un sentiment de vinovatie si din incapacitatea de adaptare multi credinciosi si preoti se simt "victime". Daca popi nu o dau in bara nu au jurnalistii ce scrie in acest sens. Nu exista subiecte inventate... 4. Daca in familia mea , Doamen pazeste, ar fi un asemenea caz, as apela la medici. Apoi la preoti. Dar nu la niste descreierati care fac crucificari si ce le trece lor prin minte. Au avut de a face si parintele Argatu si Cleopa si altii cu demonizati. Dar de crucificari si de cazuri de morti nu am auzit. Iar daca moare inainte de a avea un diagnostic - e voia lui Dumnezeu, nu? Limbajul tau tendentios "para malaiata in gura lui Natafleata,ca un papa lapte" nu iti face cinste. Mai ales in ultima saptamana a Postului Mare. Cate despre nebunii dupa/pentru Hristos...ei se aleg la urma. Si nici unul nu se bate cu pumnul in piept ca ar fi asa. Ar tacea din smerenie. Biserica Catolica, spre deosebire de cea Ortodoxa are un ritual de exorcizare canonic. Poate si BOR ar trebui sa faca asta. Dar e deja alta discutie... Poate ne dai si cazuri concrete de medici carora le-au murit pacientii si nu au fost trasi la raspundere. Concret. |
Intru totul de acord.... cu mirean.
|
Eu am pus o intrebare la care nici pana acum nu mi s-a raspuns si nu imi pot imagina de ce nu mi se raspunde, daca tot le stiti voi pe toate,si sunteti asa savanti, poate ma lamuriti si pe mine,care nu sunt o smerita ci o mandra si o pacatoasa spre deosebire de voi:de ce au externat-o daca au vazut bine ca nu este caz de exorcizare sau,cum ii mai spune,de scoaterea duhurilor rele,daca au constatat ca are schizofrenie si de ce,cand Parintele a chemat ambulanta, cei de pe salvare nu au venit in timp util ca sa o ajute?vezi tu unde zic eu ca se musamalizeaza?Cat despre nebunii dupa Hristos, as vrea eu sa fiu,sincer,dar vezi tu,eu pacatoasa,nu sunt vrednica de asa ceva ca ei, cei care fac pe nebunii dar nu sunt, pt.ca ei sunt nebuni dupa Hristos.Eu am glumit in context dar unii nu au simtul umorului prea dezvoltat si nu pricep aluziile mele.
|
Odin,daca tot ai zis sa stau departe de tine,sa stii ca asa o sa fac.Am auzit eu din mai multe directii ca Sfanta anafura sau anafora ,cum i se mai zice,este trupul curat al Maicii Domnului,asa ca,vezi tu,daca e asa cum am auzit,am mai mancat pe cineva.Ce te faci ca sunt unii care musca din Sfintele Moaste?cum au aratat pe Discovery Channel si pe National Geografic.Roaga-te la Dumnezeu ca nu cumva sa muste si din tine de ajungi moaste,fanaticii aceia religiosi,ca eu pe aceea asa ii consider asa,aceia sunt de fapt periculosi care musca din Sfintele Moaste,nu eu,care nu omor nici macar o musca.Cand o sa omor una am sa iti scriu,daca tot zici sa pastram distanta.Dar sa stii ca si eu ti-as pune catuse de ai atenta la viata mea sau a altora.Sorry,dar asa merg treburile in caz de forta majora.
|
Odin,daca tot ai zis sa stau departe de tine,sa stii ca asa o sa fac.Am auzit eu din mai multe directii ca Sfanta anafura sau anafora ,cum i se mai zice,este trupul curat al Maicii Domnului,asa ca,vezi tu,daca e asa cum am auzit,am mai mancat pe cineva.Ce te faci ca sunt unii care musca din Sfintele Moaste?cum au aratat pe Discovery Channel si pe National Geografic.Roaga-te la Dumnezeu ca nu cumva sa muste si din tine de ajungi moaste,fanaticii aceia religiosi,ca eu pe aceea asa ii consider asa,aceia sunt de fapt periculosi care musca din Sfintele Moaste,nu eu,care nu omor nici macar o musca.Cand o sa omor una am sa iti scriu,daca tot zici sa pastram distanta.Dar sa stii ca si eu ti-as pune catuse de ai atenta la viata mea sau a altora.Sorry,dar asa merg treburile in caz de forta majora.
|
|
|
Citat:
2. Fata trebuia sa ramana sub tratament medical, ceea ce a refuzat sa faca. 3. Popa, canda avazut ca ii scapa lucrurile de sub control a chemat ambulanta pentru a se "spala pe maini". 4. Daca era un caz de competenta lui, ca "exorcist", de ce a mai chemat ambulanta si o echipa medicala. Ar fi trebuit sa termine ce a inceput, nu? 5. Nu mi-ai rspuns la intrebarea cu cazurile concrete de medici care si-au ucis pacientii si au scapat. era una din afirmatiile tale facute in postarile anterioare. Inca mai astept un raspuns concret. 6. Nu pot sa trag concluzii decat din ce scrii tu. Nu mi se pare gluma faza cu "nebuni pentru Hristos" 7. Stiam ca unorul este corolarul inteligentei. Dar poate asa sunt eu: mai prost si nu pricep aluziile tale. 8. nu sunt nici savant, nici nu le stiu pe toate. Dar tot ce am afirmat am argumentat. Tu ai facut o multime de afirmatii si nu ai argumentat nici una. Astept raspunsuri concrete. |
Cat despre ce se zice ca `anfora = trupul Curat al Maicii Domnului` mi se pare o aberatie... Nu stiu pana acum nici un `liturgist` cunoscut care sa fi facut astfel de afirmatii...
Insa nu trebuie sa stai departe de mine, Sebastiana, pt. ca si ironia este o forma de umor...:D |
Mirean,imi cer iertare pt. limbajul la care te refereai, mii de scuze,nu faceam referire la cineva anume,dar imi exprimam punctul de vedere la modul general,per ansamblu,ca nimeni nu trebuie sa astepte de sus, si sa nu faca ceva pt.aproapele in suferinta sufleteasca ,cum e referitor la acea boala.Oricine are obiecte sfinte asupra sa,cand se apropie o astfel de persoana,poate vedea ce reactie de adversitate are cel rau sau cei rai din ea,(depinde cati sunt,)fata de acestea si fata de tot ce este sfant dupa cum am scris si in alte mesaje trimise aici pe Forum.
|
Odin,nu am spus cu certitudine,am spus ca asa am auzit si eu de la altii,iti dai seama ca nu am spus-o ca pe o confirmare,ci ca pe un zvon fondat sau nefondat.Omul cat traieste invata,asa ca mai avem multe de invatat,nu ne-am nascut invatati.Cat despre ce am scris in gluma,nu a fost vreo fina ironie ci,pur si simplu,ti-am raspuns la ironia ta sa stau departe de tine,sau si tu ai glumit,asa ca mine.
|
Citat:
Sursa este un site de pe net, care citeaza declaratiile facute de Pr, Stoica, in calitatea oficiala, catre diferite publicatii. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei, preot Costel Stoica, sustine ca este vorba de „gestul instabil al unui calugar care a recurs la o practica barbara” Biserica Ortodoxa Romana considera ca „fapta” petrecuta la manastirea din localitatea vasluiana Tanacu, unde o maicuta a murit legata cu lanturi pe cruce, este „abominabila”, iar in istoria monahismului rasaritean nu s-a mai intimplat asa ceva, a declarat, ieri, parintele Costel Stoica. Potrivit purtatorului de cuvint al Patriarhiei Romane, BOR respinge categoric asemenea practici, pe care le considera un foarte mare pacat. „Este gestul instabil al unui calugar care a recurs la o practica barbara crezind ca o poate vindeca pe calugarita, procedeu care nu are nici o legatura cu traditia si spiritualitatea monastice”, a spus parintele Stoica. Parintele Stoica a explicat ca la Manastirea „Sfinta Treime” din Tanacu nu a fost vorba despre exorcizare. „Exorcizarea inseamna, de fapt, molifta sau rugaciunea Sfintului Vasile, care i se citeste, de regula, pe 1 ianuarie, persoanei care cere ajutorul lui Dumnezeu impotriva Diavolului, fiind citita fie in biserica, fie in casa credinciosului. Aceasta molifta poate fi facuta de orice preot. Din pacate, exista slujitori ai BOR care incearca sa-si creeze o aura de mari exorcisti, intrind in zona mercantilismului, a derizoriului si a spectacolului ieftin”, a spus parintele Stoica. El a precizat ca, atunci cind are informatii despre asemenea practici, BOR da sanctiuni care pot merge, in cazul „recidivarii”, pina la excluderea din rindul preotilor. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei a mai spus ca problemele sufletesti ale credinciosilor pot fi discutate cu acestia doar pe scaunul spovedaniei, iar ceea ce recomanda preotul nu are rol de pedeapsa, ci de medicament. „Preotul da canon pentru indreptare, si nu punitiv”, a conchis parintele Stoica. (F. Bichir) PS Corneliu: „Am fost agresat atit de ieromonahul Corogeanu, cit si de una din vietuitoarele manastirii” PS Corneliu Birladeanu ne-a precizat ca a aflat despre abominabilele fapte comise la Manastirea „Sfinta Treime” din comuna Tanacu din presa si ca este convins ca ieromonahul Corogeanu „sufera de tulburari psiho-afective grave”. (Florian Bichir) „Sfinta Episcopie a Husilor a hotarit sa-l opreasca de la slujirea sfintelor taine pe ieromonahul Daniel - Petru Corogeanu - pina la primirea rezultatelor de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vaslui si a raportului medico-legal al necropsiei. Ni s-a promis ca acest lucru se va intimpla in maximum patru zile si vom astepta pentru a lua masuri concrete. Caterisirea (excluderea din rindul clericilor - n.r.) nu se face asa, cu una cu doua. Va fi chemat in tribunalul bisericesc, a consistoriului, iar ca urmare a faptelor comise va fi judecat”, ne-a declarat Prea-Sfintitul Corneliu Birladeanu, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor. „Din incredintarea Prea Sfintitului Ioachim, episcopul Husilor, am sosit la manastire cu ordinul scris de oprire de la cele sfinte, unde am fost agresat atit de ieromonahul Corogeanu, cit si de una din vietuitoarele manastirii. Mai exact, ieromonahul a rupt hirtia oficiala, m-a lovit si m-a impiedicat sa iau Sfintul Antimis, fara de care nu se poate realiza Sfinta Liturghie. Am fost lovit si nu am reusit sa-l iau. Deocamdata nici politia nu poate sa faca nimic, iar ieromonahul este baricadat in manastire cu cele patru maici”, ne-a mai declarat P.S. Corneliu. Sper ca nu te opui si Patriarhiei, nu? |
Citat:
Ai prins ideea, nu? |
Si tu,sper ca ai prins ideea,ca trebuia dinainte judecat mai intai de clerici,iar dupa aceea de instanta judecatoreasca.Si tu,sper ca ai prins ideea,ca eu sunt de acord cu ce zic cei mai mari ca noi cei care sunt in masura sa judece,eu tot ce ma tot chinui pe aici,sa ii lasam pe altii care au autoritatea necesara sa judece cum au stat lucrurile, ca sa nu cadem noi judecand cazul asta, si sa mai cada,Doamne fereste,si altii care il judeca fara niciun drept de a judeca si care,totusi il acuza.Lasa pe altii sa faca asta,cei care au dreptul si autoritatea sa o faca.Si Justitia Divina sa lucreze pt.toti.Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebarea precedenta,ca vad ca toti omit sa raspunda.De ce nu cad si alte capete vinovate?
|
Citat:
2. Nici tu nu ai raspuns intrebarii mele... 3. Eu nu judec, discut pe marginea a ce au judecat altii. Omul are ratiune, nu? Nu am dat verdicte: an spus ce am crezut! 4. Corogeanu a fost judecat si de clerici si de instanta! |
Citat:
|
Bine,bine,cum spui tu,asa e ca tine,oricum,stie de fapt Dumnezeu mai bine.Noi suntem prea mici sa vedem si sa auzim totul.Si eu am participat la Sfantul Maslu si,din cate stiu,multumesc Lui Dumnezeu,am scapat nebatuta dar stiu persoane sfinte care nu au scapat nebatute cu bata,dar ele din cauza ca sunt aproape de Dumnezeu iar pe cel rau il ardea pana si privirea lor inocenta.Dar ce rost are sa iti povestesc aici,ca nici tu nu ma crezi cand iti spun adevarul adevarat.Iti trebuie multa tarie de caracter si credinta si mai multa ca sa suporti bataie dintr-aceea,sora cu moartea.Stie Dumnezeu de ce m-a ferit:nu sunt una dintre persoanele acelea credincioase si curajoase si cred ca imi dadeam sufletul de frica,doar sunt om,si inca unul pacatos,nu vreo Sfanta.
|
Citat:
Care "persoane sfinte". Sunt sfinti in viata de care nu stie Biserica? Sa suport bataia? Sclavia a fist abolita acum vreo 200 de ani. Tot pe atunci si robia in Romania. Pentru vatamare corporala sunt pedepse aspre.... Dar poate tie iti place sa fii batuta. Mie nu. Sau poate nu inteleg eu rostul bataii? Sau poate tu? |
Nu ai inteles ideea deloc.Cui ii place bataia?nu ii place nimanui,iar daca unii se complac,problema lor.Acest caz are legatura cu falsa exorcizare,de aceea, am trimis si te sfatuiesc si pe tine sa citesti de acolo, de la Exorcizari,de pe Forum unde sunt povestite cazuri reale,ce Doamne iarta-ma!Aceste cazuri sunt tratate in lacasuri si locuri sfinte ca SFINTELE MANASTIRI si SFINTELE BISERICI,Dumnezeu sa dea putere si sanatate celor care ajuta aproapelui in suferinta.Eu nu ma consider sado-masochista si nu imi place sa maltratez si nici sa fiu maltratata.Prost e cel care bate,adica cel rau,care actioneaza prin persoane bolnave.
|
Si am omis din nou,fara sa vreau,ca da,sunt Sfinti printre noi,de care Biserica are habar,in caz ca nu stii tu dar nu se pronunta decat la moartea lor sau nu mai stiu eu asta.Parintele Ilarion Argatu si multi altii pe care i-am cunoscut,Dumnezeu sa-i tina aproape de EL, si inca mai cunosc,ca sunt in viata printre noi,dar mai cerceteaza si tu, ca traim si in mijlocul sfintilor,si in randul pacatosilor, dar si printre muritori de rand asa ca mine.Dumnezeu m-a invrednicit pe mine,chiar daca nu merit,sa cunosc si astfel de Sfinti care m-au ajutat,asa sa stii tu mai bine,putin credinciosule,sper ca nu te superi iar pe mine ca ,uite,imi cer iertare in avans de te superi.
|
Citat:
Stii, mie nu imi plac oamenii carora le prezinti o idee, le argumentezi o aformatie, apoi vin si ti-o servesc asa...ca si cum ar fi a lor. Acum ca te-ai lamurit si tu ca este vorba de o falsa exorcizare nu e politicos sa ma inviti la topicul cu "exorcizari pe bune". |
De ce te superi?M-ai intrebat de Sfinti,de cum stau lucrurile cu bataia,si acuma dupa ce am raspuns,na,uite unde se ajunge.Si eu te-am intrebat de ce nu au internat-o intr-o institutie speciala cu boli psihice ca a ei, daca tot se vehiculeaza ideea ca nu era demonizata,de ce,te intreb,i-au dat-o cu tronc Parintelui?ca sa arunce numai asupra lui vina si ceilalti,mititeii sa stea pe margine si sa judece asa frumos?esti unul dintre ei de le tot iei apararea?sau ma insel eu...De ce nu au trimis-o la un control medical,sau daca au facut-o,ma rog,de ce au lasat-o intr-alt mediu care nu se potrivea cu al ei?Adica,nu era de exorcizare ci era de competenta psihiatrilor care stiu ce calmante sa ii dea,ce sedative puternice, ca sa ii aline durerile si care o leaga sa nu vatame pe cineva sau pe ea insasi...Tu,asa zici,ca ei nu gresit dar eu nu bag mana in foc pt.asta ca ma ard,Doamne fereste!~
|
Si,tot eu mai adaug,doctorul sau doctora care i-a dat diagnosticul de schizofrenie,chiar nu si-o fi dat seama ca nu sufera de altceva decat de schizofrenie si nu de vreo boala provocata de duhurile intunericului si cele rele?Una este una, si alta este alta.Vezi tu Mirene,ca mai sunt si altii implicati in acest caz,altii care raman in umbra si au si ei o raspundere a lor de care trebuie sa dea socoteala in fata Justitiei Divine si Supreme.Dar Dumnezeu ii va trage la raspundere daca nu se caiesc,poti sta linistit.Asta e treaba cu capetele de acuzare,si unde se mai si cauta sa se ascunda si cealalalta fata a adevarului,pe care nu toata lumea vrea sa o vada sau sa o priceapa.Stii tu,adevarul este undeva pe la mijloc si numai Dumnezeu il stie.Cam asa stau lucrurile pe aici,in acest caz cu totul aparte si iesit din comun.
|
Citat:
E simplu sa arunci cu noroi in medici, fara sa ai nici un argument. Si eu pot spune de unu sau de altul ca este habotnic si nu a inteles nimic din ortodoxie. dar ar trebui sa rgumentez asta, nu? Argumente! Concret! |
Mireanule,iti argumentez eu daca vrei.Daca crezi in Mantuitorul,nu inseamna neaparat ca esti si habotnic.Sa stii tu mai bine,ca tu arunci cu noroi in altii dupa care te retragi frumos.Iti spun eu,care am o prietena in grija careia este o bolnava de schizofrenie si care a devenit f.periculoasa pt.ca ataca si nu vorbeste vreuna sau nu vorbesc mai multe voci din ea,si nu e posedata.Tu chiar nu pricepi ca au incurcat lucrurile si au internat-o intr-o Manastire,unde nu avea ce cauta,de este adevarat sau nu,ca era schizofrenica cum au zis...Lasa-i pe cei habotnici deoparte, ca nu discutam aici de ei,nu avem treaba noi cu ei aici,in aceasta discutie.Trebuia sa o interneze intr-un spital de boli psihice,nu la Manastire,pricepe odata pt.totdeauna,ca au incurcat locurile si,uite asa,s-a gresit.
|
Citat:
Ori esti rau-voitiare , ori "nu ai simtul umorului". Tocmai am raspuns la intrebarea ta, mai sus! A fost la medic. A fost externata la cerere si ar fi trebuit sa urmeze tratament medical pentru a evita crizele, dar nua facut asta! Stii de ce? Pentru ca Corogeanu a decis sa o faca el bine. Si uite ce a facut. Stii cine a luat-o de la spital? Maicutele. Maicile lui Corogeanu. Alea care l-au ajutat sa o omoare. Stii ce scandal aparuse imediat dupa moartea maicutei? Ala legat de niste bani pe care Corogeanu si maicutele i-ar datora femeii pentru ceva munci prestate la manastire, plus ceva bani pe care Irina i-ar fi dus de acasa. Cred ca r fi mai util sa citesti TOT ce am postat pe forum la topicul asta. Ne-ar scuti pe amandoi de batai de cap inutile. Stii, pana acum am discutat doar despre partea oficiala a cazului.<Nu cred ca vrei ca discutia sa intre pe partea neoficiala. Asâputea face si eu ca tine. faze auzite pe OTV si alte bazaconii. Zic sa pastram discutia la un anumit standard. Daca poti. Retine: medicii nu i-au dat-o. A fost luata. De Corogeanu& company. Mititeii? Limbajul tau suburban si tendentios devine enervant. Mai am eu un cunoscut care face faza asta. Dar macar el el are tulburari de personalitate si il inteleg... Cred ca am fost suficient de clar pana aici. Dar tu revii la problema initiala. E atat de greu sa accepti ca te-ai inselat, ca popii nu sunt Dumnezei pe pamant,ca sunt si ei oameni si ca pot gresi? Chiar daca ar fi dat-o parintelui nu aveau ce vina sa arunce asupra lui. Pana sa intre pe mana (sau sa cada in ghearele) lui Corogeanu fata era fizic sanatoasa! Nimeni nu judeca. Poate doar tu. Discutam. Repet: nu iau apararea nimanui! Pentru mine nu exista "noi voi". poate doar vii si morti. Incearca sa asculti de Biserica. Esti mai departe de Biserica decata iti inchipui. Dai interpretare proprie faptelor, nu te inclini in fata evidentei. Cat despre sfinti esti intr-o mare eroare. Mergi la un duhovnic bun sa te lamureasca. Sfintii se caninizeaza la multi ani dupa moarte (sute). Una din ratiunile practice pentru care se face asta esta ca nu cumva sa apara urmasi sau "ucenici" ai acestora si sa profite de numele celui camonizat. Ultima canonozare din BOR este a unui mkitropolit din secolul al XVII-lea. Plus ca faza cu "iertarea anticipata" stiind ca urmeaza sa jignesti este "curat mestesug dracesc", virba lui Creanga. Sincer, chiar ai nevoie de ajutor. Intra pe forum, la alte sectiuni sau cauta un duhovnic bun cu care sa vorbesti de sfintii pe care spui ca i-ai cunoscut. Nu te mandri sa spui ca nu am dreptate. Mergi la un duhovnic si discuta problema, sau cum am mai spus intreaba-i si pe altii pe forum. Macar sa iti spuna ca ma insel eu! |
Citat:
Ma apuca greata!!! |
Sebastiana cum adica au internat-o la manastire? Din cate stiu eu la manastire nu se intra pe baza de internare. Faptul ca a fost externata este ok in contextul in care cei de la manastire si-au asumat raspunderea pentru ea.
Inca nu am inteles ce cauta ea la manastire Au luat-o sa o vindece? desi stiau de la inceput ca are schizofrenie dar probabil s-au gandit ca niste rugaciuni/ slujbe se rezolva? Am mai intalnit pe la manastiri persoane sa zicem cu anute tulburari psihice. Cine isi asuma raspunderea pentru ele? Maicile au cred destule pe cap si fara grija unui bolnav psihic pe care nu il poti lasa slobod prin manastire. Inainte de 1950, nu exista nici un tratament eficace în schizofrenie. Majoritatea persoanelor cu această afecțiune erau nevoiți să stea în spitale de bolnavi psihiatrici cronici, pentru siguranța lor și a celorlalți, suferind de simptome extrem de grave. În 1952 a apărut însă primul medicament antipsihotic eficient, clorpromazina. Această medicație a permis anumitor pacienți să se amelioreze suficient pentru a părăsi spitalul și a trăi în comunitate. Terapia medicamentoasă pe termen lung a fost și este crucială pentru a preveni reapariția simptomelor și a stabiliza afecțiunea. Unele dintre aceste medicamente au variante de administrare injectabilă, pe o durată de câteva săptămâni, astfel încât persoana cu schizofrenie nu trebuie să-și amintească să ia zilnic medicația. manifestari: halucinații (de regulă, pacienții aud voci inexistente, care critică sau condamnă); idei delirante (credințe false, adesea despre amenințări sau persecuții); paranoia; comportament inadecvat; vorbire dezorganizată sau incoerentă. Si daca vocile vorbesc impotriva lui Dumnezeu destul de usor de crezut ca avem un demonizat. Cand este vorba de un demonizat el vine cu familia, stao o zi doua si pleaca. Dar in acest caz ea stand acolo poate ar fi trebuit sa ia in calcul si medicamentatia si nu sa se limiteze la a spera intr-un soi de interventie divina. Nu cred ca au legat-o pt ritual ca asta nu tine zile in sir ci cateva ore si de la cateva ore legat nu mori. Biserica normal ca a abordat o astfel de atitudine caci contextul politic mai ales nu permite altfel. Ce putea sa declare? Ca in biserica ortodoxa astfel de practici (si nu uitam cu era prezentat totul in mass media: preot fost fotbalist, femeie crucificata, rituale etc) sunt acceptate si ca ortodoxia promoveaza iertarea? Asta in conditiile in care imaginea bisericii ortodoxe e si asa destul de negativa (ca nu respecta drepturile omului: ex problema homosexualitatii)iar presiunea UE este extrem de puternica? Atituiudinea BOR si dovezile (sa ne amintim de un cazul destul de mediatizat al unui politician care fiind beat a ucis un copil pe trecerea de pietoni si peste cateva zile probele disparusera si la dosar era un act cu alcolemia zero) nu sunt relevante. |
Calator,nu intelegi ca au trimis-o in alta parte decat unde trebuia?Ea trebuia,daca nu era demonizata,sa fie la spital,nu la manastire.Ce sa faca si ei,au incurcat tratamentul.Nu vezi ca pe unii ii apuca greata,probabil se simt direct implicati,si vor sa dea vina numai pe unii,si nu pe toti cei vinovati.Dar ,cum am mai spus eu,are Dumnezeu grija de fiecare si,fiecare primeste ce a semanat:Unii au semanat vant si o sa culeaga furtuna.Difera tratamentul la unii fata de ceilalti,in functie de simptome.Asa am zis eu,cu schimbarea locatiei,ca trebuia sa fie in alta parte, la spital iar nu la manastire,ca uite si tu cate neintelegeri pe tema asta.
|
Pai nu inteleg Cine sunt cei care au trimis-o? Se face asa un fel de comisie cad dai semne ca o iei pe aratura si se decide daca esti de spital sau de manastire? Eu stiu ca a fost la spital si au externat-o (ceea ce poate fi o treaba buna caci daca se respecta tratamentul se pot integra in societate). Cand au externat-o le-a chmeat pe maici si le-a propus cineva sa o preia poate reusesc sa o vindece cu alt tip de tratament? Ma intreb de ce au luat-o maicile sau cine o fi luat-o de la spital. Cum a ajuns la manastire? Cand esti bolnav psihic se cam vede.
Ideea mea era ca de bun inceput staretii/ staretele ar trebui sa acorde mai multa atentie persoanelor ce intra in manastire si in astfel de cazuri sa ia in considerare si opinia unui specialist Am impresia ca unii preoti abia astepta sa prinda un om cu dracul in el ca sa-i arate el lui... Si uneori totul e un fel de circ pentru credinciosi care o sa-l slaveasca pe Dumnezeu si or sa vada pe viu ce se intampla cand esti copil rau si neascultator. |
Citat:
Cat despre nelamuririle tale...Sebastiana are alte opinii fata de postarile precedente. Nici eu nu intelegeam ce vrea sa spuna, apoi am recitit postarile. |
Nu inteleg nici eu cine a avut inconstienta sa o incredinteze Manastirii,daca stiau ca nu are ce cauta acolo,si nu se poate vindeca decat numai cu medicamente,iar cei credinciosi ai familiei ei sa se roage pt.ea unde vroiau ei,fara sa o mai duca acolo la manastire daca era asa de grav bolnava.
|
Citat:
CARE FAMILIA FETEI???? |
Citat:
NU ESTE ADEVARAT. MAICILE AU LUAT-O DIN SPITAL CU INTENTIA DE A O TRIMITE ACASA. PE DRUM FEMEII I S-A FACUT RAU PENTRU CA NU LUASE MEDICAMENTELE (LA SUGESTIA LUI COROGEANU). ASA CA AU DUS-O LA MANSTITE UNDE TOTI STIM CE S-A INTAMPLAT!!! |
Si doctora ei sau doctorul ei,parca retin de o doctora specialist in boli psihice,nu stia ca are nevoie de ingrijiri speciale si nu de alt tratament?,pentru Dumnezeu.Cum de a incredintat-o asa,stiind cat este de grav bolnava si nu este caz de vindecare la Manastire,ci de internare la spital sub atenta supraveghere a asistentelor si a specialistilor? Bineinteles am auzit f.clar cum au gasit-o maicile:legata,calmata fiind sub influenta sedativelor,a calmantelor,in concluzie fiind grav bolnava.
|
Citat:
maicile au spus ca era linistita cand au luat-o dar a facut crize pe drum pebtru ca, asa cum am spus, nu a luat tratamentul, la sugestia lui Corogeanu. Corogeanu, in loc sa ii dea tratamentul sau sa o readuca la spital a dus-o la manstire unde a supus-o unui ritual ce s-a dovedit fatal. Fostul fotbalist Corogeanu nu avea nici un fel de experienta de "exorcist", era un sarlatan ordinar, ce e drept, preotit. Asa ca a profitat de ocazie si si-a incercat norocul, poate iese. daca ii dadea pastilele pe furis avea mai mult succes si mai multi "clienti". Daca nu intelegi ce spun reciteste parerea BOR. De ce au venit maicile s-o externeze? Ele au cerut externarea! |
Calator,nu este circ,pe bune,Preotii se roaga pt.aproapele care este in suferinta trupeasca si sufleteasca.De cate ori sa spun ca nu este regizat,ci sunt cazuri reale.Mantuitorul a regizat cand a scos diavolii din indraciti,vrei sa zici?Vezi sa nu scrii tu acolo altceva decat este,ca eu iti spun ca,nu sunt singurul martor ocular si auditiv de la acele Sfinte Slujbe ale SFANTULUI MASLU,una dintre cele 7 SFINTE TAINE.
|
Si doctora raspunzatore si responsabila pt.ea,daca o interesa de ea,stia ca nu are ce cauta in alt mediu decat cel medical,spitalicesc,si daca era constienta de asta,nu le-o incredinta unor maici fara experienta dar carora le pasa mai mult de pacienta,decat doctorul specialist direct responsabil care trebuia sa nu ii dea externarea asa oricum,pe ochi frumosi.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:05:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.