Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2725)

delia31 23.05.2012 18:10:31

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446822)
Cum puteti sa intrebati asa ceva?

nu, nu , nu. intrebarea e, cum puteti sa negati asa ceva?
recititi aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...9&postcount=79

delia31 23.05.2012 18:40:07

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446795)
Nu este suficient. Pentru dânsul, ceea ce nu este scris mot-a-mot în Scriptură nu există sau nu e bun. Cu excepția situațiilor când a spus așa EW.

Chiar nu vă dați seama că discutăm cu o persoană care refuză, nu doar să încerce să înțeleagă, ci chiar să asculte, cu unul care face intenționat pe surdul ?

Sunt curioasa, oare cat timp ar rezista pe un forum catolic cu stilul asta heirupistic si smucit de a izbi prosteste si la nesfarsit cu piciorul in tepusa?

Demetrius 23.05.2012 18:53:41

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446824)
Va raspund. Este o uraciune sa numesti "nascatoare de Dumnezeu" pe o femeie (indiferent cine ar fi ea)...

Nu poți să înțelegi că nu e ”o femeie”, ci Fecioara?
Vei da socoteală pentru toate cuvintele deșarte.

14. Iată, Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor chema numele lui Emanuel.(Ieremia7,14b)
Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446836)
Sunt curioasa, oare cat timp ar rezista pe un forum catolic cu stilul asta heirupistic si smucit de a izbi prosteste si la nesfarsit cu piciorul in tepusa?

Adevărat vă spun că nimeni nu-i va rezista pe forum și-i vor sosi la nevoie și ”ajutoare”(nechemate).

iuliu46 23.05.2012 20:04:51

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446831)
nu, nu , nu. intrebarea e, cum puteti sa negati asa ceva?
recititi aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...9&postcount=79

giugiulit ? :1:

Cu siguranta este una din cele mai frumoase postari citite de mine aici pe forum.Pacat ca va adresati unor oameni a caror inima este locuita de lilieci.

ucenic 23.05.2012 23:12:40

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 446845)
Pacat ca va adresati unor oameni a caror inima este locuita de lilieci.

Pana la urma pacatul este al Deliei, care a scris foarte frumos, sau al tau, care ne-ai facut inimile pesteri?

iuliu46 23.05.2012 23:25:33

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446874)
Pana la urma pacatul este al Deliei, care a scris foarte frumos, sau al tau, care ne-ai facut inimile pesteri?

Desigur ca al meu dar aici in aceasta postare m-am referit in special la atitudinea colegului nostru gadilatul :1:, nu neaparat la atitudinea dumneavoastra, pentru ca pe dumneavoastra va consider a fi o persoana ratacita nu o persoana fara inima.

ucenic 23.05.2012 23:39:58

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 446878)
pe dumneavoastra va consider a fi o persoana ratacita nu o persoana fara inima.

Prefer "ratacit" (si iau aici intelesul cuviincios al expresiei) dar cu inima la Domnul meu.

"Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu!" (Mat.5:8)

iuliu46 24.05.2012 00:14:23

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446880)
Prefer "ratacit" (si iau aici intelesul cuviincios al expresiei) dar cu inima la Domnul meu.

"Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu!" (Mat.5:8)

O persoana care vrea sa ajute dar care are nevoie de ajutor.Asta am vrut sa spun.Nu am vrut sa te jignesc si nu ma indoiesc ca ai inima curata.Doar ca iti lipseste busola.

ucenic 24.05.2012 00:28:42

(Sorry about off topic)

Ce reprezinta avatarul tau?

iuliu46 24.05.2012 00:34:54

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446896)
(Sorry about off topic)

Ce reprezinta avatarul tau?

O institutie...laica. :1:
Este sigla Ministerului Informatiilor din filmul Brazil.

ucenic 24.05.2012 00:37:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 446897)
O institutie...laica. :1:
Este sigla Ministerului Informatiilor din filmul Brazil.

Deci nu are a face crednta sau cu inchinarea ta. Multumesc!

iuliu46 24.05.2012 00:49:36

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446898)
Deci nu are a face crednta sau cu inchinarea ta. Multumesc!

Sper sa nu .:21:
E ok nu m-as simti eu in largul meu daca as folosi o icoana a unui sfant sau un simbol religios.

delia31 24.05.2012 00:58:28

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446874)

Pana la urma, pacatul este al tuturor care-si lasa inima locuita de lilieci, fie ei ortodocsi, catolici, np sau alte specii. Nimeni nu e scutit de duhul urâcios al akediei, blazării si nemirării in fata tainelor, al nepasarii si perseverentei in erori si erezii, mai mult sau mai putin subtile sau grosiere.
Exista riscul sa fim ca aceia din Laodiceea, care nici macar n-au habar ca sunt muribunzi sufleteste si carora li se spune in Apocalipsa:
„Stiu faptele tale, ca ai nume, ca traiesti, dar esti mort.
Privegheaza si intareste ce a mai ramas si era sa moara. Caci n-am gasit faptele tale depline inaintea Dumnezeului Meu.”

ucenic 24.05.2012 01:06:53

Indiferent cum ma vedeti voi, eu unul cinstesc, ma inchin, slujesc si preamaresc numai pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfant.

"Caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos..."

Pelerin spre Rasarit 24.05.2012 01:41:21

,,Relativa puținătate a episoadelor evanghelice care o au în centru pe Maica Domnului reflectă atât centralitatea hristologică a Evangheliei Bisericii, cât și discreția și smerenia exemplară care au caracterizat întreaga existență pământească a Fecioarei Maria. Făptură de taină și delicatețe — Maica Domnului n-a lipsit niciodată din predica Apostolilor și din conștiința Bisericii creștine, chiar dacă taina ei s-a transmis fiilor Bisericii mai cu seamă pe calea tradiției orale nescrise.

Tradițiile privitoare la nașterea, viața și adormirea Fecioarei Maria, fixate inițial în scris sub forma literară a unor texte atribuite Apostolilor, au fost sintetizate în Bizanțul secolelor VII–IX într-o serie de Vieți ale Maicii Domnului redactate de Maxim Mărturisitorul, de Epifanie Monahul și Simeon Metafrastul.

Aceste trei Vieți bizantine ale Maicii Domnului — publicate aici pentru prima dată în traducere românească — au cunoscut o mare popularitate în vechea lume bizantină și ortodoxă. Ele au satisfăcut și satisfac în continuare pe deplin curiozitatea și interesul, precum și evlavia mulțimilor de monahi și credincioși față de Născătoarea de Dumnezeu și Pururea Fecioară Maria, al cărei supranume Theotokos rezumă, potrivit Sfântului Ioan Damaschinul († 749), întregul mister al Iconomiei mântuirii, și a cărei viață îndumnezeită este, cum spunea Sfântul Ambrozie al Milanului († 397), „o regulă pentru noi toți”.

osutafaraunu 24.05.2012 09:08:52

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446651)
inca au tupeul sa citeze un biet cuvant, unul singur, total decontextualizat, si ala scris gresit, dintr-o limba pe care nici macar n-o cunosc.

De ce nu aveți îndrăzneala să-i citați versete biblice ce consfințesc închinarea la maica Domnului? L-ați "da gata" pe loc!

Oare pentru că nu există niciunul de acest fel? Cum așa, să nu existe nici măcar "un biet cuvânt"? Nici unul "decontextualizat", ori "scris greșit"!? Vai, vai...:33: se poate una ca asta?

Haideți, curaj! Încercați, chiar dacă o să faceți vreo confuzie, măcar se numește că ați avut bunăvoință...:3:

osutafaraunu 24.05.2012 09:13:03

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 446800)
Figura centrala a Noului Testament este Mantuitorul Iisus Hristos , toate faptele oamenilor sunt relationate cu El. Faptul ca mama sa este in plan secund si in general avem putine amanunte legate de viata sa si de relatiile oamenilor cu ea, nu inseamna o nerecunoastere a rolului ei in iconomia mantuirii.

"Plan secund"? Sunteți mult prea generoasă doamnă! Nu plan terț, dar nici măcar al 15-lea plan nu poate fi atribuit maicii Domnului în Noul Testament! Și vă rog: corectați "mama sa". Nu e cinstit să scriem pronumele Mariei cu majusculă, în timp ce Mântuitorului să-I acordăm atât de puțin respect. Iertați-mă că v-am atras atenția...

Citat:

Precum pacatul a venit in lume prin Eva, mantuirea avea sa rasara din Maria, noua Eva. Pentru ca Maica Domnului a ajuns sa implineasca scopul pentru care exista intreaga creatie, unind in propria ei viata creatia si creatorul, ea devine mama noastra, a tuturor pamantenilor.

L-ați admonestat și avertizat pe galadit pentru că v-a acuzat de blasfemie, după care a fost banat. Poate vă analizați mai bine postarea și veți descoperi o dublă blasfemie! Scriptura Îl numește pe Hristos al II-lea Adam. Realizați implicațiile incestuoase ale comparării (comparație pe care Scriptura n-o face) Mariei cu Eva?

Și mai spuneți despre neoprotestanți că "o hulesc" pe maica Domnului!...

nutucutu 24.05.2012 09:43:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446930)
"Plan secund"? Sunteți mult prea generoasă doamnă! Nu plan terț, dar nici măcar al 15-lea plan nu poate fi atribuit maicii Domnului în Noul Testament! Și vă rog: corectați "mama sa". Nu e cinstit să scriem pronumele Mariei cu majusculă, în timp ce Mântuitorului să-I acordăm atât de puțin respect. Iertați-mă că v-am atras atenția....

Avind in vedere ca, dumneavoastra, neoprotestantii, sinteti numai voce si imgine, fara substanta, nu ma mir ca sinteti incapabili sa intelegeti importanta sfinteti Fecioare Maria, mama Mintuitorului nostru, o figura tacuta si smerita a Noului Testament. Daca sfinta Fecioara Maria nu ar fi spus "Fie mie dupa cuvintul tau", atunci cind ingerul Gabriel i-a adus vestea ca a fost aleasa de Dumnezeu pentru a duce la indeplinire planul de mintuire a lumii, dumneavoastra nu ati fi avut sansa de a va trimbita "intelepciunea" pe forumuri.

Nu aveti cum sa o intelegeti pe sfinta Fecioara Maria pentru ca idealul si faptele dumneavoastra sint exact invese fata de ceea ce ne-a invatat sfinta Fecioara Maria sa facem: sa urmam si sa nesupunem vointei Domnului, in rugaciune, tacere, liniste si pace. Dumneavoastra, protestant fiind, aveti duhul celui care a protestat prima data in lume si carui nu vreau sa-i rostesc numele.

nutucutu 24.05.2012 09:57:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446929)
De ce nu aveți îndrăzneala să-i citați versete biblice ce consfințesc închinarea la maica Domnului? L-ați "da gata" pe loc!

Oare pentru că nu există niciunul de acest fel? Cum așa, să nu existe nici măcar "un biet cuvânt"? Nici unul "decontextualizat", ori "scris greșit"!? Vai, vai...:33: se poate una ca asta?

Haideți, curaj! Încercați, chiar dacă o să faceți vreo confuzie, măcar se numește că ați avut bunăvoință...:3:

Iarasi incepeti cu obsesiile dumneavoastra adventiste? Ne-ati dat pina acum vreun verset in care sa fie confirmata credinta dumneavoastra, ca Domnul nostru Isus Cristos si Sfintul Mihail Arthanghelul ar fi una si aceiasi persoana? Nu. Va mai pot da zeci de astfel de exemple! Credinta dumneavoastra, care are "sola scriptura" ca si fundament, nu are toate dogmele confirmate cu fraze scrise negru pe alb in Sfinta Scriptura, insa sinteti primuii care ii acuza pe ceilalti ca de ce nu ar avea versete care sa le confirme credinta!!!!!

Sint cumva ortodocsii sau catolicii adeptii "Sola Scriptura"? Nu. Atunci de ce sinteti viclean si ii acuzati si intaritati pentru lucrui pentru care nu trebuie sa dea socoteala, in timp ce dumneavoastra insiva nu ne-ati adus versete pentru credinta dumneavoastra?

osutafaraunu 24.05.2012 10:12:31

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 446934)
Ne-ati dat pina acum vreun verset in care sa fie confirmata credinta dumneavoastra, ca Domnul nostru Isus Cristos si Sfintul Mihail Arthanghelul ar fi una si aceiasi persoana? Nu.

Aveți un topic dedicat pentru tema acesta, aduceți-vă valoroasa contribuție acolo, nu aici unde discutăm alt subiect. Mulțumesc.

Citat:

Va mai pot da zeci de astfel de exemple!

Mulțumim, nu este nevoie! Aveți ocazia aici să dovediți ontopic ceea ce s-a cerut cu insistență: Cazuri biblice în care apostolii ar fi adus cinstire, preacinstire (cu tot ce implică aceasta: slujbe, lumânări, candele, tămâie, temeneli, icoane, etc.) maicii Domnului. Aduceți aici "zeci de astfel de exemple" și vă vom mulțumi nespus!:4:

Citat:

Credinta dumneavoastra, care are "sola scriptura" ca si fundament, nu are toate dogmele confirmate cu fraze scrise negru pe alb in Sfinta Scriptura, insa sinteti primuii care ii acuza pe ceilalti ca de ce nu ar avea versete care sa le confirme credinta!!!!!

Toate cele 28 de puncte fundamentale de doctrină adventistă, au această confirmare. În schimb, dogma dumneavoastră (ca să ne referim doar la închinarea la fecioara Maria) nu are această confirmare biblică. Demonstrați-mi că greșesc.

Citat:

Sint cumva ortodocsii sau catolicii adeptii "Sola Scriptura"? Nu. Atunci de ce sinteti viclean si ii acuzati si intaritati pentru lucrui pentru care nu trebuie sa dea socoteala

Orice creștin va da socoteală pentru învățături ori practici nebiblice. Inclusiv catolicii și adventiștii.

nutucutu 24.05.2012 10:21:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446935)
Aveți un topic dedicat pentru tema acesta, aduceți-vă valoroasa contribuție acolo, nu aici unde discutăm alt subiect. Mulțumesc.

Mulțumim, nu este nevoie! Aveți ocazia aici să dovediți ontopic ceea ce s-a cerut cu insistență: Cazuri biblice în care apostolii ar fi adus cinstire, preacinstire (cu tot ce implică aceasta: slujbe, lumânări, candele, tămâie, temeneli, icoane, etc.) maicii Domnului. Aduceți aici "zeci de astfel de exemple" și vă vom mulțumi nespus!:4:

Toate cele 28 de puncte fundamentale de doctrină adventistă, au această confirmare. În schimb, dogma dumneavoastră (ca să ne referim doar la închinarea la fecioara Maria) nu are această confirmare biblică. Demonstrați-mi că greșesc.

Orice creștin va da socoteală pentru învățături ori practici nebiblice. Inclusiv catolicii și adventiștii

Iarasi deviati. ATITA VREME CIT NU AVEM CA FUNDAMENT DE CREDINTA PRINCIPIUL "SOLA SCRIPTURA" NU-MI CERETI VERSETE CARE SA CONFIRME CEEA CE MA INVATA TRADITIA bISERICII SI SFINTII NOSTRI.

Daca printre cele 28 punte ale doctrinei dumneavoastra se afla "Dumnezeu Tatal=Dumnezeu Fiul= sfintul arthnaghel Mihail", sau "Painea pe care o fringe preotul in timpul Sfintei Liturghii nu este Trupul Domnului" pentru mine e suficient sa stiu ca predicati minciuna.

Referitor la practicile nebiblice pentru care vom fi judecati: puteti sa-mi dati exact versetul care indica acest lucru? A, da, nu exista, stiu deja.

ioanna 24.05.2012 10:27:14

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 446936)
Referitor la practicile nebiblice pentru care vom fi judecati: puteti sa-mi dati exact versetul care indica acest lucru? A, da, nu exista, stiu deja.

Practici nebiblice avem cu totii, doar nu traim ca acum 2000 de ani. Important este ca ceea ce facem sa fie placut Domnului. Fecioara Maria, fiind maica Domnului devine implicit si mama noastra, de aceea o cinstim, e un lucru firesc. Discutiile sterile cu "armata adventista" nu au niciun rost.

iuliu46 24.05.2012 10:31:23

Citat:

N-ati citit Alexandru Lapusneanu ? " Ai să dai samă, doamnă! " :1:

osutafaraunu 24.05.2012 11:02:07

Citat:

Iarasi deviati.

Nu, doamnă, tocmai invers! Iarăși încerc să aduc ontopic postarea dumneavoastră deviantă [de la subiect].

Citat:

ATITA VREME CIT NU AVEM CA FUNDAMENT DE CREDINTA PRINCIPIUL "SOLA SCRIPTURA" NU-MI CERETI VERSETE CARE SA CONFIRME CEEA CE MA INVATA TRADITIA bISERICII SI SFINTII NOSTRI.

Vreți să spuneți că dumneavoastră (catolicii și ortodocșii) nu considerați Biblia ca și Cuvânt Revelat al lui Dumnezeu ce cuprinde învățături creștine precum și poruncile lui Dumnezeu?

Dacă această cea mai învățată "TRADIȚIE" (cum vocal o numiți) nu are ca fundament decât cuvântul oamenilor (sfinți și clerici ai Bisericii), nu și Cuvântul lui Dumnezeu, înseamnă că e o învățătură nebiblică și nu are girul acceptării divine; cu atât mai mult cu cât e considerată de bază ("cea mai învățată"). Încercați totuși să găsiți o bază cât de mică, altfel veți dovedi că e cu adevărat nebiblică această dogmă.

Citat:

Daca printre cele 28 punte ale doctrinei dumneavoastra se afla "Dumnezeu Tatal=Dumnezeu Fiul= sfintul arthnaghel Mihail", sau "Painea pe care o fringe preotul in timpul Sfintei Liturghii nu este Trupul Domnului" pentru mine e suficient sa stiu ca predicati minciuna.

Puteți fi liniștită, nu se află printre cele 28 de puncte; cel puțin nu în forma subliniată de dvs.

Citat:

Nu știați bine.

"Toți ceice au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; și toți ceice au păcătuit avînd lege, vor fi judecați după lege." (Romani 2,12)

Porunca a II-a din Lege spune să nu ne facem chip cioplit cu scop de închinare. Statuia Mariei din bisericile catolice exact asta este.
Aceasta ca învățătură (Legea), acum vedeți și ca practică (fapte):

"... Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea." (Apoc.20,12)

Iar în final, strict cu privire la Scriptură:

"... să învățați să nu treceți peste ,,ce este scris``..." (1 Cor. 4:6)

osutafaraunu 24.05.2012 11:04:27

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 446938)
N-ati citit Alexandru Lapusneanu ? " Ai să dai samă, doamnă! " :1:

"Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvînt nefolositor, pe care -l vor fi rostit." (Mat. 12:36 )

MihaiG 24.05.2012 11:08:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446935)
PROPAGANDA

Domnule banat de 99 de ori, o întrebare simplă și punctuală: Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Și încă una: este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Vă rog, două răspunsuri simple, cu da sau nu.

osutafaraunu 24.05.2012 11:13:34

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 446937)
Practici nebiblice avem cu totii, doar nu traim ca acum 2000 de ani.

Știți prea bine că neoprotestanții când spun "practici nebiblice" se referă strict la practici în contradicție cu învățătura Bibliei.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 446937)
Important este ca ceea ce facem sa fie placut Domnului.

Considerați că e un lucru "plăcut Domnului" ca creștinul să se ploconească înaintea reprezentării Mariei și să-i ardă tămâie? Sfinții martiri au ales mai bine să-și ardă mâna decât să lase tămâia pe altarul cu reprezentarea cezarului, iar creștinul s-o facă benevol și încă în sfânta Biserică?!?

iuliu46 24.05.2012 11:13:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446940)
"Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvînt nefolositor, pe care -l vor fi rostit." (Mat. 12:36 )

Pai tu ai fi campion.Cui ii foloseste tot ce scrii aici ? Cred ca nici macar tu nu recitesti ce ai scris.:71:

osutafaraunu 24.05.2012 11:19:24

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446942)
Domnule banat de 99 de ori, o întrebare simplă și punctuală: Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Și încă una: este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Vă rog, două răspunsuri simple, cu da sau nu.

În primul rând, vedeți că-mi atribuiți un citat ce nu-mi aparține
În al doilea rând, topicul este Despre cinstirea Maicii Domnului.
În al treilea rând, căutați ca întrebările puse de dvs. să aibă cât de cât legătură cu subiectul propus, având astfel șansa să primiți și un eventual răspuns.

MihaiG 24.05.2012 11:20:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446943)
Considerați că e un lucru "plăcut Domnului" ca creștinul să se ploconească înaintea reprezentării Mariei și să-i ardă tămâie?

Categoric da, cu precizarea că înlocuim termenul insultător "a se ploconi" cu cel adecvat " a cinsti".
Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446943)
Sfinții martiri au ales mai bine să-și ardă mâna decât să lase tămâia pe altarul cu reprezentarea cezarului, iar creștinul s-o facă benevol și încă în sfânta Biserică?!?

Curg blasfemiile ca apa. Acum o puneți pe Maica Domnului pe aceeași poziție cu împărații păgâni.

Aveți de răspuns la două întrebări:

Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Am să continui să vă pun aceste întrebări până veți binevoi să răspundeți sau până ceilalți forumiști vor înțelege din faptul că vă eschivați de la răspuns care este adevărul: că așa zisa voastră biserică, în vreme ce acuză pe alții de încălcarea poruncilor privind sabatul și închinării la chip cioplit, admite și practică încălcarea poruncii privitoare la ucidere.

osutafaraunu 24.05.2012 11:24:54

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 446944)
Cui ii foloseste tot ce scrii aici ? Cred ca nici macar tu nu recitesti ce ai scris.:71:

Ai auzit vreodată de expresia "ca să slujească de mărturie"? Conotația este desigur negativă, dea Domnul să nu te încadrezi în ea. Sper doar ca frații mei să se aplece mai cu râvnă în studiul Scripturii, măcar atât câștig să aibă. Și desigur să treacă la pasul următor: cercetând-o să-L găsească pe Hristos și astfel să acceadă la viața veșnică (Ioan 5,39). Așa să ne ajute Dumnezeu!

MihaiG 24.05.2012 11:28:37

Domnule osutafaraunu, iarăși ați scris și nu ați răspuns întrebărilor mele:

Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

iuliu46 24.05.2012 11:32:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446950)
Ai auzit vreodată de expresia "ca să slujească de mărturie"? Conotația este desigur negativă, dea Domnul să nu te încadrezi în ea. Sper doar ca frații mei să se aplece mai cu râvnă în studiul Scripturii, măcar atât câștig să aibă. Și desigur să treacă la pasul următor: cercetând-o să-L găsească pe Hristos și astfel să acceadă la viața veșnică (Ioan 5,39). Așa să ne ajute Dumnezeu!

Uite eu la asta nu m-am gandit.Eventual imi pot lua un palmtop sau macar un celular si pot spune " Uite Doamne eu le-am zis " :1:
Problema e cum nu vezi ridicolul situatiei. Biblia nu a cazut din cer in sec XIX in America, direct in poala stim noi cui. Deci pretentia ta de a invata pe altii "invataturile biblice " e ridicola.Aceiasi Biserica a construit si Biblia si ne-a invatat sa o si cinstim pe Maica Domnului.

ucenic 24.05.2012 11:32:30

Citat:

Precum pacatul a venit in lume prin Eva, mantuirea avea sa rasara din Maria, noua Eva. Pentru ca Maica Domnului a ajuns sa implineasca scopul pentru care exista intreaga creatie, unind in propria ei viata creatia si creatorul, ea devine mama noastra, a tuturor pamantenilor.

Ioana, teologia sau filozofia ta ajunge sa fie sora cu blasfemia.

Una este sa cinstesti, pamanteste vorbind, pe cea de care Dumnezeu S-a indurat si i-a facut mare har, si anume, sa nasca pe Domnul Hristos, si alta este sa ii aduci cinstire sora cu inchinarea, sau proslavire dumnezeiasca numind-o nu doar "mama a tuturor pamantenilor" ci chiar "Imparateasca a Cerurilor".

Si eu cinstesc pe maica Domnului dar nu o proslavesc, caci este scris:

" Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."(1Cor.6:20)
"Tata, proslaveste Numele Tau!" Si din cer s-a auzit un glas care zicea: "L-am proslavit si-L voi mai proslavi!" (Ioan.12:28)

-----------

Si pentru ca sa vedeti pana unde merge erezia si blasfemia, urmariti mai jos fragmente din Icosul al VIII-lea, al XII-lea si Condacul al XIII-lea din "Acatistul Maicii Domnului".
Cititi va rog ca inaintea Domnului iar judecata voastra sa fie dreapta si curata.

"Bucura-te, nadejdea de mantuire a tuturor." - blasfemie:
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12)

"Bucura-te, cheia imparatiei lui Hristos." - erezie:
"Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant va fi legat in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat in ceruri." (Mat.16:18,19)

"Bucura-te, Imparateasa cerului si a pamantului." - blasfemie:
"Eu sunt Imparat. Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu." (Ioan.18:37)

"Bucura-te, usa raiului." - blasfemie:
"Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune." (Ioan.10:9)

"Bucura-te, marirea si mangaierea tuturor dreptilor." - blasfemie:
"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor (Duhul Sfant - n.a.), care sa ramana cu voi in veac." (Ioan.14:16)

"Bucura-te, ceea ce esti nadejdea si apararea noastra in ziua judecatii."
"Sa nu credeti ca va voi invinui inaintea Tatalui; este cine sa va invinuiasca: Moise (aici Maria, maica Domnului - n.a.), in care v-ati pus nadejdea." (Ioan.5:45-prarafr.)

"Vindeca neputintele noastre cele sufletesti si trupesti.
"El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat bolile noastre." (Mat.8:17)

"Tu singura esti mijlocitoarea bucuriei noastre si ca Maica lui Dumnezeu si Maica milostivirii, stand inaintea prestolului Preasfintei Treimi."
"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos." (1Tim.2:5)

-------------

Observati asemanarea sau pe alocuri substituirea Domnului Iisus Hristos cu maica Sa in cele mai elementare pozitii: Imparat al Cerurilor, Mantuitor, Usa Raiului, Mijlocitor etc...

Ma opresc aici, insa luati aminte la cele scrise. Am numit erezii si blasfemii dar ele sunt astfel in dreptul celor ce cunosc Adevarul din Cuvantul Sf.Scripturi insa sunt impietriti fata de El. Pentru cei ce nu au ajuns sa cunoasca sau sa citeasca Scriptura nu pot fi acuzati decat de ignoranta.

Cercetati Scripturile! Cunoasteti pe Dumnezeu asa cum Se reveleaza El in Cuvantul Sau, dati-I slava si marire singurului vrednic de lauda - Tatalui Ceresc, in Numele Fiului Sau Iisus Hristos si prin Duhul Sau cel Sfant. Amin.

nutucutu 24.05.2012 11:36:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446939)
Iar în final, strict cu privire la Scriptură:

"... să învățați să nu treceți peste ,,ce este scris``..." (1 Cor. 4:6)

Am inteles: nu exista nici un verset in care sa fie scris negru pe alb ca vom fi judecati pentru practici nebiblice.

Iar in final, strict cu privire la Sfinta Scriptura:
Va invit sa meditati mai profund la versetul "Acesta este Trupul Meu". Ati ales sa sa treceti peste ceea ce e scris. Iar in contextul in care treceti peste ceea ce e scris negru pe alb, cum de va lasa constiinta sa-i judecati pe altii ca ar face acelasi lucru? Mie asta mi se pare inca o dovada de viclenie/miciuna pe care o practicati cu spor.

MihaiG 24.05.2012 11:53:20

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446953)

Observati asemanarea sau pe alocuri substituirea Domnului Iisus Hristos cu maica Sa in cele mai elementare pozitii: Imparat al Cerurilor, Mantuitor, Usa Raiului, Mijlocitor etc...

Asemănarea este una, substituirea este alta.

Citiți mai mult despre rolul Fecioarei Maria în Biserică aici: http://www.catehism.ro/CBC_035.htm#II

Nu confundați niciodată planurile. Pot să-i spun Fecioarei Maria, în rugăciune, "Tu ești nădejdea mea de mântuire" ? Sigur că pot.

Asta nu înseamnă că mântuirea mea o va săvârși Fecioara Maria, ci înseamnă că, pe drumul către Mântuirea prin Iisus Hristos, ea îmi va fi cel mai mare ajutor.

Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă (dar și altele) consideră că drumul spre mântuire este un efort colectiv. Ne rugăm unii pentru alții, ne sprijinim unii pe alții, în drumul către Hristos. Și cine se poate ruga mai bine pentru noi, decât Fecioara Maria.

Dar să mergem la Scriptură. Sluga sutașului stă în pat, bolnavă. Cine se roagă pentru el ? Sutașul. Iar Hristos vindecă sluga, pentru rugăciunea și credința sutașului.

Ei, tot așa, noi ne încumetăm să apelăm la Maica Domnului, pentru că dacă a ascultat Iisus rugăciunea sutașului, cu atât mai mult pe a Mamei sale.

În acest sens ne este ea nădejde către mântuire.

osutafaraunu 24.05.2012 12:19:02

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446946)
Categoric da, cu precizarea că înlocuim termenul insultător "a se ploconi" cu cel adecvat " a cinsti".

Termenul "a cinsti" înseamnă a cădea în genunchi înaintea icoanei ei? Termenul "a cinsti" presupune aprinderea unei candele la icoana ei și cădelnițarea cu tămâie? Așa înțelegeți îndemnul sf. ap. Pavel?

"În iubire frățească, unii pe alții iubiți-vă; în cinste, unii altora dați-vă întâietate." (Romani 12,10 - versiunea Sinodală)

Vă imaginați cumva primii creștini cădelnițându-se reciproc și căzând în genunchi înaintea picturilor? Grotescă imagine ne-ați mai oferi!

Citat:

Curg blasfemiile ca apa. Acum o puneți pe Maica Domnului pe aceeași poziție cu împărații păgâni.

Pardon! O punem în poziția unei sfinte ce merită a fi cinstită prin urmarea îndemnului ei (Ioan 2,5), precum și a virtuților ei creștine. În schimb, căderea în genunchi înaintea ei (cu atât mai mult înaintea statuii ei!) este un gest dezaprobat și de îngerii din cer.

Citat:

Am să continui să vă pun aceste întrebări până

... se va închide încă un topic deraiat de la subiect. Și astfel nu va primi niciun răspuns întrebarea centrală:

Este practica "cinstirii" (prin îngenunchiere înaintea icoanei/statuii, prin tămâiere, etc.) o practică Hristică ori apostolică; deci biblică, creștină? Ori nu?

osutafaraunu 24.05.2012 12:23:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 446952)
pretentia ta de a invata pe altii "invataturile biblice " e ridicola.

Nu am această pretenție, tot ce pot să fac este să vă trimit la Scriptură. Cercetând-o veți (vom) învăța singuri din cuvintele Mântuitorului scrise în ea. Iar Duhul Sfânt vă (ne) va ajuta dacă sunteți (suntem) sinceri în a urma preceptele ei.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 446952)
Aceiasi Biserica a construit si Biblia si ne-a invatat sa o si cinstim pe Maica Domnului.

Este aberantă această imagine a Bisericii ce a "construit" chipurile Biblia! Ziditorul e Unul Singur. El Unic e Creatorul, Inspiratorul și Însuși Cuvântul! Și e absurd să pretinzi că El acceptă ori chiar învață o închinare ce I se cuvine doar Lui și numai Lui! Iar punând această pretenție pe seama unei biserici (oricare ar fi ea), automat o scoate în afara Bisericii Creștine fondate de Hristos și o aruncă până la extremitatea Antihristului! Așa că fă să sune altfel fraza ta, altfel îi faci un rău imens bisericii din care faci parte...

osutafaraunu 24.05.2012 12:26:31

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 446955)
Am inteles: nu exista nici un verset in care sa fie scris negru pe alb ca vom fi judecati pentru practici nebiblice.

Iar n-ați înțeles! Dar uite că eu am răbdare cu dvs... v-am dat nu un verset, ci trei (3)! Binevoiți să-mi dați acum măcar un (1) verset-exemplificare pentru practica închinării la Maria?

MihaiG 24.05.2012 12:33:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446960)
... se va închide încă un topic deraiat de la subiect.

Răspundeți la întrebare. Subiectul topicului a fost de mult epuizat, vi s-a explicat mai mult decât satisfăcător. Faptul că aveți ochii închiși și urechile astupate nu este vina noastră.

Răspundeți, deci, la întrebări, sau vă este frică ?

Este aceasta o practică Hristică ori apostolică; deci biblică, creștină? Ori nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:04:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.