![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
da,e de incercat
Citat:
In bolile grele si unde exista statisticile care cad ca niste ghilotine peste bietii bolnavi numai Bunul Dumnezeu stie ce este in sufletul unui om cu asa un diagnostic...si cum anume alege metoda de tratament,oricum exemplul dat de mine nu insemna ca soarta prietenei ar fi fost alta daca ar fi mers pe calea medicinei normale ci doar ca nici homeopatia nu a putut ajuta aici... Speranta mea si increderea este ca Dumnezeu a lasat remedii pentru toate bolile numai ca inca nu au fost descoperite sau facute publice si sunt sigura ca aceste remedii sunt din sfera plantelor,produselor apicole sau a altor produse naturale si nu din cea a farmaceuticelor sau produselor industriale/chimice. |
adevarat
Exact asa ! De acord cu tine KANDIA si am convingerea ca si homeopatia va prinde "aripi"
Kandia "Speranta mea si increderea este ca Dumnezeu a lasat remedii pentru toate bolile numai ca inca nu au fost descoperite sau facute publice si sunt sigura ca aceste remedii sunt din sfera plantelor,produselor apicole sau a altor produse naturale si nu din cea a farmaceuticelor sau produselor industriale/chimice." :25: ps. Exista instante in care nici un soi de tratament nu da rezultate...Iar homeopatia nu are vina pt asta...Mie mi-a facut bine ! |
Citeste
Citat:
http://webcache.googleusercontent.co...&hl=ro&ct=clnk |
din punct de vedere stiintific:
meta analiza a clinicii Mayo, orice medic a auzit de ea: "CONCLUSION: The evidence from rigorous clinical trials of any type of therapeutic or preventive intervention testing homeopathy for childhood and adolescence ailments is not convincing enough for recommendations in any condition. " (http://www.mayoclinicproceedings.com...t/82/1/69.full) pentru link-ul din Lancet: "However, we found insufficient evidence from these studies that homoeopathy is clearly efficacious for any single clinical condition" chiar si in link-ul postat de sustinatorii homeopatiei scrie ca nu exista dovezi care sa sustina eficacitatea homeopatiei ... nici macar pentru o singura afectiune |
din punct de vedere religios
medicina homeopata nu actioneaza in plan fizic actioneaza in plan spiritual ... energetic ... energie vitala ... ayurveda ... chi daca foloseste "energie vitala" ... chi ... kundalini ... care este legatura cu crestinismul? unde in scrierile Sfintilor Parinti apare "energia vitala" care "ne uneste cu universul"? |
Citat:
Pentru ca să puteți asimila mai ușor rezultatele studiilor pe care le citiți, trebuie să știți mai întâi ce este o meta-analiză și deosebirea dintre acest tip de studiu și un studiu clinic (trial). Pe scurt, o metaanliză este o analiză a analizelor. Obiectul metaanalizelor nu sunt bolnavii, ci rapoartele. Desi sunt lipsite de o parte experimentala, metaanalizele pot aduce concluzii calitativ noi față de studiile experimentale analizate. Reformulat cu alte cuvinte, concluzia studiului pe care vi l-am oferit este că, deși nici unul din studiile luate în calcul nu dovedește că homeopatia este în mod clar eficientă pentru nici o afecțiune studiată, totalitatea lor arată că ipoteza în care efectul este placebo este falsă. Dacă nici acum nu ați înțeles, va trebui să vorbim un pic despre tipuri de erori în studiile clinice și ce este aceea "the null hypothesis". Mă tem, însă, că discuția va deveni prea aridă pentru cei mai puțin interesați decât dv de biostatistică și sociologia medicinei. |
Citat:
Nu înțeleg: ați găsit un medic homeopat care să susțină că homeopatia acționează în plan ayurvedic ? Sau Chi ? Sau asta susținea vreunul din călugării de pe muntele-republică Athos ? Fiți mai clar în ceea ce privește sursele, altfel iese o mare bălmăjeală, amestecând sferturi de teorii homeopatice cu jumătăți de teorii de acupunctură, un pic de ayurveda și un dram de munte Athos, totul ca să vă aflați în treabă și să arătați că vă pricepeți mai bine la medicină decât medicii. |
Citat:
pe de alta parte, includeti in respectul pe care il dati "stintei" , dovezilor publicate de Lancet et co (incercati a Cochraine reviuew de asemenea), ipoteza ca rezultatele sunt manipulate big time? stiti cat de mult cercetatorii ofera concluzii satisfacatoare politicii economice a celui ce a finantat studiul?? sa nu mai vorbim de bias-ul introdus de varietatea subiectilor si perspicacitatea cercetatorului? Sa concluzionez, dupa parerea mea, stiinta de azi e ceea ce avem mai bun dar nu ne da adevarul, e o cale de mijloc intre multe interese si capacitati. Da, poate ca homeopatia nu are dovezi acceptate de medicina alopata; asta nu inseamna ca nu are rezultate ( cine ar pierde daca gripa s-ar trata cu ceapa????). bucurii, K. |
Medicina naturista e una , cea homeopata alta...
|
Citat:
sa nu mintim nu exista in ceea ce citati afimatia d-voastra: "totalitatea lor arată că ipoteza în care efectul este placebo este falsă" acolo spune: "rezultatele studiului nostru nu sunt compatibile cu ipoteza ca rezultatele homeopatie sunt datorate doar efectului placebo" si concluzioneaza ... luand in considerare totalitatea studiilor, nu doar unul ("insufficient evidence from these studies"): "nu exista dovezi care sa sustina eficacitatea homeopatiei ... nici macar pentru o singura afectiune" |
Citat:
sunt complet de acord cu terapiile naturiste ... actioneaza in planul material ... sunt demonstrabile si le recomand si folosesc cu toata increderea homeopatia este cu totul altceva; foloseste "energii" ... "forte vitale" ... in acele medicamente nu exista nici urma de ceapa, exista doar o "energie" a cepei ... aceeasi cu "energia" universului |
Citat:
Homeopathic remedies are believed to work in the spiritual plane as opposed to the physical plane as we are used to think and measure. Hahnemann believed that dilution and succussion released a spirit- like power that worked on the spiritual level of the vital force in humans." "Homeopathic Remedies Activate the Vital Force Homeopaths believe that it is the energy or "vibrational pattern" of the remedy, rather than the chemical content, that stimulates the healing by activating what Hahnemann called the Vital force. Vital force is the healing power or energy that exists within us all. It is called by the name Chi by Chinese and Prana by Indian Ayurveda." cum actioneaza homeopatia http://www.holisticonline.com/homeop...w_it_works.htm |
Citat:
E un fel de vaccinare a organismului: expune organismul la doze mai mici din agentul cauzal pt ca organismul sa aiba ocazia sa-si invete 'soldateii" (celulele albe) sa lupte contra marelui invadator( agentul cauzal adevarat, in real life situation). In ceea ce priveste energiile/ chi/ prana samd, nu este topicul deschis pt aceasta discutie si ele vorbesc cam despre acelasi lucru dar in cuvinte diferite... Bucurii,K |
Citat:
|
Citat:
Citat:
este normal ca cei care urmeaza acesta metoda sa stie pe ce drum merg |
Citat:
|
Citat:
Rolul nitroglicerinei este de a 'alimenta' vasele de sange cu NO(oxid de azot), deoarece s-a descoperit ca acest NO este secretat si de endoteliul capilar, avand rol vasodilatator. NO are o functie bine pusa la punct si se prescurteaza EDRF - factorul de relaxare derivat din endoteliu. Totusi, nitroglicerina nu se mai foloseste des ca tratatment de fond deoarece bitransformarea ei in NO necesita grupari tiolice. O administrare indelungata face ca sistemul enzimatic sa nu mai produca suficiente grupari tiolice si astfel nitroglicerina devine ineficienta. |
Si sincer, nu am incredere in medicii homeopati. Eu sufar de epilepsie, si din pacate e o forma refractara in care medicatia alopata nu isi arata 100% eficienta. Acum 8 ani am fost cu mama la un medic homeopat. In acea perioada luam carbamazepina, clonazepam, si fenitoina sau fenobarbital (nu mai tin exact minte). Ei bine, acel medic homeopat mi-a scos tratamentul alopat BRUSC! Acum imi dau seama ce cunostinte despre medicina avea el. Domnul Mihnea ar trebui sa stie ce se intampla cand se scot asemnea medicamente brusc. Multe persoane dintre dumneavoastra nu stiu, si este normal, nu sunteti medici. Insa o persoana care se declara MEDIC homeopat ar trebui sa cunoasca. Atunci as fi putut sa intru intr-un status epilepticus si pana sa ajunga salvarea la mine si sa imi administreze diazepam, as fi fost mort.
|
Citat:
În altă ordine de idei, după cum vedeți, iată deja două boli: cardiopatia ischemică și epilepsia, în care "medicația alopată nu își arată 100 % eficiența" (sper că nu susțineți că antiepilepticele vindecă epilepsia altfel decât nitroglicerina vindecă cardiopatia ischemică). Exact asta am spus și eu: atâta poate alopatia. Asta nu înseamnă să o minimalizăm: prin alopatie au fost salvate vieți: viețile a mii de oameni suferind de infarct au fost salvate de o aplicație promptă de nitroglicerină, viețile altor mii de oameni aflați în grand mal au fost salvate de alte aplicații prompte de diazepam. Dacă un medic nu cunoaște arta homeopatiei, nici nu are o trusă cu remedii imediat la îndemână, poate face încă mult cu ajutorul nitroglicerinei și diazepamului. Este aici o "medicină a micului meseriaș" de tip: "ai angor-îți dau nitroglicerină, ai spume la gură-îți dau diazepam". Până când vor avansa în arta vindecării, e foarte bine să aplice meseria. Ce nu înțeleg este de ce spun despre homeopatie că "face confuzie între simptome și boală", câtă vreme covârșitoarea majoritate a medicamentelor micilor meseriași sunt simptomatice. PS (și off topic) Parcă dv erați cel care susținea că anticoncepționalele orale combinate nu acționează avortiv. V-ați mai documentat sau trebuie să mai aștept ? |
Citat:
Crizele nu s-au agravat pana la un nivel f sever deoarece am reluat medicatia alopata. P.S.: Da, eu eram acela. Nici dumneavoastra, si nici eu nu avem dreptate in totalitate: contraceptivele orale combinate (combinatiile estro-progestative) actioneaza prin 3 mecanisme:-inhiba hormonii de la nivel hipofizar, suprimand ovulatia(mai ales estrogenii); -actioneaza asupra mucoasei endometrului impiedicand implantarea ovulului(ambele in aceeasi masura); -are loc ingrosarea mucoasei cervicale, impiedicand patrunderea spermatozoizilor (mai ales progesteronii). |
Ceea ce am vrut sa evidentiez este ca acel medic nu si-a asumat responsabilitatea pt faptul ca a scos tratamentul alopat, sau (cel mai probabil) nu stia ce urma sa se intample prin oprirea medicatiei si nu a avut ce responsabilitate sa-si asume.
As vrea sa observati ca nu am atacat homeopatia, deoarece nu am cunostintele necesare pt a face acest lucru. In schimb, observ ca dumneavoastra atacati alopatia, si tot ce am facut a fost sa intervin in apararea ei prin cunostintele pe care le detin. |
Citat:
Revenind la anticoncepționale, eu v-am explicat cele trei mecanisme de acțiune, dar dv ați contestat existența celui de al treilea. Convingerea dv era, pe atunci, că anticoncepționalele nu au efect avortiv. Recitiți, cu onestitate intelectuală, topicul respectiv. |
Ati spus mai sus ca majoritatea medicamentelor actioneaza simptomatic. Este adevarat. Ganditi-va la o durere. Daca am gripa si am o durere de cap, nurofenul o sa-mi ia durerea, insa o sa actioneze simptomatic, la nivel talamic. Durerea dispare, gripa ramane. Daca insa iau un antiviral, virusul gripei va fi omorat, iar durerea va disparea (aici a fost un tratament indirect, prin care s-a eliminat ceea ce-mi provoca durerea). In cazul unei boli idiopatice, cum ar putea medicamentu alopat sau homeopat sa trateze cauza, odata ce ea nu se cunoaste? Presupunem ca prin anumite mecansime intime se actioneaza asupra cauzei, dar niciodata nu vom stii pana cand nu o vom descoperi cu adevarat.
|
Citat:
Oare e chiar atat de greu sa admiteti ca acel medic nu a stiut ce face? De ce incercati sa-l scoateti basma curata spunand ca homeopatele nu merg cu antiepilepticele? O fi adevarat, nu va contrazic, dar trebuia sa stie cum se scoate un asemenea tratatment. Sau asa faceti si dumneavoastra daca aveti drept pacient un epileptic? Si revenind la anticonceptionale, probabil ca asa am spus. Oricum sunt de acord cu ele. Dar sa nu vorbim off-topic, pt ca nu are rost. |
Citat:
Observația dv este foarte justă și arată pe deplin goliciunea îngâmfată a alopatiei. Alopații, care îi acuză pe homeopați că nu procedează științific și nu țin cont de cauzele bolilor, ascund în expresii și sofisme adorabile propria ignoranță. Să luăm o boală atât de frecventă și de banală precum hipertensiunea arterială. În marea majoritate a cazurilor este vorba, de fapt, de o hipertensiune de cauză necunoscută. Acest lucru e disimulat în enunțul pompos al diagnosticului ca "hipertensiune esențială", sau "hipertensiune primară" ori încă "hipertensiune idiopatică". Aceste trei sintagme echivalente, făcute cu scopul ca publicul larg care nu a înțeles nimic să rămână cu impresia că parcă a înțeles și că în mod sigur doctorul a înțeles despre ce e vorba, ascund faptul că la 9 pacienți din 10 care au HTA noi nu știm din ce cauză au această boală. Drept care și tratamentele o "vindecă" exact la fel de mult ca nitroglicerina pe angina de piept sau diazepamul pe epilepsie. Amuzant este că studiile științifice dublu orb care arată superioritatea antihipertensivului a față de antihipertensivul b sunt contrazise de alte studii, tot dublu orb, care arată superioritatea antihipertensivului b față de a. Piața e foarte grasă și, spre deosebire de homeopatie, aici studii randomizate sunt la greu. Dar ce pretenții de știință pot emite oamenii, și cum ați vrea să-i cred, când azi vine la mine de la firma a și îmi spun că medicamentul lor e babarada, iar mânie vin de la firma b și îmi spun că în niciun caz nu e babarada, ci e radababa ? Dacă tot am reamintit de anticoncepționale: de câte ori nu ați auzit de alopați care recomandă anticoncepționale "pentru reglarea ciclului" ? În realitate, nu reglează nimic, ci le suprimă cu totul. Când un homeopat le explică, în baza mecanismului de acțiune cunoscut, cât de neștiințifică este ideea că ai putea regla un ciclu prin suprimarea lui, ei rămân năuciți. Ne dau dreptate pentru o clipă, până vine pacienta următoare, căreia trebuie să-i regleze ciclul. Încă o nenorocită băgată în sistem ! Citat:
|
Eu am fost obiectiv pe tot parcursul discutiei. Voiam sa arat ca asa cum in alopatie exista medici idioti care dau antibiotice si aspirina la copiii sub 3-4 ani doar pt ca au racit putin, asa exista si idioti in homeopatie care se considera la fel de smecheri ca idiotii aia alopati, cand in realitate habar n-au ce fac. Intelegeti? Asta e treaba. V-am mai spus, nu am cunostinte in homeopatie, nu acuz homeopatia in sine, insa si homeopatia are reversul medaliei.
|
Citat:
|
Citat:
Și ce propuneți dv: să se întrerupă în 1-2 ani, timp în care nu poate începe tratament homeopatic și ia tratament alopat în doze tot mai suboptimale ? Asta este alternativa etică pe care o propuneți, nu ? |
Eu sunt in continuare uluit ca va recomandati ca "medic". Ar trebui sa va dea diploma de sarlatan.
|
Citat:
|
Citat:
Homeopatia, in schimb, a avut doua secole sa ne demonstreze ceva si nu a facut-o. E fantastic cum clovni ca dumneata capuseaza in continuare credulii cu abramburelile lor, in ciuda acestui fapt. Edit: nascut si crescut in Pantelimon. |
Citat:
|
Citat:
"Întreruperea totalå a tratamentului se poate încerca numai dupå ce, timp de 3-5 ani, pacientul nu a mai prezentat nici o crizå clinicå. Decizia de întrerupere totalå a tratamentului unui epileptic trebuie så fie rezultatul unei analize atente si individualizate a cazului, care så tinå cont de particularitåtile de evolutie si prognostic ale sindromului epileptic, caracteristicile pacientului (vârstå, teren patologic, compliantå), tipul tratamentului urmat. Întreruperea se realizeazå treptat, cu reducerea a 25% din dozå la 6-12 luni, pentru a scådea riscul de reaparitie a crizelor. Monitorizarea se face prin control clinic si EEG. Aparitia anomaliilor paroxistice EEG impune scåderea ritmului de reducere a terapiei (alungirea intervalului dintre douå trepte de scådere a dozei)." Paragraful de mai sus este din ghidul de tratament al epilepsiei aprobat de MS adica nu l-ai respectat = malpraxis lasand la o parte raul pe care il faci pacientului |
Ați extras dintr-un ghid alopat. Homeopatia are alte reguli decât alopatia, așa cum sculptura are alte reguli decât pictura. Cazurile de malpraxis sunt judecate de egali, adică de colegi de specialitate. Un neurolog este judecat de neurologi, un homeopat e judecat de homeopați. Ca homeopat, părerea mea este că e o eroare să i se administreze cuiva remedii homeopatice în același timp cu medicație antiepileptică. Când Colegiul mă va chema să judec un astfel de caz, voi considera că homeopatul care a făcut asta a încălcat o regulă de bună practică.
|
Citat:
atata timp cat ai facut o greseala de medicina (tratamentul unui epileptic) cazul tau va fi examinat de comisia de specialitati medicale a colegiului medicilor - in acest caz va face parte din comisie si un neurolog "colegii tai homeopati" :24: ... uita ideea ... homeopatia nu figureaza in nomenclatorul specialitatilor medicale din Romania ... si la homeopati nu exista malpraxis greseala ta este de medicina alopata (intreruperea gresita a tratamentului) si va fi analizata de medicii alopati ... edit: uite aici Nomenclatorul de Specialitati Medicale ... traiesti intr-o grava confuzie http://www.sfatulmedicului.ro/Legisl...eutice-pe_3502 edit2: stai linistit ... colegiul nu te va chema niciodata sa judeci un asemnea caz :3: ... nu cred ca e cazul sa detaliez de ce, dar daca vrei sa afli ... spune |
Citat:
|
Citat:
2. daca nu gasesti search pui topic nou... |
Pai cica se spune ca medicina naturalista, homeopatia s-ar baza si pe ritualuri samanice?... ca s-ar fi observat ca ar avea efecte mai benefice decat de obicei....
(Parintele Rodion - Oameni si demoni) |
Citat:
ca sa fiti mai clar ... d-voastra nu sunteti medic alopat? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:54:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.