Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   New Age (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=455)

monica.miholca 19.05.2009 19:25:33

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139322)
Noi, cred ca vorbesc si in sentimentul lui Heaven si altii care prefera sa taca, vrem doar sa ne covilizam si sa avem intelegere pentru toate manifestarile lui Dumnezeu pe pamint, fara sa aderam la ele, SAU SA LE FACEM RECLAMA ci doar din IUBIRE SI POATE SA LUAM CE ESTE BUN SI NEVATAMATOR pentru crestin, de la toti cei din jur

asa cum stim foarte bine ca

TOTUL ESTE DE LA DUMNEZEU!

Dar cum stim ce este bun si nevatamator daca diavolul e atat de viclean? Daca prin aceste idei si practici aparent nevinovate ne indeparteaza de Hristos, incet incet, fara sa ne dam seama? de unde stim, daca nu suntem cu luare aminte si nu ne tinem de ce zice biserica noastra?

andreicozia 19.05.2009 19:28:29

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 139320)

Aaa, tot aici scrie:
"Știm că suntem din Dumnezeu și lumea întreagă zace sub puterea celui rău." (Asta pentru cine sustinea ca lumea nu e sub stapanirea lui satan.)

INCLUSIV NOI SUNTEM sub stapinirea lui satan, ca doar nu traim pe luna.
Deci ce facem noi ca sa scapam de sub aceasta stapinire - LUPTAM nu?

Ehhh, tot asa lupta si celelalte fiinte umane pentru mintuire(si se vad clar elementele civilizatoare de care dau dovada), intelegi? aaaaaah, ca lupta altfel decit o faci tu

eh , afla ca AU ACEST DREPT SA O FACA, nu esti tu justitiarul lor, intelegi

Noi suntem crestini ortodocsi si ne mintuim in modul reflectat in citatele de mai sus iar ei au dreptul dat de Dumnezeu (lor personal) sa foloseasca Dero in loc de Tide pentru a lupta cu dominatia satanica( si dau rezultate daca-i observi), intelegi draga Anna si Ancah?

anna21 19.05.2009 19:30:05

Da, Andrei, ma straduiesc degaba.
Dar este viata ta la mijloc..
Ti se pare putin ca Iisus a fost sacrificat?? Ce putea fi mai mult dovada de iubire dumnezeiasca??
Adam si Eva au pierdut raiul si moartea a venit in lume pt ca nu au ascultat o porunca.
Gandeste-te ce se pregateste celor care il crucifica ZILNIC pe Iisus! Orice alta religie este inchinare la idoli. Ca Dumnezeu s-a facut cunoscut prin Iisus, nu prin altcineva. Orice alt dumnezeu este un idol , o inchipuire umana.
Daca ma inchin altcuiva, mare pedeapsa voi lua deoarece Iisus mi-a rascumparat pacatele, iar eu ma lepad de El!! La fel, daca neg adevarul revelat de Iisus: este pacat impotriva Duhului Sfant, care nu se iarta. Deci nu pot spune ca alte religii sunt "adevarate" fara sa pacatuiesc greu. Asta ne este iubire de aproape, ci lepadare de Dumnezeu.

Nu-L confunda pe Dumnezeu cu rodul imaginatiei tale (sau a altora). Lumea este creatie. Creatia nu se confunda cu creatorul. Creatia vorbeste despre iubirea si intelepciunea lui Dumnezeu, dar NU este Dumnezeu. Astea sunt lucruri clarificate demult! Nu poti sa cauti "divinul" in om, cand noua ni s-a spus unde sa cautam!

andreicozia 19.05.2009 19:36:10

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 139324)
Dar cum stim ce este bun si nevatamator daca diavolul e atat de viclean? Daca prin aceste idei si practici aparent nevinovate ne indeparteaza de Hristos, incet incet, fara sa ne dam seama? de unde stim, daca nu suntem cu luare aminte si nu ne tinem de ce zice biserica noastra?

Doamne, Monica, ne intelegem ca surdul cu mutul

Evitam viclenia timpului prin Iubire si intelegere fata de alte neamuri si culturi. Nu ai cum sa pierzi din aceasta alegere constienta pe care o faci

Unde ai vazut ca eu am spus sa urmezi ideile si practicile lor. Iar atribui cuvinte nespuse pentru a cistiga fraudulos un argument? Am vazut ca ai incercat si cu Heaven
Stai calma, ca nu facem NIMIC din ce NU INTELEGEM.

Deci nu te indeparteaza nimeni de biserica noastra , in care toate sunt in mare cum trebuie, nu asta discutam, ci ce facem noi, unii este sa practicam crestinismul cind suntem in lume, intelegi?
Greu nu?,
Stiu nu este usor insa nici Hristos nu ne-a spus ca ne va veni usor sa o facem...iar in cazul nostru de Romani fuduli si caftangii chiar ca devine un obstacol insurmontabil

andreicozia 19.05.2009 19:43:20

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 139326)
Deci nu pot spune ca alte religii sunt "adevarate" fara sa pacatuiesc greu. Asta ne este iubire de aproape, ci lepadare de Dumnezeu.

Nu-L confunda pe Dumnezeu cu rodul imaginatiei tale (sau a altora). Lumea este creatie. Creatia nu se confunda cu creatorul. Creatia vorbeste despre iubirea si intelepciunea lui Dumnezeu, dar NU este Dumnezeu. Astea sunt lucruri clarificate demult! Nu poti sa cauti "divinul" in om, cand noua ni s-a spus unde sa cautam!

Cu ce pacatuiesti daca nu dai rod sentimentelor de violenta si manie din tine?
Eu zic ca dinpotriva, primesti cununi deoarece astfel te luti cu satan care asta vrea de la tine sa fi indirjita!

Lumea este TOT ce avem deocamdata si trebuie sa lucram si cu INIMA si cu ea. Daca dam lumea la o parte "ca este doar o creatie" cadem iar in plasa necuratului, a adormirii caracteristice lui, care ne vrea adormiti, subiectivi, si aerieni, nemaivorbind de dorinta sa de a ne vedea inchizitori!

monica.miholca 19.05.2009 19:45:06

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139328)
Doamne, Monica, ne intelegem ca surdul cu mutul

Evitam viclenia timpului prin Iubire si intelegere fata de alte neamuri si culturi. Nu ai cum sa pierzi din aceasta alegere constienta pe care o faci

Unde ai vazut ca eu am spus sa urmezi ideile si practicile lor. Iar atribui cuvinte nespuse pentru a cistiga fraudulos un argument? Am vazut ca ai incercat si cu Heaven
Stai calma, ca nu facem NIMIC din ce NU INTELEGEM.

Deci nu te indeparteaza nimeni de biserica noastra , in care toate sunt in mare cum trebuie, nu asta discutam, ci ce facem noi, unii este sa practicam crestinismul cind suntem in lume, intelegi?
Greu nu?,
Stiu nu este usor insa nici Hristos nu ne-a spus ca ne va veni usor sa o facem...iar in cazul nostru de Romani fuduli si caftangii chiar ca devine un obstacol insurmontabil

Nu am atribuit nici un cuvant nespus. Tu ai spus ca
"POATE SA LUAM CE ESTE BUN SI NEVATAMATOR pentru crestin, de la toti cei din jur"
si nu doresc sa castig fraudulos :24: nici un argument, nu doresc nici sa imi dati dreptate; vroiam numai sa vad cum ganditi, de acea am intrebat.
Ok, nu vorbeam de mine, eu incerc sa ma apropii de biserica, vorbesc de ...voi, cei care va indepartati, fara sa va dati seama.
Bine, atunci
explicati-mi va rog ce inseamna
sa practicam crestinismul cand suntem in lume?

anna21 19.05.2009 19:49:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139325)

Ehhh, tot asa lupta si celelalte fiinte umane pentru mintuire(si se vad clar elementele civilizatoare de care dau dovada), intelegi? aaaaaah, ca lupta altfel decit o faci tu

Noi suntem crestini ortodocsi si ne mintuim in modul reflectat in citatele de mai sus iar ei au dreptul dat de Dumnezeu (lor personal) sa foloseasca Dero in loc de Tide pentru a lupta cu dominatia satanica( si dau rezultate daca-i observi), intelegi draga Anna si Ancah?

De ce crezi ca au murit atatia sfinti si mucenici pentru Hristos??
Potrivit logicii tale, ar fi putut lua " ce este bun din alta religie" sau sa se converteasca mantuindu-se pe alta cale, nu??? Ca "aveau dretul sa faca", nu?

monica.miholca 19.05.2009 19:49:55

offtopic:ce inseamna caftangiu? azi, cand nu mai avem cui tine caftanul...la propriu.

andreicozia 19.05.2009 19:54:00

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 139333)
Nu am atribuit nici un cuvant nespus. Tu ai spus ca
"POATE SA LUAM CE ESTE BUN SI NEVATAMATOR pentru crestin, de la toti cei din jur"
si nu doresc sa castig fraudulos :24: nici un argument, nu doresc nici sa imi dati dreptate; vroiam numai sa vad cum ganditi, de acea am intrebat.
Ok, nu vorbeam de mine, eu incerc sa ma apropii de biserica, vorbesc de ...voi, cei care va indepartati, fara sa va dati seama.
Bine, atunci

Uite,
Un inceput ar fi sa nu mai arunci cu cioburi si bile de rulment in homosexuali si alte demonstratii asemanatoare. Asa cazi iar in plasa necuratului deoarece nu mai esti crestina ci violenta si inciti la razboi.

Totul este o incercare din partea Tatalui
Nu Tu trebuie sa-i faci curatenie in curte. Nu uita ca tu esti o simpla gainusa. Ai vazut tu ca gainile sa faca curat in ograda?
Lasa-l pe Tatal care este Atot puternic si dintr-o miscare poate oprii totul sa o faca.
Tu incercind sa intervii cu deznadejde dai dovada nu de credinta ci de lipsa EI!

monica.miholca 19.05.2009 19:59:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139337)
Uite,
Un inceput ar fi sa nu mai arunci cu cioburi si bile de rulment in homosexuali si alte demonstratii asemanatoare. Asa cazi iar in plasa necuratului deoarece nu mai esti crestina ci violenta si inciti la razboi.

Nu am inteles la ce te referi.

andreicozia 19.05.2009 20:00:31

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 139335)
Potrivit logicii tale, ar fi putut lua " ce este bun din alta religie" sau sa se converteasca mantuindu-se pe alta cale, nu??? Ca "aveau dretul sa faca", nu?

Mai Anna sincer sa fiu, nu stiu, nu am fost acolo si deci raspunzind obiectiv nu stiu!
Respect si inteleg martiriul in cazul apararii neamului si a credintei, a familiei, a comunitatii asa cum au facut-o multi in razboaie insa detalii nu cunosc si nici nu ma hazardez sa vorbesc in vint, as minti si asfel as pacatui si nu pot deoarece eu ma impartasesc des, si incerc din rasputeri sa am o viata curata lipsita de prejudecati , ura, minie, judecati, si mai ales minciuna...este foarte greu, vai de noi!

andreicozia 19.05.2009 20:02:24

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 139338)
Nu am inteles la ce te referi.

la atitudinea multor crestini cind au de a face cu aceste incercari stradale

andreicozia 19.05.2009 20:05:18

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 139335)

Sa stii ca multe Aspecte BUNE s-au luat si de la altii.
Cum crezi ca a luat nastere Traditia?
Nu vezi cite elemente straine Scripturii are, care nici pe departe nu sunt sugerate de Hristos
Deci vezi ca Sfintii au mai gindit si cu capul lor?...da asa iluminat de Duh cum erau, vezi ca au aderat la tehnici noi?

anna21 19.05.2009 20:14:12

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139344)
Sa stii ca multe Aspecte BUNE s-au luat si de la altii.
Cum crezi ca a luat nastere Traditia?
Nu vezi cite elemente straine Scripturii are, care nici pe departe nu sunt sugerate de Hristos
Deci vezi ca Sfintii au mai gindit si cu capul lor?...da asa iluminat de Duh cum erau, vezi ca au aderat la tehnici noi?

Iar spui povesti: "aspecte bune" (care? la ce te referi?), "elemente straine Scripturii" (care? la ce te referi? Eu nu am gasit nimic DIFERIT de Scriptura, dar avand in vedere cum ai demonstrat cunoasterea scripturii, cred ca pe-acolo se situeaza si cunoasterea Traditiei), "tehnici noi"...
Eu nu inteleg la ce te referi

monica.miholca 19.05.2009 20:20:29

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139340)
la atitudinea multor crestini cind au de a face cu aceste incercari stradale

Atunci nu te grabi sa mi le atribui! am inteles acum ca ai vorbit la modul general.
Dar toate acestea, adica iubirea si nejudecarea, nu le gasim in credinta noastra, in biserica noastra? le gasim, atunci de ce tot o dam inainte cu "ortodoxul e intolerant". Un ortodox traitor este tolerant si iubitor de fratele, este elementul fundamental. Bun, dar aceasta tolerata si iubire pentru fratele il impiedica sa marturiseasca adevarul in care el crede? ar putea sa il impiedice?
Da, ar putea sa il impiedice, din teama ca celalalt s-ar putea simti jignit. Este aceasta teama toleranta sau iubire, nu, nu este. Stim cu totii ca adevarul doare. Deci, asa cum spune ortodoxia noastra, necrestinii nu se inchina aceluiasi Dumnezeu ca si crestinii, new age il slaveste si il asteapta pe antihrist.
asta nu are nici o legatura cu civilizatia/necivilizatia unora. am vazut destule locuri si oameni si am vazut diferite tipuri de civilizatii si necivilizatii. si totusi, ortodocsii care traiesc ortodoxia sunt foarte civilizati, nu numai civilizati, ci si iubitori! asta am vazut-o eu, am simtit diferenta. si poti sa fii foooarte binevoitor si dragut si sa sfatuiesti o femeie sa avorteze, de exemplu, dupa ce i-ai aratat analizele care arata ca (probabil) fatul are sdr Down sau vreo boala musculara genetica. (asta era legat de civilizatie)

Fani71 19.05.2009 20:23:28

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 139345)
Iar spui povesti: "aspecte bune" (care? la ce te referi?), "elemente straine Scripturii" (care? la ce te referi? Eu nu am gasit nimic DIFERIT de Scriptura, dar avand in vedere cum ai demonstrat cunoasterea scripturii, cred ca pe-acolo se situeaza si cunoasterea Traditiei), "tehnici noi"...
Eu nu inteleg la ce te referi

Sa ma iertati ca intervin in discutie, nu am citit-o in inregime.
Au luat in primul rand din traditia iudaica dinainte, pe care au 'implinitr-o', dupa cum spune Hristos.
Pe urma au luat tot felul de sarbatori pagane pe care le-au 'botezat' (exista multe exemple, primul fiind Craciunul).
Au luat arta greaca si egipteana pe care au transfigurat-o pt a picta icoanele.
Au luat filozofia greaca pt a formula teoloigia, 'botezand' diversi termeni.
Doar cateva exemple...
Dar probabil va raspunde Andreicozia mai bine oricum..

Anca-Miha 19.05.2009 20:25:20

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139325)

Eu stiu asa: noi traim in lumea lui satan, caci el este stapanul acestei lumi, dar nu-i apartinem decat daca ii facem voia. Daca facem cele ale lui Hristos, Ii apartinem lui Hristos.
Mantuirea e un lucru greu de obtinut si se mantuie cel, care face cele ale lui Dumnezeu din Treime, ca este crestin sau nu.

heaven 19.05.2009 20:30:53

Cred ca acum este un fel de a vorbi vorbe:aruncati cuvinte doar pentru a avea cum sa mai contra-atacati niste lucruri pe care nu v-ati straduti macar sa le intelegeti sau sa le simtiti.
Oricine cunoaste cate ceva despre spiritualitate,va va spune ca un om spiritual are echilibru interior,nu pune patima si se afla in armonie si intr-o relatie de IUBIRE neconditionata cu tot ce reprezinta Creatia lui Dumnezeu in toate formele sale lasate pe Terra.
Diferenta o face cine in acest mod de a fi?Simplu:nu cartile bisericesti,nu invaturi New Age,nu alte religii,filozofii de viata,ci numai SUFLETUL,divinul din voi!

Anca-Miha 19.05.2009 21:02:03

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 139350)
aruncati cuvinte doar pentru a avea cum sa mai contra-atacati niste lucruri pe care nu v-ati straduti macar sa le intelegeti sau sa le simtiti.

Au fost vremuri cand am incercat sa inteleg aceste lucruri; acum nici macar nu mai doresc, nici sa le inteleg, nici sa le simt; pur si simplu nu mai e loc in sufletul meu pentru ele, ortodoxia imi ofera tot ce imi doresc.

zoridezi 19.05.2009 21:12:52

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 138551)
"Tu iti creezi propria realitate"-da,asa este intr-o mare masura,pentru ca puterea gandului este ceva de necontestat.Tot ce vedem in jurul nostru este rezultatul gandirii unor oameni.
Atragem ceea ce gandim:gandim negativ,vom atrage negativul,suntem agresivi,vom atrage agresivitate,violenta,iubim pe cei din jur,vom atrage iubire si armonie si tot asa.

Uite ca eu cu asta nu pot fi de acord. Majoritatea sfintilor (daca nu toti) desi au iubit, nu au primit iubire, desi au fost blanzi, nu au fost mangaiati. Deci teoria pica... sfintii tocmai de asta au fost sfinti pentru ca au ramas neclintiti in credinta si iubire, desi lumea ii dadea la o parte. Orice om care urmeaza adevarata spiritualitate, lupta contra curentului si e imposibil sa duca o viata lipsita de ispite.

andreicozia 19.05.2009 21:15:55

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 139354)
ortodoxia imi ofera tot ce imi doresc.

...dar daca n-am dragoste n-am nimic"

monica.miholca 19.05.2009 21:17:03

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139363)

ortodoxia inseamna dragoste, asa cum ne invata Mantuitorul.

andreicozia 19.05.2009 21:22:28

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 139360)
Majoritatea sfintilor (daca nu toti) desi au iubit, nu au primit iubire, desi au fost blanzi, nu au fost mangaiati. Deci teoria pica... sfintii tocmai de asta au fost sfinti pentru ca au ramas neclintiti in credinta si iubire, desi lumea ii dadea la o parte. Orice om care urmeaza adevarata spiritualitate, lupta contra curentului si e imposibil sa duca o viata lipsita de ispite.

Doamne ce trist!

Daca noi nici pina acum nu stim ca iubirea adevarata este cea NE-conditionata...atunci nu am inteles nimic si chiar este trist

Daca tu mingii in ideea de rasplata ca vei fi mingiiat, daca legani un copil care moare in speranta ca si pe tine te va legana cineva peste putin timp si iubesti deoarece vrei sa fi iubit...esti cit se poate de departe de iubirea adevarata

si acel TOT oferit Ancai de ortodoxie este de fapt o neintelegere a ortodoxiei, este ceva ciuntit

..daca n-ai iubire n-ai nimic

zoridezi 19.05.2009 21:26:56

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139368)
Doamne ce trist!

Daca noi nici pina acum nu stim ca iubirea adevarata este cea NE-conditionata...atunci nu am inteles nimic si chiar este trist

Daca tu mingii in ideea de rasplata ca vei fi mingiiat, daca legani un copil care moare in speranta ca si pe tine te va legana cineva peste putin timp si iubesti deoarece vrei sa fi iubit...esti cit se poate de departe de iubirea adevarata

si acel TOT oferit Ancai de ortodoxie este de fapt o neintelegere a ortodoxiei, este ceva ciuntit

Ai inteles... nimic! :40:
Mai andreicozia, am zis eu ca trebuie sa astepti ceva in schimb? ziceam ca nu merge faza cu: daca iubesti pe toata lumea esti iubit de LUME. Acum ai inteles?

andreicozia 19.05.2009 21:29:57

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 139370)
Ai inteles... nimic! :40:
Mai andreicozia, am zis eu ca trebuie sa astepti ceva in schimb? ziceam ca nu merge faza cu: daca iubesti pe toata lumea esti iubit de LUME. Acum ai inteles?

Pai eu ce zic?

Nu asta este telul sfintului in devenire prin iubire in lume. De a iubi fara sa astepte inapoi sa fie iubit.
Daca insa ajunge intimplator sa fie si iubit, atunci este ca cireasa de pe tort, un bonus
Oare tu intelegi?

zoridezi 19.05.2009 21:32:40

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139372)
Pai eu ce zic?

Nu asta este telul sfintului in devenire prin iubire in lume. De a iubi fara sa astepte inapoi sa fie iubit.
Daca insa ajunge intimplator sa fie si iubit, atunci este ca cireasa de pe tort, un bonus
Oare tu intelegi?

La cum interpretezi tu nu e de mirare de ce esti asa de ratacit.. citeste postarea lui heaven daca vrei sa intelegi ce am vrut sa spun... daca nu fii sanatos!

Anca-Miha 19.05.2009 21:45:52

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 139348)
Sa ma iertati ca intervin in discutie, nu am citit-o in inregime.
Au luat in primul rand din traditia iudaica dinainte, pe care au 'implinitr-o', dupa cum spune Hristos.
Pe urma au luat tot felul de sarbatori pagane pe care le-au 'botezat' (exista multe exemple, primul fiind Craciunul).
Au luat arta greaca si egipteana pe care au transfigurat-o pt a picta icoanele.
Au luat filozofia greaca pt a formula teoloigia, 'botezand' diversi termeni.
Doar cateva exemple...
Dar probabil va raspunde Andreicozia mai bine oricum..

Dar de ce se spune si in biblie:
Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 3

14. Dar mințile lor s-au învârtoșat, căci până în ziua de azi, la citirea Vechiului Testament, rămâne același văl, neridicându-se, căci el se desființează prin Hristos;

Cap. 5

17. Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi.

Anca-Miha 19.05.2009 22:03:57

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139363)

Ortodoxia este dragoste. Sa privim deci in sufletul nostru si sa vedem daca avem dragoste. In sufletul nostru, nu al altuia ca sa nu judecam in necunostinta de cauza.

Anca-Miha 19.05.2009 22:16:13

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139368)
Doamne ce trist!

Iarta-ma, Andrei, dar de unde stii tu cata intelegere sau neintelegere a ceea ce inseamna sa fii ortodox are fiecare? Poti privi tu in inimile noastre? Eu cred ca nu.
Tu ti-ai format o parere proprie despre fiecare om in parte, dar, necunoscandu-l personal, aceasta nu corespunde neaparat adevarului. Este in cel mai bun caz impresia pe care o lasa acesta prin scris.
Noi toti ne facem o asemenea parere despre ceilalti, sa fim totusi constienti ca aceasta nu corespunde 100% adevarului. Doar Dumnezeu ne cunoaste atat de bine.

andreicozia 19.05.2009 23:19:59

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 139383)
Este in cel mai bun caz impresia pe care o lasa acesta prin scris.

Exact, prin scris se simte chiar foarte bine cu cine ai de a face si cita dragoste are in el. Deci nu suntem chiar in necunostinta de cauza, ceea ce lasi alb/negru in urma ta te descrie destul de bine, nu zic 100% dar destul de mult, mai ales trasaturile majore de caracter

andreicozia 19.05.2009 23:26:08

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 139378)
Ortodoxia este dragoste. Sa privim deci in sufletul nostru si sa vedem daca avem dragoste. In sufletul nostru, nu al altuia ca sa nu judecam in necunostinta de cauza.

Pai tocmai acest aspect si voiam sa-l evidentiez, faptul ca eu prin ce simt fata de aproapele meu este dragoste neconditionata, indiferent de pe ce planeta vine, si orice citesc din scripturile pe care le cunosc binisor le inteleg prin inima. Ca urmare nu am dorinta de a da ciuva cu crucea-n cap deoarece nu intelege felul ortodox de a-ti manifesta credinta si spiritualitatea

Anca-Miha 19.05.2009 23:30:18

Da, Andrei, ai dreptate; asa am zis si eu.

Sa ne gandim si la Sf. Maxim Marturisitorul; oare ce impresie ne face scrisul lui? O impresie excelenta. Cu toate astea i s-a taiat limba si mana dreapta.
Dar Sf. Ioan Gura de Aur? Ce ne spune scrisul lui? La fel. Si unde a murit? In exil. Deci?

Totul e sa fim in acelasi duh cu cel al carui scris il apreciem; altfel suntem in stare sa le taiem limba, sa le taiem mana, acuzandu-i de lipsa de dragoste si sa fim convinis totodata ca procedam bine.
De aceea mai bine este, sa vedem daca ideile pe care le reprezinta cineva in scris sunt bune, viabile; nu daca respectivul are dragoste, caci ne irijam in judecatori, fara a avea aceasta calitate.

Anca-Miha 19.05.2009 23:35:53

Dumnezeul crestinilor

Sfantul Ioan Gura de Aur, ajungind la varsta de optsprezece ani, s-a dus la Atena si in scurta vreme a covarsit cu intelepciunea pe cei mai varstnici decit el si pe multi filosofi care erau acolo. Pentru ca el, primind toate invataturile elinesti, s-a facut filosof ales si orator cu cuvint preadulce. Acolo in Atena avea potrivnic pe un filosof cu numele Antimie, foarte zavistnic, care, pizmuind marirea lui, nu-l iubea, ci zavistuia asupra lui, graind de rau despre dinsul. Pe acest filosof Sfantul Ioan l-a invins inaintea tuturor cu cuvinte intelepte si de Dumnezeu insuflate, apoi l-a adus la credinta in Hristos si, in acest chip, impreuna cu dinsul, si pe alti multi.

Astfel, cind Antimie disputa cu Sfantul Ioan, a inceput a grai cuvinte de hula asupra Domnului nostru Iisus Hristos. Atunci, indata a venit asupra lui un duh necurat si a inceput a-l munci pe el. Asa ca, Antimie, cazind la pamint, se tavalea si isi intorcea ochii si gura si scotea spume din gura lui. Toti cei ce erau de fata s-au spaimintat foarte si multi voiau sa fuga de frica; apoi au rugat pe Sfantul Ioan ca sa miluiasca pe cel indracit si sa-l vindece. Iar Sfantul a raspuns: "De nu se va pocai si nu va crede in Hristos Dumnezeu, pe Care L-a hulit, nu se va vindeca". Si indata Antimie a strigat, zicind: "Marturisesc ca nu este alt Dumnezeu nici in cer nici pe pamint, afara de cel crestinesc, in care crede prea inteleptul Ioan".

Acestea zicind, a iesit dintr-insul duhul cel necurat si a stat sanatos pe picioarele sale. Tot poporul, vazind o minune ca aceasta, a strigat: "Mare este Dumnezeul crestinilor, Care face astfel de minuni!" Iar Sfantul Ioan, certindu-l sa nu mai huleasca pe Fiul lui Dumnezeu si invatindu-l credinta cea adevarata, l-a trimis la episcopul cetatii. Deci, Antimie s-a botezat impreuna cu toata casa sa si multi din cetatenii cei cinstiti au crezut in Hristos si s-au botezat.

http://www.crestinortodox.ro/vietile...an-gura-de-aur

Fani71 19.05.2009 23:44:26

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 139376)
Dar de ce se spune si in biblie:
Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 3

14. Dar mințile lor s-au învârtoșat, căci până în ziua de azi, la citirea Vechiului Testament, rămâne același văl, neridicându-se, căci el se desființează prin Hristos;

Cap. 5

17. Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi.

Ai si tui dreptate. Bineinteles ca pentru noi toate s-au facut noi, insa citim Vechiul testament - prin prisma celui Nou. Si cum zice Hristos in Evanghelii, El a venit sa i,plineasca, nu sa distruga. El a implinit Legea dcea veche. deci, ea este prezenta in cea noua.

Anca-Miha 20.05.2009 00:11:20

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139392)
Pai tocmai acest aspect si voiam sa-l evidentiez, faptul ca eu prin ce simt fata de aproapele meu este dragoste neconditionata, indiferent de pe ce planeta vine, si orice citesc din scripturile pe care le cunosc binisor le inteleg prin inima. Ca urmare nu am dorinta de a da ciuva cu crucea-n cap deoarece nu intelege felul ortodox de a-ti manifesta credinta si spiritualitatea

As zice sa nu ne laudam prea mult cu dragosetea noastra neconditionata. Oare ti-a fost pusa suficient la incercare si ai iesit victorios de fiecare data?!?

Poate nu intamplator ni se cere noua, crestinilor, sa-L iubim mai intai pe Dumnezeu din toata fiinta noastra, si apoi pe aproapele. Ii dau ortodoxului "cu crucea in cap" daca nu pricepe, caci POATE pricepe; nu celui de alta credinta; sa facem totusi aceasta distinctie.

Putem oare sa-l acuzam pe Timotei de lipsa de dragoste neconditionata? Ia, sa vedem:
"3.Iar de învață cineva altă învățătură și nu se ține de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos și de învățătura cea după dreapta credință,
4. Acela e un îngâmfat, care nu știe nimic, suferind de boala discuțiilor și a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene,
5. Gâlcevi necurmate ale oamenilor stricați la minte și lipsiți de adevăr, care socotesc că evlavia este un mijloc de câștig. Depărtează-te de unii ca aceștia." (I Timotei 6, 3-5)

andreicozia 20.05.2009 01:11:41

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 139411)
As zice sa nu ne laudam prea mult cu dragosetea noastra neconditionata. Oare ti-a fost pusa suficient la incercare si ai iesit victorios de fiecare data?!?

Poate nu intamplator ni se cere noua, crestinilor, sa-L iubim mai intai pe Dumnezeu din toata fiinta noastra, si apoi pe aproapele. Ii dau ortodoxului "cu crucea in cap" daca nu pricepe, caci POATE pricepe; nu celui de alta credinta; sa facem totusi aceasta distinctie.

Putem oare sa-l acuzam pe Timotei de lipsa de dragoste neconditionata? Ia, sa vedem:
"3.Iar de învață cineva altă învățătură și nu se ține de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos și de învățătura cea după dreapta credință,
4. Acela e un îngâmfat, care nu știe nimic, suferind de boala discuțiilor și a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene,
5. Gâlcevi necurmate ale oamenilor stricați la minte și lipsiți de adevăr, care socotesc că evlavia este un mijloc de câștig. Depărtează-te de unii ca aceștia." (I Timotei 6, 3-5)

Iubirea neconditionata este USOARA, nu prezinta dificultati de a o manifesta. Ea nu se compara cu cea conditionata de care vad ca dai dovada daca le dai alor tai cu crucea-n cap daca nu pricep, cind ei de fapt nu sunt pregatiti sa priceapa, nu au ajuns acolo.

Nu putem sa-l acuzam deoarece el vorbeste despre cuvintele cele SANATOASE ale domnului nostru Hristos.
Aici ne mai ramine sa pricepem noi CORECT care sunt acele cuvinte si cine sunt cei ingimfati si stricati la minte, certareti si banuitori. Parca nu as crede ca acestia sunt cei care iubesc neconditionat ci tocmai cei care folosesc doar cuvinte frumoase ca sa se evidentieze insa in fapte sunt gata sa sugrume pe cei diferiti de ei

mirelat 20.05.2009 06:27:55

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 139333)

inseamna sa-ti iubesti aproapele (indiferenat cine ar fi el) ca pe tine insuti... nu ca un fatarnic, care doar teoretizeaza din varful buzelor, ci ca un OM adevarat.

heaven 20.05.2009 06:52:10

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 139360)
Uite ca eu cu asta nu pot fi de acord. Majoritatea sfintilor (daca nu toti) desi au iubit, nu au primit iubire, desi au fost blanzi, nu au fost mangaiati. Deci teoria pica... sfintii tocmai de asta au fost sfinti pentru ca au ramas neclintiti in credinta si iubire, desi lumea ii dadea la o parte. Orice om care urmeaza adevarata spiritualitate, lupta contra curentului si e imposibil sa duca o viata lipsita de ispite.

"Suntem ceea ce gandim!"-nu sunt niste vorbe in vant.
Acei sfinti aceasta au gandit si simtit,sa se jertfeasca din dragoste pentru Hristos si credinta lor,aceasta a fost misiunea pe care au avut-o de indeplinit in viata,este exact ce si-au dorit si au primit.
Si cu siguranta sunt inconjurati de iubire,iar rezultatul jertfei lor nu este deloc unul neinsemnat,dimpotriva,prin credinta lor au reusit sa intoarca la mantuire multe alte suflete.
Intotdeauna Lumina a provocat panica celor care stau in Intuneric,intotdeauna s-a incercat sa fie inabusita.

monica.miholca 20.05.2009 12:44:32

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 139421)
inseamna sa-ti iubesti aproapele (indiferenat cine ar fi el) ca pe tine insuti... nu ca un fatarnic, care doar teoretizeaza din varful buzelor, ci ca un OM adevarat.

Intrebarea era pentru Andrei:10:
adica din perspectiva lui de adept new age. scuze!

Anca-Miha 20.05.2009 14:12:42

[quote=heaven;139422
Intotdeauna Lumina a provocat panica celor care stau in Intuneric,intotdeauna s-a incercat sa fie inabusita.[/QUOTE]

Cine incercat sa fie innabusita?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:48:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.