![]() |
Eretic inseamna...despartit de Hristos.
"Dacă ați ști pe Tatăl Meu, spune El, M-ați ști și pe Mine; dar nici pe Mine nu Mă știți, nici pe Tatăl Meu nu-L știți." (Iisus Hristos Dumnezeu) 46.Că dacă ați fi crezut lui Moise, ați fi crezut și Mie, căci despre Mine a scris acela. [SIZE=2]47.[/SIZE][SIZE=2]Iar dacă celor scrise de el nu credeți, cum veți crede în cuvintele Mele? (Iisus Hristos Dumnezeu...in evanghelia dupa Ioan,cap 5 )[/SIZE] Evreii nu au vazut caprioara,ci doar au omorit-o! Asta nu inseamna ca si printre evrei nu sint destui israeliteni,sau ca nu vor fi... |
..............
Nu sunt oameni mai ....decât iudeii! Totdeauna aleargă împotriva mântuirii lor! Când trebuiau să păzească legea, o călcau în picioare; acum însă, când a încetat legea, se ambiționează să o păzească. Poate fi oare om mai de plâns decât ei, care-L mânie pe Dumnezeu nu numai prin călcarea legii, ci chiar prin păzirea ei? De aceea se spune în Scriptură: „ Voi, cei tari în cerbice și netăiați împrejur la inimă, voi pururea stați împotriva Duhului Sfânt” . Nu numai pentru că voi călcați legea, ci și pentru că voiți să o păziți atunci când nu mai e timpul s-o păziți: „ tari în cerbice!” . Bine le-a spus: „ tari în cerbice!” . Că n-au luat asupra lor jugul lui Hristos, deși era bun; căci jugul lui Hristos nu-i nici greu, nici povară! „ învățați-vă de la Mine, spune Domnul, că sunt blând și smerit cu inima!” . Și: „ Luați jugul Meu asupra voastră… că jugul Meu este bun și povara Mea ușoară” . Totuși nu l-au luat, din pricina învârtoșării cerbicei lor, a cefei lor. Dar nu numai că nu l-au luat, ci l-au și zdrobit, l-au frânt. „ Că din veac, spune Profetul, ai zdrobit jugul tău și ai rupt legătura ta” , nu spune Pavel aceasta, ci Profetul o strigă; numește jug și legătură semnele puterii, că au îndepărtat stăpânirea lui Hristos, spunând: „ Noi nu avem împărat decât pe cezarul!” . Ai zdrobit jugul, ai rupt legătura, te-ai izgonit pe tine însuți din împărăția cea cerească și te-ai supus stăpânirilor celor omenești. Uită-te cât de bine a lăsat Profetul să se înțeleagă greutatea lor în a se înfrâna! N-a spus: „ Ai dat jos jugul!” , ci: „ Ai zdrobit jugul!” , răutate pe care o săvârșesc numai animalele care sar și aruncă din picioare, care o iau la goană și îndepărtează de la ele orice stăpânire. - Dar de unde le-a venit lor învârtoșarea aceasta? - De pe urma lăcomiei la mâncare și a beției. - Cine a spus asta? - Chiar Moise! „ A mâncat Israel și s-a săturat și s-a îngrășat și a zvârlit din picioare pe cel iubit” .... http://www.ioanguradeaur.ro/702/c-u-v-a-n-t-u-l-i/ Sfintul Ioan Gura de Aur ...... Aviz amatorilor cu mincatul si ingrasatul..! ( valabil si pentru mine ) |
Citat:
Deci daca Dumnezeu i-a facut orbi si nu au consemnat nimic ca sa predea posteritatii inseamna ca asta a fost voia Domnului in privinta lor...sa se mintuiasca dupa legea Veche |
Citat:
Din pacate, pentru ca nu L-au recunoscut, lor le trimite Dumnezeu pe antihrist, caci nu au vrut sa Il recunoasca la prima venire. Iar crestinarea lor va avea loc la a doua venire a lui Iisus Hristos. II Epsitola a Sf Apostol Petru , capitolul 2 este edificator in acest sens. |
Citat:
Nu uita ca Bau-Bau vine si la ei da asta am spus si eu , se vor mintui ca cei care incep sa frecventeze biserica la batrinete si se mintuiesc pe ultima suta de metri Important este rezultatul!! Au trait baietii in palate bine merci, ingropati in bani dupa care se pocaiesc citeva zile si ajung in Rai. Asta le-a pregatit lor Dumnezeul lui Izrael |
despre litera ebraica ץ·
Citat:
hope it helps, succes in continuare! :67: apropo, cu ce ocazie faci acest studiu, daca nu sunt indiscreta. |
multumesc mirelat. nu este un studiu. este ceva mult mai profund. mi-a fost transmis acest semn, intr-un moment de mare cumpana. stiu ca este mai greu de crezut.. dar s-a intamplat. acum incerc sa descifrez contextul si semnificatia. daca ma poti ajuta in continuare sa aflu mai multe, iti multumesc inca odata.
|
Citat:
În prealabil postat de amina http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif [SIZE=3][COLOR=black]ץ[/COLOR]· [SIZE=2]Am gasit pe net ca s-ar traduce Tzadde sau [SIZE=3]ț[/SIZE]adi . As dori sa stiu daca este cineva care ma poate ajuta sa descifrez misterul acestei litere si semnificatia. Va multumesc[/SIZE][/SIZE] Citat:
[SIZE=5]†Ǽ†Η†Ẅ†Ĥ†[/SIZE] [SIZE=5] [/SIZE] [SIZE=5]ץấђŵĕħ ; ĬHWĤ ; ڭĄЊÉ ; ФĦВẸ ; IωЂњ ;[/SIZE] [SIZE=5]ihvǽ ; IΐΗΰH ; ЏЋV@ ; JHŴH ; ҰǗВǑ [/SIZE] [SIZE=5][/SIZE] [SIZE=5][SIZE=2]respectiv[/SIZE] IJǚЊћ[/SIZE] [SIZE=5][/SIZE] [SIZE=5][SIZE=3]iar[/SIZE] țadi [SIZE=3]poate ca inseamna tzara Dumnezeului iubirii de oameni, adevarului shi dreptatzii, caci ț este de la Atotțiitorul shi daca se observa e ca un I cu un v deasupra capului de la virtute poate, adica de la neprihanita smerenie smerită shi desavarshită shi nu "smerenia" aia incornorata.[/SIZE][/SIZE] |
mai sus, fireshte ca nu gLumeshte ziceam de o tzara, o tzara gLumeasca ci e vorba de una duhovnicească deci nu e vorba de o tzara asha aiurea, ci e vorba despre aia Românească din nor shi din izvor, aia din Cer ce se ashterne pe pamant shi padure shi codru frânt, dar nu himerica sau iluzorie ci doar bine shi forate bine tainuita... ca nu este spre slava mincinoasă de la oameni... ci spre dragostelile minunate din Ceuri pogorâte shi bine curățite...
|
sper ca realizati ca ma uit ca curcan-n lemne la toate semnele alea. eu habar n-am avut c exista si asemenea litere. pana acum 3 zile. cand am gasit-o si am inceput sa caut semnificatia ei. si in parte, vsovi, ai dreptate; s-ar traduce Trimisul lui Dumnezeu. sau asa ceva. de aceea caut profunzimea si intelegerea acestei litere si raspunsul la intrebarea : de ce m-a ales pe mine? sunt si fericita dar si confuza. de aceea trebuie sa stiu ca sa urmez calea cea buna
|
Citat:
Te plimbai?, erai in autobuz? ti-a adus-o vintul pe o hirtie, cum? |
nu conteaza cum am gasit-o sau cum m-a gasit ea pe mine. trebuie doar sa sinteleg ce inseamna ca sa-mi dau seama de ce m-a ales pe mine. abia atunci o sa stiu de ce.
|
Ca sa cureti un lucru, murdaresti un altul.Dar poti murdari mai multe lucruri fara a curata nici unul.
Da dar stii ce omiti? Efortul care este in esenta lui ziditor! cladeste si intareste caractere tari. Chiar daca nu reusesti sa cureti ceva. |
Citat:
|
o sa pot explica aceste lucruri atunci cand le voi intelege. acum doar percep ceva... care sper din tot sufletul sa fie spre binele meu. si da sunt niste fapte care s-au intamplat si care merita sa fie cunoscute. doar ca atunci cand spui aceste lucruri risti sa fi luat drept.. nebun cu capu. si atunci ma feresc sa intru in amanunte. mi s-au intamplat lucuri extraodrinare, inaltatoare, care mi-au intarit credinta in Dumnezeu. Stiu acum cu certitudine ca suntem iubiti si iertati. ca suntem protejati si indrumati. ca trebuie doar sa constientizam ca Il avem alaturi. Uneori e imposibil sa-ti dai seama ca tot ce te inconjoara este real. ca ceea ce ti se intampla este de fapt ireal. si atunci trebuie sa existe un echilibru intre real si ireal. mi s-a intamplat. undeva in subconstientul meu doream sa se intample asta. ca o confirmare a faptului ca suferinta prin care trec este sprijinita de divinitate. si realizez, pe zi ce trece ca asa e. LA fel de bine stiu ca nu toti primim sprijinul acesta si ca cei alesi trebuie sa spuna mai departe. Da. Dumnezeu exista! este alaturi de fiecare, prin ingerii sai. dar oare cati dintre noi constientizam asta cu adevarat? daca este cineva care poate sa-mi desluseasca problema pusa de mine anterior, acel insemn sau litera, atunci treburile vor fi foarte clare. cel putin dintr-un anumit punct.
|
ok, succes!
|
chiar nu este nimeni care ma poate ajuta cu problema descrisa de mine anterior? sa-mi explice cineva ce inseamna mai clar in alfabetul ebraic aceasta litera? [SIZE=3][COLOR=black]ץ[/COLOR]·. [/SIZE][SIZE=3]nu gasesc pe net nimik explicit in legatua cu asta. de aceea am apelat la voi.
[/SIZE] |
Sigur nu este un semn de la Dumnezeu. De ce ti-ar trimite ceva in "chineza" cind tu esti romanca
|
da, si eu sunt de aceeasi parere cu Andrei. Nu cauta supranaturalul aici. daca ai primit biletul de la cineva, du-te la acea persoana si intreab-o clar ce vrea de la tine (s-o fi indragostit un evreu de tine :69: ai grija). daca pur si simplu l-ai gasit si nu stii de unde provine, si mai simplu. uita de el si nu-ti mai bate capul. e mai safe.
|
amina, te cheama Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu... asta e... ca sa cunoshti Adevarul... Cuvantului ... lui Dumnezeu... Iubirea pe Cale... calea spre Viatza... shi cine nu cauta, nu bate, nu cere, ... aceluia cum?
|
fii un pic mai explicit, te rog.
|
Citat:
|
nu stiu daca este cazul sa mai dezvolt acest subiect. nu am cerut decat o lamurire in privinta unei litere care am aflat ca provine din limba ebraica. Stiam ca, in cazul in care voi extinde aceste cautari voi fi luata drept o aiurita. de aceea raman strict pe subiect. daca stie cineva alte amanunte despre ceea ce am scris mai devreme, astept un raspuns competent.
|
Citat:
|
Raspuns lui Amina
In ebraica sunt cateva litere care se scriu diferit daca se scriu la sfarsitul cuvantului. Litera de care ai intrebat este Tz (pe romaneste) Tzadik pe ebraica: ץ,צ . Tzadik pe ebraica se numeste si o persoana evlavioasa care implineste toate datoriile religioase ale sale si este un exemplu semenilor sai. Asta nui musai in legatura cu evreii ci Tzadiki pot fi in toate religile.
|
Atentie, sa nu ajungem ssa umblam dupa cai verzi pe pereti! Daca mesajul era de la Dumnezeu, il intelegeai. Ori asa, mesajul are doar darul de a-ti capta atentia. Amina, fii cu bagare de seama.
|
Nu prea am inteles replica ta insa
Citat:
Judaismul nu este o religie misionara si asta este poate una din cauzele ca Poporul evreu a ramas asa mult timp si nu sa amestecat cu altele popoare. La evrei, judaismul trece de la mama si nu de la tata .Mult mai destept si mai real. Asa ca Anca-Miha,poti sa fi linistita . ce am scris, ca intotdeauna,este numai adevarul adevarat. |
Cat am inteles eu din ce ai scris
Replica dubla,scuzati
|
Citat:
sau poate ca este doar un defect de exprimare, ptr ca ati zis ca nu mai scrieti/ vorbiti romaneste de vreo 50 ani? in fine, all in all, bine ca mai scrie si un evreu pe aici. :1: |
Ca sa se poata intelege ce am scris
Citat:
Unui goi (citeste-neevreu) care vrea sa treaca la judaism i se face asa de multe probleme ca majoritatea parasesc planu de a deveni evreu. De exemplu,el /ea trebuie sa invete tot ce este in legatura cu judaismul si sa treaca cu succes multe examene in fata unei comisii de rabini care au si titlul de judecatori. In cursul acestuitimp, care ia aproximativ un an jumate pana la doi ani,candidatul trebuie sa traiasca in acord cu legile judaismului si este des controlat. Nu-i de mirare ca reusesc numai un numar infim sa fiu evrei.Asta este acea minoritate de care am scris. |
Vreau sa explic avatarul meu.
Cu toate ca arata ca un semn evreu, Maghen David,(semnul regelui David) ,avatarul nu are nici o legatura cu asta. Lam gasit si mia placut. Original este un simbol indian (din India) a desteptaciunii.
|
multumesc pentru explicatii, inclusiv cea cu avatarul - care recunosc ca m-a dus cu gandul la steaua regelui David.
sper sa mai aveti rabdare sa participati la discutii pe acest forum. |
Pentru asta am venit
Insa diferite persoane aci vor ca discutile despre Judaism sa se schimbe in propaganda antisemita din partea lor.
Eu vreau sa discut Judaism si diferentele intre religii. Sunt convins ca puteti invata de la mine despre Judaism, asa cum este nu cum este descris decatre slabi de minte si ignoranti. |
Iti multumesc din suflet pentru raspuns, [COLOR=#0000ff]Evreulcelales[/COLOR]. este ca o confirmare ceea ce mi-ai scris cu ceea ce s-a intamplat. Eu nu m-am gandit la nici o convertire, la vreo schimbare de religie sau altceva. credinta mea e una, in Bunul Dumnezeu si in Sfanta Treime si in toate minunile ce se intampla zi de zi. dar tot vreau sa stiu mai mult si sa aflu mai multe. Iti multumesc inca odata.
|
Citat:
|
Citat:
Propaganda antisemita ia nastere ca si la legionari, din frustrari personale si LIMITARI din sentimentul neimplinirii si mai ales a DEZNADEJDII si FRICII!...caracteristice tarilor mici si izolate. Priveste daca a existat vreodata fanatism religios sau antisemit in tarile mari cu deschideri largi catre lume. De aceea evreii in masa s-au refugiat in ele. |
Citat:
|
Citat:
Daca nu Il consideri Dumnezeu, este treaba ta, dar nu agreem sa-ti si exprimi acest gand. |
Avand primele 5 Carti din biblie comune, poate ca acolo ar trebui sa ne concentram, caci sunt convinsa ca aveti scrieri multe referitoare la Facerea sau Cartile lui Moise.
Eu as vrea sa stiu de ce evreii despart mancarea de carne de cea de legume, in asa fel incat si vasele, si cuptorul in care se prepara si apoi si masina de spalat vase trebuie sa fie ori pentru preparatele de carne, ori pentru legume. De ce aceasta grija de a nu le amesteca? Si o alta intrebare: ce semnifica leganatul si lovitul cu capul in zid la rugaciunea evreilor? Va ajuta cumva sa intrati intr-o anume stare? |
Este absolut fantastic cat nu cunoasteti
Citat:
In VT este scrisa cererea lui Dumnezeu de la poporul Lui, sa nu manance carne de vitel gatit in laptele mamei lui. Evreii au inteles ca nu este voie sa manance CARNE si LAPTE la aceias masa. Carne de porc este oprit de mancat. Pesti fara solzi sunt opriti de mancat. Sunt permise de mancat numai vite care rumega si au copitele despicate ca vavile,oile s.a.m.d. Astea sunt legile Kashrutului care are ca scop sa pazeasca sanatatea poporului si sal indeparteze de mancari traditionale a popoarelor pagane. Interesant ca pana azi traiesc in Israel porci salbatici care sunt contaminati cu un vierme care traieste in carnea lor si o parte din oameni se pot contamina si murii in mari suferinte. Legumele si toate altele care nu am amintit sunt absolut libere la consumatie. Cand evreii habotnici se roaga rugaciuni stiute pe de rost,rugaciuni scrise in anumit tempo, ei gasesc ca este confortabil sa se legene usor in ritmul rugaciunii. Nu numai se leagana, uneori se inclina usor,uneori pun mana dreapta pe pieptul stang (inima) si uneori se aseaza si asculta cum altii citesc din Tora. Despre lovitul zidului cu capul,nu exista asa ceva. Se poate ca acei care se roaga langa Zidul Plangerii obisnuiesc sa se apropie de zid si vi se pare ca se lovesc de zid dar ei poate numai se sprijinesc de zid. Evreii religiosi nu au nevoie de "stari speciale" ca sa se roage.Cand ei se roaga ei se simt aproape de Dumnezeu. Cred ca am fost destul de clar. |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 04:24:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.