Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Mari Duhovnici si predicile lor (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5036)
-   -   Sfintii inchisorilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4582)

adrian7 25.07.2013 00:13:58

O dovada ce nu poate fi contestata, legat de Sfintii Inchisorilor este pastrarea trupului dupa multi ani, in care in mod obisnuit s-ar fi descompus. Pot fi si alte dovezi ale sfinteniei care nu se pot vedea, unele dovezi sunt chiar marturiile unor minuni savarsite la trupurile lor. Doamne ajuta!

Miha-anca 25.07.2013 01:54:45

http://www.razbointrucuvant.ro/tag/moaste-intregi/
Marturii vii ale celor care si-au petrecut o mare parte din viata lor in inchisorile comuniste. Impresionant film!

antoniap 25.07.2013 09:12:56

Atunci cand se vorbeste despre Miscarea Legionara, se contureaza doua pozitii opuse. Unii o divinizeaza, altii o denigreaza. Cred ca o cale de mijloc se impune, caci nimic creat de om nu poate egala perfectiunea lui Dumnezeu. Prin ML, unor li s-a dat sansa sa se sfinteasca, altora sa-si incerce puterile si altora sa sa se sminteasca. As compara Miscarea Legionara cu o sita uriasa. Iar o sita ramane o sita, nu e nici icoana macar. Totusi, o sita e buna la casa omului.

Cine vrea sa vorbeasca despre Sfintii Inchisorilor, sa mearga mai intai la Aiud si sa stea 15 minute in osuar si sa se roage lui Dumnezeu sa i se descopere adevarul despre acesti sfinti.

Nu ne jucam cu canonizarile de parca sfintii ar fi la candidati la vreo functie lumeasca. Dumnezeu le-a daruit sfintenia unora. Nu-I putem lua locul. Treaba noastra este sa-L slavim pe Dumnezeu Care astfel ii cinsteste pe cei placuti lui. Pur si simplu. Fara nicio politica. Nu ne inchinam Miscarii legionare, ci lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a sfintit, nu Miscarea Legionara, care nu poate fi decat o miscare lumeasca si cu nimic mai presus decat Biserica.

Nu toti legionarii au fost sfinti. Nu toti sfintii de la Aiud au fost legionari. Politizarea sfinteniei din mandrie lumeasca aduce doar prejudicii si nu cred ca e placuta lui Dumnezeu.

Miha-anca 25.07.2013 14:14:28

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 527741)
Nu ne jucam cu canonizarile de parca sfintii ar fi la candidati la vreo functie lumeasca. Dumnezeu le-a daruit sfintenia unora. Nu-I putem lua locul. Treaba noastra este sa-L slavim pe Dumnezeu Care astfel ii cinsteste pe cei placuti lui. Pur si simplu. Fara nicio politica. Nu ne inchinam Miscarii legionare, ci lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a sfintit, nu Miscarea Legionara, care nu poate fi decat o miscare lumeasca si cu nimic mai presus decat Biserica.

Nu toti legionarii au fost sfinti. Nu toti sfintii de la Aiud au fost legionari. Politizarea sfinteniei din mandrie lumeasca aduce doar prejudicii si nu cred ca e placuta lui Dumnezeu.

Corect! Aceste lucruri au fost spuse si repetate de multe ori pe acest topic. Doar cei rau intentionati nu tin cont de acest lucru si repeta la infinit prostia cu promovarea miscarii legionare.

antoniap 31.07.2013 15:55:02

http://www.fericiticeiprigoniti.net/metode-de-tortura

antoniap 31.07.2013 15:59:06

http://ioanianolide.wordpress.com/

Miha-anca 01.08.2013 02:53:49

Poate vara este de vina si lipsa temelor politice de discutat, dar am observat ca s-a inceput sa se discute pe tema aceasta a torturii din Romania post-bellica. S-a gasit si un tortionar, care traieste in Bucuresti, are pensie mare si nimeni nu-l deranjeaza, nici macar cu o intrebare. Asta a fost ieri. (B1)
Apoi am vazut astazi un batran, care depana amintirile lui amare, legate de perioada de detentie. (Realitatea)
Sa fi venit oare vremea ca aceste "presuri", sub care s-a maturat atata suferinta, sa fie indepartate, ca sa se faca curatenie si sa se aduca lumina? Vom vedea.

DragosP 01.08.2013 08:30:59

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 527765)
Doar cei rau intentionati nu tin cont de acest lucru si repeta la infinit prostia cu promovarea miscarii legionare.

Corect.
Citește te rog postările din acest topic ale fratelui Zaharia.
Spune-mi te rog după aceea la ce se referă.
Mulțumesc.

Miha-anca 01.08.2013 14:58:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528619)
Corect.
Citește te rog postările din acest topic ale fratelui Zaharia.
Spune-mi te rog după aceea la ce se referă.
Mulțumesc.

Nu cred ca fratele Zaharia promoveaza miscarea legionara, ci le recunoaste legionarilor niste calitati pe care le-au avut si care i-a ajutat, prin determinare, sa reziste in mod eroic la marea incercare, la care au fost supusi in inchisorile comuniste. Asta nu inseamna ca vrea cineva sa reinvie Miscarea legionara; calitatile lor insa, de ex: credinta in Dumnezeu, loialitatea, rabdarea, dragostea de tara, etc) ne pot fi noua exemple de urmat, fara a include aici ideologia lor legata de evrei. In privinta acesteia din urma avem legi care reglementeaza acest lucru; si unde e lege nu e tocmeala, caci se poate ajunge si la inchisoare in caz de nerespectare.
Si cum masura trebuie sa fie de aur, nu e bine nici sa exageram, nerecunoscand calitatile celor care au suferit cumplit, platind chiar cu viata, dar luand apararea celor care au comis actele de tortura, motivandu-le ca fiind indreptatite, fapt prin care se ia partea unui sistem totalitar bazat pe o ideologie diavoleasca.

Miha-anca 01.08.2013 15:12:11

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 527765)
Corect! Aceste lucruri au fost spuse si repetate de multe ori pe acest topic. Doar cei rau intentionati nu tin cont de acest lucru si repeta la infinit prostia cu promovarea miscarii legionare.

Dragos, aici m-am referit la cei, carora aparent le e teama, ca reunoasterea sfintilor din inchisori ar putea fi motiv de "promovare a miscarii legionare".
In fapt nimeni nu doreste promovarea miscarii legionare. Aceasta a fost si a murit.
Am insa impresia ca in spatele persistentei de a nu-i recunoaste pe sfintii inchisorilor, se ascund niste constiinte incarcate si pline de teama de a da socoteala de faptele trecutului. Asta pe de o parte; iar pe de alta parte, teama, ca s-ar putea pune bazele unei societati bazate pe adevar si credinta. Ce perspectiva insuportabila pentru cei, carora le place minciuna...

antoniap 01.08.2013 16:36:50

Nu e nici corect politic sa elogiem Miscarea Legionara. Sa ne amintim impotriva cui a luptat. Sa ne amintim cu ce sacrificii a fost compromisa. Asa cum au fost compromisi si minerii!

Totusi, Miscarea Legionara este a romanilor si are calitatile ei. Este ceva unic, cu bune si cu rele. Acel elan al tinerilor indreptat spre Dumnezeu e un lucru laudabil.

AlinB 01.08.2013 17:43:53

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528648)
Dragos, aici m-am referit la cei, carora aparent le e teama, ca reunoasterea sfintilor din inchisori ar putea fi motiv de "promovare a miscarii legionare".
In fapt nimeni nu doreste promovarea miscarii legionare. Aceasta a fost si a murit.

Ba in mod sigur se doreste.

De fiecare data cand vine vorba de Sf. Inchisorilor, aproape imediat se pune in discutie si ML, ca ce buni au fost ei, adevarati patrioti, eroi, chiar sfinti, deci....

Vrei dovada?

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 528665)
Nu e nici corect politic sa elogiem Miscarea Legionara. Sa ne amintim impotriva cui a luptat. Sa ne amintim cu ce sacrificii a fost compromisa. Asa cum au fost compromisi si minerii!

Totusi, Miscarea Legionara este a romanilor si are calitatile ei. Este ceva unic, cu bune si cu rele. Acel elan al tinerilor indreptat spre Dumnezeu e un lucru laudabil.

O postare mai sus doar.
Dar mai cauta, chiar si doar pe acest topic si ai sa vezi.

Tu de exemplu, pe pagina anterioara

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528644)
Nu cred ca fratele Zaharia promoveaza miscarea legionara, ci le recunoaste legionarilor niste calitati pe care le-au avut si care i-a ajutat, prin determinare, sa reziste in mod eroic la marea incercare, la care au fost supusi in inchisorile comuniste. .

Care va sa zica, a fi legionar automat le-a dat determinare, ca si cand toti legionarii ar fi facut puscarie si toti care au facut puscarie, au rezistat cu eroism.

Deci nu faptul ca ar fi fost buni crestini ar fi avut vreun impact, ci faptul ca au fost legionari.

Sau altfel spus, punem semnul egal intre legionar si crestin.

Si uite asa, repetam papagaliceste prostia cu "nu promovam miscarea legionara".
Poate ne crede cineva.

DragosP 01.08.2013 17:44:06

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528648)

Pe buna dreptate.
Citat:

Eu nu sunt așa de sigur.

Miha-anca 01.08.2013 21:29:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528684)

De fiecare data cand vine vorba de Sf. Inchisorilor, aproape imediat se pune in discutie si ML, ca ce buni au fost ei, adevarati patrioti, eroi, chiar sfinti, deci....

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528685)
Pe buna dreptate.

Eu nu sunt așa de sigur.

Dragos, ia-te de mana cu AlinB, caci vad ca amandoi intrevedeti un viitor luminos miscarii legionare! Eu nu cred ca are altceva decat trecut. Dar va urez succes!

Miha-anca 01.08.2013 21:58:43

Citat:

Vrei dovada?

O postare mai sus doar.

Tu de exemplu, pe pagina anterioara

Care va sa zica, a fi legionar automat le-a dat determinare, ca si cand toti legionarii ar fi facut puscarie si toti care au facut puscarie, au rezistat cu eroism.

Deci nu faptul ca ar fi fost buni crestini ar fi avut vreun impact, ci faptul ca au fost legionari.

Sau altfel spus, punem semnul egal intre legionar si crestin.

Si uite asa, repetam papagaliceste prostia cu "nu promovam miscarea legionara".
Poate ne crede cineva.

Sigur, poti avea aceasta parere personala. Pe ce se bazeaza?
Sa stii ca nu punem semnul egal intre legionar si crestin, ci intre legionar si ortodox. Nu stiu daca intelegi diferenta.
In ceea ce priveste "nu promovam miscarea legionara", vom repeta aceasta sintagma adevarata de cate ori va fi nevoie, pana se va intelege acest lucru.
Sigur, sunt din cei, care sufla si in iaurt, desi exista legi f clare care previn repetarea unor greseli din trecut. Practic nimeni nu mai doreste repetarea lor.
Si in zilele noastre oamenii fac mii de greseli, care afecteaza pe altii, dar obsesia a ramas aceeasi la unii : Miscarea legionara! uitand ca aceasta nu mai exista; ca cei implicati au platit cu varf si indesat pentru fapte facute sau inventate de calai si ca mai toti sunt acum in ceruri. Iar cei, care inca mai sunt in viata, abia mai trag aer de batrani ce sunt...
"Suflatorii in iaurt" sunt insa neobositi si imortali. Treaba lor!
Pe noi ne intereseaza sa cinstim memoria mortilor, sfintilor nostri, care au suferit in mod crunt. Incercati, suflatori in iaurt, sa ne stati in cale!

DragosP 01.08.2013 22:05:06

Si zici că tu...nimic. Usturoi nu, gura-i ghiocel... Eu cu Alin: doi tembeli. Mai ales eu.
Asta e, noi să fim sănătoși! La cujet.

Miha-anca 01.08.2013 22:35:19

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528733)
Si zici că tu...nimic. Usturoi nu, gura-i ghiocel... Eu cu Alin: doi tembeli. Mai ales eu.
Asta e, noi să fim sănătoși! La cujet.

Ei, nici chiar atata autocritica, Dragos!
Dar nu am ce face, daca doar voi doi acordati o sansa ML in viitor. Pentru mine ML este un moment din istoria romanilor, deci de domeniul trecutului. A fost si s-a dus! Eu simpatizez numai cu cei care au suferit in inchisori, pe care i-am cunoscut prin intermediul lecturilor numeroaselor carti scrise pe tema Pitestiului si a celorlalte inchisori comuniste, in acelasi fel in care ii cinstesc pe sfintii ortodocsi, care au fost si mucenici.

antoniap 01.08.2013 22:37:06

Citat:

Vrei dovada?

O postare mai sus doar.

.

Sunt romanca, nu mi-e rusine sa gandesc asa. Vrei sa spun ca Miscarea Legionara a fost o catastrofa? Nu pot. Am spus ca, a facut si bune si rele si repet.

Miha-anca 01.08.2013 23:34:50

Citat:

Vad ca esti mai in tema: cine, cand, unde? Lumineaza-ne si pe noi daca stii ceva. Ca de aruncat cu vorbe goale oricine e in stare...

DragosP 02.08.2013 07:51:57

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528740)
Dar nu am ce face, daca doar voi doi acordati o sansa ML in viitor.

:21:
Dacă eu fac o afirmație, ca observator exterior, despre un fenomen, înseamnă că aprob sau dau o șansă acelui fenomen?
Mamăă ce logică beton ai!:77:

AlinB 02.08.2013 10:59:19

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528770)
Dacă eu fac o afirmație, ca observator exterior, despre un fenomen, înseamnă că aprob sau dau o șansă acelui fenomen?

Mai reusesti sa te miri? :)

AlinB 02.08.2013 11:00:02

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 528741)
Sunt romanca, nu mi-e rusine sa gandesc asa. Vrei sa spun ca Miscarea Legionara a fost o catastrofa? Nu pot. Am spus ca, a facut si bune si rele si repet.

Avand in vedere ce a ajuns pana la urma, asasinatele politice, etc. cred ca se poate spune asa, a inceput foarte promitator dar a esuat catastrofic.

AlinB 02.08.2013 11:02:19

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528747)
Vad ca esti mai in tema: cine, cand, unde? Lumineaza-ne si pe noi daca stii ceva. Ca de aruncat cu vorbe goale oricine e in stare...

Tu de exemplu.
Am postat pe pagina anterioara un exemplu recent.

As putea sa mai caut, sunt sigur ca as gasi mai multe, dar nu merita timpul pierdut sa incerci sa demonstrezi unei persoane care se face ca ploua, contrariul.

Este suficient ca e evident pentru ceilalti care au o dreapta judecata.

AlinB 02.08.2013 11:04:55

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528722)
Dragos, ia-te de mana cu AlinB, caci vad ca amandoi intrevedeti un viitor luminos miscarii legionare! Eu nu cred ca are altceva decat trecut. Dar va urez succes!

Completeaza pe topicul tau despre manipulare: manipularea prin psihologia de inversiune.

Cand esti acuzata si prinsa facand un lucru rusinos, te faci ca ploua si pe urma printr-o replica "naucitoare" plasezi vina de care esti acuzata asupra acuzatorului tau.

Pe pagina urmatoare, poti sa o iei de la capat cu propaganda, lumea a uitat deja.

Serios, e penibil.

Miha-anca 02.08.2013 15:06:23

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528770)

DA, ii dai o sansa, cat timp crezi ca acel fenomen mai exista. Eu i-am infirmat existenta, ML fiind de domeniul trecutului. Asa ca vezi mataluta cine e cu logica beton aici: chiar tu!

Miha-anca 02.08.2013 15:23:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528786)
Completeaza pe topicul tau despre manipulare: manipularea prin psihologia de inversiune.

Cand esti acuzata si prinsa facand un lucru rusinos, te faci ca ploua si pe urma printr-o replica "naucitoare" plasezi vina de care esti acuzata asupra acuzatorului tau.

Pe pagina urmatoare, poti sa o iei de la capat cu propaganda, lumea a uitat deja.

Serios, e penibil.

Si logica ta e de beton armat! Unde dai su unde crapa!
Dar spune-mi : de ce ti-e frica?

AlinB 02.08.2013 15:28:13

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528846)
DA, ii dai o sansa, cat timp crezi ca acel fenomen mai exista. Eu i-am infirmat existenta, ML fiind de domeniul trecutului. Asa ca vezi mataluta cine e cu logica beton aici: chiar tu!

Nici n-am afirmat ca exista ca atare (desi exista ceva miscari/miscare pe tiparul ei si la ora actuala din ce am auzit) ci exista admiratori si cei care fac obsesiv trimiteri la el cand e vorba de "Sfintii Inchisorilor".
Tu de exemplu.

DragosP 02.08.2013 16:16:29

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528846)

Doamna dragă! Eu spun că sunt încercări ale unora care fac apologia ml. N-am spus nicăieri că există ml. E chiar așa de greu de priceput??

Miha-anca 02.08.2013 16:17:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528852)
Nici n-am afirmat ca exista ca atare (desi exista ceva miscari/miscare pe tiparul ei si la ora actuala din ce am auzit) ci exista admiratori si cei care fac obsesiv trimiteri la el cand e vorba de "Sfintii Inchisorilor".
Tu de exemplu.

Deci nu exista, dar exista! Dumnezeu sa te inteleaga!
Da, vad ca a ajuns sa fie obsesiv pentru tine: poate ne spui si de ce. De ce oare?

Dar nu te mira, caci si televiziunile au inceput sa focuseze pe acea perioada din istoria Romaniei, in care s-au comis atatea atrocitati, fara ca tortionarii sa fi fost trasi la raspundere. Este momentul sa se faca si in aceasta privinta lumina, indiferent ca le place sau nu le place unora si altora.
Si nici nu ai ce le face, celor care aduc pe tapet aceasta tema a tortionarilor, caci exista libertatea de expresie, unul dintre putinele cistiguri certe ale societatii romanesti dupa 1989.

antoniap 02.08.2013 16:57:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528783)
Avand in vedere ce a ajuns pana la urma, asasinatele politice, etc. cred ca se poate spune asa, a inceput foarte promitator dar a esuat catastrofic.

Psihologia multimii! Unii se asteptau ca si Iisus sa le dea mereu gratuit paine si peste, altii credeau ca Iisus are o misiune lumeasca.

Si in cadrul Miscarii Legionare au intrat oameni cu intentii diverse si cu diverse pretentii de la ML. Sita vietii i-a cernut, insa.

Miha-anca 03.08.2013 00:10:42

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528858)
Doamna dragă! Eu spun că sunt încercări ale unora care fac apologia ml. N-am spus nicăieri că există ml. E chiar așa de greu de priceput??

Acum ai intors-o ca la Ploiesti: nu afirmi, dar zici. Ma bucur ca macar acum ai priceput ca ML este de domeniul trecutului.
Dar sa clarificam un lucru:
APOLOGÍE s.f. Laudă exagerată, ridicare în slăvi, apărare servilă și interesată
Pe viitor te rog sa te gandesti la sensul cuvintelor pe care le folosesti.

In general:
Nu cred ca poate cineva sa isi permita sa imi ingradeasca dreptul de a admira la cineva curajul, credinta in Iisus Hristos, hotararea, dragostea de tara, dragostea fata de aproapele, sentimente pe care unii oameni le-au aratat in conditii grele de detentie, de teroare si izolare de restul lumii - care l-ar fi putut sustine si incuraja - si asta fara a nutri sentimente de ura impotriva celor care ii cauzau suferinte incredibile. Admir la acesti oameni imensa capacitate de a accepta suferinta, pe care au adus-o ofranda lui Hristos.
Iar verticalitatea de care au dat dovada, rezistand pana la urma, caci doar acela este invingator care rezista pana la sfarsit, a adus unora moartea de mucenic (iar altora puterea de a rezista pana la iesirea din inchisoare). Osemintele lor, ajunse moaste, ne dau imboldul ca si noi sa rezistam pana la sfarsit; ne vindeca de boli si ne dau mir, acestea fiind moaste ale celor care au reusit prin eforturi maxime sa cucereasca cununa nestricacioasa si mantuirea. Sufletele acestor mucenici au intregit numarul celor 144000 din cer. Ne-o spune Pr. Mina Dobzeu in cartea sa "Apocalipsa - planul de salvare a lumii in 7 etape". Daca noi tacem, pietrele vor striga!

DragosP 03.08.2013 07:56:16

Credeam că vorbim românește și că înțelegem doar ce afirmam. Nu ce am vrea noi să credem că a zis interlocutorul nostru. N-am intors nimic nici ca la Ploiești nici ca la Braila, niciodată n-am afirmat altceva.

Bun. Am înțeles ce admiri. Crezi că e meritul ml sau tocmai datorită calităților lor umane s-au înscris în ml?

Miha-anca 04.08.2013 02:54:07

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528948)
Credeam că vorbim românește și că înțelegem doar ce afirmam. Nu ce am vrea noi să credem că a zis interlocutorul nostru. N-am intors nimic nici ca la Ploiești nici ca la Braila, niciodată n-am afirmat altceva.

Bun. Am înțeles ce admiri. Crezi că e meritul ml sau tocmai datorită calităților lor umane s-au înscris în ml?

Bine, asa sa faci de acum inainte si va fi bine.
Intrebarea ta nu-si are rostul in topicul despre Sfintii inchisorilor. Nu spun ca intrebarea ta nu merita raspuns, dar nu aici, pe acest topic. Vectorul cuvintelor tale e indreptat inspre ML, in vreme ce eu indrept discutia inspre Sfintii inchisorilor. Vezi diferenta? Sper ca am vorbit româneste.

Pelerin spre Rasarit 04.08.2013 13:55:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528929)
Sufletele acestor mucenici au intregit numarul celor 144000 din cer. Ne-o spune Pr. Mina Dobzeu in cartea sa "Apocalipsa - planul de salvare a lumii in 7 etape". Daca noi tacem, pietrele vor striga!

Doamna talcuirea cu pricina nu se poate referi la cei 144.000 pecetluiti din capitolul 7 din Apocalipsa.Pasajul cu pricina (7:4-8)se refera in mod expres si clar(este unul dintre cele mai clare pasaje din intreaga scriere)la membrii ai celor 12 triburi ale lui Israel,sunt si enumerati,dpdv numeric,pe triburi.Adica este vorba exclusiv de evrei.Poti eventual sa-i incadrezi,pe mucenicii mentionati de dvs, fie in multimea mare din 7:9-10 sau,daca doriti o incadrare martirica,impreuna cu sufletele martirilor de sub altar(6:9-11)unde chiar li-se spune acestora ca vor mai fi si altii.Dar in numarul cu pricina este imposibil decat daca se ignora complet sensul textului.Numarul cu pricina este in legatura cu ramasita israelita credincioasa de care vorbea Apostolul Pavel,nu are treaba cu martirii dintre neamuri.

DragosP 04.08.2013 13:56:26

Eu zic să te mai gandesti!

AlinB 04.08.2013 23:27:02

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528858)

Ei, chiar esti asa naiv sa crezi ca n-a priceput?
"pricepe" ce vrea sa priceapa - e chestie de recuzita.

AlinB 04.08.2013 23:29:03

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 528867)
Si in cadrul Miscarii Legionare au intrat oameni cu intentii diverse si cu diverse pretentii de la ML. Sita vietii i-a cernut, insa.

Din pacate, istoric vorbind, in sita o ramas chiar "varfurile" vremurilor respective, cei care acum ii vedem reciclati de unii, facuti sfinti si pusi la gramada cu unii care chiar si-au castigat cununa muceniciei.

Dar nici astia, adevarati, n-au scapat toti de politizare sau sa fie folositi ca scuza pentru asa ceva.

Miha-anca 04.08.2013 23:41:33

http://www.unibuc.ro/studies/Doctora...redinta%20si%2...
Acest rezumat al unei lucrari de doctorat aduce multe marturii. Ar fi bine sa sa se lumineze cei, care nu inteleg suferinta celor din inchisorile comuniste, citindu-l.

Miha-anca 04.08.2013 23:44:12

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 529152)
Din pacate, istoric vorbind, in sita o ramas chiar "varfurile" vremurilor respective, cei care acum ii vedem reciclati de unii, facuti sfinti si pusi la gramada cu unii care chiar si-au castigat cununa muceniciei.

Dar nici astia, adevarati, n-au scapat toti de politizare sau sa fie folositi ca scuza pentru asa ceva.

Slava Domnului, ca memoria poporului este vie, in vreme ce inima unora este impietrita.

Miha-anca 05.08.2013 00:20:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 529150)
Ei, chiar esti asa naiv sa crezi ca n-a priceput?
"pricepe" ce vrea sa priceapa - e chestie de recuzita.

Nu ai de unde sti tu ce pricepe un ortodox.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:51:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.