![]() |
Calator,la ce a folosit ereticilor dialogul ecumenic?La nimic,au ramas tot in erezii.Ba a folosit la ceva,la relativizarea ortodoxiei prin compromisurile ce s-au facut.Minciunii nu ii strica compromisul,dar adevarului care e ortodoxia,da.Vorbeai de parintele Staniloae,de ce nu spui ce a zis pana la cap?Ca ecumenismul e produsul masoneriei si ca vor relativizarea ortodoxiei?N-au invatat nimic,s-au pierdut atatia ani degeaba.Iata de ce ne trebuie un patriarh ortodox adevarat care sa puna punct acestui ecumenism distructiv.
|
Nu cred ca se poate face nimic atita timp cit clasa politica trage hais iar citiva din BOR cea.
Timpul s-a scurtat... si eu cred ca dupa directia in care au luat-o evenimentele si ideologia de stat de care depinde organic si cea BOR in cel mult 5 ani se va vedea o imagine clara...(pentru cei care au ochi sa vada) |
sigur ca da Un alt patriarh "adevarat", o alta biserica "adevarata" PR Staniloaie a participat la dicutii cu "ereticii" Putem spune despre el ca si-a relativizat credinta? Poti spune ca participarea Patriarhului Daniel la intalnirile ecumenice a dus la relativizarea credintei? Poti da niste exemple?
Si daca crezi cu adevarat in ceea ce afirmi de ce eziti sa spui care este ierarhul de care asculta pr Gheorghe? Care sunt ierarhii care asculta de Sf Parinti. Biserica noastra nu se implica in ecumenism de ieri de azi. Spune tu cum anume s-a relativizat credinta noastra in urma acestui lucru? Ecumenismul nu a aparut din dorinta de a face o salata de religii, in care fiecare sa prea de la altele sau sa se caute ceva in comun sa se renunte la diferente si ceea ce ar fi in comun sa devinta o religie. Nu este vorba despre o dorinta de punere in dicutie a dogmelor, de convingere a celorlate confesiuni ca sunt "error". Atunci ca si in prezent bisericile crestine au dorit sa se uneasca pentru a oferi o pozitie si un raspuns unitar in fata unor situatii care au afectat omenirea Asa cum a fost primul razboi mondial. Predecesorii miscarii ecumenice au fost mai multe organizatii aglicane si protestante care militau pentru inlaturarea razboaielor dintre popoare. Si in prezent bisericile cauta sa rezolve anumite probleme de ordin social. Biserica noastra s-a implicat in astfel de initiative inca inainte de a se constitui miscarea ecumenista. DIn anul 1920 Mitropolitul Miron Cristea a fost vicepresedintele "aliantei mondiale pentru promovarea pacii internationale prin biserici" iar presedintele era din Biserica Anglicana. S-au tinut multe conferinte din care una in anul 1936 la Ramnicu Valcea Dar cum ar putea oare niste grapari separatiste sa se dezvolte? oare nu descreditand Sinodul? Se face atata tan tam pe baza ecumenismului. Ce a facut ecumenismul de 70 de ani incoace? Cu ce e mai relativa credinta mea decat a ta? Cu ce iti impiedica tie dialogul la care paricipa ierahii mantuirea personala? Nu te poti ruga? Nu te poti induhovnici si porti grija ierarhilor? Luat la bani marunti stii tu mai multa ortodoxie decat ei ? De ce aceste grupari dubioase sunt au sustinere din SUA? Acolo se afla duhovnicia ? "Analistii fenomenelor religioase sustin ca majoritatea clericilor ortodocsi romani din SUA, care nu recunosc autoritatea BOR, sunt afiliati sau au stranse legaturi cu Biserica Ortodoxa Rusa din America. Toate aceste biserici si segmente clericale asociate BO Ruse din SUA sunt organizate pe stil vechi, ca, de altfel, si contestatarii BOR din tara, de unde si denumirea lor generica de stilisti. Aceste structuri clericale sprijina azi intens ofensiva miscarilor de stil vechi din Romania." Ce suntem noi pe acest forum Simpli crestini. Vii si spui ca Patriarhul este ecumenic? Ei si? E mason Si? |
Citat:
Tu ti-ai adus aminte de ierarhul de care faci ascultare? Dar de o schimbare a invataturii de credinta din cauza "ecumenismului"? |
Citat:
|
Crezi ca pr. Staniloae este eretic? Eu spun ca nu! Dar dupa "standardele" tale, faptul ca aparticipat la intalniri cu "ereticii" il face eretic, nu?
A făcut parte din delegațiile Bisericii Ortodoxe Romane care au vizitat alte Biserici: Germania Federală (1970), Grecia (1971), Biserica coptă din Egipt (1971), Vatican (1971), delegat la al doilea Congres al profesorilor de Teologie ortodoxă de la Atena (1976); a participat la numeroase consultații și conferințe teologice organizate de diferite Comisii ale Consiliului Ecumenic al Bisericilor în mai multe țări; a ținut conferințe, ca invitat, la Facultățile de Teoiogie din Atena, Tesalonic, Paris, Strasbourg, Bonn, Heidelberg, Tubingen, Freiburg, Geneva, Oxford, Institutul ecumenic de la Bossey, în S.U.A. ș.a., a facut parte din Comisia ortodoxă română pentru dialogul teologic cu Biserica evanghelică din Germania Federală, participând la diferite întruniri, în ambele țări. Bogata sa activitate teologică, pusă în slujba Bisericii și a unității creștine, a fost apreciată și prin mai multe titluri și distincții: “doctor honons causa" al Facultății de Teologie din Tesalonic (1976), al Institutului teologic “St. Serge" din Paris (1981), al Facultății de Teologie din Belgrad (1982) și al Universității din București (1992); premiul “Dr. Leopold Lucas" al Facultății de Teologie evanghelică din Tubingen, “Crucea Sf. Augustin de Canterbury" din partea primatului Angliei (1981) ș.a.; membru corespondent al Academiei Române (1990), apoi membru titular (1992). |
postul anterior este pentru marius_daniel
|
Iar vorbesti aiurea.Unde am zis eu ca e eretic?Din contra a vrut sa-i aduca pe eretici la adevar,dar nu prin compromisuri,cum sunt rugaciunile comune.Ce n-ai inteles?Faci pe prostul?A participat la intalniri,dar si-a dat seama ca nu a ajutat cu nimic,de aceea a si spus ca e produsul masoneriei care vrea sa relativizeze ortodoxia.
P.S.Astept dovezi ca Sf.Parinti si parintele Staniloae au indemnat sau au facut rugaciuni cu ereticii.Pana nu le aduci nu mai avem ce vorbi. |
Citat:
Bate un vant de cearta printre voi ... Cred ca ar fi bine sa va rugati unii pentru altii: Mirean si calator pentru Marius_daniel si ancah si invers. Rugaciunea aduce cu ea iubire pentru cel pentru care te rogi. De-aia ii sugeram lui Marius_Daniel altundeva sa se roage pentru patriarhul Daniel. PS. Daca ma pomeniti si pe mine la rugaciunile voastre nu ma supar :) Adrian |
eu is mai eretica asa de felul meu eu stiu daca vrea marius-daniel sa-l pomenesc
|
Citat:
Eu nu m-as supara daca ... musulmanii s-ar ruga pentru mine. Dumnezeu ar lua doar ce e bun din rugaciunile lor. |
parintele Rafail Noica : "Sfintii Parinti, cand numeau pe cineva eretic, o faceau în Duhul Sfant, adica vedeau cu duhul ca este eretic, dar noi o facem după mintea noastră. Dupa cartile citite, din rautate. De aceea ei zideau, dar noi ucidem".
Ioan Scararul: "Fereste-te sa vorbesti despre dogme, ca asta raceste sufletul". Ne credem indreptatiti sa judecam, sa aruncam anatema ca sfintii cand noi duhovniceste nu suntem nici un sfert de cat erau ei. Au fost si sfinti care au cazut in erezii dar s-au indreptat Cum au aparut sectele? De la judecarea celar mai mari, nu sunt acestia destul de sfinti, nu patreaza dogmele, nu interpreteaza bine scipturile hai sa ne facem Biserica Noastra Crezi ca daca citesti dogmele si Sfintii Parinti le stii pe toate? Asa citesc unii scripturile si cred ca au dreptate si ca altii gresesc.Sfinti Parinti vorbeau din starea de despatimire Noi traim cu zeci de patimi si credem ca e deajuns sa-i citim si gata treaba. Stim sa dam citate despre smerenie, dragoste dar nu le traim si ii evaluam pe altii: ala nu-i destul de smerit, ala e eretic. Parintele Sofronie: "Pana si teologia Sfintei Treimi poate fi redusa la o simpla filosofie atunci cand nu-i Duh" |
Adri: eu m-am retras din acest dialog, tocmai pentru a nu se ajunge la cearta. In rest, ai dreptate cu rugaciunea.
|
Citat:
Din contra, neascultarea si iesirea din Biserica te face apostat sau, dupa caz, eretic! Oricum, discutia devine sterila in lipsa raspunsurilo care vrei sa le dai si a incapaciotatii de a intelege cele afirmate de mine. Reamintesc ca, personal, consider ca "ecomenismul", la modul prezentat de tine, este periculos pentru Ortodoxie, dar nu exista asa ceva in BOR, si nici nu ai putut dovedi ca exista! Raman la parerea mea initiala, care coincide cu ce oficiala BOR, respectiv ca este vorba, in cazul Ortodoxiei romanesti (in sensul administrativ-teritorial), de un "ecumenism proactiv", sintagma pe care am explicat-o anterior. De altfel, nu inteleg de ce tu, care nu il recunosti pe PF Daniel ca ierarh ataci BOR si ierarhia Bisericesca, sau de ce nu iti vezi pur si simplu de drum cu "ai tai". Totusi inteleg si de ce te temi sa spui care este ierarhul de care asculti...asta ar lamuri multe. Cu toata astea ma surprinde ca tu care nu te sfiesti sa ataci patriarhul si ierarhii te temi sa-ti marturisesti propria apartenenta la credinta. Si asta ma face sa raman la vechea me parere, anume ca unicul tau rol pe acest forum este sa ataci BOR. In ce priveste rugaciunea comuna, ei bine, ea nu este tocmai comuna. Fiecare si-a facur propria rugaciune. Nu s-a spus nicaieri ca este o rugaciune in "acelasi duh", ci o rugaciune "pentru pace în lumea întreagă". "Sa faceti cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii… ca sa petrecem viata pasnica si linistita intru toata cuviosia si bunacuviinta (I Tim. 2, 1-2). Ai putea sa te intrebi, pe buna dreptate, de ce nu s-au facut aceste rugaciuni fara participarea celorlalte culte. Ei bine, nu uita, BOR este Biserica misionara, iar Biserica Ortodoxa, ca biserica misionara are datoria fundamentala de a propovadui adevarul evanghelic oricand si oricum! "Misionarismul social, ospitalitatea crestina, bunacuviinta nu trebuie sa aiba a face cu promovarea "minimului dogmatic" știut fiind că "in materie de dogmă nu exista concesie", spunea Sf. Marcu al Efesului. Iar o schimbare in invatatura de credinta, cauzata de ecumenism, nu a putut mentina nimeni. Asa cum nimeni nu a putut dovedi nici vreo Liturghie comuna. Ca sa iti raspund la intrebare, intelege indemnul Sf. Parinti si in context istoric, ju numai in cel "literar". Cat despre pr. Staniloae, care spunea ca "Ecumenismul este pan-erezia veacului XX", este bine stiut ca, si dupa cea afacut acesta afirmatiem a participat la manifestările anterioare ecumenice, ceeea ce l-a facut sa spuna ca ecumenismul este o mișcare afiliată masoneriei mondiale. Da, sunt de acord cu pr Staniloae! Dar nu am auzit o recomandare data BOR sau ierarhilor dea renunta la "ecumenism". Si stii de ce? Pentru ca nu este cazul, "ecumenismul proactiv" nu este periculos... |
Vorbesti numai prostii...in continuare astept dovezi.Dovada,dovada...pana atunci no comment.
|
Citat:
Atitudinea ta imi aduce aminte de bancul acela cu comunisti ("kakaia capra?") Ai plecat dimineata cu capra la pascut, da, a pascut, da, era alba cu pete negre, da, behaia, da, unde-i capra? Care capra?”. dar stii tu mai bine decat mine bancurile comuniste, nu? :) |
Kakaia dovada,asta ai adus.Unde e dovada,tati,ai gasit-o?Mai scuteste-ma cu rugaciunile pentru pace,sa le faca fiecare in biserica lui,nu impreuna,da?Care pace?Pacea masonica,asta e,deoarece cu Hristos sunt in razboi.Si nu te mai prosti aiurea,eu am spus de cine ascult,asa ca nu mai freca mata de coada si recunoaste ca esti eretic.Din partea mea sa fi sanatos cu patriarhul tau,cu ecumnismul tau si cu masoneria ta,daca tu nu vrei sa te mantuiesti, nu o s-o faca altcineva in locul tau.Hristos vrea sa ne mantuiasca pe toti,dar nu cu forta,asa ca nu o sa te arunce in rai daca tu nu vrei.Sa vedem ce dovezi o sa aduceti la Judecata,acolo sa va vad.
|
marius_daniel, am sa repet postarea la care fac referire...
Ceea ce voiam sa subliniez este ca participarea la adunari ecumenice, asa cum ii acuzai tu pe ierarhi, nu te face eretic! Din contra, neascultarea si iesirea din Biserica te face apostat sau, dupa caz, eretic! Oricum, discutia devine sterila in lipsa raspunsurilo care vrei sa le dai si a incapaciotatii de a intelege cele afirmate de mine. Reamintesc ca, personal, consider ca "ecomenismul", la modul prezentat de tine, este periculos pentru Ortodoxie, dar nu exista asa ceva in BOR, si nici nu ai putut dovedi ca exista! Raman la parerea mea initiala, care coincide cu ce oficiala BOR, respectiv ca este vorba, in cazul Ortodoxiei romanesti (in sensul administrativ-teritorial), de un "ecumenism proactiv", sintagma pe care am explicat-o anterior. De altfel, nu inteleg de ce tu, care nu il recunosti pe PF Daniel ca ierarh ataci BOR si ierarhia Bisericesca, sau de ce nu iti vezi pur si simplu de drum cu "ai tai". Totusi inteleg si de ce te temi sa spui care este ierarhul de care asculti...asta ar lamuri multe. Cu toata astea ma surprinde ca tu care nu te sfiesti sa ataci patriarhul si ierarhii te temi sa-ti marturisesti propria apartenenta la credinta. Si asta ma face sa raman la vechea me parere, anume ca unicul tau rol pe acest forum este sa ataci BOR. In ce priveste rugaciunea comuna, ei bine, ea nu este tocmai comuna. Fiecare si-a facur propria rugaciune. Nu s-a spus nicaieri ca este o rugaciune in "acelasi duh", ci o rugaciune "pentru pace în lumea întreagã". "Sa faceti cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii& ca sa petrecem viata pasnica si linistita intru toata cuviosia si bunacuviinta (I Tim. 2, 1-2). Ai putea sa te intrebi, pe buna dreptate, de ce nu s-au facut aceste rugaciuni fara participarea celorlalte culte. Ei bine, nu uita, BOR este Biserica misionara, iar Biserica Ortodoxa, ca biserica misionara are datoria fundamentala de a propovadui adevarul evanghelic oricand si oricum! "Misionarismul social, ospitalitatea crestina, bunacuviinta nu trebuie sa aiba a face cu promovarea "minimului dogmatic" ºtiut fiind cã "in materie de dogmã nu exista concesie", spunea Sf. Marcu al Efesului. Iar o schimbare in invatatura de credinta, cauzata de ecumenism, nu a putut mentina nimeni. Asa cum nimeni nu a putut dovedi nici vreo Liturghie comuna. Ca sa iti raspund la intrebare, intelege indemnul Sf. Parinti si in context istoric, ju numai in cel "literar". Cat despre pr. Staniloae, care spunea ca "Ecumenismul este pan-erezia veacului XX", este bine stiut ca, si dupa cea afacut acesta afirmatiem a participat la manifestãrile anterioare ecumenice, ceeea ce l-a facut sa spuna ca ecumenismul este o miºcare afiliatã masoneriei mondiale. Da, sunt de acord cu pr Staniloae! Dar nu am auzit o recomandare data BOR sau ierarhilor dea renunta la "ecumenism". Si stii de ce? Pentru ca nu este cazul, "ecumenismul proactiv" nu este periculos... Astea sunt (o parte din) dovezile mele. Ale tale care sunt? :p Ti-am zis eu ca functionezi dupa principiul "kakaia capra"...:p:p Daca nu ai nici o treaba cu patriarhul daniel, de ce il ataci? daca nu faci parte din BOR, de ce o ataci? |
se zice ca la avva Antonie au venit mai multi frati intre care era si avva Iosif. si ca sa ii cerece, avva Antonie le citea din Scriptura dupa care ii intreba ce au inteles si fiecare raspundea dupa puterile lui. cand a ajuns la avva Iosif acesta a spus ca nu stie. la care Antonie a replicat: cu adevarat avva Iosif a gasit calea!
Marius tu esti in departamentul de racolare? Ai un target ceva? |
Aiurea.Astea nu-s dovezi,sunt prostiile voastre din cap.De ce-l atac pe patriarh?Foarte simplu.Fiindca este eretic si prin asta ma afecteaza si pe mine,facandu-ma chiar sa plec din B.O.R.Eu am o intrebare mai interesanta:de ce aparati voi ereticii,inclusiv pe cei din sinodul B.O.R.?Aparati-i in continuare,iar ei sa va apere la Judecata,deoarece Hristos nu va va apara,de asta sa fiti siguri.Eu vreau sa-l apar pe Hristos ca sa ma apere si El la Judecata,nu pe ereticii din B.O.R.
|
Si nu mai repeta aceleasi prostii ca nu devii mai credibil...
|
Domnule, ce ash mai putea sa adug shi eu ca un fel de sare pe rana?, sa nu se infecteze bineintzeles, ce? Ecumenismul pro-activ, n-am intzeles nimic, rugaciuni comune, liturghii comune, modificari ale adevarurilor de credintza, sau ce crezi ca daca eshti creshtin-ortodocs ultra arhicon eshti scutit de judecata doar ca eshti ortodocs cu numele? Poi daca atzi amintit de judecata, acolo spune clar de mirarea celor care nici prin cap nu le trecea ca ar fi facut o mica gresheala, adica aia trecutzi la stanga shtiau despre ei ca ascultasera pe Hristos in toate, dar se pare ca asta era doar in mintea lor, ca Hristos spune ca daca o CIrTa o IoTa nu atzi respectat, nu atzi facut unora dintre aceia mici, Lui nu le-am facut, asha ca atunci cand e vorba de ecumenism, nu e vorba despre ceva departat, institutzional care se respecta shi nu este nici o problema, ca sunt sau nu sunt dovezi, ci e vorba ca eresul promovat de unii se depune fara sa-tzi dai seama shi apoi trebuie sa-l rogi pe Hristos sa te scuture, shi asta doare uneori, ca orice intalnire cu necuratul sau cu apostatul sau cu vicleanul sau cu ortodocsul pRost sau plin de slugarnicie slugarnica a slugii blestemate ca shtie sa slujeasca slugareala fiindca e capabila de orice ca sa nu fie ipocrit dar nu referitor la Dumnezeu ci la minciuna, deci orice astfel de intalnire dintre oameni se lasa cu depuneri pe suflet, dar apoi acolo unde copiii shi sufletele curate se duc cu sufletul nepazit, deschis, cu bratzele ridicate, deci daca acolo unde ei se ashteapta la dragoste shi lumina ei sunt induhovnicitzi defapt de satana shi diavoli, cu clatiri folosindu-se de sfatul mai bun decat sfatul bun ca sa cazi de la starea ta, atunci cum se vor putea pazi aceshtia cand mintea prefera lenea lipsei de cercetare? Deci aceste depuneri la care nu eshti obijnuit sa fi cu luare aminte shi nu-tzi pasa sa te pazeshti, la astea trebuie sa te ingrozeshti, ca orice intalnire cu oricine itzi lasa aceasta comuniune deci acolo se adreseaza ecumenismul la praful asta care se depune, shi cum shi cine il va mai scutura? Iar intrebarea daca tu ca ortodocs, eshti mai bun ca un altul, pe asta nu tzi-o pui? ca multzi dintre ortodocshi nu sunt mai buni ca diavolii sau ca dracii, ca sectantzii se cred gata mantuitzi iar ortodocsii ca le este suficient numele, adica aprtenentza la ortodocsie shi astfel ambii cad in falsa parere ca in asta consta toata credintza, poi intregul adevar ortodocs ca sa locuiasca in ortodocs, sau in eretic sau in orice om trebuie multa stradanie, ca doar asta te face ortodocs, ca Dumnezeu locuieshte in tine prin viatza pe care o duci, iar viatza pe care o ducem noi este foarte departe de ce ne cere Hristos. Iar Hristos a spus ca intr-o parte v-a fi Biserica Lui, Una, Stelutza Lui din dreapta inimii Sale, iar in dreapta, langa inima Sa dar afara v-a fi locul unde viermele nu moare, dar va dispare la stralucirea stelei sale, adica a Bisericii Sale, Una. Dar in apocalipsa e vorba de 7 stele, biserici pe care le mustra, shi care sunt biserici ortodocse, sau ale sale, dar daca el le numeshte stele inseamna ca shi astea sunt cazute de la ortodocsie, deci le mustra shi le considera eretice chiar daca sunt ortodocse dorind probabil sa fie toate asemenea Bisericii stelei Sale. Ce vreau sa zic este faptul ca lupta nu se duce intre biserici ci in sufletul omului cu acele lucruri care se depun shi te adancesc fara sa-tzi dai seama in a ajunge in locul unde fiara, monstrul, adica viermele ce se zvarcoleshte, nu moare, unde v-a fi frigul shi scrashnirea dintzilor shi focul iadului pentru multzi dintre ortodocshi care se vor mira ca au ajuns acolo pentru ca ei se credeau mari creshtini ortodocsi... fiindca multzi confunda credintza cu puterea voiirii de a mintzii laudaros increzandu-se in sine fie ca cred fie ca nu cred.
|
Citat:
Vad ca numai ataci. Aici esti penibil, ataci fara rost, dovedind ca de fapt "ecumenismul" este drobul de sare invocat de tine pentru a ataca BOR... |
ce esti asa tafnos nu ai racolat pe nici unul saptamana asta?
Te deranjeaza ce scriu pentru ca esti unul din aceia care repeta slogane fara sa gandeasca (dar se intampla ca unii o sa faca mai ales cand consecintele pot fi grave). A ramas in istorie o expresie celbra "torna, torna fratre" (intoarce-te, intoarce-te frate) In timpul luptelor dintre bizantini si avari, în anul 587, un soldat din armata bizantina, vrand sa atraga atentia unui camarad de-al sau ca de pe un catar cazuse incarcatura, i-a strigat: "Torna, torna, fratre!" Avertismentul acesta a fost preluat de camarazii saisi, repetat din om in om, a provocat o adevarata panica in randurile luptatorilor, care l-au înteles ca pe un ordin de retragere. Este in fond optiunea ta in ce crezi dar atata timp cat postezi niste acuzatii privind biserica in care ma aflu este dreptul meu de a scrie ce cred. Nu ti place ce scriu nu citi si sanatate. Posteaza pe un forum "cu ai tai" unde sa va intelegeti. |
DACA ATRAGI ATENTIA UNUI IERARH, CU PRIVIRE LA CELE ZISE DE PARINTI DESPRE ECUMENISM (EREZIA EREZIILOR), S-AU UNUI CLERIC, AVEM SURPRIZA SA AUZIM DIN GURA LOR MULTIMI DE CITATE DE LA CARDINALI SI PASTORI... DAR CAND VINE VORBA DE CEEA CE AU ZIS PARINTII CLEOPA, BOCA, STANILOAE, POPOVICI, AGHIORITUL, PRIMIM RASPUNSUL: NOI ASCULTAM DE IERARHII ORTODOCSI...
|
Citat:
Este interesant ce spui de "depunerile de pe suflet" rezultate din intalniri. Eu te intreb: Ortodoxia sa fie atat de slaba sa nu lase "depuneri" pe sufletele "ereticilor" la intalniri? Si ce vom spune de spre Ortodoxie, ca talant, in care fara merit ne-am nascut? "M-ai facut partas Doamne dar eu am ingropat talantul?" Eu zic sa nu ne indoim de credinta noastra (nu ca act personal) si sa ne incredem ca putem fi misionari stand la aceeasi masa cu "ereticii". Si iarasi de acord cu tine, pericolul mandriei este mare... |
...DECI, DACA ASCULTAREA ASTA ESTE ASA DE BUNA, DE CE SFANTUL NICODIM AGHIORITUL ZICE: INGRADITI-VA DE IERARHUL CARE
CALCA CREDINTA... |
Citat:
|
Citat:
|
ecumenismul si masoneria sunt petarde ieftine cu efect garantat folosite de gruparile dezidente care isi urmaresc propriile interese de putere. Daca Marius Daniel ar fi dragut sa ne impartaseasca si noua care sunt ierarhii de care asculta ( are impreia ca a facut lucrul asta dand niste raspunsuri evazive de genul "eu ascult de cei care asculta de Hristos") am afla si noi din ce stofa is facuti acestia. ORicum dacaa r fi niste oameni valorosi de ce sa le ascunzi identitatea? probabil vom fi suprinsi sa aflam ca cei "care asculta de Dumnezeu" is niste obscuri care nu au reusit sa urce pe treptele ierarhice mult ravnite in BOR si s-au gandit sa-si faca propria Biserica "adevarata"
Si Basescu a dapt vina pe masoni ca a fost suspendat. Masonieria face servicii la greu sa-i dea Dumnezeu santate ca-i buna la toate. si daca il folosim si pe mititelul de ecumenism chiar ne putem apuca de treaba serioasa |
si ca idee asa va invata pe voi acolo? Ca Patriarhul te mantuie si ca daca esti in BOR nu te mantui ?
|
RAcolare? Interesanta alegere de cuvinte pe topicul acesta. Fiercare vorbeste din plinatatea inimii, sau din propria experienta.
Cred ca adminul ar trebui sa puna lacat pe acest topic. Nu mai aduce nimic nou. |
Citat:
Decat sa se puna lacat, mai bine iesi tu de pe topic. Sau tu vrei "sa moara si capra vecinului"? :D |
Mirene taci din gura ca poluezi aerul cu elucubratiile tale.Am cerut simplu dovada si apoi mai vorbim,nu ne mai imbarliga tu ca suntem noi nu stiu cine,da?Unde e DOVADA?Asa a spus si Ceausescu si tot l-au impuscat agenturile straine ca pe un caine.Normal ca atac B.O.R. ca din cauza ereziei ei eu trebuie sa plec din ea,mi-a facut numai rau cu ecumenismul ei cu tot...
|
Pt.Mirean si Marius
Cum puteti sa va certati pe un site ortodox? Cand incepem sa ne contrazicem in felul cum faceti voi ,diavolul isi face voia din plin.Ma intreb daca va spovediti. Marius ,deocamdata BOR nu a inceput prigoana fatis ,chiar daca semne mai sunt ,inca se tine Liturghia ,asa ca sa nu anticipam. Iar Mirean ,de ce o tii cu BOR ,las-o mai moale ,deocamdata suntem ai BOR si sa dea Dumnezeu sa fie macar asa ,dar daca se trece fatis la ecumenism ,nu am de ce sa mai tin de BOR.Uite ce scrie sf.N.Velimirovici si sper sa nu ma contrazici: "Pentru Biserică, Dumnezeu totdeauna e pe primul loc, iar omul, lumea, totdeauna pe locul doi. Trebuie să ascultăm de oameni cât timp nu sunt împotriva lui Dumnezeu si a poruncilor Lui. Dar când oamenii se ridică împotriva lui Dumnezeu si a poruncilor dumnezeiesti, Biserica trebuie să se împotrivească. Dacă ea nu procedează astfel, ce Biserică mai e si asta? Oare reprezentantii Bisericii, dacă nu procedează astfel, oare mai sunt ei reprezentantii apostolicesti ai Bisericii? A se îndreptăti în acest caz cu asa-zisa iconomie bisericească înseamnă nu altceva decât a-L trăda în ascuns pe Dumnezeu si Biserica Sa. O astfel de iconomie este pur si simplu o trădare a Bisericii lui Hristos." Si eu sunt de acord cu inchiderea topicului ,macar nu mai pacatuim si ne smintim. |
Ecumenismul e pur distructiv.B.O.R. incalca canoane si face rugaciuni comune cu ereticii,spuns ca sunt "fratii" nostri,biserica "sora",iar papa spune ca biserica catolica e cea adevarata.De aceea ma supar,ca se ia apararea ereticilor.Daca noi nu stam fermi pe pozitii si facem compromisuri,nu ii vom ajuta pe ereticii,ci ii vom lasa sa se complaca in erezii,erezii in care cadem si noi.De aceea trebui oprit ecumenismul.Vreme de atatia ani s-au vazut roadele lui.Dar spuneti asta masonilor ce s-au infiltrat in B.O.R.Asa ca Mirean nu mai face pe agentul masonilor,asta esti tu,deoarece devii eretic.Tu si cei ca tine.
|
Citat:
La mine in oras nu am auzit de asa ceva ,eu locuiesc intr-o resedinta de judet. |
Ehe,ar fi bine sa protesteze lumea in strada,dar nu si la noi...daca nu ar fi fost agenturile straine si teroristii,nici la asa zisa revolutie n-ar fi iesit nimeni in strada.Fiindca n-a fost o revolutie ci o lovitura de stat militara.
|
Citat:
Mergi in pace cu "ai tai" si ne lasa, atunci, pe noi in pace! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:59:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.