![]() |
Citat:
|
Mie toata povestea asta a inceput sa-mi aduca aminte de cea cu "muieti-s posmagii"?
Tatal copiilor munceste? Acum e perioada de cules la vie, se pot scoate ceva bani din lucrul cu ziua. Ne poate spune cineva cu ce se ocupa el mai exact (cu familia evident nu)? |
haine pentru foc ???
Citat:
Citat:
Banuiesc ca aceste haine aruncate, cu care spuneti ca se face focul, sunt din cele donate de colegii de pe forum. Cum era de parere "mirelat", nu au stiut sa chibzuiasca si sa gospodareasca ce au primit. Asta e alta poveste, insa... http://www.crestinortodox.ro/forum/a...6&d=1253454826 |
Citat:
Nu e alta poveste, e aceeasi cu talantul ingropat... |
Citat:
Faptul ca tatal celor sase copii nu a stiut sa chibzuiasca ce a primit este alta poveste decat a vrut sa insinueze doamna Dorina ... Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Toate lucrușoarele trimise trebuiesc folosite de către această familie. |
Citat:
Nu sunt mulți dar dacă adunăm și ajutorul pe care domniile voastre l-ați trimis ar trebui să se fi mușcat multe lucruri pe acolo. Nu este un om gospodar.Copii spun că nu bea dar felul cum mirosea dovedea contrariul.Își iubește copii dar nu este suficient. |
Citat:
Au fost trimise covoare dar nici acestea nu au fost date pe motiv că nu au văruit. |
Citat:
Odată inițiată și declanșată această acțiune cineva trebuia să se ocupe de gestionarea bunurilor pentru ca acestea să fie de folos. Dacă ar fi fost date toate odată ar fi fost furate murdărite sau poate aruncate la foc fiind multe și neavând spațiu de depozitare dar un strict necesar de pilote,pături,covoare pe jos,lighiane,vase,detrgenți și cîte altele puteau fi găsite în locuiță ori abia a fost găsit cu greu un săpun. Nici pomeneală de detergenți,produse cosmetice pentru copii și tată,prosoape lighene acestea nefiind găsite niciunde deși doamnele spun că au fost trimise pentru a acoperi necesitățile pentru un an. |
Doamne-ajuta!
Ma tem ca faceti un mare pacat aruncand cu cuvinte grele in directia unui om care a facut (fara sa ii ceara nimeni) mai mult decat oricare dintre noi pentru acesti oameni. Incercati sa va ganditi de doua ori inainte de a arunca cu pietre. Cele trei doamne, daca au ceva de spus, sa spuna sau sa taca. Aceasta modalitate de a invita pe altii sa-si dea cu parerea pe baza unor jumatati de adevaruri aduce numai rau. Doamne-ajuta! |
ce usor e sa judeci ,sa crtitici si sa acuzi...
...",am primit pachetele ,7 erau de toate si m-am uitat fuga prin ele ,cand o sa am timp sa le sortez si sa le dau ,tot asa o parte din ele,ca restul sa le dau cand o sa se termine curatenia de tot in casa cu reparatul peritilor,varuit si gasit o alta mobila sa poata tine toate aceste lucruri,.."...asa suna mesajul trimis doamnei care a trimis lucrurile.
Daca dumneaei a crezut ca eu am oprit lucrurile in interes personal,ei bine nu este asa ,ca nu vreau sa ma incarc de pacate insusindu-mi niste lucruri care nu imi apartin.Era oare mai bine sa le duc si sa le las in mijlocul curtii ?sau aruncate in mijlocul unui pat?caci in casa nu aveau o mobila sau un dulap in stare buna in care sa puna aceste lucruri... |
De ce, sora draga, ai lasat sa-ti scape asemenea vorbe?
Citat:
Asa este de cand lumea. Cand faci bine esti rasplatit cu rau. Asa ceva un crestin nu face. Durerea pe unii ii face sa fie mai buni, pe altii sa fie mai rai. Iart-o Doamne, ca nu stie ce scrie! Intre lucrurile pe care le-ati vazut la sora Nutzy sunt si mare parte din ce am adunat la Bucuresti si am dus acolo. Pentru ca am vazut ca fratele Fanel nu stie si, implicit, nu i-a invatat nici pe copii sa pastreze, am rugat-o pe sora Nutzy sa nu le dea toate cele aduse imediat. In plus trebuia sa repare casa pe interior si pe exterior si nu aveau dulapuri in care sa tina si sa protejeze lucrurile. Au fost si niste promisiuni pentru usi si ferestre. Au fost atunci multe promisiuni... Lucrurile, sora Nutzy, le-a dat pe rand. Daca le dadea pe toate odata, fotografiia cu haine aruncate in spatele casei v-ar fi dezvaluit mult mai multe lucruri. Am stat jumatate de zi ca sa fac ordine impreuna cu tatal si cu fetele in lucrurile care erau imprastiate intr-una din camere. L-am sortat. In primul rand le-am separat dupa copiii carora le apartineau. O parte le-am aruncat pentru ca erau irecuperabile. O alta parte le-am pregatit pentru spalat. Nu va inchipuiti cum le-am gasit ziua urmatoare. Din nou amestecate, imprastiate. Si m-am dus dimineata, devreme. Eu mi-am vazut de treaba mea si ei s-au apucat sa refaca ceea ce nu au stiut sa pastreze. Este doar un exemplu minor. Am rugat pe toti cei dispusi sa-l ajute pe fratele Fanel (cei din localitate) sa aiba rabdare. Un om nu-si schimba obiceiurile in cateva zile. I-am rugat sa supravegheze, dar sa nu-l puna la zid cand va face aceleasi greseli, ci sa-l sustina si sa-l ajute sa se indrepte. Acolo, foarte bine a observat cineva, lipseste, in primul rand, o femeie care sa stea permanent cu copiii. Am intrebat, in acest sens, la Galati, in ce masura pot beneficia de un asistent maternal care sa stea cu copiii macar 8 ore pe zi. Inchipuiti-va ca, legea permite asa ceva, dar trebuie copiii sa se duca la asistent, invers nu se poate. Casa nu poate fi lasata nesupravegheata datorita vecinilor. Multumim Parlamentului. Minunati oameni sunt acolo. Sora Nutzy si sotul dansei, prietenii dansei, sunt oameni minunati pe care Dumnezeu mi-a oferit sansa sa-i cunosc. Cine arunca asupra lor vorbe cum sunt cele de mai sus se umple de pacate. Nu au luat nimic din ce li se cuvenea copiilor si tatalui lor. Au dat, nu au luat. P.S. "Vila luxoasa" este un canton silvic si nu le apartine. Doamne-ajuta! |
Mă bucur că în sfârșit au apărut și reacții la cele scrise de mine.Nu vreau să comentez și nici să acuz.Sunt convinsă că în urma acestei vizite toate cele trimise vor ajunge la familia necăjită.Lucrurile mai "fine "trimise puteau fi vândute și cu banii acoperite alte necesități.
Eu am spus că locuința luxsoasă este o locuință de serviciu-vă rog să recitiți. Și pentru că doresc să dau concret ajutor ( nu am cum ajuta cu bani sau alte lucruri ) locuind într-un oraș la 50 km de Târgu-Bujor pot să merg cu microbuzul (am transport gratuit) pentru a învăța acești copii să se spele să folosească un aragaz și o butelie care sunt trimise,să facă mâncare și să țină casa curată deoarece sunt la pensie și am timp. Cea mai mare urgență ar fi să se facă soba pentru care trebuie cărămidă,portiță burlane și un meseriaș. |
Se cuvine sa va cereti IERTARE, doamna Dorina !!!
Deja ati acuzat suficient, nu mai e nevoie de alte cuvinte... Mai bine va abtineti de la orice alte comentarii, dar nu inainte de a va cere iertare de la doamna Nutzy pentru insultele aduse prin postarile acestea insidioase.
|
Citat:
Tot mai vreti sa acuzati?! Atunci cand gresesti iti ceri iertare. Nu continui sa insinuezi cu jumatate de gura aceleasi uraciuni. Butelia si aragazul (daca este vorba de cel fara cuptor) nu sunt trimise. Au fost cumparate de sora Nutzy din banii trimisi. Daca o sa ii puneti sa vanda ce primesc vor fi aspru judecati de comunitate. Dar cel mai rau, ii veti invata gresit. Pentru ei ar fi foarte usor sa vanda caritatea altora. A fost o vreme cand tatal a vandut pana si vacuta. In localitate sunt si alti amarati. Vorbiti cu parintele si o sa va spuna cui puteti sa le faceti o mare bucurie cu ele. Mai mult chiar. O doamna doctor din Bucuresti le-a cumparat foarte multe lucruri. Mi le-a incredintat sa le duc la Tg Bujor. Ce credeti ca ar simti doamna doctor si toti cei ce lucreaza in clinica dansei, si care au pus suflet si bani, daca ar afla ca acele lucruri pe care le-au cumparat cu drag au fost vandute de dumneavoastra pentru ca unele din ele erau mai "fine". Cum va puteti aroga dreptul de a schimba destinatia unor lucruri care nu va apartin? Nu-i invatati, si mai ales, nu-i puneti pe ei sa vanda ce primesc. Pentru reparatii mergeti, va rog, la primar si amintiti-i ca a promis oameni si materiale (var) pentru repararea casei. Dar, ganditi-va bine. Daca o sa raspanditi si in localitate aceleasi vorbe cu cele ce ati postat aici, o sa faceti mult rau. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute sa faceti numai bine, asa cum pareti a fi intentionata. Este nevoie de dumneavoastra acolo, este nevoie si de alte persoane. Dar, lasati sabia acasa. Doamne-ajuta! |
Iertare? de ce nu?
Dacă prin cuvintele mele am supărat pe cineva.dacă am greși față de cineva rog să fiu iertată.Eu am fost acolo și am văzut și am auzit.Sunt un mesager al celor pe care i-am însoțit și care încă nu pot să posteze.
:77:Încă odată iertare și Dumnezeu să ne răsplătească fiecăruia după inima și faptele noastre(mie mai puțin căci se pare că v-am supărat rău dacă am scris câteva rânduri din acatistul sfântului Mina și am subliniat cele ce am simțit ascultând și văzând). Să așteptăm postările doamenelor pe care le-am însoțit. |
Citat:
Era mai bine sa va abtineti sa faceti evaluari, insinuari etc ... Eu cel putin am vazut multa fiere in aceste postari in aparenta pline de rugaciuni. Citat:
|
Sa vedem bunele intentii cu care cele trei doamne s-au dus sa vada acei copii si sa ii ajute.
In postarea doamnei Dorina nu mi s-a parut ca ar fi facut aluzie la Nutzy ci mai degraba la cei care ar fi putut sa ia acele lucruri. Inteleg si sentimentul de frustrare pe care l-au simtit cand au vazut in ce mizerie traiesc cu toate eforturile depuse. E greu sa cresti 2 copii dar 6 ,si mai ales cand nu este o mana de femeie. Ca sa faci imbunatatiri intr-o casa trebuie bani ,nu gluma. Dupa cum arata casa ,mai degraba ar trebui ridicata alta. O casa din chirpici de lut nu costa ,dar trebuie munca si pricepere. |
Citat:
Nu cu mult timp in urma, ti-ai exprimat dorinta ca numele tau de botez sa nu fie facut public.. si dorinta ti-a fost respectata pana acum de catre toti mebrii forumului care iti cunosc numele.. In privinta celeilalte doamne, , daca chiar doreste sa ne comunice ceva in mod direct,ce te face sa crezi ca i-ar fi greu sa isi creeze un alt id si sa spuna ce are de zis??? |
Cineva a facut aluzie ca ar bea,e posibil sa mai ia un paharel ,dar sa ne gandim cat de obosit este si necajit,impovarat de griji.
Le trebuie o persoana sa ii organizeze ,sa ii scoata din letargie ,d-na Dorina e draguta ca face acest efort. Doamne ajuta ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Subiectul topicului este altul, se pare. Insinuarile si acuzele doamnei Dorina la adresa doamnei Lenuta, care a luptat acolo singura cu familia aceea numeroasa, necajita, care are multe de invatat despre cum trebuie pastrate si chibzuite toate cate le-au fost oferite, sunt nelalocul lor. Cum a scris si Nutzy, e usor sa acuzi. Dar e mai greu sa gasesti resurse de a vedea ce este de vazut dincolo de aparente. Spor in toate si lumina! |
Citat:
nici eu nici tu si nici atatia altii ca noi, nu am fost la fata locului ca sa stim despre ce este vorba.. noi vorbim numai din auzite si tinand partea unuia sau a altuia, fara motive obiective!!! Cine a gresit si daca s-a gresit, o stie numai Bunul Dumnezeu si cu persoanele in cauza! Nu ar fi mai bine ca aceste persoane, cu maturitatea si intelepciunea acumulata de-a lungul anilor, sa isi lamureasca intre ele mica neintelegere????Nu au nevoie de noi pe post de avocati.Iarta-ma, dar asta e parerea mea! |
Citat:
|
Citat:
Eu nu mai continui pe acest subiect, caci nu este nimic constructiv in el... iar noi tindem sa devenim ca precupetele de la piata:103: |
Citat:
|
Citat:
Ar fi trebuit să se fac eu un apel la toți care pot să ducă mai departe această acțiune să pună umărul și să o finalizăm căci nu numai banii pot ajuta așa cum unii care îi au cred! Așadar o fac acum (iertare mi-am cerut),haideți să îngropăm securea,și să ne mobilizăm,să nu vină iarna să-i găsească fără sobă,fără lemne și fără așternuturi și hăinuțe groase (toate aceste lucruri sunt dar trebuiesc folosite). Eu mi-am manifestat disponibilitatea. Aștept și pe alții. |
Citat:
Nu a fost nimeni banat;poate a renunțat solicitând ștergerea paginii personale. |
Dorina ,eu nu locuiesc linga Targu Bujor ,poate mai este cineva de pe acolo sa ajute.
Simplu fapt ca vrei sa ii ajuti e mare lucru ,un fapt cu adevarat crestinesc. Cine mai renunta in ziua de astazi la confortul lui pentru ajutorarea aproapelui ? Poate ca fetitele , care au crecut fara mama ,deci fara o orientare in viata ,vor fi calauzite de tine si vor invata cum trebuie sa se gospodareasca. Doamne ajuta ! |
Curentul electric
Curentul electric a fost tras de la o familie de romi care locuiește în apropiere.S-au înțeles să le dea lapte zilnic pentru acest favor pe care l-au făcut.Din discuțiile cu copilașii am înțeles că acești romi îi fură și sunt la mâna lor,este posibil să-i și șantajeze cerându-le din cele primite.
Gospodăria romilor este mult mai îngrijită decât a lui nenea Fănică.Aș fi vrut să vorbesc cu aceștia dar nu i-am zărit pe nici unul cât am stat noi pe acolo. |
Citat:
Până atunci cu banii care sunt să se facă soba ( nenea Fănel a spus că a lucrat la cineva în gospodărie și i-a promis că i-o face).Apoi voi merge acolo dacă bineânțeles voi fi solicitată de către acei care au inițiat acțiunea și acei care au dat bani și lucruri încercând să-i ajut cum pot și eu. |
Citat:
Insa ma intreb daca (dincolo de jena si reticenta de rigoare), s-a gandit vreo una din doamne sa-l abordeze pe domnul Fanica in privinta lipsei de responsabilitate de care da dovada, a bauturii pe care o intrebuinteaza si a felului in care isi trateaza copiii. Din banii care i-au fost trimisi sau din alocatia copiilor macar o pereche de papuci de plastic pentru fiecare copil putea fi cumparata! Cum e posibil ca la atatea suflete sa aiba doar o bucata de sapun in casa?! Ce folos au pestii dati, daca domnul Fanica nu e invatat sa pescuiasca? Iertare, dar toata povestea asta imi aduce aminte de tanarul politicos care traverseaza cu forta strada o batrana care nu-si dorea sa ajunga pe partea cealalta. Sa spui adevarul pe fata, asa cum a facut-o Dorina este un lucru necesar, astfel va intelege fiecare ce se alege de bunurile donate sau de banii trimisi. De cele mai multe ori nici un exista un asemenea feedback. Haideti sa privim pragmatic situatia, altminteri ne vom amagi pe noi insine ca facem un bine temeinic, pe cand el este extrem de efemer. Doamne ajuta! |
Citat:
Cu fratele Fanel au stat de vorba in sensul acesta nenumarate persoane. Omul nu e rau intentionat si chiar isi iubeste copiii. Insa, nu are in obisnuinta acel set de deprinderi care tin copiii si casa in curatenie si ordine. Stiu ce ar trebui sa faca, dar s-au obisnuit sa nu faca. Cateva exemple: - Le-am lasat aragazul si butelia in stare de functionare. Am facut impreuna proba si le-am explicat cum trebuie folosite pentru a evita accidentele. Se bucurau ca nu mai trebuie sa gateasca pe soba din camera unde dormeau, mai ales ca venea vara. Rezultatul: cand butelia s-a terminat, au debransat aragazul de la butelie si au trecut la vechea metoda. - In diminetile in care am fost impreuna au spalat lucrurile murdare. Dupa ce am plecat au trecut la varianta veche: ce e murdar este pus deoparte si eventual reimbracat daca intre timp a devenit una din hainele mai putin murdare. - Le-am explicat de ce trebuie sa se descalte cand intra in camere si cat timp am fost impreuna incepusera sa faca asa. Si multe altele care pentru noi sunt elementare, dar pentru un om care asa a trait ani (multi ani) sunt imposibile daca nu sunt impuse. De aceea am spus tuturor celor care i-au ajutat ca trebuie rabdare si incredere, dar mai mult decat atat, trebuie cineva care sa ii verifice periodic pentru a-i determina sa intre in ordine si curatenie. S-a oferit atunci din partea parohiei un domn. Din ce am vazut este clar ca la un moment dat s-a "rupt filmul". Daca doamna Dorina poate sa ajunga acolo si sa-i reinscrie in coordonate decente, atunci toate eforturile de pana acum vor incepe sa capete un sens si iarna aceasta nu va semana cu cea de anul trecut (vezi inceputul topicului). Este nevoie de cineva care sa ii verifice periodic. Pentru ca ei vor sa se schimbe, dar, prin propriile forte nu reusesc. Deci, in acest caz, batrana vrea sa treaca strada dar, trebuie sa o ajuti pana ajunge pe trotuarul celalalt. Doamne-ajuta! |
Citat:
Dacă mă voi angaja să merg din când în când să vizitez această familie voi avea nevoie și de bunăvoința acestei creștine pentru cele necesare ajutorării(care se află la frăția sa) și am speranța că se vor oferi și alții care locuiesc în Galați să facă măcar o vizită și să stea câteva ore cu ei pentru a-i mai îndruma și învăța eventual căte ceva despre felul cum trăiesc oamenii normali deoarece orice copil se bucură atunci când cineva îi dă atenție. Cât despre tată nu cred că este bețiv(au confirmat-o și copii) ci doar un om care nu știe să se descurce și nici nu vrea cum sunt atâția alții.Cazul acesta ar trebui să fie și în atenția consiliului local și al bisericii din localitate și cred că este dar ajutoarele pentru astfel de familii, ori nu sunt luate ori sunt vândute(de către beneficiar).Acum este o acțiune de distribuire de ajutoare(făină,zahăr )de la Uniunea Europeană persoanelor defavorizate. Să ne ajute Dumnezeu să continuăm și să fie pace între noi. |
Citat:
pana la urma, singurul lucru bun din toata tevatura asta este ca s-a mai gasit cineva sa faca o vizita "pe teren" la aceasta familie... dar e trist ptr toti cei care au pus suflet in aceasta actiune de pe forum, ca s-a ajuns la vorba romanului: FACI BINE SI-TI AUZI DE RAU. Pacat! |
Din pacate e trist ceea ce se aude.
Stiu ca domnul Laurschepckis( sper ca am scris corect ID-ul, daca nu sa ma ierte domnia sa) s-a dus acolo benevol, si a re-facut podelele. A pus suflet, a investit efort, fara nici o obligatie. Nutzy, ea a lansat apelul, dupa cite stiu. Oricum ar fii, cine a ajutat a ajutat, cine nu, nu, rezultatul este acelasi ca si prima data cind apelul a fost lansat: mizerie, lipsa... Eu nu admir si nu condamn pe nimeni aici, insa, totusi poate si familia asta are nevoie de putina "civilizatie" pina la urma. Omul munceste, insa daca nu e gospodar...lucrusoarele se duc pe rapa...la fel ca acasa, trebuie ingrijit si intretinut ceea ce ai. Insa, corect ar fii, ca lucruile donate pentru aceasta familie, sa ajunga la familie, buni sau rai, au primit lucruri, oamenii au dat din saracia lor, si paote cineva eventual sa-i mai duca si la cite o biserica, sa -i invete si cum sa se roage pe micuti, ma refer undeva la o organzatie bisericeasca din imprejurimi, sa dea o mana de ajutor poate, nu stiu. Sa mai asteptam si alte vesti de la cei care au mai fost pe acolo, si sa ne mai rugam putin la Sf Mina, sa-i ajute. O rugaciune colectiva, are mare putere. Stiu ca D-na Ica este pioniera in acte de caritate, le face mult bine multora, este foarte bine intentionata, iar Anca, jos palaria, a dat ultimul sau banut pentru acesti mititei. Sa mai asteptam.:53: Si nu va certati, pina la urma, se vor lamuri toate. |
Citat:
Sora Nina, ce urmeaza este doar parerea mea si nu sustin am dreptate. O vreme au fost ajutati cu masura. Apoi a intervenit aceasta luna in care sora Nutzy nu a mai fost langa ei. A fost o luna care a dezgropat un adevar dureros: fara o persoana care sa ii monitorizeze zilnic situatia revine rapid la datele initiale. Slava Domnului ca am aflat in timp util. Mai sunt cel putin 2 luni in care se mai poate circula usor si se mai pot rezolva urgentele: reintegrarea fetei celei mari alaturi de ceilalti copii in fluxul scolar, sobele (pentru una exista teracota noua in magazia lor, trebuie doar facuta), usi si ferestre macar reparate daca nu pot fi inlocuite, instalatia de curent electric, baia, mobilier sau macar rafturi, dezinsectie si deratizare... umplem o pagina de urgente, numai materiale, daca stam putin si ne gandim. Spuneti ca lucrurile trimise ar fi fost corect sa le fie date pe masura ce au fost trimise. Sa zicem ca sora Nutzy le-ar fi dat pe toate. In primul rand cei care nu au fost acolo nu au cum sa isi dea seama ce volum de ajutoare au primit. Nu numai ca nu ar fi avut unde sa le tina, dar astazi am fi facut un nou apel pentru ca nu ar mai fi avut aproape nimic in buna stare. Si atunci romanul doamnei Dorina s-ar fi invartit in jurul ideii de treaba facuta fara chibzuinta: toate lucrurile trimise de fratii si surorile de pe forum le-am gasit murdare sau aruncate in rapa. Va puteti inchipui cum ar fi aratat aceste lucruri dupa ce au fost astupate gaurile din pereti, ar fi fost facute cele 2 sobe si a fost reparat acoperisul - aici iar trebuie sa o corectez pe dna Dorina: nu este din azbociment, ci a fost refacut integral si este din tabla galvanizata, cum de altfel nici podeaua nu este "un placaj gros" ci este o structura plana, la nivel in toate cele 3 camere, din lemn si polistiren acoperita cu placi aglomerate rezistente la umezeala -? Si, subliniez. sora Nutzy le-a dat o parte apreciabila din ajutoare si a pastrat o alta parte pentru momentul cand casa va fi terminata. Eu cred ca a procedat cu chibzuinta. Am stat acolo impreuna cu ei suficiente zile ca sa imi dau seama ce vorbesc. Ei nu sunt inca in stare sa pastreze, sa intretina si sa dezvolte o gospodarie. De aceea spun ca oferta dnei Dorina de a-i vizita (in masura in care poate) este binevenita si mai ales oportuna. Si, acolo unde, pentru ei, noi punem o mana, Dumnezeu pune restul si inca ceva. Cel mai usor i-ar fi fost sorei Nutzy sa deschida conturile pe numele fratelui Fanel si toate ajutoarele pe care le-ati trimis sa le dea imediat acestei familii. Dar, va mai intreb o data: ar fi fost chibzuit? Credeti ca azi ar fi fost mai bine pentru copii? De altfel, cine ii opreste pe cei care doresc predarea imediata a coletelor sa-i transmita acest lucru sorei Nutzy? Cat priveste biserica, inca de la Sfintele Pasti, copiii merg la Sfanta Liturghie. Evident nu vor fi fost toti si in toate duminicile, dar stiu ca Sfanta Biserica nu le mai este straina. Parintele paroh ii are in vedere in mod special. Va rog, in mod special pe cei care locuiesc mai aproape de Tg Bujor si au ceva scule: daca va hotarati sau daca va doriti sa ajungeti, la acesti sarmani, contactati-ma si pe mine si pe dna Dorina si pe cine mai este dispus sa dea o mana de ajutor si hai sa terminam ceea ce bine s-a inceput. Doamne-ajuta! |
Doamne ajuta !
In primul rand, bine v-am gasit !
As fi vrut ca primul meu mesaj la intoarcerea din pelerinajul in care am plecat acum o saptamana sa fie altul decat cel pe care il scriu acum. As fi vrut sa va spun cu bucurie ca bunul Dumnezeu m-a ajutat sa ajung in multe locuri binecuvantate , cu oameni minunati de pe Forum. Dar o intamplare din acest pelerinaj mi-a umbrit bucuria ( stiu ca nu ma pot bucura prea mult de o realizare in orice domeniu, ca cineva nu doarme si reuseste sa-mi fure din aceste clipe ). Avand parul alb, am dobandit puterea de-a multumi lui Dumnezeu si pentru cele bune si pentru cele rele. In general cand mi se cere ajutor, daca imi sta in putinta, il ofer, fara a face multa valva in acest sens. La data cand a aparut topicul celor sase copilasi necajiti scris de Nutzy, chiar aveam niste hainute adunate tocmai pentru a le oferi celor in nevoi. Am cerut adresa d-lui Carol si le-am expediat la Galati, urmand a fi duse la sora Nutzy pentru a le imarti copilasilor. Stiu ca si prietena mea, D-na Anca-Miha s-a implicat foarte profund in a acorda un ajutor acestor sarmani. Pana acum cateva zile nu stiam exact cate pachete sau bani a trimis, stiam doar ca a trimis. Am rugat-o pe Nutzy sa nu aminteasca numele noastre ci sa multumeasca in mod general celor care au putut sa ajute pe acesti sarmani. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:21:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.