![]() |
mergeti pe www.odaia.go.ro si cautati "afla ce este avortul".
Dupa aceea mai discutam despre avort. Sunt tare curiasa daca s-a uitat cineva la aceasta sectiune. |
am uitat sa spun ca acest subiect il gasiti la sectiunea "legaturi"
|
SUnt de acord k avortul este o trauma, dar nu inteleg aceasta aversiune impotriva metodelor contracpetive. Daca sunt 2 tineri casatoriti, studenti, ce nu vor copii asa devreme, ce trebuie sa faca? sa adopte abstinenta pana cand vor fi maturi si pregatiti psihic si material sa aiba un copil? si daca nu isi doresc copii?
|
Pai multe metode asa-zis contraceptive (sterilet, pilule)sunt de fapt avort mascat, in sensul ca se impiedica implantarea fatului si este eliminat fara ca femeia sa stie ca a fost insarcinata. Iar restul sunt tot pacat, pacatul lui Onan, care a fost omorat de Dumnezeu pentru asta. Citeste articolul pe care l-am postat la pagina 8 din acest topic. Iar casatoria se face la maturitate- fizica, psihica, si, mai ales, duhovniceasca. Primul scop este ajutorul reciproc al sotilor pe drumul spre mantuire (nu spre crima), iar al doilea este nasterea de prunci.
|
Daca e sa te iei dupa biblie totul e pacat :)
paraschevaiasi - Lasa tu tot felu de site-uri de pe internet. Vrei sa ALFI ceva, du-te la doctori si te lamureste. Nu zic ca un avort nu e o trauma, trebuie totusi sa nu judecam alte persoane sau mai ales sa interzicem avortul doar pentru ca biserica zice ca e o crima. M-am lamurit eu de multa vreme despre corectitudinea site-urilor "ortodoxe" de pe net. Cititi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Abortion Din punct de vedere stintific si nu religios. |
Citat:
Cum ai ajuns tu la concluzia ca "Daca e sa te iei dupa biblie totul e pacat"? Eu am vazut ca Biblia iti permite sa mananci, sa dormi, sa vorbesti, sa traiesti in societate, sa muncesti, sa ai un sot, sa ai o intimitate cu acel sot, sa te bucuri de copii, sa te bucuri de tot ce a creat Dumnezeu. Lipsa de masura sau graba conduc la pacat, dar in nici un caz nu putem spune ca "totul e pacat". Oare tu chiar ai citit Biblia? Spune-mi, te rog, unde scrie ca ar fi pacate cele de mai sus. Spui ca biserica zice ca avortul e o crima. Da, dar nu numai biserica, ci si stiinta zice acelasi lucru. Uite, am niste prieteni, o familie casatorita acum un an. Acum prietena mea e insarcinata in luna a 6-a la inceput. Ieri am vazut pozele de la ecografie si am vazut fata fetitei (va fi o fetita), am vazut inimioara, i-am vazut coloana vertebrala, i-am vazut manutele si piciorusele, inima bate cu 144 de batai pe minut...e extraordinar. Acum trei luni, cand copilasul avea cam 2 luni si ceva, a facut prima ecografie: inimioara batea cu 146 de batai pe minut, bebelusul avea vreo 9 cm si deja la dimensiunea aceea i se vedeau manutele si piciorusele, capsorul, ochisorii, tot. Deci e numai o problema de dimensiune. Adica acelasi om este si la 2cm si la 9 si la 20 si la 60 si la 180. E un om, stiintific demonstrat. Sau tie ti se pare ca e jumatate de crima daca omori un om de 1m20 fata de unul de 2m?! ??? Indiferent de momentul in care se face, tot crima ramane. Iar daca omul matur se poate apara, acel copilas nu poate sa faca nimic, nimic, nimic. Elena |
Foarte adevarat Elena asa este ,,este mai mare pacatul daca omori un copil decat un om
Pentru ca daca omori un om pacatele sunt impartite si el a avut si tu ai dar daca omori un copil pacatele nu mai sunt impartite atunci esti vinovat fara nici o scuza. |
Imi aminteste de o chestie peste care am dat recent, un articol, amuzant ce-i drept(nu in sensul de ridicol). Ideea suna ceva in genul asta:
"Daca un copil proaspat botezat nu are nici un pacat, atunci el ar ajunge imediat in paradis. Prin urmare cel mai bun lucru care il poate face un parinte pentru copilul sau este sa ii asigure mantuirea, prin ucidere dupa botez. Astfel copilul nu risca sa ajunga in iad." A fost o practica de scurta durata in timpul cuceririi lumii noi, deobicei folosita la popoarele bastinase. Si intradevar daca o luam asa,este adevarat. Si nu vad cum pot fi acuzati de rautate parintii, pentru ca ei fac ce cred ca e mai bine pentru copii dpdv religios, ba chiar riscand sa isi piarda locul in rai pentru copii lor. Actul poate fi numit fanatic, dar nu este neaparat un act facut din rautate. Trecand peste consecintele evident catastrofale ale unor asemenea practici, ce opinii aveti asupra actului. Este ceva in dogma crestina care sa opreasca acei copii sa ajunga in rai? |
Citat:
- omori un om ... eh, nu e asa mare crima - omori un copil ... mamaaaaa ce crimaa!!! Helloo...tot crima se numeste indiferent ca omori o femeie, un barbat, un copil, un baietzel blond cu ochi albastrii. @Va_iubesc - Eram putin ironic cand am zis ca biblia nu te lasa sa faci nimic. Dupa toate posturile noi...revin la prima mea parte cand am postat in acest topic. Oare nu e o crima sa dai nastere unui copil pe care nu poti...si NU AI CUM sa-l cresti? |
Citat:
Ma intreb cati cei care sunt aici pe forum IL iubesc pe Dumnezeu din toata inima!?! Daca ar fi existat putina credinta atunci nu s-ar spune ca nu e ceva atat de rau sa omori un copil in pantece etc. Pai acelui copil incepe sa-i bata inima la varsta de 18 zile...cum poti spune ca pana la 3 luni nu-i bai. Hai sa ne jucam noi de-a Dumnezeu, sa facem si sa traim cum ne trece prin cap. Tocmai de aceea s-au inmultit problemele in lume, moralitatea este la pamant pe tot globul si apar tot felul de boli. IMI PARE RAU SA SPUN ACEST LUCRU, CEL CARE ADMINISTREAZA ACEST SITE AR TREBUI SA VADA CE DISCUTII AU LOC PE ACEST FORUM. ESTE UN FORUM CRESTIN DOAR CU NUMELE CA IN REST...LASA DE DORIT. PE ACEST FORUM AR FI TREBUIT SA AI CE INVATA CEVA BUN. |
Mda...Asistam la ultimele clipe ale lui PET (animal de companie in engleza) pe acest forum. Ciao bambino! Arrivederci!
|
Pentru a mia oara imi dau seama ca am avut dreptate. Excludeti pe oricine are o parere diferita de a voastra. Si il mai si jigniti pe deasupra. Din cate am citit, PET nu a jignit pe nimnei si motivul pentru care este exclus, este ca are o alta parere. Chiar topicul presupune existenta unor pareri pro si contra. Deci chiar nu vad unde este problema
|
Citat:
erzbet - Ei vor un forum unde sa fie numai ei, unu sa zica X e diavolu, apoi restu Da e diavolu, davolu e, si tot asa. paraschevaiasi - Crezi ca prin discutile acestea nu se invata ceva bun? |
Citat:
Ceva de genu mai bine mai devreme decat mai tarziu...Tot crima e (asupra copilului) |
Acest forum a fost creat pt a invata si a da invatatura curata....
Nimeni nu are nimic cu o persoana ci cu conceptile strambe, atata tot. DACA UN OM TRAIESTE IN CREDINCIOASIE NU SE GANDESTE CATI COPII VA AVEA SI CATI SA OMOARE CA NU ARE CU CE SA-I CREASCA. aM MULTE PRIETENE (ORTODOXE SI NU NUMAI) CARE SE TRAG DIN FAMILII CU MULTI COPII, TOTI SUNT EDUCATI SI AU TOT CE LE TREBUIE, NU AU MURIT DE FOAME, AU SI FACULTATE SI LE MULTUMESTE PARINTILOR PT EDUCATIA PE CARE AU PRIMIT-O. |
phradmon
Personal nu m-am simtit jignita pt.ca ,din pacate mi-as dori sa fiu naiva....dar nu sunt. In schimb iti sustin opinia referitoare la PET...desi de fel sunt destul de toleranta si ingadui multe cu gandul ca totul este spre indreptarea celuilalt si a mea daca este cazul. PET se autoexclude...nu este corect sa fie ingaduit el si bataia de joc directionata in mod ostentativ spre Hristos si Maica Domnului. Asta este motivul sincer pt care doresc sa spun public(adica nu prin mesaj privat)ca ar fi bine PET sa-ti revizuiesti atitudinea fata de Hristos si Maica Domnului sau sa parasesti forumul de buna voie...in caz contar rog administratorul siteului sa-si faca datoria in ceea ce te priveste. |
Tin sa mentionez ca nu vazusem avatarul lui Pet cand am postat mesajul anterior.
Intr-adevar, a gresit afisand un avatar atat de ostentativ, dar dupa cum observati l-a schimbat, deci nu vad motivul pentru care ar trebui exclus. Iar faptul ca numit-o pe clausemi "naiva" nu mi se pare chiar asa de jignitor, precum atitudinea unor altor persoane de pe acest forum |
Cu riscul de a fi considerat comunist: unele fete/femei fac avort din cauza ca nu au cu sa-si intretina copilul; asa ca Statul roman, care cica ar trebui sa-si protejeze cetatenii, ar trebui sa le ajute cu bani, ca sa nu mai aiba motiv sa faca avort! Sau cazuri care mi se pare de-a dreptul stupide: vai, ca a ramsa insarcinata cu nu stiu care si face de rusine familia - astia care gandesc asa ar trebui bagati la zdup si obligati sa priveasca imagini cu operatii de avort!!
In Romania am inteles ca anul trecut au fost vreo 220.000 (da, douasute douza zeci de mii) de avoturi :( , din care vreao 17.500 si ceva facute de fete sub 18 ani. Si raman cam multi batrani. Si daca sosesc prea multi imigranti s-ar putea putea sa iasa cu ceva tensiuni rasiale! |
|
E una sa nu fii de acord si alta sa trimiti pe oamenii care sunt de acord la zdup :P
|
Citat:
SPUN INCA O DATA, NU CONDAMN OMUL CONDAMN FAPTELE Dumnezeu sa ne dea fiecaruia/fiecareia o inima curata si sa gandim numai ce este drept si sa traim cum se cuvine. |
Citat:
Exod 21/22-23 22. De se vor bate doi oameni si vor lovi o femeie insarcinata si aceasta va lepada copilul sau fara alta vatamare, sa se supuna cel vinovat la despagubirea ce o va cere barbatul acelei femei si el va trebui sa plateasca potrivit cu hotararea judecatorilor. 23. Iar de va fi si alta vatamare, atunci sa plateasca suflet pentru suflet, 24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior, Si tot Biblia zice ca Adam a fost considerat fiinta umana CAND I-A DAT SUFLARE DE VIATA |
Citat:
|
Citat:
Dupa tot sacrificiul care il face o mama pentru un copil si apoi sa auda un raspuns ca al tau cred ca mai bine te avorta!!!! Tu ce ai face in locul unei femei cu sarcina extrauterina sau pur si simplu nu doreste acel copil ca a fost violata sau sotul o ameninta cu divortul ea fiind insarcinata, sau nu au bani suficienti sa supravietuiasca! Stiu o prietena a nascut in chinuri groaznice in cele din urma facandu-i cezariana si avand apoi complicatii, si doua care au inceput ravaliul in acelasi timp cu ea, una a murit in timpul nasterii si altei-a i-a scos copilul cu uter cu tot...si apoi ca sotul in timp sa divorteze de ea ca nu ii mai poate oferi placeri sexuale. Aici se discuta doar povesti dar relatiatea e mult mai crunta. Aud spunand peste tot ca avortul e o crima (uciderea unei potentiale persoane) dar s-a mediatizat ce reprezinta o nastere???? si cate probleme apar dupa? Si apoi acel copil sa te scuipe in fata sau sa isi blesteme zilele ca l-ai nascut cum a facut chiar dragii nostri profeti Isaia, Iov daca nu ma insel. Dar ce ziceti de avorturile spontane..tot femeia este pedepsita cu canoane de Biserica cu toate ca nu a fost vina ei. Dar este vreu barbat pedepsit de Biseric ca si-a indemnat sotia sau prietena sa faca avort???? Dar ce ziceti de avorturile spontane de care nici femeia insasi nu banuieste comportandu-se ca o menstruatie intarziata iar embrionul se duce in wc o data cu tamponul. Cand nu e fundul vostru la bataie va permite-ti sa filozofati |
Citat:
Deci nu iti pasa prea mult de viata sotiei tale...Afla ca eu nu vreau sa fiu martira sunt si alte cai care duc la mantuire. Daca ai avea tu in burta un embrion care ti-ar pune viata in pericol ce ai face? Nu e vina mea ca D-zeu mi-a dat si instinctul de conservare. VREAU SA TRAIESC! |
Citat:
Cand barbatii care isi tot arata muschii in Biblie si in societate ca is responsabili etc vor demonstra intradevar ca sunt responsabili si se vor casatori ori vor practica abstinenta pana la casatorie probabil se vor termina si aceste semicrime-avorturile. Femeia deja isi ispaseste pacatul adulterului sau faptul ca nu a facut o buna alegere in fata altarului la casatorie prin durerea care o sufera in timpul avortului si trauma psihica (caci D-zeu i-a sadit in ea o data cu implantarea vietii in ea si sentimentul maternitatii)...Nu mai zic de barbati,la unii diavolul le-a extirpat cred aceste sentimente...au devenit deja animale doar sex sex sex. Asta e egoismul avortului!!!sex fara sa te gandesti la consecinte |
Citat:
|
dillema ia o pauza si respira adanc. De ce iti versi tu naduful pe unii barbati aici? Topicul este destul de clar si se refera la PACATUL avortului. Daca vrei scuze, te rog discuta personal cu Hristos si spune-I ca din motivul asta si astalalt nu poti tine sarcina. Sunt barbat si am si eu un avort pe constiinta de pe vremea cand habar nu aveam de Dumnezeu, si nici macar atunci in prostia mea nu l-am dorit. Legatura trupeasca nu este lipsita si de placere ca altfel nu ar mai fi avut loc, totul este sa nu se transforme interior (in sufletul nostru) in desfrau. Personal am simtit ca desi prin fire suntem legati spre nevoia de a avea aceasta legatura fireasca in casnicie, se intampla ca abandonandu-ti constiinta, chiar pe pentru aceste scurte perioade, sufletul se departeaza de Dumnezeu. De aceea orice abuz strica echilibrul sufletesc si ne amorteste trezvia mintii.
O fi placerea si ea buna, dar mantuirea e si mai buna. O mama care moare nascand se mantuieste. Eu cred ca acesta e scopul vietii, mantuirea. De murit vom muri oricum dar daca o femeie avorteaza ca sa-si "salveze" viata, are sanse bune sa o piarda pe cealalta, cu o astfel de gandire. Liviu |
Citat:
Dar stim ce vrem? Eu, spre exemplu, vreau să trăiesc cât mai bine aici, ca să trăiesc lângă Bunul Dumnezeu în Împărătia Lui gătită pentru noi. Nu mă interesează cât timp voi trăi aici, câte suferinte vor fi, câte sunt, de ce este asa, mă interesează doar ca în viata asta să fac cât pot de mult, să mă lupt ca să urmez poruncile Domnului: iubeste pe aproapele ca pe tine însuti. Parintele Arsenie spune: "Nu veti intra în împărătia în care nu ati intrat aici, în viata aceasta", asa că mă lupt pentru orice clipă ca să trăiesc Împărătia lui Dumnezeu aici, pe pământ, că viata ce ne va da Domnul va fi în acelasi timp si continuarea vietii noastre de aici si răsplată pentru faptele noastre. Este greu să fac voia Lui, dar adevărat este ceea ce spune Părintele, si ne vom lua toti răsplata, fără ca vreunul să scape. Mai direct legat de subiect, am citit mai demult Jurnalul unui copil nenăscut: [size=2]5 octombrie: De astăzi începe viata mea. Părintii mei nu stiu încă acest lucru, sunt mai micută decât semintele unui măr, dar totusi trăiesc. Voi fi o fetită cu părul blond si cu ochii albastri. În mine sunt deja înscrise trăsăturile de mai târziu, chiar si faptul că o să-mi placă florile. 19 octombrie: Sunt unii care spun că nu sunt o persoană reală, că doar mama mea există. Dar sunt o persoană reală, asa cum o fărâmitură de pâine este tot pâine. Eu si mămica suntem două persoane reale. 23 octombrie: Astăzi am deschis pentru prima oara gurita. Ei bine, cam peste un an pe fata mea se va asterne zâmbetul. Si mai târziu voi putea să vorbesc… Si stiu că primul meu cuvânt va fi: MAMA. 25 octombrie: Inima mea a început să bată de astăzi. Până la sfârsitul vietii, în orice clipă se va auzi usor ritmul ei. După multi ani ea va obosi, se va opri si voi muri. 2 noiembrie: Cresc în fiecare zi câte putin. Mânutele si piciorusele mele au început să se contureze. Dar va trebui să mai astept mult timp până când mă vor ajuta să ajung în bratele mamei, până când voi putea să vin cu buchetelul de flori în mânute si să-l îmbrătisez pe tata. 12 noiembrie: La mâini au început să-mi apară degetele grăsute. Sunt grozav de caraghioase asa mici! O s-o trag pe mama de păr cu ele! 20 noiembrie: De-abia astăzi medicul i-a spus mamei că va avea un copil. Ce fericită trebuie sa fie! Te bucuri, mămico? 25 noiembrie: Cred că mama si tata îmi caută acum un nume. Dar ei nici măcar nu stiu că sunt fetită. As vrea să mă cheme Maria. Sunt deja măricică acum. 10 decembrie: Mi-au apărut primele firisoare de păr, moi si aurii. Mă întreb ce fel de păr are mămica mea. 13 decembrie: Văd! Este totul întunecat în jurul meu, dar când mama mă va aduce pe lume vor fi numai raze de soare si flori, dar mai mult decât orice as vrea s-o văd pe mămica… Cum arăti, mămico? 24 decembrie: Oare mămica aude soapta inimii mele? Unii copii se nasc putin bolnavi. Dar inimioara mea este puternică si sănătoasă. Bate mereu: tam-tam, tam-tam. O să ai o fetită sănătoasă, mămico! 28 decembrie: Astăzi mama m-a ucis. [/size] Doamne ajută! Ionut |
hai serios, dupa 2 luni embrionul are par ? :)
|
Citat:
Si eu contez ca fiinta umana creatie a lui D-zeu si faptul ca sunt femeie nu va da dreptul sa ma judecati, daca ati fi fost in locul femeilor cred ca ati fi dat bir cu fugitii. Daca ati asista la nasterea sotiilor voastre cu siguranta ati fi mult mai toleranti ca soti si intelegatori iar familia ar fi mult mai rezistenta. Dar ce sa-i faci...femeia a fost asuprita de cand a fost creata lumea asta...noroc de Iisus Hristos care ne-a redat drepturile luate tot de egocentrismul masculin altfel si acum am fi fost neindreptatite. Imi pare rau ca sunt dura dar asta e realitatea:) In cazul in care viata imi este amenintata, da aleg avortul! Nu doresc sa fiu martira si aceasta ideea este mai degraba sinucidere. Tot pe Biblie ma bazez: Trupul este templul lui D-zeu...asadar in cazul unei sarcini care nu are nici un final sau duce la moartea mamei constinenta...eu cred ca e sinucidere curata! Si sunt intrigata de calugari care nu stiu ce inseamna o femeie sa judece o femeie si sa o condamne la MOARTE prin simplul fapt ca habar nu are de ginecologie. Si printre altele cred ca un calugar de a ajunge preot necesita studii si experienta de viata pentru a intelege viata si a putea jdueca aceste cazuri. Viata mi-a dat-o D-zeu si nu o voi oierde fara as gandesc doar ca un calugar a spus asta. Un preot adevarat ar analiza toate situatiile. |
Citat:
dar ce sa-i faci...trebuie sa ne iertam unii pe altii, mai ales ca esti barbat si habar nu ai problemele cu care se confrunta femeia. Mia invata si apoi judeca cu mintea. Iar de judecarea pacatelor...Iisus ti-a recomandat clar in Biblie...cine nu are pacat sa arunce cu piatra in pacatos:) |
Citat:
Articolul asta e doar sa atraga atentia femeii care face avortul...dar nu am gasit nici un articol care sa condamne tatal...ca de fapt astia sunt beleaua in general. Isi fac mendrele cu tinere apoi cand apare problema le conving sa faca avortul ba chiar le platesc avortul. Spunea cineva ca nimeni nu are dreptul sa aleaga in a pastra copilul sau nu...dar se pare ca D-zeu a dat mult mai multe drepturi femeii asupra copiilor, faptul ca e folosit corpul femeii spune meulte. Iar copilul chiar apartine in totalitate femeii in timpul conceptiei 9 luni...deci redati drepturile femeilor si sotiilor voastre si nu le oropsiti ci respectatile...sunt prea multe divorturi si familii destramate in Romania care e cica 80 % ortodoxa. Si cred ca nu prea ati citit a Biblia care spune clar .Nu ucideti! Dar tot in Biblie viata incepe o data cu nasterea. Iar Adam a devenit fiinta umana cand i-a fost data suflarea. Deci prima suflare a primului copil ii da dreptul la denumirea de fiinta umana. Si daca tot esti asa documentat ai 3 situatii: 1. gemenii indentici rezuta dintr-un ovul si spermatozoid fecundat si aparitia gemenilor apare dupa 2 saptamni. Si cum Biserica (nu Biblia) sustine ca conceptia este in momentul fecundarii ovulului...cate suflete avea zigotul?unul la inceput si apoi s-a divizat sufletul in doua? Tot dupa invatatura Bisericii divizarea sufletelor nu este posibila. 2. In cazul in care doi zigoti (doua ovule fecundate de 2 spermatozoizi) si apoi se unesc rezultand chimera http://en.wikipedia.org/wiki/Chimera_%28genetics%29 Chimera -va rezulta o singura persoana din doi zigoti (daca zigotii au cromozom sexual diferit a rezulta un hermafrodit ) si are doua tipuri de ADN distincte. Intrebarea e...doua suflete sau unit intr-unul? 3. Stiai ca 60% din conceptii se termina prin avort spontan? Se pare ca D-zeu e cel mai mare avortor (Doamne iarta-ma). Si sunt femei care nici macar nu au stiut ca sunt insarcinate dar avorteaza spontan ca o menstrautie intarziata! Deci unde e adevarul??? |
Vai, dillema draga, dar tare suparata esti.
Acum, depinde cum vrei sa vezi problema. Dai vina pe barbati. Da, si eu as fi tentata sa fac acelasi lucru, dar intrebarea este, vrea numai el sex, sau amandoi. Nu pun problema violurilor!!! Si inca ceva. Ai auzit de femei care nu s-au lasat convinse de barbat? Ba din contra au luat si bataie, dar copilul tot l-au pastrat? Da, amandoi poarta vina, dar la urma urmei femeia se duce pe masa, nu el, si daca eu nu vreau, apai, NU VREAU. Iar finalul mesajului tau...mai bine lasa!!! |
dillema, aici ne spunem parerea din perspectiva crestina, nu e nevoie sa o iei ca pe un atac personal. Si barbatul are greutati pe care femeia nu le are, nu te considera napastuita ca esti femeie. Dumnezeu a impartit fiecaruia sarcini egale, doar diferite. Daca aperi cu atata indarjire "dreptul" de a avorta, inseamna ca asta vrei, restul nu mai conteaza, nu e nevoie sa rastalmacesti Biblia ca sa cauti motivatii pentru fapta asta. Dumnezeu da viata, noi o luam.
Ai toata libertatea, nu "dreptul", deci ucide daca asta vrei. Fiecare va da seama pentru faptele lui. Multe se pot ierta unui om intr-o viata plina de pacate, dar avortul greu, greu ... nu as vrea sa fiu femeie si nadajduiesc sa ma pot spala si pentru crima comisa. Sa dea Dumnezeu si Maicuta Domnului sa-ti schimbe gandurile sa nu iei viata nici unui copilas ca grea osanda te asteapta. Nu te amagi. Dumnezeu sa te ajute! Liviu |
Dar de abstinenta ati auzit???
|
Citat:
Asta nu inteleg eu ...de ce barbatii asa mari si tari trebuie sa convinga femeia sa faca sex...in loc sa o invete ca de fapt sexul e pacat:) Si de fapt e invers nu doar ca o forteaza folosind orice mijloace fizice psihice etc sa faca sex dar o si violeaza uneori...tu ce ai face ma rog daca ai ramane insarcinata in urma unui violului facut de un tigan ...biata de tine venind obosita de la serciviu cu sot si copii acasa? Iar ce zici de o femeie care a are la activ 3 cezariene sau are o sarcina extrauterina...care cu siguranta ii va cauza moartea sau pur si simplu are 6 copii si fizic nu este in stare sa mai aduca un copil pe lume!!! Tu zici de abstinenta? Asta supne-o barbatului ca daca nu stai la pat mai si divorteaza sau isi ia amanta. In primul rand eu cred ca multe ar rezolva o buna educatie a barbatilor in a respecta si femeia. Si sincer nu doresc un dar care mi l-a dat D-zeu sa se transforme intr-un blestem...sa stiu ca mor pentru o potentiala viata. Sa las ce? trezeste-te si mai gandeste. Tot citesc totfelul de materiale ca copii avortati ar fi suflete fara mantuire etc. Dar Biblia nu specifica nimic. Toate aceste povesti sunt rodul imaginatiei. Eu cred doar in Biblie! |
Citat:
|
Citat:
22. De se vor bate doi oameni si vor lovi o femeie insarcinata si aceasta va lepada copilul sau fara alta vatamare, sa se supuna cel vinovat la despagubirea ce o va cere barbatul acelei femei si el va trebui sa plateasca potrivit cu hotararea judecatorilor. 23. Iar de va fi si alta vatamare, atunci sa plateasca suflet pentru suflet, 24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior, Haide cum as fi putut altfel interpreta aceste versete din Sfanta Biblie? Ce zice versetul? In cazul in care doi barbati se bat si ranesc o femeie provocandu-i avort sa ii plateasca daune...in cazul in care provoaca alte daune sa lateasca viata penru viata! Deci viata femeii este mai importanta. embrionul sau fatul sunt potentiale persoane. Iar stiti prea bine versetul:" trupul este templul lui D-zeu" si sinuciderea este pacat. Sinucidere este atunci cand stii ca mori sigur si moare si potentiala viata din tine. Iar daca sarcina afecteaza sanatatea trupului care este templul lui D-zeu este iar pacat... Deci va rog nu transformati acest,dar intr-un blestem. |
Citat:
Doamne ajuta! Aceasta situatie mi-a adus in minte imaginea unei femei adultere condamna la moarte in legea iudaica prin moartea cu pietre...in acelasi lucru se afla femeia cu o sarcina cu probleme care ii pune viata in pericol obligata de preoti sa moara cu toate ca nu a facut nici un pacat. Unde va este iubirea crestineasca fratilor? Puteti lasa si vedea cum moare o femeie in chinuri doar pentru ca a avut nenorocul sa aiba o sarcina fara finalitate? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:18:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.