![]() |
Unii cred ca deja o fac, am simtit eu prin metrouri, mai ales vara:21:
|
Insusi Dumnezeu ne spala in apa Botezului, ne inoieste si ne imbraca
intru Hristos si ne sfinteste in Duhul cu frumos miros de mir. Da, trupul este templu al Duhului Sfant. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
|
Cand omul ajunge sa miroasa urat, sa se spele, insa daca nu miroase, sa faca ce vrea, sa se spele sau nu !
Spalatul poate ajunge sa il preocupe pe om mai mult decat rugaciunea, mai mult decat privegherea, etc. Atunci e rau. Cand insa el se spala spre a nu mirosi, atunci e lucru bun. Intr'o seara, pe cand eram frant de oboseala, aveam de ales: sa imi fac baie, ori sa imi fac rugaciunile. Am ales rugaciunile, amanand spalatul pentru a doua zi. |
Citat:
Mai ales barbatii (de obicei cei in varsta), dupa ce ajung acasa isi pun camasa pe umeras, in loc s-o bage in masina de spalat. Si o mai poarta de 5-6 ori. Aceasta, combinata cu lipsa totala a unui deodorant, duce la niste mirosuri insuportabile. Asta chiar daca face dus in fiecare zi. PS: dar te-ai spalat a doua zi, nu te-ai dus la serviciu nespalat. |
Citat:
" Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii; că ei își smolesc fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, și-au luat plata lor. Tu însă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală, Ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. " |
Sunt persoane care din cauza oboselii seara nu se mai spală, iar dimineața nu își mai rezervă timp pentru aceasta. Și amână spălatul considerând că nu este chiar așa important.
Mai mult decât atât, am întâlnit cazuri de creștini care nu spală rufe și nici corpul nu îl spală vinerea, pentru că este ziua Răstignirii lui Hristos; și nici sâmbăta nu spală pentru că este ziua morților, și asta știe de la bunici că este păcat, deci trebuie să respecte. |
Citat:
ispitica,ispitoi nu ai ce cauta la noi. |
Suntem oameni, trebuie sa ne spalam.
Doamne ajuta! |
Din pacate, exista oameni ce cred ca igiena precara face casa buna cu sfintenia. :)
|
Citat:
Acest mesaj NU este o gluma, chiar daca aduce un pic! |
Foarte greu se ai ajunge astazi la sfintenie, si in nici un caz doar prin nespalare. :103:
|
Citat:
|
Atunci fariseii si carturarii din Ierusalim au venit la Iisus si I-au zis:
"De ce calca ucenicii Tai datina batranilor?: ca nu-si spala mainile cand mananca". Iar El, raspunzand, le-a zis: "Dar voi de ce calcati porunca lui Dumnezeu de dragul datinei voastre? Ca Dumnezeu a zis: Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, iar cel ce va blestema pe tatal sau ori pe mama sa sa fie pedepsit cu moarte. Voi insa spuneti: Cel ce i-ar zice tatalui sau ori mamei sale: Darul cu care as putea sa te ajut I l-am daruit lui Dumnezeu, acela poate sa nu cinsteasca pe tatal sau ori pe mama sa. Asadar, ati desfiintat porunca lui Dumnezeu de dragul datinei voastre. Fatarnicilor, bine a profetit despre voi Isaia, cand a zis: Poporul acesta se apropie de Mine cu gura si Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Si zadarnic Ma cinsteste invatand porunci si invataturi omenesti" . Si chemand la Sine multimile, le-a zis: "Ascultati si intelegeti: Nu ceea ce intra in gura il spurca pe om, ci ceea ce iese din gura, aceea il spurca pe om". |
Citat:
|
Ar fi indicat sa nu... dupa cateva saptamani prindem scoarta si o dam jos cu o spatula.
Ce ar fi daca te-ai duce intr-o zi la Biserica, si ai vrea sa-ti descoperi capul si sa nu-ti poti scoate caciula de pe cap pentru ca s-a lipit de par, din cauza lipsei acute de apa si sampon... ce parare ai avea? Cum poti sa te intrebi asa ceva? Esti comic rau de tot. Ar trebui sa-ti fie cunoscut faptul ca este necesar sa te pregatesti inainte de a merge la Biserica, cu o zi inainte, nu sa te duci nespalat. Doaaa... |
daca animalele se spala, oamenii de ce ar face rabat?
|
Alt lucru e sigur, dacă Iisus ar fi fost împuțit, ar fi fugit toți oamenii de El și nu ar mai fi putut propovădui Adevărul. Mai ales că mergea prin deșert, acolo transpiri imediat, doar în Nazaret e răcoare că-i pe munte, dar în restul Israelului e foarte cald..
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dacă spui tu. |
Corpul uman este acoperit in proportie de 2-4 milioane de glande sudoripare repartizate pe toata suprafata corpului, in jur de 100-200 de glande pe cm2, intr-o proportie mult mai mare in zona talpii piciorului, a palmelor, a fruntii si a axilelor iar aceste"minunatii"de glande produc in medie 0.5 -1 litru sudoare/zi.
Sudoarea, formata 99%din apa si 1% saruri,nu ar mirosi urat daca nu ar intra in contact cu bacteriile/microorganismele care traiesc la nivelul pielii si o descompun,in derivati ai sulfului.Exista posibilitatea ca netinand a igiena stricta a picioarelor,sa se ajunga la ciuperci ale picioarelor si ale unghiilor. Despre igiena organele excretoare/sexuale nici numai vorbesc... Despre igiena bucala,la fel este de prisos... Pe vremuri,la sate,"baia generala"se facea sambata seara pentru a te duce musai curat si primenit la intalnirea cu Domnul;in rest isi mai spalau bratele si picioarele,in timpul saptamanii cand veneau de la munca. Chiar nu inteleg care-i treaba cu acest topic?care-s nelamuririle legate de igiena,de curatenia trupeasca? |
Citat:
|
intrebari de felul acesta nu-si au rostul :)))))))... cum sa nu te speli ? biblia ne invata sa ne tratam corpul ca fiind templul duhului sfant,nu trebuie sa ne batem joc de el ci sa-l ingrijim cat putem de bine: hrana sanatoasa,igiena si toate cele. deja o dati in nebunie.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
dar daca alegem sa traim in lume, trebuie sa respectam niste reguli. iar cele legate de igiena sunt esentiale. cred ca in patericul egiptean am citit asta: intrebat fiind un parinte cum trebuie sa fie haina unui calugar, el a spus: daca iti vei lasa haina 3 zile la o raspantie de drumuri si nu o va lua nimeni, atunci este buna. (citat aproximativ) asa trebuie sa faca un crestin mirean din ziua de azi? unde am ajunge? sa nu uitam ca in acele vremuri, o bucata de panza avea alta valoare ca acum. |
Citat:
|
Citat:
toate pasarile se "curata". vrabiile fac "baie" in praf. unele maimute isi spala chisr si hrana, se despaducheaza, etc. cam toate animalele se curata intr-un fel. |
Nu înțeleg de ce trebuie să discutăm despre un act de igienă esențial. Curățenia nu-i un moft, ca bijuteriile, ci o necesitate. Ce tot despicați firul în 4?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oare mai exista cineva aici care-i smerit si nu a devenit un superman sau superwoman in urma numarului mare de Liturghii la care au participat si unde au capatat viziuni cu raze gama. |
Citat:
|
Citat:
Dupa mine toti sunt sfinti numai eu sunt cea mai nemernica. Nimic bun nu am facut la viata mea. Toti sunt mai buni ca mine pcatoasa....nu INVERS...ca eu stau pe podiumul asta inalt si vad cu claritate cum pe "aici" nu-i nici un sfint. Parerea mea....:( |
Andrei, fii dragut si urmareste firul discutiei, ca sa intelegi de ce am scris ce am scris si ca sa nu mai faci afirmatii off-topic.
|
pur informativ!
pt devieri de la subiect,userul pippo a avut excelenta idee sa deschida un subiect CHAT ROOM,tot cei care doresc sa chatuiasca pe diverse teme,numai despre subiectul de fata,nu-sunt invitatati cu prietenie...
|
Sfântul Ioan Gură de Aur , ne atenționează chiar :
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.