Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6131)

condor 06.09.2009 11:15:40

Citat:

În prealabil postat de teatru-copii (Post 164374)
Asa sunt aceste afirmatii. Nu stiu cu cati preoti ai stat tu de vorba.

Cu mai multi. Uneori in adunari publice (fara ca eu sa provoc acest lucru).

Citat:

În prealabil postat de teatru-copii (Post 164374)
Scripturile se cerceteaza numai cu binecuvantarea lui Dumnezeu.

Sa poti cerceta Sfanta Scriptura, este deja o binecuvantare a lui Dumnezeu. In vremurile acestea de inselatorie teribila, putem spune ca doar Cuvantul lui Dumnezeu ne poate feri de amagiri. Sfintii Apostoli ne-au avertizat de acest lucru:

"Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am spus, o spun si acum; daca va propovaduieste cineva o Evanghelie, deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" (Galateni 1:8,9)

A intuit Sfantul Apostol (inspirat de Duhul Sfant) pericolul care va veni sau care incepuse sa se simta. De aceea insista sa ramanem Evanghelia propovaduita de Sfintii Apostoli. Si aceasta Evanghelie o gasim numai in Sfanta Scriptura si ne vorbeste numai despre Hristos si Crucea Lui.

Ce parere aveti de "evangheliile" care ne ofera salvare prin inchinare la fecioare, sfinti, moaste, prin diferite ritualuri, etc?

"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele vorbesc despre Mine." (Evanghelia dupa Ioan 5:39)

pacatosul 06.09.2009 12:06:49

Fara sectanti!

Va rog nu-i mai bagati in seama pe inaintemergatori lui antihrist lasati in pace pe sectanti astia pur si simplu nu mai vorbiti cu ei,caci nu merita degeaba le arati ALB EI VAD NEGREU sunt intunecati rau de diavol,doar Dumnezeu ii poate intoarce ne facem mult rau doar vorbind cu ei.
EI AU VENIT AICI CA SA NE SMINTEASCA SI SA NE INVETE PE NOI AUZI RELIGIE.ROLUL LOR E CLAR SA PROVOACE CEARTA,NERVI SI DEZBINARE.
De acum rog toti frati mei intr-un credinta si in Hristos sa-i lasam in pace in ratacirea lor,ca nu cumva sa ne ratacim si noi cu ei,ca de-ar fi dispusi sa invete sau sa asculte ce credinta noastra are de oferit atuncea da,dar in halul cum se prezinta sectanti astia sa-i lasam in pace.
ASA CA VA ROG NUMAI II BAGATI IN SEAMA ORICE AR ZICE NE VEDEM DE RELIGIA NOASTRA SFANTA SI STRAVECHE,NU DE CULTELE LOR DIAVOLESTI.
DOAMNE AJUTA!

"PE CEI CE TE-AU URAT PE TINE DOAMNE,PE ACEEA I-AM URAT SI EU."

ovidiu-s 06.09.2009 12:22:27

[quote=condor]Sa poti cerceta Sfanta Scriptura, este deja o binecuvantare a lui Dumnezeu. In vremurile acestea de inselatorie teribila, putem spune ca doar Cuvantul lui Dumnezeu ne poate feri de amagiri. Sfintii Apostoli ne-au avertizat de acest lucru:
"Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am spus, o spun si acum; daca va propovaduieste cineva o Evanghelie, deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" (Galateni 1:8,9)[/guote]
Exact, exact, iar Adevărul nu a început cu Hristos ci a început cu secta adventistă în urmă cu un secol în America. :39:

Citat:

În prealabil postat de condor
"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele vorbesc despre Mine." (Evanghelia dupa Ioan 5:39)

Citatul acesta nu are nici o relevanță pentru ceea ce susține secta adventistă. Acolo Hristos incerca sa le explice evreilor ca el este Mesia despre care se vorbeste in Vechiul Testament. La momentul respectiv nici nu exista Noul Testament. Acesta a fost ebaborat mult mai tarziu de Biserică.
Are oricine autoritatea de a tălmăci Scriptura asa cum se intampla la miile de secte occidentale? CE spune Scriptura?

2 Petru 1.20 "Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia"
La fel o face și sf Pavel:
2 Cor 3.6 “Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu”
2 Petru 3.16 " Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."

Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.

Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”
1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.

condor 06.09.2009 14:26:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 164405)

Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.

Hristos a purtat de grija bisericii Sale, tot timpul. Dar aceasta biserica nu s-a numit nici ortodoxa, nici catolica, nici protestanta. Este biserica formata din oamenii care au avut dragoste fata de Dumnezeu si fata de semeni. Nu denumirea ci credinta pe care o ai, te indreptateste sa faci parte din Biserica lui Hristos.

Cultele noi aparute (ma refer la cele serioase - nu la gruparile de zapaciti spirituali), fac si ele parte din planul lui Dumnezeu. Era nevoie de o trezire si intoarcere la invataturile sanatoase ale Sfintei Scripturi.

florina_drossu 06.09.2009 21:11:32

Cred ca necunoasterea propriei credinte ii face victime usoare ale celor de alte credinte. Respectivii nu traiesc in Ortodoxie, nu au simtit bucuria Duhului Sfant, bucuria postului, a rugaciunii, a spovedaniei si mai ales a Sfintei Impartasanii. Aceia se ghideaza dupa logica omeneasca, intunecata de caderea protoparintilor. Si cei de alte credinte tot asta fac: incearca sa explice Biblia si pe Dumnezeu dupa logica omeneasca. TOATE EREZIILE AU AVUT IZVORUL IN INCERCAREA DE A EXPLICA DUPA LOGICA UMANA CELE MAI PRESUS DE FIRE!

Asadar, comoditatea de a accepta ceva logic, desi gresit, ii face pe unii oameni sa nu experimenteze supranaturalul. In Biserica Ortodoxa, Sfintele Taine sunt darurile lui Dumnezeu care ii sfintesc pe credinciosi. Numai cei impietriti nu simt nimic!

condor 06.09.2009 21:46:09

Citat:

În prealabil postat de florina_drossu (Post 164475)
Cred ca necunoasterea propriei credinte ii face victime usoare ale celor de alte credinte.

Dati-mi voie sa va contrazic. Daca ortodocsii ar sti cum si cand a patruns ortodoxia in Romania (vezi scrierile istoricilor A.D. Xenopol, Nicolae Iorga si altii), cum s-au desfasurat slujbele in biserica ortodoxa pana la sfarsitul secolului 19 sau cand s-a infiintat B.O.R. ar fi victime ale dezamagirii.

Ignoranta si nestiinta ii imbrobodeste si ii leaga pe oameni.

ovidiu-s 06.09.2009 22:23:07

Citat:

În prealabil postat de condor
Cultele noi aparute (ma refer la cele serioase - nu la gruparile de zapaciti spirituali), fac si ele parte din planul lui Dumnezeu. Era nevoie de o trezire si intoarcere la invataturile sanatoase ale Sfintei Scripturi.

:41:Foarte bine, daca era nevoie de o trezire spirituală inseamnă că Biserica pe care a intemeiat-o Hristos in sec I, era adormită.
Pentru aceasta va trebui sa explicati urmatoarele versete:
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”
1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
Sfanta Scriptura nu vorbeste nicaieri despre "culte". Ea nu vorbeste decat despre o Biserica si de o marturisire a aceluiasi Adevar:
Efeseni 4.5 "Exista un Domn, o credinta, un botez"

tricesimusquintus 07.09.2009 15:28:38

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 164505)
:41:Foarte bine, daca era nevoie de o trezire spirituală inseamnă că Biserica pe care a intemeiat-o Hristos in sec I, era adormită.
Pentru aceasta va trebui sa explicati urmatoarele versete:

Nu este nevoie de explicatie, deoarece puneti gresit problema. Hristos a intemeiat o Biserica pura si curata. Ereziile si practicile pagane au patruns in ea mai tarziu, dupa moartea sfintilor apostoli. Iar starea de adormire a aparut odata cu oficializarea ei, cand Biserica a ajuns sa fie unita cu Statul. Abia dupa aceea era nevoie de trezire spirituala, respectiv Reforma.

florina_drossu 07.09.2009 18:11:59

Si atunci cum explicati minunile Ortodoxiei? Si nu ale protestantilor?

http://florina.toateblogurile.ro/200...a-lui-hristos/

ovidiu-s 07.09.2009 19:16:56

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus
Hristos a intemeiat o Biserica pura si curata. Ereziile si practicile pagane au patruns in ea mai tarziu, dupa moartea sfintilor apostoli. Iar starea de adormire a aparut odata cu oficializarea ei, cand Biserica a ajuns sa fie unita cu Statul. Abia dupa aceea era nevoie de trezire spirituala, respectiv Reforma.

Reforma a adus omenirii cele mai mari atrocități din istoria rasei albe. Odată cu proclamarea principiului Sola Scriuptura fiecare protestant credea ca are dreptul sa interpreteze Biblia după bunul său plac și după dorințele lui.
Războaiele civile și masacrele dintre protestanți și catolici au dus la o inapoiere a Europei de cel puțin un secol. Protestanții s-au folosit de principiul egalitarismului ca să își atingă scopurile materiale și să jefuiasca bunurile Bisericii Catolice. Si asa a aparut noile clase de imbogatiti burghezi in tarile protestante.
Si tot nu mi-a raspuns nimeni legat ne "necesitatea Reformei":

În privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:

tricesimusquintus 07.09.2009 19:28:06

Citat:

În prealabil postat de florina_drossu (Post 164661)

florina, hai sa fim seriosi...

tricesimusquintus 07.09.2009 19:36:06

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 164671)
Reforma a adus omenirii cele mai mari atrocități din istoria rasei albe.

Razboaiele stimabile, razboaiele, nu Reforma. Reforma a adus dupa sine din punct de vedere spiritual o reconsiderare a "vechilor carari" parasite de cele doua biserici istorice. A urmat de asemenea o dezvoltare fara precedent in domeniul stiintelor, artei, progres in toate domeniile, lucruri ce se vad pana astazi. Cele mai dezvoltate natiuni sunt cele care au permis reforma spirituala in viata popoarelor lor. La polul opus se situeaza tarile ramase incremenite in practicile pagane numite pe nedrept "crestine". Lucrurile acestea sunt atat de evidente incat pot fi vazute cu ochiul liber de catre oricine...

pacatosul 07.09.2009 20:59:47

Lasati-ne!!!!!!

Dragul meu cine esti tu sa judeci ortodoxia si popoarele ortodoxe?Esti un om eretic si sectant si atat.
In locul tau mi-as tine gura ca poporul nostru de-a lungul istoriei sale a rezistat ca natiune,desi permanent am avut cel putin 3 imperi mari,care, abia asteptau sa ne manance de vii si nu au reusit,credinta a pastrat intreg neamul romanesc si l-a intregit la momentul potrivit.
Plecam la lupta cu sabia si crucea si asta a reusit sa ne uneasca si sa ne ajute sa ducem razboaiele pana la capat cu rele si bune si Dumnezeu a avut grija de noi,dar si ne-a mustrat cand am uitat de El vezi perioada comunista cum se instaleaza cand poporul roman s-a indepartat de credinta.
Sa ne uitam in natiunile majoritar protestante ca SUA unde moralitatea a ajuns la un nivel periculos de jos,unde Dumnezeu este mentionat doar la ocazi speciale ca imormantari si botezuri.Unde Dumnezeu este ceva la trecut,o fabulatie sau o legenda.Uitate Rusia este popor majoritar ortodox si e printre cele mai mari puteri din lume pe toate planurile.
Mai sus clar a prezentat fratele meu in credinta ca Iisus va sta langa Biserica Sa mereu de la inceput,pana la sfarsit.
Cat de naiv si credul trebuie sa fi sa crezi ca Iisus Hristos a intemeiat Biserica si apoi a lasat-o in paragina si a uitat de ea timp de 1800 de ani cand s-a trezit fermiera asta din S.U.A tara tuturor ereziilor sa vada Adevarul.Atunci daca Biserica a pierdut drumul ce s-a intamplat cu crestini ei i-a uitat Dumnezeu pe toti i-a lasa asa timp de multe secole pe drumul gresit?Nu dragul meu Biserica Sa s-a pastrat de atunci si pana acum aceleasi invataturi aceeasi Biserica in care Hristos e viu si cap al ei.
Hai sa fim seriosi insemna ca esti chiar mai naiv decat pari singurul dus in erroare esti tu,daca nici macar inselaciunea si minciuna asta no vezi apai poti sa te duci in continuare cu biserica ta sectanta,ca nici ratiunea nu mai functioaneaza la voi atat de intuecata va e mintea.
Am mai zis pe cand America era abia descoperita noi aveam asezari monahale de sine statatoare cu traire in Hristos.Asa ca sectantilor lasati-ne ca argumentele voastre sunt ridicole si aberante,nici un copil de 5 ani nu ati putea convinge cu argumentele astea,doar cei foarte naivi si creduli ar putea crede ca aveti dreptatel!!!ORTODOXIE4EVER....afara cu sectanti,afara cu cei ce isi bat joc de Biserica Lui Hristos...
Si inainte sa raspunzi sectante la mesajul asta ca vei raspunde(doar nu esti tu mai prejos orgoliu te obliga) desi nu vei avea adevarul de partea ta ca de obicei,gandestete de 2 ori pana sa mai judeci Ortodoxia ca ea mantuie oameni decand voi nici macr nu existati ca biserica sau ca persoane!
Ce lasa minunile Biserici Noastre vrei sa-ti arat un articol despre ce crede un mare fizician nu ortodox sau altceva care a cercetat Lumina de la Ierusalim si nu are raspuns pentru ea e un mister...asa ca ciocu mic cand o sa faceti voi asta ,atunci sa vii la noi.....
Singurul pericol pentru Biserica Lui Hristos sunteti voi sectanti care rupeti suflete din Trupul Lui Hristos nu-i nimic va veni si plata voastra!

condor 07.09.2009 22:17:46

Citat:

În prealabil postat de florina_drossu (Post 164661)

Gata cu istoria? O lasam balta? Trecem la minuni. Si diavolul le poate face (pe cele gen spectacol).

Sunt si minuni de la Dumnezeu: oameni pierduti (hoti, betivi, curvari, etc.), transformati in adevarate marturii vii ale puterii si milei lui Dumnezeu. Dumnezeu face minunea de a schimba omul si de a-l pregati pentru cer.

In plus, vorbiti despre minunile ortodoxiei. Probabil ati uitat ca numai Dumnezeu poate face minuni adevarate.

Iustin32 07.09.2009 23:41:39

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 164736)
Gata cu istoria? O lasam balta? Trecem la minuni. Si diavolul le poate face (pe cele gen spectacol).

Sunt si minuni de la Dumnezeu: oameni pierduti (hoti, betivi, curvari, etc.), transformati in adevarate marturii vii ale puterii si milei lui Dumnezeu. Dumnezeu face minunea de a schimba omul si de a-l pregati pentru cer.

In plus, vorbiti despre minunile ortodoxiei. Probabil ati uitat ca numai Dumnezeu poate face minuni adevarate.

,,Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai,,

Iata minuni adevarate

gabriel merisescu said,
in Februarie 15th, 2008 at 15:23
Cand a venit la Iasi Sf.Nectarie, a fost la biserica ce-i poarta numele lumea de pe lume.Asa ca ne-am randuit la miruit.La 3.30 dimineata a ajuns o doamna foarte cocheta, dar plansa toata.Zicea ca nu se mai poate opri din plans,pentru ca Sf Nectarie ii salvase copilul dintr-un groaznic accident.Femeia era medic pe la Pascani,nu prea credincioasa.O bolnava din spital tot o batea la cap sa citeasca acatistul Sf Nectarie sa vada si ea cate minuni a facut.Exasperata de bolnava insistenta,d-na doctor a luat nervoasa carticica bolnavei si in putinul timp liber a citit acatistul.In timp ce ea citea la acatist, fiul ei s-a rasturnat cu masina.Un accident teribil; masina s-a facut zob-nu a mai avut ce scoate din ea, insa copilul…ce credeti?…Baiatul nu a avut nici o zgarietura, iar cand s-a trezit din soc,insa cateva minute bune a fost in stare de soc, vorbind cu cineva. Multumea intruna. Cui?…Dupa descrierea lui, unui batran imbracat in negru care a insistat sa transmita numele sau-NECTARIE,mamei sale.Comuniunea dintre lumea vazuta si cea nevazuta e foarte reala,insa noi trebuie sa dezlipim puchinii de pe ochii sufletului, pentru a intra in dialog cu cei care ne pot ajuta sa ne fie mai usor drumul spre mantuire, adica cu SFINTII.

Iustin32 07.09.2009 23:42:45

Sfantul Nectarie vindecă o sora de manastire muribunda

Postat pe data: 11 Februarie 2008
de admin in Alti autori, Minunile Sfântului Nectarie din Eghina
În Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul o maică s-a îmbolnăvit foarte grav. Avea doar 24 de ani și se numea Veronica. La început avea dureri de cap, apoi a început să o doară mâna dreaptă. Maicile au dus-o la un spital din Atena unde a stat patru luni și jumătate și, cu toate străduințele medicilor, nu s-a văzut nici o îmbunătățire. A fost adusă din nou la mănăstire, dar situația se înrăutățea pe zi ce trecea. A fost dusă din nou la spital, dar, după o perioadă, medicii au spus că nu mai au ce-i face, deoarece nu mai are mult de trăit și dacă vor, maicile pot să o ia la mănăstire.
Îi paralizaseră picioarele, o mână, iar capul nu mai putea să-l ridice. Permanent avea crize, iar temperatura nu scădea sub 39°. Doctorii au zis că măduva picioarelor se topise, transformându-se într-un lichid. Maica stareță, împreună cu toate maicile, știind că nu mai are mult de trăit, s-au hotărât să o tundă în schima mare.
Dar iată ce ne-a povestit chiar maica Veronica:
„Era în Duminica Ortodoxiei, având o criză și dureri mari, am văzut-o pe fosta stareță a noastră care adormise întru Domnul. A venit la mine, m-a luat în brațe și m-a dus într-o biserică a Maicii Domnului din Patra. În biserică era o Doamnă preaslăvită. Stareța m-a lăsat într-un colț și s-a dus la acea Doamnă, pentru a vorbi cu ea. Am auzit și eu discuția lor. Stareța a întrebat-o: «Doamna mea, ce se va întâmpla cu acest copil și ce va fi cu crizele?». «Nu fi supărată, aceste crize nu o să le mai aibă». «Vai ce bucurie! a zis stareța. Dar febra și durerile de care suferă așa tare, ce va fi cu ele?». «Să facă puțină răbdare; nu vezi cât se întristează maicile pentru dânsa? Ia gândește-te, dacă o vom lua, cât se vor mâhni! Nu fi tristă; nu va păți nimic!». Și zicând acestea, a plecat fără să o mai văd.
Apoi, fosta stareță s-a întors spre mine și a zis: «Copilul meu, să-i spui stareței să facă cât mai repede ceea ce s-a hotărât, deoarece va ajuta mult. Ai grijă să nu uiți ce ți-am spus». Era vorba despre tunderea în schima mare, dar eu nu știam, deoarece în ultimele zile suferisem atât de mult de pe urma durerilor, încât nu mai știam ce se întâmpla în jurul meu și nu mai recunoșteam pe nimeni. Durerile au continuat, iar doctorii au zis maicilor că duminică voi muri.
Sâmbătă am avut dureri foarte mari, iar pe la patru după-amiază am rugat-o pe maica Euniki să-mi facă o injecție calmantă și, în curând, am adormit. Nu după mult timp am auzit bătaie în ușă, dar nu am răspuns. M-am gândit în sinea mea: «Oare maica Euniki nu le-a spus că sunt obosită și vreau să mă odihnesc? Oare cine să fie? m-am întrebat».
Deodată se deschide ușa și văd intrând o Doamnă preaslăvită, un episcop și un bărbat înalt care era îmbrăcat cu o manta (astăzi nu se mai obișnuiește să se poarte așa ceva). Doamna, văzându-mi privirea mirată, mi-a zis:
– Cred că te întrebi cine suntem și de unde venim la ora aceasta. Eu sunt de la Mănăstirea Malevi și de acolo vin, iar Preasfințitul este Sfântul Nectarie din Eghina, iar el este ucenicul cel iubit al Domnului nostru și locuiește aici, este ocrotitorul vostru.
Între timp, s-a apropiat de mine și mi-a zis:
– Eu am venit și duminică. Aveam de gând să vin peste câteva zile ca să te ajut, dar știind că mâine vei lua schima mare, m-am gândit să vin astăzi și să te ajut să te ridici, ca să poți să-ți începi rânduiala ta și să te pregătești.
– Eu, Doamna mea, nu pot să stau pe picioarele mele, nu pot să mă mișc. Vin câte două-trei maici și nu pot să mă facă bine. Dar dumneavoastră cum o să mă ajutați? Cum pot să-mi fac rânduiala mea, dacă mă doare așa de tare?
– Copilul meu, de multe ori când copilul are o durere, un necaz, inima mamei doare și mai mult. Pe mine m-au strigat atâția copii pentru tine și inima mea m-a durut. Chiar dacă Dumnezeu avea în planul Lui să te lase mulți ani la pat, eu m-am rugat Stăpânului Hristos să vin să te vindec astăzi, pentru că inima mea nu mai suporta. Oare nu crezi în puterea lui Dumnezeu?
- Cred, i-am zis eu.
- Cele cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu, mi-a răspuns ea.
- Atunci de ce, Doamna mea, nu m-ați făcut bine când ați venit cu câteva zile în urmă, după cum mi-ați spus?
- Nu te-am făcut bine, a zis Doamna, pentru că lumea ar fi zis că criza prin care ai trecut te-a adus la sănătate când ți-ai revenit. De aceea am lăsat pe astăzi, ca să se slăvească mai mult numele lui Dumnezeu.
În chilie aveam un dulăpior și pe el aveam diferite iconițe. Ducându-se, Doamna a luat o iconiță și venind lângă mine, a zis:
- Uite! Ia această iconiță ca să înțelegi cine sunt!
Era a Maicii Domnului de la Malevi. În continuare mi-a zis:
– Veronico, acum ai să-mi aprinzi candela?
Asta mi-a zis-o pentru că atunci când eram în spital, am văzut în somn că mă aflam pe un loc înalt și necunoscut. Era o bisericuță a Maicii Domnului. Am vrut să merg, dar nu am putut și atunci am zis: «Preasfânta mea, dacă nu mă faci bine, nu-ți voi mai aprinde candela». Pentru aceasta mi-a zis cele de mai sus.
Atunci eu, ca și cum mi-aș fi revenit, am strigat:
– Preasfânta mea, tu ești?
Zicând aceasta, s-a întors zâmbind, și apoi a dispărut. În momentul acela revenindu-mi, nu-mi dădeam seama dacă am dormit sau nu, dar am văzut în mâinile mele iconița Maicii Domnului de la Malevi. Această iconiță mi-o adusese un arhimandrit, pe când eram bolnavă în spital.
După ce mi-am revenit, m-am ridicat în picioare, iar în clipa aceea trecea prin dreptul geamului meu maica Nectaria. Am strigat-o să vină înăuntru. În clipa aceea, am sărit în picioare și am îmbrățișat-o, înțelegând că s-a făcut o minune cu mine.
Atunci maica Nectaria s-a dus să vestească și maicilor minunea, dar nu era de găsit niciuna, căci erau toate la Vecernie. În cele din urmă s-a dus în biserică și a strigat: «Maicilor, veniți! S-a făcut o minune cu maica Veronica! Este complet sănătoasă!».
Când au venit să mă vadă, eu stăteam în ușă, iar ele au început să plângă și se pierdeau de emoție. M-am dus în biserică și am stat la Vecernie, iar când am ieșit, au tras clopotele ca să-i mulțumim Maicii Domnului. Au fost anunțate rudele și toți cunoscuții. Apoi s-a făcut Acatistul Maicii Domnului și alte slujbe de mulțumire. În ziua următoare am fost tunsă în schima mare, primind numele de Magdalena”.
După câteva zile a mers toată obștea de la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul, împreună cu maica Magdalena, la Mănăstirea Malevi, ca să mulțumească Maicii Domnului pentru minunea făcută.
Material preluat de pe http://www.ortodoxradio.ro/ortodox/2...e-de-la-malevi

condor 08.09.2009 08:54:02

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 164754)
,,Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai,,

Iata minuni adevarate

gabriel merisescu said,
in Februarie 15th, 2008 at 15:23
Cand a venit la Iasi Sf.Nectarie, a fost la biserica ce-i poarta numele lumea de pe lume.Asa ca ne-am randuit la miruit.La 3.30 dimineata a ajuns o doamna foarte cocheta, dar plansa toata.Zicea ca nu se mai poate opri din plans,pentru ca Sf Nectarie ii salvase copilul dintr-un groaznic accident.Femeia era medic pe la Pascani,nu prea credincioasa.O bolnava din spital tot o batea la cap sa citeasca acatistul Sf Nectarie sa vada si ea cate minuni a facut.Exasperata de bolnava insistenta,d-na doctor a luat nervoasa carticica bolnavei si in putinul timp liber a citit acatistul.In timp ce ea citea la acatist, fiul ei s-a rasturnat cu masina.Un accident teribil; masina s-a facut zob-nu a mai avut ce scoate din ea, insa copilul…ce credeti?…Baiatul nu a avut nici o zgarietura, iar cand s-a trezit din soc,insa cateva minute bune a fost in stare de soc, vorbind cu cineva. Multumea intruna. Cui?…Dupa descrierea lui, unui batran imbracat in negru care a insistat sa transmita numele sau-NECTARIE,mamei sale.Comuniunea dintre lumea vazuta si cea nevazuta e foarte reala,insa noi trebuie sa dezlipim puchinii de pe ochii sufletului, pentru a intra in dialog cu cei care ne pot ajuta sa ne fie mai usor drumul spre mantuire, adica cu SFINTII.

Si pe mine m-a lovit trenul (eram pe electrocar, intre linii). Un vagon de la trenul de vizavi (in care am fost proiectat) a fost scos din functiune iar electrocarul a trebuit sa fie dus la fiare vechi (distrus complet). Eu am scapat cu o zgarietura (plus camasa si sireturile de la un pantof rupte). Multumesc si azi lui Dumnezeu.

Dar, mai mult ii multumesc lui Dumnezeu pentru minunea pe care a facut-o dupa aceea. M-a scos din mocirla in care traiam si mi-a daruit o noua viata. Eram un betiv (cand m-a lovit trenul eram bine ametit), un risipitor si aveam o viata dezordonata, care nu ma ducea catre un viitor bun.

Mentionez ca acesta minune a schimbarii nu s-a facut cand eram ortodox.

Am in jurul meu frati si surori de credinta, care au fost in aceeasi situatie ca si mine. Oameni ratati si pierduti (fara sanse la mantuire), dar salvati de Dumnezeu. Astfel de exemple de minuni va rog sa-mi dati. Sunt minuni care duc catre mantuire (scopul suprem).

Tia 08.09.2009 13:28:18

Pt.Condor:
Cat ai fost ortodox, te-a interesat de Dumnezeu?Ai vrut sa auzi de El? Prin faptul ca ai scapat cu viata din acel accident, ti s-a mai dat o sansa, nu ai putut sa vezi nimic? Nu ai vazut ca Dumnezeu vroia sa te lasi de baut?
Daca erai ortodox, nu treceai la alta confesune, si nici nu consumai alcool

condor 08.09.2009 13:57:34

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 164834)
Pt.Condor:
Cat ai fost ortodox, te-a interesat de Dumnezeu?Ai vrut sa auzi de El?

Bineninteles ca m-a interesat de Dumnezeu si cat am fost ortodox. Dar, nu am reusit sa-l gasesc in slujbe, ritualuri si obiceiuri. L-am gasit in Sfanta Scriptura. Si, nu ortodoxia mi-a pus Cuvantul lui Dumnezeu in mana. Dimpotriva, ma indeparta (nu uit nici acum ce "sfat intelept" mi-a dat un preot foarte cunoscut - staret al unei manastiri cunoscute).

Interesat de spiritualitate, am inceput sa caut adevarul. M-au impresionat placut scrierile orientale si cele ale unui filozof indian. Dar, tot simteam un gol in suflet. Pana am ajuns sa cunosc Cuvantul lui Dumnezeu. De atunci viata mea s-a schimbat si a capatat sens.

pacatosul 08.09.2009 14:28:21

Rabdare!

Tainele Sfinte ale BISERICI ORTODOXE nu se descopera deodata,nu poti fiind pacatos rau sa mergi la biserica si sa afli toate raspunsurile si sa gasesti calea.Este un lucru care ia timp,in primul rand incepe cu spovedania,impartasania daca nu e canon,rugaciune,mers regulat la biserica,fapte bune,milostenie,smerenie,umilinta,post si usor cu timpul si cu indreptarea ta vei gasi Adevarul,Calea si Credinta.Sufletul ti se va lumina de bucuria tainelor lui Hristos.
Stiu din proprie experienta desi sunt doar inca un copil pot spune ca la inceput cand mergi la biserica duminical ti se pare plictisitor,mai greu,mai anevoios,insa cu timpul si cu cresterea spirtuala devine o bucurie mersul la biserica care iti deschide ochii minti si iti bucura duhul.
Trebuie sa ai rabdare nu poti cand te intorci de la pacate sa si primesti Harul e multa munca si diavolul va face multe artifici si multe greutati iti va scoate in cale sa nu ajungi acolo trebuie sa tragi din greu,insa merita.
Multe Taine are Biserica Ortodox,insa nu toti pot sa le inteleaga si sa le simta.Dumnezeu ti-a dat o a doua sansa ai devenit mai bun din cate vad,te-ai lasat de pacate,insa ai ales drumul foarte prost cultul tau oricat de bun ai fi tu nu poate sa-ti asigure mantuirea oricat ai vrea.Degeaba spui ca Iisus Hristos te-a mantuit,El a dat putere Biserici Sale a carui cap e sa indrepte si sa ierte pacatele credinciosilor si aceasta e Biserica Ortodoxa.
Imi pare rau sincer de tine ca nu stii la ce ai intors spatele,stiu ca mai sunt unii oameni in Biserica care nu preau au chemare,insa sunt unii care doar stand langa ei iti ofera bucurie sufleteasca si ei te pot indruma si indrepta corect.

condor 08.09.2009 15:11:09

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164868)
Multe Taine are Biserica Ortodox,.

Pai, acolo este problema. Are multe taine.

In Sfanta Scriptura, in Noul Testament, gasiti cuvantul "taina" de cca 20 de ori. Dar, cu vre-o doua exceptii, se vorbeste despre taine "descoperite", "care v-au fost facut cunoscute", etc.

"nu vreau sa nu stiti taina aceasta" (Romani 11:25)
"iata va spun o taina" (1 Corinteni 15:51)
"a binevoit sa ne descopere taina voiei Sale" (Efeseni 1:9)
"sa fac cunoscuta cu indrazneala taina Evangheliei" (Efeseni 6:19)
etc.

Tainele ortodoxiei te indeamna spre misticism.
Tainele crestinismului biblic (lasat de Mantuitorul si Apostolii Sai) te indeamna spre cunoastere.

ovidiu-s 08.09.2009 19:26:16

Dumnezeu e increat, existența lui Dumnezeu precede întreaga existență și edeci imposibil de cunoscut pentru creația Sa.
Ioan 1.18 "Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată; Fiul cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut. "

Tainele lui Dumnezeu se revelează treptat, iar cunoașterea de Dumnezeu e un proces continuu, niciodată încheiat.
Despre taina cunoașterii de Dumnezeu vorbește și Pavel.
Evrei 7.26 "Un astfel de Arhiereu se cuvenea să avem: sfânt, fără de răutate, fără de pată, osebit de cei păcătoși, și fiind mai presus decât cerurile. "
Evrei 6.1-3 "De aceea, lăsând cuvântul de început despre Hristos, să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, 2.A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică. 3.Și aceasta vom face-o cu voia lui Dumnezeu.

Stefann 08.09.2009 19:35:27

lipsa credintei daca ar avea credinta nu ar merge la sectanti slujitorii satanei

Iustin32 08.09.2009 20:57:49

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 164887)
Pai, acolo este problema. Are multe taine.

In Sfanta Scriptura, in Noul Testament, gasiti cuvantul "taina" de cca 20 de ori. Dar, cu vre-o doua exceptii, se vorbeste despre taine "descoperite", "care v-au fost facut cunoscute", etc.

"nu vreau sa nu stiti taina aceasta" (Romani 11:25)
"iata va spun o taina" (1 Corinteni 15:51)
"a binevoit sa ne descopere taina voiei Sale" (Efeseni 1:9)
"sa fac cunoscuta cu indrazneala taina Evangheliei" (Efeseni 6:19)
etc.

Tainele ortodoxiei te indeamna spre misticism.
Tainele crestinismului biblic (lasat de Mantuitorul si Apostolii Sai) te indeamna spre cunoastere.

Daca erai corect postai toate cele 20 de versete in care se vorbeste de taine. De ce nu le-ai pus macar pe cele 2 exceptii:
1. Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu.(1Cor. 4,1)

31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va alipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup. 32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos și în Biserică. (Efes 5

Sfintele Taine nu sunt niste secrete care duc la misticism ci sunt lucrari vazute instituite de Mantuitorul Iisus Hristos si incredintate Sfintei Sale Biserici prin care se impartaseste celor ce le primesc harul nevazut al Duhului Sfant, scopul fiind sfintirea si mantuirea acestora.
Din punct de vedere ecleziologic ele sunt mijloace prin care Hristos uneste cu Sine si cu Biserica pe toti cei ce cred in El, asadar ele au o functie unificatoare a credinciosilor in Hristos si in Biserica conform:

16.
Paharul binecuvântării, pe care-l binecuvântăm, nu este, oare, împărtășirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem nu este, oare, împărtășirea cu trupul lui Hristos? 17. Că o pâine, un trup, suntem cei mulți; căci toți ne împărtășim dintr-o pâine. (1Cor 10, 16-17)

Danut7 08.09.2009 20:59:05

Citat:

În prealabil postat de Stefann (Post 164943)
lipsa credintei daca ar avea credinta nu ar merge la sectanti slujitorii satanei

Necunoasterea si lipsa vointei de cunoastere as spune eu , bazarea prea mult prea interpretari personale si necunoasterea modului in care trebuie citita si interpretata Sfanta Scriptura , apoi ignoranta.

Desigur sunt multe Taine , dar toate Tainele sunt si au fost relevate si cunoscute.

ovidiu-s 08.09.2009 21:56:26

Citat:

Razboaiele stimabile, razboaiele, nu Reforma. Reforma a adus dupa sine din punct de vedere spiritual o reconsiderare a "vechilor carari" parasite de cele doua biserici istorice.

Vorbesti niste baliverne pe care nici tu nu le crezi. Razboiele acelea s-au purtat pentru un anumit motiv nu?
Odată cu proclamarea principiului Sola Scriuptura fiecare protestant credea ca are dreptul sa interpreteze Biblia după bunul său plac și după dorințele lui.
Războaiele civile și masacrele dintre protestanți și catolici au dus la o inapoiere a Europei de cel puțin un secol. Protestanții s-au folosit de principiul egalitarismului ca să își atingă scopurile materiale și să jefuiasca bunurile Bisericii Catolice. Si asa a aparut noile clase de imbogatiti burghezi in tarile protestante.
Citat:

A urmat de asemenea o dezvoltare fara precedent in domeniul stiintelor, artei, progres in toate domeniile, lucruri ce se vad pana astazi.

:35:A urmat niște abureli sectărești de-ale voastre. Dezvoltarea culturii umaniste a fost o consecință a Renașterii, nu a Reformei religioase care a avut loc in Apus, nu in cadrul Bisericii lui Hristos (Ortodoxe), pentru ca Biserica lui Hristos nu avea ce sa reformeze.
Citat:

Cele mai dezvoltate natiuni sunt cele care au permis reforma spirituala in viata popoarelor lor. La polul opus se situeaza tarile ramase incremenite in practicile pagane numite pe nedrept "crestine". Lucrurile acestea sunt atat de evidente incat pot fi vazute cu ochiul liber de catre oricine...

Din punct de vedere material cele mai dezvoltate națiuni sunt cele protestante și neoprotestante. Adică primele tări ale lumi care au promovat sodomia și eutanasia ca politică de stat, adică țările scandinave, Olanda, SUA, Australia etc.
Ca să nu mai vorbim că țările cu Cea mai mare rată de infestare cu HIV/SIDA sunt două țări protestante (Africa de Sud și Zimbabwe), iar cele mai mari crime și exterminări de populație le-au comis tot niste state protestante impotriva populațiilor băștinașe din America, adică baptistii și puritanii din SUA.
Citat:

Cele mai dezvoltate natiuni sunt cele care au permis reforma spirituala in viata popoarelor lor.

Serafim Roze spunea odată: "dacă fericirea poate fi gasită in această lume atunci ce nevoie mai avem de Împărăția cerurilor?"
Ia să vedem ce spune dumnezeiasca Scriptură despre bunăstarea materială:
Psalmi 16.14 sau 17.14 "Doamne, desparte-mă de oamenii acestei lumi, ce-și iau partea în viață, căci s-a umplut pântecele lor de bunătățile Tale; săturatu-s-au fiii lor și au lăsat rămășițele pruncilor".
1 Ioan 2.15-17 "15. Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el;
16. Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.
17. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac."
1 Cor. 1.27 ". Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le rușineze pe cele tari"
Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,
1 Cor 7.29. "Și aceasta v-o spun, fraților: Că vremea s-a scurtat de acum, așa încât și cei ce au femei să fie ca și cum n-ar avea.
30. Și cei ce plâng să fie ca și cum n-ar plânge; și cei ce se bucură, ca și cum nu s-ar bucura; și cei ce cumpără, ca și cum n-ar stăpâni;
31. Și cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca și cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece."
Iacov 4.4 "Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu."
Asta ne invata pe noi crestinii Biblia si Biserica.
:30:
Sunt curios d-le tricesimusquintus ce va invata pe voi sectantii adventisti la adunare in ceea ce priveste bunastarea materiala, pe care o tot laudati atata.

condor 09.09.2009 13:19:24

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 164953)
Daca erai corect postai toate cele 20 de versete in care se vorbeste de taine. De ce nu le-ai pus macar pe cele 2 exceptii:

Am considerat ca sunt suficiente cateva exemple. Le voi da pe toate (inclusiv cele "vre-o doua exceptii" - voi incepe chiar cu ele). Dar nu va ajuta cu nimic in sustinerea misticismului dvs. Dimpotriva. O sa vedeti.

"Dupã ce a spus aceste vorbe, s-a dus ºi a chemat în tainã pe sorã-sa Maria" (Ioan 11:28)
"Taina aceasta este mare (vorbesc despre Hristos ºi despre Bisericã)"(Efeseni 5:32).
"Cãci taina fãrãdelegii a ºi început sã lucreze;(2 Tesaloniceni 2:7)
Cine se lauda cu cei "2000 de ani", ar trebui sa se laude si cu taina faradelegii, care a inceput sa lucreze de acum 2000 de ani. Asta cui o lasati, daca spuneti ca "sectele" abia au aparut in sec. 19?

"sã pãstreze taina credinþei într-un cuget curat."(1 Timotei 3:9)
De ce, din tainele bisericii ortodoxe, lipseste tocmai taina credintei?(taina mentionata de Cuvantul lui Dumnezeu). De ce, in schimb, sunt considerate "taine" aspecte ale vietii crestine pe care Sfanta Scriptura le explica limpede, si nu le numeste taine: casatoria, botezul, pocainta etc.?

"ªi fãrã îndoialã, mare este taina evlaviei" (1 Timotei 3:16)

Restul de "taine" din Sfanta Scriptura, se refera la taine descoperite, cunoscute (marea majoritate a versetelor referiotoare la taine, arata aceasta). Crestinul este un om care invata si crede.

"v-a fost dat sã cunoaºteþi taina Împãrãþiei lui Dumnezeu"(Marcu 4:11)
"nu vreau sã nu ºtiþi taina aceasta"(Romani 11:25)
"n-am venit sã vã vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau înþelepciune strãlucitã."(1 Corinteni 2:1)
"Iatã, vã spun o tainã: nu vom adormi toþi, dar toþi vom fi schimbaþi "(1 Corinteni 15:51)
"cãci a binevoit sã ne descopere taina voiei Sale" (Efeseni 1:9)
"am luat cunoºtinþã de taina aceasta"(Efeseni 3:3)
"priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos,"(Efeseni 3:4)
"ca sã fac cunoscutã cu îndrãznealã taina Evangheliei, "(Efeseni 6:19)
"taina þinutã ascunsã din veºnicii ºi în toate veacurile, dar descoperitã acum sfinþilor Lui, "(Coloseni 1:26)
"ca sã cunoascã taina lui Dumnezeu Tatãl, adicã pe Hristos, "(Coloseni 2:2)
"ca sã putem vesti taina lui Hristos,"(Coloseni 4:3)
"Taina celor ºapte stele, pe care le-ai vãzut"(Apocalipsa 1:20)
"e va sfîrºi taina lui Dumnezeu, dupã vestea bunã vestitã de El robilor Sãi proorocilor"(Apocalipsa 10:7)
þi voi spune taina acestei femei ºi a fiarei care o poartã, ºi care are cele ºapte capete ºi cele zece coarne."(Apocalipsa 17:7)

Sfanta Scriptura striga, chemandu-ne la cunoastrea tainelor. Altii, ne indeamna la o atitudine mistica exagerata, tipica religiilor pagane, invocand asa-zise "taine".

tricesimusquintus 09.09.2009 14:53:19

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 164961)
Vorbesti niste baliverne pe care nici tu nu le crezi. Razboiele acelea s-au purtat pentru un anumit motiv nu?

Nu exista motivatie sau justificare pentru purtarea unui razboi. Asa cum au gresit conducatorii Bisericii istorice, pornind niste razboaie in Evul Mediu, la fel au gresit si protestantii. Principiile Imparatiei Cerurilor enuntate de Hristos nu ne invata ca credinta se apara cu sabia, oricat le-ati numi "baliverne".

Citat:

Războaiele civile și masacrele dintre protestanți și catolici au dus la o inapoiere a Europei de cel puțin un secol.

E adevarat, insa la fel de adevarat este ca intunecimea spirituala mentinuta de Biserica Catolica si cea Ortodoxa a dus la o inapoiere a Europei de cel putin un mileniu!

Citat:

Protestanții s-au folosit de principiul egalitarismului ca să își atingă scopurile materiale și să jefuiasca bunurile Bisericii Catolice. Si asa a aparut noile clase de imbogatiti burghezi in tarile protestante.

Va repetati. Unde ati gasit frazele acestea? Parca a r fi scoase din manualul de Socialism Stiintific al ortodocsilor Lenin si Stalin.

Citat:

:35:A urmat niște abureli sectărești de-ale voastre. Dezvoltarea culturii umaniste a fost o consecință a Renașterii, nu a Reformei religioase

Si Renasterea de ce a fost determinata si catalizata daca nu de Reforma?

Citat:

nu in cadrul Bisericii lui Hristos (Ortodoxe), pentru ca Biserica lui Hristos nu avea ce sa reformeze.

Daca Biserica Ortodoxa considera ca a ajuns desavarsita si nu mai are ce reforma (de fapt, nici nu a reformat nimic), inseamna ca a ajuns deja in Cer, luata ca Mireasa de catre Hristos.... Dar hai sa revenim cu picioarele pe pamant si sa observam ce gasim in ea. Iar analiza nu noi (neoprotestantii) ar trebui s-o facem, e datoria dvs.!

Citat:

Din punct de vedere material cele mai dezvoltate națiuni sunt cele protestante și neoprotestante. Adică primele tări ale lumi care au promovat sodomia și eutanasia ca politică de stat, adică țările scandinave, Olanda, SUA, Australia etc.

De ce amestecati lucrurile? Aceste "politici de stat" sunt o consecinta a parasirii lui Dumnezeu si au intervenit doar in sec.XXI. Reforma si mai tarziu Neo-Reforma au fost urmate de instaurarea unor reguli etice si pietiste, chiar la nivel de Stat in tarile respective. Sunt lucruri binecunoscute, degeaba incercati sa le ascundeti.

Citat:

Ca să nu mai vorbim că țările cu Cea mai mare rată de infestare cu HIV/SIDA sunt două țări protestante (Africa de Sud și Zimbabwe).

Rata de infestare nu mi se pare relevanta, dar daca ziceti dvs. poate asa este (in Africa). In Europa, locul I il detine o tara ortodoxa.

Citat:

iar cele mai mari crime și exterminări de populație le-au comis tot niste state protestante impotriva populațiilor băștinașe din America, adică baptistii și puritanii din SUA.

Eu stiam ca exterminarea populatiei bastinase a fost realizata de conchista catolica.

Citat:

Sunt curios d-le tricesimusquintus ce va invata pe voi sectantii adventisti la adunare in ceea ce priveste bunastarea materiala, pe care o tot laudati atata.

Sunt de acord ca acumularea de bogatii in mod egoist este condamnata de Scriptura, insa in acelasi timp, a fi bogat prin munca cinstita nu e pacat. Asta ca teorie... Ca practica, luati top 300 a celor mai bogati romani si vedeti ce religie au...insa nu este nevoie... ii vedeti destul de des la TV facandu-si cruce cu gesturi largi, ca doar nu-i asa, le da mana...

AndruscaCIM 09.09.2009 16:59:20

Cred ca nu citesti cu atentie postarile ortodocsilor nostri....

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 156745)
Sa va spun sincer, ma enerveaza sa constat cat de putin pregatiti suntem comparativ cu acesti (neo)protestanti care ne viziteaza forumul. Sunt cateva voci care se pricep si raspund cu trimiteri biblice si cu argumente competente din Traditie, istorice samd... In rest, suntem praf! Nu stim sa ne argumentam propria credinta, nu ca nu vrem - nu stim!

Sa nu-mi spuneti ca este interzis de canoane sa discutam cu ereticii si ca nu va da voia duhovnicul s-o faceti. E plin forumul de ortodocsi, dar putini specialisti din pacate.

Bine ca nu e stiinta una dintre calitatile necesare mantuirii. Sau poate ca este pentru unii mai cu pretentii, care au resursele la indemana si nu le folosesc?!........

Ma intreb, cum poti spune asa ceva...tu citesti ce posteaza ai nostri crestini ortodocsi si ce posteaza ceilalti? Pe mine sincer ma curemura cate lucruri frumoase si cate argumente izbitoare aduc ai nostri !!!!!!!!
Eu chiar le multumesc din suflet pentru faptul ca datorita lor imi apreciez credinta mea ortodoxa si mai mult si observ o diferenta ca de la cer la pamant intre ce scriu ortodocsii si intre ce scriu ceilalti.
Dumnezeu sa va lumineze mintea mereu si sa reusiti sa intariti pe cei mai slabi in credinta, sau pe cei pe care nu au reusit sa cunoasca si sa simta credinta ortodoxa asa cum trebuie!
Doamne ajuta!

Iustin32 09.09.2009 19:18:58

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 165090)
Am considerat ca sunt suficiente cateva exemple. Le voi da pe toate (inclusiv cele "vre-o doua exceptii" - voi incepe chiar cu ele). Dar nu va ajuta cu nimic in sustinerea misticismului dvs. Dimpotriva. O sa vedeti.

"Dupã ce a spus aceste vorbe, s-a dus ºi a chemat în tainã pe sorã-sa Maria" (Ioan 11:28)
"Taina aceasta este mare (vorbesc despre Hristos ºi despre Bisericã)"(Efeseni 5:32).
"Cãci taina fãrãdelegii a ºi început sã lucreze;(2 Tesaloniceni 2:7)
Cine se lauda cu cei "2000 de ani", ar trebui sa se laude si cu taina faradelegii, care a inceput sa lucreze de acum 2000 de ani. Asta cui o lasati, daca spuneti ca "sectele" abia au aparut in sec. 19?

"ªi fãrã îndoialã, mare este taina evlaviei" (1 Timotei 3:16)

Restul de "taine" din Sfanta Scriptura, se refera la taine descoperite, cunoscute (marea majoritate a versetelor referiotoare la taine, arata aceasta). Crestinul este un om care invata si crede.

"v-a fost dat sã cunoaºteþi taina Împãrãþiei lui Dumnezeu"(Marcu 4:11)
"nu vreau sã nu ºtiþi taina aceasta"(Romani 11:25)
"n-am venit sã vã vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau înþelepciune strãlucitã."(1 Corinteni 2:1)
"Iatã, vã spun o tainã: nu vom adormi toþi, dar toþi vom fi schimbaþi "(1 Corinteni 15:51)
"cãci a binevoit sã ne descopere taina voiei Sale" (Efeseni 1:9)
"am luat cunoºtinþã de taina aceasta"(Efeseni 3:3)
"priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos,"(Efeseni 3:4)
"ca sã fac cunoscutã cu îndrãznealã taina Evangheliei, "(Efeseni 6:19)
"taina þinutã ascunsã din veºnicii ºi în toate veacurile, dar descoperitã acum sfinþilor Lui, "(Coloseni 1:26)
"ca sã cunoascã taina lui Dumnezeu Tatãl, adicã pe Hristos, "(Coloseni 2:2)
"ca sã putem vesti taina lui Hristos,"(Coloseni 4:3)
"Taina celor ºapte stele, pe care le-ai vãzut"(Apocalipsa 1:20)
"e va sfîrºi taina lui Dumnezeu, dupã vestea bunã vestitã de El robilor Sãi proorocilor"(Apocalipsa 10:7)
þi voi spune taina acestei femei ºi a fiarei care o poartã, ºi care are cele ºapte capete ºi cele zece coarne."(Apocalipsa 17:7)

Sfanta Scriptura striga, chemandu-ne la cunoastrea tainelor. Altii, ne indeamna la o atitudine mistica exagerata, tipica religiilor pagane, invocand asa-zise "taine".

Nu stiu ce traducere ai folosit (cred ca a lui Cornilescu) nu-i placea dreapta credinta (ortodoxia)si a tradus-o cu ,,evlavia,, in toate aceste texte de mai jos:

''Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte.''(I Timotei 3,16)
''Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta.''(I Timotei 4,7
''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...''(I Timotei 6,3)
''Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu dreapta credinta.''(Tit 1,1)
Ia pune evlavia in locul dreptei credinte sa vezi, se mai potriveste!?

Citat:

"sã pãstreze taina credinþei într-un cuget curat."(1 Timotei 3:9)
De ce, din tainele bisericii ortodoxe, lipseste tocmai taina credintei?(taina mentionata de Cuvantul lui Dumnezeu). De ce, in schimb, sunt considerate "taine" aspecte ale vietii crestine pe care Sfanta Scriptura le explica limpede, si nu le numeste taine: casatoria, botezul, pocainta etc.?
Tu chiar nu ai citit postarea mea pana la capat!? Ti-am explicat ca cele pe care voi le spuneti simboluri sunt Sfinte Taine, adica au o parte vazuta si una nevazuta: sunt lucrari vazute instituite de Mantuitorul Iisus Hristos si incredintate Sfintei Sale Biserici prin care se impartaseste celor ce le primesc harul nevazut al Duhului Sfant, scopul fiind sfintirea si mantuirea acestora.
Din punct de vedere ecleziologic ele sunt mijloace prin care Hristos uneste cu Sine si cu Biserica pe toti cei ce cred in El, asadar ele au o functie unificatoare a credinciosilor in Hristos si in Biserica conform:

16.
Paharul binecuvântării, pe care-l binecuvântăm, nu este, oare, împărtășirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem nu este, oare, împărtășirea cu trupul lui Hristos? 17. Că o pâine, un trup, suntem cei mulți; căci toți ne împărtășim dintr-o pâine. (1Cor 10, 16-17) Taina Sfintei Euharistii sau Impartasanii in care painea si vinul se prefac in trupul si sangele Domnului

1. Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu.(1Cor. 4,1) Sfanta Taina a Hirotoniei sau a Preotiei data de Hristos Apostolilor de catre Hristos cand le-A zis:21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. 22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; 23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute. (Ioan 20

31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va alipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup. 32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos și în Biserică. (Efes 5 Aici e vorba de Sfanta Taina a Cununiei

ovidiu-s 09.09.2009 21:16:31

Citat:

Ca practica, luati top 300 a celor mai bogati romani si vedeti ce religie au...insa nu este nevoie... ii vedeti destul de des la TV facandu-si cruce cu gesturi largi, ca doar nu-i asa, le da mana...

87% din populatia Romaniei se declara crestin ortodoxa. Chiar si asa as baga mana in foc ca numarul celor mai bogati romani care se declara ortodocsi (nu inseamna ca si sunt ortodocsi), este mai mic decat 87 %. La mine in oras de pilda cei mai bogati oameni sunt doi frati adventisti și jumatate din populatia adventisto-sâmbetista a județului lucrează la ei. Nici ei, nici copii lor nu duc nici pe departe o viata de crestini.Nu degeaba spune Biblia:
Apoc 3.17 "Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!"

Citat:

Va repetati. Unde ati gasit frazele acestea? Parca a r fi scoase din manualul de Socialism Stiintific al ortodocsilor Lenin si Stalin.

Domnule am vorbit de burghezie ca si clasa sociala care s-a dezvoltat in urma Reformei in Germania. Nu m-am folosit de stereotipii comuniste de genul "burghezo-mosierimea" "exploatatoare"
Citat:

Si Renasterea de ce a fost determinata si catalizata daca nu de Reforma?

Domule, vorbiti serios? In afară de "istoria" pe care v-a turnat-o Ellen White - femeie cu cateva clase primare in "Tragedia veacurilor" și eventual ce vi se mai toarnă la Adunare, nu mai stiti nimic.
Renașterea sau Umanismul a inceput cu două secole inaintea Reformei religioase a lui Luther. Luther a trăit in Germania secolului 16. Renasterea a inceput in Italia cu Francesco Petrarca , Boccacio, si altii in secolul 14 si de acolo s-a raspandit in toata Europa.
In sec 15 Guthenberg inventa tiparul, lucru care a contribuit la raspandirea fara precedent a traducerilor de orice fel si a difuzării diferitelor idei filosofice si religioase.
Dezvoltarea culturii si a stiintei a fost o consecinta a Renasterii, nu a Reformei religioase cum sustineai d-ta.
Reforma religioasa a dus doar la razboaie, sectarism, inapoiere si fanatism.
Citat:

Razboaiele stimabile, razboaiele, nu Reforma. Reforma a adus dupa sine din punct de vedere spiritual o reconsiderare a "vechilor carari" parasite de cele doua biserici istorice.

apoi:
Citat:

Nu exista motivatie sau justificare pentru purtarea unui razboi. Asa cum au gresit conducatorii Bisericii istorice, pornind niste razboaie in Evul Mediu, la fel au gresit si protestantii. Principiile Imparatiei Cerurilor enuntate de Hristos nu ne invata ca credinta se apara cu sabia, oricat le-ati numi "baliverne".

Domnule, vad ca suferi de grandomanie.Unde am numit eu principiile Impărăției cerurilor baliverne?
Baliverne sunt ceea ce difuzezi dumneata aici. Spui ca Reforma a fost absolut necesară, dar te dezici de consecintele ei!
Matei 12.33"Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul."
Odată cu proclamarea principiului Sola Scriptura fiecare protestant credea ca are dreptul sa interpreteze Biblia după bunul său plac și după dorințele lui.
Si despre ce "reforma"a Bisericii lui Hristos era nevoie? Nu vrei sa ne explici? Reiau versetele:
Iată ce spune Scriptura:
Citat:

Eu stiam ca exterminarea populatiei bastinase a fost realizata de conchista catolica.

Ignoranta crasă! E de ajuns sa cercetezi ce procent din populatiile băștinașe amerindiene au supravietuit in coloniile catolice din America (Chile, Brazilia, Mexic, Guatemala etc) si ce procent a supravietuit in "civilizatele" state protestante si neoprotestante ale SUA.
In tarile catolice populatia bastinasa s-a amestecat si a continuat sa existe alături de europeni.
In Statele Unite ale Americii este de sub 0,5 %, adica a fost exterminata aproape in totalitate. Asa au priceput "crestinii" protestanti porunca:
Matei 5.16 "Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. "

tricesimusquintus 10.09.2009 00:14:03

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 165180)
87% din populatia Romaniei se declara crestin ortodoxa. Chiar si asa as baga mana in foc ca numarul celor mai bogati romani care se declara ortodocsi (nu inseamna ca si sunt ortodocsi), este mai mic decat 87 %.

Nu bagati mana in foc ca s-ar putea sa va ardeti. Plecati probabil de la prejudecata ca majoritatea celor din top 300 sunt evrei.

Citat:

La mine in oras de pilda cei mai bogati oameni sunt doi frati adventisti și jumatate din populatia adventisto-sâmbetista a județului lucrează la ei. Nici ei, nici copii lor nu duc nici pe departe o viata de crestini.

O spuneti in cunostinta de cauza, sau din barfe? Aveti grija ce raspundeti, s-ar putea sa cunosc bine fam. Benta.

Citat:

Domnule am vorbit de burghezie ca si clasa sociala care s-a dezvoltat in urma Reformei in Germania. Nu m-am folosit de stereotipii comuniste de genul "burghezo-mosierimea" "exploatatoare"

Nu la aceasta stereotipie m-am referit. Si vedeti ca repetati pentru a treia oara fraza.

[quote=ovidiu-s;165180]Domule, vorbiti serios? In afară de "istoria" pe care v-a turnat-o Ellen White - femeie cu cateva clase primare in "Tragedia veacurilor" și eventual ce vi se mai toarnă la Adunare, nu mai stiti nimic.
Renașterea sau Umanismul a inceput cu două secole inaintea Reformei religioase a lui Luther.

Dar cine v-a vorbit de Reforma religioasa a lui Luther? Pentru dvs. probabil Reforma incepe doar de la Luther, asa ca in fata eruditiei dvs. ma inclin. Eu raman in umilinta mea doar la ce am invatat de la Ellen White care scria Gutenberg in loc de Guthenberg.

Citat:

Domnule, vad ca suferi de grandomanie.Unde am numit eu principiile Impărăției cerurilor baliverne?
Baliverne sunt ceea ce difuzezi dumneata aici. Spui ca Reforma a fost absolut necesară, dar te dezici de consecintele ei!

Unde vezi dumneata ca m-am dezis de consecintele ei? Am contrazis doar concluzia matale privitoare la consecinte.

Citat:

Si despre ce "reforma"a Bisericii lui Hristos era nevoie? Nu vrei sa ne explici? Reiau versetele:
Iată ce spune Scriptura:

Prima reforma este chiar cu privire la ce zice versetul de mai sus. Cum invatati dvs pe cei ce urmeaza a fi botezati? Si ce porunci ii invatati sa pazeasca (in afara de cele 8 din 10)? Daca raspundeti cinstit la aceste doua intrebari, o sa ma refer si la celelalte versete...

condor 10.09.2009 13:40:09

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 165150)

Tu chiar nu ai citit postarea mea pana la capat!? Ti-am explicat ca cele pe care voi le spuneti simboluri sunt Sfinte Taine, adica au o parte vazuta si una nevazuta:

De ce puneti accent pe "partea nevazuta"? De ce oamenii stiu asa de putin despre pocainta, despre botez, despre casatorie (mai ales)? Sfanta Scriptura nu pune accent pe sacramente ci pe invatare crestina, sanatoasa.

Atatea "taine" si atat de putina invatatura sanantoasa din Sfanta Scriptura, nu sunt decat o insulta la capacitatea omului de a pricepe (vorba unui prieten ortodox: "imi insulta inteligenta").

Respectati Sfanta Scriptura. V-am aratat toate versete care vorbesc despre taine. Ati vazut ca, din 20 de versete, doar 4 sau 5 vorbeau despre "partea nevazuta" a tainelor. Restul de cca 15 versete, vorbeau despre cunoasterea tainelor.

Iustin32 10.09.2009 14:30:53

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 165296)
De ce puneti accent pe "partea nevazuta"? De ce oamenii stiu asa de putin despre pocainta, despre botez, despre casatorie (mai ales)? Sfanta Scriptura nu pune accent pe sacramente ci pe invatare crestina, sanatoasa.

Atatea "taine" si atat de putina invatatura sanantoasa din Sfanta Scriptura, nu sunt decat o insulta la capacitatea omului de a pricepe (vorba unui prieten ortodox: "imi insulta inteligenta").

Respectati Sfanta Scriptura. V-am aratat toate versete care vorbesc despre taine. Ati vazut ca, din 20 de versete, doar 4 sau 5 vorbeau despre "partea nevazuta" a tainelor. Restul de cca 15 versete, vorbeau despre cunoasterea tainelor.

Cine ti-a spus ca noi am pune accent pe ceva in detrimentul altui lucru? Noi, ortodocsii punem accent pe toate: invatatura Sfintei Scripturi si a Sfintei Traditii fixate de Sfintii Parinti, urmasii Sfintilor Apostoli fara de care nu putem cunoaste legile, voia si lucrarea lui Dumnezeu in lume si in viata fiecarui om, Sfintele Taine caci fara ele nu primim harul lui Dumnezeu ce ne lumineaza sa intelegem corect si deplin invatatura crestina, primim iertarea pacatelor in Sf Taina a Spovedaniei si apoi impartasirea cu insusi trupul si sangele Domnului in Taina Sfintei Euharistii, fara de care nu ne putem mantui;deci toate sunt importante.
Voi ati pus accent pe studierea si talcuirea dupa cum va taie pe voi mintea a invataturilor Bibliei care, la prima vedere e buna dar nu mantuitoare, plus ca duce la faramitarea crestinismului in mii de secte fiecare cu talcuirea si invatatura proprie si care culmea au toate pretentia ca ar fi Biserica adevarata. La voi botezul si frangerea painii sunt doar niste simboluri fara efect in plan spiritual, deci nu aveti nimic sfant, doar citirea discutarea Bibliei, adica vorbarie goala.

tricesimusquintus 10.09.2009 19:47:02

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 165305)
Voi ati pus accent pe studierea si talcuirea dupa cum va taie pe voi mintea a invataturilor Bibliei care, la prima vedere e buna dar nu mantuitoare, plus ca duce la faramitarea crestinismului in mii de secte fiecare cu talcuirea si invatatura proprie si care culmea au toate pretentia ca ar fi Biserica adevarata.

In viziunea dvs. solutia se pare ca ar fi ecumenismul. O Biserica mare si "nefaramitata" in care fiecare mai lasa ceva (din principii) si mai negociaza cate ceva (acceptarea unor dogme numitor-comun) ca la piata. Nu ar fi mai corecta reforma spirituala si revenirea la invatatura Bisericii Primare si invatatura lui Hristos?

Citat:

La voi botezul si frangerea painii sunt doar niste simboluri fara efect in plan spiritual, deci nu aveti nimic sfant, doar citirea discutarea Bibliei, adica vorbarie goala.

Fals. Botezul este un act deliberat de intrare in Biserica, fara nici o insemnatate (pentru persoana botezata) este chiar botezul ortodox, in care pruncul habar n-are de pasul important pe care-l face in viata lui spirituala.
Frangerea painii este de asemenea un act sfant asa cum ne-a poruncit Hristos, si nu o blasfemie asa cum a fost transformat in bisericile ce pretind ca-L creaza pe Dumnezeu la altar!

ovidiu-s 10.09.2009 21:15:29

Citat:

Reforma a adus dupa sine din punct de vedere spiritual o reconsiderare a "vechilor carari" parasite de cele doua biserici istorice. A urmat de asemenea o dezvoltare fara precedent in domeniul stiintelor, artei, progres in toate domeniile..

apoi:

Citat:

Unde vezi dumneata ca m-am dezis de consecintele ei? Am contrazis doar concluzia matale privitoare la consecinte.

:68:Istoria ne-a arătat că Reforma religioasă a dus doar la razboaie, sectarism, înapoiere si fanatism.
Adică ce spune Biblia:
Proverbe 14.12 "Unele căi par drepte în ochii omului, dar sfârșitul lor sunt căile morții."
Matei 12.33"Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul."

Nu mi-ati raspuns inca, pe voi sectanții adventiștii ce vă spune Biblia despre "Reforma" lui Luther?
Și iarăși ați uitat să interpretați ce spune nouă Scriptura referitor la "reformarea Bisericii"
Iată ce spune Scriptura:
Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 16, 17 ...19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.
Citat:

Nu bagati mana in foc ca s-ar putea sa va ardeti. Plecati probabil de la prejudecata ca majoritatea celor din top 300 sunt evrei.

Prostii insiunuate de sectărași rău-voitori. La ultimul recensământ, in România la 21 milioane locuitori, s-au declarat putin peste 4.000 de evrei. Si acestia majoritatea aveau peste 70 de ani. Cine sa sustina ca acestia sunt marii imbogatiti ai Romaniei? Astea sunt scorneli de-ale voastre.
Citat:

Prima reforma este chiar cu privire la ce zice versetul de mai sus. Cum invatati dvs pe cei ce urmeaza a fi botezati? Si ce porunci ii invatati sa pazeasca (in afara de cele 8 din 10)?

Aha, o intoarceti iarasi pe placa adventistă. Adică faptul că numai adventistii sunt cei care pazesc toate cele 10 porunci? Daca vreti reluam discutia despre icoane si despre sambata voastra.:70:

condor 11.09.2009 10:11:03

Citat:

Voi ati pus accent pe studierea si talcuirea dupa cum va taie pe voi mintea a invataturilor Bibliei care, la prima vedere e buna dar nu mantuitoare,

Cercetarea Scripturii nu este mantuitoare, dar duce la mantuire:
"Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Iisus".(2 Timotei 3:15)

Puteti spune acelasi lucru despre multimea de slujbe si obiceiuri, adaugate de-a lungul a 2000 de ani? Sunt acestea mantuitoare sau, duc la mantuire?

tricesimusquintus 11.09.2009 10:58:50

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 165447)
:68:Istoria ne-a arătat că Reforma religioasă a dus doar la razboaie, sectarism, înapoiere si fanatism.

Istoria VT ne arata ca toti reformatorii religiosi ai poporului Israel au fost inspirati de Dumnezeu, iar lucrarea lor de redesteptare spirituala a adus dupa sine binecuvantarea lui Dumnezeu.

Desigur va intrebati si dvs. de ce exista atata nebinecuvantare in poporul nostru, de ce situatia morala este atat de deplorabila, de ce ne aflam pe [aproape] ultimul loc in Europa la toti indicatorii...

Citat:

Nu mi-ati raspuns inca, pe voi sectanții adventiștii ce vă spune Biblia despre "Reforma" lui Luther?
Și iarăși ați uitat să interpretați ce spune nouă Scriptura referitor la "reformarea Bisericii"

Ideea aceasta va este inca la fel de neclara precum exprimarea de mai sus. Biblia spune la fel pentru toti, pentru ca este aceeasi Biblie. Va supara faptul ca traducatorul versiunii folosite mai des de noi vine dintr-un mediu teologic ortodox, dar asta este, nu toti provin din "depravata tara a sectantilor"...

Citat:

Prostii insiunuate de sectărași rău-voitori. La ultimul recensământ, in România la 21 milioane locuitori, s-au declarat putin peste 4.000 de evrei. Si acestia majoritatea aveau peste 70 de ani. Cine sa sustina ca acestia sunt marii imbogatiti ai Romaniei? Astea sunt scorneli de-ale voastre.

Inseamna ca totusi majoritatea sunt ortodocsi. Punct.

[quote=ovidiu-s;165447]Aha, o intoarceti iarasi pe placa adventistă. Adică faptul că numai adventistii sunt cei care pazesc toate cele 10 porunci?

Am spus despre invatat, nu despre pazit:

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 165224)
Prima reforma este chiar cu privire la ce zice versetul de mai sus. Cum invatati dvs pe cei ce urmeaza a fi botezati? Si ce porunci ii invatati sa pazeasca (in afara de cele 8 din 10)? Daca raspundeti cinstit la aceste doua intrebari, o sa ma refer si la celelalte versete...

Citat:

Daca vreti reluam discutia despre icoane si despre sambata voastra.:70:

Cum doriti, insa ati pierdut din start. Oricine se pune de-a curmezisul poruncilor lui Dumnezeu sustine o cauza pierduta...

ovidiu-s 11.09.2009 20:50:05

Citat:

Oricine se pune de-a curmezisul poruncilor lui Dumnezeu sustine o cauza pierduta...

Grandomanie de doi lei. Orice sectant e de părere că maniera lui proprie de a interpreta scriptura este cea bună și echivalează nici mai mult nici mai puțin cu poruncile lui Dumnezeu.
Daca toti ar face la fel atunci ce nevoie mai aveam de Biserica, a carui cap este Hristos?
Citat:

In Biserica Ortodoxa (singura deținătoare a Adevărului revelat de Hristos si transmis prin apostoli) învatatura poate fi rezumată prin fiecare aceste versete:
Matei 5.48"Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este. "
1 Petru 1.15 "După Sfântul Care v-a chemat pe voi, fiți și voi înșivă sfinți în toată petrecerea vieții."
1 Ioan 2.6 "Cine zice că petrece întru El dator este, precum Acela a umblat, și el așa să umble."
Viata unui crestin in invatatura ortodoxa este calea duhovniceasca de urmnat pentru indumnezeirea sa, prin har, prin asemănarea sa cu Dumnezeu-Cuvântul (care in treacăt fie spus nu a tinut sâmbăta voastră).
Acest urcuș duhovnicesc se realizează prin participarea la viața harică a Bisericii- trupul lui Hristos după cuvantul Mîntuitorului:
Ioan 17.21-22 "Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
22. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:"
Iar participarea la viata Bisericii se realizează prin sfintele taine ale Bisericii:
1 Tim 3.15 "cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
16. Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălțat întru slavă."
si iarăși:
1 Ioan 2.6 "Cine zice că petrece întru El dator este, precum Acela a umblat, și el așa să umble."
Citat:

Ideea aceasta va este inca la fel de neclara precum exprimarea de mai sus. Biblia spune la fel pentru toti, pentru ca este aceeasi Biblie. Va supara faptul ca traducatorul versiunii folosite mai des de noi vine dintr-un mediu teologic ortodox, dar asta este, nu toti provin din "depravata tara a sectantilor"...

Firește, marii eretici ai istoriei,(Arie, Nestorie, Eutihie etc) proveneau toți dintr-un mediu teologic ortodox si se credeau detinatori ai adevarului. La fel a fost si cazul apostatului de mai mică amploare, Dumitru Cornilescu. Sectarism inseamnă a dezbina Biserica, iar ei nu au facut decat sa dezbine Biserica din rândul carora proveneau.

Citat:

Inseamna ca totusi majoritatea sunt ortodocsi. Punct.

Radicalism ieftin. Aveti dovezi in acest sens?
Citat:

Desigur va intrebati si dvs. de ce exista atata nebinecuvantare in poporul nostru, de ce situatia morala este atat de deplorabila, de ce ne aflam pe [aproape] ultimul loc in Europa la toti indicatorii...

Poate vă intrebati de ce există atâta "binecuvantare" pentru popoarele occidentale unde sodomia, casătoriile intre homosexuali si eutanasia au fost sau sunt pe cale sa fie acceptate, legalizate și chiar promovate. Poate si legalizarea pedoofiliei va intra in aceasta categorie intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat.
Poate ne explicati dvs de ce occidentul din care au fost exportate majoritatea sectelor actuale este atat de "spiritual"??
Iar în privinta bunăstarii materiale nu ati comentat inca ce spune Biblia:
Psalmi 16.14 sau 17.14 "Doamne, desparte-mă de oamenii acestei lumi, ce-și iau partea în viață, căci s-a umplut pântecele lor de bunătățile Tale; săturatu-s-au fiii lor și au lăsat rămășițele pruncilor".
1 Ioan 2.15-17 "15. Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el;
16. Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.
17. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac."
1 Cor. 1.27 ". Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le rușineze pe cele tari"
Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,
1 Cor 7.29. "Și aceasta v-o spun, fraților: Că vremea s-a scurtat de acum, așa încât și cei ce au femei să fie ca și cum n-ar avea.
30. Și cei ce plâng să fie ca și cum n-ar plânge; și cei ce se bucură, ca și cum nu s-ar bucura; și cei ce cumpără, ca și cum n-ar stăpâni;
31. Și cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca și cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece."
Iacov 4.4 "Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu."
Asta ne invata pe noi crestinii Biblia si Biserica.

teogur 11.09.2009 20:54:06

Am citit comentariile de aici si am vazut multe contradictii.Unii sunt de parere ca Bisericile protestante nu sunt bune,altii din contra ca ortodoxia are lacunele ei.Eu vreau sa judec rational si cat de obiectiv posibil.Fiecare Biserica are tendinta de a se considera cea mai buna sau chiar unica in masura sa ofere mantuirea.Uitam un amanunt important:nu religia mantuieste pe om,ci credinta.Daca religia ortodoxa ar fi unica care mantuieste,Isus ne-ar fi zis:"Fiti ortodocsi,catolici,penticostali etc."De fapt Isus nu a luat masuri organizatorice cu gandul sa infiinteze un cult,Isus cauta sa vada credinta in oameni,care sa se manifeste apoi prin fapte.Si am vazut mai multe opinii cum ortodoxia tine de traditia romaneasca si nu e bine sa incalcam traditiile.Am studiat istoria si stiu cate ceva despre marile religii.Inainte de ortodoxie,prima religie crestina a fost de fapt religia catolica.De ce au renuntat esticii atunci la traditii si au facut marea schisma din 1054,cand s-au despartit de papa?Evident ,motive s-ar gasi si unul din ele a fost coruptia papala.Asa s-a intamplat si in secolul 16 cand a aparut protestantismul,tot din cauza coruptiei prelatilor ca unul din motive.Totul se datoreaza unor cauze care ce-i drept nu sunt de bun augur pentru religia majoritara.Ortodoxia tine mult la traditii,obiceiuri si ar trebui sa intelegeti mai bine faptele decat celelalte culte.Primii crestini de fapt erau priviti de vechii iudei,cum privesc azi unii pe neoprotestanti.Primii crestini au renuntat la jertfe,foloseau carne de porc(cel putin unii dintre ei,daca ne referim la vedenia binecunoscuta a lui Petru cand aceste taratoare au fost considerate de el spurcate si a fost mustrat de Dumnezeu),apoi sabatul a fost mutat de Constantin cel Mare pare-mi-se,duminica,apoi s-a renuntat la circumscriere(in cazul neevreilor convertiti).Atunci va intreb:cum priveau toate aceste lucruri evreii mozaici,rabinii,cand pentru ei toate aceste lucruri erau sfinte?Nu prea bine cred.Dar asta nu a avut prea multa importanta.Apoi sa ne amintim de intalnirea dintre Isus si Nicodim,cand i-a cerut doar sa se nasca din nou pentru a fi mantuit,nimic mai mult.Treptat prin decurgerea timpului crestinii si-au creat si ei propriile rituri,unele bazate biblic,altele mai putin(pe alte carti etc.).Aceasta este o caracteristica pur umana.nu trebuie sa condamnam prea mult aceasta daca ea vine din partea unor oameni cu adevarat nascuti din nou.Nu iau apararea niciunui cult.Trebuie totusi sa fim drepti si sa nu condamnam fara sa cercetam atent.Oamenii pot fi mantuiti de pretutindeni,in cer poate ne vom mira cand ii vom vedea si pe unii penticostali si pe unii ortodoxi,pentru ca nu noi decidem cine merge in rai.Important este cum iti traiesti religia si daca ii faci cinste bisericii din care provii,si daca Dumnezeu este multumit de modul cum te straduiesti sa traiesti.Restul tine de dogme intemeiate tot de oameni.Sa fim deci rationali si obiectivi si sa nu condamnam pe nimeni dupa ceea ce crede ata timp cat religia sa este bazate pe scriptura,cartea de capatai a crestinismului si sa facem distinctia dintre secte si culte.Sectele de obicei se indeparteaza de scripturi,cultele in schimb sunt intemeiate pe Biblie.Pentru cei care nu cred va spun ca Biblia folosita de cele mai multe culte din Romania(penticostalii,baptisti etc)este tradusa de fapt de un diacon ortodox numit Dumitru Cornilescu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:03:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.