Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Cum sa vorbim cu penticostalii ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6264)

AlinB 11.03.2012 23:50:42

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 434386)
nu aline eram si eu cu gura impreuna si mi-i s-a parut ciudat cum zici tu, dar aici intram pe alt taram mai sunt vise si altele sunt din biblie dar sunt subiecte care nasc si polemici ca nu toti vor sa ajunga la cunostinta adevarului si sa fie mantuiti,ci Domnul Iisus vrea aceasta ca toti oamenii sa auda vestea buna;unii vor sa se mantuiasca singuri Domnul sa-i ajute

Pai cand accepti sa te insotesti cu tot felul de oameni ajungi la tot felul de experienta ciudate..
Dar asta nu-i legitimeaza pe acei oameni decat in masura in care tu insuti consideri ca nu poti gresi.

Ca sa-ti dau un exemplu..ajungi dintr-un motiv sau altul la o intalnire cu oameni care cauta experienta psihidelice, si dintr-un in alta ajungi si tu cu un ac in vena, incepi sa simti ce simt aia si vorbesti cum vorbesc si aia..atunci ce faci a doua zi cand te trezesti si-ti vii in fire?

Accepti ca ai facut o prostie in plus in viata sau declari sus si tare ce oameni spirituali sunt respectivii si ca au calea lor prin care ajung la Dumnezeu, nu?

Mergi pe a doua varianta cumva, nu de alta, dar tu nu aveai cum sa gresesti facand ce ai facut si simtind ce ai simtit..?

nicolae44 12.03.2012 00:19:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 434388)
Pai cand accepti sa te insotesti cu tot felul de oameni ajungi la tot felul de experienta ciudate..
Dar asta nu-i legitimeaza pe acei oameni decat in masura in care tu insuti consideri ca nu poti gresi.

Ca sa-ti dau un exemplu..ajungi dintr-un motiv sau altul la o intalnire cu oameni care cauta experienta psihidelice, si dintr-un in alta ajungi si tu cu un ac in vena, incepi sa simti ce simt aia si vorbesti cum vorbesc si aia..atunci ce faci a doua zi cand te trezesti si-ti vii in fire?

Accepti ca ai facut o prostie in plus in viata sau declari sus si tare ce oameni spirituali sunt respectivii si ca au calea lor prin care ajung la Dumnezeu, nu?

Mergi pe a doua varianta cumva, nu de alta, dar tu nu aveai cum sa gresesti facand ce ai facut si simtind ce ai simtit..?

ALINE sunt fericit c-am cunoscut dragostea Domnului pe ,,pielea,,mea iertarea de pacatele nenorocite -bine eu eram nenorocit ca pacatele-s pacate,-si nu vorbesc de la altii ci din inima mea curatita de Hristos.acel dar exista.l-am trait si as vrea sa-l mai traiesc dar trebuie sa vreau 100%.si n-am ajuns din intamplare in acel grup de oameni caci cautam sa inteleg credintele oamenilor care zic ca se bazeaza pe biblie.Domnul nu te lasa fara raspuns,si credinta e o minune de fapt cea mai mare minune de pe fata pamantului si pot afirma ca si din cer ,acea credinta mantuitoare prin jertfa Lui Iisus, cerul priveste la noi acum ce facem cu darul Lui Hristos??
1 Petru 1:12
Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înșiși, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer și în care chiar îngerii doresc să privească.

Profetul de carton 12.03.2012 08:15:06

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 434362)
Veti mai avea dreptul sa puneti intrebari dupa 18 Martie. Nu va jucati cu sansele. Cumpaniti indelung.

Toate urarile de bine...

Vad ca incercati sa trageti de timp. Observ totusi din ce scrieti ca acceptati ca dupa 18 martie sa dati curs solicitarii mele. Sau ma insel eu?
Nu pentru mine cer acel test ci pentru dvs., ca sa realizati anumite chestiuni ce tin de partea spiritual-religioasa!
Insa am intuit eu bine ca va e teama sa descoperiti minciuna in care ati trait o viata. Mai bine, e mai suportabil, sa va auto-mintiti si sa mintiti si pe cei din jur. Pentru ca stiti ca testul nu va da rezultatul dorit, veti obtine 3-4 talmaciri distincte care vor duce la concluzia ca cei care au "darul" talmacirii, de fapt, nu-l au si nici "limbile" dvs. nu prezinta siguranta, nestiind, de fapt, ce spuneti (cu 3-4 interpretari deosebite, nu veti mai sti ce sa credeti cu privire la darul dvs).

penticostalul 12.03.2012 10:21:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 434380)
Credinta autentica e una, naivitatea sau altele asemenea cu care se confunda pentru unii, sunt altceva.

Eu cred ca traiesc credinta autentica.
Sunt si naiv in relatiile cu oamenii in sensul ca le ofer credit tuturor.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 434380)
Daca ati dori sa fiti obiectiv, ati accepta testul sau macar ati avea un raspuns la problema asta.

Vreau sa fiu obiectiv. Dar nu accept testul. Sunt prea lenes pentru a munci in van. Nu sunt atat de naiv incat sa cred ca exista "teste" pentru a dovedi o minune sau un dar al Duhului Sfant.

Nu e chiar atat de simplu. Daca s-ar putea dovedi minunile, ar fi demonstrat ortodocsii minunile savarsite in biserica lor si n-ar mai fi existat niciun ateu pe fata pamantului.

Mintea umana care doreste sa nu creada poate primi oricate dovezi si teste implinite, tot nu va crede. Va gasi suficiente subterfugii. Dupa cum spunea Fericitul Augustin: "Pentru cine vrea sa creada am o mie de motive. Pentru cine nu vrea sa creada, n-am nici unul."

Personal nu mai am nevoie de dovezi pentru a crede. Le-am primit de la Dumnezeu la timpul potrivit

penticostalul 12.03.2012 10:33:36

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434417)
Vad ca incercati sa trageti de timp. Observ totusi din ce scrieti ca acceptati ca dupa 18 martie sa dati curs solicitarii mele. Sau ma insel eu?

Te inseli, ca de obicei, prietene... :).
Dupa 18 Martie poti pune o intrebare. Asta e tot ce trebuie sa intelegi. Pana atunci nu ai voie sa intrebi nimic.

Nu trag de timp insa am un principiu cand pedepsesc copiii: sunt consecvent. Pot sa se milogeasca cat vor ei, daca-si merita pedeapsa trebuie sa o incaseze... Daca esti inconsecvent ei nu vor intelege ca ceea ce fac (obrazniciile sau razvratirea, bunaoara) este rau.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434417)
Nu pentru mine cer acel test ci pentru dvs., ca sa realizati anumite chestiuni ce tin de partea spiritual-religioasa!
Insa am intuit eu bine ca va e teama sa descoperiti minciuna in care ati trait o viata. Mai bine, e mai suportabil, sa va auto-mintiti si sa mintiti si pe cei din jur.

Asta e abordarea standard a ateilor cand discuta cu crestinii.
Insa se pare ca si tu crezi ca se inseala.

Profetul de carton 12.03.2012 11:13:39

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 434439)
nu accept testul. Sunt prea lenes pentru a munci in van. Nu sunt atat de naiv incat sa cred ca exista "teste" pentru a dovedi o minune sau un dar al Duhului Sfant.

Vedeti? ce v-am spus! cand eu va ziceam ca penticostalii sunt asa si pe dincolo, m-ati blamat unii dintre voi, dar acum aveti dovada clara ca penticostalii nu doresc sa (se) stie ce duhuri ii inspira si stiti de ce? pentru ca, asa cum fata cu duhul lui Python din Filipi care aducea multi bani stapanilor ei, acesti penticostali scot bani prin intermediul religiei lor in care vorbirea in limbi este "ingredientul" de baza, atractia principala!!!
Vedeti ce poate sa spuna "penticostalul"! ca nu exista teste pentru a analiza experientele supranaturale! Dar fiti sinceri, oare testul propus de mine este de nerealizat? poate da rateuri? cere timp, bani? Nicidecum. Iei un reportofon, te duci separat la cativa frati si-i pui sa talmaceasca tampeniile pe care le-ai zis in limbi! Ce e asa greu, penticostalule? Ne iei de prosti? nu ti-e rusine obrazului? si in functie de "talmacirile" primite, daca concorda sau nu, tragem cu totii concluziile!
"Penticostalul" stie foarte bine ca acest test s-a facut de multe ori si rezultatele au fost hilare!
Orice grupare religioasa care nu prezinta dovezi, nu raspunde la intrebari legitime, se ascunde, este o grupare satanica, precum masoneria. Exact asa sunt si penticostalii.

Vedeti ce nerusinat? Se rupe in figuri pe toate forumurile cu darurile Duhului Sfant, cu infatuare si aroganta, ca vezi Doamne ce "spiritual" este el si cand il descosi putin, explodeaza de nervi!

Daca marele apostol Pavel, cand a fost verificat de bereeni (Fapte 17:11) si nu s-a suparat, dimpotriva i-a felicitat pt atitudinea lor, iata ca "penticostalul" nostru care nu se ridica nici la nivelul unghiilor de la picioarele lui Pavel, este o nulitate, se otaraste cand vrem sa-l verificam nitel ce-i cu vorbirea aia a lui!
Ca un copil mic cand vrei sa-i iei jucaria preferata! Infantilul http://i52.tinypic.com/119rsip.jpg

stefan florin 12.03.2012 11:23:22

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 434358)
Doamne ajuta sa fii sigur ca n-o va obtine.
Dar mai ales Doamne ajuta sa intelegi si tu ce inseamna trairea prin credinta. Doamne ajuta!

credinta fara fapte moarta este-(Iacob 2:26). Doamne ajuta!

Profetul de carton 12.03.2012 12:03:50

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 434439)
Personal nu mai am nevoie de dovezi pentru a crede. Le-am primit de la Dumnezeu la timpul potrivit

Nu va faceti ca nu intelegeti! daca spuneti ca biserica penticostala are darurile Duhului Sfant, trebuie sa demonstrati asta! altfel nu va credem si va consideram niste hulitori si escroci internationali!

Profetul de carton 12.03.2012 13:18:24

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 434443)
Te inseli, ca de obicei, prietene... :).
Dupa 18 Martie poti pune o intrebare.

domnule, vad ca va considerati profesor iar noi ceilalti, elevii!
chiar nu intelegeti ca dorim sa va ajutam sa iesiti din situatia nefasta in care sunteti in prezent?

penticostalul 12.03.2012 14:11:41

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 434449)
credinta fara fapte moarta este-(Iacob 2:26). Doamne ajuta!

Iacov 2:26 nu are legatura cu ce scriam eu, prietene. Doamne ajuta.

Am pus in antiteza trairea prin credinta cu trairea prin vedere.
In crestinism se traieste prin credinta nu prin vedere.

Prin urmare a filma o vindecare savarsita in urma rugaciunii in biserica ortodoxa nu va convinge niciun ateu ca exista Dumnezeu. Tot la fel o inregistrare audio sau video pe care o propune cu entuziasm profetul, nu va convinge pe nimeni. Nu valoreaza doi bani pentru cei care nu cred.

Credinta se dobandeste altfel. Este un dar de la Dumnezeu. Au fost multi care au vazut minunile Domnului Isus: vindecari, exorcizari, inmultirea painilor. Dintre aceia care au vazut cu ochii lor, unii au strigat: "La moarte cu El!"

De ce? Nu vazusera minuni autentice? Ba da. Insa, chiar vazand minuni, unii au crezut si altii nu.

Noi insa ar trebui sa credem Scripturile. Vazand minuni sau nu.
Doamne ajuta.

penticostalul 12.03.2012 14:12:27

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434446)
...el si cand il descosi putin, explodeaza de nervi!

:))
Mai profetelule, cum sa explodez de nervi cand postarile tale ma distreaza si ma binedispun?
Priveste si tu postarile mele si compara-le cu ale tale. Si observa cine e nervosul...

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434457)
altfel nu va credem si va consideram niste hulitori si escroci internationali!

Vai de mine, asa de grava e situatia? Atunci ma predau.

Auzi, dar totusi: "va credem, va consideram". Hm, folosesti pronumele majestatii sau sunteti mai multi pe acolo?
Adica tu si mai cine? Ca eu stiam ca esti singur cuc. Ca nu mergi la nicio biserica si nu votezi cu nimeni in afara de ilustra-ti persoana...

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434467)
domnule, vad ca va considerati profesor iar noi ceilalti, elevii!

Pentru tine sunt profesor, cu tine sunt arogant daca trebuie si iti spun orice trebuie spus pentru ca tu esti un elev obraznic.

Dar, desigur, nu vorbesc cu toata lumea asa.
Doar cu tine si cu inca vreo doi nazdravani mai șulhetici.

Profetul de carton 12.03.2012 15:05:05

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 434475)
Tot la fel o inregistrare audio sau video pe care o propune cu entuziasm profetul, nu va convinge pe nimeni. Nu valoreaza doi bani pentru cei care nu cred.

Fa dumneata intai testul si lasa celelalte aspecte.
Eu sunt convins ca atatea talmaciri cate vei primi, atatea "variante" vor fi. Ma poti contrazice ca nu este asa? fa testul si dovedeste ca fratii tai au Duhul Sfant! A....nu vrei sa dovedesti ca biserica dumitale are Duhul Sfant! Bine, no problem, dar atunci ce mai cauti pe aici? Vezi-ti de adunarile dumitale si nu mai fa reclama cultului penticostal! In varianta in care alegi sa faci reclama, pregateste-te nene sa dai raspunsuri la intrebari avizate!

p.s.: oricum, prin decizia luata de a nu te implica in efectuarea acestui test (o cerinta minima din partea unora care vor sa vada despre ce e vorba cu limbile la penticostali), TE-AI FACUT DE RASUL FORUMULUI.

penticostalul 12.03.2012 15:20:07

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434486)
TE-AI FACUT DE RASUL FORUMULUI.

Da-mi voie sa rad si eu impreuna cu tot forumul... :24:

Profetul de carton 12.03.2012 15:25:20

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 434488)
Da-mi voie sa rad si eu impreuna cu tot forumul... :24:

"razi tu razi, dar nu e rasul tau"

Profetul de carton 12.03.2012 15:33:31

Uite, tot din dorinta de a te ajuta, inregistreaza-te cand vorbesti in limbi, imi dai mie fisierul si eu merg la "talmacitori", colectez "talmacirile" si apoi le expun public. Ce zici? Daca nici asa nu vrei, atunci chiar esti penibil.

penticostalul 12.03.2012 15:43:05

Esti foarte saritor.
Aproape ca o broasca.

Dar eu nu zic nimic decat dupa 18 Martie. Dupa cum stii.

Draga profet, gata, ai stat cam mult la vorbitor.
Hai, inapoi la arest!

Profetul de carton 12.03.2012 16:59:00

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 434494)
Dar eu nu zic nimic decat dupa 18 Martie. Dupa cum stii.

Nu, chiar nu stiu...ce va fi pe 18 martie? sfarsitul lumii? asta astepti, ca sa poti scapa de test? http://i51.tinypic.com/2uro51x.gif

Profetul de carton 13.03.2012 08:10:58

domnule, sa va explic de ce e important si pentru noi, dar pentru dumneata in primul rand sa faceti acel test!

sa zicem ca prezentati vorbirea in limbi pe care o aveti unor 6 talmacitori, daca talmacirile nu concorda atunci e fff.grav insa daca macar 2 talmaciri concorda, ei bine atunci ati aflat:
- ca acei 2 frati au dar de talmacire autentic si ceilalti 4, nu;
- ce ati spus cand ati vorbit in limbi (nu ati fost niciodata curios?).

Profetul de carton 13.03.2012 12:03:12

După cazul femeii din Brașov care și-a decapitat bebelușul în numele credinței, un bărbat din Timișoara, adept al penticostalilor, și-a bătut cu bestialitate copilul de numai șase săptămâni.

--------------------------------------
eu nu inteleg, daca BP are Duhul Sfant, cum se intampla ca astfel de criminali sa nu fie descoperiti dinainte de Duhul???

Profetul de carton 24.03.2012 12:47:14

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 431296)
E drept ca sar peste foile in care scrie despre sabat sau alte doctrine specific adventiste, dar o consider un talentat scriitor motivational crestin.

asa faci si cand citesti Biblia, de ex. peste cele 10 porunci sari sau pe alea totusi le citesti? tu respecti cele 10 porunci, penticostalule?

penticostalul 24.03.2012 13:31:31

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 436719)
tu respecti cele 10 porunci, penticostalule?

Draga profet de carton, a trecut 18 Martie, e adevarat.
Ai dreptul sa iesi din arest. Esti liber chiar si sa pui intrebari.
Insa nu poti avea impertinenta pretentie ca eu sa-ti raspund.

Chiar daca te mai bag din cand in cand in seama, stiind ca nu ai niciun prieten si nu mergi la nicio biserica, totusi, tinand cont de multimea minciunilor obraznice pe care le deversezi, raspund rar la intrebarile tale.

Pregateste-ti bine o singura intrebare.
Vei avea ocazia sa o pui peste vreo trei saptamani.
La aceea intrebare vei primi raspuns.

Pana atunci, sayonara...

Profetul de carton 24.03.2012 15:44:13

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 436721)
Insa nu poti avea impertinenta pretentie ca eu sa-ti raspund.

Pregateste-ti bine o singura intrebare.

deci omul vrei sa-ti puna intrebari insa matale nu garantezi ca vei da si raspuns???

intrebarea o ai deja: "penticostalule, tii cele 10 porunci" --- sau ce sa inteleg, ca nu vrei sa dai raspuns la intrebarea asta si vrei sa o schimbi, la fel ca la jocul lui Iantu, daca treci de pragul de 15.000?? omule, aici nu esti la joc!

Profetul de carton 24.03.2012 15:57:57

Citat:

Chiar daca te mai bag din cand in cand in seama, stiind ca nu ai niciun prieten si nu mergi la nicio biserica, totusi, tinand cont de multimea minciunilor obraznice pe care le deversezi, raspund rar la intrebarile tale.

deci asa se cred penticostalii, ca le stiu pe toate (vezi Doamne ei au inspiratie de la Duhul!!!), in realitate sunt niste ametiti care-si dau cu dreptul in stangul!

Citat:

Vei avea ocazia sa o pui peste vreo trei saptamani.
La aceea intrebare vei primi raspuns.

bine, deci imi ceri 3 saptamani ca sa raspunzi la intrebarea : "respecti cele 10 porunci" ? nu poti da raspunsul acum? te-am intrebat daca iti faci semnul crucii, nu ai dat niciun raspuns, desi te-au intrebat mai multe persoane acest lucru! mie nu-mi raspunzi, dar pe altii de ce-i ignori cand te intreaba??!! nu este evident ca te eschivezi? si zici ca altii sunt rai!

Profetul de carton 25.03.2012 10:11:06

Domnule "penticostal" te autointitulezi invatator biblic si cand ti se pune o intrebare, atentie, biblica, REFUZI RASPUNSUL !!! Ar trebui sa-ti fie rusine, ai fost intrebat daca iti faci semnul crucii, raspunsul ar trebui sa fie unul monosilabic, da sau nu (nu ma intereseaza daca il faci rar sau des, ideea e daca faci acel semn al crucii si cum!), te-am intrebat daca respecti cele 10 porunci, NU AI CATADICSIT SA DAI RASPUNS!!! Ce fel de invatator esti? Ce ai dori sa fii intrebat pe acest forum? ce numar porti la pantof? Domnule, aici ti se vor pune intrebari ce au legatura cu viata de crestin, cu Scripturile, cu practica crestina!!! Ai fost pus (rugat) sa faci un test pentru a verifica darurile de vb in limbi si talmacire, ai refuzat, de asemenea.

penticostalul 25.03.2012 15:47:32

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 436819)
Domnule "penticostal" te autointitulezi invatator biblic si cand ti se pune o intrebare, atentie, biblica, REFUZI RASPUNSUL !

Nu m-am autointitulat invatator.

Am raspuns la orice intrebare. Clar, sincer, concret, la subiect.
Pana in prezent nu am refuzat niciodata sa raspund vreunei intrebari. Imi plac intrebarile.

Ca nu-ti raspund tie la intrebari, ei, asta-i alta mancare de peste.
Pana in prezent nimeni nu a venit cu atatea mincinuni gretoase la adresa penticostalilor.
Tie iti raspund cand si daca am chef.
Nu eriti raspuns pentru ca spui prea multe minciuni infecte si obraznice.

Dar mie nu mie-e teama de nimic, decat de Domnul si nu am de ascuns nimic.
Adevarul e mai important decat prestigiul meu sau al confesiunii mele.
Asa ca raspud oricand, cu placere oricaror intrebari.

Salutari...

Profetul de carton 26.03.2012 08:46:54

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 436888)
Pana in prezent nimeni nu a venit cu atatea mincinuni gretoase la adresa penticostalilor.

minciuni sau realitati, ai dreptul la replica, poti oricand scrie tu adevarul cu privire la penticostali

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 436888)
Nu meriti raspuns pentru ca spui prea multe minciuni infecte si obraznice.

Matei 5:47 Și dacă îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare păgânii nu fac la fel?

demonstreaza ca in ciuda afirmatiilor mele rau-voitoare tu totusi iti pastrezi spiritul crestin si te comporti plin de iubire! dar se pare ca nu esti la nivelul cerut de Isus!

Citat:

Dar mie nu mie-e teama de nimic, decat de Domnul si nu am de ascuns nimic.
atunci raspunde intrebarilor!

Citat:

Asa ca raspud oricand, cu placere oricaror intrebari.
oricaror intrebari, dar nu puse de mine, am inteles!
tu stii ca eu nu te intreb ca sa aflu ceva, pt ca stiu cam totul despre penticostali, eu intreb ca sa vada si altii ce mizerie fetida este in mijlocul vostru, de asta tu te temi, pentru ca mica ta "invarteala" in domeniul religios sa nu iasa la suprafata pt ca pute rau de tot.

penticostalul 26.03.2012 10:26:34

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 436980)
minciuni sau realitati, ai dreptul la replica, poti oricand scrie tu adevarul cu privire la penticostali

Citat:

demonstreaza ca in ciuda afirmatiilor mele rau-voitoare tu totusi iti pastrezi spiritul crestin si te comporti plin de iubire!

Asta am facut si continuu s-o fac pe acest forum. Ochii tai insa sunt impiedicati sa vada.

Citat:

atunci raspunde intrebarilor!

In ce priveste interactiunea dintre noi, eu fac regulile jocului.

Citat:

eu intreb ca sa vada si altii ce mizerie fetida este in mijlocul vostru

Pana acum ai demonstrat doar faptul ca ai un dinte impotriva penticostalilor.
Nu uita ca esti pe un forum ortodox. Habotnicii deja cred ca penticostalii sunt de mizerie. Nu ai ce convinge. Ti-a mai sugerat un user sa te lasi pagubasi ca ei deja cred minciunile pe care le aduci tu.

Oamenii inteligenti nu te cred. Nu ai inaltimea spirituala, statutul care sa iti dea o credibilitate. Exagerezi, prezinti cu patima si spui minciuni observabile din avion.

Parca esti Dan Diaconescu al forumului crestinortodox.ro ... :105:

P.S. Dar, uite, pentru ca te milogesti, iti dau dreptul sa pui o intrebare. Gandeste de 10 ori inainte de a o pune.
Insa inainte de a pune tu o intrebare, va trebui sa raspunzi unei intrebari de-a mea. Asa e corect.

Esti de acord? Esti gata sa raspunzi in mod direct, sincer si complet la o intrebare pusa de mine? Din domeniul religios, desigur.

Profetul de carton 26.03.2012 10:56:07

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437030)
P.S. Dar, uite, pentru ca te milogesti, iti dau dreptul sa pui o intrebare. Gandeste de 10 ori inainte de a o pune.

intrebarea a fost pusa deja: "respecti cele 10 porunci?"

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437030)
Insa inainte de a pune tu o intrebare, va trebui sa raspunzi unei intrebari de-a mea. Asa e corect.
Esti de acord? Esti gata sa raspunzi in mod direct, sincer si complet la o intrebare pusa de mine? Din domeniul religios, desigur.

bineinteles ca sunt de acord, raspund la toate intrebarile, oricui, evident sa nu fie intrebari ce privesc viata mea personala, dar cu privire la ce cred (crezul meu doctrinar) sau cu privire la parerea mea legata de fenomenul religios, oricand stimabile!
poti pune tu primul intrebarea (iti fac aceasta concesie), raspund si apoi raspunzi si tu intrebarii puse de mine!

Profetul de carton 26.03.2012 11:06:13

ca sa nu zic ca uite ce ai facut, desi eu nu m-am suparat (stiu de gluma):

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
doar de dragul unei "pasarici" din trecutul dumitale. Stii a cui arma e razbunarea, zice proverbul...

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton
domnule, vad ca ati preluat o nerozenie a prietenului dvs., penticostalul.
aveti certitudinea ca informatia este corecta? daca da, sa fiti sanatos, dar daca nu, in ce postura credeti ca v-ati pus (singur) ?!

---------------------------------------------------
http://i53.tinypic.com/301lpjm.gif

pentru minciunelele tale, asta meriti:
http://i52.tinypic.com/2r4j637.gif

oricum, poti veni cu kestii care sa ma distreze, oricand, nu ma deranjeaza, doar nu stie nimeni identitatea mea si nu ma poate afecta in vreun fel.

penticostalul 26.03.2012 11:39:17

Simti nevoia sa bati pe cineva... Esti cam nervos sau mi se pare? :1:

P.S. Nu, nu asta e intrebarea adevarata. Mai ai putintel de rabdare.

Profetul de carton 26.03.2012 11:42:37

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437047)
Esti cam nervos sau mi se pare? :1:

acum nu sunt nervos insa in general, da, sunt nevrozat.
stii cand devin nervos chiar irascibil? cand iau teapa si trebuie sa recunosc ca penticostalii mi-au tras-o de multe ori!

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437047)
P.S. Nu, nu asta e intrebarea adevarata. Mai ai putintel de rabdare.

ai tot timpul din lume, daca ma doare glezna piciorului drept, nu pot merge decat putin, asa ca aici ma gasesti cam la orice ora din zi!

penticostalul 26.03.2012 11:55:46

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437049)
trebuie sa recunosc ca penticostalii mi-au tras-o de multe ori!

Iti meriti soarta, esti mai fraier ca ei, se vede de la o posta... :35:

penticostalul 26.03.2012 11:57:14

Hai sa-ti pun totusi intrebarea

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437035)
poti pune tu primul intrebarea

Ati afirmat pe acest forum ca nu apartineti niciunui cult religios.
Eu v-am sfatuit sa nu mai vagabondati spiritual ci sa va gasiti o biserica. Fie penticostala, fie catolica, fie ortodoxa, fie adventista...

Dumneavoastra insa nu mergeti in niciuna.
Am inteles care va sunt motivele pentru care nu mergeti in biserica penticostala: sunt prea multi nespalati, tigani, pastorii sunt ahtiati dupa bani, proorocii inseala si mint si multe astfel de motive la fel de "serioase".

Intrebarea mea este: de ce nu mergeti in biserica ortodoxa?
Ati laudat-o aici pe forum, ati afirmat ca de fapt ea este cu adevarat harismatica, ati apreciat calugarii in antiteza cu pastorii.
Daca sunteti sincer in aprecierile dumneavoastra incep sa trag sperante ca veti imbratisa credinta ortodoxa.

Deci, astept un raspuns punctual, detaliat, la subiect, sincer:
- De ce nu treceti in Biserica Ortodoxa?

Profetul de carton 26.03.2012 12:03:33

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437054)
Deci, astept un raspuns punctual, detaliat, la subiect, sincer:
- De ce nu treceti in Biserica Ortodoxa?

din cauza faptului ca am divergente doctrinare, eu sunt:
- monofizit, necesationist, anihilationist, unitarian.

penticostalul 26.03.2012 12:53:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437055)
din cauza faptului ca am divergente doctrinare, eu sunt:
- monofizit, necesationist, anihilationist, unitarian.

Pe deoparte ma distrezi dar pe de alta cand aud ereziile pe care le crezi, ma infior.

Dar, sa le lasam putin deoparte. Sa vorbim despre raspunsul tau: nu te-am rugat sa fii sincer?
Nu ti-am cerut sa spui motivele adevarate? Si toate? Hm?

Hai sa te ajut eu. Precizeaza, te rog, daca:
- te-ai inchina la Maica Domnului, la icoane si la moaste.
- biserica ortodoxa este centrata pe bani si pe controlul mintii
- ai pazi duminica drept Ziua Domnului
- ai considera ca la Sfanta Impartasanie este trupul si sangele real al Mantuitorului
Si altele de acest fel. Deci, astept un raspuns sincer, punctual, detaliat.
Hai, raspunde ca un om sincer si curajos, dezvolta te rog...

P.S. Fii sigur ca dupa ce dai raspunsurile, ele vor fi afisate si pe forumul neoprotestant pe care balacaresti bisericile istorice si te dai drept un viteaz urmas al lui Luther ... :)))

Profetul de carton 26.03.2012 12:57:53

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437065)
Nu ti-am cerut sa spui motivele adevarate? Si toate? Hm?

Hai sa te ajut eu. Precizeaza, te rog, daca:
- te-ai inchina la Maica Domnului, la icoane si la moaste.
- biserica ortodoxa este centrata pe bani si pe controlul mintii
- ai pazi duminica drept Ziua Domnului
- ai considera ca la Sfanta Impartasanie este trupul si sangele real al Mantuitorului

dar nu am nimic de ascuns, exprim exact ceea ce cred, fara ocolisuri:

deci:
- nu m-as inchina la Maica Domnului, nici la icoane, nici la sfinti;
- toate cultele sunt centrate pe bani si pe controlul mintii enoriasilor lor, de aia le evit;
- nu as pazi Duminica;
- nu consider ca Euharistia este Trupul si Sangele Domnului ci ca simbolizeaza Trupul si Sangele Domnului.

Profetul de carton 26.03.2012 12:59:21

Citat:

P.S. Fii sigur ca dupa ce dai raspunsurile, ele vor fi afisate si pe forumul neoprotestant pe care balacaresti bisericile istorice si te dai drept un viteaz urmas al lui Luther ... :)))

ai grija sa nu pui in carca altora "tampeniile" scrise de mine! nu stiu pe cine identifici dumneata pe forumurile respective, dar ai mare grija sa nu faci confuzii.

Profetul de carton 26.03.2012 13:05:56

Citat:

Pe deoparte ma distrezi dar pe de alta cand aud ereziile pe care le crezi, ma infior.

Culmea e ca unele din aceste erezii sunt comune si fratilor tai "adventisti" ! Dar daca eu am criticat la sange penticostalii, deja crezurile mele nu sunt bune si sunt erezii.
Puiule, ce cred eu, nu este inventat de mine, am preluat de la unii sau de la altii! Daca te provoc la o discutie cu privire la diferite doctrine, nu esti in masura sa explici de ce crezi in felul in care crezi, singura concluzie fiind ca ti-ai insusit invataturile doar prin simplul fapt ca sunt doctrinele oficiale ale cultului penticostal.

penticostalul 26.03.2012 13:07:47

De ce esti asa fricos si ma tot faci pe mine sa te trag de limba?
Te-am rugat sa fii sicer, sa fii curajos, sa dezvolti putin subiectul.
Ce e asa greu? Cand vorbesti despre penticostali esti foarte spumos.
- Deci, precizeaza de ce nu te-ai inchina la Maica Domnului sau la icoane, o consideri idolatrie?
- Daca nu ai pazi duminica ce zi pazesti?
- Daca NU este trupul real ce este?
Te-am rugat sa fii indraznet, sa-ti exprimi parerile, sa dezvolti.

P.S. Cand tu mi-ai pus o intrebare eu am raspuns sincer, concret, detaliat, complet. Te rog nu ma face sa-ti pun 200 de intrebari ajutatoare! Arata ca nu iti este rusine cu convingerile tale! Vorbeste, ce ai, te-ai rusinat deodata?

Profetul de carton 26.03.2012 13:14:11

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437070)
- Deci, precizeaza de ce nu te-ai inchina la Maica Domnului sau la icoane, o consideri idolatrie?
- Daca nu ai pazi duminica ce zi pazesti?
- Daca NU este trupul real ce este?

- un mod eronat de inchinare
- "ziua Domnului", care va veni in curand, sic! si atunci penticostalii vor fi "noii farisei"; e o zi de judecata de care trebuie sa te temi! banii castigati pe nedrept iti vor fi imputati in acea zi;
- euharistie/embleme

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:51:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.