![]() |
Binențeles că este nevoie de iluminarea Duhului Sfânt, dar asta are loc doar prin intermediul Bisericii lui Hristos, iar Duhul lui Dumnezeu nu lucrează niciodată împotriva Lui Însuși. Spun asta pentru că există numeroase secte care susțin că lucrează cu "Duhul" si au puncte de vedere asupra Bibliei, complet diferite. Dacă au Duhul Sfânt, de ce nu le arată Acesta acelasi Adevar?
|
Citat:
Nu numai ca multitudinea de secte nu se inteleg una cu alta si nu impartasesc aceeasi invatatura Biblica...mai mult...adeptii aceluiasi cult (secte) nu impartasesc intre ei aceeasi erezie-"invatatura". |
Citat:
|
Citat:
Ce se intampla? Nu locuiesc acolo ca sa stiu. |
Citat:
Bagă cuvintele cheie criza din Biserica Ortodoxa Bulgara pe Google și o să afli... |
Citat:
|
Cu logica omeneasca nu poti cuprinde "logica" Duhului Sfant
Citat:
In nici un caz bogatia nu il caracteriza pe Hristos sau primele comunitati de crestini din Biserica intemeiata de Apostoli. Care este masura cu care bogatul intra in Imparatia lui Dumnezeu? Jumatate din avere!(intalnirea maimarelui vamesilor cu Hristos) Cel rau nu vine niciodata sa-ti dea o bata in cap ca sa te castige, ci dimpotriva! |
Citat:
Sunt "litanu". Dumnezeu nu are nimic impotriva bogatiilor, daca acestea nu-l fac pe om dependent de ele. Avem exemplele unor oameni ai credintei (Avraam, Iov, etc.) binecuvantati de Dumnezeu cu bogatii. Dar, acestia puteau renunta cu usurinta la averi pentru a-l urma pe Dumnezeu. Discutia era despre cei care sunt mai bogati din cauza harniciei si seriozitatii lor (statele cu origini protestante) si despre cei care sunt mai saraci din cauza ca se ocupa mult cu hotia si minciuna (statele balcanice ortodoxe). Aveti un punct de vedere referitor la acest aspect? |
Citat:
Poi s-a mai discutat pe aceasta tema, occidentul este profund decrestinat, iar daca o luam asa, hai sa ne uitam in istorie, intr-o perioada in care apusul traia intr-un ev mediu intunecat, bizantul ortodox era la acea vreme, culmea civilizatiei, lucrurile se mai schimba, sa nu insiram toate asupririle asupra ortodoxiei, cruciatii, otomanii comunistii etc, nu toti am avut avantajele ocuparii teritoriilor si jefuirii popoarelor la fel ca tarile dezvoltate din occident, care pana una alta nu sunt deloc lipsite de infractionalitate si asa cum am mai spus, crestinismul in aceste tari e palid si marginalizat deci cu ce s-au ales? cu bogatia materiala si saracia spirituala |
Citat:
Danyel, ce vrei tu sa expui nu este istorie ci povesti istorice. Subiectul s-a mai discutat (a se vedea primele pagini ale topicului). Noi nu avem nici o justificare pentru starea in care ne aflam. Tot ce ne mai trebuie ca sa fim o natiune prospera si civilizata este harnicia, seriozitatea, sinceritatea (si alte cele placute lui Dumnezeu). In rest, ne-a binecuvantat Dumnezeu cu de toate. Au fost altii care stateau cel putin la fel de rau ca noi (ex: poporul suedez, cu putin timp in urma). Dar au fost harnici si cinstiti, iar Dumnezeu i-a binecuvantat cu belsug. Pe noi, care ne dam crestini, ce ne impiedica sa fim la fel? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Pro..._of_Capitalism http://en.wikipedia.org/wiki/Protestant_work_ethic Ah, si cine isi inchipuie ca actualele societati capitaliste s-au cladit pe munca cinstita si bine platita a unor oameni de treaba este ori naiv, ori probabil nu cunoaste istorie. Cei care au fost cinstiti si muncitori n-au fost bine platiti iau cei care au fost bine platiti n-au fost tocmai cinstiti si muncitori. Cu mici exceptii, desigur. Si cat are Dumnezeu parte in afacerea asta vedem acum cand tarile astea prospere au un loc de frunte in promovarea "drepturilor" omului: avort, homosexualitate, pedofilie, etc. Iar de atitudinea fata de religie nu mai vorbim.. Cauta-i pe ateii nostri de pe forum sa-ti zica ei ce rezultate miraculoase economice si sociale a produs in societatile respective ateismul.. Pentru ca la ora actuala cam asta sunt respectivii.. Concluzia matale? Sa aruncam crestinismul la gunoi ca e suficient sa fii muncitor si cinstit si o duci bine. In viata asta si cealalta bonus la pachet, binenteles. |
Citat:
Citat:
Iar in ce priveste cele rele, stai linistit ca i-am depasit intotdeauna. Citat:
Harnicia si cinstea sunt atribute ale unui crestin. Hotia si minciuna, care ne sunt caracteristice, nu inseamna crestinism. |
Citat:
Ca asa ar fi corect. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ca Dumnezeu nu stiu sa fi promis asa ceva.. Citat:
|
Citat:
P.S. Mi-a placut foarte mult atitudinea profetului Daniel, atunci cand se ruga pentru poporul sau. Vezi Daniel capitolul 9. Acum, sa nu te grabesti sa tragi o concluzie de genul: "aha, tu te crezi la fel ca Daniel, care, desi era un om plin de credinta si placut lui Dumnezeu, nu s-a ferit sa se identifice cu poporul sau plin de pacate". |
Citat:
si ateii sunt cinstiti si harnici si totusi... |
Citat:
Pana atunci iti spun ceva sigur ce se va intampla cu "credinciosii" care fac lucruri neplacute lui Dumnezeu: "Nu stiti cã cei nedrepti nu vor mosteni Împãrãtia lui Dumnezeu? Nu vã înselati în privinta aceasta: nici curvarii, nici închinãtorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii,nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defãimãtorii, nici hrãpãretii nu vor mosteni Împãrãtia lui Dumnezeu."(1 Corinteni 6:9,10) |
AlinB, exista cel putin o exceptie in privinta tarilor majoritar protestante, in care exista si civilizatie si bunastare, si care nu au devenit majoritar atee...
Ma refer, evident, la SUA, care ramane una dintre cele mai religioase tari din emisfera vestica si chiar din lume. Pe de alta parte, sunt de acord cu ambele pozitii si nu consider ca ele sunt ireconciliabile: DA, bogatia poate reprezenta o binecuvantare, si NU, ea nu reprezinta in nici un caz o virtute. |
Citat:
|
Citat:
Dupa toate astea continua cu o atitudine foarte crestineasca : De ce ortodocsii sunt pacatosi, de ce fac pacatele X, Y...? ( ca si cum ei au uitat ce inseamna pacatul). Eu deduc de aici ca ei se considera sfinti, si de aceea ni-i contesta pe ai nostri..pentru ca ar fi mai prejos decat oricare din comunitatile lor...asta cred eu cel putin!!!:46: |
Citat:
Poate o fi un cliseu dar cand zici SUA si religie imi vin in cap teleevanghelisti dubiosi, Benny Hinn, raperi si rockeri "crestini", un crestinism fragmentat in sute de grupari unele secte extrem de periculoase si o societate din care crestinismul a fost exclus total pe toate planurile de ceva vreme. Cu o mica exceptie poate, Dumnezeu mai exista pe bacnote (culmea ironiei) pe langa niscai simboluri masonice. |
Citat:
|
Este adevarat ce spune "Litanu" in privinta bogatiei tarilor catolice si a saraciei celor balcanice; dar asta a fost asa de la Marea Schisma incoace (priviti la picturile renascentiste si apoi la cele bizantine; veti vedea care religie inclina catre material si carnal sau, din contra, care preamareste spiritualul).
Sunt intru-totul de acord cu acel citat, cu atat mai mult cu cat provin dintr-o familie de penticostali si obisnuiam sa merg la "adunare" foarte des pana pe la 13 ani. Odata, cand eram pe-a 7-a, a venit la mine o colega penticostala care mi-a marturisit ca a primit Duhul Sfant dupa ce a staruit o saptamana dupa El; mi-a spus ca ii vorbeste sufletul cu Dumnezeu dar ca ea nu intelege. "Si ce rost mai are daca nu intelegi ce spui?" am intrebat; mi-a spus ca nu as putea intelege pentru ca eu nu-L am. Dupa cateva zile, a venit speriata si vizibil tulburata la mine si mi s-a plans ca din greseala l-a injurat pe Duhul Sfant cand se ruga... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
cine le-a transformat in depozite? credinciosii sau regimul politic? decat sa dai cu bata in balta asa crunt, mai bine stai in banca ta. |
Citat:
Apropo, tu ce i-ai zis cand ti-a spus asta? Banuiesc ca erai inca penticostal atunci. |
Citat:
Dar cand faci un sondaj si vezi ca majoritatea dintr-o tara privesc homosexualitatea ca pe o normaliate, ca vor sa dea copii pe mana unora care in mod clar sunt bolnavi, ca o grupare care vrea sa promoveze pedofilia apare in public fara teama de oprobiu in scoietatea respectiva e total altceva. Ca societate noi inca stam bine, insa doar comparativ cu astia si la capitolul asta. Si nu pentru mult timp o sa mai fie asa. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Money.ro a analizat traficul site-urilor „cu specific” si a gasit 2 mil de vizitatori unici din Romania lunar. Raportat la cati adulti are Romania, iti da un procent ingrijorator. Nu te superi , dar nu mi se pare potrivit sa dau linkurile pe forum. Le poti gasi pe Google. La cele de mai sus adauga si faptul ca nu mai poti trimite copilul sa cumpere ziare ca ti-e jena de ce ar putea vedea la tarabe, ca daca nu ar fi cerere nu ar fi nici atata oferta de mizerii. Si exemplele pot continua. |
Citat:
Oricum, nu doar exemplul asta m-a facut sa inteleg cat e de aberanta asa-zisa vorbire in limbi, ci starea aceea "orgasmica" as putea spune a pocaitilor "cercetati de Duhul Sfant". |
Citat:
Stiu despre ce "stare orgasmica" vorbesti, sunt o gramada de filmulete pe youtube cu chestii din astea. De altfel fenomenul nu e nou si a existat chiar inainte de aparitia penticostalilor si altora "charismatici". Ignatie Briancianinov (1807-1867) "Despre inselare" http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...e_inselare.htm "In ceea ce priveste gandurile tale, ca si gandurile aproapelui, sfaturile acestuia, sfatuieste-te cu Evanghelia. Slava desarta si parerea de sine iubesc a invata si a povatui pe altii. Ele nu se ingrijesc de vrednicia sfatului lor! Ele nu cugeta ca pot aduce aproapelui o rana de nevindecat printr-un sfat prostesc, care este primit de incepatorul neincercat cu o incredere iresponsabila, intru aprinderea trupului si a sangelui ! Ele au nevoie de succes, indiferent de calitatea acestui succes, oricare ar fi principiul pe care se intemeiaza. Ele au nevoie sa-l impresioneze pe incepator si sa si-l subordoneze moral ! Ele au nevoie de lauda oamenilor ! Ele au nevoie sa treaca drept stareti si invatatori sfinti, priceputi, clarvazatori ! Ele au nevoie sa-si hraneasca nesatula iubire de slava desarta si trufia. " "Altfel stau lucrurile cu cel aflat in amagire de sine ! Nu mananca, nu bea, nu doarme, iarna umbla doar in rasa, poarta lanturi, vede vedenii, pe toti ii invata si ii mustra cu o nerusinare plina de indrazneala, fara nici o dreptate, fara rost, cu infierbantare a sangelui, infierbantare trupeasca, patimasa, si indemnat de aceasta infierbantrare nenorocita si pierzatoare." |
[quote=Doriana;234930]
Money.ro a analizat traficul site-urilor „cu specific” si a gasit 2 mil de vizitatori unici din Romania lunar. Raportat la cati adulti are Romania, iti da un procent ingrijorator. inseamna ca si NP se uita la aceste saituri si sunt de acord cu ele.inseamna ca si tu te inscrii |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:31:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.