![]() |
Citat:
Ce crezi tu despre tine cu adevarat? Nu trebuie sa raspunzi lumii, ci doar tie!...dar SINCER, cum te vezi tu? Din nou insa, nu-mi spune ca esti cel mai mare pacatos si ca nimic bun nu faci, ca-ti bati gura degeaba! Mai bine nu raspunzi deloc decit sa-mi vinzi aiurelile astea! |
Citat:
Dacă vei cerceta puțin vei afla că masonii au mare legături cu revoluțiile de la 1848. |
Puteti vedea de exemplu poezia Doina,scrisa de poetul Mihail Eminescu, publicata in anul 1883:
http://ro.wikisource.org/wiki/Doina "De la Nistru pân-la Tisa Tot românul plânsu-mi-s-a Că nu mai poate străbate De-atâta străinătate. Din Hotin și pân-la Mare Vin muscalii de-a călare, De la Mare la Hotin Mereu calea ne-o ațin; Din Boian la Vatra-Dornii Au umplut omida cornii Și străinul te tot paște De nu te mai poți cunoaște; Sus la munte, jos pe vale, Și-au făcut dușmanii cale, Din Sătmar pân- în Săcele Numai vaduri ca acele. Vai de biet român săracul, Îndărăt tot dă ca racul, Nici îi merge, nici se-ndeamnă Nici îi este toamna toamnă, Nici e vară vara lui Și-i străin în țara lui. De la Turnu-n Dorohoi Curg dușmanii în puhoi Și s-așează pe la noi; Toate cântecele pier, Zboară pasările toate De neagra străinătate. Numai umbra spinului În ușa creștinului. Își dezbracă țara sânul, Codru * frate cu românul * De săcure se tot pleacă Și izvoarele îi seacă * Sărac în țară săracă! Cine-au îndrăgit străinii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Și neamul nemernicia! Ștefane, Măria Ta, Tu la Putna nu mai sta, Las-arhimandritului Toată grija schitului, Lasă grija sfinților, În sama părinților, Clopotele să se tragă Ziua-ntreagă, noaptea-ntreagă, Doar s-a-ndura Dumnezeu Ca să-ți mântui neamul tău! Tu te-nalță din mormânt Să te-aud din corn sunând Și Moldova adunând! De-i suna din corn o dată Ai s-aduni Moldova toată, De-i suna de două ori * Îți vin codrii-n ajutor, De-i suna a treia oară Toți dușmanii or să piară, Din hotară în hotară * Îndrăgi-i-ar ciorile Și spânzurătorile!" http://ro.wikipedia.org/wiki/Comitatul_S%C4%83tmar |
Citat:
Dumnezeu știe cum sunt...El mă va judeca...Indiferent că-ți place sau nu , eu mă consider un netrebnic păcătos... |
@ mihailt
Daca cercetezi un pic, vei vedea ca Vlad Alexandru are dreptate referitor la pasoptisti.
In ce priveste wikipedia, cu ani in urma ma contraziceam cu o cunostinta, eu aduceam "dovezi" de pe wikipedia si omul imi tot spunea exasperat ca wikipedia nu este o sursa de incredere, oricine poate pune articole acolo. Dar eu o tot tineam pe a mea.. ca ce m-as face fara Wikipedia, sursa mea preferata de informare. Intr-o zi omul mi-a facut o farsa si a facut o pagina pe Wikipedia despre mine. Nu are importanta ce a scris.. important e ca mi-a dat o lectie! A sters-o in cateva ore, dar s-a facut inteles. Wikipedia nu este o sursa de informare, pune mana pe carti! |
Citat:
Un mic exemplu,marele maestru al lojii nationale a Angliei cin sa fie,cin sa fie,"alteta sa regala" ducele de Kent cumva? http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_...,_Duke_of_Kent "He is also the President of the Scout Association, the President of the Royal United Services Institute, the President of the Royal Institution of Great Britain and the Grand Master of the Freemasons in England & Wales." Asa acum mai veniti mai fratilor va rog si explicati cum masoneria este "anti-regalista" si "anti-nobiliara" ca ma ia rasul cand aud ce dezinformari grosolane inseala dracii pe unii sa zica. Ce Anglia actuala nu e unul din putine regate catolico-nobiliare ramase in lume? E mare diferenta intre Biserica anglicana si BC? Numai unii domnitori romani erau respectati de popor precum a fost de exemplu Sfantul Stefan cel Mare,nu trebuie confundata frica cu respectul. Ca domnitorul avea armate si cine comenta cine stie ce patea. Dl Basescu daca e inselat de draci si da masuri aiurea de aceea nu e respectat de popor. Dl Iliescu spre exemplu daca se face un sondaj se va vedea ca e mult mai respectat de popor,la fel si cu dl Ceausescu care nu au fost presedinti extraordinari dar oricum mult mult mai buni ca dl Basescu. |
Pe uni ii inseala dracii de vin in Romania si dracii ii inseala sa arunce cu noroi in romanii patrioti care au luptat pentru Romania.
Aceasta ca dracii ii inseala pe dansii,eu am mai zis de sora anna21 ca nu e romanca,in calendarul crestin ortodox scris pe limba romana nu exista numele anna cu 2 de n,ci numai Ana cu un singur n. Unde a facut dl Nicolae Balcescu parte din masonerie cand sarmanul nici macar bani sa isi trateze turbeculoza nu a avut,a murit de tuberculoza la varsta de 33 de ani,exilat din Romania: http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_B%C4%83lcescu A infiintat societatea secreta Fratia dar asta era societate romaneasca,nu masonerie. |
Citat:
Ca sa poti modifica ceva pe wikipedia,trebuie sa ai cont nu faci respectivele modificari anonim. Apoi daca respectivele modificari nu sunt corecte poate foarte bine sa vina altcineva sa le stearga etc. Diferenta dintre a publica o carte si a scrie pe wikipedia e ca o carte numai cine are ceva bani poate sa publice. Dar pe wikipedia cand scrie sunt date referinte,nu sunt povesti ca HRH Duke of Kent e mare maestru al lojii masonice din Anglia si Tara galilor. Poftiti daca wikipedia nu va convine siteul oficial al marii loje a Angliei,cu poza cu HRH Duke of Kent (HRH=his royal highness,alteta sa regala,traducere pe romana): http://www.ugle.org.uk/about-ugle/whos-who/ " HRH The Duke of Kent, KG, GCMG, GCVO, ADC Grand Master Prince Edward George Nicholas Paul Patrick was born in 1935, and educated at Eton and Le Rosey, Switzerland. He is a cousin both of the Queen and of the Duke of Edinburgh. His father, who was Grand Master from 1939 until 1942, was the fourth son of King George V, and his mother, Princess Marina, was the daughter of Prince Nicholas of Greece. He has been the Grand Master of the United Grand Lodge of England since he was first elected in 1967." Si acum traducerea : Alteta sa regala Ducele de Kent,KG,GCMG,GCVO,ADC (nu stiu ce inseamna prescurtarile astea): Mare Maestru Printul Eduard George Nicolae Paul Patrick a fost nascut in 1935, si educat la Eton si Le Rosey,Elvetia. El este varul Reginei (f probabil e vorba de actuala regina a Angliei) si a ducelui de Edinburgh.Tatal sau care a fost Mare Maestru din 1939 pana in 1942,a fost al patrulea fiu al Regelui George al V-lea,si mama sa,printesa Marina,a fost fiica printului Nicolae al Greciei.El a fost Mare Maestru al Marii Lojii Unite a Angliei de cand a fost ales din 1967. Mai jos se poate vedea un document,autentic din cate se pare ca e luat de pe siteul Marii loje a Rusiei,in care daca se uita careva mai bine se poate vedea undeva o referita la "HER IMPERIAL MAJESTY THE EMPERESS OF ALL RUSSIAS": http://www.freemasonry.ru/wp-content...aginpatent.jpg Asa mai fratilor ia mai veniti si explicati cum de este masoneria impotriva regilor si a nobililor.Ca se pare ca de fapt masonii sunt de obicei aliati cu nobilimea din ce se vede mai sus. |
Citat:
Si acelasi.. cu dublu n! si cu lipsa de patriotism din numele meu! Google "user name" (sau cauta pe wikipedia). Dar este vina mea ca incep sa explic unora care "stiu" deja totul. Mea culpa. Nu te mai bag in seama ca n-are sens.. nu degeaba iti ignora multi postarile! |
Citat:
Pe cind postarile tale sunt urmarite de multi din complet alte motive pe care nu ti le spun ca sa nu te superi...dar esti acolo in TOP 10 :))))) |
Citat:
Din calendarul unei BO de limba engleza,sa se vada ca Anna e scris cu 2 de n. Din calendarul BOR: http://www.mmb.ro/ro/media/calendar_ortodox_2.html "3 M Sfântul și Dreptul Simeon; Sf. Proorociță Ana" E scris cu un singur n. |
Ce te astepti sa zic?
Ca Anna nu e nume romanesc, deci nu sunt patrioata pasoptista :10: Sa-ti explic. Cand am facut cont nu vroiam sa mi se stie numele real. Dar totusi cunostintele vroiau sa ma recunoasca. Anna este o persoana reala, o armeanca care traieste in strainatate. Este bogata si de succes."Toata lumea" era de acord ca Anna este foarte inteligenta, f descurcareata, f amuzanta.. etc. Anna era cineva, pe scurt. Eu sunt o anosta. Si ca o gluma, gandindu-ma ca daca prietenii vor sa ma recunoasca, poate se vor prinde ca eu sunt Anna pe internet.. E o gluma, daca vrei. Anna cea reala este in multe privinte opusul meu, dar mie mi s-a reprosat uneori ca nu ma straduiesc sa fiu ca.. Anna. Deci este un fel de ironie pt prieteni. Ai inteles? Am explicat cum mi-am ales user name-ul. (nu stiam ca sunt atatea anna cu doi n pe-aici Si nr 21 inseamna ceva, dar nu mai explic) Multumit? |
Citat:
|
Citat:
PS: mi-am vazut nepotii purtand niste tricouri cu insemnele lor, si ma intrebam cum au ajuns in posesia lor. sper ca nu prin echipa de fotbal a scolii! :) |
Citat:
2.consider ca atunci cand cineva posteaza lucruri neadevarate, neadecvate sau stupide este fie neinformat, fie rau intentionat, fie prost. Evident ca am crezut ca mihailt este neinformat (vezi prima postare), dar daca el raspunde prin atac la persoana.. Hmmm poate ca l-am inteles gresit. Contrar parerii unora NU am nimic impotriva lui mihailt, dar sunt dezamagita de reactia lui, de insistentele lui pe o tema minora si neinteresanta (numele meu)... Mi se pare trist. Adica nici un argument ad hominem NU poate sustine, NU conteaza, important este ca incearca sa recurga la asa ceva, asta conteaza. Ca mie nu-mi face rau, dar caracterul ti-l deformezi cu fiecare obisnuinta de acest fel. Deci sa fie sanatos,mi-e total indiferent ca alege sa creada in .. ce o crede. Repet: vina mea ca nu citesc oamenii si ma bag sa ajut unde omul nu vrea sa cunoasca, de fapt. |
1848
Participantii MASONI la revolutia din 48 conform unei surse oficiale masone (evident e listat si Balcescu):
http://stefangolescu.webs.com/masoneriainromania.htm Si aceleasi nume de masoni implicati in revolutie, de data asta de pe un site antimason http://antimasonic.blogspot.com/2009...a-1848-si.html (ca sa nu fiu acuzata ca citesc doar unele situri) Cititi, e interesant. |
Banii de tratat tuberculoza lui Balcescu
Citat:
Tratamentul cu antibiotice a fost pus in uz un secol mai tarziu. Nici bacilul Koch nu fusese descoperit inca etc. |
Mai soro pai daca te iei dupa ce zice fratele Mihnea reiese ca Papa a trimis pe Sfintii Chiril si Metodie sa crestineze pe rusi,daca intelegi ce vreau sa zic.
(vezi postarea fratiei sale din alta parte). Asa si unii masoni sunt inselati de draci si zic de tot felul de personalitati istorice ca au fost masoni. Da exista vreun act oficial,sau macar pe undeva scris in ziarele vremii ca Nicolae Balcescu a fost mason? Spre exemplu acolo (http://stefangolescu.webs.com/masoneriainromania.htm) zice: "NICOLAE BĂLCESCU (1819-1852): om politic, istoric, economist, scriitor și gânditor democrat-revoluționar. Participă activ la Revoluția din 1848, pregătită în prealabil în cadrul unei societății secrete (lojii masonice) denumită "Frăția". A fost Secretar al Guvernului Revoluționar Provizoriu de la 1848, având un rol de seamă în stabilirea obiectivelor și conducerea Revoluției din Țara Românească. A fost figura cea mai înaintată a Revoluției și unul dintre cei mai proeminenți revoluționari europeni." Cum am mai scris Fratia a fost o societate secreta nationala,dar nu apartinea masoneriei,astea sunt dezinformari. Daca cauti o sa vezi ca gradele Fratiei se numeau diacon,preot,arhiereu iar Fratia era organizata in formatiuni de 10 persoane.Astea erau toate "gradele" in societatea patriotica romaneasca Fratia,asa arata a Loja masonica? :)) Iata aci ca exista o scrisoare a lui Ion Ghica catre Vasile Alecsandri: http://ro.wikisource.org/wiki/Scriso..._B%C4%83lcescu Ion Ghica impreuna cu Nicolae Balcescu si Christian Tell infiintasera societatea Fratia,in anul 1843. Normal respectiva scrisoare se poate gasi si in alta parte decat wikisource. (e de fapt o carte care a fost pusa si pe wikisource). Si un pasaj din respectiva scrisoare,povestit de Ion Ghica: "Intr-o noapte pin culesul viilor, pe la 1843, pe când lumina lunei începea a se contopi în razele dimineței și ajunsesem în dreptul caselor lui Simeon Marcovici, după un mic sfat între noi doi, în răspântii, în loc s-o luăm la deal, pe la Oteteleșeanu, să ieșim la mine acasă, ne-am hotărât să urmăm pe strada Brezoianu, să ieșim la Mihai-Vodă, și d-acolo s-o apucăm spre Filaret, să ne ducem să dejunăm cu câte o pereche de cârnați trandafiri și un pahar de must. Ne apropiasem de biserica Sfinții Apostoli, când întâlnim în cale pe căpitanul Tell, mergând spre cazarma lui de la Mihai-Vodă; și ne luăm câteșitrei pe drum înainte, pe subt Mitropolie, la viile din deal. Cu cât ne suiam pe coastă, cu atât vorbirea noastră devenea mai aprinsă. Subiectul discuțiunei era acel de toate zilele și de toate serile. Ne imputam unul altuia lipsa de patriotism și de energie; ne făceam răspunzători de starea nenorocită și umilită a țărei, așa că la întoarcerea noastră în vale, la fântână, jurasem să ne consacrăm patriei cu trupul și cu sufletul, ne legasem frați de cruce și ca fiecare dintre noi trei să se supuie, cu pericolul vieței și al averei, la hotărârile celoralalți doi; chiar în ziua aceea ne-am adunat de am alcătuit statutele și regulamentele 'Frăției'. Inițiații erau formați în grupuri de câte zece, fiecare frate cunoscând numai pe șeful său imediat, diacon, preot sau arhiereu, acel care-l catichisese, îl inițiase, de la care și prin care primea ordine și instrucțiuni și căruia datora ascultare și supunere cu pericolul vieței și al averei, păstrând secretul cel mai absolut. Deviza era: Dreptate, Frăție. Statutele, scrise în cifre cu cheie, erau păstrate la mine în bibliotecă, în scoarțele Algebrei lui Bourdon. La mai 1848, când m-am decis să mă duc la Constantinopol, am dat acel volum în păstrarea Bălcescului, dar el peste două zile mi l-a adus înapoi, zicând că se temea de vreo perchezițiune sau d-o arestare și că-l credea mai în siguranță la mine. " Iar informatiile date pe acel blog "anti-masonic" unde e sursa lor? Daca se citeste in scrisoarea lui Ion Ghica catre Vasile Alecsandri se vede ca scrie pe acolo,cum a fost si cu societatea "masonica" ( de fapt o societate de intrajutorare) fondata de studentii romani la Paris in 1846: "La 1846, pe când mă găseam și eu la Paris, s-a mai înființat și o altă societate: Societatea studenților români, cu scop d-a ajuta și a încuraja la studii pe tinerii fără mijloace bănești. Erau membri acelei societăți mai toți românii aflători atunci în Paris: C.A. Rosetti, Kogălniceanu, Nicu Bălcescu, Al. Catargiu și frate-so Calimac, Grigorie Romalo, Scarlat Vârnav (mai în urmă devenit Popa Vârnav), Nicu Ruset, Bălănescu, Ion Ghica și mai mulți alți. Societatea aceasta era pusă sub patronajul poetului Alfons de Lamartine și avea un comitet compus de Ion Ghica, președinte, C.A. Rosetti, secretar, și Scarlat Vârnav, casier." Curat masoni,parol! Sa nu mai zic ca si acolo (pe blogu antimasonic) se recunoaste ca Fratia nu a fost o societate masonica: http://antimasonic.blogspot.com/2009...a-1848-si.html "Analiza acestui text duce la concluzia că Frăția era o organizație secretă de tip militar, îndepărtată de constituțiile și ritualurile unei loje francmasonice autentice regulare, folosirea terminologiei creștin-ortodoxe pentru gradele corespunzătoare masoneriei albastre și jurământul cu prețul vieții și al averii, demonstrând un autohtonism inconfundabil." |
Am gasit pe you tube un clip cu Masonii din Romania, membrii ai lojelor masculine si feminine
http://www.youtube.com/watch?v=0y7laGDnzGw Curios este ca nici acestia nu se inteleg intre ei. de ex, Huidu cu Voiculescu sau D Diaconescu.Cum fac echipa atunci? |
Stiti cumva daca exista vreo diferenta intre mason si francmason?
Referitor la intrebarea initiala"De ce ne urasc masonii?",am gasit un raspuns posibil in cartea lui Cesar Vidal-Masonii.Se spune ca indrumatorii crestinilor au ascuns marile descoperiria le mintii omenesti..."astfel ca ne zbatem(in prezent)in intuneric sa gasim cheia..." |
Citat:
|
|
Citat:
Francmasonul belgian Flerie scria in 1881: “Jos Răstignitul!… Împărăția lui s-a sfârșit! Nu este nevoie de Dumnezeu!” iar Gambeta tipa: “Trebuie sa extirpăm lepra devorantă a creștinismului“ |
Citat:
Exemplele tale nu inseamna nimic deoarece acesti indivizi nu au schimbat cu nimic orientarea puternic filantropica si de ajutorare crestineasca a aproapelui a francmasomilor. Uscaturi sunt peste tot....insa lumea ara pamintul in continuare mergind inainte! ! ! |
Smerenia Masonilor
Din smerenia lor NIMENI nici nu stie si nu va stii ca majoritatea burselor cu care plecati in America si Europa sa va faceti cite un masterat sau facultati de la ei vin din organizatii tampon. Primiti chipurile bani de la Universitati celebre dar in spatele lor sunt acesti oameni avuti si organizatiile lor pe care mai tirziu le boscoroditi.
Ei pe de-o parte, ne ofera noua si copiiilor nostrii o educatie aleasa la facultati de renume mondial prin care ne scot din cocina din tara, iar noi ce facem,... ii improscam cu noroi in stil "balcanic" , regiunea UNICA de pe planeta a "oamenilor alesi" unde totul este o conspiratie impotriva noastra:)))(noi aia valorosii:)))))! Cind profesorii din occident aud de aceste teorii(am vorbit cu citiva), rid de noi de se prapadesc. |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=BcIJytDw55E ROMÂNI, SĂ NU PLECAȚI DIN ȚARĂ! RĂMÂNEȚI ÎN PATRIA MAMĂ! |
Sunt sigur că România va da încă mulți mucenici de acum încolo. Dumnezeu nu ne va lăsa. Să avem credință în El!
TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE! |
Citat:
andreicozia, nu stiam ca tu ai stat in cocina; eu nu. |
Citat:
Inteligenta nu mai este dorita in Romania. Uite-te la % de voturi cistigate in alegeri de catre cei din liga lui Andrei Plesu si alte creiere mari...sunt de ordinul 0, 5% Gindesti in termeni superficiali pentru efect. 2. Banii statului nu mai sunt ai statului ci ai UE, asa cum statul tau iubit nu mai produce decit DATORII...din acelasi motiv similar celui de mai sus. Ca urmare nu are nimeni nici o datorie fata de stat. Fii sigura ca toti am platit cu virf si indesat si numai cineva care vine in Romania numai pentru floricelele frumos mirositosre de pe pervazele minastirilor poate sa traga aceste concluzii. 3. Cocina nu o mai percepi cind te obisnuiesti cu ea. Eu o vad si incerc din rasputeri sa o evit, dar se agata de mine ca riia. Nu prea ai cum sa scapi. |
Citat:
Rămasul și întorsul în țară Te arde. Știu că te arde. Dar dacă vii în România, așteaptă-te să găsești aici o societate profund polarizată, profund schizoidă. Din ce în ce mai polarizată și mai schizoidă de la an la an. Mă tem că ai să găsești – ca și mine – o majoritate ponosită, subjugată compromisului și lipsită de drepturi, despuiată pînă și de propriile potențialități, peste care tronează vulgar și arogant o minoritate, îndrăznesc să spun ucigașă, cu „gipane“ supradimensionate, gata să te spulbere cu zile pentru singura vină de a te fi aflat în fața scumpilor lor bolizi, gata să te stîlcească în bătaie pentru simplul moft de a-i fi încurcat în grandomania lor fără limite. Sînt indivizi care și-au pierdut orice reper nu doar creștin, ci uman. Iar lege nu există. Decît, poate, pentru proști, în fond, asta e și ideea. Sărmanii îi urăsc pe bogați, îi disprețuiesc pentru comportamentul lor, dar în adîncul inimii îi invidiază, le admiră viața și ar vrea să fie ca ei. Să poți ajunge din terorizat terorist, iată visul ce merită visat!... Oamenii au uitat să(-și) vorbească și latră. Se comunică aproape monosilabic: băi, măi, vino, du-te, hai, mă-ta; toate formulele de politețe, de bunăvoință, cuvintele acelea galante, cu consistență, noimă și duh, care te îmbogățesc, care îți descrețesc fruntea și îți fac ziua agreabilă – mulțumesc, bună ziua, ce mai faceți, mă bucur pentru dumneavoastră –par să fi ieșit din uz. Trăiesc numai în dicționare și, din cîte îmi dau seama, dicționare nu prea mai folosește nimeni Lumea se îmbulzește în zona ta privată la bancă, la poștă, la magazin. Lumea nu e senină și demnă. Lumea care „se descurcă“ e mereu grăbită, repezită, agresivă. În realitate, se fușerește la greu, și totul pare dus numai pînă la jumătate. Hai, maximum pînă la trei-sferturi, după care „e bine și așa“, se schimbă brusc direcția, viziunea, prioritatea. Fidelitatea față de un principiu asumat e taxată drept rigiditate, criteriile-s bune doar în teorie. Flexibilitatea e cuvîntul de ordine azi, mai ales cea morală. Se practică, în plus, o exhibare degradantă, grețoasă a sexualității; senzualitatea femeii nu mai e cu perdea, e pornografie; machiajul e greu, decolteurile – adînci, bărbații – ațîțați în animalicul lor. Lucrurile sfinte sînt subiect de banc, iar spațiul public este nespălat. De gura adolescenților să te ferești. Mulți dintre ei nu mai respectă nimic și pe nimeni, nici chiar (de fapt, asta în primul rînd) pe ei înșiși. Rușinea a murit, cuviința își dă ultima suflare. Prin cartiere, cofetăriile s-au transformat în cazinouri. Manelele au evadat din muzică și s-au instalat în haine, în arhitectură, în maldărele de gunoaie din mijlocul parcurilor naționale, în drujbe și în termopane. Kitsch-ul acoperă ultimele bastioane ale solemnității și ale decenței. Piese de o frumusețe elegant trasată cad în mîinile unor demolatori nu doar fără cultură, ci lipsiți chiar și de acea înnăscută delicatețe în fața purității simple. Unii demolează chiar construind. Demolează autenticul și frumosul, sluțesc peisajul și handicapează sufletele privitorilor. Natura, creație a lui Dumnezeu, e incendiată, braconată, furată, retezată la pămînt, lăsată să se irosească sub scaieți. Așa tratează mai-marii darul. Țara-i un SRL. Al lor. Preoția se vinde și se cumpără, moșiile sufletești se tranșează ca și imobiliarele. Spiritul trebuie ancorat cu lanțuri în trotuar, ca nu cumva să leviteze. Trebuie îndesat cu talismane din pleu. Crucile trebuie împănate ca niște țoape ale tranziției, cu flori de plastic îndesate în jumătăți de PET-uri pline de praf. Evlavia se exprimă în doze mari de beton, în pseudo-icoane și în podele sclipicioase. Lucrurile bune trebuie să fie mari. Bigotismul a devenit virtute și vorbește în citate aproximative. Ai senzația că sufletele rătăcesc răzlețe undeva într-un gulag invizibil, iar trupurile derutate, tracasate de griji, se preumblă singure, pustii și pline de riduri de colo pînă colo, punîndu-și ca unic țel banul – fără de care ești nimeni. Dacă nu ai bani, nu ai drepturi, nu primești respect, nici îngrijire, demnitatea persoanei umane stă în dimensiunea portofelului, în succes, în numărul de plecăciuni efectuate periodic față de pile suspuse. La cantitatea de muncă și de stres pe care o presupune, o minimă prosperitate te costă sănătatea, căsnicia și viața personală. Toți vor să ajungă bogați repede, doar o viață au, și ea se consumă integral aici, între hoți și șmecheri, în această perpetuă senzație de nesiguranță. Da, așteaptă-te ca în România să te simți în nesiguranță. Așteaptă-te de asemenea să găsești lucruri mai proaste decît „dincolo“ la prețuri mai mari decît „dincolo“, la salarii mai mici decît „dincolo“. Cine mai are oare instinctul de a produce realmente ceva, și încă lucruri de calitate? O mai fi viu instinctul acela al țăranului harnic și cu scaun la cap de a diversifica, de a fi pregătit, de a umple hambarul cu lucrul mîinilor lui? Ori pasiunea meșteșugarului de a lăsa ceva solid în urmă, peste generații? Mai ține cineva la ideea lucrului durabil și bine făcut ca la o satisfacție personală? Nu pot să îți dau mari speranțe. Se practică intermedierea, comerțul, mutatul dintr-o parte într-alta a lucrurilor produse de alții. Se practică mulsul. Mulsul de bani de la stat, mulsul din fonduri europene. Toată țara pare o țeapă. Totul pare gestionat, legiferat și administrat, de parcă ar avea în vedere un unic obiectiv: țeapa. Cît mai mare și cît mai repede. Așteaptă-te ca acela care a comis o ilegalitate să îți pretindă să plătești în locul lui, iar dacă refuzi să o faci, să se indigneze că „nu e drept“. Șmecheria e numai a lui, dar vinovăția e la comun, ca la comuniști. Cînd e de luat, să ia singur, dar cînd e de dat, să dea toți. Pretutindeni manipulare, dezinformare, naivitate întreținută, sărăcie. Democrația nu funcționează, fiindcă dacă ar funcționa ar însemna că poporul ar avea puterea, or eu nu văd asta niciunde. Educația e dinamitată, după cum e și familia. Copiii rămîn de izbeliște, devorați de oboseala, precaritatea materială, visele consumiste sau ambițiile de carieră ale părinților. Sănătatea e un cadavru în putrefacție, iar – dacă-mi permiți metafora – la morgă nu funcționează nici frigiderele, nici aerul condiționat. Agricultura e în colaps; turismul e o glumă sinistră (avem brand, dar n-avem produsul propriu-zis); sportul e cvasi-inexistent. Drumurile sînt omor cu premeditare. Ai senzația că țara nu e guvernată. Ai senzația că singurul care mai duce la o coeziune de vreun fel e fotbalul. Vei resimți cu o acuitate dureroasă dezagregarea, disoluția, absența oricărei strategii a poporului român pentru poporul român. Cine sîntem? Cine vrem să fim? Dacă îți pui asemenea întrebări, dacă te interesează ce cerem noi de la noi înșine ca neam și ca stat, unde anume avem de gînd să ne poziționăm în matricea națiunilor, din punct de vedere cultural, politic, economic, unde ne vedem peste zece ani și ce întreprindem, concret, pentru asta, mă îndoiesc că vei afla în țară un răspuns. Oamenii nu mai cred, nu mai speră, nu îi mai motivează nimic decît interesul propriu, chinurile și frustrarea acumulată, dar zac inerți civic, vociferînd inutil în fața televizorului sau pur și simplu epuizați, preferînd să se lase conduși. Direct în stîlp sau în șanț. Pare că nu-i mai șochează nimic, nu-i mai oripilează nimic, nimic nu li se mai pare strigător la cer. Patria e enclavizată. Căci da, singurele care mai trăiesc, care mai respiră cît de cît normal, care mai țintesc către ceva, care nu au fost carbonizate încă în acest război civil mocnit, dar generalizat sînt cîteva discrete enclave de dreaptă judecată, de deschidere, de inițiativă, de profesionalism, de activitate creatoare, de revoltă și construcție, de demnitate, de mărturisire, de creștinism autentic, de delicatețe revigorantă, de dăruire și bunătate, de gîndire pe termen lung, de convingere în niște valori perene, clare și nenegociabile. În fața acestor oameni, care se încăpățînează să dea ce au mai bun din ei în aceste condiții (pe care tu abia reușești să le suporți în trecere), îți vei pleca fruntea și te vei simți inferior. Unii zic că enclavele sînt majoritare și probabil că e adevărat. Dar nemaiputînd comunica între ele, neputîndu-se uni și acționa în front comun, sînt, practic, anihilate. Urletul ubicuu al imposturii îi ascunde, vrînd să îi facă muți și invizibili. Caută să le discrediteze eforturile, îi bruiază și descurajează sistematic, ca într-un plan perfid menit să convingă că verticalitatea aici e imposibilitate și povară. Uneori reușește. Enclavele bine-crescute își acceptă marginalitatea, efectuînd mișcări retractile către forul interior al propriei ființe, refugiindu-se în anonimat ca să se salveze măcar pe sine. Înțelepciunea lor proaspătă, răbdarea lor purificatoare se transmite ca alchimia numai pe filiere de inițiați, iar copiii lor vor suferi precum ciudații și inadaptații societății. Vino, dacă însetezi tare, dar ai să pleci mai îndurerat și mai confuz, realizînd că, de fapt, alternativa perpetuă în care trăiești, dulcele intangibil, posibilitatea aceluiacasă la care visezi mereu și-n care, ca emigrant român, ești suspendat o viață întreagă, de fapt nu există. A murit și, încet-încet, va muri și în tine. |
Raspuns la cele de mai sus:
OMUL SFINTESTE LOCUL! Nu caut o societate perfecta, ci pe Dumnezeu. Eu plec dintr-o societate asa-zis perfecta: deci nu asta caut. Si daca crezi cumva ca eu sunt o exceptie, iti voi spune de un prieten de-al meu, german din Romania, care desi e plecat de 30 ani in Vest, si este realizat pe plan profesional cum putini reusesc in viata lor, totusi a afirmat: cand ma duc in Romania ma simt ACASA; aici sunt in deplasare. |
Citat:
|
Hristos a inviat !
Citat:
|
Citat:
|
Catre andreicozia
Stimate..... .... chiar nu stiu cum sa te numesc.... nu stiu de unde atata devotament fata de francmasoni samd. Eu observ ca tu tot incerci sa ii disculpi pe acesti satanisti de toate pacatele pe care le fac si daca vrei argumente si dovezi sunt destule pe internet. Te rog inceteaza si du-te sa le stergi pantofii si poate chiar si in alta parte.... Nu stiu cu cat te platesc sa starnesti astfel de discutii dar esti penibil :)
|
Biserica Ortodoxa si Masoneria
Afurisania impotriva francmasoneriei dată de către Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului (1815)
Declaratie Oficială a Bisericii Greciei privind masoneria (1933) Osândirea francmasoneriei de către Biserica Ortodoxă Română Reluarea osândirii masoneriei de către Biserica Ciprului (1993) http://luptapentruortodoxie.blogspot...masoneria.html P.S. cred ca unele din aceste informatii au mai fost postate. |
Masoneria este o organizatie care incearca sa conduca lumea si care doreste distrugerea Bisericii Drept Maritoare a Lui Hristos. Aceasta organizatie sponsorizeaza toate sectele lumii. Spun sfinti parinti ca atunci cand este vorba de ati apara credinta trebuie sa fi ca fiarele padurii, care au pui.
|
Citat:
Fugi de aici! Comentariul tau nu valoreaza mai mult decit o ceapa degerata! |
Citat:
Este mult mai usor sa criticam decit sa suflecam minecile si sa ajutam. Cit de romanesc! |
Citat:
Asta s-o creada ei ca mai ciuguleste cineva momeala! ! ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:55:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.