Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Alesul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6668)

oana23 27.07.2009 23:44:33

iar in legatura cu mustrarile de constiinta le am pt ca in sinea mea am sperat sa se desparta de aia,pt ca m-am gandit ca daca ei se cearta mereu pana la urma tot se vor desparti.despre asta era vb.mi-e teama ca speranta asta a mea,gandurile mele sa nu fi distrus relatia lor.

casandrasa 28.07.2009 05:07:51

:102: :102: :102: :102:

giovaninnaa 28.07.2009 11:00:39

Draga Oana, eu una pot sa iti spun ca te gandesti prea mult si intorci prea mult problema pe toate partile. Incearca sa te linistesti si sa te detasezi un pic. Stiu cum e sa faca gandurile vartej in mintea ta, dar nu poti scapa decat rugandu-te. Ocupa-ti creierashii cu altceva. Spune Rugaciunea lui Iisus, sau in orice fel al tau propriu, comunica cu Maica Domnului, cu ingerul tau pazitor, cu ce sfinti ai tu dragi, atunci cand simti ca incepi sa te gandesti si sa despici firul in patru. Ocupa-ti timpul citind rugaciuni, din carti scrise de Parinti induhovniciti, si vei vedea ca te vei mai linisti. Iti spun cu mana pe inima, din proprie experienta RECENTA! Nu va veni linistea si limpezirea gandurilor imediat, dar se va rezolva. Bineinteles ca si spovedania are rolul sau foarte important, asa cum ti s-a spus mai sus, si incearca sa spui la spovedanie asa cum ai spus aici pe forum, toate framantarile tale. Doamne-Ajuta!

catalina24680 29.07.2009 11:07:03

Pentru Anna

Din ceea ce ai postat tu, cred ca problema nu este despre "ales" ci despre cum afli voia lui Dumnezeu. Asta e o treaba intima intre tine si El, e dialogul vostru.

Important esta ca in inima noastra sa se sadeasca drept chiul lui Dumnezeu, anume ca El e iubire, ca Si-a dat si viata pentru noi din atata dragoste si ca orice lucru din viata noastra de aici, in mod paradoxal si de neinteles pentru noi, este UN MARE DAR, chiar si suferintele, sau mai ales suferintele.

Daca il vom trai pe Domnul asa cum este El si nu asa cum credem noi ca este, daca il vom trai asa cum S-a descoperit El noua si anume ca dragoste, atunci toate se limpezesc, nu mai apar aceste nedumeriri cu "daca".

Iar despre cum stii ca e alesul... Depinde al cui "ales". Daca traiesti viata ta cu Dumnezeu si ajungi sa iubesti sincer voia Lui si sa ai incredere in El, ca tot ce-ti da El e mai bun decat orice ti-ai fi putut dorit tu, atunci iti vei dori sa aleaga El.

Oricum, din toate patericele a reiesit ca voia lui Dumnezeu vine mereu lin, cu pace, fara tulburare, ca lucrurile se aseaza intr-un firesc cand sunt de la Domnul, si asta pe termen lung nu peste noapte.

Pana la moarte niciodata nu putem fi siguri : "Am facut voia lui Dumnezeu" dar putem cere neincetat : "Doamne, indreptaza pasii mei, eu fac asta, asta si asta...dar Tu opreste-ma de la cele care nu-mi sun de folos si daruieste-mi sa fac cele de folos"

catalina24680 29.07.2009 11:14:51

ptr Sofia

"Eu nu inteleg de ce trebuie sa gasim baietii potriviti la biserica? Mai intai ca la biserica nu te duci sa-ti cauti perechea si mai apoi credinta nu este totul. "

Nimeni nu a zis ca "TREBUIE" , e o alegere a fiecaruia de unde iti alegi viitorul sot.
Daca tu nu intelegi de ce isi aleg unele fete baieti din Biserica, asta nu inseamna ca lucrurile sunt de neinteles.

Si ai dreptate, credinta nu e totul, mai e nadejdea si dragostea si atunci "e totul"

Anna 29.07.2009 11:29:51

Citat:

În prealabil postat de catalina24680 (Post 156924)

Oricum, din toate patericele a reiesit ca voia lui Dumnezeu vine mereu lin, cu pace, fara tulburare, ca lucrurile se aseaza intr-un firesc cand sunt de la Domnul, si asta pe termen lung nu peste noapte.

La mine exista multa tulburare

caminaris 29.07.2009 12:08:08

Oricat de mult iti doresti un sot ca sa nu mai fii singura, nu-l vei primi pana nu te vei detasa de ideea asta. Cuviosul Paisie Aghioritul spunea sa nu ne gandim la asta ci sa ne vedem de viata noastra. Noi trebuie sa ne gandim la Dumnezeu si sa facem voia Lui in toate. Asta e partea noastra de treaba. Iar partea lui Dumnezeu este sa ne gaseasca alesul (aleasa). Si oricat ai cauta tu, nu vei gasi ceva mai bun decat iti va gasi Dumnezeu. Pentru ca Dumnezeu cunoaste si inima oamenilor, nu numai infatisarea exterioara pe care o vedem noi sau atat cat vrea sa descopere din inima lui fiecare.
Asa ca trebuie sa ai rabdare. Daca tu esti pregatita, gandeste-te ca poate el mai are de trecut printr-o ispita ceva, mai are poate vreo incercare inainte de a fi copt pentru casnicie, cine stie! Inarmeaza-te cu incredere in pronia lui Dumnezeu si rabdare. va apare cand nici nu gandesti! :)

giovaninnaa 29.07.2009 14:32:19

eu as vrea sa multumesc tuturor celor care au scris si scriu la acest subiect. iata ca ne-am gasit aici destui din cei care intr-un fel sau altul sufera mai mult sau mai putin din dragoste, si iata ca ne-am gasit prieteni adevarati, care ne-au vorbit din suflet, ne-au luminat cu sfaturile lor, si toate in spiritul credintei ortodoxe. cu siguranta aveam nevoie de acest subiect, aveam nevoie sa gasim si altii care simt ca noi, si cu care sa ne spunem pasurile, si aveam nevoie de cei care ne incurajeaza, si ne sunt alaturi cu vorbe bune. va multumesc din suflet tuturor!

(p.s. asta nu inseamna ca parasesc subiectul, nicidecum, ci am simtit asa o bucurie si fata de cat de bine mi-a facut mie acest subiect)

catalina24680 29.07.2009 20:32:28

Giovaninna, nu-i asa ca baiatul asta despre care zici tu ca-l iubesti , era cu fata aceea dinainte sa fii tu cu el ?

giovaninnaa 29.07.2009 20:48:34

Nu, Catalina. S-au "cuplat" la 2 luni dupa ce ne-am despartit noi.

caminaris 31.07.2009 06:12:56

Atunci trebuie sa fii fericita ca s-a intamplat asa. Asta inseamna ca nu te iubea. Cine iubeste nu se desparte toata viata de cel pe care-l iubeste.
Si sa stii ca tocmai rugaciunile tale au facut sa isi arate adevarata fatza. Ce-ar fi fost sa va casatoriti si apoi sa aveti si copii si el sa te inlocuiasca atunci cu alta? Ca sunt atatea si atatea cazuri! Asa ca bine ca s-a intamplat acuma cand nu e prea tarziu. Lasa-te in voia lui Dumnezeu. Tu roaga-te la El sa ti-l scoata in cale si vei vedea rasplata. Numa nu te ruga fara fapte, fa si vreo fapta buna. Ca altfel e ca si cum ai striga "Ajutor!" fara voce (in gand). Fa-te auzita!

podolski_2 11.08.2009 06:00:55

• Personal, cred ca alesul este atunci cand vrei cu adevarat sa iubesti.

• Trebuie sa stii, sa pretuiesti o persoana, ca sa iti dai seama daca el este aleasul . Daca vei mai avea in gand sa nu te mai casatoresti niciodata cu altcineva odata ce te-ai promis a lui, orice s-ar intampla intre tine si el/ea, atunci da, sa stii ca el este alesul. Daca mergi cu ezitari, oare o fi el, oare n-o fi celalalt , oare nu apare altul mai bun, atunci. . . nu esti pregatita pt un ales, pt ca nu stii sa il pretuiesti. Si Dumnezeu nu iti va darui, pentru ca nu stii iubesti o singura data. Iti va daruii unul la fel ca si tine.

• Odata traiesti, o data iubesti, o data mori.

• Iar atunci cand iubesti, nu iti mai pasa ca esti singur toata viata. O data iubesti, o data te unesti cu el inaintea lui Hristos. Restul sunt doar ingaduiri ca nu ai stiut sa iubesti.

• Mereu am admirat pe cei vaduvi care nu s-au recasatorit. Au stiut sa iubeasca! Nu le-a pasat de ei, iubirea fata de aleasul / aleasa lui a invins iubirea de sine.

AndruscaCIM 18.08.2009 13:38:51

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 159547)
Personal, cred ca alesul este atunci cand vrei cu adevarat sa iubesti.

Da, e normal sa fie asa...dar depinde totusi foarte mult si de ce vrei in viata, de asteptarile pe care le ai de la acel cineva, pe care vrei sa il iubesti. Cred ca sentimentul de iubire ar trebui sa se tina de mana si cu rationalizarea lui. Multe persoane se trezesc peste ani alaturi de un om cu care nu sunt compatibili, cu care nu au ce discuta, in care nu gasesc nici un sprijin..practic langa un strain. De aceea cred eu ca inainte de a considera pe cineva " alesul/a" trebuie sa iti acorzi timpul necesar pentru a-l putea evalua si a vedea daca acea relatie e contructiva...sau e doar o autosugestie si o dorinta de a avea pe cineva alaturi, no matter what!

podolski_2 19.08.2009 01:49:06

• La bine si la rau...

• Ce daca nu e constructiva? In ziua de azi ne preocupa mai mult binele nostru ,decat binele celui de langa noi, mai ales ca acel suflet e unit cu noi.

• E mai usor sa fugim de probleme pentru binele nostru, decat sa ne punem sufletul in pericol pentru binele persoanei cu care ne-am unit.

• Dumnezeul isi pune sufletul pentru noi. El fiind Dumnezeu , iar noi fiind oameni. Iar noi, ne cotim, sa ne punem sufletul pt cel pe care strigam in gura mare ca-l iubim.

• "Un prieten adevarat isi pune sufletul pentru prietenul sau. " Pai daca pentru prieten iti pui sufletul, pt sot/sotie pui doua suflete de ai putea.

AndruscaCIM 19.08.2009 10:43:03

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 160789)

Ce daca nu e constructiva? In ziua de azi ne preocupa mai mult binele nostru ,decat binele celui de langa noi, mai ales ca acel suflet e unit cu noi.

*E mai usor sa fugim de probleme pentru binele nostru, decat sa ne punem sufletul in pericol pentru binele persoanei cu care ne-am unit.

*Dumnezeul isi pune sufletul pentru noi. El fiind Dumnezeu , iar noi fiind oameni. Iar noi, ne cotim, sa ne punem sufletul pt cel pe care strigam in gura mare ca-l iubim.

*"Un prieten adevarat isi pune sufletul pentru prietenul sau. " Pai daca pentru prieten iti pui sufletul, pt sot/sotie pui doua suflete de ai putea.

Nu stiu daca ai raspuns la comentul meu, sau nu.....dar am sa explic mai clar ce am vrut sa spun :)
Vorbim despre conceptul de " ales/a", nu? Sau vorbim despre casatorie, ca nu inteleg...eu chiar ma refer strict la perioada de tatonare in care ar trebui sa ai niste criterii de selectie dintre cele cateva sute/zeci de barbati/ femei cu care intri in contact de-a lungul vietii :)) si dupa aia sa incepi sa simti iubirea si ca e " alesul/a".
Tu ai spus ca trebuie sa ne dorim sa iubim...insa iubirea in opinia mea trebuie sa intervina dupa ce constati ca ai si pe cine ...adica nu sa iubesti pe cineva ca esti intr-o stare favorabila iubirii si cam atat, sau pentru ca se nimereste sa apara primul pe strada unde locuim :))
Deci in opinia mea : Criterii de selectie, cunoasterea partenerului, analiza lui => Iubire si certitudinea ca e Alesul/a ;) si nicidecum ordinea inversa.

podolski_2 19.08.2009 12:13:20

• Poti iesi cu cineva daca nu il iubesti? De putut se poate...

cristina2012 19.08.2009 13:31:07

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 160834)
Deci in opinia mea : Criterii de selectie, cunoasterea partenerului, analiza lui => Iubire si certitudinea ca e Alesul/a ;) si nicidecum ordinea inversa.

Ei Andrusca, socoteala de acasa nu prea se potriveste cu cea din targ. Cand teimpietresti in anumite idei, ai mari sanse sa iti dai seama prea tarziu ca e prea tarziu sa mai schimbi ceva.

1.criteriile de selectie - aici ai dreptate, pe acestea trebuie sa le ai dinainte. Nu te casatoresti cu un turc, un baptist, un betiv, unul care si-a parasit deja 2 neveste si copii, astea-s chestiuni majore.

Cunoasterea partenerului, analiza merg bine impreuna cu iubirea. In dragoste nu poti face contracte.

De regula apare cineva care iti atrage atentia, sau caruia ii atragi tu atentia. Apare dorinta sa va cunoasteti cam simultan cu infiriparea sentimentelor. Vreti sa iesiti impreuna, sa vorbiti despre voi, dar asta e foarte greu sa se faca cu totul "la rece". Pentru a judeca la rece in astfel de situatii e nevoie de mandrie si lipsa de dragoste. Apoi dupa ce am studiat produsul si vedem ca corespunde criteriilor noastre hotram brusc sa inceapa dragostea. Nu-i asa nici la inceput, nici in timpul casniciei. Dragostea (adevarata, curata) e acel sentiment care trece peste toate, care creeaza, care lupta, nu cea care judeca la rece si stabileste criterii.
Dragoste e ceva minunat, dar exista intotdeauna riscul sa ne ardem putin. Trebuie sa ni-l asumam.

Inca ceva: oricat am cauta noi sa ne asiguram ca omul cu care ne vom casatori, partenerul zici tu, eu prefer iubitul, are calitatile necesare si nu ne va face sa suferim... intotdeauna descoperim multe dupa, intotdeauna e necesara o perioada de acomodare, de intelegeri, discutii si compromisuri. Nu e usor si nu ai liniste de la inceput. Casnicia e o lucrare nu un contract.

Aveti grija de voi!

podolski_2 19.08.2009 13:51:27

• Chiar asa, dragostea cu criterii... ala e examen de admitere nu dragoste. Ori il iubesti de la inceput, ori NU. Nu ca il analizezi pana cand trece examenul si apoi apesi pe butonul LOVE.

AndruscaCIM 19.08.2009 15:08:15

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 160912)
  • Chiar asa, dragostea cu criterii... ala e examen de admitere nu dragoste. Ori il iubesti de la inceput, ori NU. Nu ca il analizezi pana cand trece examenul si apoi apesi pe butonul LOVE.

Nu m-am indragostit niciodata de la inceput...poate mi-a placut insa de la bun nceput, ca altfel nu as putea sa ma intalnesc cu o persoana care nu imi spune nimic chiar de la prima vedere ;) Eu am analizat intotdeauna de la inceput si am apasat cate putin butonul LOVE....dar nu apasat frenetic si bezmetic de la prima intalnire :))...nu mi se pare normal.
Iubirea in opinia mea este un sentiment care apare in timp, care implineste relatia ...
Nu cred ca toti cei care au impresia ca se indragostesc de la prima intalnire sfarsesc prin casatorie...sa fim seriosi, de ce oare?...cumva criteriile, examenul de admitere in suflet??? Nu cumva oamenii aia raman in final capitole incheiate din motive foarte rationale?
Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 160905)
Ei Andrusca, socoteala de acasa nu prea se potriveste cu cea din targ. Cand teimpietresti in anumite idei, ai mari sanse sa iti dai seama prea tarziu ca e prea tarziu sa mai schimbi ceva.

1.criteriile de selectie - aici ai dreptate, pe acestea trebuie sa le ai dinainte. Nu te casatoresti cu un turc, un baptist, un betiv, unul care si-a parasit deja 2 neveste si copii, astea-s chestiuni majore.

Cunoasterea partenerului, analiza merg bine impreuna cu iubirea. In dragoste nu poti face contracte.

De regula apare cineva care iti atrage atentia, sau caruia ii atragi tu atentia. Apare dorinta sa va cunoasteti cam simultan cu infiriparea sentimentelor. Vreti sa iesiti impreuna, sa vorbiti despre voi, dar asta e foarte greu sa se faca cu totul "la rece". Pentru a judeca la rece in astfel de situatii e nevoie de mandrie si lipsa de dragoste. Apoi dupa ce am studiat produsul si vedem ca corespunde criteriilor noastre hotram brusc sa inceapa dragostea. Nu-i asa nici la inceput, nici in timpul casniciei. Dragostea (adevarata, curata) e acel sentiment care trece peste toate, care creeaza, care lupta, nu cea care judeca la rece si stabileste criterii.
Dragoste e ceva minunat, dar exista intotdeauna riscul sa ne ardem putin. Trebuie sa ni-l asumam.

Inca ceva: oricat am cauta noi sa ne asiguram ca omul cu care ne vom casatori, partenerul zici tu, eu prefer iubitul, are calitatile necesare si nu ne va face sa suferim... intotdeauna descoperim multe dupa, intotdeauna e necesara o perioada de acomodare, de intelegeri, discutii si compromisuri. Nu e usor si nu ai liniste de la inceput. Casnicia e o lucrare nu un contract.

Aveti grija de voi!

Da..daca m-am indragostit de cineva nu inseamna ca am ajuns si sa ma marit cu el, de ce??? pai pentru ca am simtit ca nu pot face acest lucru ...cum am simtit asta?, conversand, si analizand mai multe lucruri ( asta nu inseamna ca l-am supus la detectorul de minciuni sau ii adresam intrebari capcana...iar el era ca o musca in plasa mea ' regizoarea" :))...totul foarte natural. Indragostita fiind nu as fi putut lua o decizie majora numai in baza sentimentelor...dar cu siguranta vazand si ce fel de persoana e.
In concluzie...in majoritatea cazurilor m-am indragostit abia dupa ce am vazut si cum este...si nu de la prima intalnire si dupa prima zbatere din gene :))

Si eu prefer apelativele :iubirea mea, sotul, partenerul meu de viata, prietenul meu cel mai bun, persoana deosebita din viata mea si darul de la Dumnezeu :)....

Doamne ajuta si sa aveti grija de iubirea voastra!!!

cristina2012 19.08.2009 16:34:36

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 160956)
Nu m-am indragostit niciodata de la inceput...poate mi-a placut insa de la bun nceput, ca altfel nu as putea sa ma intalnesc cu o persoana care nu imi spune nimic chiar de la prima vedere ;) Eu am analizat intotdeauna de la inceput si am apasat cate putin butonul LOVE....dar nu apasat frenetic si bezmetic de la prima intalnire :))...nu mi se pare normal.
Iubirea in opinia mea este un sentiment care apare in timp, care implineste relatia ...
Nu cred ca toti cei care au impresia ca se indragostesc de la prima intalnire sfarsesc prin casatorie...sa fim seriosi, de ce oare?...cumva criteriile, examenul de admitere in suflet??? Nu cumva oamenii aia raman in final capitole incheiate din motive foarte rationale?

Da..daca m-am indragostit de cineva nu inseamna ca am ajuns si sa ma marit cu el, de ce??? pai pentru ca am simtit ca nu pot face acest lucru ...cum am simtit asta?, conversand, si analizand mai multe lucruri ( asta nu inseamna ca l-am supus la detectorul de minciuni sau ii adresam intrebari capcana...iar el era ca o musca in plasa mea ' regizoarea" :))...totul foarte natural. Indragostita fiind nu as fi putut lua o decizie majora numai in baza sentimentelor...dar cu siguranta vazand si ce fel de persoana e.
In concluzie...in majoritatea cazurilor m-am indragostit abia dupa ce am vazut si cum este...si nu de la prima intalnire si dupa prima zbatere din gene

Aha, te-ai indragostit de mai multe ori, deci ai patit ca toata lumea. A existat o atractie, putin sentiment dar si cunoastere, analiza... decizia majora nu ai luat-o doar in baza sentimentului ci si in baza analizelor (chiar in ciuda sentimentului). Deci nu ai fost atat de rationala pe cat dadeai indicatii, dar nici fara-de-minte. Cam asta e calea de mijloc.
Sa fiti iubite! :1:

costel 19.08.2009 16:47:21

Poate va veni si ziua cand oamenii vor intelege ca persoanele alese nu se gasesc intr-un loc, asa cum gasesti painea. "Alesul" este o persoana care se vrea chemata si iubita. Ea nu se vrea cumparata.

Sigur, sunt si cazuri cand multe persoane se vor cumparate. Dar in aceste cazuri, ele nu vor rezista mult, vor fi ca painea dupa multa zile - cu mucegai. Si cu o astfel de paine nu te mai poti hrani.

AndruscaCIM 19.08.2009 16:52:10

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 160988)
Aha, te-ai indragostit de mai multe ori, deci ai patit ca toata lumea. A existat o atractie, putin sentiment dar si cunoastere, analiza... decizia majora nu ai luat-o doar in baza sentimentului ci si in baza analizelor (chiar in ciuda sentimentului). Deci nu ai fost atat de rationala pe cat dadeai indicatii, dar nici fara-de-minte. Cam asta e calea de mijloc.
Sa fiti iubite! :1:

:))) Nu am afirmat ca ar fi ceva rau sau imposibil sa iubesti pe cineva de la prima intalnire sau de la a 10 a, fiecare procedeaza cum simte ( chit ca este egoist sau uita de sine din iubire...insa eu nu pot simti chiar asa), dar de aici si pana la a numi pe cineva Ales/a ar trebui sa se ia mai multe in considerare...sa nu mai zic pana la pasul Casatorie ;). In opinia mea Alesul/a este acea persoana care s-a dovedit a fi asa...in timpul celor 3-40 de intalniri, dar nicidecum nu numesti o persoana de pe strada " Alesul" doar pentru ca esti intr-o dispozitie de indragosteala...cam asta voiam sa spun. Trebuie si putina luciditate, in viata nu cred ca totul trebuie sa fie un mare si ilogic nor de indragosteala...mai conteaza si asupra carui crestet se abate acest nor totusi :)))) Cred ca trebuie sa existe si un echilibru in viata ;)

Doamne ajuta si multa iubire!

cmnmonica 17.09.2010 16:55:42

am o intrebare

ai simtit ceva cand l ai vazut prima data pe respectivul sau ai simtit pe parcurs?

AndruscaCIM 18.09.2010 11:21:43

Citat:

În prealabil postat de cmnmonica (Post 289214)
ai simtit ceva cand l ai vazut prima data pe respectivul sau ai simtit pe parcurs?

Nu stiu cui ii este adresata intrebarea, dar voi raspunde si eu...

In cazul meu a fost cam asa, am simtit ceva la inceput...ceva ce mi s-a confirmat pe parcurs, deci cam asa s-a format in cazul meu imaginea alesului...

lyna 30.04.2011 13:57:48

Citat:

În prealabil postat de fani71 (Post 151461)
da, bine zice nevrednicul ca uneori ne rugam sa fim impreuna cu cineva si dumnezeu nu ne da asta, dar mai tarziu ne dam seama ca el a avut dreptate si nu noi.
Mi s-a intamplat si mie.
Si cristina zice tare bine.. Ca de obicei.
Cred ca alesul il alegem noi bine, daca ne rugam inainte si daca deschidem bine ochii, si nu ne lasam dusi de dragoste imaginara, pur pasionala, daca nu ne lasam orbiti.
Unii primesc si semne dar cred ca nu ar trebui sa le cerem neaparat.
E important, foarte important sa iubi omul pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce am construit noi in capul nostru ca ar fi. Deci sa ne straduim sa-l cunoastem bine inainte de casatorie.

eu, cand ma asteptam mai putin a aparut baiatul cu care m-am logodit acum cateva luni dar la putin timp dupa logodna a plecat in strainatate, o sa vina cred ca peste 3 luni dar eu ma simt singura....penru mine e foarte greu sa il stiu departe...mi-e frica sa nu se raceasca relatia noastra...ce sa fac?

ioana-ancuta 21.06.2013 20:08:46

Nici eu nu-mi gasesc jumatatea si uneori ma cuprinde o stare de tristete si deznadejde. Nu stiu cum si unde sa il caut...iar uneori ma gandesc ca poate o s araman singura toata viata...ce trst, nu?!

andreit 21.06.2013 22:37:52

Importanta e masina are mare priza la femei . Ce sa fi baiat muncitor , respectuos , educat , fara masina nu esti om . Poate exagerez insa sunt destule care aplica regula asta.

Parascheva16 22.06.2013 09:04:01

Si exista multi baieti care nu ar lua de nevasta o fata fecioara ptr. ca nu are experienta si nu au ce face cu ea.

AlinB 22.06.2013 14:38:26

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 523772)
Si exista multi baieti care nu ar lua de nevasta o fata fecioara ptr. ca nu are experienta si nu au ce face cu ea.

E un mit.

In prim

Adevarul: in primul rand, ideea circula in cercurile "sex4fun", si nu "femeie pentru maritat".
Celor care le sta capul la casatorie, iau in considerare multi alti factori (mult mai importanti).

In al doilea rand, in cercurile amintite, se stie cele mai fecioare sunt nitel mai greu de corupt (e greu pana prima data, pe urma..) iar astfel de afirmatii sunt menite sa trezeasca complexe in cele "fecioare" dar care vor totusi sa tina pasul cu LUMEA, deci sa le faca sa cedeze mai usor.

AlinB 22.06.2013 14:40:59

Citat:

În prealabil postat de andreit (Post 523704)
Importanta e masina are mare priza la femei . Ce sa fi baiat muncitor , respectuos , educat , fara masina nu esti om . Poate exagerez insa sunt destule care aplica regula asta.

Nuamai cand ajung pe aproape de 30 si vad ca tot singure au ramas :21:

AlinB 22.06.2013 14:42:25

Citat:

În prealabil postat de ioana-ancuta (Post 523686)
Nici eu nu-mi gasesc jumatatea si uneori ma cuprinde o stare de tristete si deznadejde. Nu stiu cum si unde sa il caut...iar uneori ma gandesc ca poate o s araman singura toata viata...ce trst, nu?!

Nu neaparat.
Sa te mariti cu un badaran, un alcoolic, sau un impatimit de femei, jocuri de noroc, etc. sa vezi atunci tristete adevarata, profunda, fara nici o doza de melodramatic..

Parascheva16 22.06.2013 14:47:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 523795)
E un mit.

In prim

Adevarul: in primul rand, ideea circula in cercurile "sex4fun", si nu "femeie pentru maritat".
Celor care le sta capul la casatorie, iau in considerare multi alti factori (mult mai importanti).

In al doilea rand, in cercurile amintite, se stie cele mai fecioare sunt nitel mai greu de corupt (e greu pana prima data, pe urma..) iar astfel de afirmatii sunt menite sa trezeasca complexe in cele "fecioare" dar care vor totusi sa tina pasul cu LUMEA, deci sa le faca sa cedeze mai usor.

:) Parintele Tanase a spus ca destui tineri i-au spus lui ca nu si-ar lua ca sotie o femeie fecioara ptr. ca nu are experienta. Nu cred ca Parintele inventa.

Ekaterina 22.06.2013 14:52:09

Citat:

În prealabil postat de ioana-ancuta (Post 523686)

Draga Ancuta, sa te bucuri de timpul si situatia in care esti acum. Cu siguranta la timpul potrivit si cu rugaciune iti vei gasi jumatatea. Nu te lasa cuprinsa de ganduri negre care vor sa te intristeze. Timpul acesta trebuie valorificat, nu este doar o asteptare ci si o pregatire. Din postura de mama si sotie, realizez acum cate puteam sa fac pana la acest pas. Nu este un regret, slava Domnului, ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate, dar puteam sa valorific timpul cu mai mult folos.

AlinB 22.06.2013 14:53:22

De luat vroiau sa o ia dar nu cred ca de nevasta.
In mod cert nu la casnicie le statea mintea care coborase pana acolo.

Sau probabil au mostenit o definitie particulara a casnicie, pe linie de familie.

Parascheva16 22.06.2013 14:54:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 523796)
Nuamai cand ajung pe aproape de 30 si vad ca tot singure au ramas :21:

Sunt femei care pana in 30 de ani isi iau propria masina.
Defapt in vest, e ceva normal sa ai propria masina de la 16 ani, baiat sau fata. Nu prea e vorba de masina, ci ce fel de masina.

Ekaterina 22.06.2013 14:59:58

Citat:

În prealabil postat de andreit (Post 523704)

Daca nu ai masina este un fel de proba eliminatorie in favoarea ta. Eu stiu multi baieti care s-au insurat fara masina si de asemenea multe fete deosebite care nu au avut astfel de pretentii. Viitoarea sotie trebuie sa fie indragostita de tine, si nu impresionata de masina sau contul in banca :-)

Parascheva16 22.06.2013 15:44:06

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 523804)
Daca nu ai masina este un fel de proba eliminatorie in favoarea ta. Eu stiu multi baieti care s-au insurat fara masina si de asemenea multe fete deosebite care nu au avut astfel de pretentii. Viitoarea sotie trebuie sa fie indragostita de tine, si nu impresionata de masina sau contul in banca :-)

Adevarat. Insa mai sunt si femei, chiar si din cele care merg la Biserica, care prefera luxul.

Florinvs 22.06.2013 18:21:04

Alesul

Cred ca prea mult teoretizam niste chestiuni- aici pur si simplu e ceva ce vine la sine, iar orice barbat sau femeie (normal dezvoltat / dezvoltata psihic si fizic) isi poate da seama cand se indragosteste de o persoana de sex opus! E un sentiment pe care n-as putea sa-l zic in cuvinte- pur si simplu simti!

iar ca v-ati referit la a aveea sau nu masina personala:

-Din pacate astazi multa lume nu-si mai ea masina personala, pentru ca i-ar fi necesara pentru o utilitate practica, ci doar asa ca moft!
-Inteleg sa aiba masina cineva care trebuie sa ajunga repede dintr-un punct in altul (oameni de afaceri, patroni, cei care presteaza servicii de reparatii la domiciliul, cei care au firma de constructii si trebuie sa transporte materiale ori muncitori, atunci cand ai o persoana bolnava in familie ce trebuie transportata des la spital), insa in rest chiar nu vad utilitatea unei masini personale!
-Daca esti profesor, mecanic de locomotiva, strungar, muncitor in fabrica, lucrezi in domeniul culturii, sofer de troleibuz, etc atunci chiar nu vad la ce ti-ar trebui masina personala!
-Din pacate si statul nu incurajeaza utilizarea transportului in comun, cum e in alte state civilizate! Trebuie pus accentul pe transportul in comun, care poluiaza mult mai putin! Eu unul cand trebuie sa calatoresc intr-un loc prefer trenul sau daca in aceea zona nu circula trenuri de calatori, autobuzul!

Parascheva16 22.06.2013 20:18:43

Cand ai familie e necesara o masina, dar o masina normala, nu de zeci de mi de euro. Mergi cu copiii la medic, la scoala, ii duci la bunici, colo colo, e de inteles ca o familie sa aiba o masina.

Daca s-ar limita toti oamenii la o masnia normala nu ar fi asa paguba.
Asa, oricum nu te duci la magazinul din cartier cu masina, ci mergi pe jos.

AlinB 23.06.2013 00:21:07

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 523802)
Sunt femei care pana in 30 de ani isi iau propria masina.

Atunci e dreptul lor sa pretinda un barbat cat de cat descurcaretz.

Citat:

Defapt in vest, e ceva normal sa ai propria masina de la 16 ani, baiat sau fata. Nu prea e vorba de masina, ci ce fel de masina.
Da, cadou de la parinti.

In orice caz, ce discutie in jurul masinii..

Iarasi un fals mit.
Pentru ca barbatii modesti, draguti, cuviinciosi, credinciosi mai ales, n-ar trebui sa li se scurga ochii dupa femeile care vor barbati cu masini, pentru ei, cei cu discernamant si bune criterii, femeile astea nici n-ar trebui sa existe deci si problema in sine devin inexistenta..

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:58:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.