![]() |
Citat:
|
topcat:" Căci este un lucru plăcut, dacă cineva, pentru cugetul lui față de Dumnezeu, sufere întristare, și sufere pe nedrept".
|
Citat:
Topcat, lumea asta e o lucrare, iar noi suntem parte activa in ea. Nu putem da vina pe Dumnezeu. De prea multe ori noi cerem raul. Nu ni-l da Dumnezeu pe cat l-am merita. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
PS. Am observat ca te-ai amuzat tare pe seama mea... |
Citat:
Daca Dumnezeu nu ar fi bun, de ce oare s-ar mai incurca cu lumea aceasta? |
Citat:
Trebuie sa te gandesti ca poate din cauza faptului ca Dumnezeu e atat de puternic nu-i pasa de lucruri marunte precum oamenii. |
Citat:
De ce nu ar fi diavolul creator? Nu vezi ca mai ales din competitii se nasc idei? Nu crezi ca sint doar motive personale in a crede ca Dzeu e bun? Pentru ca nici macar nu concepem ca ar putea fi altfel? Sau ca nu ar fi deloc? |
Citat:
Citat:
Citat:
Probabil cam la fel de distractiv cum ii vad credinciosii pe atei. Voi ne vedeti ca pe niste robotei care incearca sa faca totul dupa capul lor, noi va vedem ca niste omuleti care incearca sa-si bage in constient niste legi robotice Legea 1 Un robot nu are voie să pricinuiască vreun rău unei ființe umane, sau prin neintervenție, să permită ca unei ființe omenești să i se facă rău. Legea 2 Un robot trebuie să se supună ordinelor date de către o ființă umană atât timp cât ele nu intră în contradicție cu Legea 1. Legea 3 Un robot trebuie să-și protejeze propria existență, atât timp cât acest lucru nu intră în contradicție cu Legea 1 sau Legea 2. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
O zi frumoasa iti doresc! http://www.ozibuna.net/abonat/cadou.htm |
Citat:
Dar crestinismul nu isi poate explica aceasta contradictie si lucrul asta ar trebui sa va dea de banuit, cel putin. Eu unul nu pot vedea dragostea lui Dzeu peste tot in lume, pentru ca ea nu exista. pai daca nu vezi tu, nu inseamna ca nu exista... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si, asta il face pe Dzeu mai bun si mai corect? Faptul ca nu ne pedepseste pe catam merita nu stiu daca e bine sa zic ca asta il face mai bun si mai corect, cat ca il face mai "parintesc". Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Oamenii care se simt bine cu patimile lor, nu au ce cauta in rai pentru ca ar transforma raiul in iad si oricum ar fi nemultumiti in rai pentru ca le-ar lipsi patimile in care s-au invatat sa petreaca (un betiv nu ar putea fi fericit fara alcool, un desfranta fara desfranare)... pe acestia Dumnezeu nu-i poate multumi. Daca o viata intreaga te-a suparat Dumnezeu si nu ai reusit sa Il cunoasti, sa te inveti sa traiesti langa El, cum sa iti inchipui ca te vei bucura langa El o vesnicie. Citat:
Pe de alta parte australopitecii de la are va reclamati originile nu au lasat vestigii ale vreunei credinte religioase. Pana la urma homo sapiens este extraterestru, nu-i asa? Se vede clar ca are un aport "de sus". |
Cand eram adolescenta am fost iubitoare de rugaciune si de toate cele sfinte urmand sfaturile Sfantului Siluan Athonitul, Patericului, Sfantului Arsenie Boca, si altor sfinti, dar nimeni nu ma iubea asa, toti de la parinti, frati, rude, prieteni s-au intors impotriva mea pentru ca credeau ca doar vreau sa fiu altfel nu intelegeau dragostea mea pentru rugaciune, nu intelegeau cum poate sa iti faca bucurie sa tii post, si preotul credea ca exagerez purtand batic.
Dar bucuria mea interioara era atat de puternica si Dumnezeu ma ajuta atat de mult incat toate ieseau mult mai bine decat daca le-as fi calculat. In orice necaz ziceam Doamne iti las Tie necazul meu si atat...restul era liniste. Daca pictam de ce pictez doar icoane, daca scriam poezii de ce nu invat mai bine in timpul acela, de ce nu sunt ca ceilalti copii? Au trecut cativa ani in ritmul acesta si eu ii iubeam pe toti, si ascultam de toti si bucuria crestea si numai eu stiam cat eram de implinita deoarece nimeni nu m-a intrebat si nimeni nu m-ar fi crezut.... si am ajuns studenta. Atunci, dupa o vreme intrand in anumite cercuri, am lasat-o mai incet cu rugaciunea, cu mersul la biserica, treptat am inceput sa ma simt mai singura si simteam nevoia de avea un prieten....dupa care am inceput sa ma cert cu prietenul de ce tot isi doreste relatii trupesti si cu Dumnezeu de ce imi nu imi da pace odata sa am si eu o viata ca orice fata de varsta mea, de ce vesnic ma face sa ma mustre constiinta, cu ingerii m-am certat de ce nu imi dau pace sa imi traiesc viata iar daca doresc sa ma intorc ma voi ruga din nou....si mi-au dat pace...adica pacea pe care o cerusem eu. Si apoi m-am simtit libera, a trecut starea de singuratate, ma simteam libera, mai puternica pentru ca simteam ca fac tot ce vreau si nu ma mai mustra constiinta.... Dupa inca vreo 2 ani m-am imbolnavit aveam stari de depresie, de neliniste, mi-era rau daca mergeam la biserica, eram bolnava fizic foarte tare si aproape am cazut la pat;nu ma mai puteam ruga si rugaciunile parca sunau in gol, nu mi se raspundea la ele. Mi-am adus atunci aminte de starea din adolescenta si de unde eram mi s-a parut imposibil sa o mai ating vreodata, ma simteam ca eram murdara, urata (chiar si pe fata imi aparusera niste bubite de la machiaj), toti ma placeau pentru ca am intrat in randul lumii doar eu nu ma simteam bine.Mi-am dat seama cat de aproape Il simteam pe Dumnezeu inainte desi la momentul respectiv nu parea sa fie chiar atat de aproape. Atunci m-am dus si m-am spovedit si m-am impartasit decizand ca e mai bine langa Dumnezeu decat traind dupa voia mea care nu mi-a adus decat boala si suparare si neliniste. Au trecut cativa ani buni de rugaciuni putine(caci ravna n-a mai fost ca cea dintai) pana cand Dumnezeu sa se mai lase simtit macar din cand in cand in viata mea. Deci nu suntem roboti care ne nastem in familie crestina si facem toate cum le-am vazut la ceilalti ci alegem si luptam pentru ce avem. Dumnezeu a stat ascuns de mine cand L-am alungat dar a revenit cand mi-am dat seama ca am gresit. Nu a revenit imediat ca sa ma motiveze sa lupt. In plus am botezat anul acesta o doamna care inainte era reformata nepracticanta(are 56 sau asa ceva de ani) si venind la biserica ortodoxa de vreo cativa ani, cu lacrimi in ochi a cerut botezul simtindu-L pe Dumnezeu in viata sa prin participarea la Sfintele Slujbe.A plans tot botezul de bucurie. Eu am ales odata sa nu mai fiu cu Dumnezeu si numai cine traieste cu El macar o vreme poate simti ce inseamna sa Il pierzi. Deci stiu ca este bun, cu mine a fost si este. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Foarte frumoasa destainuirea fratiei tale (explica perfect si pseudonimul sub care semnezi). Ceea ce nu inteleg (deocamdata) cei carora le-ai facut marturisirea este ca pe Dumnezeu il cunosti personal si nu prin intermediul altora. Credinta este o experienta personala si este o explorare care tine mai mult decat o viata pamanteasca. Este un dialog inefabil intre ucenic si Maestru si, e viu atat timp cat ucenicul il cauta sincer pe Maestru si mai ales cat timp nu vrea sa ia locul. Doamne-ajuta! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Jertfa o fi fost pentru UNII oameni si nu pentru om in general. Citat:
Nu mi-as dori sa stau in rai cu cineva care gaseste asta ceva normal. Citat:
Pai, si nu te simti ciudat cind stii ca ai acelasi tip de credinta ca omul din paleoliticul superior? Nu e nici un aport de sus, evolutia explica aparitia lui homo sapiens. |
Citat:
|
Doamne-ajuta laurschepsis!
|
Iertare !
Citat:
|
[quote=topcat;169749]Vrei sa spui ca nu exista iad?
Exista, Topcat, pentru ca Dumnezeu nu este doar bun, ci si drept, in egala masura. El ne iubeste pe toti, dar nu toti il iubim pe El, asta e problema. Daca nu ar exista iad, nu ar exista nici departajari intre oameni si sfintii ar trebui sa stea langa criminali (ceea ce admiti si tu ca nu este corect). fara indoiala ca Dumnezeu iubeste si un criminal, dar fiecare este liber sa isi aleaga ce cale vrea sa urmeze. Pacatele il condamna pe om, nu il condamna Dumnezeu. De altfel, e si o rugaciune in care se spune ca Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu. Dar daca pacatosul ramane greu de cap si de suflet, nu e vinovat Dumnezeu ca acela nu crede in El. Tu crezi ca Dumnezeu vrea sa ramana in iad creatia Lui? Nu, nu vrea, dar noi, prin acest liber arbitru atat de prost inteles, alegem sa nu facem voia Lui... Eu stiu ca tu crezi in multe lucruri pe care nu le vezi, topcat, ca de nu, nu erai tu o prezenta activa pe acest forum! ;) |
E extraordinar cand vad mesaje pline de dragoste cristiboss, Dumnezeu sa ne ajute ca toate sa le facem cu dragoste ca sa nu gresim. Multumesc!
Topcat, in situatia in care am fost eu au fost foarte multi dintre noi, crestinii ortodocsi si eu mi-am calcat intimitatea si promisiunea de a nu mai scrie pentru a te face sa intelegi ca Dumnezeu este bun si stim ca este bun nu suntem robotei programati sa stim asta. Multumesc ca ai inteles si nu am facut acest sacrificiu degeaba. |
Citat:
Nu poti departaja oamenii doar in sfinti si criminali. Inteleg ca Dzeu trebuie sa fie drept prin definitie, dar asta nu e dreptatea pe care mi-as putea-o dori vreodata. Sa nu uitam ca Dzeu a inventat iadul, chiar daca prin intermediari sau alte scopuri. |
Citat:
Eu atit as vrea ca tu sa intelegi, ca unii oameni gindesc altfel, si nu o fac pentru ca vor ei neaparat sa fie pe dunga. |
Citat:
|
Eu nu te judec pentru felul in care gandesti tu, tu stii si tu vei da seama pentru ceea ce esti.
Eu despre tine nu am spus decat ca esti un om bun. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu nu a inventat pacatul, ci doar liberul arbitru.... eu nu m-as revolta impotriva lui Dumnezeu ca mi-a dat liber arbitru. Caderea in iad e o consecinta a pacatului, care a fost inventat de om! Ti-am spus, Dumnezeu e drept si iubitor in aceeasi masura. |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/calenda...uv-teofil-post cum sa nu aiba o sansa de mantuire un biet ateu care rataceste? |
Citat:
Aha, sa inteleg ca iadul a fost creat asa, pentru satana (pe care inteleg ca Dzeu nu il iubeste, deci nu iubeste pe toata lumea), iar omul, prost cum e pentru ca asa a fost creat, cade in ea. Desigur, Fani ma poate certa ca simplific mult, insa asta e esenta. Unii se chinuiesc mai mult, unii mai putin (asta neglijind faptul ca astea sint inventii, ca sa se mai dreaga busuiocul). Ce conteaza, ca tot o eterniate stai pe-acolo. Iar cu liberul arbitru, poveste. Ce liber arbitru are o mama care nu isi iubeste copilul pentru ca are o lipsa de oxitocina? Ce liber arbitru? E ca si cind un mafiot vine la magazinul tau si spune ca esti liber sa ii dai sau nu banutii, stiind ca iti va da foc pe urma daca nu il asculti. |
Citat:
|
Citat:
Sa luam un criminal feroce. Daca e omorit inainte de a se putea pocai, ajunge in iad. Daca e omorit dupa, ajunge in rai. Avind in vedere ca Dzeu nu intervine in viata noastra pentru ca, nu-i asa, avem liber arbitru, tine de noroc faptul ca cineva ajunge in rai sau iad. |
Un mare Sfant spune (am citit asta de ani buni deci nu pot sa iti spun exact cine) ca daca diavolul s-ar pocai de raul pe care l-a facut Bunul Dumnezeu l-ar ierta. Spune ca a cerut diavolului sa stea trei ani cu fata la rasarit si sa strige "Doamne miluieste" si il va ierta, dar diavolul L-a refuzat pentru ca nu a vrut sa se smereasca.
Mi-as fi dorit sa te trimit direct la carte dar nu reusesc sa imi aduc aminte unde am citit. Domnul sa te binecuvanteze! |
Citat:
Nu mai stiu unde am citit intr-o postare de a ta care vorbea despre un parinte care si-a pierdut copilul de sase ani, ce credinta sa mai aiba. Pai uite ca se poate! Bunica mea a pierdut, cand era tanara, un copil de doua luni si a continuat sa se roage si sa creada in Dumnezeu! Nu a cartit niciodata ca Dumnezeu e rau sau ca nu exista, pentru ca lucrurile nu s-au intamplat cum si-ar fi dorit ea. Evident, cei care cunosc nu doresc sa treaca nimanui prin asta, dar sunt tot felul de atitudini care se iau. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/vietile...tonie-cel-mare |
Domnul sa te binecuvanteza, Maria!
|
Citat:
Vorbeam de cei doi tilhari de pe cruce, care sarmanii normal ca nu au mai tilharit, erau tinuti in loc de treburi mai importante. Acum am aflat ca defapt numai unul a ajuns in rai, si nu pentru ca celalalt nu s-a pocait (pentru ca amindoi erau constienti ca au gresit, nu rezulta altceva), doar ca numai unul a crezut ca Hristos era fiul lui Dzeu. Desigur, urmeaza toate infloriturile (interpretarea pozitiva cum ii spun eu), pentru ca amanuntele nu sint descrise decit in Luca si nu sint confirmate de celelalte scripturi. |
Citat:
Citat:
Eu vad frumusetea vietii intr-un cu totul alt fel. De ce trebuie sa imi propun sa il caut pe Dzeu, cind eu fac aceleasi lucruri, fara aceasta ipoteza inutila si redundanta? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:29:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.