![]() |
aPoc VII 13 - 14
lucA VIII 9 - 10 IO AN XIV 6 - 7 aPoc XXII 7 - 14 |
Citat:
daca citesti NT in greaca ai sa vezi folosit cuvantul ortodox sau ortodoxie foarte des; problema e ura ta fata de ortodoxie si biserica ortodoxa , care te orbeste si iti impietreste inima, combinata cu ignoranta; |
Citat:
|
Citat:
|
prostul tot prost ramane , n-ai ce-i face;
Ortodox = drept credincios Ortodoxia/e = dreapta credinta acuma cauta sintagmele astea in Biblie si vezi ce gasesti |
Citat:
Matei 5:22 "Dar Eu vă spun că; ori și cine se mînie pe fratele său, va cădea supt pedeapsa judecății; și oricine va zice fratelui său: ,Prostule!` va cădea supt pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: ,Nebunule`, va cădea supt pedeapsa focului gheenei." |
esti tu fratele meu? nu.
|
Citat:
|
ce legatura are Biserica cu portile iadului? nici una; la fel nici eu cu tine;
|
Citat:
|
ti-am dat ce inseamna cuvantul ortodox , orthos - drept , doxa - credinta
cauta dumneata daca te intereseaza si daca te duce capul unde este folosit contextul "dreptul din credinta" sau alaturarea impreuna a cuvintelor orthod si doxa; dreptate si credinta; |
Citat:
|
atunci nu mai vb despre ce nu te intereseaza
|
Frate Danut,"de omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te"
"12.Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați. 13.Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul".Ioan,cap.16 Adevarata problema a sectelor este ca nu cred in Duhul Sfant nelasandu-L astfel sa-i calauzeasca spre adevar. |
Citat:
''Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte.''(I Timotei 3,16) ''Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta.''(I Timotei 4,7 ''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...''(I Timotei 6,3) ''Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu dreapta credinta.''(Tit 1,1) Cum se traduce in limba greaca dreapta credinta? ORTOS DOXOS adica ORTODOX. TU POTI SA-MI ARATI UNDEVA IN BIBLIE CA SCRIE de credinta adventista? |
Citat:
Cautati alte texte, acestea nu vorbesc despre ortodoxie. |
Citat:
Cultele NP n-au avut ce primi si n-au ce transmite. Fiecare generatie (de adepti ai unui cult) cu ideile si invatatura ei...daca are fericirea si moare generatia fara a lasa sechele cultului e bine, ; iar daca are loc vreo neintelegere asupra unei invataturi Biblice , urmatoarea generatie nascuta are sansa sa aleaga intre doua culte ...ca se divide cultu mare. Cred ca stii ce am vrut sa spun , studieri intese a Bibliei , mai multe SECTE . Iisus a spus :"un Domn, o credinta ,un botez" => studierea bibliei , mai multe credinte. |
Citat:
|
Citat:
nu-s eu Iorga , ca atunci cand dictez la mai multi sa stiu unde am incheiat fraza la fiecare. ma bucur ca ai ispravit pana la urma sa descifrezi ce am zis...postarea mea iti este greu sa o intelegi , Biblia iti este mai usoara...postarea vrea sa-ti spuna ceva , Biblia insa iti spune CE VREI TU. Citat:
Repet , pe apucate sunteti voi NP , insa daca nu apucati cum trebuie imediat se NASTE ALT CULT. Hazardul n-are cum fi in BO (si asta o stii si tu ) ca noi avem si TRADITIA , care cuprinde SI reguli dupa care se conduce aceasta Institutie divina-umana. Amar de lumea NP ca-si bat joc de Cuvantul Domnului , "ca-l rastalmacesc spre a lor pierzare". Daca esti amabil , DE CE ATATEA CULTE NP TOATE APARUTE IN URMA STUDIERII BIBLIEI? Oare Biblia este de vina> sau traducerea ei? sau mintea bolnava a omului? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ai vazut biserica ort. cu 6 sau 8 sf.taine ? ai vazut BO cu femei episcop? sau cununand persoane de acelasi sex? Ce ai vazut diferit ca sa poti afirma ca [ "stabilitatea "ei este o iluzie]? Spune-mi poate ma fac sambatar... Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vezi ce bine ca postez ce gandesti si tu? Dar nu vad sa se prabuseasca Biserica din cauza asta.... Babilonie ....sunt cultele NP , care sunt f.multe si care nu se inteleg intre ele. |
Citat:
Babilonie este oriunde pătrunde învățătură păgână sau străină de Cuvântul lui Dumnezeu. |
Citat:
A te naste din apa si Duh nu inseamna botez, arata-mi si mie in Biblie unde scrie ca nasterea din apa si Duh e totuna cu botezul. ? Afirmatia ca nimeni nu va intra in Imparatia Tatalui dc nu se naste din apa si duh e in Ioan 3. Nu zice nimic de botez acolo. Am postat si pe alt thread (cel cu marcu din Noul Testament) argumentele pt care acel pasaj nu se refera la botez. |
Citat:
1) pt ca a aparut de cativa anisori si o mai tine , macar pana ii inchide tu ochii; 2) pt ca o sustine "finantarile" venite de peste hotare. Acum cu criza , o mai creste biserica ta crestin-virtuala? Citat:
Stii ce sa intamplat acolo ....ei acelasi lucru se intampla in lumea NP ,daca intelegi...atatea culte "crestine" ce zic ca au la baza Biblia si totusi NU SE INTELEG INTRE ELE...DE CE? ...NU E ASTA O BABILONIE ?, sa vezi ca mii de culte "vorbes despre D-zeu" insa PE LIMBA EI. Cand ii vedea ca BO vb in alte limbi (ca impartaseste alta invatatura decat cea din Biblie si Traditie)si nu se intelege una cu alta (aici ma refer la BOR cu BO din alte tari ) atunci mai vorbim!!! Stiu ca ai inteles f b ce am vrut sa spun! |
Citat:
|
Citat:
Biserica mea este nu este virtuală, ci reală cu bune și rele. Tocmai în vremuri de criză Biserica crește. Citat:
|
Bine, dar noi chiar nu putem gasi nici un lucru care sa ne apropie?!.......
|
Citat:
Dragostea unora pentru altii, in ciuda diferentelor de ordin teologic. Eu sunt adventist si am un bun prieten preot ortodox. Sotia mea merge zilnic la o familie de preoti (tatal si fiul sunt preoti) si au o frumoasa relatie de prietenie sincera. Exemplele pot continua. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. 5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. 6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă." Asadar, dragostea se traieste, ca mai sus. |
Citat:
Dupa cum ti-am zis ,nasterea din apa si duh apare in Ioan 3. Ce reprezinta pt tine? |
Citat:
|
Citat:
|
Draga tricesimusquintus,din pacate nu cred ca ne unesc prea multe lucruri pe noi pe ortodocsi cu voi , si nici pe ceilalti crestini cu voi.E o buna idee, initiativa e buna astept sa o pui in aplicare.
|
Citat:
Hai sa incercam macar sa aflam. Mie mi se cam pare ca acuma judecam fara sa stim prea multe unii despre altii. Doar ne burzuluim si tipam. |
Citat:
|
"[Protestantism] is a deadening of the spirit that denies the visible
expression of piety in anything, whether it be a bow or the sign of the cross, or the rest of that which has been preserved from the apostolic institutions concerning the performance of the holy sacraments and the sacred rites." (St. John of Kronstadt) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:33:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.