Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   nunta mixta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8419)

Corinusha 02.09.2014 10:11:37

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 566385)
Eu îmi cer sincer scuze dacă te-am smintit cumva.
Dar nu uita că tu faci fix la fel, ba chiar blasfemiezi pe ici pe colo, cu cele scrise de tine.

Mântuire ușoară!

E o diferenta intre felul cum o facem fiecare; tu practic initiezi un atac ca sa-i zic asa indreptat strict la persoana, pe cand eu nu fac asa; eu ma iau de idee nu de om; e o diferenta. Iar daca blasfemiez, ei bine, e pacatul meu, Dragos, al nimanui altcuiva, si, cel putin in teorie, nu ar trebui sa doara pe altcineva capul ca eu blasfemiez sau ca imi pun in pericol mantuirea;
Eu nu sunt ironica sau sarcastica cu userii forumului; eventual doar ca raspuns la ironii sau sarcasm; de obicei spun/scriu ceea ce nu imi convine, dar nu o fac pentru a leza pe cineva; cum ziceam, am obiceiul sa ma iau e idei, nu de oameni; nu zic ca nu ma iau niciodata de oameni, as minti cu siguranta, dar si daca ma iau de oameni, o fac tot direct, nu cu subtilitati sau ironii fine sau mai putin fine.

Mantuirea mea e ca in pilda tanarului bogat de Duminica asta, numai ca la mine nu e vorba de "om bogat"; prea apartin lumii fizice ca sa merit mantuirea...inca nu am ajuns la stadiul in care sa imi pese prea mult de mantuire; dupa cum stau lucrurile, si cate lucruri trebuie sa faci sau cu cate nu trebuie sa fi de acord, lucruri care nu au nici un rost/sens (in opinia mea), nici n-o sa-mi treaca curand prin minte ideea ca poate voi fi mantuita vreodata.

DragosP 02.09.2014 10:41:21

O fi treaba ta, da' treaba noastră e să-ți atragem atenția asupra erorilor pe care le propagi și în care persiști.
Dacă nu vrei replici, fă-ți un blog și scrie acolo tot ce-ți trece prin cap.
Aici e un forum, așteaptă-te inclusiv la ironii de tot rahatul.

Și da, eu mă "iau" de tine/ideile tale, punctual.
Tu propagi idei care pot sminti cititorii neștiutori îndeajuns.

aubergine 02.09.2014 21:49:13

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 566387)
E o diferenta intre felul cum o facem fiecare; tu practic initiezi un atac ca sa-i zic asa indreptat strict la persoana, pe cand eu nu fac asa; eu ma iau de idee nu de om; e o diferenta. Iar daca blasfemiez, ei bine, e pacatul meu, Dragos, al nimanui altcuiva, si, cel putin in teorie, nu ar trebui sa doara pe altcineva capul ca eu blasfemiez sau ca imi pun in pericol mantuirea;
Eu nu sunt ironica sau sarcastica cu userii forumului; eventual doar ca raspuns la ironii sau sarcasm; de obicei spun/scriu ceea ce nu imi convine, dar nu o fac pentru a leza pe cineva; cum ziceam, am obiceiul sa ma iau e idei, nu de oameni; nu zic ca nu ma iau niciodata de oameni, as minti cu siguranta, dar si daca ma iau de oameni, o fac tot direct, nu cu subtilitati sau ironii fine sau mai putin fine.

Mantuirea mea e ca in pilda tanarului bogat de Duminica asta, numai ca la mine nu e vorba de "om bogat"; prea apartin lumii fizice ca sa merit mantuirea...inca nu am ajuns la stadiul in care sa imi pese prea mult de mantuire; dupa cum stau lucrurile, si cate lucruri trebuie sa faci sau cu cate nu trebuie sa fi de acord, lucruri care nu au nici un rost/sens (in opinia mea), nici n-o sa-mi treaca curand prin minte ideea ca poate voi fi mantuita vreodata.

Nu va ganditi ca nu meritati mantuirea, este un gand venit de la cel rau, el vrea sa va faca sa intrati in deznadejde, faceti un efort, pt ca merita sa o obtineti, mantuirea in speta. Diavolul vrea sa va faca sa credeti ca nu meritati sa fiti mantuita.
Perseverati si mergeti la biserica, asa cum puteti, intr-o duminica mai mult, in alta mai putin, nu va descurajati, insa perseverati, nu va lasati, cum puteti, incercati sa va rugati, atata cat puteti si nu va ganditi ca trebuie sa fac aia, nu va ganditi la cate trebuie sa faceti ci ganditi-va ca Dumnezeu va iubeste, va doreste numai binele, poruncile sunt pentru binele d-voastra nu sunt restrictii de dragul restrictiiilor ci cu un scop anume, din iubire pentru d-voastra si tot asa din iubire pentru Dumnezeu trebuie sa respectati poruncile cu scopul de a va mantui.

Corinusha 03.09.2014 09:01:47

Stiti care e treaba? Mi s-a zis ca n-am nici o sansa, ca sunt asa si pe dincolo, ca nu cred in aia si ai-lalta, ca de-aia n-o sa ajung in Rai si bla bla bla, altele de genul; dar nu imi por schimba niste coningeri pentru ca daca nu mi le schimb, nu ajung in Rai; niste convingeri nu se schimba fra o baza pe care sa se schimbe; nu zic ca n-o sa-mi schimb niciodata din convingeri, dar cu siguranta n-o sa mi le schimb pentru ca x si y imi zice ca "nu e bine, o sa ajungi in iad"... niste convingeri nu se schimba de la sine...pot zica ca mi le-am schimbat, dar aia deja ar insemna sa mint...pe mine si pe ceilalti.

Bine, stiu ca nu trebuie sa ma iau dupa x su y, dar..ideea e ca amenintarea cu iadul nu imi schimba parerile si convingerile.

In rest, pe langa pacate, incerc sa fac si cat de putin bine in jurul meu si merg la Biserica, dar de multe ori in timpul saptamanii dupa ce ies de la munca (dupa 4 dupa-amiaza) si, desi nu este Slujba, totusi, de multe ori ies mai impacata cu totul decat am intrat... Iar sincer, Duminica, nu merg la slujba, nu intru in Biserica din motive de inghesuiala; sper ca nu e pacat ca stau si ascult slujba de afara

aubergine 03.09.2014 18:27:04

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 566446)
Stiti care e treaba? Mi s-a zis ca n-am nici o sansa, ca sunt asa si pe dincolo, ca nu cred in aia si ai-lalta, ca de-aia n-o sa ajung in Rai si bla bla bla, altele de genul; dar nu imi por schimba niste coningeri pentru ca daca nu mi le schimb, nu ajung in Rai; niste convingeri nu se schimba fra o baza pe care sa se schimbe; nu zic ca n-o sa-mi schimb niciodata din convingeri, dar cu siguranta n-o sa mi le schimb pentru ca x si y imi zice ca "nu e bine, o sa ajungi in iad"... niste convingeri nu se schimba de la sine...pot zica ca mi le-am schimbat, dar aia deja ar insemna sa mint...pe mine si pe ceilalti.

Bine, stiu ca nu trebuie sa ma iau dupa x su y, dar..ideea e ca amenintarea cu iadul nu imi schimba parerile si convingerile.

In rest, pe langa pacate, incerc sa fac si cat de putin bine in jurul meu si merg la Biserica, dar de multe ori in timpul saptamanii dupa ce ies de la munca (dupa 4 dupa-amiaza) si, desi nu este Slujba, totusi, de multe ori ies mai impacata cu totul decat am intrat... Iar sincer, Duminica, nu merg la slujba, nu intru in Biserica din motive de inghesuiala; sper ca nu e pacat ca stau si ascult slujba de afara

E o biserica mica sau mare? Daca e mica, normal sa nu fie loc, atunci puteti sa cautati una mai mare. Daca e mare si totusi e inghesuit, se poate intampla ca lumea se concentreaza in mare parte in partea din spate. Ca sa evitati inghesuiala puteti sa avansati, si daca veti fi cat mai aproape de altar si icoane in mod sigur veti avea mai mult loc, pe langa asta avantajul este ca veti putea sa ascultati mai cu atentie fiind chiar in fata preotilor, veti auzi mult mai bine si nu va mai fi atata galagie de la oameni.

Nu sunt in masura sa spun daca e pacat sa stati afara, dar e de recomandat sa stati inauntru pentru ca altfel pierdeti toata frumusetea slujbei, nu vedeti momentele cheie si atunci sunteti in pierdere. Si eu mergeam pe vremuri doar seara la slujba dar sa stiti ca nu se compara cu liturghia de dimineata.

Corinusha 04.09.2014 08:27:16

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 566469)
E o biserica mica sau mare? Daca e mica, normal sa nu fie loc, atunci puteti sa cautati una mai mare. Daca e mare si totusi e inghesuit, se poate intampla ca lumea se concentreaza in mare parte in partea din spate. Ca sa evitati inghesuiala puteti sa avansati, si daca veti fi cat mai aproape de altar si icoane in mod sigur veti avea mai mult loc, pe langa asta avantajul este ca veti putea sa ascultati mai cu atentie fiind chiar in fata preotilor, veti auzi mult mai bine si nu va mai fi atata galagie de la oameni.

Nu sunt in masura sa spun daca e pacat sa stati afara, dar e de recomandat sa stati inauntru pentru ca altfel pierdeti toata frumusetea slujbei, nu vedeti momentele cheie si atunci sunteti in pierdere. Si eu mergeam pe vremuri doar seara la slujba dar sa stiti ca nu se compara cu liturghia de dimineata.

Biserica e mare, dar intotdeauna e plina ochi. De auzit aud foarte bine, deoarece au difuzoare atat in biserica, cat si afara (au stiut eu ce fac cand au pus difuzoarele). Problema mea cu inghesuiala e nasoala rau pentru ca efectiv ma sufoc, si nu o data am lesinat in inghesuiala (am incercat sa imi infrunt teama asta, dar de fiecare data am ajuns sa fiu scoasa la margine ori inconstienta, ori semiconstienta). In schimb, cand sunt la bunica la tara si prind si vreo duminica, acolo merg la biserica si intru; biserica e destul de mare si oameni, din pacate, putini (putini si in sat in general; tineret foarte putin, iar oamenii in varsta se imputineaza cu o viteza mult prea mare din pacate).

Mihnea Dragomir 04.09.2014 10:52:45

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 566486)
Problema mea cu inghesuiala e nasoala rau pentru ca efectiv ma sufoc, si nu o data am lesinat in inghesuiala (am incercat sa imi infrunt teama asta, dar de fiecare data am ajuns sa fiu scoasa la margine ori inconstienta, ori semiconstienta).

In principiu, obligatia duminicala este indeplinita daca, nefiind loc in biserica, mergeti totusi la slujba participand la Sf Liturghie "in curtea Templului".

Pe de alta parte, aici avem o porunca a Bisericii, fata de care Biserica poate da dezlegare. Aveti un motiv grav de dezlegare (o "binecuvantata pricina"). Dar, este bine sa nu va dezlegati singura, ci sa cereti sfat de dezlegare de la un preot care, sunt sigur, va intelege situatia si va poate dispensa de orice prezenta duminicala, ca sa nu mai fie nevoie sa sprijiniti zidul bisericii, ci, eventual, sa va rugati acasa ori in parc la ceasul Sfintei Liturghii, ori sa faceti alte fapte de credinta care il vor bucura pe Domnul, asa cum vi se va arata.

redemptor 04.09.2014 11:52:08

Iar se deviază de la subiect, văd că se cam uită subiectul topicului, nu e rost de șicăneli și jigniri cum am văzut că se afirmă mai sus să încercăm să trecem la subiect.

Dalian 04.09.2014 14:13:24

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 566489)
un preot care va intelege situatia si va poate dispensa de orice prezenta duminicala

Asa e bah la voi la papistasi, vi se da dispensa si nu mai veniti deloc la liturghie in loc sa ascultati frumos la difuzor in curtea Bisericii? Ce sfaturi natange (sau rau intentionate) mai sunt si astea?

Corinusha 04.09.2014 14:57:32

Dat fiind faptul ca oricum nu merg in fiecare Duminica la Liturghie, parerea mea e ca macar cand ajung, sa ascult liturghia, chiar daca nu intru decat la miruit, si atunci, cand vad ca aproape s-a golit biserica.

Gata, incerc sa incetez cu deviatiile de la subiect.

Mihnea Dragomir 04.09.2014 18:58:45

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566494)
Asa e bah la voi la papistasi, vi se da dispensa si nu mai veniti deloc la liturghie in loc sa ascultati frumos la difuzor in curtea Bisericii? Ce sfaturi natange (sau rau intentionate) mai sunt si astea?

Raportat pentru limbaj injurios (elementele subliniate).

DragosP 04.09.2014 20:42:18

<offtopic>Injurios? Poate nepoliticos și ușor agresiv da' până la injurios mai e.
</offtopic>

aubergine 04.09.2014 21:36:40

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 566519)
<offtopic>Injurios? Poate nepoliticos și ușor agresiv da' până la injurios mai e.
</offtopic>

De unde si pana unde a fi numit papistas e o injurie? De ce supara adevarul?

DragosP 04.09.2014 22:36:56

Păi așa i se pare lui...

Dalian 04.09.2014 23:14:51

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 566514)
Raportat pentru limbaj injurios (elementele subliniate).

Te-am raportat pentru că m-ai jignit sugerând că as™ fi capabil de limbaj injurios.

INJÚRIE, injurii, s. f. 1. Infract›iune care constă în atingerea onoarei sau reputatiei unei persoane prin cuvinte, gesturi sau acte jignitoare; insultă, jignire (gravă), invectivă. Din lat. injuria. Cf. fr. injure.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de valeriu | Permalink

Bă papistas™ule, care e bă injuria?
€žPapistas€ sau €žnatang€ sunt injurii la tine?
Plus că nu nu am zis că tu es™ti nătâng ci sfatul tău.

Cites™te s™i tu definit›iile, poate te mai edifici:
PAPISTÁS˜, -Ă, papistas™i, -e, s. m. s™i f., adj. (înv. s™i reg.) Catolic.- Din magh. pápista.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o gres™eală | Permalink
NĂTÂNG, Adj. (Despre sentimente, manifestări, act›iuni ale omului) Fără sens, fără rost, lipsit de rat›iune; prostesc.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o gres™eală | Permalink

Cum pot›i bă, după ce cu nerus™inare sfătuies™ti o ortodoxă să nu mai meargă duminica la biserică, tot tu să dai raport?

redemptor 05.09.2014 02:52:13

Legat de nunta mixtă, mai cunosc un caz în care el e ortodox dar și membru în ASCOR iar ea zice că e ortodoxă dar e la Oastea Domnului s-au căsătorit mixt? Sau ambele sunt grupări ortodoxe? Din ce știu ASCOR mai e cum mai e dar Oastea Domnului nu știu, din ce știu au făcut 2 cununii din care una avea un obicei mai neoprotestant cu unele adăugiri, una au făcut-o în parcul municipal Baia Mare iar cealaltă la casa de adunare din Strâmtura + starea civilă. Primul copil sigur l-au botezat ortodox doar că îl duc pe la ASCOR ca să-l obișnuiască de mic nu știu celălalt probabil îl vor duce pe la Oaste.
Mai cunosc un caz în care el e ortodox iar ea e greco-catolică s-au căsătorit mixt starea civilă au făcut-o în Pomi cununia greco-catolică au făcut-o în Borlești iar cununia ortodoxă și nunta au făcut-o în Baia Mare. Nu au probleme sunt deja de 3 ani împreună de copii nu știu nimic.

Dalian, Mihnea Dragomir nu e papistaș poate uniat sau papistășit la cum văd că se exprimă e greco-catolic pentru că văd că mai știe rânduiala bizantină romano-catolicii nu au treabă deloc cu ritul bizantin nici măcar cu sfinții din calendarul ortodox, să nu deviem de la subiect.

DragosP 05.09.2014 07:27:56

Varză a la Cluj împănată cu ignoranță crasă.

Dalian 05.09.2014 09:19:40

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 566537)
Dalian, Mihnea Dragomir e uniat sau papistășit

S-a papistasit bine de tot. Dar asta e treaba lui.
Problema e îs™i bate joc de ortodocsi în toate felurile, indemnandu-i sa nu mai mearga la biserica ortodoxa si numindu-i fara rusine '€žcerularieni slavofili'€. Dar nimeni nu se sesizează.

catalin2 05.09.2014 13:47:58

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566369)
Înțeleg chiar și că încerci să te dai mare că tu ai fi scris articolul ăla sclipitor.
Dar eu am mari îndoieli, crede-mă.

Nu scriu articole pe site si nici altundeva. Am dat doar un link, ca sa nu mai cauti tu. Dar daca vrei cauta, ca de-a lungul timpului am dat mai multe link-uri pe aceasta tema, inclusiv o carte.

redemptor 05.09.2014 16:08:22

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566548)
S-a papistasit bine de tot. Dar asta e treaba lui.
Problema e îs™i bate joc de ortodocsi în toate felurile, indemnandu-i sa nu mai mearga la biserica ortodoxa si numindu-i fara rusine '€žcerularieni slavofili'€. Dar nimeni nu se sesizează.

Era un user pe forum cu numele Erethorn sau MihaiG care era romano-catolic iar între el și Mihnea Dragomir erau ceva diferențe la felul cum se exprimau îmi dădeam seama care era greco-catolic și care era romano-catolic Erethorn era mai agresiv când vedea că cineva nu e de acord cu părerile lui, Mihnea Dragomir mai avea și oarece puncte bizantine cu privire la religie dar nu își au rostul astfel de polemici pe un forum ortodox, și repet iar deviem de la subiect.

redemptor 05.09.2014 16:09:55

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 566543)
Varză a la Cluj împănată cu ignoranță crasă.

Detaliază te rog și vorbește pe înțelesul tuturor poate Corinusha avea dreptate ești un pic ironic.

Theodore_of_Mopsuestia 08.09.2014 10:06:40

Dragos, ca de obicei, esti subiectiv. "Sub steag ne aglutinam, pentru cauza tipam".
Este clar limbaj injurios; daca un orto era insultat, sareai de trei stinjeni in sus, ca de! e frate.
Subiectivsm omenesc banal. Bleah.

DragosP 08.09.2014 14:46:01

Curat murdar.
Pentru știința 'mneatale, eu mă refeream strict la cele scrise de domnul care postase înaintea mea: ASCOR vs Oastea Domnului.

Theodore_of_Mopsuestia 08.09.2014 15:16:14

Ma refeream la insultele aruncate lui Mihnea.

redemptor 08.09.2014 17:52:39

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 566642)
Curat murdar.
Pentru știința 'mneatale, eu mă refeream strict la cele scrise de domnul care postase înaintea mea: ASCOR vs Oastea Domnului.

E vorba de 2 tineri din 2 grupări ortodoxe diferite, primul dintre copii a frecventat împreună cu tatăl lui recenta reuniune a tinerilor ortodocși care s-a ținut la Baia Mare și a mai mers la întruniri și conferințe ASCOR, soția e cu Oastea Domnului și am înțeles că vrea să-l boteze pe cel de-al doilea copil un părinte "ostaș". Probleme n-au cei doi, se înțeleg bine.

DragosP 08.09.2014 19:51:40

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 566643)
Ma refeream la insultele aruncate lui Mihnea.

Și eu am zis părerea mea: că pînă la injurii mai e.

redemptor 09.09.2014 01:57:01

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 566646)
E vorba de 2 tineri din 2 grupări ortodoxe diferite, primul dintre copii a frecventat împreună cu tatăl lui recenta reuniune a tinerilor ortodocși care s-a ținut la Baia Mare și a mai mers la întruniri și conferințe ASCOR, soția e cu Oastea Domnului și am înțeles că vrea să-l boteze pe cel de-al doilea copil un părinte "ostaș". Probleme n-au cei doi, se înțeleg bine.

La urma urmei tot ortodocși sunt amândoi.

Dalian 10.09.2014 13:32:15

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 566673)
La urma urmei tot ortodocși sunt amândoi.

Ca si in toate celelalte exemple date.

Theodore_of_Mopsuestia 10.09.2014 16:13:28

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566732)

Din seria "pentru cauza tipam, sub steag ne-aglutinam".

redemptor 10.09.2014 16:45:56

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566732)

Nu știu dacă poate fi considerată o nuntă mixtă ultimul caz prezentat, deoarece era vorba de 2 membri din 2 grupări ortodoxe diferite (ASCOR și Oastea Domnului), nu știu dacă Oastea Domnului mai poate fi considerată ortodoxă, cert e că ambii sunt de religie ortodoxă. Mai cunosc un caz de familie mixtă în care el e romano-catolic iar ea e ortodoxă, copiii fata e romano-catolică iar băiatul e ortodox, familia e fericită și chiar conduc o afacere împreună (o spălătorie de covoare), nu-mi amintesc să-i fi văzut vreodată certându-se, mereu s-au rezolvat problemele cu dialog, socializare și înțelegere.

DragosP 10.09.2014 17:28:30

Tocănița reloaded.

aubergine 10.09.2014 18:14:05

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 566739)
Nu știu dacă poate fi considerată o nuntă mixtă ultimul caz prezentat, deoarece era vorba de 2 membri din 2 grupări ortodoxe diferite (ASCOR și Oastea Domnului), nu știu dacă Oastea Domnului mai poate fi considerată ortodoxă, cert e că ambii sunt de religie ortodoxă. Mai cunosc un caz de familie mixtă în care el e romano-catolic iar ea e ortodoxă, copiii fata e romano-catolică iar băiatul e ortodox, familia e fericită și chiar conduc o afacere împreună (o spălătorie de covoare), nu-mi amintesc să-i fi văzut vreodată certându-se, mereu s-au rezolvat problemele cu dialog, socializare și înțelegere.

Asta este un thread in care se face apologia familiilor mixte? Ca e gretos deja.

Oastea Domnului este ortodoxa din moment ce preotii, si episcopii fac pomenire speciala celor adormiti din Oastea Domnului in biserica si permit intrunirile acestora in biserica ortodoxa.

Nu aveti de unde sa stiti ce este in familia aceea ca doar nu ati stat 24 de ore din 24 cu ei ca sa ii vedeti cand se cearta. De obicei sar scantei atunci cand iti iubesti religia. Daca nu esti o persoana credincioasa, si nu iti pasa nici de religie nici de credinta, e si normal ca nu iti va pasa daca sotul va boteza copilul in alta religie de cat a ta.

Dalian 10.09.2014 20:22:27

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 566001)
- el e greco-catolic și ea e ortodoxă
probleme nu au fost

- el e romano-catolic iar ea e greco-catolică
se înțeleg bine

- ortodox fiind s-a căsătorit cu o penticostală
Corolar: Căsniciile mixte pot rezista mult și bine totul e să fie înțelegere și dragoste

Citat:

- nunta verișoarei mamei mele s-a făcut la iehoviști
familia respectivă trăiește bine și azi
Citat:

În prealabil postat de (Post 566026)
- e român ortodox iar ea e germană protestantă(lutherană)
cei 2 soți sunt foarte fericiți împreună

el e romano-catolic din Săcele (BV) iar ea e ortodoxă din București
singurul eveniment nefericit e că nu au copii

Corolar: căsătoriile mixte nu provoacă scandaluri iar familiile se înțeleg bine

Citat:

În prealabil postat de (Post 566098)
- un caz fericit de familie mixtă (român ortodox-germană protestantă(lutherană)
nu au nici o problemă se înțeleg foarte bine

Citat:

În prealabil postat de (Post 566247)
Bună, mai cunosc un caz în care soțul este romano-catolic vienez iar soția e ortodoxă
cei doi se înțeleg bine și nu au fost probleme

el e nigerian musulman și ea e româncă ortodoxă,
Soții se înțeleg bine... nu sunt probleme.

Citat:

În prealabil postat de (Post 566739)
Mai cunosc un caz de familie mixtă în care el e romano-catolic iar ea e ortodoxă

familia e fericită nu-mi amintesc să-i fi văzut vreodată certându-se, mereu s-au rezolvat problemele cu dialog, socializare și înțelegere.

Bă Redemptor, eu incep sa cred că adevăratele căsătorii sunt alea mixte. Numa' fericire și înțelegere pe toată linia.
Nexam probleme, ceartă sau scandaluri. Dimpotrivă dialog, unitate, pace și dragoste.

Căsătoriile astea obișnuite încep să semene cu... detergentul obișnuit. În comparație cu Marele si Puternicul Fairy.
Da' alea mixte se pare ca sunt ajutate la greu. Nu stiu de cine. Poate de Mr. Propăr. Da' se vede, dom'le.

Mai zi cateva exemple d-astea pieptanate si coafate demne de toata cinstea si admiratía intregii obsti!

redemptor 10.09.2014 20:30:28

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 566747)
Asta este un thread in care se face apologia familiilor mixte? Ca e gretos deja.

Oastea Domnului este ortodoxa din moment ce preotii, si episcopii fac pomenire speciala celor adormiti din Oastea Domnului in biserica si permit intrunirile acestora in biserica ortodoxa.

Nu aveti de unde sa stiti ce este in familia aceea ca doar nu ati stat 24 de ore din 24 cu ei ca sa ii vedeti cand se cearta. De obicei sar scantei atunci cand iti iubesti religia. Daca nu esti o persoana credincioasa, si nu iti pasa nici de religie nici de credinta, e si normal ca nu iti va pasa daca sotul va boteza copilul in alta religie de cat a ta.

Cazurile care le-am prezentat confirmă faptul că pot exista și familii mixte care se înțeleg bine fără certuri zavistnice, nu se poate zice că nu sunt și certuri mai mici asta e clar, dar în cazurile de față nu am văzut să se despartă sau să se certe pe motive religioase.. E drept, e mai greu atunci când ai parte de o familie mixtă, mai ales în ce privește cununiile sau botezurile mixte, dar cu înțelegere și dragoste totul se poate realiza în familie și toată lumea e fericită.

Dalian 10.09.2014 20:37:40

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 566751)
familii mixte care se înțeleg bine fără certuri
toată lumea e fericită.
Citat:

În prealabil postat de dragosp (Post 566742)
tocănița reloaded.

:24:
.

redemptor 11.09.2014 01:07:01

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566750)
Bă Redemptor, eu incep sa cred că adevăratele căsătorii sunt alea mixte. Numa' fericire și înțelegere pe toată linia.
Nexam probleme, ceartă sau scandaluri. Dimpotrivă dialog, unitate, pace și dragoste.

Căsătoriile astea obișnuite încep să semene cu... detergentul obișnuit. În comparație cu Marele si Puternicul Fairy.
Da' alea mixte se pare ca sunt ajutate la greu. Nu stiu de cine. Poate de Mr. Propăr. Da' se vede, dom'le.

Mai zi cateva exemple d-astea pieptanate si coafate demne de toata cinstea si admiratía intregii obsti!

Desigur că exemple sunt multe de acest gen, ar fi bine totuși să nu fim ironici unii cu alții, fără apelative "bă" și apostroafe in limbaj, nu am spus nimic negativ despre căsătoriile obișnuite, cei care reușesc să fie ambii ortodocși tot respectul pentru ei, dar discuțiile despre căsătoriile ortodoxe sunt pe un alt topic, repet nu văd nici cu ochi buni dar nici răi căsătoriile mixte. Noapte bună.

Ioan_Cezar 11.09.2014 01:32:26

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 566739)
...mereu s-au rezolvat problemele cu dialog, socializare și înțelegere.

Iartă-mă dar nu-mi pot reține mirarea: n-am știu că problemele din familie se rezolvă prin ...socializare!
Poți detalia, te rog frumos?

redemptor 11.09.2014 09:35:08

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 566760)
Iartă-mă dar nu-mi pot reține mirarea: n-am știu că problemele din familie se rezolvă prin ...socializare!

Bună, socializarea joacă un rol foarte important în familie, soții trebuie să fie înțelegători în orice situație mai ales în familiile mixte, e drept că pentru cei care sunt creștini practicanți le e mai greu să-și manifeste trăirile, opusul socializării în familie de cele mai multe ori este habotnicia care dă naștere zavistiei și certurilor, în cazurile prezentate am arătat că și în familiile mixte se poate trăi liniștit, fiecare cu convingerile sale religioase, nu poate nimeni să schimbe convingerile celuilalt probabil doar în anumite cazuri când faptele soțului ortodox sau soției ortodoxe vorbesc de la sine să stârnească curiozitatea celuilalt, repet nu înseamnă că certuri mai mici nu există în nici o familie, certuri există și în familiile obișnuite de aceeași religie darămite în restul.

abaaaabbbb63 11.09.2014 10:38:18

Cel mai important lucru intr-o relatie este onestitatea. Tot ce e rau intr-o relatie porneste de la a minti si a ascunde, nu de la religie. Atata timp cat nici unul nu incearca sa-si impuna idelogia religioasa asupra celuilalt, si ambii vorbesc deschis si onest unul cu celalalt, atunci o relatie poate merge foarte bine intre un(o) crestin(a) si un(o) musulman(ca), etc. Pana la urma suntem toti oameni.

In ce priveste copiii, sunt de parere ca nu ar trebui indoctrinati in nici una din religiile parintilor, si lasati sa decida ei ce carare sa urmeze cand sunt destul de maturi sa faca acest lucru. Pana la urma oamenii ar trebui sa decida ce sa creada, nu sa decida altii pentru ei la nastere.

DragosP 11.09.2014 11:58:25

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 566760)

Adică spălatul rufelor în public.
Io-te la Bahmu cu Prigoană, par example.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:06:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.