Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Avortul- canon de pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8473)

ar14rai 09.03.2010 00:18:59

avortul, consecinta....

Doamne ajuta!
Domnul doctor a atins o alta rana...
Intradevar, o cauza a avortului este si acest "concubinaj" sau chiar relatii de proba.

Si daca ei traiesc in concubinaj... fac si un avort sa nu le incurce "planurile" atunci deja se schimba datele problemei... adica a canonului.

Si totusi cum sa ii ajutam pe tineri sa nu mai avorteze?

Pentru ca si baietii avorteaza. In sensul in care, sunt implicati, vinovati si de acord cu acesta. Si atunci la spovedanie ar trb si baietii sa spuna (cei in culpa): prietena/concubina/sotia a facut avort. Si nu m-am opus.

Un ajutor eficient, care ar fi?

ory 09.03.2010 11:00:30

Oamenii sunt duri, pe cat de duri pe atat de subiectivi.
Nu inteleg, pur si simplu nu inteleg cum ti se imbrobodeste capul cu tot felul de teorii legate de anticonceptionale, impotriva folosirii acestora, impotriva folosirii calendarului...impotriva a orice, dar niciodata nu ofera solutii pentru viata de cuplu care, pur si simplu, nu au cum sa procreeze copii cu duiumul si nici sa apeleze la o abstinenta interminabila.
Si atunci, ce ramane de facut ?
Nu se stie, pentru ca nimeni nu mai stie ce sa spuna in acest sens, dar toti stiu sa se bata cu pumnul in piept despre regulile bisericii si asprimea ei, uneori nejustificata, cata superficialitate !
Astfel se ajunge inevitabil la avorturi, la pacate mult mai mari decat folosirea unui amarat de prezervativ ( chiar daca unii abereaza si pretind ca este similar).
Se ajunge si la saracie, la foametea si mizeria la care sunt supusi atatia copii si carora nu le pica nici o paine din cer, daca responsabilitatea si putinta parintilor nu se contureaza pe deplin.
Preotul din sat de la soacramea are doi copii, iar o crestina il intreaba intr-o zi, dupa slujba ; " Parinte, nu mai faceti copii ? ", iar parintele, care, de altfel este un om deosebit si capabil, chiar un duhovnic foarte bun si iubit in sat, acesta i-a raspuns ; " Nu, nu-mi mai trebuie, deja imi mananca urechile si doi !".....Parintele este tanar si se intelege ca nu o sa-si incheie viata intima, deci...un om cu capul pe umeri si nu dominat de o habotnicie irelevanta.
Biserica nu-i interzice acestuia sa mai aiba viata intima si nici nu-l poate obliga sa mai faca copii, atata timp cat el isi cunoaste trasaturile familiale, deci este treaba dansului ce face, doar este om matur si intelege scripturile. Oamenii insa nu prea, astfel emit tot felul de conceptii care mai de care neconforme cu ceea ce ofera viata in sine si relatia dintre oameni.
Deci, oameni buni, nu va bagati cu capul in traista caci realitatea si viata crestineasca nu este chiar atat de rivala cu firea omului, precum este ea exprimata deseori. Avem o constiinta si un rationament care le putem pune in slujba deciziilor noastre, nu trebuie sa exageram din nici un punct de vedere, dar mai presus de toate, trebuie sa fim responsabili pentru ceea ce hotaram sa facem, mai ales pe termen lung.
Cati preoti cunoasteti voi cu cate 10 copii ? Cred ca destul de putin, raportat la numarul acestora aflati in mediul urban, dar si rural. Totul tine, pana la urma, de educatie si de credinta in sine, ambele se invata, fiindca la fel de bun si de credincios poate fi un preot cu doi copii, ca si unul cu 10 copii, ba, chiar, uneori cel cu 10 copii poate sa mai calce si stramb datorita stresului si a educatiei precare care se dezvolta in casa acestuia, din lipsa de timp si de resurse.
Biserica ii admite pe ambii ca apti pentru harul pe care-l detin...si atunci, de ce se tot bat crestinii pe-aici cu pumnul in piept ca este pacat sistemul anticonceptional sub orice forma s-ar afla, cand realitatea si viata din jur nu prea se manifesta astfel ? !
Ciner considera ca din credinta trebuie sa faca copii cu duiumul, este in regula, este foarte bine, dar asta nu inseamna ca reprezinta un tipar demn de luat in consideratie neaparat. Este de admirat, totusi.
Avortul este mare pacat, dar, nicidecum unul de neiertat, nimic nu este de neiertat daca exista pocainta si indreptare . Dar,educatia este cea mai importanta, degeaba dai adolescentei cartea de rugaciuni in mana, daca aceasta se indragosteste de nu mai stie de ea si cedeaza partenerului...atunci trebuie sa aiba si o educatie sexuala, tocmai pentru a nu se ajunge la avort. Nu putem controla totul, maturitatea vede altfel lucrurile, dar adolescenta si tineretea cruda cu totul altfel, de aceia trebuie sa ne inarmam pentru toate posibilitattile .

Fani71 09.03.2010 13:25:40

Cred totusi, Ory, ca nu cei care sunt impotriva anticonceptionalelor de orice fel (chiar natural) sunt cei care vor avorta daca vor avea prea multi copii.
Cred ca oamenii care fac asta sunt ori indolenti, ori needucati (nu stiu sa se foloseasca de antoiconceptionale). Nu cred ca stiu conceptiile crestine care circula impotriva anticonceptionalelor dar nu le stiu pe cele impotriva avortului...
Stiu ca genul asta de argumentatie ma deranjeaza in occident cand e vorba de papa. Toata lumea, indiferent daca stie sau nu o fraza despre crestinism, stie ca papa este impotriva prezervativelor, si il critica pentru ca unii oameni se imbolnavesc de sida ca nu folosesc prezervative... Mie intotdeauna mi s-a parut absurd asta: pai, daca cineva e catolic si ascula ce zice papa, atunci in primul rand nu are o viata sexuala dezordonata.. Sida nu o iau oamenii casatoriti de care vorbeste papa.

Acestea fiind zise sunt de acord cu tine in rest. Se exagereaza cu anti-anticonceptionalele.

Traditie1 09.03.2010 13:26:55

Ce e asa greu de conceput ca poate exista familie si fara relatii trupesti?

Si apoi, cine a zis ca trebuie neaparat sa mentii exista unei familii? Poate ca Dumnezeu vrea ca cei mai multi oameni sa traiasca singuri, nu casatoriti.

Viata de cuplu e de cele mai multe ori o forma de a te integra în societate. Dar de ce atâta importanta acordata acestei vieti trecatoare? Ne cade cerul în cap daca traim izolati de societate? Iubim viata de acum sau veacul vesnic?

Daca vorbim despre ce trebuie, un singur lucru trebuie: sa lasam toate pentru Dumnezeu, sa ne preocupam doar sa fim placuti Lui. Din aceasta perspectiva totul se rezolva si nu mai e asa complicat.

Fani71 09.03.2010 13:30:24

Traditie, Dumnezeu a facut de la inceput barbat si femeie pentru a 'nu fi singuri'.
Casatoria este o cale de mantuire, fiecare il sprijina pe celalalt in drumul spre Dumnezeu.
Si din experienta pot sa mai spun ca avand alaturi pe cineva cu care ai o relatie atat de stransa te vezi in el caintr-o oglinda - iti vezi pacatele si slabiciunile muuult mai bine, si asta este primul pas spre indreptare.

AndruscaCIM 09.03.2010 14:13:03

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 222313)
Ce e asa greu de conceput ca poate exista familie si fara relatii trupesti?

Si apoi, cine a zis ca trebuie neaparat sa mentii exista unei familii? Poate ca Dumnezeu vrea ca cei mai multi oameni sa traiasca singuri, nu casatoriti.

Viata de cuplu e de cele mai multe ori o forma de a te integra în societate. Dar de ce atâta importanta acordata acestei vieti trecatoare? Ne cade cerul în cap daca traim izolati de societate? Iubim viata de acum sau veacul vesnic?

Daca vorbim despre ce trebuie, un singur lucru trebuie: sa lasam toate pentru Dumnezeu, sa ne preocupam doar sa fim placuti Lui. Din aceasta perspectiva totul se rezolva si nu mai e asa complicat.

Daca Dumnezeu ar vrea asta, am fi toti singuri...dar nu suntem?

Sau viata de cuplu vine de la sine..fara sa alegi viata de cuplu pentru ceva anume....nu e si asta o varianta foarte adevarata?

AndruscaCIM 09.03.2010 14:16:42

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 222317)
Traditie, Dumnezeu a facut de la inceput barbat si femeie pentru a 'nu fi singuri'.
Casatoria este o cale de mantuire, fiecare il sprijina pe celalalt in drumul spre Dumnezeu.
Si din experienta pot sa mai spun ca avand alaturi pe cineva cu care ai o relatie atat de stransa te vezi in el caintr-o oglinda - iti vezi pacatele si slabiciunile muuult mai bine, si asta este primul pas spre indreptare.

Eu pana la urma nu inteleg ce explicatie gasesc oare unii...pentru faptul ca Dumnezeu a lasat sa fim barbati si femei, si nu toti intr-un fel...daca Dumnezeu ar fi gandit ca omul trebuie sa traiasca singur?

glykys 18.04.2010 16:35:48

De fiecare data cand este avortat un copil, Hristos plange. Iata:

http://1.bp.blogspot.com/_tLkxDhRU-9...o_mladenca.jpg
Icoana este ortodoxa, ne-a vorbit parintele staret de la Cernica despre ea...

alinnasser2010 18.04.2010 17:22:46

1. pocainta
2. spovedanie
3. urmarea canonului dat de duhovnic
4. NU MAI FACETI ASTA NICIODATA,ganditi-va ca altii isi doresc copii si se straduiesc din greu de ani de zile si se roaga si Dumnezeu nu le ingaduie dar voua v-a ingaduit si il omorati?il refuzati ? il dati afara cum dati resturile nedigerate ?

Exista o carte de rugaciuni speicala din cate stiu eu ..

gabriela8 18.04.2010 17:39:03

Se boteaza prunci si se poarta grija de cresterea lor duhovniceasca! Bineinteles, sa nu se mai repete!

anna21 01.07.2010 06:05:10

http://www.familiaortodoxa.ro/2009/1...rea-de-prunci/

Rodica50 01.07.2010 08:07:15

Sa nu repeti pacatul, faceri de bine, botezul unui copil,calauzirea lui, sa imbraci nevoiasii.

heaven 01.07.2010 08:11:24

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 265187)
Sa nu repeti pacatul, faceri de bine, botezul unui copil,calauzirea lui, sa imbraci nevoiasii.

Pocainta trebuie sa fie sincera,iar cele ce ai scris mai sus trebuie facute din suflet,nu ca si cum ai de achitat o factura pentru pacate la Dumnezeu.

padrevicentiu 01.07.2010 16:31:40

intamplator am acasa un acatist de pocainta pentru pacatul avortului cine doreste sa imi dea un mesaj pe privat

vitioc 07.12.2010 12:27:29

1 Ioan 2:1-4

Dragii mei, sa nu ne mai amagim ce tine de iertarea pacatelor. Mai bine sa deschidem biblia din cind in cind si sa vedem ce spune de iertarea pacatelor.
Isus Hristos a fost scupat, injosit, batut si a murit pe cruce pentru pacatele noastre, oare asta nu e de ajuns? Credeti voi ca canoanele au mai mare putere decit singele sfint a Domnului si Mintuitorului nostru Isus Hristos? Sa vedem ce spune Ioan de iertarea pacatelor in 1 Ioan 2:1-4
Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.
El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
Și prin aceasta știm că Îl cunoaștem, dacă păzim poruncile Lui.
Cine zice: „Îl cunosc”, și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el.
Sper ca lumea sa deschida ochii, si sa inteleaga ca Dumnezeu a trebuit sa moara pentru noi ca sa fim iertati de pacate.

cristian67 07.12.2010 12:55:04

Dumnezeu iarta(daca-i ceri aceasta prin spovedanie),dar nepedepsit nimic nu lasa(asa scrie cartea).Preotul iarta pacatele marturisite,dar da si canon pt. indreptare.Iata un fragment dintr-o predica despre Taina Spovedaniei tinuta de parintele ARSENIE BOCA la Draganescu:,,Cand aceste pacate sunt spovedite si ispasite prin canon si necazuri,ele nu mai au nici o greutate in cantarul judecatii particulare.Cand sunt spovedite numai pe patul de moarte si n-a mai ramas timp pt. canon si indreptare,diavolii vin si infricoseaza sufletul cu necaz si urgie mare.Daca insa omul le-a ars pe pamant macar cu o lacrima,aceasta nu se pierde si poate atrage mila lui Dumnezeu.Cand biruinta diavolilor(pacatele) ramane consimtita intru totul toata viata si nu e stearsa prin taina pocaintei,omul acela desi botezat,s-a facut fiu al aceluia de care a ascultat,biruintele aceluia avand toata grutatea faradelegii pe cantarul judecatii particulare''.

nushka. 07.12.2010 22:06:25

nu exista pacat mic sau mare,toate sunt tot una in Fata Domnului,dar Biblia spune ca oricine isi marturiseste pacatul inaintea lui Dumnezeu,El este bun si credincios sa ierte.
Imi place mult un verset,care e scris la Romani10:9 ,,daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,vei fi mintuit'' . Ce vreau sa spun e ca toti pacatuim,si e condamnabil avortul,dar si aceste femei pot gasi iertarea daca o vor cauta,iar solutia e Domnul Iisus Hristos. Cuvintele unor oameni de a lui Dumnezeu pot fi intelepte,dar ceea ce spune Biblia e mult superior, si aceasta Carte vreau sa o urmez.
In concluzie, daca pacatuim avem o speranta la Acel care a murit pentru pacatele noastre, dar mai e si o conditie,sa nu mai pacatuim.

antiecumenism 09.12.2013 00:59:46

VIDEO SOCANT!!! FILMAREA UNUI AVORT…

http://www.pelerinortodox.com/video-...ea-de-sarcina/

http://www.liveleak.com/view?i=23c0b9cea3

Florinvs 09.12.2013 10:20:59

Avortul este o crima, indiferent ce ärgumente"" ar folosi partizanii acestuia.
Eu am inteles ca din punct de vedere al statului orice femeie are dreptul sa decida asupra vietii ei, insa atunci când face avort automat decide si pentru o alta viata, ceea ce nu este normal a se admite.
Ca atare avortul ar trebui interzis prin lege, iar medicii care fac treaba asta sa fie condamnati pentru omor, si femeile care avorteaza pentru "pruncucidere".

Daca sarcina este aparuta ca urmare a unui viol sau daca mama respectiva nu are posibilitati materiale de a creste copilul sau are vicii grave (alcoolism, consum de droguri, caracter violent, etc), exista varianta adoptiei sau ca respectivul copil sa fie dat in grija statului.

laurastifter 09.12.2013 11:07:24

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 211807)
Sunt foarte multe femei care avorteaza din x motive. Acest thread doreste sa ajute femeile care au acest pacat, cum sa repare greseala comisa. Ne intereseaza sfaturi, canoane, explicatii ale acestui pacat, ce trebuie sa facem samd.

Canonul de pocăință (epitimia) îl dă duhovnicul pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare persoană în parte.
Nu există boli, ci bolnavi;
nu există păcate și rețete magice de pocăință, ci persoane unice și duhovnicul fiecăruia, cu ajutorul lui Dumnezeu, este singurul în drept să ia decizii în astfel de cazuri.
Așa cum un medic poate trata în mod diferit pacienți care suferă de aceeași boală, la fel și părinții duhovnicești cu dreaptă socotință aleg medicamentul spiritual cel mai potrivit pentru fiecare penitent.
Nu am citit tot topic-ul, așa că îmi cer scuze dacă repet cumva ceea ce s-a mai scris.
Doamne ajută!

laurastifter 09.12.2013 11:10:50

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 211865)
Avortul este o crima, privezi un suflet de viata si de botez! A taia cu un cutit un copil de 3 ani sau a ucide un prunc in pantece este acelasi lucru!
Fatul are suflet din momentul conceperii! Dumnezeu ii da viata si unii dintre noi suntem mai mari ca Dumnezeu si hotaram care traieste si care nu...:12:
Avortul este pacat si este greseala! Stie Dumnezeu scopul fiecaruia pe pamant, poate avortezi pe cineva care ajungea sfant si te mantuiai prin el!
Daca mama ta avorta, tu nu mai erai acum , si a gresit ca ti-a lasat viata?

Exact!
Fătul are viață și este ființă umană.
Mai mult: embrionul are viață și este ființă umană încă din momentul concepției.
Este atât adevăr de credință, cât și adevăr verificabil științific.

laurastifter 09.12.2013 11:13:12

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 211972)
Se duc la un duhovnic si duhovnicul le indica fiecareia in functie de cum a fost comisa fapta canon.Asa ca nu se poate face o regula.

Exact, întru totul de acord.
Credința noastră nu-i legalistă, ci personalistă.
Singura "rețetă" universal valabilă, însă, este aceasta:
a NU mai repeta păcatul.

laurastifter 09.12.2013 11:16:11

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 211976)
Daca vrei sa fii iertata pt un avort, infiaza un copil.
Ca ai de unde, Doamne iarta-ne.
Stii tu... ochi pt ochi...
Daca nu suporti copii in viata ta... nu-L suporti pe Dumnezeu.

Cazurile speciale necesita canoane speciale.

Eu zic ca asta e solutia optima.

Intrebare pt mamele "avortatare":
La Judecata de Apoi, cu totii vom invia.
Ce le veti spune atunci copiilor vostri avortati?

O, da!
Cu o astfel de soluție sunt întru totul de acord!!!
Desigur, în afara cazului în care mama chiar nu are posibilitatea de a înfia copii (nu are adăpost, este bolnavă psihic etc). În astfel de situații, nici statul nu i-ar încredința un copil.

laurastifter 09.12.2013 11:17:52

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 211977)
adica 10 avorturi, 10 copii infiati.
Ai scapat de durerile nasterii, macar creste-i!

Să sperăm că există cât mai puține persoane care să fi avortat de... 10 ori.
Doamne păzește!

laurastifter 09.12.2013 11:25:10

Citat:

În prealabil postat de andra_forscorpio (Post 211987)
Sunt foarte multe lucruri de spus cu privire la acest subiect cutremurator. In primul rand nu este firesc ca unii dintre voi sa spuna ca nu este un pacat...e strigator la cer...OMORI o fiinta care nu se poate apara, o faptura nevinovata :( ce vina are el pentru pacatele tale? tu ai pacatuit..de ce dai vina pe copilasul care sta in burtica ta? Am vazut un afis mai demult de care imi amintesc mereu cand vad acest subiect... pe afis e copilul nenascut care o implora pe mama si ii spune : MAMA SUNT AICI. TE ROG NU MA OMORA :(( . Eu consider ca este cu mult mai grav sa omori o fiinta care nu se poate apara, decat o persoana care se poate apara- desigur ambele lucruri sunt inadmisibile. Am o carte ortodoxa in care scrie despre avort si explica faptul ca nu te mai poti mantui dupa ce ai savarsit acest pacat. Nu imi mai amintesc prea bine ce scria in carte de aia nu va voi scrie pana nu o consult pentru ca nu vreau sa va mint sau sa va duc in eroare !

În privința gravității păcatului/ crimei avortului, sunt întru totul, dar întru totul de acord cu dvs!
Cât privește ideea că cele care au păcătuit astfel nu s-ar putea mântui... vă voi răspunde citând cuvintele Mântuitorului Hristos: "la oameni lucrul e cu neputință, dar nu la Dumnezeu, căci la Dumnezeu toate sunt cu putință".
Astfel de cuvinte le pot arunca în depresie sau chiar în deznădejde pe femeile care au făcut avorturi cândva, dar acum sunt creștine.
Nu spun că ele se pot mântui;
nimeni nu se poate mântui, de fapt;
Domnul Hristos ne mântuiește!!!

laurastifter 11.12.2013 00:19:53

Citat:

În prealabil postat de ioana.ctin (Post 212624)
Pai, m-am dus in urma cu cativa ani la un control ginecologic ....ca orice femeie. Si atunci asteptand cam mult ca era de stat si cu trimitere de la medicul de familie...se face coada...nu zic ca eram cea mai tanara in asteptare...si ascultam povestile unor doamne la o varsta cand ar trebui sa aiba grija de nepoti...cate avorturi avusera....si "recordul" uneia era de 14. Nu zic ca am ramas masca, iar alta persoana m-a intrebat: si tu, mama, in ce luna esti? De am ramas masca. De parca toata lumea se duce la un medic de gen numai pentru a avorta...

Ce sa zic de persoana care a facut 38? a fost metoda de contraceptie avortul...
As mai aduce in discutie si puzderia de cabinete care dupa revolutie au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Deci, clar e o afacere profitabila. Ca au ajuns si medicii numai la bani sa se gandeasca si nu le mai pasa de sanatatea omului. Daca mai pot fi numiti ...doctori.

Îmi povestea o doamnă foarte credincioasă că a avut o experiență similară. Dumnea ei are 3 copii, primii 2 născuți în străinătate (doamna aceasta a trăit mulți ani în Occident).
Când era însărcinată cu al treilea copil, s-a întors în România, dar primul consult ginecologic l-a făcut în Germania. Medicul din Germania a felicitat-o că este la a treia sarcină, i-a urat naștere ușoară etc. După ce s-a întors în țară și a mers la control (sarcina era încă în primele luni), prima întrebare a medicului a fost: "când să vă programez la avort?"...
Deci, fiind a treia sarcină, pentru medic era clar că pacienta va dori să avorteze.
Am uitat să vă aduc aminte:
toate acestea se petrec într-o țară cu 85% populație creștin-ortodoxă și încă nu mai știu câte procente creștini de alte confesiuni.
Și tot în aceeași țară "ortodoxă", cu un creștinism milenar etc etc etc se mai întâmplă ceva cutremurător: există peste 670000 de copii abandonați.
"Statisticile spun că majoritatea statisticilor sunt false", nu-i așa?...

laurastifter 11.12.2013 00:27:35

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 213015)
Iertare fratilor, vorbeam de avort si ne-am pomenit vb de contraceptie.
Aveti alte topicuri...
Unui fumator ca sa il determini sa sa lase de fumat, poate ar fi destul sa ii arati plamanii sai (gen echografie....) si s-ar speria de negreala...

Unei mame care a facut avort ar trb sa ii arati un videoclip de pe Youtube privitor la avort. Sunt multe. Si sadice. Dar le recomand tuturor.
Si ar trb ca la acele TV-uri (mai nou si scump LCD) din sala de asteptare ale cabinetelor ginecologice sa se vizioneze aceste videoclipuri... insa nu ar fi corect pt mamicile care merg la control.

Dar nu ar strica sa fie obligate femeile care doresc avort sa vizioneze un film de 5 minute inainte de avort...
Nu stiu daca ar merge... Adevarul ca atata timp cat se "lauda" cu avorturile, in loc sa le fie rusine.... nu stiu ce ar mai merge.... inchise la C.A.P.-uri cu taurii... ca doar asta vor.
Am auzit mai demult de o initiativa a BOR de a trimite un "om" in acele cabinete care sa vb cu aceste femei, inainte de a intra la "curatat" copilasi.

.... stiti...poate ca ar trb vb mai mult cu baietii... si ei poarta vina... si ar trb sa stie si ei ca sunt vinovati de crima... daca ei ar sta cuminti... n-ar muri atatia copilasi...

Sa fie toti mai responsabili... cu mai multa credinta in Dumnezeu!

Înainte da, le-aș arăta filmări cu avorturi acelor femei și bărbați care le conving.
După avort, nu, nu le-aș mai arăta clipuri de acest gen... și așa s-a constatat apariția unei afecțiuni psihologice, numită sindrom postavort. Dacă ar mai și vedea astfel de înregistrări, ar putea ajunge la... nebunie și/ sau deznădejde.
Dar înainte de avort, daa, ar trebui scuturate bine de tot... și trezite la realitate.

laurastifter 11.12.2013 00:34:56

Citat:

În prealabil postat de ioana.ctin (Post 213054)
Sincer, filmuletele astea trebuie sa fie prezentate si prin licee, ca tot se mai tin niste lectii despre contraceptie din cand in cand. Chiar trebuie vazute in primul rand de cele care nu au facut un avort. Eu am vazut niste poze...si mi-a cam ajuns.

Ai perfecta dreptate, si ei isi au vina lor. De la conceperea unui copil, pana la (poate) a sfatui sa se apeleze la un avort.

Partea cu iresponsabilitatea ...este cea mai mare problema aici.

Numai bine.

Fetele care avortează pot avea muulte circumstanțe atenuante, mai ales dacă sunt adolescente, nu au primit o educație religioasă corectă în familie, sau chiar nu au familii etc etc.
În schimb, medicii care fac astfel de lucruri și care VĂD cu ochii lor că aceea este o ființă umană vie... și totuși o ucid CU BUNĂ ȘTIINȚĂ, numind asta "terapie", aceștia ce canon de pocăință ar trebui să aibă???
Cred că, dacă aș fi duhovnic și aș avea drept fiu spiritual un astfel de medic care a practicat așa ceva, i-aș da canon să înfieze minim 3-4 copilași și să-și consacre întreaga viață activităților provita!
Nu pentru că asta ar ispăși păcatul (Dumnezeu ne iartă în mod necondiționat, nu Îi putem oferi ceva în schimb), ci fiindcă cei de la Provita ar avea foarte mare nevoie de medici creștini printre ei.
Medici creștini cred că există... dar presupun că nu au curaj să se implice foarte activ, de teama imaginii lor între colegii de profesie.
Este doar o presupunere/ bănuială, sper să n-am dreptate.
PS: M-am exprimat neclar. Mă refer strict la medicii ginecologi care au făcut avorturi în trecut și, ulterior, s-au întors la Dumnezeu.
De aceea am scris "medici creștini cred că există".
Pentru că medici creștini de alte specializări există cu siguranță, chiar cunosc mai mulți și sunt credincioși și medici autentici, iubitori de Hristos și dedicați semenilor aflați în suferință!!!

laurastifter 11.12.2013 00:44:20

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 213060)
Se spune ca un calugar inspaimantat de toate relele pe care le vedea zilnic in jurul lui, a inceput sa se roage cu multa sarguinta sa-i pedepseasca Dumnezeu pe cei rai si sa-i ia de pe fata pamantului, pentru a nu-i mai chinui si pe altii. Dupa mai multe astfel de rugaciuni, "inteleptul" calugar il viseaza pe Mantuitor cum coboara de pe cruce, indurerat si insangerat si se apropie de el privindu-l in ochi cu toata blandetea lumii si rugandu-l: "Hai, parinte <<cutare>>, loveste! Pentru ce m-am jertfit eu, daca tu nu cunosti mila si rabdarea?" De-atunci, calugarul nostru nu s-a mai rugat niciodata pentru "moartea pacatosului", ci pentru iertarea si indreptarea lui.
Dragoste cu de-a sila nu se poate si nici reguli impuse, iar ideile tale au efect contrar. Cu cat ii interzici omului ceva, cu cat incerci sa intri fortat in amorul lui propriu, ingradindu-i libertatea de a alege, cu atat il catapultezi la cealalta extrema si culmea ca gaseste si multi adepti care sa-i sustina cauza... Fara rabdare si intelepciune, nimic nu e posibil! Nici un semanator nu da foc recoltei daca-i napadita de ciulini, sau cum zic babele: "Nu pui cerga pe foc pentru doi pureci!!"

Întru totul de acord cu dvs,
atunci când este vorba de alegeri personale, care implică doar propria persoană.
În schimb, atunci când cineva îndrăznește să decidă uciderrea unei alte persoane, atunci da, TREBUIE împiedicată de la crimă.
"Libertatea mea sfârșește acolo unde începe libertatea celuilalt".
Dacă Embrionul este ființă umană încă din momentul concepției (ființă diferită de mamă), nimeni nu-i poate încălca dreptul la viață în numele dreptului la libertate al unei alte persoane - mama.
Avem drept de decizie doar în privința persoanei proprii și a relației personale cu Dumnezeu.

laurastifter 11.12.2013 01:18:48

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 214020)
Pe al meu l-am spovedit acum 3 ani si ceva si nu am avut voie sa ma impartasesc -- dar am inteles asta din capul locului si nici nu l-am tras de sutana pe duhovnic (preot de mir, 80+ de ani) sa imi dea voie, singura mea dorinta in acest sens fiind sa imi permita Dumnezeu sa fiu impartasita de el (adica sa ne potriveasca vietile, sa il tina pe parintele in sanatate si putere pana ma voi putea impartasi). Fara sa il intreb nimic, la ultima spovedanie mi-a zis ca ma va cumineca atunci cand starea mea fiziologica imi va permite (zilele acelea tralala) deci trag nadejde ca in Postul acesta sa ingaduie Dumnezeu, iar daca nu, bine, cand stie El ca va fi timpul. Despre disperare, deznadejdea de dupa, depresie si lipsa cam a oricarei bucurii depline, curate, din viata mea, despre momentele cand imi dau seama ca e ceva iremediabil, ca e un rau atat de crancen acela pe care l-am comis, incat cum de nu m-a traznit, cum de nu m-a inghitit pamantul, ca vasul sufletului meu nu va fi mai mult decat cioburi de lut care poate nu vor mai fi primite, ca nu mai am cuvant in fata lui Dumnezeu, ca pacatul asta, desi spovedit, e frana nevazuta care ma trage inapoi de la orice potentiala fericire, ca un capastru, ca ma voi intalni cu sufletul acelui copil la Judecata si nu voi avea nici o scuza, nici o explicatie pentru ce am facut si pentru faptul ca i-am rapit viata si sansa de a-L cunoaste pe Dumnezeu asa cum Il cunoastem noi oamenii .. nu are rost sa mai vorbesc.

Dar.

Cred cu toata taria ca tot ce am distrus si e ireparabil, lui Dumnezeu nu ii e cu neputinta sa repare, pentru ca toate cate le vrea, le poate si sufletelul acela si al tuturor copiilor avortati nu au gresit cu nimic, iar El va gasi o cale sa ii mantuie. Sa ma ierte oricine nu e de acord cu mine, dar eu cred din tot sufletul ca raul savarsit de mine asupra altuia, nedreptatea pe care am facut-o acelui suflet nu poate continua la nesfarsit si Dumnezeu ii va pune capat, va mangaia si va reintregi ceea ce eu am distrus.

Nu am unde sa fug, nu am unde sa scap, nu am unde sa ma ascund. Nu ii pot cere iertare acelui suflet, pot numai sa ma agat de Hristos Dumnezeu, sa-I spun ca El m-a facut si ca nu am unde altundeva sa ma duc si sa urlu pentru ce am facut. Nu stiu daca e mandrie sau nu, insa nu am nevoie de intelegere din partea oamenilor, pentru ca nu am avut scuza, nu am avut nici un motiv, nici o circumstanta atenuanta. Nu EXISTA intelegere pentru asa ceva, pentru un dar de viata pe care mi l-a facut Dumnezeu si eu l-am aruncat la gunoi. Nu exista si daca ar exista, nu o merit oricum. Dar sunt lucrurile astea doua de care ma agat: ca Iisus Hristos va putea indrepta, candva, tot raul facut de mine unui nevinovat. Daca sangele copiilor striga, El ii va asculta si ii va mangaia intr-un fel sau altul. Si ca El este facatorul meu si ca nu am voie de deznadajduiesc. Iar daca ma apuca disperarea, tot de El trebuie sa ma agat, pentru ca sunt lucrul mainilor Lui, stia de dinainte de veacuri ce voi face si totusi m-a lasat in lume si mi-a dat si zile sa ma spovedesc si chiar daca nu-mi pot imagina cum, STIU ca tot ceea ce-i pentru mine pierdut, iremediabil, distrus, ciuntit, El poate sa innoiasca daca vrea. Sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea de a mai face asa ceva .

Foarte impresionantă mărturisire de credință, pocăință și nădejde în Hristos Dumnezeu!
Domnul să fie cu dvs!

AlinB 11.12.2013 10:07:26

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 543339)
Îmi povestea o doamnă foarte credincioasă că a avut o experiență similară. Dumnea ei are 3 copii, primii 2 născuți în străinătate (doamna aceasta a trăit mulți ani în Occident).
Când era însărcinată cu al treilea copil, s-a întors în România, dar primul consult ginecologic l-a făcut în Germania. Medicul din Germania a felicitat-o că este la a treia sarcină, i-a urat naștere ușoară etc. După ce s-a întors în țară și a mers la control (sarcina era încă în primele luni), prima întrebare a medicului a fost: "când să vă programez la avort?"...
Deci, fiind a treia sarcină, pentru medic era clar că pacienta va dori să avorteze.

Eu n-as fi asa credul la povesti din astea.
Probabil credincioasa noastra foarte incerca sa braveze sau a lasat sa se inteleaga cumva ca ii este foarte greu cu cei doi copii care ii are deja si de aici doctorul a concluzionat ca probabil vrea sa scape de sarcina - ceea ce e foarte probabil, altfel de unde sa stie ca avea deja doi copii si mai ales nu stia inca pentru ce venise: consultatie despre mersul sarcinii sau programare la avort.

In plus, si in occident este un declin acut al natalitatii, putini au mai mult de 1-2 copii e drept, avorturi sunt mai putine pentru ca au fost educati sa foloseasca anticonceptionalele, unele din ele fiind de fapt un avort mai discret.

laurastifter 11.12.2013 19:45:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 543365)
Eu n-as fi asa credul la povesti din astea.
Probabil credincioasa noastra foarte incerca sa braveze sau a lasat sa se inteleaga cumva ca ii este foarte greu cu cei doi copii care ii are deja si de aici doctorul a concluzionat ca probabil vrea sa scape de sarcina - ceea ce e foarte probabil, altfel de unde sa stie ca avea deja doi copii si mai ales nu stia inca pentru ce venise: consultatie despre mersul sarcinii sau programare la avort.

In plus, si in occident este un declin acut al natalitatii, putini au mai mult de 1-2 copii e drept, avorturi sunt mai putine pentru ca au fost educati sa foloseasca anticonceptionalele, unele din ele fiind de fapt un avort mai discret.

Da... îmi pare preferabilă folosirea anticoncepționalelor (cele care nu sunt și avortive). Până la urmă, este decizia fiecărei persoane căsătorite, de fapt a fiecărui cuplu, dacă și când să aibă copii. Dacă ar fi păcat să controlezi lucrul acesta, atunci ar fi la fel de imorală decizia de a intra în monahism, sau de a trăi ca celibatar în lume. În toți acei ani dedicați lui Dumnezeu și, poate, carierei ai fi putut naște o mulțime de copii, nu-i așa? :)
Sunt lucruri care, din punctul meu de vedere, țin de dreapta socotință: nu-ți poți asuma în orice moment responsabilitatea unui copil și, mai ales, nu ai posibilitatea de a crește, ca acum câteva decenii, 15-20 de copii, din cauza unei reticențe față de anumite practici științifice.
În schimb, avortul este, într-adevăr, ucidere, ucidere de bebeluși, deci crimă!
De aceea, trebuie EVITAT CU ORICE PREȚ!
Doamne ajută!

AlinB 11.12.2013 21:45:32

E o confuzie grava intre abstinenta ca vocatie sau fie chiar si abstinenta ca metoda anticonceptionala si actul sexual cu anticonceptionale.

Prima e cu binecuvantare pe cand pentru a doua nu cred ca se poate da.
Se poate cel mult ingadui, din pricina slabiciunii firii, dar binecuvanta nu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:32:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.