![]() |
Bicarbonatul de sodiu
[COLOR=#008080]- Cunosc gustul bicarbonatului de sodiu, dizolvat in lapte, din copilarie! Si azi Tratamentul acesta este foarte eficace contra tusei. La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare. [/COLOR] |
Multumesc, Silvia. Dar oare si copiilor mici le putem da bicarbonat de sodiu in laptic atunci cand tusesc? Si cam in cat timp isi face efectul?
|
Citat:
[COLOR=green]Nu stiu, dar intreb acum si-ti raspund functie de cum mi se raspunde mie. Nu stiu daca persoana e on line...[/COLOR] |
neg
Citat:
|
medicina naturista
Hartford unde creste planta aceasta? rostopasca? unde se poate gasi?
|
Citat:
[COLOR=green]Pe marginea santurilor, pe langa copaci... Nu e pretentioasa si nici sensibila. Cred ca ai vazut-o de zeci de ori fara sa stii ce este.[/COLOR] :43: |
Citat:
Am gasit-o pe internet, deci am postat planta, insa nu o cunosc, sau nu-mi aduc aminte de ea, din pacate. |
Citat:
[COLOR=green]Exista in flora spontana, cum am mai spus. Nu am cum sa te ajut. Noi avem una la scoala, sub bolta de vita vie si oamenii de intretinere au grija de ea si o ocrotesc. Cam fiecare are nevoie de planta asta. Rezista si iarna, sub zapada e tot verde.[/COLOR] :79: |
Citat:
O fii rezistand acolo, in Romania, dar nu aici la -50! Stu ca aici este considerata otravitoare, in urma unui incident cu un baietel de 8 ani care a murit. |
Citat:
[COLOR=green]Eu nu stiu unde esti tu. Eu iti vorbesc despre rostopasca din Romania. :79:[/COLOR] |
Citat:
Da, am sa ma uit neaparat in vara asta sa vad daca cumva o gasesc si o recunosc. Da, vezi aici nu se foloseste rotopasca, iar eu am nevoie pentru ficat. Oricum nu am cum sa o prepar singura, chiar daca as gasi-o, si ca sa fiu sincera nu as aavea nici curajul necesar, necunoscand doze si alti ingredienti. Multumesc Silvia. |
Citat:
[COLOR=green]Ai citit tu si ti-ai propus sa faci o cura cu rostopasca sau ti-a recomandat cineva?[/COLOR] |
Citat:
Daca stai la casa, poti colecta semintele din teci si raspindii prin gradina...vor iesi negresit ca doar este o balarie. Eu dau citeodata pe alunite si este foarte buna, si chiar pe petele care mai apar pe piele. Am vazut pe cineva dind prin apropierea ochilor, la timple, pentru imbunatairea vederii. Cu uzul intern as fi foarte atent...mai bine bei ceai de galbenele...care si ele cresc din abundenta in Canada |
Citat:
[COLOR=green]Trebuie mentionat ca florile galbene sunt mult mai mici decat in poza.[/COLOR] :6: |
In cea de-a doua poza se vede bine proportia intre floare si frunza...si vezi ca nu este o planta mica ci destul de maricica si bogata in tije, frunze, flori
|
Citat:
[COLOR=green]Andrei, cunosc bine planta, stiu cum arata, numai ca si in poza a doua floarea arata ceva mai mare decat in realitate. Dar frunza poate fi un indiciu de recunoastere.[/COLOR] |
rostopasca
Citat:
|
Citat:
Nu mi-a dat nimini absolut nici o recomandare, pt rotopasca, insa incercam sa aflu mai multe, sa vad daca cumva as putea face un ceai cu planta asta. Andreicozia: sa stii ca poate nu-mi amintesc eu, insa nu reusesc sa realizez care e aceasta planta aici, in Canada. Am sa ma uit prin Iunie-Iulie, cum zici, poate o vad. |
Citat:
[COLOR=green]Bună dimineața! :25:[/COLOR] |
Citat:
Eu am pierdut locul de munca in Noiembrie, asta inseamna ca nu mai am asigurare medicala. Asta mai inseamna ca el nu are medicatiile necesare, din lipsa de bani... Ne rezumam la strictul necesar, ca si medicamente, care deja este exagerat de scump... Cautam solutii naturiste, mai ieftine, insa eficace. Multumesc Silvia. |
[COLOR=green]Nu trebuie să-mi mulțumești, eu nu fac nimic, decât că încerc să fiu de folos cu cele ce am aflat de la alții ori am studiind. [/COLOR] |
Foarte frumos, Silvia.
Cum pot ajunge in posesia acestei carti? Exista o varianta in soft copy? |
Citat:
[COLOR=green]Mai am un singur exemplar, în rest le-am vândut pe toate, din ușă în ușă, din om în om, ca să pot plăti costul editării. Dacă am câștigat ceva? Habar n-am. Am avut cu ce mă deplasa dintr-un loc într-altul și nu am rămas datoare editurii. [/COLOR] |
Citat:
Tu ai dreptate aici. Produsele naturiste care se gasesc in comert au in primul rand o groaza de conservanti, aditivi chimici, si ceva care sa-i tina legati sub forma unei pastile( tip gelatina, de ex, cind facem piftia). Produsul natural care sta la baza acestei pastile - este in proportie foarte mica, iar fiecare element trebuie sa fie indicat pe eticheta. Daca cineva este atent, va observa ca ramine in cantitati infime. Ceea ce tu prezinnti in cartea ta, banuiesc ca este metoda pur natural de a te cura cu mijloace pe care le ai la indemina acasa, sau le gasesti facind citiva pasi, si culegi florile sau frunzele. Asa cum de ex, frunza de varza are efecte antiseptice daca este pusa pe rana deschisa. Acum daca produsele naturiste din comert, ar dori sa obtina o pulbere din foaia de varza, aceasta este in primul rind tratata, apoi uscata si exicata la temperaturi, la care foaia respectiva va schimba proprietatile. Probabil ca tu cu acea carte, ai atins profitul murdar, al intregii industrii naturiste, da foarte putin naturala. |
Citat:
Tu ai dreptate aici. Produsele naturiste care se gasesc in comert au in primul rand o groaza de conservanti, aditivi chimici, si ceva care sa-i tina legati sub forma unei pastile( tip gelatina, de ex, cind facem piftia). Produsul natural care sta la baza acestei pastile - este in proportie foarte mica, iar fiecare element trebuie sa fie indicat pe eticheta. Daca cineva este atent, va observa ca ramine in cantitati infime. Ceea ce tu prezinnti in cartea ta, banuiesc ca este metoda pur natural de a te cura cu mijloace pe care le ai la indemina acasa, sau le gasesti facind citiva pasi, si culegi florile sau frunzele. Asa cum de ex, frunza de varza are efecte antiseptice daca este pusa pe rana deschisa. Acum daca produsele naturiste din comert, ar dori sa obtina o pulbere din foaia de varza, aceasta este in primul rind tratata, apoi uscata si exicata la temperaturi, la care foaia respectiva va schimba proprietatile. Probabil ca tu cu acea carte, ai atins profitul murdar, al intregii industrii naturiste, dar foarte putin naturala. PS Daca ai avut-o pe disc, si nu ai inregistrat deasupra, poti recupera copia. Daca ai inregitrat deasupra, atunci probabil ca vei recupara o parte din text. |
Din medicina naturista doar ceaiul de tei pentru insomnii si nervi,neliniste si-a facut efectul pentru mine...
Foarte multe organisme nu reactioneaza in tratamentele cu plante din pacate. Pentru dureri in gat,raceala,pneumonii,lovituri am incercat in trecut tot felul de leacuri naturale dar tot la MEDICAMENTE am ajuns. |
In Epoca de Aur am fost nevoit sa folosesc remedii naturiste la animale pentru ca medicamenté nu se gaseasu.
Diferenta dintre om si animal este ca animalul desi are mai putina minte nu se lasa prostit! Omul da! "Leacurile" mele au avut efectul...apei de ploaie! Dar fiecare e stapin pe corul luiiar pentru sinucidere nu-i nevoie neaparat de fringhie, de pistol samd uneori ajunge sa refuzi medicina. (vorbesc de cea adevarata ca cea naturista si-a luat doar diploma de "medicina" fara sa fi facut vre-un studiu) |
papadia
Ce afectiuni trateaza florile de papadie?
|
Iti spun eu: orice lucru amar trateaza ceva amar. Asa ca afectiuni ale bilri/ficatului :41: dupa naturisti.
Dupa medicina papadia trateaza foamea putindu-se face salata din ea! |
din care parte a plantei faci salata?
|
Din frunze.
|
Citat:
am folosit ulei de coriandru si tare bine m-a ajutat. Felicitari, daca te ocupi atat de intens de plantele medicinale: farmacia verde a Domnului. Avem o peluza in fata blocului, care tine de comuna (comuna= primarie) si ca atare nu e cultivat nimic acolo; cresc "doar" buruieni. Uitandu-ma la aceste buruieni am vazut ca de fapt sunt numai plante medicinale, total nebagate in seama pe aici, caci lista plantelor medicinale cunoscute si folosite de ei e foarte scurta. Am prieteni care sufera de paradontoza si pe acestia i-am trimis sa-si ia de pe acesta peluza una dintre cele mai "suparatoare" buruieni, caci e lipicioasa si se agata si innabusa celelalte plante: dragaica sau sânziene. Am gasit-o ca remediu pentru paradontoza in formula AS si citind mai mult despre acesta planta am aflat ca e buna pentru toata cavitatea bucala si gat, sub forma de spalaturi si gargara cu infuzie de dragaica. |
Citat:
[COLOR=green]Eu nu cunosc chimie și, cât am învățat la școală, am uitat. Când am afirmat cele spuse în postarea trecută m-am axat pe intuiție și logică. Un usturoi la capsulă nu va avea niciodată același efect asupra organismului ca cel natural, netrecut printr-un proces de fabricație. [/COLOR] |
Citat:
[COLOR=green]Nu Anca, mă refer la produsele pe care, de regulă le găsești în toate casele și care, la nevoie, pot fi folosete... Cartea mea se numește Farmacia din casă...[/COLOR] |
Citat:
[COLOR=green]Tratamentul naturist își face efectul doar dacă cel care-l folosește crede. Dacă nu crezi, nu te poți aștepta la rezultate. [/COLOR] |
Citat:
[COLOR=green]Animalele bolnave trebuie lăsate libere să-și aleagă singure din floră ce știu, instinctiv, că le pot ajuta. [/COLOR] |
Citat:
Ei nu au luat in viata lor o pastila. Toate plante si radacini naturale. |
Citat:
[COLOR=green]Și câtă dreptate aveau. Ne bucurăm că înghițind nu știu ce bulină, ne-a trecut durerea de cap fără să ne gândim la efectele secundare, la răul și otrava care ne sunt lăsate în trup... [/COLOR] |
Citat:
Adevarat, medicamentul ca vindeca definitiv nu este rentabil nici pentru industria farmaceutica, nici pentru cercetare. Cel mai prost sistem sanitar este cel american. Ei produc tot soiul de pastile si pastilute, care vin administrate oamenilor, si care nefiind cunoscut efectul ingrijorator al efectului colateral, dupa un an sau doi vine scos d epe piata, deoarece acea medicatie afecta alte organe samd. Interesant, nu? Orice ai avea, aici primeste Tylenol, care este un pain-killer atit de puternic, incat la sotul cind i s-a dat, si a devenit galben, la spital spuneau ca doctorii nu au puterea legala de a-l scoate de pe piata, insa tot a 100-a persoana vine aici cu ficatul blocat.... |
Citat:
Hai mai oamenilor sa incercam sa folosim o celula cenusie sau doua! Daca eu lasam liberi viteii sa-si aleaga planta de leac acum nu mai discutam impreuna ca muream probabil in puscariile comuniste si viteii pe pasune. Voi chiar credeti ca medicina veterinara este un moft? Da in zina-zinelor nu credeti? Iar medicina naturista o fi ajutat ea cind nu aveai altceva si in afectiuni minore trebuie insa sa fi lovit in cap ca sa te tratezi prin taiat sub limba de o boala virala de exemplu si apoi sa te miri ca mori de ciroza! Si sint destui! Si eu ca bebelusi facem in scutece si era bine! Dupa ce am crescut SI AM INCEPUT SA JUDEC am inceput sa merg pe WC! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:38:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.