Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   INTREBARE....adventist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=871)

mihai07 27.10.2008 08:59:52

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97848)
1. Miller si Snow nu au fost adventisti. Asta nu insemna ca ne dezicem de marea dezamagire din 1844. Numai ca, in urma acestei dezmagiri, s-a nascut Miscarea Adventa.

2. Trebuie sa studiez si sa ma conving daca cele postate de dvs. nu sunt niste minciuni. Daca am gasit minciuni clare in scrierile unor autori cunoscuti (Ierom. Visarion Moldoveanu si Bogdan Mateciuc) si chiar in Pravila Bisericeasca, ce sa mai zic despre niste articole de pe net... Dumneata ce zici, dupa atatea minciuni, sa iau drept adevarate postarile dumitale?

P.S. De un lucru sunt destul de sigur: Ellen White nu a profetiti nici o data a revenirii Domnului Iisus Hristos.

Ce zici tu domnule vasinec. Ellen White nu a profetit nici o data?
Ia uita-te aici
Citat:

Prezicerea din 1856 era ultima dintr-o serie uimitoare de eșecuri ale prezicerilor întoarcerii lui Hristos făcute de Ellen White. Lucinda Burdick, o prietenă a doamnei White din anii 1840, explică modul în care doamna White prezicea adesea întoarcerea lui Hristos:
I-am cunoscut pe James White și Ellen Harmon (acum doamna White) la începutul anului 1845. ... Ea pretindea că Dumnezeu i-a arătat lucruri care nu s-au întâmplat. Odată, a văzut că Domnul va veni a doua oară în iunie 1845. Profeția a fost discutată în toate bisericile și într-o micuță publicație a „ușii închise” scoasă în Portland, Me. În timpul verii, după ce a trecut luna iunie, am auzit un prieten întrebând-o cum explica viziunea? A răspuns că "i-au spus-o în limba Canaanului și că n-a înțeles limba; că urma ca în Septembrie să vină Domnul, la a doua iarbă de pe câmp, nu la prima din iunie." A trecut septembrie acela și multe altele și nu L-am văzut încă pe Domnul. Curând, le era clar tuturor celor sinceri că multe lucruri au „fost probabil spuse în limba Canaanului" sau în alta pe care n-o înțelegea, deoarece au urmat eșecuri repetate. Pot să spun multe despre care știu eu însămi.
Odată, în drum spre partea de vest din Maine, a văzut că vor avea mult de furcă cu cei răi, vor fi închiși, etc. Au spus acest lucru în bisericile lor prin care treceau. Când s-au întors, au spus că au petrecut un timp minunat. Prietenii i-au întrebat dacă au avut vreun necaz cu cei răi sau dacă au trecut prin închisoare. Au răspuns "Deloc." Oamenii din toate bisericile au început curând să deschidă ochii și s-au hotărât să fie împotriva viziunilor ei; și de îndată ce au făcut asta, ea a început să-i vadă "cu pete pe haine," după spusele ei. Cunoșteam personal câțiva pastori pe care îi văzuse în împărăție cu "Oh! Niște cununi atât de strălucitoare, pline de stele." Imediat ce s-au împotrivit viziunilor ei, i-a văzut ", fără speranță, pierduți pentru totdeauna, condamnați."
[SIZE=2](O examinare a viziunilor doamnei Ellen White, Miles Grant, Boston: Publi[/SIZE][SIZE=2]cată de[/SIZE][SIZE=2] Advent Christian Publication Society, 1877)[/SIZE]
În ciuda eșecurilor ei din 1844 și 1845, doamna White a continuat să prezică întoarcerea iminentă a lui Hristos. În 1849 asociatul ei Joseph Bates a anunțat că "a început timpul necazului." În vara lui 1849 o epidemie locală a lovit regiunea. Doamna White, văzând-o ca o împlinire a profeției despre sfârșitul lumii, prezice că epidemia se va răspândi curând:
<B>
"Ceea ce am văzut și ceea ce am auzit despre epidemie e doar începutul a ceea ce vom vedea și auzi. În curând, morții și ce muribunzii ne vor înconjura. "</B> (Present Truth, Sept. 1849).

vasinec 27.10.2008 12:00:40

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 97926)
Ce zici tu domnule vasinec. Ellen White nu a profetit nici o data?
Ia uita-te aici
[/indent]

Sunt convins ca articolul postat de dvs. este plin de neadevaruri. Ellen White o fi facut unele greseli. Dar sa prezica o data a revenirii Domnului Iisus Hristos, nu avea cum sa o faca. Abia avusese loc lectia usturatoare a marii dezamagiri. Se intelesese limpede ca nimeni nu poate sti data cand va reveni Domnul Iisus Hristos. Trebuia sa fii inconstient de-a binele-a sa incerci sa datezi revenirea Mantuitorului. Daca Ellen White ar fi indraznit sa prezica o data a revenirii Domnului Iisus Hristos, nici un adventist nu ar mai fi bagat-o in seama.

Ce ziceti domnule Mihai? Daca pana si Pravila Bisericeasca spune multe nedevaruri, oare un articol de pe net nu poate contine minciuni? Propun sa ne purtam discutiile in jurul Sfintei Scripturi. Este Cuvantul lui Dumnezeu si sigur spune numai adevarul.

mihai07 27.10.2008 12:07:56

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97949)
Sunt convins ca articolul postat de dvs. este plin de neadevaruri. Ellen White o fi facut unele greseli. Dar sa prezica o data a revenirii Domnului Iisus Hristos, nu avea cum sa o faca. Abia avusese loc lectia usturatoare a marii dezamagiri. Se intelesese limpede ca nimeni nu poate sti data cand va reveni Domnul Iisus Hristos. Trebuia sa fii inconstient de-a binele-a sa incerci sa datezi revenirea Mantuitorului. Daca Ellen White ar fi indraznit sa prezica o data a revenirii Domnului Iisus Hristos, nici un adventist nu ar mai fi bagat-o in seama.

Ce ziceti domnule Mihai? Daca pana si Pravila Bisericeasca spune multe nedevaruri, oare un articol de pe net nu poate contine minciuni? Propun sa ne purtam discutiile in jurul Sfintei Scripturi. Este Cuvantul lui Dumnezeu si sigur spune numai adevarul.

Sincer, ai dat un raspuns penibil
In legatura cu doctrina voastra prezentata in pravila bisericeasca, nu cred ca se spun neadevaruri, poate doar o formulare putin diferita

vasinec 27.10.2008 12:47:58

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 97951)
Sincer, ai dat un raspuns penibil
In legatura cu doctrina voastra prezentata in pravila bisericeasca, nu cred ca se spun neadevaruri, poate doar o formulare putin diferita

Cum ati fi dorit sa sune raspunsul?

Referitor la minciunile din Pravila Bisericeasca: nu sunt simple greseli de formulare. Sunt expuse pe topicul "Cum?", pag. 2 si 3, cu unele comentarii. Daca nu credeti ca sunt minciuni, puteti sa le verificati cu doctrinele adventiste, asa cum sunt ele in realitate nu cum va sunt prezentate de anumite persoane rauvoitoare. Gasiti ceea ce va intereseaza, aici:

http://www.intercer.net/article.php?id=988

mihai07 27.10.2008 12:55:15

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97955)
Cum ati fi dorit sa sune raspunsul?

Referitor la minciunile din Pravila Bisericeasca: nu sunt simple greseli de formulare. Sunt expuse pe topicul "Cum?", pag. 2 si 3, cu unele comentarii. Daca nu credeti ca sunt minciuni, puteti sa le verificati cu doctrinele adventiste, asa cum sunt ele in realitate nu cum va sunt prezentate de anumite persoane rauvoitoare. Gasiti ceea ce va intereseaza, aici:

http://www.intercer.net/article.php?id=988

Hai sa iti spun ceva. Am observat ca si la martori, la adventisti, cand aduce cineva in discutie profetiile lui Ellen White imediat va deziceti de ea. Ellen White s-a pus mai presus decat insusi Mantuitorul cand a facut aceste profetii
"Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl"
Deci iata ce fel de persoana a pus temeliile sectei voastre

mihai07 27.10.2008 12:58:36

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 97957)
Hai sa iti spun ceva. Am observat ca si la martori, la adventisti, cand aduce cineva in discutie profetiile lui Ellen White imediat va deziceti de ea. Ellen White s-a pus mai presus decat insusi Mantuitorul cand a facut aceste profetii
"Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl"
Deci iata ce fel de persoana a pus temeliile sectei voastre

sa nu se inteleaga gresit: si martorii se dezic de fondatorul sectei lor

podolski_2 27.10.2008 13:06:13

doctrinele adventiste sunt mereu retusate. pe vremea cand aveam contact cu ele. . . mereu erau retusate
(nu cele generale) ( ce sa ma astept de la o credinta nascuta in 1860, normal ca trebuie sa isi zideasca temelia credintei daca de sute de ani nu au existat) . azi era asa , maine era invers.

cat despre pravilele Bisericesti nu pot fi schimbate ori de ori va schimbati voi opinia. poate preoti mai asteapta 20 de ani sa va hotarati si voi ce credeti in sfarsit ca nu au timp sa " de-a refrash-uri " mereu la ele.

apoi ai mai zis ca medicina nu recomanda carnea de porc. pai medicina nu recomanda si nu recunoaste nici existenta lui Dumnezeu. :1:

ovidiu-s 27.10.2008 19:16:27

[SIZE=3]
Citat:

În prealabil postat de marmat
te sfatuiesc sa nu continui dialog decit cu cei care inteleg sa se poarte ca frati crestini.

[/SIZE]
Citat:

[SIZE=3]Ex. lui podolski nu e de luat in seama. Pur si simplu nu ai cu cine discuta .E orb si surd pt tine. [/SIZE]
[SIZE=3]Invita-l mai bine sa se roage si sa se cerceteze .Eventual sa mai deschida si Biblia din cind in cind. [/SIZE]
[SIZE=3]Asta e marea mea intrebare de cind m-am facut crestin. Nu vad sentimentul fratiei crestine. [/SIZE]

[SIZE=3]Un caz tipic de intoleranță sectărească. Dacă îi categorisești deja pe unii dintre noi ca fiind incapabili să poarte un dialog atunci de ce nu ne lași în pace de tot? Îți amintesc totuși că ești pe un forum creștin ortodox.[/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:

Nu-i intereseaza daca ii vede Domnul Isus acum si aici,ci doar dogma invatata de sfinta biserica care e mai presus de EVANGHELIE. Nu-i intereseaza studiul altora ,ci doar nvataturile de acu multe veacuri.Pe atunci oamenii erau mai destepti si nu putem sa trecem peste gindirea lor.

[/SIZE]
[SIZE=3]Nu te duce prea tare capul nici pe tine. Cred că adminstratorii vă țin pe forum cu predilecție pe voi adventiștii ca să vă compromiteți total secta din care faceți parte. [/SIZE]
[SIZE=3]Auzi acolo: “Nu-i intereseaza studiul altora ,ci doar nvataturile de acu multe veacuri.” :78:[/SIZE]
[SIZE=3]Dar voi adventiștii nu tot asta urlați sus și tare că nu vă interesează decât învățătura biblică de acum două milenii, adică primul secol de creștinism?[/SIZE]
[SIZE=3]Altă inepție: “Nu-i intereseaza daca ii vede Domnul Isus acum si aici,ci doar dogma invatata de sfinta biserica care e mai presus de EVANGHELIE” :78:[/SIZE]
[SIZE=3]Firește că ne interesează ce spune Sfânta Biserică. Nu sfânta Biserică a generat Evangheliile? Au existat Evangheliile înainte să existe Sfânta Biserică?. Ce este Biserica pentru voi sectanții, domnule Marmat? Iată ce spune Hristos despre ea:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Tim 3.15 “casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului”.[/SIZE]
[SIZE=3]Col 1.18 “Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate”.[/SIZE]

Iustin32 27.10.2008 20:31:27

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 98013)
[SIZE=3]Un caz tipic de intoleranță sectărească. Dacă îi categorisești deja pe unii dintre noi ca fiind incapabili să poarte un dialog atunci de ce nu ne lași în pace de tot? Îți amintesc totuși că ești pe un forum creștin ortodox.[/SIZE]

[SIZE=3]Nu te duce prea tare capul nici pe tine. Cred că adminstratorii vă țin pe forum cu predilecție pe voi adventiștii ca să vă compromiteți total secta din care faceți parte. [/SIZE]
[SIZE=3]Auzi acolo: “Nu-i intereseaza studiul altora ,ci doar nvataturile de acu multe veacuri.” :78:[/SIZE]
[SIZE=3]Dar voi adventiștii nu tot asta urlați sus și tare că nu vă interesează decât învățătura biblică de acum două milenii, adică primul secol de creștinism?[/SIZE]
[SIZE=3]Altă inepție: “Nu-i intereseaza daca ii vede Domnul Isus acum si aici,ci doar dogma invatata de sfinta biserica care e mai presus de EVANGHELIE” :78:[/SIZE]
[SIZE=3]Firește că ne interesează ce spune Sfânta Biserică. Nu sfânta Biserică a generat Evangheliile? Au existat Evangheliile înainte să existe Sfânta Biserică?. Ce este Biserica pentru voi sectanții, domnule Marmat? Iată ce spune Hristos despre ea:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Tim 3.15 “casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului”.[/SIZE]
[SIZE=3]Col 1.18 “Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate”.[/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=Blue]
Foarte bine spus !
Si Biserica a facut Biblia, nu invers cum s-a intamplat la voi .[/COLOR][/SIZE]

vasinec 28.10.2008 09:15:00

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98017)
[SIZE=3][COLOR=blue]Foarte bine spus ![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue]Si Biserica a facut Biblia, nu invers cum s-a intamplat la voi .[/COLOR][/SIZE]

Recunoastem. Biserica noastra s-a facut dupa Biblie, nu invers. Noi consideram ca Biblia a facut-o insusi Dumnezeu. Se mai numeste Cuvantul lui Dumnezeu nu cuvantul bisericii.

Iustin32 28.10.2008 09:38:12

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98071)
Recunoastem. Biserica noastra s-a facut dupa Biblie, nu invers. Noi consideram ca Biblia a facut-o insusi Dumnezeu. Se mai numeste Cuvantul lui Dumnezeu nu cuvantul bisericii.

Biblia a fost scrisa de oamenii Sfinti ai lui Dumnezeu sub inspiratia Duhului Sfant care nu au gresit in profetiile lor asa cum profetesa voastra E.G White a mintit in toate profetiile ei, pe baza careia s-a intemeiat cultul vostru si de care voi acum cautati sa va deziceti, desi cea mai mare parte din cartile voastre sunt sub semnatura ei.
[COLOR=Red]Ereticii ca voi au fost judecati de mai-marii Bisericii nu de Biblie caci nu Biblia a facut Biserica asa cum e la voi.[/COLOR]
15. De-ti va gresi tie fratele tau, mergi, mustra-l pe el intre tine si el singur. Si de te va asculta, ai castigat pe fratele tau.
16. Iar de nu te va asculta, ia cu tine inca unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori sa se statorniceasca tot cuvantul.
17. [COLOR=Red]Si de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserica, sa-ti fie tie ca un pagan si vames. [/COLOR]
18. Adevarat graiesc voua: Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer.(Matei 18)

vasinec 28.10.2008 09:43:16

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 97959)
doctrinele adventiste sunt mereu retusate. pe vremea cand aveam contact cu ele. . . mereu erau retusate
(nu cele generale) ( ce sa ma astept de la o credinta nascuta in 1860, normal ca trebuie sa isi zideasca temelia credintei daca de sute de ani nu au existat) . azi era asa , maine era invers.

cat despre pravilele Bisericesti nu pot fi schimbate ori de ori va schimbati voi opinia. poate preoti mai asteapta 20 de ani sa va hotarati si voi ce credeti in sfarsit ca nu au timp sa " de-a refrash-uri " mereu la ele.

apoi ai mai zis ca medicina nu recomanda carnea de porc. pai medicina nu recomanda si nu recunoaste nici existenta lui Dumnezeu. :1:

D-le Podolski 2, prin postarile dvs. faceti un deserviciu gruparii ortodoxe. Lasatii pe cei mai maturi si mai pregatiti sa intre in discutii, pe acest topic. Totusi, simt nevoia sa va raspund, pentru ca nu cumva, bazaconiile spuse de dvs. sa prinda la unii, la fel de pregatiti si maturi ca dvs.

1. Pravila Bisericeasca spune nedevaruri referitoare la doctrinele generale. Invatatura conform careia Domnul Iisus Hristos va reveni si ii va lua pe cei alesi la cer (1 Tesaloniceni 4:15-18) si apoi, dupa o mie de ani, se va instaura Imparatia lui Dumnezeu pe pamant (Apocalipsa 21:1-3), a existat in biserica adventista de cand s-a infiintat. Pravila Bisericeasca spune cu totul altceva despre o invatatura existenta in biserica adventista de peste 100 de ani. A fost doar un exemplu.

2. "Medicina nu recunoaste pe Dumnezeu", spuneti dvs. Pe ce va bazati aceasta afirmatie, numai dvs. stiti. In biserica din care fac parte (si ma refer strict la comunitatea mea) una din cele mai raspandite meserii este cea de medic. Si este vorba de medici cu pregatire deosebita (invitati si la emisiuni televizate). Cunosc bine un doctor profesor universitar, care a terminat de curand si institutul teologic adventist. Probabi, in biserica dvs., stiinta nu se impaca cu credinta. In biserica noastra vedem cum acestea doua (stiinta adevarata si credinta) sunt in totala armonie, sau mai bine zis, se completeaza perfect. Stiinta este limitata, poate merge pana la un punct. Credinta merge mai departe.

podolski_2 28.10.2008 10:13:19

Arata-mi unde scrie in Sfanta Scriptura de carti canonice si necanonice. Arata-mi!
Normal ca nu ai cum sa imi arati.
Da te dai mare ca asculti de ea. Pai scumpul meu, asculti de ortodocsi ca ei au alcatuit-o .
De fapt esti un fiul ratacitor, faci ce vrei tu in numele credintei . Pai in numele credintei si musulmani fac multe, dar nu inseamna ca sunt ai lui Hristos.

Tu zici, ascult de Scriptura ca Hristos mi-a zis asta.
Da scumpul meu , dar tot Hristos ti-a zis si care sunt carti canonice si necanonice, tot Hristos ne-a zis care carti sa faca parte si care nu din Sfanta Scriptura, tot El a zis multe prin Parintii de atunci (Sf. Damaschin parca era ucenicul Sfantului Pavel , poate gresesc numele) .
Cand graia Sfantul Pavel , nu graia Sfantul Pavel prin el, ci Dumnezeu.
Adica ce vrei sa zici ca nu si-a invatat bine ucenicii Sai cu privire la Sfanta Scriptura?

Dar s-a trezit o mana de americani sa faca reforma?
Da ce cred ei ca Dumnezeu trebuie reformat?
Cum mai zicea si Madona, ca nu ii place crestinismul ca e prea invechit. Pai scumpul meu , crestinismul nu are nevoie de reforma, il tine Duhul Sfant.

Iar erezia stii de ce e pacat impotriva Duhului Sfant?
Pt ca erezia marturiseste prin credinta ei ca Duhul Sfant nu a putut tine portile iadului departe de Biserica lui Hristos.

Adica pe scurt ca fost biruit Duhul Sfant de oameni.
Si astfel timp de cateva sute de ani credinta lui Dumnezeu nu a existat.
Da ce crezi tu, ca Biserica lui Dumnezeu depinde de oameni? Ea va fii intotdeauna pe pamant si va fi vazuta. Spre ciuda oamenilor si a dracilor.

Nu nevazuta. Si chiar de va sta prin grote, tot vazuta va fii , pt ca niciodata portile iadului nu o vor cuprinde, si asta prin puterea Duhului Sfant.

Nu te-ai intrebat si tu de ce toti sunt americani?
De ce nu din Egipt, din Israel(care stii cat il iubeste Dumnezeu), de ce nu din Africa, de ce nu dintr-o tara saraca (pt ca stii ca unde e saracie acolo e si Hristos)? Pt ca sa se vada lucrarea diavoleasca inceputa in SUA.Stii doar ca Hristos iubea toate neamurile. De ce numai din Sua?

Cum se face ca toata trezirea religioasa a lu peste s-a desfasurat numai in America? Toate sectele de acolo pleaca. Nu ti se pare nimic ciudat? Sigur ca nu ti se pare.

Iar cat teama ta de icoane:

Stii cand se trecea cu Chivotul Legamantului oamenii ingenuchiau .
Insasi Moise cand i-a vorbit Dumnezeu in chipul copacului arzand si-a manifestat exterior inchinarea.

Insa daca ar fii fost vreun sectar, absolut sigur ar fii zis: paganule, sa te inchini la Dumnezeu numai cand il vezi.
Sau ar fii zis: eu nu ingenuchez in fata unor pietre ci numai in fata lui Dumnezeu.

Crezi tu ca David gresea? Sau Moise cu privire la inchinare? Pt ca daca se inchinau la idoli(cum ziceti voi) erau imediat pedepsiti si sigur s-ar fi spus si in Sfanta Sciptura.

Dar tot Hristos a mai zis. Orbul pe orb nu il poate indruma pt ca vor cadea amundoi.
Ati pus prea multa ratiune cand nu era cazul ( ingenucherea in fata unor "pietre" chiar daca ele erau trimise de insasi Dumnezeu), si ati pus prea putina ratiune acolo unde cand era cazul (proorocirile false ale lui ellen g. white)

Si daca crezi ca omul poate gresii si din cauza asta a gresit ellen te inseli. vezi tu vreo gresala de proorocie in Ieremia, In Ezechiel? nu. Pt ca atunci cand omul vine de la Dumnezeu el poate gresi in viata de zii cu zii, dar nu in proorociri.
a purtat aur ellen? nu are nimic. se smintesc oamenii rai de asta.
a mancat carne? nu are nimic . e om si poate gresii? cine poate zice ca nu a grait un lucru bun si nu l-a facut? toti gresimsi nu facem ce graim.

dar atunci cand zici ca te-a trimis Dumnezeu si ti-a proorocit si gresesti atunci scumpul meu , acel prooroc a visat nu de la Dumnezeu ci de la diavol.

Da ce crezi ca Dumnezeu nu stie tot. crezi ca nu putea sa isi ia mana sa vada bine proorocirea? Sau crezi ca vb in limbi care nu le-ar fin inteles ellen.
de fapt sunt niste scuze penibile dar care arata de fapt sursa inspiratiei ei: desertaciunea, inselarea si RATACIREA.

bafta.

podolski_2 28.10.2008 10:22:44

frate daca tu imiz zici ca medicina sustine existenta lui Dumnezeu la facultate de ce se invata ca omul a evoluat din maimuta.

da ca medici au aderat la culte si au o credinta individuala , DA asa este, dar daca medicina sustine pe Dumnezeu de ce nu se face nici cea mai mica pomenire de el.
Pt ca nu o sustine si pt ca medicina sustine evolutia. duta la facultatea de medicina daca zici ca graiesti adevar.

Dar logica ta e ca a unui copil.
daca un medic e crestin, tu tragi concluzia ca medicina sustine credinta in Dumenzeu.
nu scumpul meu. medicul sustine credinta in Dumnezeu nu medicina.
Sper ca ai facut LOGICA la scoala dar vad ca te descurcai prost.

Iar despre dogmele adventiste sunt pline de inselatorie.
de ex. in dogmele oficiale si cele expuse de voi nu apare nimic de ca doar prin credinta te poti mantui fara fapte.
pe cand pastorii si ellen sunt foarte fermi cu privire la asta.
dar ti-am zis , toate le retusati cu gandul sa convingeti cat mai multi adepti.

am vazut ca ati bagat si cruci in adunarile voastre. asta este.
pai daca ziceai ca a fost pe stalp rastignit de ce ati bagat cruci?
ca sa va marturisiti singuri neadevarul.

vasinec 28.10.2008 10:40:43

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98076)
Biblia a fost scrisa de oamenii Sfinti ai lui Dumnezeu sub inspiratia Duhului Sfant care nu au gresit in profetiile lor asa cum profetesa voastra E.G White

Sunt total de acord ca doar Sfanta Scriptura este fara greseala.

Si pentru ca tot sunteti obsedat de Ellen White, nimeni nu a spus ca nu a facut greseli. Nu este infailibila. Si adventistii contesta unele dintre invataturile sau profetiile ei. Doar Sfanta Scriptura este crezuta fara rezerve.

Acum v-ati linistit? Daca tot mai aveti ceva despre Ellen White, va dau o sugestie. Deschideti dvs. un topic special pe tema Ellen White si faceti-o praf acolo (pentru satisfactia dvs). Sa nu ne mai incurcam aici si sa putem discuta numai pe baza Sfintei Scripturi.

mihai07 28.10.2008 11:26:03

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98087)
Sunt total de acord ca doar Sfanta Scriptura este fara greseala.

Si pentru ca tot sunteti obsedat de Ellen White, nimeni nu a spus ca nu a facut greseli. Nu este infailibila. Si adventistii contesta unele dintre invataturile sau profetiile ei. Doar Sfanta Scriptura este crezuta fara rezerve.

Acum v-ati linistit? Daca tot mai aveti ceva despre Ellen White, va dau o sugestie. Deschideti dvs. un topic special pe tema Ellen White si faceti-o praf acolo (pentru satisfactia dvs). Sa nu ne mai incurcam aici si sa putem discuta numai pe baza Sfintei Scripturi.

Recunosti ca secta voastra are puse bazele pe minciuna?(a se citi profetiile lui ellen)

podolski_2 28.10.2008 11:49:31

Nu mi-ai raspuns. Arunci discutia in alta parte ca sa scapi.

Raspunde-mi daca zici ca ai dreptate.

podolski_2 28.10.2008 11:57:49

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 98092)
Recunosti ca secta voastra are puse bazele pe minciuna?(a se citi profetiile lui ellen)

Ti-am zis eu ca are probleme de LOGICA.

Ipoteza 1: Toti oamenii sunt verzi.
Ipoteza 2: Toti oamenii verzi sunt extraterestri .
Concluzie : Toti oamenii sunt estraterestri.

Eeee, la vasinec, ipotezele sunt adevarate concluzia nu.
Se vede din toate discutiile ca nu isi recunoaste concluziile desi in prealabil a recunoscut ca ipotezele sunt adevarate.

vasinec 28.10.2008 12:59:43

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 98092)

"Secta" noastra are la baza numai Sfanta Scriptura. Iar Sfanta Scriptura este Adevarata. Unele profetii si invataturile ale lui Ellen White sunt contestate chiar de catre adventisti. Eu nu cunosc aproape deloc profetiile Ellenei White. Si sunt adventist de ceva ani. Peste tot am raspuns numai cu Sfanta Scriptura. Vad ca voi sunteti obsedati de subiectul Ellen White. Luati-l si pe Iustin si pe Ovidiu (pe Podolski nu, ca inca este prea mic), faceti un topic al vostru in care sa o faceti praf pe Ellen White. Pentru satisfactia voastra, ca sa nu dati in vre-o boala psihica. Poate va racoriti.

mihai07 28.10.2008 13:22:26

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98098)
"Secta" noastra are la baza numai Sfanta Scriptura. Iar Sfanta Scriptura este Adevarata. Unele profetii si invataturile ale lui Ellen White sunt contestate chiar de catre adventisti. Eu nu cunosc aproape deloc profetiile Ellenei White. Si sunt adventist de ceva ani. Peste tot am raspuns numai cu Sfanta Scriptura. Vad ca voi sunteti obsedati de subiectul Ellen White. Luati-l si pe Iustin si pe Ovidiu (pe Podolski nu, ca inca este prea mic), faceti un topic al vostru in care sa o faceti praf pe Ellen White. Pentru satisfactia voastra, ca sa nu dati in vre-o boala psihica. Poate va racoriti.

Pai si atunci de ce ziceai ca Ellen nu a facut nici o profetie, din moment ce tu nu le cunosti?
Dai dovada ca nici macar nu iti cunosti secta. Dar pe langa asta iti permiti sa vorbesti de ortodoxie.
Mai bine studiaza istoria sectei tale si vezi pe ce v-ati cladit. Iti spun eu de pe acum [COLOR=red]PE O MARE MINCIUNA[/COLOR] (de fapt pe mai multe)

mihai07 28.10.2008 13:24:23

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98098)

Stai linistit ca nu dam in nici o boala psihica. (Nu o sa ajungem in stadiul in care era fondatoare sectei voastre). Dar ma amuz cand vad ca negati radacinile :41:

podolski_2 28.10.2008 15:30:54

in toate postarile mele nu am primit nici un raspuns.
dece?
pt ca nu il au. pur si simplu.

poate ca imi pastrez un ton ironic peste masura dar macar am logica .

de fiecare data s-a incercat devierea de la subiectu cu trucuri.
cu trucurile sa te duci la judecata baiete.

gata, nu mai stresez pe nimeni.

marmat 28.10.2008 23:17:50

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 98118)
in toate postarile mele nu am primit nici un raspuns.
dece?
pt ca nu il au. pur si simplu.

poate ca imi pastrez un ton ironic peste masura dar macar am logica .

de fiecare data s-a incercat devierea de la subiectu cu trucuri.
cu trucurile sa te duci la judecata baiete.

gata, nu mai stresez pe nimeni.

nu te necaji
nu o sa primesti raspuns pina nu te saturi de mojicii .
Cind o sa vrei sa discuti despre exegeza biblica ,mai vedem.

Iustin32 29.10.2008 10:04:15

De ce esti fatarnic si nu vrei sa recunosti faptul ca EG White a intemeiat cultul vostru pe baza viziunilor ei mincinoase.
Si tu ai facut o obsesie pentru un text al Sf Iustin de care eu nu m-am dezis si nici n-am fugit de discutie, cum faci tu. [COLOR=Red]Eg white este fondatoarea si intemeietoarea cultului vostru si pe baza ,,viziunilor,, ei apocaliptice dovedit mincinoase, lumea infrcosata (precum ea insasi a fost ascultandu-l pe miller) a fost pacalita sa adere la ideile si secta ei. Minciunile ei tot pe baza bibliei au fost facute. [/COLOR]De ce nu vi le asumati, evitand mereu discutarea lor, dar scotandu-ne ochii mereu cu o singura propozitie a sf iustin. Daca ai cauta sincer adevarul, nu ai mai face ca strutul care-si ascunde capul in nisip, ci ai cerceta cu ochi critici ce spun acuzatorii dnei white, nu etichetandu-le din start minciuni. Eu nu am facut asa cu textul sf iustin.

mihai07 29.10.2008 10:10:32

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98257)
De ce esti fatarnic si nu vrei sa recunosti faptul ca EG White a intemeiat cultul vostru pe baza viziunilor ei mincinoase.
Si tu ai facut o obsesie pentru un text al Sf Iustin de care eu nu m-am dezis si nici n-am fugit de discutie, cum faci tu. [COLOR=red]Eg white este fondatoarea si intemeietoarea cultului vostru si pe baza ,,viziunilor,, ei apocaliptice dovedit mincinoase, lumea infrcosata (precum ea insasi a fost ascultandu-l pe miller) a fost pacalita sa adere la ideile si secta ei. Minciunile ei tot pe baza bibliei au fost facute. [/COLOR]De ce nu vi le asumati, evitand mereu discutarea lor, dar scotandu-ne ochii mereu cu o singura propozitie a sf iustin. Daca ai cauta sincer adevarul, nu ai mai face ca strutul care-si ascunde capul in nisip, ci ai cerceta cu ochi critici ce spun acuzatorii dnei white, nu etichetandu-le din start minciuni. Eu nu am facut asa cu textul sf iustin.

Le e rusine sa racunoasca ca adventistii au luat nastere pe baza unor minciuni. De asta se fereste domnul marmat sa mai raspunda

tigerAvalo9 29.10.2008 11:10:44

Ca sa afli mai mult despre aceasta secta cauta pe wikipedia .Scrie pe google ,adventistii si unde gasesti adventist-wikipedia acolo cauta.Dar numai vorbi cu oameni de alta secta ,cine stie ce au in cap ei.

vsovi 04.11.2008 16:18:42

Domnul a schimbat-o ca sa fie tzinuta vechea Sambata, Duminica, de sambata seara pana luni dimineatza, iar voi va luatzi dreptul s-o schimbatzi la loc sa punetzi sabatul sambata pentru ca e potrivit acolo zicetzi voi, ca asha scrie shi asha deducetzi voi ca acolo a lasat-o Dumnezeu, poi nu pricepetzi ca Sfanta Duminica e mai mult decat vechea sambata? shi o contzine shi pe aia?, dar nu va spun taina Sabatului ca este prea mare taina shi o sa o hulitzi.
De ce tot dai atatea citate?, ca sa argumentezi mereu minciuna? fiindca nu crezi?... ca dumneata precis nu crezi ca sarbatoreshte Dumnezeu vechiul Sabat Duminica, dupa inviere il Sarbatoreshte Duminica impreuna cu poporul Lui... iar cine nu-l sarbatoreshte cu Domnul, Duminica, ma intreb cu cine il sarbatoreshte sambata? cu cine? probabil cu sambatarii ori cu jidovii. Nu-i opreshte nimeni... poate ca atunci se vor opri cand ishi vor da seama ca pe ei ii sfintzeshte dracushorul, sau se sfintzesc ei intre ei, sau cand vor vedea ca e pustiu shi nu-i sfintzeshte nimeni... dar unii nici atunci nu-shi vor da seama de inshelare... treaba voastra....:33::68:

tigerAvalo9 04.11.2008 20:09:52

Dar parca adventistii erau eretici,sau alte secta de protestanti?

dimon 26.01.2009 18:58:35

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 98259)
Le e rusine sa racunoasca ca adventistii au luat nastere pe baza unor minciuni. De asta se fereste domnul marmat sa mai raspunda

Sunteti prea fraeri.Tu personal pe ce te bazezi pe aer si gata.

dimon 26.01.2009 19:13:21

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 98102)
Pai si atunci de ce ziceai ca Ellen nu a facut nici o profetie, din moment ce tu nu le cunosti?
Dai dovada ca nici macar nu iti cunosti secta. Dar pe langa asta iti permiti sa vorbesti de ortodoxie.
Mai bine studiaza istoria sectei tale si vezi pe ce v-ati cladit. Iti spun eu de pe acum [COLOR=red]PE O MARE MINCIUNA[/COLOR] (de fapt pe mai multe)

De unde esti tu asa sigur ca e cladita pe minciun?tu pe ce esti cladit?pe traditia preotilor, pe vorbe, pe gindiri omenesti.Trebuie sa stii ca biserica adventista se contine doar pe vorbele lui Dumnezeu(Sfinta Scriptura)

dimon 26.01.2009 19:16:14

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 98265)
Ca sa afli mai mult despre aceasta secta cauta pe wikipedia .Scrie pe google ,adventistii si unde gasesti adventist-wikipedia acolo cauta.Dar numai vorbi cu oameni de alta secta ,cine stie ce au in cap ei.

Vreau sati spun ca au ei in cap mult mai multa minte decit ai tu sau iti imaginezi tu.

dimon 26.01.2009 19:24:39

[quote=vsovi;99078]Domnul a schimbat-o ca sa fie tzinuta vechea Sambata, Duminica, de sambata seara pana luni dimineatza, iar voi va luatzi dreptul s-o schimbatzi la loc sa punetzi sabatul sambata pentru ca e potrivit acolo zicetzi voi, ca asha scrie shi asha deducetzi voi ca acolo a lasat-o Dumnezeu, poi nu pricepetzi ca Sfanta Duminica e mai mult decat vechea sambata? shi o contzine shi pe aia?, dar nu va spun taina Sabatului ca este prea mare taina shi o sa o hulitzi.
De ce tot dai atatea citate?, ca sa argumentezi mereu minciuna? fiindca nu crezi?... ca dumneata precis nu crezi ca sarbatoreshte Dumnezeu vechiul Sabat Duminica, dupa inviere il Sarbatoreshte Duminica impreuna cu poporul Lui... iar cine nu-l sarbatoreshte cu Domnul, Duminica, ma intreb cu cine il sarbatoreshte sambata? cu cine? probabil cu sambatarii ori cu jidovii.

Esti sigur ca Domnul a schimbat Sabatul?Eu pot sati dovedesc ca te cam gresesti.Si Domnul nu sarbatoreste Duminica nu a sarbatorito si nici no va face vre-o data.El nu da legi si tot el sa le incale.Sabatul(simbata) se trage de la facerea lumi si va merge si in vesnicii.citeste si o sa te convingi singur.Oamenilor doar atit doar le trebuie sa citeasca.

danyel 26.01.2009 19:25:33

Citat:

În prealabil postat de dimon (Post 111646)
Vreau sati spun ca au ei in cap mult mai multa minte decit ai tu sau iti imaginezi tu.

bine ca au, minte, nu mintea te mantuieste ci smerenia, asta te inalta si vad ca asta va lipseste si voua si tuturor neo-protestantilor

secta ta e cladita pe vorbe omenesti e clar ca lumina ca o interpretare a Scripturii a lui EG White numesti tu Cuvantul Lui Dumnezeu, dar toate interpretarile Bisericii a parintilor care s-au lepadat de patimi prin post si rugaciune , le numesti invataturi omenesti, poi de ce nu e invers?

Iustin32 26.01.2009 22:40:01

Citat:

În prealabil postat de dimon (Post 111645)
De unde esti tu asa sigur ca e cladita pe minciun?tu pe ce esti cladit?pe traditia preotilor, pe vorbe, pe gindiri omenesti.Trebuie sa stii ca biserica adventista se contine doar pe vorbele lui Dumnezeu(Sfinta Scriptura)

[SIZE=3]De la inceputul istoriei lor, adventiștii de ziua a șaptea au pretins că ei sunt rămășița bisericii din Apoc. 12:17, deoarece aveau un profet printre ei; adică pe doamna E.G. White. Au insistat mereu că ei au "darul profeției" (Apoc. 19:10). Atunci cand cei ce s-au opus părerilor lor au argumentat că avem "duhul profeției" in scrierile profeților păstrate in Scriptură, au negat, și au argumentat ntr-un mod cat se poate de dogmatic că a avea duhul profeției inseamnă acolo a avea un profet viu in biserică. Dar profetul lor a murit. Unde e acum "duhul lor de profeție? Conform unui argument foarte folosit, nu au un duh de profeție, și prin urmare nu pot fi rămășița bisericii din Apoc.12:17. Moartea lui Ellen White le-a distrus argumentul. [/SIZE]
[SIZE=3]Dacă spun acum că au duhul profeției in scrierile lor, ei admit ce-au negat intotdeauna; și anume că scrierile profeților conțin duhul profeției. Dacă au duhul profeției in scrierile lăsate de profetul lor, atunci intotdeauna am avut duhul profeției in scrierile lăsate de profeții Bibliei. Toți cei care au Biblia și cred in ea, au duhul profeției in scrierile din ea. Prin urmare, pretenția adventiștilor de ziua a șaptea că ei sunt singurul trup de creștini care au duhul profeției s-a dovedit a fi falsă prin propriile lor cuvinte. Prima lor teorie referitoare la duhul profeției i-ar obliga să facă rost imediat de un alt profet in viață sau să renunțe la argumentul lor in favoarea "duhului profeției" pe care se presupune c l-a avut doamna White. Acest lucru le-ar distruge intreaga lor teorie referitoare la acest subiect.[/SIZE]
[SIZE=3]Timp de șaptezeci de ani, au pretins ca sunt rămășița bisericii din Apoc.12:17, deoarece aveau un profet viu in biserică. Dar acum profetul lor e mort și nu au altul pentru a prelungi "duhul profeției." Sunt in aceeași situație cu celelalte biserici și, conform propriului lor argument, nu pot fi acum rămășița bisericii. Conform Scripturii "Poporul piere din lipsă de descoperire" iar argumentul lor principal era că trebuiau să existe viziuni, viziuni ale unui profet in viață, pentru ca oamenii să fie in siguranță și să nu piară. Acum, singura persoană care, in opinia lor, a avut viziuni adevărate, a murit. Și unde sunt acum viziunile fără de care piere poporul? [/SIZE]
[SIZE=3]Autorul ii rămane indatorat liderului A.T. Jones, fost redactor al ziarului bisericii lor Review and Herald, pentru firul logic și argumentele prezentate aici. El a respins punctul lor ingust de vedere referitor la acest subiect și a fost inlăturat fără a fi ascultat și fără drept de apel.[/SIZE]
[SIZE=3]Pană in ultimul moment, au apelat mereu la doamna White pentru a rezolva noi probleme care se tot iscau printre ei. Chiar la sfarșitul vieții sale, i-au incredințat toate disputele doctrinare care cauzau diviziuni intre liderii lor. Odată cu trecerea timpului, cine va rezolva acum noile probleme și intrebări care apar mereu in lucrarea lor? Vor trebui să fie rezolvate de oamenii lor neinspirați, dispuși greșelii, la fel ca și in celelalte biserici. Prin urmare, au aceleași șanse să greșească, la fel ca și celelalte biserici.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]

vasinec 27.01.2009 08:58:46

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 111650)
secta ta e cladita pe vorbe omenesti e clar ca lumina ca o interpretare a Scripturii a lui EG White numesti tu Cuvantul Lui Dumnezeu, dar toate interpretarile Bisericii a parintilor care s-au lepadat de patimi prin post si rugaciune , le numesti invataturi omenesti, poi de ce nu e invers?

La baza credintei noastre este Sfanta Scriptura. Stim foarte bine ca Ellen White a facut unele greseli (cele mai multe in tinerete), dar a avut taria sa le recunoasca si sa le corecteze. Eu, personal, nici nu prea cunosc scrierile ei. Pot chiar sa marturisesc ca-mi este mai aproape de suflet Sfantul Vasile cel Mare, despre care am citit de curand, si m-a impresionat viata lui crestina.

Noi nu ne putem lauda decat cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Si voi ar trebui sa o faceti la fel. Nu va mai ascundeti in spatele Sfintilor Parinti, pentru ca, de fapt, faceti selectie din invataturile lor. In anumite sinoade s-a stabilit ca anumite invataturi ale Sfintilor Parinti sunt "gresite". Nu se potriveau cu teologia ortodoxa (acesta nu putea fi gresita).

mihai07 27.01.2009 09:02:21

Citat:

În prealabil postat de dimon (Post 111645)

ia uita-te la persoanele care au infiintat sect adeventista...au facut niste proorociri mincinoase...si pe care alti le-au inghitit...altii asa ca voi...Biserica noastra e cladita pe Adevar

danyel 27.01.2009 12:42:33

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 111812)
La baza credintei noastre este Sfanta Scriptura. Stim foarte bine ca Ellen White a facut unele greseli (cele mai multe in tinerete), dar a avut taria sa le recunoasca si sa le corecteze. Eu, personal, nici nu prea cunosc scrierile ei. Pot chiar sa marturisesc ca-mi este mai aproape de suflet Sfantul Vasile cel Mare, despre care am citit de curand, si m-a impresionat viata lui crestina.

Noi nu ne putem lauda decat cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Si voi ar trebui sa o faceti la fel. Nu va mai ascundeti in spatele Sfintilor Parinti, pentru ca, de fapt, faceti selectie din invataturile lor. In anumite sinoade s-a stabilit ca anumite invataturi ale Sfintilor Parinti sunt "gresite". Nu se potriveau cu teologia ortodoxa (acesta nu putea fi gresita).

Asa zic toti si baptistii si penticostalii si adventistii ca respecta doar Cuvantul Lui Dumnezeu si ca cei ce au intemeiat sectele lor nu au importanta
Totusi fiecare "respecta" Cuvantul dupa liniile trasate de intemeietorul sectei

Unsii sfinti Parinti au avut pareri personale, pareri care aduse in discutia intregii Biserici s-au dovedit a nu fi de folos
Sf parinti au avut greselile lor, noi avem o invatatura sanatoasa bazata pe mult studiu si traire, faptul ca unii au avut alte pareri care au fost combatute arata insusi stabilitatea acestei Biserici, si intre apostoli erau dispute si toate s-au rezolvat prin sinod, asa si intre Sf Parinti

vasinec 27.01.2009 16:42:42

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 111847)
noi avem o invatatura sanatoasa bazata pe mult studiu si traire,

Interesant. Inseamna ca ortodoxia s-a schimbat radical de cand am plecat eu. Pe vremea mea, la baza erau slujbele care nu te invatau nimic despre trairea crestina din viata de zi cu zi.

vasinec 27.01.2009 16:47:33

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 111813)
ia uita-te la persoanele care au infiintat sect adeventista...au facut niste proorociri mincinoase...si pe care alti le-au inghitit...altii asa ca voi...Biserica noastra e cladita pe Adevar

1. Ce proorocii mincinoase inghit altii in biserica adventista?
2. Pe ce fel de adevar este cladita o biserica in care se minte, si-n cartile de studiu teologic si-n pravila bisericeasca ? Poate pe un adevar inchipuit.

mihai07 27.01.2009 17:03:57

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 111873)
1. Ce proorocii mincinoase inghit altii in biserica adventista?
2. Pe ce fel de adevar este cladita o biserica in care se minte, si-n cartile de studiu teologic si-n pravila bisericeasca ? Poate pe un adevar inchipuit.

1. Proorociile lui Elen White si celorlalti capi ai sectei
2.ti-am mai zis eu cum sta cu Pravila Bisericeasca...daca nu bagi la cap...nu e Pravila vinovata ca va schimbati voi dogmele de cateva ori pe an.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:03:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.