Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9128)

almaris 04.05.2010 21:01:47

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 242855)
am avut ocazia sa lucrez cu persoane ratacite, intamplator, uneori drumurile ni se intersecteaza cu tot felul de oameni.

Draga Rodica, ratacirea nu este totala la nimeni, Dumnezeu trebuie sa ne adune de pe drumurile acestei lumi pe toti, exista unghiuri diferite din care vedem lucrurile, nu numai in cele spirituale.

Doriana 04.05.2010 21:02:52

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 242924)
De prostit sunt prostiti cei care se lasa atat in BOR cat si in alte biserici. Te-or racola ei de mic dar te faci mare si Dumnezeu ti-a dat minte, nu ca sa pleci de acolo, ci ca sa ti-o folosesti. Altii sunt "racolati" maturi prin mediul neo in special si isi insusesc in mod absolut mecanic niste invataturi care nu produc crestini, ci papagali.
.

Da, mai frate, am inteles, singurii care gandesc sunt independentii. Asta pana se strang mai multi in jurul lor si-si fac o mica organizatie. Dupa aceea dicteaza ei altora ce sa gandeasca. Si din randul lor vor iesi alti independenti liber-cugetatori...

Nu te opreste nimic sa gandesti si in cadrul unui cult. Inca e democratie.

carmina 04.05.2010 21:04:17

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 242924)
Crestinismul adevarat e altceva, e acel raspuns pe care il dai lui Dumnezeu potrivit cu lumina, priceperea, deschiderea pe care o are cineva, indiferent unde ar trai pe pamant.

Nu-i asa ca, uneori iti vine si sa te minunezi la cata pricepere si deschidere emani? Mai ales ca totul se datoreaza autodidactului care este... persoana iubita din fata oglinzii tale.

almaris 04.05.2010 21:08:01

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 242927)
Nu te opreste nimic sa gandesti si in cadrul unui cult. Inca e democratie.

Stiu, dar m-am referit la aceia care nu fac asta, de aceea am si spus ca sunt "racolati", adica oameni care vin dar nu prea stiu de ce, sunt profund influentati si iau pe nemestecate tot ce li se da.

vasalie 04.05.2010 21:08:06

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 242918)
Pai stii cum e, ortodocsii sunt acuzati ca merg cu valul...insa eu consider ca nu am de ce sa imi cer scuze, ce sa-i fac, daca asta simt, ai vrea sa fac ceea ce faci tu, fara sa simt asta?

Simti nevoia sa spui minciuni? Nu este deloc bine. "Oridecîteori spune o minciunã, vorbeste din ale lui, cãci este mincinos si tatãl minciunii."(Ioan 8:44).

Citat:

Care sunt nenumaratele minciuni spuse la adresa celor din alte Biserici, pe care eu le numesc secte...ca nu prea am memorie buna?

Ai un exemplu de minciuna, putin mai jos, in postarea ta (cea pe care o comentez).

Citat:

As zice ca ceea ce ai facut a fost o greseala, dar in acelasi timp ne-ai si acuzat pe noi de credinta in ceva fals, cand totusi raspunsul era in Biblie, Biblie pe care se presupunea ca tu o cunosteai, intelegere in baza careia ai ales un cult...si ai ajuns si la concluzia ca Biserica Ortodoxa nu stie ce e cu ea, si are nevoie de lumina!

Uite aici minciuna (cat carul). AlinB mi-a pus o intrebare (cati apostoli au fost). Eu am raspuns foarte gresit. Asta a fost tot. Punct. Unde ai vazut tu "acuzatii de credinta in ceva fals" sau ...... (toate aiurelile tale)?

Citat:

Acum zi sincer, te-ai bucura daca noi toti ortodocsii astia de aici, fanatici...ne-am duce dupa Penticostalul mantuibil, sau Doriana...si nu dupa tine, sau de fapt tu ai vrea ca noi sa tinem Sabatul, sa nu mancam porc, si sa credem in moartea totala?

Fii sincer...te rog!!!

Repet ce am mai spus de multe ori (inclusiv atunci cand aveam alte nume): dorinta si bucuria mea este ca oamnii sa cerceteze cu sinceritate Sfanta Scriptura. Apoi, sa se duca unde ii va mana Duhul lui Dumnezeu, sau sa ramana unde sunt.

Fiecare va fi rasplatit pentru credinciosia sa. Totul este sa fii sincer, sa cercetezi si faci voia Domnului (pe care El ti-a dezvaluit-o).

AndruscaCIM 04.05.2010 21:08:10

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 242921)
Ar fi o mare realizare să ajungeți ortodocși adevărați. Domnul să vă ajute!

:10: ....dar daca as fi confuza in acest moment, si nu as sti ce sa aleg intre acestea: darul vorbirii in limbi, al interpretarii VS Sabatul, moartea definitiva, ce mi-ai spune ca e mai bine de urmat?

tricesimusquintus 04.05.2010 21:12:35

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 242932)
:10: ....dar daca as fi confuza in acest moment, si nu as sti ce sa aleg intre acestea: darul vorbirii in limbi, al interpretarii VS Sabatul, moartea definitiva, ce mi-ai spune ca e mai bine de urmat?

Ce te învață Scriptura și Hristos prin ea.

almaris 04.05.2010 21:20:12

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 242929)
Nu-i asa ca, uneori iti vine si sa te minunezi la cata pricepere si deschidere emani? Mai ales ca totul se datoreaza autodidactului care este... persoana iubita din fata oglinzii tale.

De ce esti rautacioasa atata timp cat am facut referire la credinta ca un principiu pe care Dumnezeu il vede in viata omului sau nu il vede. La mine mai are pana sa vada ceva, dar se pare ca pe cand era pe pamant, Mantuitorul a vazut credinta adevarata la oameni care nu mergeau la biserica si nu indeplineau ritualuri, multe chiar instituite de Dumnezeu. Acest lucru se intampla si astazi, oameni care nu cunosc Scripturile ca noi, care nu prea au idee despre religie in general ne cam dau lectii de viata in multe privinte. La asta m-am referit cand am scris. Sa nu intelegi ca ma vad pe mine in aceasta postura, nicidecum, eu iau lectii de la altii.

vasalie 04.05.2010 21:25:15

Citat:

Care sunt nenumaratele minciuni spuse la adresa celor din alte Biserici,

Cred ca nu este asa de important sa discutam despre minciunile tale. Incepusem (amandoi) o discutie despre minciunile scrise in "Pravila bisericeasca". Nu mi-ai spus ce parere despre acele nedevaruri. Ai uitat, probabil.

Putem continua discutia de aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=289

Citat:

Fii sincer...te rog!!!

De ce era nevoie sa ma rogi sa fiu sincer?

lacrimi 04.05.2010 21:26:12

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 242920)
Multumesc de caracterizare, ai dreptate intr-o oarecare masura, inca mai ratacesc in unele privinte.

Cat priveste subiectul dezbatut, nu stiu daca ar trebui sa iti fie mila de mine, ci de tine. In primul rand pentru modul arhaic in care gandesti privitor la impartasanie. Daca a bea un gat de vin si a gusta o bucatica de paine inseamna sa te impartasesti cu Cristos inseamna ca nu ai reusit sa patrunzi catusi de putin aceasta taina. In schimb iti este mila de unul care spune ca a fi impartasit cu Cristos inseamna sa primesti ceva din caracterul Sau pentru tine.

De infiintat secte nu ma apuc deocamdata, fiecare sa ramana si sa caute sa inteleaga mai mult acolo unde este.

De ce am intrat pe forum? Ca sa culeg reactii de speriati de bombe ca tine.

Esti foarte dragut, ca intotdeauna...
Prefer sa gandesc in modul asta arhaic (cum il numesti tu) decat sa nu cred ca Isus e intre noi la fiecare Liturghie si ca painea si vinul se transforma in insasi Trupul si Sangele Sau...
Cred ca ai intrat pe forum sa aduci un duh de cearta si nu pentru altceva...

Rodica50 04.05.2010 21:50:03

Pe cand Sf. Ap. Pavel predica in Areopag, unul dintre invatatii greci- Dionisie- mai tarziu Sf. Dionisie Areopagitul, miscat de predica apostolului a cerut botezul. Cunoscand mai bine invatatura crestineasca a regretat ca nu L-a cunoscut pe Domnul.Auzind ca traieste Maica Sa...a alergat sa o cunoasca. Ne-a ramas o scisoare in care Sf. Dionisie Areopagitul relateaza vizita facuta Maicii Domnului."Inalta, peste mijlocie, foarte zvelta, cu maini si picioare delicate si frumoase, culoarea pielii ca aurul, ochii ca maslina coapta, ovalul fetei desavarsit; se purta in culorile fecioarelor-rosu si vanat; era foarte tacuta si activa . Tot ce facea era desavarsit, se misca cu o gratie fireasca pe care anevoie o au chiar imparatesele nascute in purpura.... Scrisoarea se incheie cu cea mai frumoasa lauda ce s-a adus vreodata Maicii Domnului:Toata infatisarea si purtarea ei erau atat de dumnezeiesti, incat daca n-as fi stiut ca nu-i ea Dumnezeu, m-as fi inchinat in fata ei ca lui Dumnezeu."

AndruscaCIM 04.05.2010 21:51:32

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 242931)
Simti nevoia sa spui minciuni? Nu este deloc bine. "Oridecîteori spune o minciunã, vorbeste din ale lui, cãci este mincinos si tatãl minciunii."(Ioan 8:44).

Vasalie, hai sa :57:...eu am spus ca nu pot sa imi cer iertare doar pentru ca imi sugerezi, sau faci tu asta, pentru ca de moment ce eu nu simt ca am de ce sa imi cer iertare...nu pot face acest lucru. :1:
Citat:

Uite aici minciuna (cat carul). AlinB mi-a pus o intrebare (cati apostoli au fost). Eu am raspuns foarte gresit. Asta a fost tot. Punct. Unde ai vazut tu "acuzatii de credinta in ceva fals" sau ...... (toate aiurelile tale)?

Asta nu e minciuna, e supozitie doar, pentru ca de moment ce ai dat acel raspuns, s-ar fi zis si ca de moment ce cunosti Biblia bine de tot ( in timp ce asupra ortodocsilor te-ai pronuntat cum ca ar cam tine-o pe raft, si nu o citesc mai deloc)...ai fi cunoscut si raspunsul in urma cercetarii tale. Acum...eu m-am gandit asa, daca tu stiai in acel moment in care ai dat raspunsul ca numai 5 erau Apostoli, atunci credeai implicit si despre ortodocsi ca din acest punct de vedere cred gresit ca sunt 12...nu? Si daca ei ar fi crezut gresit, credeau si fals...tot pe acolo!

Dar repet, nu e minciuna, asa s-au invartit rotitele ..si a iesit ce a iesit.
Citat:

Repet ce am mai spus de multe ori (inclusiv atunci cand aveam alte nume): dorinta si bucuria mea este ca oamnii sa cerceteze cu sinceritate Sfanta Scriptura. Apoi, sa se duca unde ii va mana Duhul lui Dumnezeu, sau sa ramana unde sunt.

Pai cercetam cu bucurie, dar iaca-ta treaba e complicata aici.

Tu imi zici ca trebuie sa tin Sabatul, ca asa e corect, ca nu am voie sa mananc porc, si ca sarpele ne-a indemnat sa credem in viata vesnica, sau ca e ceva pur pagan...si pe partea cealalta Penticostalulmantuibil, si Doriana ma mana sa imi doresc darul ala minunat, si sa trec pe la ei ca e frumos si acolo, deci cum cercetam impreuna, cand de fapt e cam separat?
Citat:

Fiecare va fi rasplatit pentru credinciosia sa. Totul este sa fii sincer, sa cercetezi si faci voia Domnului (pe care El ti-a dezvaluit-o).

Da, bine...bine...am inteles ca totul e sa cercetez cu sinceritate, dar ca tine...sau ca Penticostalulmantuibil?

Doriana 04.05.2010 21:54:07

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 242957)
Pe cand Sf. Ap. Pavel predica in Areopag, unul dintre invatatii greci- Dionisie- mai tarziu Sf. Dionisie Areopagitul, miscat de predica apostolului a cerut botezul. Cunoscand mai bine invatatura crestineasca a regretat ca nu L-a cunoscut pe Domnul.Auzind ca traieste Maica Sa...a alergat sa o cunoasca. Ne-a ramas o scisoare in care Sf. Dionisie Areopagitul relateaza vizita facuta Maicii Domnului."Inalta, peste mijlocie, foarte zvelta, cu maini si picioare delicate si frumoase, culoarea pielii ca aurul, ochii ca maslina coapta, ovalul fetei desavarsit; se purta in culorile fecioarelor-rosu si vanat; era foarte tacuta si activa . Tot ce facea era desavarsit, se misca cu o gratie fireasca pe care anevoie o au chiar imparatesele nascute in purpura.... Scrisoarea se incheie cu cea mai frumoasa lauda ce s-a adus vreodata Maicii Domnului:Toata infatisarea si purtarea ei erau atat de dumnezeiesti, incat daca n-as fi stiut ca nu-i ea Dumnezeu, m-as fi inchinat in fata ei ca lui Dumnezeu."

Foarte intelept Dionisie Areopagitul. Ne-a lasat un exemplu perfect de atitudine pe care trebuie sa o avem in fata unui sfant adevarat. Admiratie, bucurie, empatie, dar nu inchinare.

AndruscaCIM 04.05.2010 21:59:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 242937)
Ce te învață Scriptura și Hristos prin ea.

Conform invataturilor din Sfanta Scriptura, Penticostalulmantuibil, si Doriana cred ce trebuie, au ba? Bine...am inteles, voi nu folositi termenul eretic/secta, insa ceva trebuie sa credeti totusi despre cei care nu tin Sabatul, si cred in viata vesnica...deci nu au inteles cele scrise in Sfanta Scriptura cum trebuie, din spusele voastre.

Adica na, vorbim, vorbim, se dau versete, se aduc argumente...insa mai vine si momentul in care trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, cu totii...:10:

AndruscaCIM 04.05.2010 22:06:27

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 242961)
Foarte intelept Dionisie Areopagitul. Ne-a lasat un exemplu perfect de atitudine pe care trebuie sa o avem in fata unui sfant adevarat. Admiratie, bucurie, empatie, dar nu inchinare.

Daca citesti cu atentie, nu reiese nicidecum ca nu trebuie sa te inchini, ci de fapt sa nu te inchini ca lui Dumnezeu!

Nu am inteles nici daca tu ne spui de fapt noua cum ne inchinam, si nici nu inteleg cum s-ar putea crede ca suntem atat de pehlivani, orbi, tolomaci...incat sa nu tinem macar minte ca ne inchinam Sfantului Ioan Botezatorul, sau Sfintei Fecioare Maria...si nu lui Dumnezeu!:confused:

penticostalulmantuibil 04.05.2010 22:08:10

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 242964)
Conform invataturilor din Sfanta Scriptura, Penticostalulmantuibil, si Doriana cred ce trebuie, au ba?

Normal, sigur ca da, fara indoiala.

Dar tu ce vrei sa bagi zazanie intre fratele Trice si ei?
E greu, Doriana a afirmat deja ca fratele Trice e mai pocait ca noi :10:

AndruscaCIM 04.05.2010 22:20:28

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 242969)
Normal, sigur ca da, fara indoiala.

Dar tu ce vrei sa bagi zazanie intre fratele Trice si ei?
E greu, Doriana a afirmat deja ca fratele Trice e mai pocait ca noi :10:

Vai Penticostalulemantuibil, eu nu stiu ce inseamna cuvantul zazanie, zau asa...mi se pare urat, eu am alti termeni...stii tu stilul rilu' " Secta/eretic suna urat spus, dar deh eu am altele in cultul meu pentru voi, dar nu le zic pe fata/forum...ca sa par cat de cat oaie!:10:

Pur si simplu vreau si eu sa aud un raspuns ipotetic, dar sincer la aceasta ipotetica intrebare:

Ce ati simti...fiecare dintre voi, ori cei cu Sabatul, ori cei cu darul vorbirii in limbi, daca toti ortodocsii de aici, dupa indelungile conversatii, s-ar lua doar dupa unii din voi, si ar decide ca o concluzie " Da dom'le, astia chiar spun Adevarul, aia cu vorbirea in limbi imi par cam suspecti...dar ii urmez pe Trice si Vasalie, ca le zic bine!" ?

carmina 04.05.2010 22:28:15

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 242940)
De ce esti rautacioasa atata timp cat am facut referire la credinta ca un principiu pe care Dumnezeu il vede in viata omului sau nu il vede. La mine mai are pana sa vada ceva, dar se pare ca pe cand era pe pamant, Mantuitorul a vazut credinta adevarata la oameni care nu mergeau la biserica si nu indeplineau ritualuri, multe chiar instituite de Dumnezeu. Acest lucru se intampla si astazi, oameni care nu cunosc Scripturile ca noi, care nu prea au idee despre religie in general ne cam dau lectii de viata in multe privinte. La asta m-am referit cand am scris. Sa nu intelegi ca ma vad pe mine in aceasta postura, nicidecum, eu iau lectii de la altii.

Tristete si amaraciune.Atat.
Iar cele spuse mai-sus nu se refera la persoana nimanui in mod special, ci la tendinta oamenilor de a se amagi prin 'succesurile' personale. Un fel de montagne-ruse, ametitor si incontrolabil.

In atasament, dar din dar.

penticostalulmantuibil 04.05.2010 22:30:03

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 242972)
Vai Penticostalulemantuibil, eu nu stiu ce inseamna cuvantul zazanie, zau asa...mi se pare urat,

ZAZÁNIE1, zâzanii, s.f. Intriga, discordie, vrajba, galceavă. – Din ngr. zizánia (pl. lui zizánion).

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 242972)
Pur si simplu vreau si eu sa aud un raspuns ipotetic, dar sincer la aceasta ipotetica intrebare:

Ce ati simti...fiecare dintre voi, ori cei cu Sabatul, ori cei cu darul vorbirii in limbi, daca toti ortodocsii de aici, dupa indelungile conversatii, s-ar lua doar dupa unii din voi, si ar decide ca o concluzie " Da dom'le, astia chiar spun Adevarul, aia cu vorbirea in limbi imi par cam suspecti...dar ii urmez pe Trice si Vasalie, ca le zic bine!" ?

Sigur, se rezolva, dau un raspuns cat se poate de sincer macar ca ma tem ca tu nu ma vei crede.

Mi-ar parea rau.

AndruscaCIM 04.05.2010 22:39:33

Pentru Penticostalulmantuibil(lung nick!!!!).....

P.S. Daca as crede in afirmatiile Dorianei, as ajunge probabil prin Yucatan...mai bine nu!:10:

vasalie 04.05.2010 22:41:16

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 242960)
Asta nu e minciuna, e supozitie doar, ......... atunci credeai implicit si despre ortodocsi ca din acest punct de vedere cred gresit ca sunt 12...nu? Si daca ei ar fi crezut gresit, credeau si fals...tot pe acolo!

Dar repet, nu e minciuna, asa s-au invartit rotitele ..si a iesit ce a iesit.

Cand am dat raspunsul meu, habar nu aveam ce cred ortodocsii. Eu am dat un raspuns (gresit) la o intrebare clara, directa. Si cu asta am incheiat.

Incadreza tu singura, la ce categorie vrei, scornelile tale.

Citat:

Pai cercetam cu bucurie, dar iaca-ta treaba e complicata aici.

Tu imi zici ca ......sarpele ne-a indemnat sa credem in viata vesnica,

Poftim.Alta minciuna cat casa. Pe deasupra, este si o jignire grea adusa Domnului Iisus Hristos. EL ne-a invatat sa credem in viata vesnica:" Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40)

Numai ca Domnul Iisus Hristos ne-a invatat sa credem in viata vesnica ce ne va fi daruita dupa inviere.

Sarpele va invata despre imposibilitatea de a muri :"Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4). Astfel de afirmatii am facut.

P.S. Tu ce crezi: ca vei mosteni viata vesnica dupa invierea pe care o va infaptui Domnul Iisus Hristos sau ca esti nemuritoare (cand mori, de fapt nu mori ci mergi in rai sau iad)?

Citat:

Da, bine...bine...am inteles ca totul e sa cercetez cu sinceritate, dar ca tine...sau ca Penticostalulmantuibil?

Nici eu nici penticostalul nu suntem etaloane. Cerceteaza cu inima sincera si dornica dupa adevar, gata de schimbari (radicale, daca este nevoie) si roaga-te Domnului sa te calauzeasca.

AndruscaCIM 04.05.2010 22:44:44

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 242978)
ZAZÁNIE1, zâzanii, s.f. Intriga, discordie, vrajba, galceavă. – Din ngr. zizánia (pl. lui zizánion).

Mercic, dar vezi tu, eu prefer expresia " a baga fitile"...parca suna mai bine decat zizanion :10:
Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 242978)
Sigur, se rezolva, dau un raspuns cat se poate de sincer macar ca ma tem ca tu nu ma vei crede.

Mi-ar parea rau.

Multumesc!

AndruscaCIM 04.05.2010 22:52:41

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 242985)
Poftim.Alta minciuna cat casa. Pe deasupra, este si o jignire grea adusa Domnului Iisus Hristos. EL ne-a invatat sa credem in viata vesnica:" Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40)

Numai ca Domnul Iisus Hristos ne-a invatat sa credem in viata vesnica ce ne va fi daruita dupa inviere.

Sarpele va invata despre imposibilitatea de a muri :"Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4). Astfel de afirmatii am facut.

P.S. Tu ce crezi: ca vei mosteni viata vesnica dupa invierea pe care o va infaptui Domnul Iisus Hristos sau ca esti nemuritoare (cand mori, de fapt nu mori ci mergi in rai sau iad)?

Si daca eu am cercetat deja cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulta sinceritate, si cred in viata vesnica, asa cum stii deja...nu ma crezi? Deci vrei sa cercetez cu sinceritatea ta?
Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 242985)
Nici eu nici penticostalul nu suntem etaloane. Cerceteaza cu inima sincera si dornica dupa adevar, gata de schimbari (radicale, daca este nevoie) si roaga-te Domnului sa te calauzeasca.

Pai nu stiu cat de etalon se vrea a fi Penticostalulmantuibil, insa tu imi zici sa cercetez cu inima sincera si dornica de adevar, dar imi zici sa cercetez ca tine totusi!:(

Uite, iti sugerez si eu sa cercetezi cu inima sincera si dornica de adevar, si sa te rogi lui Dumnezeu sa te calauzeasca! deh...tu zici ca esti sincer, eu la fel, Penticostalulmantuibil la fel, ce ne facem...ne sfatuim fiecare sa cercetam cu inima sincera, dar adaugam " Ca mine!"?

AndruscaCIM 04.05.2010 22:57:18

P.S. Vasalie, cand ai dat raspunsul nu aveai habar ce cred ortodocsii, dar nici ce scrie in Biblie...asculta la mine!

Ia si cerceteaza cu inima sincera, de acum incolo...ca si pana acum ai afirmat acelasi lucru, si asa spusei ca ai ajuns la luminis, dar iaca-ta ce magaoaie ai trantit...din cercetarea aia sincera, si descoperitoare de adevar, si in solitudine, si in comuniune...cum afirmasesi ca ai experimentat!:57:

vasalie 04.05.2010 23:05:39

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 242993)
Ia si cerceteaza cu inima sincera, de acum incolo...ca si pana acum ai afirmat acelasi lucru, si asa spusei ca ai ajuns la luminis, dar iaca-ta ce magaoaie ai trantit...din cercetarea aia sincera, si descoperitoare de adevar, si in solitudine, si in comuniune...cum afirmasesi ca ai experimentat!:57:

Daca cercetam "nu tranteam magaoaia" aceea.

Dar, tot a dus la ceva bun: sa te bucuri tu si sa ai ce pomeni pana la toamna. Vezi sa nu uiti gafa mea (cum zici ca ai uitat minciunile tale). S-ar putea sa nu mai fac alta prea curand.

AndruscaCIM 04.05.2010 23:19:38

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 243000)
Daca cercetam "nu tranteam magaoaia" aceea.

Dar, tot a dus la ceva bun: sa te bucuri tu si sa ai ce pomeni pana la toamna. Vezi sa nu uiti gafa mea (cum zici ca ai uitat minciunile tale). S-ar putea sa nu mai fac alta prea curand.

Pai cum daca cercetai, cand tu ai afirmat cu foarte multa siguranta in tastare ca ai cercetat, mai intai cu ajutorul pocaitilor, dupa aia si in solitudine...si cercetand ai gasit cultul adventist?

Ori ai cercetat, ori ba?

Sa dea Dumnezeu, insa magaoaia mare nu ar fi gafa aia....ar cam fi alta!:4:

cuvant 04.05.2010 23:55:12

Pentru Doriana

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 242915)
Desigur.. Sunt multi sfinti in lume, pentru ca Dumnezeu i-a sfintit prin puterea jertfei lui Hristos. Intre ei sunt chiar unii care au o viata de sfintenie deosebita si o viata consacrata total lui Dumnezeu. Dar, cum am spus, nu ne inchinam lor, ci numai lui Dumnezeu care are tot meritul pentru sfintenia lor. El Si-a trimis Fiul sa moara pe cruce si a facut un imens sacrificiu pentru a-i sfinti.

Se foloseste uneori [nu am numarat de cate ori, depinde] sintagma "Sfanta Maria". "Fecioara Maria" nu se foloseste , nici "nascatoare de Dumnezeu", deoarece e o forma mai veche si nu se mai foloseste . Se spune in schimb ca L-a nascut pe Hristos , ca e "mama Domnului Iisus" , ca a fost sfanta si curata si ascultatoare de Dumnezeu.

Sa ma iertati doamna Doriana..am lipsit si eu putin..vad ca confirmati exista Sfintilor, caci omul este indumnezeit de Insusi Dumnezeu..
Va rog sa numiti..daca exista cinci Sfinti ai cultului dumneavoastra..a caror invatatura este sub inspiratia Duhului Sfant.
Ce reprezinta pentru dumneavoastra Sfantul Ioana Botezatorul?
De cata ori este pomenit pe an..in biserica dumneavoastra Sfantul Apostol Andrei..ce insemnatate are pentru dumneavoastra Apostolul Cel intai chemat?
Sufletul unui copilas de 5 ani ..nebotezat unde ajunge ..in caz ca trece la cele vesnice? sa ne explicati Taina Botezului in cultul dumneavoastra.
Cum va aparati de masoni si martorii lui iehova, i socotiti pe acestia ca eretici, sau priviti invatatura lor ca fiind dreapta?
Cei din cultul dumneavoastra pun accentul foarte tare pe Cuvantul Lui Dumnezeu, cum ati reactiona, ca peste 10 ani o secta sa conteste aceasta Biblie a dumneavoastra, dorind sa scoata anumite Carti din continutul ei?
In localitatea mea nu exista acum 50 de ani o biserica a cultului dumneavoastra, toti cei din vechime sa inteleg ca au ajuns in Iad? in caz contrar care o fi necesitatea aparitia acestor noi culte..?
Socotiti ca fiind corect modul meu de abordare, raspunsurile pe care le dati, le socotiti asa mai personale, sau un oricare crestin al cultului dumneavoastra ar avea raspunsuri oarecum pe aceeasi linie, exista o unitate in cultul dumneavoastra, sau la o intrebare as putea primi 10 raspunsuri diferite?
Sa ma iertati.

penticostalulmantuibil 05.05.2010 00:37:20

Citat:

În prealabil postat de cuvant (Post 243018)
Va rog sa numiti..daca exista cinci Sfinti ai cultului dumneavoastra..a caror invatatura este sub inspiratia Duhului Sfant.

Daca imi permiteti, sunt din acelasi cult cu al Dorianei si am un defect: imi place sa raspund la intrebari. Asadar:

Sfantul Pavel, Sfantul Petru, Sfantul Ioan, Sfantul Matei si Sfantul Iacov.

Citat:

De cata ori este pomenit pe an..in biserica dumneavoastra Sfantul Apostol Andrei..ce insemnatate are pentru dumneavoastra Apostolul Cel intai chemat?

De cateva ori pe an. Este citat in mod special versetele: "...Andrei, fratele lui Simon Petru. Acesta a găsit întâi pe Simon, fratele său, și i-a zis: am găsit pe Mesia Și l-a adus la Iisus."

Citat:

Sufletul unui copilas de 5 ani ..nebotezat unde ajunge ..in caz ca trece la cele vesnice?

In Rai
Citat:

Cum va aparati de masoni si martorii lui iehova, i socotiti pe acestia ca eretici, sau priviti invatatura lor ca fiind dreapta?

Consideram ca multe din invataturile lor nu sunt ortodoxe si le respingem.
Nu prea avem motive sa ne aparam in vreun fel de ei. Cazurile in care penticostalii sa fi imbratisat astfel de credinte sunt foarte rare. De obicei noi atacam.

Citat:

Cei din cultul dumneavoastra pun accentul foarte tare pe Cuvantul Lui Dumnezeu,

Multumim pentru compliment.
Citat:

cum ati reactiona, ca peste 10 ani o secta sa conteste aceasta Biblie a dumneavoastra, dorind sa scoata anumite Carti din continutul ei?

Ne-am ruga pentru sufletul lor pierdut.

Citat:

In localitatea mea nu exista acum 50 de ani o biserica a cultului dumneavoastra, toti cei din vechime sa inteleg ca au ajuns in Iad? in caz contrar care o fi necesitatea aparitia acestor noi culte..?

Cei din vechime, la fel ca si cei de azi s-au impartit in doua categorii: unii au mers in Rai si altii in Iad.

Noile culte nu apar din necesitate. Ruperea bisericilor nu este o nevoie ci o catastrofa. Aparitia noilor biserici are cauze diverse: teologice, politice, pacatoase.

Citat:

exista o unitate in cultul dumneavoastra, sau la o intrebare as putea primi 10 raspunsuri diferite?

In general raspunsurile vor fi aproximativ la fel. Totusi in Cultul Penticostal nu este o unitate de monolit cum de altfel, nici in celelalte Biserici nu e.

Doriana 05.05.2010 08:21:38

Subscriu la raspunsurile penticostaluluimantuibil .

Citat:

Ce reprezinta pentru dumneavoastra Sfantul Ioana Botezatorul?
Mai adaug ca Sf Ioan Botezatorul a fost inainte-mergatorul lui Hristos, cel mai mare sfant din Vechiul Testament. El a pregatiti calea pentru Iisus ,iar cand a venit vremea s-a dat la o parte pentru ca sa se vada stralucirea Lui. "Acela trebuie să crească, iar eu să mă micșorez."

Heurtebise 05.05.2010 08:39:49

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 242725)
:43: Pe unde ai fost, draga mea?

1. Daca ai facut asemenea acuzatii trebuie neaparat sa le dovedesti . Unde este biserica in care se face asa ceva? Vreau sa verific. Le fac o poza si o trimit la cult.
2. Stii sigur ca asemenea manifestari fac parte din doctrina cultului penticostal sau sunt macar acceptate?
3. Crezi ca parintii tai iti doreau raul de au adus pastorii sa te momeasca cu bani? Sau ei pentru asta s-au dus la biserica? Cum iti explici situatia?

http://www.youtube.com/watch?v=EVXdS...eature=related

3. Dupa cate am observat penticostalii te ajuta foarte mult in schimbul devotiunii tale fata de cult; asa imi explic situatia; si ah! nu parintii mei i-a chemat pe pastori, ei au venit sa ma convinga sa ma intorc la biserica

Doriana 05.05.2010 09:12:46

Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 243075)
http://www.youtube.com/watch?v=EVXdS...eature=related

3. Dupa cate am observat penticostalii te ajuta foarte mult in schimbul devotiunii tale fata de cult; asa imi explic situatia; si ah! nu parintii mei i-a chemat pe pastori, ei au venit sa ma convinga sa ma intorc la biserica

Deci tu de pe you tube iti iei informatiile? :21:

Poate ar fi fost mai bine sa te duci cu parintii tai la biserica, macar ca sa poti sa ataci cu argumente serioase...
Tu stii ca in bisericile penticostale femeile merg cu baticut pe cap si stau linistiti in bancile lor , nu se arunca nimeni pe jos si nu fac toate prostiile sugerate de tine. Ti-am cerut dovezi si tu imi arati o filmare cu o grupa obscura de vreo 20 de oameni pe care autorul i-a numit penticostali. Daca-i numea ortodocsi il credeai? Si apoi filmarea e din America, probabil. Acolo e penticostal oricine se considera si vrea sa aiba un nume frumos, nu neaparat cine are aceeasi doctrina ca penticostalii din Romania.

Si in trei randuri scrise mai sus ai mai scris o acuzatie grava si nedovedita. As avea si eu o nelamurire: Cu ce te-au suparat parintii tai atat de tare incat sa-ti bati joc atat de credinta lor si sa sugerezi ca devotiunea lor fata de cult ar fi din cauza rasplatilor banesti?

Jane Says 05.05.2010 10:43:43

Citat:

Si apoi filmarea e din America, probabil. Acolo e penticostal oricine se considera si vrea sa aiba un nume frumos, nu neaparat cine are aceeasi doctrina ca penticostalii din Romania.
Asta e ceva foarte interesant si nu e prima data ca observ modul asta de raportare la "progenitori" ca sa zic asa. Cultele NP sunt toate "de import" asa ca a zice ca doctrina penticostalilor din Romania e mai cu motz decat cea de dincolo, sau ca penticostalii di Romania sunt mai cu motz decat altii de aiurea, e ca si cum m-as converti eu la catolicism si as spune ca sunt mai catolica decat papa sau m-as duce sa studiez vedele prin India si as deveni mai hindusa decat aia care-s hindusi din tata-n fiu si recita vedele prin temple (sau ce-or fi facand ei pe-acolo).
Un fel de eu am dat gaura la macaroana desi macaroana mi-o pusese deja altcineva inainte.

penticostalulmantuibil 05.05.2010 11:00:39

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243112)
Asta e ceva foarte interesant si nu e prima data ca observ modul asta de raportare la "progenitori" ca sa zic asa. Cultele NP sunt toate "de import" asa ca...

Pe firul gandirii dumneavoastra toate bisericile sunt de import, doar Zamolxes nu e un venetic pe aici.

Citat:

a zice ca doctrina penticostalilor din Romania e mai cu motz decat cea de dincolo, sau ca penticostalii di Romania sunt mai cu motz decat altii de aiurea

Penticostalii din Romania nu sunt deloc mai cu mot decat nicio grupare religioasa. Ei sunt doar diferiti in manifestari decat ceea ce tot vizionati dumneavoastra pe youtube. Asta poate fi observat cu ochiul liber daca veti vedea filmuletele romanesti de pe internet sau veti intra intr-o Biserica din Romania

AlinB 05.05.2010 11:28:28

Citat:

Asta e ceva foarte interesant si nu e prima data ca observ modul asta de raportare la "progenitori" ca sa zic asa. Cultele NP sunt toate "de import" asa ca a zice ca doctrina penticostalilor din Romania e mai cu motz decat cea de dincolo, sau ca penticostalii di Romania sunt mai cu motz decat altii de aiurea, e ca si cum m-as converti eu la catolicism si as spune ca sunt mai catolica decat papa sau m-as duce sa studiez vedele prin India si as deveni mai hindusa decat aia care-s hindusi din tata-n fiu si recita vedele prin temple (sau ce-or fi facand ei pe-acolo).
Un fel de eu am dat gaura la macaroana desi macaroana mi-o pusese deja altcineva inainte.

Nu ai dreptate in ceea ce afirmi.

Da, este mai cu motz, penticostalismul este o religie cameleonica, dupa cum am mai discutat cu Doriana, imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti.

De altfel toate sectele neoprotestante din Romania, daca la mama lor acasa, adica in America isi permit tot felul de excentricitati, gen "muzica country crestina", tzipete si urlete si dansuri, "crestinism" pe muzica rock si altele, aici folosesc doar chestiile "soft", pentru ca altfel consecintele ar fi nefaste vizavi de popularitate si numarul de membri.

Insa spre deosebire de alti neoprotestanti, ei modifica chiar si doctrina ajungand sa admita si sa practice invataturi pe care ei insisi le-ar numi "nebiblice".

AlinB 05.05.2010 11:31:20

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 243121)
Pe firul gandirii dumneavoastra toate bisericile sunt de import, doar Zamolxes nu e un venetic pe aici.

Penticostalii din Romania nu sunt deloc mai cu mot decat nicio grupare religioasa. Ei sunt doar diferiti in manifestari decat ceea ce tot vizionati dumneavoastra pe youtube. Asta poate fi observat cu ochiul liber daca veti vedea filmuletele romanesti de pe internet sau veti intra intr-o Biserica din Romania

Am gasit asta:

BOTEZ - atmosfera in biserica penticostala
http://www.youtube.com/watch?v=hnpd_5__VpU

Este filmat in romania, atmosfera nu mi se pare mult diferita de ce a fost postat anterior, aceeasi "babilonie" la rugaciune, fiecare vorbeste acolo de ale lui, sunetul este captat altfel in rest atmosfera 100% identica.

Jane Says 05.05.2010 11:36:58

Mda..
My bad, credeam ca-i unitate de cuget si simptziri.

carmina 05.05.2010 11:38:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 243137)
... penticostalismul este o religie cameleonica, dupa cum am mai discutat cu Doriana, imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti.

De altfel toate sectele neoprotestante din Romania, daca la mama lor acasa, adica in America isi permit tot felul de excentricitati, gen "muzica country crestina", tzipete si urlete si dansuri, "crestinism" pe muzica rock si altele, aici folosesc doar chestiile "soft", pentru ca altfel consecintele ar fi nefaste vizavi de popularitate si numarul de membri.

Insa spre deosebire de alti neoprotestanti, ei modifica chiar si doctrina ajungand sa admita si sa practice invataturi pe care ei insisi le-ar numi "nebiblice".

Interesant; iti multumesc pt.informatii, este un raspuns indirect, clar si la obiect, vis-a-vis de interesul pe care l-ar putea manifesta un protestant fata de ortodoxie.

AlinB 05.05.2010 11:42:45

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 243143)
Interesant; iti multumesc pt.informatii, este un raspuns indirect, clar si la obiect, vis-a-vis de interesul pe care l-ar putea manifesta un protestant fata de ortodoxie.

Sa nu generalizam....

Doriana 05.05.2010 11:50:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 243137)
Da, este mai cu motz, penticostalismul este o religie cameleonica, [COLOR=#0000ff]dupa cum am mai discutat cu Doriana[/COLOR], imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti.
.

Nu toti tin cu dintii de religia lor strigand la orice colt ca e cea mai buna si ca ea niciuna. Chiar in cazul in care am avea ce sa imprumutam de la voi preferam religia biblica, e mai originala si mai curata.

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 243143)

E mai degraba un raspuns convenabil, nu-i asa?
Gandind logic si obiectiv, daca vrei sa atragi pe cineva nu-i spui ca ce face el nu e bine, dovedind cu Biblia asta. Sau e o tehnica pe care nu o stiu eu? M-ar interesa pentru a avea un randament mai bun.:29:

Si as vrea un raspuns personal si direct de la tine, carmina, in eventualitatea in care ai bunavointa sa-l dai. : Ti-ai propus vreodata sa tratezi omul ca pe o persoana particulara? Pentru ca Dumnezeu asa il trateaza. Sau la voi actioneaza toti ca o turma si niciunul nu e diferit de ceilalti in gandire, obiective si abordari?

carmina 05.05.2010 11:56:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 243147)
Sa nu generalizam....

Incerc sa nu generalizez si sa pastrez un dram de luciditate. Se vede cu ochiul liber alunecarea discutiei pe panta prozelitismului, direct sau indirect. Probabil ca aspectul asta nu deranjeaza pe multi dintre noi, ce-i drept nici pe mine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:28:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.