![]() |
Citat:
|
Citat:
Nu te opreste nimic sa gandesti si in cadrul unui cult. Inca e democratie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Fiecare va fi rasplatit pentru credinciosia sa. Totul este sa fii sincer, sa cercetezi si faci voia Domnului (pe care El ti-a dezvaluit-o). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Putem continua discutia de aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=289 Citat:
|
Citat:
Esti foarte dragut, ca intotdeauna... Prefer sa gandesc in modul asta arhaic (cum il numesti tu) decat sa nu cred ca Isus e intre noi la fiecare Liturghie si ca painea si vinul se transforma in insasi Trupul si Sangele Sau... Cred ca ai intrat pe forum sa aduci un duh de cearta si nu pentru altceva... |
Pe cand Sf. Ap. Pavel predica in Areopag, unul dintre invatatii greci- Dionisie- mai tarziu Sf. Dionisie Areopagitul, miscat de predica apostolului a cerut botezul. Cunoscand mai bine invatatura crestineasca a regretat ca nu L-a cunoscut pe Domnul.Auzind ca traieste Maica Sa...a alergat sa o cunoasca. Ne-a ramas o scisoare in care Sf. Dionisie Areopagitul relateaza vizita facuta Maicii Domnului."Inalta, peste mijlocie, foarte zvelta, cu maini si picioare delicate si frumoase, culoarea pielii ca aurul, ochii ca maslina coapta, ovalul fetei desavarsit; se purta in culorile fecioarelor-rosu si vanat; era foarte tacuta si activa . Tot ce facea era desavarsit, se misca cu o gratie fireasca pe care anevoie o au chiar imparatesele nascute in purpura.... Scrisoarea se incheie cu cea mai frumoasa lauda ce s-a adus vreodata Maicii Domnului:Toata infatisarea si purtarea ei erau atat de dumnezeiesti, incat daca n-as fi stiut ca nu-i ea Dumnezeu, m-as fi inchinat in fata ei ca lui Dumnezeu."
|
Citat:
Citat:
Dar repet, nu e minciuna, asa s-au invartit rotitele ..si a iesit ce a iesit. Citat:
Tu imi zici ca trebuie sa tin Sabatul, ca asa e corect, ca nu am voie sa mananc porc, si ca sarpele ne-a indemnat sa credem in viata vesnica, sau ca e ceva pur pagan...si pe partea cealalta Penticostalulmantuibil, si Doriana ma mana sa imi doresc darul ala minunat, si sa trec pe la ei ca e frumos si acolo, deci cum cercetam impreuna, cand de fapt e cam separat? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Adica na, vorbim, vorbim, se dau versete, se aduc argumente...insa mai vine si momentul in care trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, cu totii...:10: |
Citat:
Nu am inteles nici daca tu ne spui de fapt noua cum ne inchinam, si nici nu inteleg cum s-ar putea crede ca suntem atat de pehlivani, orbi, tolomaci...incat sa nu tinem macar minte ca ne inchinam Sfantului Ioan Botezatorul, sau Sfintei Fecioare Maria...si nu lui Dumnezeu!:confused: |
Citat:
Dar tu ce vrei sa bagi zazanie intre fratele Trice si ei? E greu, Doriana a afirmat deja ca fratele Trice e mai pocait ca noi :10: |
Citat:
Pur si simplu vreau si eu sa aud un raspuns ipotetic, dar sincer la aceasta ipotetica intrebare: Ce ati simti...fiecare dintre voi, ori cei cu Sabatul, ori cei cu darul vorbirii in limbi, daca toti ortodocsii de aici, dupa indelungile conversatii, s-ar lua doar dupa unii din voi, si ar decide ca o concluzie " Da dom'le, astia chiar spun Adevarul, aia cu vorbirea in limbi imi par cam suspecti...dar ii urmez pe Trice si Vasalie, ca le zic bine!" ? |
1 atașament(e)
Citat:
Iar cele spuse mai-sus nu se refera la persoana nimanui in mod special, ci la tendinta oamenilor de a se amagi prin 'succesurile' personale. Un fel de montagne-ruse, ametitor si incontrolabil. In atasament, dar din dar. |
Citat:
Citat:
Mi-ar parea rau. |
Pentru Penticostalulmantuibil(lung nick!!!!).....
P.S. Daca as crede in afirmatiile Dorianei, as ajunge probabil prin Yucatan...mai bine nu!:10:
|
Citat:
Incadreza tu singura, la ce categorie vrei, scornelile tale. Citat:
Numai ca Domnul Iisus Hristos ne-a invatat sa credem in viata vesnica ce ne va fi daruita dupa inviere. Sarpele va invata despre imposibilitatea de a muri :"Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4). Astfel de afirmatii am facut. P.S. Tu ce crezi: ca vei mosteni viata vesnica dupa invierea pe care o va infaptui Domnul Iisus Hristos sau ca esti nemuritoare (cand mori, de fapt nu mori ci mergi in rai sau iad)? Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Uite, iti sugerez si eu sa cercetezi cu inima sincera si dornica de adevar, si sa te rogi lui Dumnezeu sa te calauzeasca! deh...tu zici ca esti sincer, eu la fel, Penticostalulmantuibil la fel, ce ne facem...ne sfatuim fiecare sa cercetam cu inima sincera, dar adaugam " Ca mine!"? |
P.S. Vasalie, cand ai dat raspunsul nu aveai habar ce cred ortodocsii, dar nici ce scrie in Biblie...asculta la mine!
Ia si cerceteaza cu inima sincera, de acum incolo...ca si pana acum ai afirmat acelasi lucru, si asa spusei ca ai ajuns la luminis, dar iaca-ta ce magaoaie ai trantit...din cercetarea aia sincera, si descoperitoare de adevar, si in solitudine, si in comuniune...cum afirmasesi ca ai experimentat!:57: |
Citat:
Dar, tot a dus la ceva bun: sa te bucuri tu si sa ai ce pomeni pana la toamna. Vezi sa nu uiti gafa mea (cum zici ca ai uitat minciunile tale). S-ar putea sa nu mai fac alta prea curand. |
Citat:
Ori ai cercetat, ori ba? Sa dea Dumnezeu, insa magaoaia mare nu ar fi gafa aia....ar cam fi alta!:4: |
Pentru Doriana
Citat:
Va rog sa numiti..daca exista cinci Sfinti ai cultului dumneavoastra..a caror invatatura este sub inspiratia Duhului Sfant. Ce reprezinta pentru dumneavoastra Sfantul Ioana Botezatorul? De cata ori este pomenit pe an..in biserica dumneavoastra Sfantul Apostol Andrei..ce insemnatate are pentru dumneavoastra Apostolul Cel intai chemat? Sufletul unui copilas de 5 ani ..nebotezat unde ajunge ..in caz ca trece la cele vesnice? sa ne explicati Taina Botezului in cultul dumneavoastra. Cum va aparati de masoni si martorii lui iehova, i socotiti pe acestia ca eretici, sau priviti invatatura lor ca fiind dreapta? Cei din cultul dumneavoastra pun accentul foarte tare pe Cuvantul Lui Dumnezeu, cum ati reactiona, ca peste 10 ani o secta sa conteste aceasta Biblie a dumneavoastra, dorind sa scoata anumite Carti din continutul ei? In localitatea mea nu exista acum 50 de ani o biserica a cultului dumneavoastra, toti cei din vechime sa inteleg ca au ajuns in Iad? in caz contrar care o fi necesitatea aparitia acestor noi culte..? Socotiti ca fiind corect modul meu de abordare, raspunsurile pe care le dati, le socotiti asa mai personale, sau un oricare crestin al cultului dumneavoastra ar avea raspunsuri oarecum pe aceeasi linie, exista o unitate in cultul dumneavoastra, sau la o intrebare as putea primi 10 raspunsuri diferite? Sa ma iertati. |
Citat:
Sfantul Pavel, Sfantul Petru, Sfantul Ioan, Sfantul Matei si Sfantul Iacov. Citat:
Citat:
Citat:
Nu prea avem motive sa ne aparam in vreun fel de ei. Cazurile in care penticostalii sa fi imbratisat astfel de credinte sunt foarte rare. De obicei noi atacam. Citat:
Citat:
Citat:
Noile culte nu apar din necesitate. Ruperea bisericilor nu este o nevoie ci o catastrofa. Aparitia noilor biserici are cauze diverse: teologice, politice, pacatoase. Citat:
|
Subscriu la raspunsurile penticostaluluimantuibil .
Citat:
|
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=EVXdS...eature=related 3. Dupa cate am observat penticostalii te ajuta foarte mult in schimbul devotiunii tale fata de cult; asa imi explic situatia; si ah! nu parintii mei i-a chemat pe pastori, ei au venit sa ma convinga sa ma intorc la biserica |
Citat:
Poate ar fi fost mai bine sa te duci cu parintii tai la biserica, macar ca sa poti sa ataci cu argumente serioase... Tu stii ca in bisericile penticostale femeile merg cu baticut pe cap si stau linistiti in bancile lor , nu se arunca nimeni pe jos si nu fac toate prostiile sugerate de tine. Ti-am cerut dovezi si tu imi arati o filmare cu o grupa obscura de vreo 20 de oameni pe care autorul i-a numit penticostali. Daca-i numea ortodocsi il credeai? Si apoi filmarea e din America, probabil. Acolo e penticostal oricine se considera si vrea sa aiba un nume frumos, nu neaparat cine are aceeasi doctrina ca penticostalii din Romania. Si in trei randuri scrise mai sus ai mai scris o acuzatie grava si nedovedita. As avea si eu o nelamurire: Cu ce te-au suparat parintii tai atat de tare incat sa-ti bati joc atat de credinta lor si sa sugerezi ca devotiunea lor fata de cult ar fi din cauza rasplatilor banesti? |
Citat:
Un fel de eu am dat gaura la macaroana desi macaroana mi-o pusese deja altcineva inainte. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Da, este mai cu motz, penticostalismul este o religie cameleonica, dupa cum am mai discutat cu Doriana, imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti. De altfel toate sectele neoprotestante din Romania, daca la mama lor acasa, adica in America isi permit tot felul de excentricitati, gen "muzica country crestina", tzipete si urlete si dansuri, "crestinism" pe muzica rock si altele, aici folosesc doar chestiile "soft", pentru ca altfel consecintele ar fi nefaste vizavi de popularitate si numarul de membri. Insa spre deosebire de alti neoprotestanti, ei modifica chiar si doctrina ajungand sa admita si sa practice invataturi pe care ei insisi le-ar numi "nebiblice". |
Citat:
BOTEZ - atmosfera in biserica penticostala http://www.youtube.com/watch?v=hnpd_5__VpU Este filmat in romania, atmosfera nu mi se pare mult diferita de ce a fost postat anterior, aceeasi "babilonie" la rugaciune, fiecare vorbeste acolo de ale lui, sunetul este captat altfel in rest atmosfera 100% identica. |
Mda..
My bad, credeam ca-i unitate de cuget si simptziri. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Gandind logic si obiectiv, daca vrei sa atragi pe cineva nu-i spui ca ce face el nu e bine, dovedind cu Biblia asta. Sau e o tehnica pe care nu o stiu eu? M-ar interesa pentru a avea un randament mai bun.:29: Si as vrea un raspuns personal si direct de la tine, carmina, in eventualitatea in care ai bunavointa sa-l dai. : Ti-ai propus vreodata sa tratezi omul ca pe o persoana particulara? Pentru ca Dumnezeu asa il trateaza. Sau la voi actioneaza toti ca o turma si niciunul nu e diferit de ceilalti in gandire, obiective si abordari? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:28:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.