![]() |
Citat:
Am citit-o si este frumoasa partea in care vorbeste despre convertirea la crestinism, in sensul ca este ceva ce te influienteaza, te misca, dar partea in care descrie "pribegia" prin practici oculte, esoterism si religii pagane nu este nici pe de parte atat de spectaculoasa si detaliata pe cat ma asteptam. |
Mai multe detalii au fost prezentate la conferinte,si in cartea Zei,Idoli.Guru.
|
Mai, daca pe la inceputul topicului ii mai acordam o sansa domnului Klaus, acum dupa ultimele noutati devine si mai greu digerabil. Ar face bine sa taca daca mai vrea sa mai aiba o sansa in crestinism. Sa termine cu conferintele in care face propaganda sincretismului religios, sa mai puna mana pe rugaciune, sa mai invete lucruri bune, ca altfel aluneca incet incet iar la hinduism.....
|
Pr. Mihail Stanciu, alias Pater Mihail, nu mai e stareț al Mănăstirii Antim
Începând de duminică, 25 iulie, Sfânta Mănăstire Antim are un nou stareț, în persoana Părintelui Protosinghel Vicențiu Oboroceanu (vezi: http://www.basilica.ro/ro/stiri/manastirea antim din bucuresti are un nou staret.html.)Gurile rele spun că fostul stareț, Pr. Mihail Stanciu, ar fi fost schimbat nu pentru o purtare dintre cele mai ortodoxe… În urmă cu ceva vreme, Părintele Mihail Stanciu, pe atunci stareț al Mănăstirii Antim, se dezlănțuia frenetic împotriva lui Klaus Kenneth, în tot felul de aberații. Nu era prima dată când părintele respectiv se lansa în etichetări care îl depășeau, nu doar în competență teologică, ci și în bun simț analitic. Prevalându-se, pe atunci, de autoritatea Mănăstirii Lainici, care ar fi avut o opinie separată vizavi de Klaus Kenneth, Pr. Mihail s-a dovedit, încă o dată, nu doar prost informat, ci, mai ales, rău intenționat. După articolul său, Klaus Kenneth a poposit vreme de patru zile la Mănăstirea Lainici, unde a fost primit cu toată dragostea de întreaga obște de acolo, părinții mănăstirii fiind cu totul străini de acuzele ce le fuseseră puse în cârcă de Pr. Mihail. Ba mai mult, Klaus Kenneth a fost invitat să țină cuvântul de învățătură în cadrul Sfintei Liturghii din duminica respectivă, în Mănăstirea Lainici (http://www.agnos.ro/blog/2010/05/20/...inici-mai-2010). Și, poate nu e lipsit de importanță să menționăm că aceeași mănăstire, de luni de zile recomandă spre lectură, la spovedanie, cartea Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului. Însă aceste aspecte, ca și altele, desigur, părintele-blogger „uită” să le menționeze. Din 25 iulie a. c., Părintele Mihail Stanciu a fost „scutit” de o ascultare care îl depășea mult prea mult, și anume aceea de stareț al unei Mănăstiri care merită să fie ctitorită de un părinte echilibrat, cu o adevărată așezare duhovnicească. Salutăm numirea noului stareț, Pr. Vicențiu Oboroceanu, și suntem încredințați că și cititorii de bună credință își vor da seama ce fel de oameni se lansează în acuze, inclusiv la adresa lui Klaus Kenneth… În fond, cei care s-au dezlănțuit împotriva lui Klaus sunt doar câțiva: Pr. Mihail Stanciu (care s-a folosit de tot felul de pârghii de autoritate prin corespondență, care s-au dovedit total false, și, dacă e necesar, vom reveni asupra acestor aspecte), frații de la Război întru Cuvânt (care se complac, în continuare, sub protecția unui jenant anonimat pentru statutul de adevărați mărturisitori - nu cunoaștem sfinți mărturisitori care să semneze cu pseudonim! -, în tot felul de oscilații contradictorii), Saccsiv (apropo, de când un pușcăriaș pentru evaziune fiscală, care are încă procese pe rol, se poate corija în lider de opinie religioasă?!), Victor Roncea (un tip extrem de dubios, care e mereu simbriașul cui plătește mai bine, care a reușit de curând să își încheie studiile cu remarcabilul său bacalaureat la Ciorogârla), și cam atât… Și aceasta, în detrimentul unor oameni care chiar au avut cuvinte de apreciere și binecuvântare pentru Klaus Kenneth: Pr. Sofronie, Pr. Zaharia, Pr. Rafail Noica, înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, personalități ale scriiturii religioase ortodoxe. Dar despre aceste aspecte, precum și despre manipularea pe care astfel de personaje o desfășoară în spațiul virtual, inclusiv în campania dusă împotriva lui Klaus Kenneth, Editura Agnos intenționează să publice un studiu pertinent, în care să aducă elemente noi cu privire la cine se ascunde în spatele unor astfel de campanii și scopurile pe care aceștia le urmăresc. Editura Agnos |
L-am cunoscut si eu pe acest individ,am ascultat live si o predica (conferinta) de-a lui,fiind invitat la biserica unde eu merg. Ce pot sa spun,este un ecumenist. Este invidios pe ortodocsi,a recunscut-o public.
I-am facut si o fotografie,daca vrea cineva sa o postez sa-mi spuneti. Lumea lua autografe pe cartile sale,eu m-am multumit doar sa-i strang mana si atat. In principiu pare om bun,de treaba,dar marii duhovnici nu sunt deacord cu el. Citat:
Insa ce am ingrosat este eronat! Nu stiu cine a spus asta. Eu am vorbit cu ucenicul parintelui Adrian Fageteanu,care statea in spatele bisericii,nici nu era interesat de cuvintele acestui Kenneth Klaus. Mi-a spus ca este ecumenist,mi-a si atras atentia asupra unor cuvinte rostite chiar de el atunci. In special crestinii au fost impresionati de el,si chiar si eu fusesem putin "miscat" pana la a primi lamuriri suplimentare. O sa ma interesez insa si de ce a fost primit de catre Parintele Staret. |
Citat:
|
Am detaliat in postul de mai sus pe care l-am editat!
|
Citat:
Dar totusi, hai s-o lasam mai moale cu Kenneth al tau, ca rade lumea de noi!... |
Citat:
Prefer sa fiu cu Adevarul si sa se rada de mine. |
Citat:
Cand zice unul ca esti beat, nu trebuie neaparat sa-l crezi, dar daca si altii de buna credinta (parintele Sabatie, este unul dintre ei!!!), spun acelasi lucru, du-te, nene, si te culca! |
OmuBun,ce e cu acel link? E prima oara cand il accesez,daca banuiesti ca vreunul din commenturi imi apartine te inseli. Nu am mai vorbit pe niciun forum despre acest individ.
Daniel777,am spus exact ce am auzit. Eu nu am de unde sa stiu adevarul,deci nu-l pot judeca pentru ca nu este aceasta datoria mea. Insa mi se parea ciudat de cum povestea acest Klaus... cum trecuse prin toate religiile necrestine si apoi a venit la ortodoxie si trebuia sa primeasca Sfanta Impartasanie! Nu mai retin exact cum a povestit,dar stiu ca acel preot (ucenicul,ingrijitorul parintelui Adrian Fageteanu) mi-a atras atentia imediat,spunandu-mi ceva de genul: "Vezi,cum sa se impartaseasca cu trupul si sangele Domnului cand el nici nu era botezat?" Si asa si este. Eu de exemplu sunt nascut ortodox,botezat ortodox,merg la biserici ortodoxe,ma spovedesc si poate nici asa nu pot primi mereu Sfanta Impartasanie,iar Klaus a primit-o fara sa se fi botezat si asa repede dupa ce a trecut pe la toate religiile diavolesti? Tot parintele mi-a mai spus ca nu se scapa asa usor de acei diavoli,nu-l lasa ei asa simplu. Si multe alte lucruri care mi-au dat de gandit. Inclusiv ce a spus chiar el,si anume ca este invidios pe noi ca suntem ortodocsi. Mi-e din ce in ce mai clar ca este ecumenist. Acum numai Dumnezeu stie... Dar preferam de mii de ori o predica de-a parintelui staret Ioachim de la Lainici decat sa-l fi auzit pe el in acea duminica. Desi per ansamblu a fost un prilej destul de bun sa pot afla mai multe. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am spus-o si dincolo si o fac si aici: eu nu judec omul Klaus Kenneth, dar ma feresc sa-i dau o valoare reala in sens duhovnicesc. A fost cine a fost, a ajuns unde-a ajuns, OK, bravo lui, dar treaba mea este sa ma rog pentru pacatele mele, nu pentru apararea sau hulirea cuiva despre care unele voci intarite in viata monahala, au niste pareri mai... rezervate. Ni s-au terminat bunele exemple, astfel incat sa ne cramponam de "sfantul" Klaus??? Ne irosim, inutil! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mare destept ucenicul ala(ingrijitorul). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Bun. Si noi ce facem acum? Ne rugam pentru pacatele lor, sau ne pierdem inutil in flecareli de doi lei, ca sa demonstram, ce? Ca diavolul are dreptate si ca rade de se cocoseaza? De ce nu intelegi ce tot incerc eu sa-ti spun de cateva ore bune? E mai de folos sa cautam scrierile sfintilor parinti necontroversati, decat noii teologi care se dau mari descoperitori de adevar, iar noi, mari fani ai marilor descoperitori. Ce au inventat nou filozofii lu' peste? Roata in zig-zag? Ce au spus ei din ceea ce nu era deja scris inainte de altii care s-au jertfit in credinta lor? De ce nu intelegem ca smerenia nu poate merge la conferinte si nu vinde carti cu autograf? Iarta-ma, dar cateodata imi vine sa ma urc pe monitor de ciuda ca nu ne intelegem!!! |
Citat:
Noi vad ca ne dam mari teologi pe forum. Daca nu ar mai fi nimic de spus ,atunci ar trebui nici sa mai vorbim despre Dumnezeu.Dar fiecare om are felul lui de a vorbi ,gandi si simti despre Dumnezeu. Ortodoxia are o dinamica,si in fiecare secol si deceniu s-a spus ceva care merita atentia,despre credinta.Subiectul nu se va epuiza decat la sfarsitul lumii. |
Bine! Pune-i poza alaturi de icoane, si nadajduieste in ajutorul lui spiritual. Eu m-am retras.
Iarta-ma daca m-am mai aprins. N-am nimic nici cu tine, nici cu el, dar nu sunt de acord cu... "canonizarea" lui. E un om ca toti oamenii, cu bune si rele. Noi gresim mai mult, ca-l ridicam la rang inalt, decat el care si-a facut un scop in viata! Inca o data, iarta-ma! |
Citat:
Cina a putut aprecia lupta lui si trairea lui atunci acela poate sa aiba un castig spiritual.Eu sincer am avut,dar nu voi exemplifica. |
Citat:
|
Se pare ca tu esti cel ce arunca cu pietre,prietene.
|
Daca ai fi citit cate ceva ,ai fi aflat ca l-a botezat parintele Sofonie,de la manastirea Essex,ucenicul Sfantului Siluan.Poate ti-e de ajuns informatia.
|
Citat:
2. Am spus clar ca nu-l judec pe Klauss,ci doar am spus ce am auzit,si anume una din variante. 3. Chiar nu ma intereseaza daca acest individ e sfand sau diavol. Citeste postul OmuluiBun,este foarte bun! 4. Klaus nu a spus nimic de botez atunci cand povestea de Sfanta Impartasanie. Parca apoi a urmat convertirea sa. 5. Chiar de s-ar fi botezat,nu se putea impartasi asa cu una cu doua. 6. Ai ceva personal cu mine? Prefer sa ma retrag. |
Daca ai asa informatii eronate,mai bine te retragi.este mai bine omului de a tacea decat de a spune prostii.Vad ca esti nou,dar ai inceput-o tare,numai in contradictii.S-a botezat acum vreo 20 de ani,ortodox,si a avut binecuvantarea duhovnicului pentru Impartasanie.El obisnuieste sa se impartaseasca saptamanal,asa cum ar trebui sa fac orice crestin.Dumneata,de cate ori te impartasesti pe an?
|
Nu vorbeam de el acum ci de atunci,imediat dupa ce s-a "debarasat" de acele religii diavolesti si a ajuns si la credinta ortodoxa. El spunea cu gura lui (la naiba,l-am auzit,eram acolo in biserica in fata lui) ca atunci L-a descoperit pe Hristos,ca atunci i s-a "aratat",la Sfanta Impartasanie! Si de-aici a venit intrebarea logica: cine l-a impartasit pe el atunci?? Sincer la vremea aceea nici nu auzisem de el. Daca as fi citit despre el inainte probabil acordam mai mult interes si "ciuleam" mai bine urechile. Dar nah,asta e,pacat ca nu retin exact discursul lui. Dar repet,ceea ce mi-a spus preotul avea extrem de multa logica. Si inca o data spun acelasi lucru: nu ma intereseaza absolut deloc cat de bun crestin este acest Klaus. Doar am incercat sa privesc lucrurile si din alt unghi,ceea ce vad ca voi refuzati categoric.
Uitati aici poza care i-am facut-o cu telefonul: http://img827.imageshack.us/img827/6...c00540j.th.jpg PS nu stiu care din noi este mai nou. Din cate vad sunt inregistrat din 2006... |
Dragul meu ,el a revenit prima data la Hristos la protestanti,si acolo s-a impartasit prima data.Era oricum botezat catolic,deci nu trebuia sa fie rebotezat.
Abia dupa cativa ani,dupa alte cautari,cand a trecut de la protestantism la ortodoxie,a facut botezul ortodox,la manastirea Essex,iar preot i-a fost parintele Sofronie.,cu care a pastrat o relatie de prietenie tot restul vietii. Deci el s-a nascut catolic,daca nu iti era clar lucrul acesta. |
El spunea ca s-a impartasit la ortodocsi... In fine,nu stiu ce acorzi asa mare importanta acestui subiect si te aprinzi atat de tare. Oare ni s-au terminat sfintii si nu-l mai avem decat pe Klaus? Eu am spus una din variante,o opinie,atata tot. Adevarul nu am cum sa il stiu si nu il poate stii nimeni,decat numai Dumnezeu.
|
Citat:
Si daca nu cunosti,nu inteleg de ce te amesteci? Nu intelegi ca tu ai spus varianta pe care ai inteles-o tu,si care difera cu mult de cea reala si normala? Cum era sa se impartaseasca la ortodocsi prima data fara sa fie botezat? Tu nu gandesti? Ce preot l-ar fi impartasit? |
Pai asta ma intrebam si eu... cine l-ar fi impartasit? Spun doar ce mi s-a spus si ce am auzit de la el. Imi cer iertare daca am suparat pe cineva. Adevarul il stie Dumnezeu,nici eu,nici tu.
Doamne-ajuta! |
Nu e vorba de adevarul absolut,e vorba de o chestie care nu ai inteles-o.Nu mai apela la divinitate daca esti greu de cap.
|
Intr-adevar,unii pot intelege unele lucruri,altii nu... Fiti fericit ca va aflati in tabara celor luminati. Eu ma retrag.
Doamne-ajuta! |
Nu e daca pana la urma iti recunosti limitele intr-o problema dai dovada de intelepciune.Te-ai bagat intr-o situatie pe care nu o cunosti.
|
Citat:
Ti-am recomandat "dincolo" ceva, dar ai refuzat, iritat, ca si cum le-ai sti chiar pe toate si nu mai ai nimic de invatat. Imi permit sa vin cu un citat de acolo, desi te asigur ca toate scrierile Sfantului Ignatie Briancininov sunt extraordinar de bine detaliate si pline de intelepciune. Iata si citatul: Cei atinși de această formă de nălucire ajung propovăduitorii unei învățături ascetice greșite și uneori sunt chiar inițiatorii de erezii pierzându-se pe ei și pe cei ce-i urmează.(...) Multe cărți s-au scris în starea de nălucire numită “părerea de sine”. Când sunt citite, se întrevede în ele prezența unei fine senzualități și o subtilă mândrie care produce, asupra oamenilor orbiți spiritual și plini de patimi, o desfătare pe care el o consideră pregustare a harului Sfântului Duh. Nu înțeleg, nenorociții, că ei se desfătează de mirosul subtil al patimilor ce trăiesc în ei, luându-l în orbirea lor sufletească drept parfum al harului. Ei nu-și dau seama că numai sfinții sunt în stare să guste o bucurie cu adevărat duhovnicească si că bucuria duhovnicească trebuie să fie precedată de pocăința și curățirea de patimi, că păcătosul nu este în stare să perceapă o bucurie spirituală, că trebuie să te recunoști nevrednic de o asemenea bucurie, să o respingi dacă începe să te cuprindă, să o refuzi ca și cum nu ți-ar conveni, ca o orbire evidentă și fatală, ca o subtilă mișcare a vanității, mândriei și voluptății Mai mult de-atat, eu nu mai pot adauga. Daca vrei tine-o pe-a ta. Aici nu e vorba de ce face individul pentru el, ci daca ne este noua de folos sau nu. Cautandu-i cartile ca sa ne induhovnicim, cadem noi insine intr-o mare greseala, fiindca ne indepartam de ceea ce ne trebuie cu adevarat. Este incredibil de fina aceasta alunecare si multi nu numai ca nu realizeaza, dar se si inversuneaza sa sustina ca NU sunt in alunecare. Am mai spus-o si cu alta ocazie: "Cel ce crede despre sine ca nu este in inselare, este cu siguranta in inselare!" (Citatul apartine deasemenea unui sfant parinte a carui nume imi scapa acum.) |
Tu ti-ai facut o idee preconceputa despre Klaus Kenneth,i-ai pus o eticheta,nu stiu de unde ai preluat-o,si mergi cu ea pana in panzele albe,si te mai dai si fin cunoscator.Daca tot vrei sa ataci subiectul,citeste draga singura lui carte pe care a scris-o.Nu fi critic fara sa citesti,numai din ce ai auzit de la altii.
Eu spun sa ai atat bun simt cat sa citesti cartea,daca vrei sa continui sa ataci acest subiect,daca nu ,lasa pe altii sa se pronunte. |
Klaus Kenneth din nou in Romania!
Târgul Național de Carte și Revistă Religioasă
-ediția a XI -a ( 7 - 10 octombrie 2010, Biblioteca ASTRA Sibiu, corp B)- Sambata 9 octombrie: -18,00 - Lansarea cărții „De ce sunt ortodox” de Klaus Kenneth (Ed. Agnos, Sibiu, 2010) Invitați: Klaus Kenneth, pr.Constantin Necula |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:32:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.