![]() |
Citat:
deci, ambrozie a fost membru a aristocratiei militare romane, nu avea nicio treaba cu biserica, trimis sa opreasca o intrunire crestina a ajuns cu soldatii acolo, cineva a strigat ambrozie episcop si aia a fost. gloata a inceput sa urle la randul ei si ambrozie a ajuns ditamai episcopul. asta e istorie. nu crezi? crezi ca e ceva danbrownian? sa fii sanatos, vericule! ei bine, acest ambrozie il va influenta decisiv pe augustin. pavel nu spune despre despre toti oamenii, du-te la un preot si intreaba-l direct, nu mai citi tampenii, se refera la barbati acolo, iar epistola este adresata clerului. ergo, pavel considera ca un om/barbat, parte a clerului crestin, dupa parerea lui de celibatar, ar fi bine sa fie ca el. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Fostul episcop de Husi nu mai reprezinta institutia Bisercii, dar poate fi un simplu calugar, pentru ca misiunea Bisericii este aceea de a vindeca moral o persoana cazuta, astfel Corneliu Barladeanu se afla intr-un proces de pocainta", a declarat Banescu. http://stiri.botosani.ro/stiri/actua...traduceri.html Deci eu am dedus ca aflandu-te intr-un proces de pocainta, ai spus unor oameni de sus din ierarhia Bisericii niste lucruri,ca a recunoscut faptele, cu atat mai mult cu cat il numesc persoana cazuta. Fraza asta:"Astfel, episcopul a depus in fata Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane o cerere de retragere, in conditiile in care se considera nevinovat. " Asta cu declaratia despre nevinovatia, consideram ca este cu oarece vreme inainte de pocainta, cand umbla dezorientat prin Germania. Totusi as vrea sa ma lamuresti, de ce autoritatile bisericesti penticostale nu au aparat fetele violate , devenite intre timp doamne si sa il bage pe episcopul Johnny Buina la inchisoare? Adica ascunzand Adevarul, se fac partasi pacatelor lui. Si cum am spus e ceva mult mai grav ca in cazul Barladeanu,stricare unor suflete tinere. |
Citat:
|
Citat:
Daca te referi la canonul apostolic, eu nu am nimic de contestat. Invatatura apostolilor e sfanta. Cea a unora veniti dupa cinci sute de ani poate fi sfanta, DOAR daca nu contrazice ceea ce au propovaduit apostolii. Cei care contrazic invataturile apostolice sunt lupi rapitori. Citat:
O singura clauza. Despre "divortul spre slava Domnului" nici Mantuitorul si nici Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic. |
Citat:
Citat:
Le-au ascultat, le-au crezut, le-au aparat si l-au exclus pe viata din slujire pe pastorul Buia. Citat:
In USA bisericile nu pot baga la inchisoare oameni. Intervine politia, procuratura, judecatorul... Iar astia, in urma anchetei, l-au declarat nevinovat pe pastor. Citat:
Nu, prietene, erau suflete de seminaristi. |
Citat:
exact asta zice pt mai sus, citesti si crezi ce scriu unii la sute de ani dupa Hristos, schimband complet uneori sensul si-i crezi, evident ca nu esti singurul. insa ti-am mai cerut o data asta, si daca ma enervez ;) caut eu, ia baga ce scriai tu pe aici contra celibatului catolicilor. fac pariu ca tunai si fulgerai. |
Citat:
Le stii pe toate penticostalule,tot asa era un psiholog le stia pe toate, dar a incurcat cu agresivitatea lui Adevarul .Nu i-am pus nici un cuvant in gura dar ce scrie mai jos, spune el insusi: "Fostul episcop de Husi nu mai reprezinta institutia Bisercii, dar poate fi un simplu calugar, pentru ca misiunea Bisericii este aceea de a vindeca moral o persoana cazuta, astfel Corneliu Barladeanu se afla intr-un proces de pocainta", a declarat Banescu. Oare cum se poate afla intr-un proces de pocainta, daca nu vrea el insusi asta???... |
hai mai ioane, e prea scarbos ce faceau aia acolo, da-o-ncolo de treaba, ce conteaza ce e la altii? orgii homosexuale cu episcopul in prim plan? nu va e sila de ce a fost acolo?
|
Citat:
Dar se pare ca nici tu nu prea stii cam nimic despre cazul episcopului de Husi. Daca nu stii nici macar faptul ca este acuzat de relatii neingaduite cu un MINOR... |
Da, nu am stiut ca a fost implicat si un minor in treaba asta.Ce ma deranjeaza cel mai mult, sunt oamenii care s-au smintit, cum s-a spovedit el si impartasit, nespunand o chestie atat de importanta.
Spovedania nu e o FORMALITATE! Si la voi la protestanti am inteles ca aveti niste consilieri, ca un fel de Spovedanie. Johnny Buia si el a facut-o sa fie facuta, fara nici o frica de Dumnezeu. Ma rog trebuie sa avem taria, sa ne vedem de viata noastra duhovnisceasca in continuare. |
Citat:
|
Pe mine altceva mă șochează. Dacă se știa homosexual, de ce s-a mai dus la Teologie? De ce a intrat în mănăstire? Că de acolo a fost avansat, știm cu toții.
Mie asta îmi pare scindare gravă a sinelui, să-mi fie cu iertare. Nevroză chiar. |
AliBaba@
Nu a spus lucrul asta, daca il spunea eu nu cred, ca se mai intamplau lucrurile astea. De aceea spune preotul ,ca daca un singur lucru nu l-ai spus, nici celelalte nu iti sunt iertate si indoita paguba vei avea,tocmai ca sa nu spui jumatati de Adevar. Nu a spovedit lucrul asta de aceea s-a intamplata asta. Adevarul este unul singur. |
Citat:
Mai e de luat in considerare si varianta ca nu s-a spovedit sincer si ca nu si-a marturisit pacatul, niciodata. |
Voi sunteti mult mai intransigenti decat mine, am vrut sa scriu mai rai, voi il credeti un intrus, eu nu.
edit.de fapt jonnyw e mai intransigent. eu nu-l cred un intrus, jonny, il cred un pacatos. si, repet, nu stim cum impaca el credinta cu pacatul.... |
este a nu stiu cata oara cand observ ca PT este un tip mai tolerant decat cerberii ortodocsiei de aici.
si totodata nu pot sa nu regret lipsa catorva tipi de exceptie de pe forum, pacat ca nu mai intra. asta nu inseamna ca noi nu suntem de exceptie, fireste... ;) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
................
|
Citat:
Traducerile sunt fidele textului grecesc. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
eu nu dispretuiesc biserica si mi-ar parea tare rau sa creada cineva asta. e adevarat, nu cred ca exista asa ceva, sfinti. toti astia, incepand cu petre si terminand cu cine vrei tu, au fost doar niste oameni. eu doresc cu toata simtirea mea sa existe cu adevarat judecata de apoi, sa existe rai si iad, mai ales iad, pentru ca toti cei care au facut rau aici sa sufere macar dupa moarte si ca toti cei neprihaniti, care au suferit degeaba aici, sa fie primiti regeste acolo, sus. in acelasi timp mi-l imaginez pe Hristos invatandu-ne despre iubire, uitandu-se mai ales la cei sarmani, venit pentru ei, inconjurat de ei, fara manie si plin de dragoste, si apoi vad toti sfintii astia facuti de om denaturand invataturile Lui. |
Citat:
|
fii mai explicit, vorbesti in dodii.
da, focul ghenei, sau cum se spune, cat mai rau cu putinta sa fie, sa fim pedepsiti inmiit. |
Citat:
Insa ai scris despre altceva decat se discuta. Ai intrat in discutie fara sa te informezi despre ce e vorba (canonul 48 Trulan) si ai inceput sa vorbesti despre ceva ce te preocupa intens pe tine insa nu nu avea legatura cu ce vorbeam noi. Si ai scris de 10 sau mai multe ori, insa nimeni nu a inteles nimic din tot ce ai incercat sa explici. Dar nu-i nimic. Data viitoare poate vei fi mai atent. Citat:
Insa se incalca Scriptura daca se comit urmatoarele pacate: 1. daca episcopul divorteaza despartind el, omul, ceea ce a unit Dumnezeu. În acest caz se încalca porunca Mantuitorului care a interzis divorțul pe alte motive decat adulterul.Se pare ca in Canonul 48 Trulan sunt incalcate amandoua învataturile biblice de mai sus. Citat:
Nici in cultul nostru nu este nimeni obligat sa fie episcop. Insa episcopul poate sa fie celibatar, la fel cum poate sa fie si casatorit. Dupa cum a invatat Apostolul Pavel. Si, in niciun caz nu i se cere sa divorteze. Aceasta ar fi privit ca un mare pacat. Pentru ca asa si este. |
Citat:
|
Citat:
Oare daca un om la spovada isi recunoaste doua greseli, dar ignora a treia, atunci e o "binecuvantare" sa se dubleze toate trei? |
Citat:
nu taticu, trebuie sa regret intai in sinea mea, pana-n adancul fiintei mele si abia apoi ma pot duce la preot, aia e... |
Citat:
Citat:
Citat:
jonnyw2013 nu a zis ca regretul, pocainta si marturisirea se dubleaza, domnu', daca lipseste chiar si numai una dintre ele, ci pacatul nemarturisit dubleaza toate pacatele comise, inclusiv cele marturisite; lucru pe care eu l-am "amendat", domnu'... Ali Baba. |
ok, dar din ce ai scris initial se intelege ca marturisirea ar fi suficienta.
pe de alta parte poate nu esti constient ca imensa majoritate asa crede, ca merge la popa, isi marturiseste "greselile" si gata, si-a rezolvat problema. fara sa constientizeze la nivel profund anterior mergerii la preot. eu am mai scris aici ca doar o infima minoritate avem capacitatea asta, e greu. |
Citat:
|
Citat:
"avem"=noi toti! |
Ești cumva ungur?
Dacă vrei să te referi la "noi toți" zici "...o minoritate ARE capacitatea...". Dacă vrei să te referi la "noi cei aleși" zici "o minoritate AVEM capacitatea...". |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:42:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.